Het overige nieuws

Win een dvd - of een boek!

Zondag 30 april 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomMorgen hebt u allicht veel tijd - want een vrije dag - om eens na te denken over de tekst die in het lege tekstballonnetje op deze cartoon zou kunnen komen. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Het gaat over het onkruidbestrijdingsmiddel "Round-Up", dat zo populair is in de landbouw, maar potentieel kankerverwekkend zou zijn. En dan komt er een minister die zegt dat particulieren het wel mogen kopen maar niet mogen gebruiken, terwijl de grootverbruikers - de landbouwers dus - dat wél mogen. Zoiets kan alleen maar in België, vinden wij. Helaas.
Mail uw inzending vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt! (Cartoon: Stijn Lodewijks)
Eerst dachten we dat het verhaal ging over een servies dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door vluchtende joden werd achtergelaten bij een Nederlandse gastvrouw - echtgenote van een smokkelaar - ten noorden van Limburg, maar het gebeurde bij Chaam, in de buurt van Baarle-Nassau. Het blijft een prachtig verhaal dat voor De Groene Amsterdammer werd geconstrueerd door Herman Vuijsje. Lees "Een serviesvormige leegte"

Dekenale pelgrimswandeling

Zondag 30 april 2017
Hamont-Achel - Dekenale pelgrimswandelingZoomOnder het motto 'Geen dolers maar pelgrims' organiseert het dekenaat Hamont, bestaande uit de parochiefederaties Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt, op zaterdag 13 mei een pelgrimstocht. Die komt er naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van het bisdom Hasselt. Vertrek aan de parochiekerk van Achel-Statie om 14 uur. Inschrijven is niet nodig.

Anna Dirkx overleden

Zondag 30 april 2017
Hamont-Achel - Anna Dirkx overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Anna Dirkx overleden, de weduwe van Albert Tijskens. Z zou op 9 mei 89 jaar worden. Donderdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Woensdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Jacqueline Van Helden overledenIn Achel is vandaag Jacqueline Van Helden overleden, de weduwe van Fons Veraa. Ze was 90 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

19.351 achterstallige betalers

Zondag 30 april 2017
Volgens de meest recente cijfers telt Limburg 19.351 kredietnemers met achterstallige betalingen. Dat is 3,9 procent van alle kredietnemers.
De openbare verkoping van de woning gelegen Heerstraat 49 heeft in eerste roep 133.000 euro opgebracht. Er kan nog een hoger bod worden gedaan.

Wie won het boek?

Zondag 30 april 2017
Hamont-Achel - Wie won het boek?ZoomHet is Jan Hollanders, met het tekstje dat Stijn Lodewijks in het linkse tekstballonnetje heeft ingevuld. Straks een nieuwe opgave!

Tentoonstelling 'Water' geopend

Zaterdag 29 april 2017
Hamont-Achel - Tentoonstelling 'Water' geopendZoomGisteren werd de tentoonstelling "Water" plechtig geopend in de parochiekerk Salvator Mundi in Hamont-Lo. Er worden kunstwerkjes tentoongesteld van de leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar, A. Favoreel, H. Knevels en van de leerlingen van de basisschool Hamont-Lo. Ga zeker eens kijken, want het is de moeite! De tentoonstelling is nog te bezichtigen op 30/04 en 01/05 van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Volgende week zondag 7 mei om 14.00u kan men in de decanale Sint-Laurentiuskerk gaan luisteren naar een concert ten voordele van de restauratie van die kerk.
De kerk en de kerktoren moeten dringend worden aangepakt. Concreet moeten de balustrade en de torenspits vervangen worden en moeten alle daken en de afwatering gerestaureerd worden. Het aandeel van de kerkfabriek in de kosten van deze restauratie bedraagt naar schatting 200.000 euro...
Met dit concert wil het kerkbestuur eveneens koren uit en buiten de gemeente laten genieten van de bijzondere akoestiek en ruimte van de Sint-Laurentiuskerk, die bij toevallige bezoekers steeds bewondering opwekt. Vier koren zullen een ruim repertoire aan religieuze maar ook wereldlijke liederen presenteren en het kamerensemble Amicitia wisselt af met mooie en vooral bekende meesterstukken uit de muziekgeschiedenis.(LvdS)

Belastingbrief invullen

Vrijdag 28 april 2017
Hulp nodig bij het invullen van je belastingbrief? Kom dan naar de belastingzitdagen in de raadzaal van het stadhuis. Denk eraan dat je naast je belastingbrief ook een aantal andere zaken dient mee te brengen, zoals je identiteitskaart of vreemdelingenkaart en je loonfiches van 2016. Ook bewijzen van aftrekposten die ingebracht moeten worden en bewijzen van betaling (dus niet enkel facturen) bij energiebesparende maatregelen zijn nodig voor een correcte berekening. Voor Nederlandse inkomsten zijn bewijzen van sociale bijdrage en de jaaropgave van 2016 eveneens van belang.
Data:
- maandag 8 mei van 9u tot 12u en van 13u tot 16u;
- dinsdag 9 mei van 9u tot 12u en van 13u tot 16u.
Hamont-Achel - Nieuwe ambulancedienst is gelanceerdZoomVanuit de brandweerpost Neerpelt is begin deze week de nieuwe ambulancedienst gelanceerd ter vervanging van de ambulancedienst van het Rode Kruis van Hamont-Achel, die er eind maart mee ophield. Voorlopig wordt nog een reserve-ambulance van brandweer Leopoldsburg gebruikt, maar binnenkort wordt een splinternieuwe ziekenwagen geleverd. Op die ene week tijd heeft de nieuwe dienst al 8 ritten gereden. Tussen einde maart en 24 april vielen de ambulancediensten van Bree en Lommel in.
De (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg was vorig jaar 46,1 procent van de niet-werkende werkzoekenden laaggeschoold. Dat was gunstiger dan in Vlaanderen en in drie van de vier Vlaamse provincies.
Hamont-Achel - Enquête: 'Er zit muziek in de bib!'ZoomDe Vlaamse openbare bibliotheken organiseren momenteel de enquête 'Er zit muziek in de bib!'. Met de resultaten willen de bibliotheken een beter beeld krijgen van de gebruikers die muziek uitlenen in de bib en peilen naar hun tevredenheid en hun voorkeuren naar muziekbeleving in en via de bib. Luister jij graag naar muziek? Wat is jouw mening over het muziekaanbod in de bibliotheek? Maak je even tijd om de enquête in te vullen? Misschien win je wel één van de cd-pakketten, samengesteld door de muziekspecialisten van de bibliotheek. Hier deelnemen
Hamont-Achel - 14-daagse van het Rode Kruis gestartZoomSinds gisteren gaan in heel Vlaanderen de Rode Kruisvrijwilligers de straat op voor de jaarlijkse stickerveertiendaagse. Dit jaar siert de familie Kiekeboe de sticker, die vijf euro kost en kans biedt op het winnen van een mooie prijs.
De vrijwilligers van het Rode Kruis van Hamont-Achel zetten zich steeds weer in om zoveel mogelijk stickers te verkopen, om op die manier hun dagelijkse werking te kunnen financieren. Wie een sticker koopt, zorgt er dus mee voor dat de Rode Kruisafdeling in de buurt altijd paraat is om mensen in nood te helpen. De burgemeester en schepenen van Hamont-Achel gaven alvast het goede voorbeeld en kochten elk een sticker uit handen van voorzitter François Van Hout.
Sint-Vincentius verdeelt elke maand voedselpakketten aan 3.500 Limburgse gezinnen. Op jaarbasis gaat het om 42.000 voedselpakketten. Maandelijks worden 10.000 personen geholpen.

Morgen Koningsdag in Nederland

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Morgen is het Koningsdag in Nederland. De meeste winkels zijn dan gesloten en er is ook geen weekmarkt in Valkenswaard.

Gedemonteerde auto aangetroffen

Woensdag 26 april 2017
Hamont-Achel - Gedemonteerde auto aangetroffenOp De Eilandjes in Hamont-Achel is deze namiddag een volledig gedemonteerde auto aangetroffen. Het gaat om een BMW M3, die afgelopen nacht gestolen werd in de Venderstraat in Neerpelt. De wagen stond daar geparkeerd op de oprit.

Femma-Hamont trok naar Genk

Woensdag 26 april 2017
Hamont-Achel - Femma-Hamont trok naar GenkZoomEen groep Femma-dames van Hamont trok naar “De vrouwenfilm” in C-Mine in Genk, een organisatie van Femma provinciaal. De film "Bar Bahar" is een energiek, goed geacteerd debuut over vrijgevochten vrouwen die voor zichzelf durven opkomen in een van tradities doordrenkt land. Het was een gezellige uitstap met nababbel, zeggen de deelneemsters. (J.J.S.)

'Te ingewikkeld'

Woensdag 26 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De fiscus kan de belastingplichtigen die hun aangifte online via Tax-on-web indienen 'geen 100 procent zekerheid geven' dat alle codes inzake woonkrediet vooraf correct worden ingevuld. 'De regelgeving is te ingewikkeld', geeft de overheidsdienst Financiën zelf toe. (Bron: De Standaard)

De ideale combinatie

Dinsdag 25 april 2017
Een paard uit Neerpelt bereden door een ruiter uit Hamont-Achel schitterde op het Nederlands kampioenschap jumping. Het paard Taura Van De Broekkant van stal De Broekkant uit SHLille met amazone Joy Lammers namen donderdag de leiding in het klassement. Zondag werden ze vierde om uiteindelijk te eindigen op een mooie 7de plaats.

Gaslek verstoort avondspits

Dinsdag 25 april 2017
Door een gaslek in Kiewit (Hasselt) werd de avondspits naar Noord-Limburg vanavond ernstig verstoord. De Kempische Steenweg moest een tijdlang volledig afgesloten worden. De omleiding via lokale wegen leidde tot aanzienlijke vertragingen. De situatie is momenteel weer normaal.

Nederland geeft jodiumpillen

Dinsdag 25 april 2017
Grensgevallen
De Nederlandse overheid gaat in september een pakketje jodiumpillen bezorgen aan gezinnen die binnen een afstand van 20km van de kerncentrale van Mol wonen. Het gaat om een voorzorgsmaatregel. Jodiumpillen voorkomen dat het lichaam het radioactieve jodium opneemt wanneer dat uit een kerncentrale is vrijgekomen. Radioactiviteit kan leiden tot schildklierkanker. Onder meer in Bergeijk, Bladel en Eersel zullen jodiumpillen worden bezorgd.

Openbare verkoping: Heerstraat

Maandag 24 april 2017
Morgennamiddag wordt in cafetaria De Burg de woning Heerstraat 49 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 21a47ca en heeft een K.I. van 597 euro.

Twee jaar zonder loon?

Maandag 24 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Belgen die in Nederland werken lopen het risico om tussen hun 65ste en hun 67ste zonder inkomen te vallen. De reden: de wettelijke pensioenleeftijd ligt in Nederland op 67 jaar, in België op 65. Het pensioen wordt betaald door het land waar je werkte. De federale ombudsman, die het probleem bekendmaakte, kreeg vorig jaar een klacht van een 60-jarige Belg die zijn hele carrière in Nederland had gewerkt. Toen hij werkloos werd, kreeg hij een uitkering van de Belgische staat, maar die vervalt zodra de pensioenleeftijd van 65 jaar is bereikt. Pas als hij 67 wordt zou hij vanuit Nederland een pensioenuitkering krijgen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Kippenhokactie groot succes

Zondag 23 april 2017
Het is maar dat je 't weet
De nieuwe campagne die Limburg.net in het kader van organisch afval organiseerde heeft veel succes gekend. Slim omgaan met organisch afval kan namelijk een besparing tot 30% betekenen op restafval. Kippen zijn de ideale verwerkers van organisch afval maar ze vragen een investering in een goed hok en omheining. Limburg.net gaf daarom 650 gezinnen een duwtje in de rug met een korting van 30 euro bij de aankoop van een duurzaam kippenhok. Een actie die duidelijk haar doel niet miste, want amper (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Scouts Hamont vieren 50-jarig bestaanZoomKomende zondag vieren de scouts aan het Bosheem Hamont (Beverbeek 16a) het 50-jarig jubileum van de Hamontse scouts. De hele dag zijn er activiteiten voor de huidige leden, de oud-leiding en de ouders. 50 jaar jeugdverenigingsleven is een verjaardag om U tegen te zeggen, vooral omdat het volledig op vrijwilligerswerk gebaseerd is. Honderden leiders hebben, vroeger en nu, zich belangeloos ingezet om de jeugd aangename activiteiten in de weekend en de zomervakantie aan te bieden.
Alle (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 23 april 2017
Hamont-Achel - Win een dvd  - of een boek!ZoomDe cartoon van de komende week draait rond de naderende communiefeesten. Hebt u een plezierige tekst voor het tekstballonnetje van het mannetje links onder? We vragen wel om het beleefd te houden en geen medemensen te schofferen.
U kunt uw tekst mailen naar wineendvd[!]gmail.com, graag vóór vrijdagavond. Tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt en een dvd of een boek in de brievenbus gaat vinden. Succes! (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 23 april 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tom Vermeulen. Hij bedacht bijgaande tekst voor het onderste tekstballonnetje en mag deze week de dvd tegemoet zien maar dan moet hij wel even zijn postadres mailen. Dadelijk de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

'40 Years in Harmony'

Zaterdag 22 april 2017
Hamont-Achel - '40 Years in Harmony'Het harmonieorkest van de Kunstacademie Noord-Limburg bestaat dit jaar 40 jaar. Om dat te vieren is er tijdens het 65ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd een jubileumconcert met de toepasselijke titel “40 Years in Harmony…” Het wordt volgens het EMJ een vrolijke, muzikale avond waaraan naast het harmonieorkest onder de artistieke leiding van Tom D’Joos ook de koren Rise Up, Just Music en de Piccolo’s hun medewerking verlenen. Kleine (…) Het hele nieuwsbericht

Lentefeest bij OKRA Hamont

Zaterdag 22 april 2017
Hamont-Achel - Lentefeest bij OKRA HamontZoomTijdens het lentefeest van OKRA Hamont werd aan de leden die dit jaar hun 80ste verjaardag vieren een geschenk overhandigd. Josée Huibers en Pierre Van Vlierden kregen door Steven Reynders van OKRA Limburg voor hun jarenlange inzet in het bestuur, het gouden ereteken opgespeld. De OKRA dansvrouwen gaven hun dansshow in première met ritmes en dansstijlen op muziek. De creagroep, zowel mannen als vrouwen, toonden hun creaties in een creastand. De namiddag werd opgeluisterd met bekende meezingliedjes. (Jacqueline Joosten-Segers)
Het helmenproject in het kader van "Limburg 1914-1918" klinkt u vast nog wel bekend in de oren. Elke gemeente ging toen op een creatieve manier aan de slag met een helm. Momenteel is PCCE in opdracht van de Provincie opnieuw bezig met een WO-I project. Men is op zoek naar een foto, prent, glasnegatief, briefkaart,… uit de Eerste Wereldoorlog. Onderwerp van de foto is een gebouw: er mogen mensen opstaan maar het gebouw moet centraal staan. Achter de foto, prent of briefkaart moet een verhaal zitten. Het zou helemaal mooi zijn mocht het gebouw nog bestaan en kunnen worden opengesteld tijdens Open Monumentendag. De zoektocht naar één foto per gemeente is pas het begin van het project. Meer informatie hierover volgt op een later tijdstip.

Jos Scheepers overleden

Zaterdag 22 april 2017
Hamont-Achel - Jos Scheepers overledenIn Hasselt is op paasmaandag de uit Achel afkomstige Jos Scheepers overleden, de echtgenoot van Els Daniëls. Hij was 79 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme familiekring.

Flitsmarathon: 344 te snel

Vrijdag 21 april 2017
Tijdens de flitsmarathon betrapte de politiezone HAN0 344 hardrijders. Aan de 14 controleposten passeerden in het totaal 2.166 voertuigen.
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Ook een bankier is een huisvaderAl tachtig jaar waren de bedrijven van de heer K., actief in de bouwpromotie, klant bij de bank. Tot de bank een aantal kredieten en ‘straight loans’ introk en eiste dat de heer K. als borg een bedrag van 80.000 euro ophoestte. De heer K. nam dit niet, waarop de bank de heer K. dagvaardde voor de rechtbank in Gent. In de bankcontracten las de rechtbank dat het voor de bank volstond om een opzeg van 90 dagen te respecteren, om de kredieten stop te zetten. Verdere uitleg overbodig. ‘Kan wel (…) Het hele nieuwsbericht
De televisiezender Nickelodeon is op zoek naar Belgische kinderen van 9 tot 12 jaar om mee te doen met een nieuwe gameshow. In het programma strijden Belgische kinderen in koppels tegen Nederlandse kinderen. De eerste opnamen zijn al op 6 en 7 mei in Hilversum (tegen reiskostenvergoeding). Als je meer wil weten of inschrijven kan dat via een mailtje naar barbara[!]tvworks24.nl. Succes!
Op 8 maart 2016 - iets meer dan een jaar geleden - verklaarde minister-president Geert Bourgeois dat de reactivering van Spoorlijn 18 Hasselt – Neerpelt (Spartacus lijn 3) dé prioriteit van de Vlaamse prioriteiten in het investeringsprogramma van de NMBS was. Vandaag herhaalde minister Weyts dit niet in zijn antwoord op een vraag van Vlaams parlementslid Johan Danen. De minister zei dat Spoorlijn 18 één van de 11 prioriteiten blijft.
Unizo Limburg zegt (…) Het hele nieuwsbericht

930 bedrijven failliet in maart

Donderdag 20 april 2017
Gedurende de maand maart 2017 gingen in België in totaal 930 bedrijven failliet. Dat meldt de FOD Economie. Het verlies aan arbeidsplaatsen ten gevolge van faillissementen in maart bedraagt 1.502; 737 voltijdse werknemers, 341 deeltijdse werknemers en 424 loontrekkende werkgevers verloren hun job.
Het aantal faillissementen gedurende de voorbije zes maanden bedraagt 4.955, een stijging van 6,2% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar ervoor. Gedurende de laatste zes maanden, (…) Het hele nieuwsbericht
Vliegmaatschappij Transavia breidt haar pakket aan bestemmingen vanaf Eindhoven Airport uit. Met ingang van november - als het nieuwe winterschema ingaat - gaat Transavia ook op Tel Aviv, Marrakech en Sevilla vliegen. Op Tel Aviv zal tweemaal per week worden gevlogen: op dinsdag en vrijdag. Dat geldt ook voor Marakech, maar dan op woensdag en zaterdag. Tot slot zal Transavia drie keer per week vliegen naar Sevilla, en dat op dinsdag, donderdag en zondag.

Drone voor politie en brandweer

Woensdag 19 april 2017
Het provinciebestuur heeft een drone aangekocht ter ondersteuning van de lokale politie, de federale politie en de hulpverleningszones in Limburg. De drone heeft beeldtechnologie, software en accessoires aan boord "voor een optimale ondersteuning van operationele opdrachten van politionele en civiele aard" en zal ingezet worden boven heel het grondgebied van de provincie. Het toestel wordt beheerd door het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training), dat ook de opleiding en training van de zes piloten/operatoren uit de lokale en de federale politie voor zijn rekening neemt. Vrijdag wordt een en ander officieel voorgesteld. UPDATE De voorstelling is sine die uitgesteld.
Studenten die volgend academiejaar willen starten in een lerarenopleiding kunnen vanaf vandaag een online instaptoets afleggen via de website www.onderwijskiezer.be. De Vlaamse overheid besliste deze toets in te voeren zodat kandidaat-studenten zichzelf goed kunnen inschatten bij de start. Deze toets is geen toelatingsproef, en het resultaat is niet bindend maar deelname is wel verplicht. Kandidaat-studenten lerarenopleiding kunnen dus enkel inschrijven op voorwaarde dat ze de toets hebben afgelegd. De instaptoets omvat een taaltest en peilt naar de studiehouding en motivatie. Voor wie leraar in het lager onderwijs wil worden zijn er ook testen wiskunde en Frans.

Paasfeest bij Samana Hamont-Lo

Dinsdag 18 april 2017
Hamont-Achel - Paasfeest bij Samana Hamont-LoZoomOok bij Samana Hamont-Lo werd het paasfeest gevierd. Eerst was er een kort woordje van de voorzitster en daarna een korte paasbezinning. Vervolgens stond er een kop koffie of thee met een stukje vlaai op het programma. Als animatie was er gekozen voor een optreden van de Dollefijntjes. De namiddag werd afgesloten met een Mulkenbuffet en dessert.
Hamont-Achel - Extra nachtvluchten op 19 april en 3 meiZoom"Om de jonge F16-piloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-Oosten" zal er in het voorjaar bij uitzondering ook op sommige woensdagavonden worden getraind, zo meldt "Kleine Brogel". Tot 31 mei kan er elke werkdag worden gevlogen tussen 8 en 17.30 uur, en op maandag- en dinsdagavond zijn er mogelijk avondvluchten tot middernacht. Extra nachtvluchten zijn gepland voor woensdag 19 april (morgen) en wellicht ook voor woensdag 3 mei.
Van 1 juni tot 31 augustus kan er elke werkdag gevlogen worden tussen 8 en 17.30 uur en zijn er - mede vanwege de examenperiode - geen nachtvluchten voorzien tot 31 augustus. (Foto Marcel Gybels)

Paasbrunch bij de Vlasrooters

Dinsdag 18 april 2017
Hamont-Achel - Paasbrunch bij de VlasrootersZoomHeel populair rond Pasen: de paasbrunch. Ook de leden van buurtvereniging De Vlasrooters hadden er gisteren een. En daar voelde iedereen zich thuis!

Paasfeest bij Samana Hamont

Dinsdag 18 april 2017
Hamont-Achel - Paasfeest bij Samana HamontZoomHet Paasfeest van Samana Hamont begon met een eucharistieviering met ziekenzalving. Daarna werd er in De Posthoorn verder gevierd. Begeleid door accordeonmuziek, met Marcel Vandormael, werd er volop gezongen; allemaal liedjes ‘uit de oude doos’. Met een lekkere broodmaaltijd, ‘op zijn paasbest’, sloten ze een geslaagde namiddag af!

Morgen Buitenspeeldag

Dinsdag 18 april 2017
Morgennamiddag is het Buitenspeeldag aan de scoutslokalen, Beverbeek 16. Het stadsbestuur organiseert daar dan vanaf 13u een feestje in het bos met een parcours, zandbak, bellenblazen, taartjes, graffiti enzomeer.  Ieder kind van 2,5 tot 12 jaar is er welkom, samen met ouders, grootouders... Wie te voet of met de fiets komt, krijgt nog een beloning ook!

Zaterdag gratis motorscreening

Dinsdag 18 april 2017
Zaterdag tussen 9 en 12 u. of 13 en 16 u. organiseren de Provincie Limburg, de lokale politie en het Centrum voor Motorbeheersing een dag motorscreening op het stedelijke motorcrossterrein in Lommel (Marie Curiestraat). Motor- en scooterrijders vanaf 125 cc krijgen daar de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving voor motorrijders en hun uitrusting komen uitgebreid aan bod.
Prioriteit wordt gegeven (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Koerswijziging bij Radio2-nieuwsZoomOok al gemerkt dat het regionale nieuws op Radio2 sinds vandaag minder vanuit Hasselt wordt uitgezonden? Dat heeft te maken met een koerswijziging bij de zender, die op die manier voortaan beter wil inspelen op het huidige mediagebruik en de nieuwsbehoefte van de mensen. Regionale nieuwsberichten worden sneller online uitgespeeld: op radio2.be, Facebook en Twitter. Regionale nieuwsmomenten op de radio zijn er niet meer om het uur, maar op weekdagen zes keer op het half uur: 6u30, 7u30, 8u30, 12u30, 16u30 en 17u30. Het programmablok “Start je dag”, tussen 6 en 8u, blijft behouden, en ook het middagprogramma tussen 12 en 13u. Ook hoort de Radio2-luisteraar voortaan op weekdagen van 6 tot 19 uur op het uur een nationaal nieuwsbulletin, waarin soms een interessant regionaal item zit.
De voorbije paasvakantie was een toeristische voltreffer voor onze provincie. 7 op 10 logieshouders en 8 op 10 van de grote attracties spreken van een status quo en zelfs verbetering ten opzichte van de succesvolle paasvakantie van vorig jaar. Dat blijkt uit een steekproef van Toerisme Limburg, meldt gedeputeerde Igor Philtjens.

Nieuw vaandel voor het EMJ

Maandag 17 april 2017
Hamont-Achel - Nieuw vaandel voor het EMJZoomBinnen enkele dagen, vóór de start van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, wappert in de voornaamste centrumstraten van Neerpelt een nieuw EMJ-vaandel. Het vervangt het oude blauw-witte exemplaar, met notenbalk bovenaan, dat 30 jaar dienst deed. Het nieuwe vaandel is ontworpen analoog aan de nieuwe huisstijl van het EMJ. De festivalvogeltjes - de pietjes in het Neerpeltse jargon - staan nog steeds centraal. Het vaandel is er in twee kleuren: een gele versie en een blauwe (foto). De vaandels komen te hangen in onder meer de Kerkstraat, de Kloosterstraat, de Groenstraat en aan de diverse sierpalen in het centrum van de gemeente. Wie een klein model van dit nieuwe vaandel als hebbeding wil aankopen, kan daarvoor tijdens de festivaldagen terecht in de mobiele EMJ-souvenirshop.

Win een dvd - of een boek

Zondag 16 april 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boekZoomVoor de nieuwe opgave blijft cartoonist Stijn Lodewijks in de paassfeer. Wat zegt het meisje tegen de als paashaas verklede man?
Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, vermeld ook uw postadres (zodat we bij winst die dvd kunnen opsturen) en wacht dan maar op het verdict van de jury! Ten laatste zondagavond weet u of u de winnaar bent geworden. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 16 april 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Janny Ector, die bijgaand tekstje in het tekstballonnetje van de vrouw rechts liet plaatsen. De dvd is onderweg! Andere inzenders zagen Tom Boonen vooral met kasseien slepen, race-auto's verkopen en zo.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Gezinnen worden kleiner

Zondag 16 april 2017
In 2016 was 6,6 procent van alle Limburgse huishoudens een huishouden van vijf personen of meer. In 2007 was dit nog 7,6 procent. Dit is een indicatie voor een tendens van gezinsverdunning.

Paaseieren in de tuin

Zondag 16 april 2017
Hamont-Achel - Paaseieren in de tuinZoomDe paasklokken hebben vanmorgen ook aan Klein Schuttersveld in Achel eieren gebracht. Els van der Velden maakt er deze foto van...

3.584 huwelijken in Limburg

Zondag 16 april 2017
In 2015 waren er 3.584 huwelijken in Limburg, gemiddeld zowat 10 per dag. Dat zijn er meer dan dubbel zoveel als het aantal echtscheidingen in dat jaar (1.726). Voor 2016 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

Een zalige Pasen

Zondag 16 april 2017
Hamont-Achel - Een zalige PasenZoom.

380 leegstaande sociale woningen

Zaterdag 15 april 2017
Vorig jaar stonden er in Limburg 380 sociale woningen leeg. Dat is op twee jaar na het hoogste cijfer sinds 2008.

De kip als ideale afvalverwerker

Zaterdag 15 april 2017
Limburg.net heeft vandaag een nieuwe campagne gelanceerd om mensen bewuster te laten omgaan met organisch afval. Dat kan immers een besparing betekenen van maar liefst 30% op het restafval. Dit afval van dierlijke en plantaardige oorsprong belandt vaak onterecht in de huisvuilzak of –bak, terwijl er veel alternatieven zijn.
Tijdens het eerste luik van de campagne kunnen de Limburgers sparen voor een kip, of korting krijgen op een duurzaam kippenhok. Zo hoopt Limburg.net meer (…) Het hele nieuwsbericht

Meer plaatsen in woonzorgcentra

Zaterdag 15 april 2017
Begin 2017 bedroeg de capaciteit van woongelegenheden in Limburgse woonzorgcentra 8.534. In 2005 ging het nog om slechts 5.012 woongelegenheden.

Woensdag weer 'flitsmarathon'

Zaterdag 15 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Woensdag weer 'flitsmarathon'In heel het land houden de lokale en de federale politie komende woensdag weer een flitsmarathon. Dat wil zeggen dat ze van 6 uur woensdagochtend tot 6 uur donderdagochtend, dus 24 uur lang, zoveel mogelijk flitscamera's op zoveel mogelijk plaatsen inzetten.
In een gesprek met TV Limburg heeft mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, een oproep gedaan voor meer vrijwilligers voor asielzoekers. De bisschop denkt in dit verband aan mantelzorgers die asielzoekers onder meer begeleiden naar diensten of naar een doktersbezoek of helpen bij taalproblemen. In Limburg zijn er te weinig vrijwilligers die zich inzetten voor asielzoekers.
Het is maar dat je 't weet
Tijdens het verlengde weekend van 1 mei (29-30 april en 1 mei) voert Infrabel belangrijke infrastructuurwerken door in de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Hierdoor wordt het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid volledig onderbroken. De NMBS heeft samen met Infrabel een aangepaste treindienst uitgewerkt. Er stoppen geen treinen in Brussel-Centraal, maar tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden wel pendeltreinen via het westelijk ringspoor. Treinreizigers die vanuit (…) Het hele nieuwsbericht
De federale politie waarschuwt voor het feit dat oplichters steeds vaker uw geheime bankcodes trachten te achterhalen door u telefonisch te contacteren met de vraag om uw Digipass te gebruiken. Dat is het apparaatje dat u nodig hebt om aan online banking te doen. Meer info

Fernand Lucas overleden

Donderdag 13 april 2017
Zondag is de uit Achel afkomstige Fernand Lucas overleden, de echtgenoot van Anna Janssen. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (11 uur) plaats in de Sint-Benedictuskerk in Mortsel.
“Wei sjiek is mich da! Is da iet veur oech?”. Met deze slogan spreekt Infrabel de Limburger rechtstreeks aan in zijn dialect. Het doel is om een 30-tal nieuwe medewerkers aan te werven tijdens de speciale Limburgse jobdagen op 28 en 29 april in Hasselt.

Met de fiets de wereld rond

Woensdag 12 april 2017
In mei 2015 vertrokken Marc Denauw en zijn vrouw Marie-Josée Verhoeven met de fiets op wereldreis. Op een jaar tijd doorkruisten ze maar liefst 18 landen. In de bibliotheek van Hamont delen ze met veel enthousiasme hun reiservaringen in woord en beeld.
Een hele uitdaging, dat was het zeker: ruim 27.000 km afleggen in dertien maanden tijd. 20.000 km hiervan stonden op de teller van de fiets. Marc en Marie-Josée, beide jonge zestigers, vertrokken in België en fietsten onder andere door Servië, Turkije, Kazachstan, China, Thailand en Maleisië tot aan de grens van Singapore. Ze deelden niet alleen lief en leed, maar ook een heel stel nieuwe culturen.
Wat bezielde hen om aan dit avontuur te beginnen? Hoe hebben ze dit jaar mentaal en fysiek overleefd? Wat waren hun hoogte- en laagtepunten? En zoveel landen en culturen op relatief korte tijd: wat doet dat met een mens?
Aan de hand van heel wat beeldmateriaal en anekdotes brengen Marc en Marie-Josée hun reisdagboek ‘tot leven’ tijdens een  interessante lezing die niet alleen globetrotters, maar ook thuisblijvers. Afspraak op woensdag 26 april om 20.15 uur in de bibliotheek van  Hamont.

Repair Café herstelt je spullen

Woensdag 12 april 2017
Vrijdag 21 april organiseert de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) opnieuw een Repair Café in Hamont-Achel. Tussen 18  en 21 uur kan je in het Michielshof terecht voor allerlei herstellingen. Klein elektrisch materiaal dat stuk is, kledij die hersteld mag worden, computers, smartphones of tablets die defect zijn, ... De deskundigen van het Repair Café bieden voor heel wat problemen een oplossing. De reparatie gebeurt bovendien volledig gratis, enkel wanneer de (…) Het hele nieuwsbericht
Rebellen vernielden een missiepost van paters Salvatorianen in de Congolese provincie Kasaï. Volgens de paters werden het klooster, een ziekenhuis en de scholen van de congregatie in de dorpen van Kalamba en Kambamb geplunderd en met de grond gelijk gemaakt. De priesters en vrouwelijke religieuzen die er woonden konden onder begeleiding van het leger ontsnappen, maar vele politieagenten, soldaten en burgers werden gedood. Volgens een zuster vielen er in totaal 30 doden bij hevige gevechten.

Fien Janssen overleden

Dinsdag 11 april 2017
Hamont-Achel - Fien Janssen overledenZondag is de uit Achel afkomstige Fien Janssen overleden, de weduwe van Miel Cochet. Zij was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30) in funerarium Witters in Lommel.

Zeven volwassen dopelingen

Dinsdag 11 april 2017
Hamont-Achel - Zeven volwassen dopelingenIn de paasnacht worden in Limburg vijf vrouwen en twee mannen tussen de 24 en 44 jaar gedoopt. Zij ontvangen na het doopsel meteen het vormsel en zullen dan ook voor het eerst te communie gaan. De toetreding tot de katholieke Kerk gebeurt in hun eigen federatiekerk. Vier Limburgse ‘catechumenen’ hebben de Belgische nationaliteit, één iemand heeft een dubbele nationaliteit (Belgisch-Libanees) en de twee anderen zijn respectievelijk afkomstig uit Nederland en Kameroen. De vrouw (…) Het hele nieuwsbericht

Dymphna Braeken overleden

Dinsdag 11 april 2017
Hamont-Achel - Dymphna Braeken overledenOp 6 april overleed Dymphna Braeke , de weduwe van Harry Claes. Zij was 92 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de dekenale kerk van Hamont. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in funerarium Creemers aan Achelpoort. Condoleren: condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Er is een tekort aan Limburgse vrijwilligers om vluchtelingen te ondersteunen. Dat meldt TV Limburg onder aanhaling  van CAW Limburg. Momenteel hebben ze maar vijftig begeleiders en dat is te weinig. CAW Limburg zoekt daarom extra buddy's die vluchtelingen kunnen coachen in het dagelijks leven.

Inhaalrondes afvalinzameling

Maandag 10 april 2017
Hamont-Achel - Inhaalrondes afvalinzamelingZoomDoor de staking bij Van Gansewinkel werd het afval in bepaalde delen van Limburg vandaag niet opgehaald. Niet alle ophaalwagens reden vanochtend uit waardoor een aantal ophaalrondes niet werden uitgevoerd. Om de hinder tot een minimum te beperken zullen er deze week inhaalrondes worden uitgevoerd. Hieronder een overzicht van de inhaalrondes voor elke gemeente waar vandaag geen afval werd opgehaald door de staking.
Gemeente/afvalkalender    Fractie(s)    Inhaaldag
Beringen (A)    papier/karton    Donderdag 13/4
Hamont-Achel    tuin- en snoeiafval    Vrijdag 14/4
Hamont-Achel    pmd    Donderdag 13/4
Hechtel-Eksel    tuin- en snoeiafval    Donderdag 13/4
Hechtel-Eksel    pmd    Donderdag 13/4

Limburg.net vraagt de inwoners van bovenstaande ophaalzones om hun afval terug binnen te halen en pas opnieuw aan te bieden op de dag van de inhaalronde vóór 6u ’s ochtends.
Limburg.net verontschuldigt zich voor het ongemak dat de staking voor inwoners met zich meebrengt.

'Stroom duurder dan benzine'

Maandag 10 april 2017
Het is maar dat je 't weet
Met een elektrische wagen stroom tanken aan een 'officiële' laadpaal is vaak duurder dan met een benzinewagen benzine tanken. Dat komt omdat stroomleveranciers hun miljardeninvestering willen terugverdienen. Een gewone laadpaal kost al gauw 10.000 euro, een highspeed-versie zowat 30.000 euro. Komt daarbij dat auto's aan standaard-laadpalen vaak enkele uren moeten bijtanken via hun wisselstroom-ingang. Wie dan moet afrekenen op basis van de duur van het bijtanken is duur uit. Een elektrische wagen het goedkoopst bijtanken doe je door thuis de stekker in te steken. (Bron: Auto Bild)

Staking bij afvalophaling

Maandag 10 april 2017
Vandaag is er een spontane staking bij Van Gansewinkel. Deze staking heeft gevolgen voor de ophaling van het afval in bepaalde delen van Limburg. Niet alle ophaalwagens reden vanochtend uit waardoor een aantal ophaalrondes mogelijk niet uitgevoerd zullen worden:
Gemeente/afvalkalender    Fractie(s)
Beringen (A)    papier/karton
Hamont-Achel    tuin- en snoeiafval
Hamont-Achel    pmd
Hechtel-Eksel    tuin- en snoeiafval
Hechtel-Eksel    pmd

Limburg.net vraagt de inwoners van bovenstaande ophaalzones om de website of de sociale mediakanalen van Limburg.net in de gaten te houden voor verdere info. In de andere gemeenten waar vandaag afval wordt opgehaald wordt de ophaalronde wel uitgevoerd.
Limburg.net verontschuldigt zich voor het ongemak dat de staking voor de inwoners meebrengt. (Med.)

Win een dvd - of een boek!

Zondag 9 april 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomNu Tom Boonen Parijs-Roubaix niet gewonnen heeft, is het de vraag wat de vrouw van onze hoofdpersoon in de cartoon te zeggen heeft op de verzuchting van haar echtgenoot! Mail ons uw tekst voor het lege tekstballonnetje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u dan wel de winnaar van de dvd of van het boek! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Wie won de dvd?

Zondag 9 april 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij bezorgde ons bijgaande tekst voor het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks. Hij krijgt deze week de dvd in de bus!
Voka – KvK Limburg waarschuwde eind vorige maand voor twee soorten fraude: valse facturen in de brievenbus én een malafide reclameronselaar die de laatste weken erg actief is. Maar nu duikt een oude vorm van fraude terug. Oplichters proberen klanten van Limburgse ondernemingen ertoe aan te zetten om facturen op een frauduleuze rekening te betalen. De fraudeurs geven off shore rekeningen door, met de uitleg dat de Limburgse onderneming in kwestie hierdoor belastingen zou (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Hoe diep mag onze Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) een zwartrijder in de buidel doen tasten? Dat is de vraag waarover de vrederechter van Genk zich het hoofd brak. De NMBS had er één geklist die vijf zwarte ritten maakte. Ze eiste voor de vrederechter de betaling van de tickets en daarnaast per zwarte rit een schadevergoeding van 200 euro. Driemaal Tongeren-Bilzen en tweemaal Tongeren-Hasselt levert 1.000 euro op, had de NMBS uitgerekend. Ze verwees naar de ‘tarieven voor (…) Het hele nieuwsbericht

De Klok failliet

Vrijdag 7 april 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft gisteren de faling uitgesproken van hotel-café De Klok. Schuldvorderingen moeten voor 6 mei worden ingediend.

Lijn 18 en 19 op het goede spoor?

Donderdag 6 april 2017
"Onze inkt over de Limburgse mobiliteitskwesties is nog niet helemaal opgedroogd of we vernemen vandaag weer nieuws over de mobiliteitsplannen van de Vlaamse regering. Er lijkt hoop te zijn voor de woestijn die Limburg dreigt te worden op vlak van openbaar vervoer en meer specifiek het spoorwegnet", meldt VOKA Limburg vandaag.
Vlak voor de paasvakantie besliste de federale regering dat ze 1 miljard euro zal lenen voor investeringen in spoorinfrastructuur. Een groot deel van dit bedrag zou naar de (…) Het hele nieuwsbericht

Strijd tegen drugs op festivals

Donderdag 6 april 2017
Het parket Limburg zal ook in het nieuwe festivalseizoen blijven optreden tegen druggebruik en overlast op festivals en grote evenementen. Het parket wil hiermee duidelijk maken dat het gebruik van verdovende middelen en/of psychotrope stoffen tijdens festivals niet getolereerd kan worden en op die manier ook vermijden dat jongeren in de sfeer van een festival beginnen te experimenten met drugs. Bij vaststelling van drugsbezit zal een lik-op-stukbeleid toegepast worden met een onmiddellijke (…) Het hele nieuwsbericht

Hartaanval

Woensdag 5 april 2017
Hamont-Achel - HartaanvalZoomVandaag elf jaar geleden maakte een hartaanval een einde aan het leven van de Amerikaanse zanger Gene Pitney. En dat voor iemand die een grote hit had met ‘Something’s Gotten Hold Of My Heart’. Lees hier hoe dat sixtiessucces in 1989 opnieuw een nummer 1 werd.

Revolutionaire vinding

Dinsdag 4 april 2017
Vandaag gelezen
Een Brits team van onderzoekers heeft een van grafeen gemaakte zeef ontwikkeld die zout uit zeewater kan verwijderen. De methode zou miljoenen mensen op een eenvoudige wijze kunnen voorzien van schoon drinkwater. De Verenigde Naties verwachten dat in 2025 14 procent van de wereldbevolking met drinkwaterschaarste te maken krijgt. (Bron: ii.nl)

Tel de huismusmannetjes

Maandag 3 april 2017
Hamont-Achel - Tel de huismusmannetjesZoomVogelbescherming Vlaanderen betreurt dat er afgelopen weekend zo weinig meldingen over getelde huismussen bij haar binnenkwamen. Dat zal ook wel aan de vereniging liggen, want haar communicatie over dat telweekend liet nogal te wensen over. Wat er ook van zij, "Nu de huismus als soort in de nieuwe 'Rode Lijst van Vlaamse Broedvogels' aangeduid staat als 'kwetsbaar' en daardoor in het groepje van onder meer grutto, veldleeuwerik, nachtegaal en boerenzwaluw is terechtgekomen, is het tellen van tsjilpende huismusmannetjes belangrijker dan ooit," aldus Vogelbescherming Vlaanderen. De vereniging roept dan ook op om - liefst 's morgens - in je tuin te tellen hoeveel huismusmannetjes je hoort tsjilpen. Doorgeven van de resultaten kan tot 10 april. Meer info
Hamont-Achel - Actie tegen hinderlijk parkerenVan 5 tot 21 april voeren de Limburgse politiediensten actie tegen hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap. Bedoeling van de actie: het asociaal verkeersgedrag van weggebruikers ten aanzien van personen met een handicap beteugelen.
De Limburgse logistieke sector schreeuwt om nieuwe werkkrachten. Uit cijfers van de VDAB blijkt immers dat de Limburgse logistieke bedrijven in 2016 bijna 70% meer vacatures plaatsten dan in 2015. Gedeputeerde Erik Gerits, voorzitter POM Limburg: “De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden. De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie. Daarom onderneemt POM Limburg met de slogan ‘Er zit muziek in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd, of een boek!

Maandag 3 april 2017
Hamont-Achel - Win een dvd, of een boek!ZoomCartoonist Stijn Lodewijks blijft zijn inspiratie uit het mooie weer halen. Voor ons niet gelaten! Maar wat zegt de vrouw op de cartoon wanneer haar man haar vraagt of ze nog zo'n lekkere varkenslapjes heeft?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! Wel uw postadres vermelden, anders kunnen we het pakket niet verzenden.

Wie won de dvd?

Zondag 2 april 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Elly Van Bever, met bovenstaand tekstje. Tientallen inzenders lieten de man zeggen dat zijn vrouw hem een pintje moest gaan halen, of dat ze zich moest haasten omdat hij nog naar de voetbalwedstrijd wilde en zo. Maar de jury vond de inzending van Elly de plezierigste. Zij krijgt deze week de dvd in haar brievenbus. (Cartoon: Stijn Lodewijks)

Het goede humeur van vrouwen

Zondag 2 april 2017
Vandaag gelezen
"Als vrouwen depressief worden, houdt alles op. Want aan het goede humeur van vrouwen hangt het hele gewicht van de wereld. Mannen kunnen nog de oorlog in en zich daar amuseren, maar de treurigheid van vrouwen draagt het risico in zich dat de wereld ten onder gaat."
(De Duitse filosoof Peter Sloterdijk in De Volkskrant)
De openbare verkoping van het huis met tuin, gelegen Lozenweg 85, heeft in eerste roep 145.000 euro opgebracht. Een hoger bod is nog mogelijk.

Het weekend van de Ronde

Zaterdag 1 april 2017
Hamont-Achel - Het weekend van de RondeZoomHet is het weekend van de Ronde van Vlaanderen. Morgen wordt die door de profs gereden, vandaag werden ze al voorafgegaan door 16.000 amateurs. 16.000! Niet te geloven. En die moesten allemaal de Muur van Geraardsbergen omhoog fietsen. Zou Wouter Vandenhaute er ook bij geweest zijn? Overpeltenaar Dries Peeten, die niet alleen mooie muziek schrijft maar ook fijne tekeningen maakt, zag het al voor zich, getuige deze cartoon.

Lieske Langens overleden

Zaterdag 1 april 2017
Hamont-Achel - Lieske Langens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Lieske Langens overleden, de weduwe van Gerard Gijbels. Ze zou op 11 april 92 jaar worden. Woensdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake. Laatste groet: dinsdag tussen 17.30u en 18.45u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jan Kissen overleden

Zaterdag 1 april 2017
Hamont-Achel - Jan Kissen overledenIn het rusthuis in Hamont is donderdag Jan Kissen overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Poppelmonde. Hij was 73 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 19u is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel