Het overige nieuws

Grensgevallen
2018 is in Weert het Van Hornejaar. Dan wordt herdacht dat Philips van Montmorency (Philips van Horne) 450 jaar geleden werd onthoofd op de Markt in Brussel. Philips heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Weert en Nederland, vandaar de herdenking. De gemeente heeft een logo laten ontwikkelen dat alle uitingen in het Van Hornejaar, maar ook daarna, gaat sieren. Bovendien zullen er op de vier pijlers van de Weerter stadsbrug vanaf de jaarwisseling vier banieren in het kader van het Van Hornejaar hangen. Meer info

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Hamont-Achel - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.
Hamont-Achel - Jaarprogramma Grevenbroekers voorgesteldZoomVoor het jaarfeest van wandelclub De Grevenbroekers was er ruime belangstelling. Na de ontvangst met cava schoof men aan voor het feestbuffet. De secretaris gaf een voorstelling van het nieuwe goed gevulde jaarprogramma 2018, dat met een stevig applaus goedgekeurd werd. en daarna werden de beentjes los gegooid, tot in de vroege uurtjes.(L.D.K.)
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Inbraak in Bosstraat

Woensdag 29 november 2017
Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf in de Bosstraat. De dader brak het zijraam van de kantoorruimte open en ging met een geldkistje aan de haal via de Ondernemingsstraat. In het geldkistje zat 400 euro.

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Restanten wietplantage gedumpt

Dinsdag 28 november 2017
Hamont-Achel - Restanten wietplantage gedumptIn de Bosstraat in Bocholt zijn vandaag restanten van een wietplantage aangetroffen. Het gaat om drie zakken en enkele dozen. De gemeentelijke technische dienst ruimde het afval op.
De politiezone HANO registreerde vorig jaar op het grondgebied van de politiezone zes verkrachtingen, elf aanrandingen op de eerbaarheid en zeven gevallen van exhibitionisme. (Bron: jaarverslag politie).

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Hamont-Achel - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.

Ook elektrische truck uit Eindhoven

Maandag 27 november 2017
Grensgevallen
Niet alleen de Amerikaan Elon Musk heeft een elektrische vrachtwagen geproduceerd, vlak over de grens bij ons wordt daar ook aan gewerkt door VDL en DAF Trucks. Ze maken bij VDL nu al elektrische bussen en busjes, nu komt er dus tegen begin volgend jaar ook een elektrische truck, waarvoor DAF de basis levert. VDL zorgt voor de elektromotor en de accu's. De bedrijven mikken vooral op vervoer naar stadskernen en distributiecentra daar net buiten. De reikwijdte van de trucks zal ongeveer 120km zijn. (Bron: E52.nl)

Sloop oude meisjesschool Lozen

Maandag 27 november 2017
De oude meisjesschool in Lozen (Bocholt) wordt afgebroken. Op de site komen 36 woongelegenheden.

AVOC A klopt Nijvel

Maandag 27 november 2017
Hamont-Achel - AVOC A klopt NijvelZoomNijvel-Avoc Achel 0-3 (23/25 - 20/25 - 23/25)
De Heren A-ploeg van AVOC heeft gisteren een lastige uitwedstrijd in Nijvel tot een goed einde gebracht. Een verslag van Wim van Dooren: Achel startte de 1e set met Verschueren, Van de Loo, Polman, Schouren, Gabriel, Bontje en als libero Brouns. Dezelfde basis dus als in de wedstrijden tegen Amigos Zoersel. Nijvel is een ploeg die in de onderste helft van de rangschikking staat, maar dat betekende niet dat het een slechte (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Fien Spooren overleden

Maandag 27 november 2017
Hamont-Achel - Fien Spooren overledenGisteren is in rusthuis in Achel de uit Neerpelt afkomstige Fien Spooren overleden, de weduwe van Jef Ketelslegers. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Er wordt een internationale taskforce opgericht die zich sterk maakt voor betere en snellere treinverbindingen in de grensregio’s, waaronder Weert – Hamont – Antwerpen (personenvervoer). Dat heeft het Benelux-parlement afgelopen vrijdag besloten tijdens een vergadering in het Provinciehuis in Maastricht. De Taskforce moet ook werk maken van betere aansluitingen, het vereenvoudigen van de kaartjesverkoop en uniforme ticketprijzen.
Het Benelux-parlement - dat o.m. 21 (…) Het hele nieuwsbericht

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Hamont-Achel - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Hamont-Achel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Volley: AVOC C en Hamont verliezen

Zondag 26 november 2017
AVOC C heeft thuis van Overpelt verloren met 1-3 en staat vijfde in de stand met 11 punten uit 8 wedstrijden. Hamont verloor met 0-3 van Riemst A. Het staat zesde in de stand.
Hamont-Achel - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Hamont-Achel - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel, verlies voor ExcelsiorAchel VV is op het veld van Nevok Gruitrode vanmiddag niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel. In de stand staat Achel derde met 24 punten uit 13 wedstrijden.Exc. Hamont verloor van Hechtel FC met 1-2 en staat na 13 wedstrijden zevende met 18 punten.

AVOC B: niet 1ste, maar 9de

Zondag 26 november 2017
Hamont-Achel - AVOC B: niet 1ste, maar 9deZoomVC Heist Delhaize Herenthout – Avoc B: 3-0 (26-24; 25-21; 25-20)
Avoc B had 1e gestaan als de laatste 2 wedstrijden een 3 punter zouden opleveren, maar niets daarvan, na 2 nederlagen staat Achel op een 9e plaats. Dit is de harde realiteit, want als er blessures komen en de collectieve vorm er niet is, dan kan het hard gaan in de 2de div. heren. Gisteren stond er een inhaalwedstrijd op het programma. Herenthout (VCHH) liet de 1e speelronde lopen en verplaatste deze naar een inhaaldag. De (…) Het hele nieuwsbericht

Bert Joosten overleden

Zondag 26 november 2017
Hamont-Achel - Bert Joosten overledenDonderdag is Bert Joosten overleden. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Woensdag om 19u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot groeten. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

KFC Hamont 99 verliest van Meeuwen

Zaterdag 25 november 2017
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 verliest van MeeuwenKFC Hamont 99 heeft vanavond thuis met 0-1 verloren van KSK Meeuwen. KFC Hamont 99 staat vijfde in de stand met 22 punten uit 13 wedstrijden.
Het onkruid knolcyperus woekert almaar meer tussen landbouwgewassen. Proefcentrum PVL in Bocholt wil de verspreiding van het grasachtig onkruid een halt toeroepen, en zal zich in het kader van een Leader-project twee jaar toespitsen op de knolcyperusdruk in de regio Kempen-Maasland. Lees meer.
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 

9.210 oproepen bij politie

Donderdag 23 november 2017
De interventieploegen van de politiezone HAN0 worden aangestuurd vanuit de meldkamer in Hasselt. In 2016 kwamen er 9.210 oproepen van burgers uit de politiezone binnen. In 5.727 gevallen dienden één of meerdere ploegen uit te rukken. (Jaarverslag politie HANO).
Hamont-Achel - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Dieren in beslag genomen

Woensdag 22 november 2017
De politie nam gisteren twaalf kuikens, een kip en een kitten in beslag op een boerderij op de Lillerbaan. in Bocholt. De dieren leefden in een zeer vuile stal. Er was geen drinkwater voorzien en ze kregen enkel beschimmeld brood. De kitten was graatmager en haar vacht zat vol met vlooien. In een andere stal zijn nog zo'n twintig karkassen van varkens teruggevonden. De eigenaar wordt verhoord en mag minstens een PV voor dierenverwaarlozing verwachten. De Inspectie Dierenwelzijn is in kennis gesteld.

Open brief over Noord-Zuidverbinding

Woensdag 22 november 2017
"Gezien de noodzaak van een snelle realisatie van de Noord-Zuidverbinding voor Limburg en zijn inwoners" hebben de Limburgse sociale partners een “open brief" aan de Vlaamse Regering gestuurd. Daarin vragen ze een snelle startbeslissing van de Vlaamse Regering voor “het complex project” voor de Noord-Zuidverbinding. De Limburgse sociale partners namen ten volle deel aan de voorbereidende initiatieven om de doelstelling van het complex project vorm te geven. De volgende stap, met name de startbeslissing door de Vlaamse Regering, laat momenteel te lang op zich wachten waardoor de procedure niet kan verdergezet worden, aldus de brief.
"De leden van de SERR-Limburg vragen de Vlaamse regering om tijdens de Taskfore van 1 december mee te delen wanneer de startbeslissing inzake het complex project van de Noord-Zuidverbinding wordt genomen of welke de redenen zijn waarom deze beslissing nog niet is genomen," aldus de brief.
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

Jean-Marie De Graaf overleden

Dinsdag 21 november 2017
Hamont-Achel - Jean-Marie De Graaf overledenIn het Mariaziekenhuis is vandaag Jean-Marie De Graaf overleden. Hij was 61 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 18u en 18.30u in uitvaartcentrum Severens, Houtmolenstraat 8 in Overpelt

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)

Gratis naar... de échte 10CC?

Maandag 20 november 2017
Weet u wie vrijdagavond naar De Posthoorn in Hamont-Achel komt? 10CC! De echte! Oudere lezers zullen zich die formidabele popgroep uit de jaren '70 nog herinneren. 10cc behoort tot de meest inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de popmuziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.

Pater Romain Minsen overleden

Maandag 20 november 2017
Hamont-Achel - Pater Romain Minsen overledenVrijdag is pater Romain Minsen overleden, van de congregatie der Salvatorianen. Hij was 79 jaar. Vrijdag wordt hij begraven op het kloosterkerkhof in Hamont-Lo, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Donderdag om 19u is er daar een avondwake, waarna mogelijkheid tot begroeting. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Man overvallen in Valkenswaard

Maandag 20 november 2017
Grensgevallen
Bij een gewelddadige overval in Valkenswaard is een 33-jarige man uit die gemeente vrijdagnacht zwaar en langdurig geschopt en geslagen. Zijn vriendin werd bedreigd. Dat gebeurde in de woning van de man. De daders gingen er vandoor met geld. De politie heeft een 34-jarige inwoner van Breda en een 29-jarige man zonder vaste woonplaats opgepakt als verdachten.

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Hamont-Achel - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!
Hamont-Achel - Volley: blessures nekken opmars Achel BVCK Bolderberg – Avoc B: 3-0 (25-14; 25-13; 25-19)
Wat een affiche was van een topmatch werd een totale ontgoocheling voor Achel. De rugblessure van middenman Steven Vandijck en de schouderblessure van Bert Lauwers waren al geen goed voorteken. In de eerste 6 wedstrijden waren zij starters in de basis en het concept moest dus omgegooid worden. De rust en de ervaring van beide spelers werden duidelijk gemist, maar daarentegen moet ook gezegd worden dat Bolderberg een dijk van een wedstrijd (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont wint bij Breugel

Zondag 19 november 2017
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint bij BreugelExc. Hamont is deze namiddag met 0-2 gaan winnen bij SV Breugel en staat na 12 wedstrijden zevende in de stand met 18 punten.  KFC Hamont99 speelde 3-3 gelijk op het veld van Grote Heide. In de stand staat KFC Hamont99 vierde met 22 punten uit 12 matchen.
Hamont-Achel - Toerisme in de Dominicaanse RepubliekZoomOok de Dominicaan omschrijft zijn land - de Dominicaanse Republiek (DR) - als het aards paradijs met mooie stranden in een exotisch klimaat. Maar kan de gemiddelde burger van dit vakantieland er ook van genieten of heeft hij eerder andere katten te geselen? 
Op uitnodiging van Pasar Hamont-Achel geeft Vera Smolders van ‘Wereldsolidariteit’ komende donderdag tijdens haar verhaal over haar ervaringsreis in de Dominicaanse Republiek een inkijk achter de schermen van het toerisme (…) Het hele nieuwsbericht

Achel wint van Stal Sport

Zaterdag 18 november 2017
Hamont-Achel - Achel wint van Stal SportAchel VV heeft vanavond Stal Sport verslagen. Uitslag: 2-0. Achel staat derde in de stand met 23 punten uit 12 wedstrijden.

Werken in Borkel en Schaft

Zaterdag 18 november 2017
Grensgevallen
Vanaf maandag 20 november gaat de gemeente Valkenswaard een gedeelte van de Dorpsstraat in Borkel en Schaft opnieuw bestraten. Het betreft het stuk vanaf de brug over de Dommel, richting Schaft, tot aan huisnummer 73, nabij de toegangsweg naar Smolders Houtindustrie. De werkzaamheden bestaan uit het herstraten van de rijbaan en de fietssuggestiestroken. "In de rijbaan zitten grote oneffenheden en de afwatering aan de zijkanten is niet goed door verzakkingen van straatwerk en opdrukkingen door (…) Het hele nieuwsbericht

Zomaar een mus

Vrijdag 17 november 2017
Hamont-Achel - Zomaar een musZoomWe weten niet of u dit jaar veel huismussen in de tuin hebt gezien. Theo Van Vlierden zag vandaag een hele vlucht in zijn tuin, reden genoeg om er een te fotograferen. Het is natuurlijk "maar" een mus. maar kijk eens hoe mooi ze gekleurd is?
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Meldpunt everzwijnen

Vrijdag 17 november 2017
Het Agentschap voor Natuur en Bos, de wildbeheerseenheid Bocholt, Natuurpunt en de gemeente Bocholt hebben afspraken gemaakt over het beheer van de everzwijnenpopulatie. Een van deze afspraken is het oprichten van een meldpunt voor waarnemingen van deze dieren. Het doel van dit meldpunt is het in kaart brengen van de populatie in de gemeente, zowel op vlak van locatie als van aantallen. De gegevens worden gebruikt door de wildbeheerseenheid om haar beheer op de populatie af te stemmen.

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Hegge overleden

Donderdag 16 november 2017
Hamont-Achel - Lieske Hegge overledenVandaag is de uit Hamont afkomstige Lieske Hegge overleden, de echtgenote van André Hendriks. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Overpelt-Centrum. Begroetingsmoment: dinsdag (18.15-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat in Overpelt.

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Hamont-Achel - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.

Christel Van Driel overleden

Woensdag 15 november 2017
Hamont-Achel - Christel Van Driel overledenGisteren is Christel Van Driel overleden. Ze was 55 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag tussen 17u en 18.30u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Jan Spaas overleden

Woensdag 15 november 2017
Hamont-Achel - Jan Spaas overledenGisteren is Jan Spaas overleden, de echtgenoot van Marleen Bongers. Hij was 91 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Begroetingsmoment: vrijdag tussen 19.30 en 21u. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nieuwe bvba: GDB Projects

Woensdag 15 november 2017
Glenn De Bleecker en Rebekka Coppens, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba GDB Projects opgericht met zetel aan de Hamonterweg in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen en parken; het maken en verkopen van trouwkleding en kledij in het algemeen én het organiseren van events en party's.
Hamont-Achel - Minder autodiefstallen in de politiezoneIn de politiezone HANO zijn vorig jaar 18 auto's gestolen, 10 minder dan in 2015. Het aantal fietsdiefstallen daalde van 235 tot 166, het aantal bromfietsdiefstallen van 10 naar 5. Vorig jaar werden in de zone 56 inbraken in auto's gepleegd, 11 meer dan in 2015. Het aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen bedroeg vorig jaar 170, 9 meer dan het jaar tevoren. (Jaarverslag politie HANO).

Krulbollen voor mannen

Dinsdag 14 november 2017
Hamont-Achel - Krulbollen voor mannenZoomVandaag werd er weer gekrulbold aan Catharinadal. Deelnemers waren mannen. Ze komen elke dinsdag dat oude spel spelen. Hou je van een uitdaging, wil je sociale contacten leggen, dan ben je zeker welkom. Als je de uitdaging wel wil aangaan, maar je kent het spel niet, dat is geen probleem, de mannen leren het je graag. Hoe meer mannen, hoe meer vreugde, zeggen ze bij De Kring. Dinsdag om 13.30u vindt er opnieuw een krulbolnamiddag plaats. En ook mannen zonder krullen zijn toegelaten!

Willy Van Samang overleden

Dinsdag 14 november 2017
Hamont-Achel - Willy Van Samang overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Willy Van Samang overleden, de weduwnaar van Fienneke Vlassaks. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de decanale kerk van Hamont. Donderdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jeanne Willekens overleden

Dinsdag 14 november 2017
Hamont-Achel - Jeanne Willekens overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Jeanne Willekens overleden, de weduwe van Antoon Caels. Ze was 95 jaar. De crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: donderdag tussen 18 en 19u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Patrick van Gerwen overleden

Maandag 13 november 2017
Hamont-Achel - Patrick van Gerwen overledenZoals gemeld is zaterdagochtend Patrick van Gerwen overleden, de echtgenoot van Suzan Verhoeven. Hij was 32 jaar. De afscheidsdienst zal in intieme familiekring plaatsvinden. Laatste groet: woensdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Sylvain Moors overleden

Maandag 13 november 2017
Hamont-Achel - Sylvain Moors overledenIn Genk is vrijdag Sylvain Moors overleden, de echtgenoot van Rosa Spiga en de oprichter van de nv Tigro Industries. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Sint-Huibrechts-Lille. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

AVOC verslaat Marke-Webis

Maandag 13 november 2017
Hamont-Achel - AVOC verslaat Marke-WebisZoomVT Marke-Webis - Avoc Achel: 0-3 (22-25, 18-25, 19-25)
AVOC startte set 1 met Verschueren, Bontje, Gabriel, Polman, van de Loo, Schouren en libero Brouns. Marke startte met : Vincart, Goethals, Van den Driessche, Vandecaveye Louis, Vandecaveye Lander, Dewyspelaere en als libero Nagels.
Geen van beide teams wilde een eerste nederlaag oplopen. Marke had het goede gevoel van de bekerwedstrijd tegen Menen nog in het hoofd en benen zitten, Achel wilde gewoon de eerste plaats veilig (…) Het hele nieuwsbericht

Theo Meurkens overleden

Maandag 13 november 2017
Hamont-Achel - Theo Meurkens overledenZaterdag is Theo Meurkens overleden, de weduwnaar van Kaat Van Helden. Hij was 93 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Enorme fraude met mest in Nederland

Maandag 13 november 2017
Grensgevallen
In de Nederlandse regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg spannen veehouders, mestbedrijven en hun adviseurs samen bij de fraude met dierlijke mest. Dat meldt de Nederlandse krant NRC. Van de belangrijkste mesttransporteurs en -verwerkers in dit gebied is 64 procent veroordeeld, beboet of verdacht door de toezichthouder of het Openbaar Ministerie. Ook het advieskantoor dat de mestboekhouding voor veel van deze bedrijven bijhoudt, blijkt veroordeeld wegens mestfraude, net als het laboratorium dat namens de overheid veel mestmonsters controleert. Volgens de krant wordt in de twee regio's veel mest illegaal uitgereden op weiden en akkers, waardoor het grond- en oppervlaktewater vervuild raakt. Boeren werken samen met transporteurs en verwerkers om te dóen alsof ze de mest afvoeren. Op papier maken ze de mestboekhouding daarna kloppend.

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Hamont-Achel - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Hamont-Achel - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bertha de Wert overleden

Zondag 12 november 2017
Hamont-Achel - Bertha de Wert overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Bertha de Wert overleden, de weduwe van Jean Rutten. Ze zou over twee weken 91 jaar worden. De afscheidsdienst en de begrafenisplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Laatste groet: dinsdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Achel VV speelt gelijk

Zondag 12 november 2017
Hamont-Achel - Achel VV speelt gelijkAchel VV heeft vandaag bij Turkse 3-3 gelijk gespeeld en staat vierde in de stand met 20 punten uit 11 matchen. Excelsior Hamont verloor met 2-5 van Kattenbos. In de rangschikking staat Excelsior na 11 wedstrijden achtste met 15 punten.

13.477 snelheidsovertredingen

Zondag 12 november 2017
De politiezone HANO heeft vorig jaar 13.477 snelheidsovertredingen vastgesteld. 144 bestuurders werden betrapt toen zij onder invloed van alcohol of drugs reden. Er werden 173 pv's uitgeschreven voor bellen aan het stuur en er werden 660 parkeerovertredingen vastgesteld. Er werden ook 40 onverzekerde voertuigen uit het verkeer geplukt. (Bron: jaarverslag politie HANO).

Achel B stunt tegen VC Geel

Zondag 12 november 2017
Hamont-Achel - Achel B stunt tegen VC GeelZoomAVOC B - VC GEEL 3-2 (25-20; 18-25; 26-28; 25-16; 15-13)
Achel heeft de gasten uit Geel verslagen op karakter. Met vallen en opstaan wordt het niveau van de B-ploeg (foto) elke week getest. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes dan weer wel of net niet in elkaar. Tegen Geel werd er steeds naar het volgende moment gewerkt, wat enkele verrassende wendingen met zich meebracht. Vanaf set 3 mocht de net 17 jaar geworden Simon Jaeken zich opmaken voor een basisplaats. Hij zorgde met zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: gelijkspel voor KFC

Zaterdag 11 november 2017
De dames van KFC Hamont 99 hebben vandaag 3-3 gelijk gespeeld tegen Alken. Gaens van Alken en Sigi Van Hout van Hamont scoorden voor rust. Na rust weer Gaens en Van Hout. Sofie Baeten gaf KFC de 3-2 voorsprong maar het was weer Gaens de de bordjes gelijk hing.

KFC verslaat LHVV

Zaterdag 11 november 2017
Hamont-Achel - KFC verslaat LHVVKFC Hamont 99 heeft vanavond Lindel-Hoeven VV verslagen. Uitslag: 4-0. Al na 10 minuten moesten de bezoekers verder met een man minder na een (terechte) rode kaart. De 1-0 van Sabri Zurel viel evenwel pas op 10 minuten vóór de koffie. De veer brak bij de bezoekers pas in de slotfase, waarin KFC uitliep met treffers van Brecht Geelen, Marnix Duisters en Nick Maes. KFC staat derde in de stand op drie punten van RC Reppel dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.
Hamont-Achel - N.-Limburg boven in tuinaanlegwedstrijdZoomDe Noord-Limburgse tuinaanleggers hebben het goed gedaan in de wedstrijd "Limburgse Tuinaannemer van het jaar", die nu al voor het vijfde jaar op rij door de beroepsvereniging VBTL – Vereniging voor de Betere Tuinaanleggers in Limburg - werd georganiseerd. Dat bleek gisteravond bij de bekendmaking van de winnaars. En dat zijn:
Categorie – 250 m² • Gouden medaille – Jan Pepels tuinaanleg (Neerpelt) • Zilveren medaille – Ward Gielkens (…) Het hele nieuwsbericht

Daar is 'Glow' weer

Zaterdag 11 november 2017
Grensgevallen
Hamont-Achel - Daar is 'Glow' weerZoomIeder jaar in november staat Eindhoven bol van lichtkunst tijdens de manifestatie "Glow". Dit jaar voor de 12de maal, van 11 t/m 18 november. "Glow" is een expositie in de openbare ruimte van zo’n 30 lichtkunstwerken van befaamde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtprojecten zijn met elkaar verbonden middels een wandelroute van ongeveer 6 km. Naast de lichtkunstprojecten en meerdere side-events staan er ook innovatieve unieke projecten, gemaakt door jonge talenten.
Het thema van 2017 is ‘The Source’. Het lichtkunstfestival is gratis toegankelijk, elke dag vanaf 18.30u. De bereikbare parkeergarages tijdens het evenement vindt u hier. Ook mooi om te kijken.
Grensgevallen
Het Amerikaanse koerierbedrijf UPS gaat in Eindhoven 130 miljoen euro investeren in een nieuw sorteer- en distributiecentrum. Twee kleinere locaties worden gesloten. De investering levert tegen eind volgend jaar, wanneer het centrum van start gaat, 200 nieuwe banen op. Het nieuwe complex wordt 2,7 ha groot, gaat meer dan 100 laad- en losplaatsen tellen en bijna 100 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Er zullen per uur ruim 29.000 pakketten gesorteerd kunnen worden.

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Hamont-Achel - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

136 letselongevallen in 2016

Vrijdag 10 november 2017
In de politiezone HANO gebeurden er vorig jaar 136 letselongevallen. Daarbij vielen 1 dode, 18 zwaar- en 152 lichtgewonden. (Bron: Jaarverslag politiezone HANO).
In Budel heeft de politie even voor de middag een man in de boeien geslagen die in Lommel op de vlucht was gegaan voor een controle. De man bestuurde een gestolen VW Transporter en vluchtte via Hamont-Achel naar Budel, achtervolgd door - naar later bleek - 6 Belgische en 4 Nederlandse politiewagens. In Budel kreeg de vluchtwagen een lekke band waarop de chauffeur de auto langs de weg achterliet en probeerde zich in de omringende tuinen te verstoppen. Hij werd ontdekt op aanwijzingen van buurtbewoners en vervolgens meegenomen naar het politiebureau van Maarheeze. 

Inbraak aan Dijk

Vrijdag 10 november 2017
Hamont-Achel - Inbraak aan DijkOnbekenden hebben gisteren ingebroken in een woning aan de Dijk. Ze braken een raam aan de zijkant van de woning open om binnen te geraken. Het is niet bekend wat er weg is.

Vrouw en kind gewond bij botsing

Donderdag 9 november 2017
Op de Steenweg op Kleine Brogel in Kaulille raakten vanavond twee auto's in een aanrijding betrokken. Daarbij werden een vrouw en een kind gewond. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis was noodzakelijk.

Ecoduct over kanaal in Weert

Donderdag 9 november 2017
Er komt een ecoduct over de Zuid-Willemsvaart bij Weert. De brug moet het risico verkleinen dat dieren verdrinken. Het provinciebestuur van Nederlands-Limburg maakte bekend dat er binnenkort een voorstel komt voor een dergelijke oversteekplaats voor dieren.

Vrouw betrapt op winkeldiefstal

Donderdag 9 november 2017
Hamont-Achel - Vrouw betrapt op winkeldiefstalIn de Toleikstraat in Bocholt heeft de politie gisternamiddag een 21-jarige vrouw gearresteerd die samen met een man twee winkeldiefstallen had gepleegd. Toen het duo rond 16u30 een winkel in de Toleikstraat verliet, ging het alarm af. Het winkelpersoneel kon de vrouw op de parking tegenhouden. Politie CARMA kwam ter plaatse en trof bij haar meerdere goederen aan die afkomstig waren van twee verschillende winkels. De verdachte had bovendien verschillende voorwerpen op zak om het stelen van de goederen te vergemakkelijken. Bij een huiszoeking werden o.a. een gestolen portefeuille en een bivakmuts aangetroffen. De onderzoeksrechter heeft de vrouw aangehouden; naar de man wordt nog gezocht.
Het Open Winter Tennistornooi begint bij de Hamont Tennis Club op zaterdag 23 december en duurt t/m zondag 7 januari. Elk jaar nemen er tussen de 400 en 500 leden van een 30-tal verschillende clubs uit de omgeving aan deel. Men start rond de middag met de jeugd en vanaf ongeveer 17u met de volwassenen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen in de tennishal bij een drankje en/of een hapje. De nieuwe uitbaters Luc Fiten en Marina Gielen zullen U met veel plezier verwelkomen.

43 leefloners in Hamont-Achel

Dinsdag 7 november 2017
In Hamont-Achel genieten momenteel 43 inwoners van een leefloon. Dat zijn er 3 meer dan vorig jaar. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand onderzoeken.

Motorrijder gewond in Budel

Dinsdag 7 november 2017
Grensgevallen
Bij een verkeersongeval op de oprit van de autosnelweg A2 in Budel is vanavond een motorrijder behoorlijk gewond geraakt. Hij moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De motor werd op de oprit aangereden door een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur werd niet gewond.

Van Zon in zee met Beliën

Dinsdag 7 november 2017
Het bedrijf Horeca Van Zon uit Hamont-Achel is voor de vernieuwing van zijn autopark in zee gegaan met BMW-dealer Beliën uit Neerpelt. In totaal gaat het om de levering van een 30-tal BMW's aan Van Zon. De sleutels van de eerste 17 exemplaren werden vrijdag overhandigd. (Med.)

Auto over de kop in Achel

Dinsdag 7 november 2017
Deze namiddag ging een auto over de kop in de Orchideeënlaan in Achel. Het ongeval gebeurde even na 15 uur.

Opnieuw defibrillator gestolen

Dinsdag 7 november 2017
In Hamont is een defibrillator gestolen. Dat gebeurde aan de Finse piste aan de Grote Haart. UPDATE Het is de tweede keer dat aan de Finse piste de defibrillator wordt gestolen. Een eerste keer gebeurde dat in september. Een defibrillator kan iemand, die getroffen is door hartfalen, weer te been helpen.

Anneke Stevens overleden

Dinsdag 7 november 2017
Hamont-Achel - Anneke Stevens overledenVrijdag is Anneke Stevens overleden, de weduwe van Henri Scheepers. Ze was 85 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (die uitzonderlijk om 12u begint) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroetingsmoment: vrijdag tussen 19 en 20u in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Hamont-Achel - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)
Op de Winterdijkweg in Bocholt nam de politie zondagnamiddag een paard in beslag. Het paard stond in een weide, maar had er nauwelijks voedsel en zuiver drinkwater staan. Er was geen schuilstal of natuurlijke beschutting aanwezig. De weide zelf was bezaaid met uitwerpselen van het paard.
Het paard wordt tijdelijk opgevangen door het Vogel –en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.  De Inspectiedienst Dierenwelzijn werd op de hoogte gebracht voor verdere opvolging.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Hamont-Achel - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Hamont-Achel - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Hamont-Achel - KFC verliest, Achel en Excelsior winnenKFC Hamont 99 heeft vandaag verloren van leider Reppel. Uitslag: 2-0. Hamont staat vijfde in de stand met 18 punten uit 10 wedstrijden. Achel klopte Anadol met 3-0 en staat na 10 matchen vierde met 19 punten.. Excelsior Hamont won van Grote Brogel met 2-5. In de stand staat Excelcior achtste met 15 punten uit 10 wedstrijden.
Hamont-Achel - Bekervolley: Achel verslaat BooischotZoomAVOC Achel heeft vanavond Booischot verslagen in de competitie voor de Beker van België. Uitslag: 0-3. Een verslag van Wim van Dooren: 
Booischot is voor Achel altijd een moeilijke verplaatsing. Deze club krijgt het altijd voor elkaar om een goed, jong en vooral een eigen opgeleid team tussen de lijnen te brengen. Zet daar met Michel Mariën nog een goede bezielde trainer bij en je hebt een goede mix en een geduchte tegenstander. Set 1 startte Achel met Verschueren, van (…) Het hele nieuwsbericht

Inbraak aan de Hees

Zaterdag 4 november 2017
Hamont-Achel - Inbraak aan de HeesHet zal wel toeval zijn, maar onbekenden hebben zowel in Hamont-Achel als in Lommel aan de Hees een inbraak gepleegd in een woning. In Hamont-Achel werd daarbij binnen veel vernield, over Lommel zijn geen gegevens bekend.

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de weekend-treinreizigers

Donderdag 2 november 2017
Komend weekend en ook de volgende 2 weekends in november is er geen treinverkeer tussen Lier en Antwerpen-Berchem wegens werken aan het spoor. Reizigers kunnen gebruik maken van een vervangende busdienst, waardoor de totale reistijd wel wat langer wordt.

Van Cranenbroek breidt uit in Budel

Donderdag 2 november 2017
Het familiebedrijf Van Cranenbroek wil de vestiging in Budel gaan uitbreiden. Er komt een nieuw hoofdkantoor en de winkeloppervlakte wordt uitgebreid van 11.365m² naar 19.300m². Het aantal parkeerplaatsen, dat nu vaak te weinig blijkt, zal worden vervijfvoudigd tot 1.090. De gemeenteraad van Cranendonck moet volgende week nog zijn goedkeuring geven aan het plan.
Hamont-Achel - Hechtel wint beker N.-Limburg in B-reeksIn het voetbal heeft KFC Hechtel gisteren de finale van de Beker van Noord-Limburg gewonnen in de B-reeks. Hechtel klopte Exc. Hamont met 0-1. Kevin Peeters scoorde het enige doelpunt.

Inbraak in voetbalkantine

Donderdag 2 november 2017
Aan de Erkstraat in Kaulille is ingebroken in de voetbalkantine. Er zijn chips gestolen.

Woninginbraak in Stadswaag

Donderdag 2 november 2017
Hamont-Achel - Woninginbraak in StadswaagEr is ingebroken in een huis aan de Stadswaag. Of de daders buit konden maken is niet geweten. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.

Herkol wint beker van N.-Limburg

Woensdag 1 november 2017
Hamont-Achel - Herkol wint beker van N.-LimburgVoetbalclub Herkol heeft vanavond op het veld van Beek de beker van Noord-Limburg gewonnen. Het versloeg KFC Hamont99 met 5-1. De zege geeft volgend seizoen recht op deelname aan de competitie voor de Beker van België.
Grensgevallen
Bij een controle van het vrachtverkeer in Valkenswaard heeft de politie onder meer een Filipijnse vrachtwagenchauffeur betrapt die met een Poolse vrachtwagen reed maar geen chauffeurskaart had, waarvoor een boete van 43.000 euro werd opgelegd aan zijn werkgever. Tevens bleek dat het voertuig een kapotte remveer had en dat een luchtslang lek was. Er werd een maatregel opgelegd om de mankementen te herstellen en een chauffeur met een geldige chauffeurskaart over te laten komen om het voertuig op te halen.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).

Minder productie bij Nyrstar Budel

Woensdag 1 november 2017
De Nyrstar-fabriek in Budel heeft in het derde kwartaal van dit jaar 57.000 ton zink geproduceerd, 20% minder dan een jaar eerder. Dat was onder meer te wijten aan een gepland onderhoud en aan een explosie in de fabriek op 5 oktober. Daardoor lag de fabriek gedurende 15 dagen voor de helft stil, zo meldt het concern.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel