Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Hamont-Achel - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Francine Meuwissen overleden

Maandag 31 december 2018
Hamont-Achel - Francine Meuwissen overledenVandaag is in WZC Immaculata in Overpelt de uit Hamont afkomstige Francine Meuwissen overleden, de weduwe van Pierre Simons. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Woninginbraak mislukt

Zondag 30 december 2018
Hamont-Achel - Woninginbraak misluktDieven probeerden binnen te dringen in een woning in Altaarhoeve. Dat mislukte echter.

Nieuwe bvba: Bast

Zondag 30 december 2018
Bart Cresens uit Overpelt en de bvba SKaal uit Hamont-Achel hebben de bvba Bast opgericht met zetel aan de Tielenstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer advies op het gebied van bedrijfsvoering en vastgoedontwikkeling.

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Vijf ketenwinkels meer

Zaterdag 29 december 2018
In Hamont-Achel zijn er nu 16 ketenwinkels, vijf meer dan tien jaar geleden. In 2008 waren er in de gemeente 98 detailzaken, nu nog 81.

Annemie van Mierlo overleden

Zaterdag 29 december 2018
Hamont-Achel - Annemie van Mierlo overledenGisteren is Annemie van Mierlo overleden. Ze was 36 jaar. De avondwake zal plaatsvinden op woensdag 2 januari om 19.00 uur in de St.-Laurentiuskerk in Hamont. De afscheidsviering zal in intieme kring plaatsvinden.

EHBO-cursus bij het Rode Kruis

Zaterdag 29 december 2018
Hamont-Achel - EHBO-cursus bij het Rode KruisZoomNaar jaarlijkse gewoonte organiseert Rode Kruis Hamont-Achel in het voorjaar weer een opleiding EHBO. Deze cursus duurt telkens 2 uur en zal plaatsvinden op woensdagavond vanaf 19.30 uur. De startdatum van de cursus is 30 januari om 19 uur. De eerste les start eerder omwille van de administratieve formaliteiten. Voor de geïnteresseerden zal er vooraf nog een infosessie gegeven worden op zondag 27 januari. Om in te schrijven en voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Marc van Erum (vorming[!]hamont-achel.rodekruis.be).

Tectum Achel uitgeschakeld

Vrijdag 28 december 2018
In de kwartfinales van de League Trophy is Tectum Achel uitgeschakeld na 3-1 verlies in Aalst. Setstanden: 27-25, 20-25, 25-22, 25-18.

Drugscriminaliteit beter aanpakken

Vrijdag 28 december 2018
Hamont-Achel - Drugscriminaliteit beter aanpakkenMinister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem heeft vandaag aangekondigd dat hij de drugscriminaliteit in de grensstreek beter wil aanpakken. Door een strenger drugsbeleid in Nederland dreigen immers heel wat criminelen naar onze provincie af te zakken.

Gerard Follon overleden

Vrijdag 28 december 2018
Hamont-Achel - Gerard Follon overledenOp 19 december is op Tenerife Gerard Follon overleden, de echtgenoot van Riek Aarts. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie zal plaatshebben in de Sint-Niklaaskerk van Neerpelt op donderdag 3 januari om 10.30 uur, waarna de asverstrooiing in intieme kring zal gebeuren op de begraafplaats van Neerpelt. Begroeting: woensdag (17.30-18u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

1.268 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
In Hamont-Achel zijn er momenteel 1.268 zelfstandigen. Sinds 2010 is het aantal zelfstandigen in de gemeente met 128 toegenomen.
Hamont-Achel - Volleybal: Tectum Achel wint van WaremmeIn het nationale volleybal heeft Tectum Achel vanavond weer een mooie overwinning geboekt in het kader van de League Trophy. Waremme werd verslagen met 3-0. Setstanden: 25-21, 30-28 en 30-28. Een verslag van Wim van Dooren: Tectum Achel trad aan met een onuitgegeven ploeg met Bart Janssen, Allan van de Loo, Joerie Polman, Rudger Zoodsma, Brecht Campforts en Koen Brouns. Na een redelijk gemakkelijke winst in de 1e set (25-21) werd de wedstrijd toch een stuk spannender in sets 2 en (…) Het hele nieuwsbericht

Martinus Hendrikx overleden

Woensdag 26 december 2018
Hamont-Achel - Martinus Hendrikx overledenMaandag is Martinus Hendrikx overleden, de weduwnaar van Josephine Serroyen. Hij was 79 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 

Pater Frans Waelbers overleden

Woensdag 26 december 2018
Hamont-Achel - Pater Frans Waelbers overledenIn Overpelt is zondag de uit Bocholt afkomstige pater Frans Waelbers overleden, van de Salvatorianen. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (rom 10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be. 

Truda Caels overleden

Woensdag 26 december 2018
Hamont-Achel - Truda Caels overledenMaandag is Truda Caels overleden, de weduwe van Arnold Soers. Ze was 92 jaar. Het afscheid zal plaatsvinden in besloten familiekring.

Vuurwerkverbod in eindejaarsperiode

Woensdag 26 december 2018
Hamont-Achel - Vuurwerkverbod in eindejaarsperiodeZoomTijdens de eindejaarsperiode geldt er een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerk in Neerpelt en Overpelt. Dat is zo beslist door de twee gemeenteraden. In Hamont-Achel is vuurwerk alleen toegestaan op oudejaarsavond tussen middernacht en 1 uur.
Waarom geen vuurwerk? Ambulanciers zijn elk jaar getuige van dramatische ongevallen met vuurwerk, zeggen de hulpverleningszones. Voor de betrokkenen bij zulke ongevallen zijn dit onvergetelijke feestdagen, want hun leven zal nooit meer hetzelfde (…) Het hele nieuwsbericht

Rondleiding in Dorplein

Woensdag 26 december 2018
Elke laatste zondag van de maand wordt er in Budel-Dorplein een rondleiding gegeven door het historische dorp. Zoveel moois is zeker een bezoek waard. De cicerones, gidsen, van Dorplein willen daar heel graag bij helpen. Daarom is er een vrije inloop georganiseerd, elke laatste zondag van de maand. Deze maand is dat 30 december. ‘s Middags om twee uur staan de gidsen klaar om de rondleiding te doen. Je hoeft niet vooraf in te schrijven, je komt gewoon om 2 uur naar (…) Het hele nieuwsbericht

Openingsuren recyclagepark

Woensdag 26 december 2018
In de eindejaarsperiode en in de eerste week van januari is het recyclagepark van Limburg.net gewoon geopend volgens de normale winteropeningsuren. Het park blijft wel gesloten op dinsdag 1 januari.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Maria Stevens overleden

Woensdag 26 december 2018
Hamont-Achel - Zuster Maria Stevens overledenZaterdag is de uit Hamont afkomstige zuster Maria Stevens overleden. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de kerk van Schurhoven (Sint-Truiden) gevolgd door de teraardebestelling op het Boskerkhof in Hamont.

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Hamont-Achel - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Hamont-Achel - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Kerstfeest bij Okra Hamont

Maandag 24 december 2018
Hamont-Achel - Kerstfeest bij Okra HamontZoomLiefst 117 leden van Okra Hamont kwamen opdagen voor het kerstfeest in De Posthoorn. Na de bezinning huldigde provinciaal consulente Linsey Tiri Jan Giesbers, aan wie ze het gouden ereteken overhandigde, en Mon Bex, die zijn mandaat als voorzitter eind dit jaar beëindigt en meteen al de voorzittershamer mocht overhandigen aan zijn opvolger, Jos Quanten. Na de lekkere maaltijd gaf Thieu Hulsbosch een monoloog over de boerenstiel uit het boek  "Boerenpsalm” van Felix Timmermans, was er nog een optreden van de eigen toneelgroep “De Senioorkes” en legde Jean Weltens uit hoe je de OKRA-website gebruikt. Ten slotte bracht het koor "De zingende senioren" nog een aantal kerstliederen. (J.J.S.)

Kerstconcert in de kerk

Maandag 24 december 2018
Hamont-Achel - Kerstconcert in de kerkZoomTweemaal zat de Sint-Laurentiuskerk in Hamont afgelopen weekend vol voor het kerstconcert met "Just Music" en showkoor "Rise Up". Beide koren zijn een buitenbeentje in de Vlaamse koorwereld. Zij durven een beetje eigenzinnig zijn in hun nummerkeuze - niet altijd direct herkenbaar maar elk nummer houdt voor hen de boodschap van Kerstmis in. Zegt de folder: "Wij proberen de muziek nog meer tot leven te brengen met mooie choreografieën en stralende gezichten." (J.J.S.)

Tectum Achel woensdag tegen Waremme

Maandag 24 december 2018
Hamont-Achel - Tectum Achel woensdag tegen WaremmeDe heren A van volleybalclub Tectum Achel spelen overmorgen/woensdag, tweede kerstdag, tegen Waremme een wedstrijd voor de League Cup. Deze wedstrijd vindt plaats in Sporthal De Koekoek om 20u (ipv 20.30u!). Inkom: €10,-. Abonnementen en clubkaarten gelden ook voor deze wedstrijd.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Hamont-Achel - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Kerstvieringen

Zondag 23 december 2018
Hamont-Achel - KerstvieringenZoomMaandag (19 uur) is er een kerstviering in Hamont-Lo, om 21 uur in Achel-Dorp, om 21.30 uur in Achel-Statie en om 24 uur in Hamont-Centrum. Dinsdag zijn er kerstvieringen in Hamont-Centrum (9 uur), Achel-Dorp (9.30 uur), Hamont-Lo (10.30 uur) en Achel-Statie (11 uur).

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Sting naar Bospop

Zondag 23 december 2018
Grensgevallen
De eerste 19 namen voor Bospop 2019 zijn een feit. Onder andere Sting, John Fogerty en Snow Patrol staan volgend jaar op het podium in Weert. Volgend jaar kent Bospop niet twee maar drie festivaldagen met een volledig programma op beide podia. De 39ste editie van het festival vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 op Evenemententerrein A2 Weert-Noord. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Twee weken geen markt

Zondag 23 december 2018
Omdat Kerstmis en Nieuwjaar op een dinsdag vallen, zal er tijdens de kerstvakantie geen markt zijn. Vanaf dinsdag 8 januari zijn de marktkramers weer op post.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

Pieter Loots overleden

Zaterdag 22 december 2018
In WZC Ruytenberg in Berchem overleed op 15 december Pieter Loots, de echtgenoot van Alice Sevens. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond plaats in intimiteit.

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Loopauto's voor jonge patiëntjes

Vrijdag 21 december 2018
Hamont-Achel - Loopauto's voor jonge patiëntjesZoomVandaag ontving de afdeling pediatrie van het Mariaziekenhuis in Overpelt een leuk kerstgeschenk voor de jonge patiëntjes. Delorge Overpelt schonk drie mini-Audi's. De kinderen zijn heel blij met deze stoere loopauto's - en de verpleegsters ook, zo te zien!

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Nieuwe bvba: Landraedt

Donderdag 20 december 2018
Philippe De Raedt uit Hamont-Achel heeft de bvba Landraedt opgericht met zetel aan de Haag. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle activiteiten van landmeters-experten, topografische opmetingen en plaatsbeschrijvingen.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Fineras

Woensdag 19 december 2018
Mitch Verhoeven en Petronalla Corstjens, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Fineras opgericht met zetel aan de Kluizerdijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boekhouding,  belas!ngadvies en juridische adviesverlening, in het bijzonder de bijstand bij de oprichting en vereffening van vennootschappen.

Nieuwe bvba: Betulla

Woensdag 19 december 2018
Kevin en Benny Vandenberk, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Betulla opgericht met zetel aan de Kolleberglaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer boekhouding en belastingsadvies.

Elektrische fiets gestolen

Woensdag 19 december 2018
Hamont-Achel - Elektrische fiets gestolenBij de lokale politie werd gisteren in de vooravond aangifte gedaan van de diefstal van een elektrische fiets en van materialen uit een woning in de Ruiterstraat in Hamont. De dader had een zijraam opengebroken.

Inbraak op Altaarhoeve

Dinsdag 18 december 2018
Er is ingebroken in een pand op Altaarhoeve in Hamont. Om binnen te geraken werd een deur opengebroken. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

De 40-jarigen van Hamont

Dinsdag 18 december 2018
Hamont-Achel - De 40-jarigen van HamontZoomVoor de Hamontse jongeren, geboren in... 1978, werd De Posthoorn in een retro-kleedje gestoken. Voor 51 (bijna) 40-jarigen was het een leuk weerzien en werd er direct volop bijgebabbeld. Zelfs in de regen aanschuiven voor frietjes was gezellig. Daarna kwam DJ Krullie nog eens plaatjes draaien zoals vroeger in de Poort. Dansen, nog wat meer babbelen en de avond was (veel te) snel voorbij. Dat doen ze nog eens over... over 10 jaar!

Weg met huisraad en juwelen

Maandag 17 december 2018
Hamont-Achel - Weg met huisraad en juwelenOp het Koleneind in Hamont is gisterennamiddag ingebroken in een woning. Er zijn juwelen en huisraad gestolen.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Weer vluchten vanaf Eindhoven

Maandag 17 december 2018
Grensgevallen
Sinds vanmorgen wordt er weer gevlogen vanaf Eindhoven Airport. De mist die het vliegverkeer gisteren lamlegde, is opgetrokken. Vandaag worden 14 extra-vluchten ingelegd om wat achterstand in te halen.

Zebracinema: 'Shoplifters'

Maandag 17 december 2018
Hamont-Achel - Zebracinema: 'Shoplifters'Zoom"Shoplifters" - Hirokazu Koreeda - Japan - 2018 - 121'
Na een van hun winkeldiefstallen komen Osamu en zijn zoon een klein meisje tegen in de vrieskou. Eerst aarzelt Osamu's vrouw om voor haar te zorgen, tot ze hoort over de ontberingen waarmee ze te maken had. Hoewel het gezin arm is en nauwelijks genoeg geld verdient om te overleven, lijken ze gelukkig samen te leven. Maar dan onthult een onvoorzien voorval verborgen geheimen. De film won de Gouden Palm op het festival van Cannes.
Morgen om 20.15u in Dommelhof
en donderdag om 20.15u in Cine Walburg in Hamont.

Volley: Achel klopt Guibertin

Zondag 16 december 2018
Hamont-Achel - Volley: Achel klopt GuibertinWat was dat vanavond een straffe wedstrijd van Tectum Achel tegen Axis Guibertin. Echt niks voor hartlijders! Maar Achel heeft mooi gewonnen, met 3-2. Setstanden: 25-23, 22-25, 21-25, 25-18 en 11-15.

Exc. Hamont klopt Peer SV

Zondag 16 december 2018
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt Peer SVExc. Hamont heeft vandaag Peer SV verslagen met 2-0.
Grensgevallen
Door de aanhoudende dichte mist worden alle vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. Op het vliegveld wordt bekeken of en wanneer er weer vliegtuigen kunnen opstijgen of landen. Dit geldt voor alle vluchten tot 23 uur zondagavond. UPDATE Een paar honderd mensen zijn op het vliegveld gestrand. Het Rode Kruis gaat 500 veldbedden plaatsen waar vermoeide reizigers op kunnen overnachten. Maar veel mensen zijn al terug op weg naar huis. Of er morgen gevlogen kan worden, zal van het weer afhangen.

Kerstfeest bij Femma

Zaterdag 15 december 2018
Hamont-Achel - Kerstfeest bij FemmaZoom
90 leden waren komen opdagen voor het kerstfeest van Femma Hamont en Achel. Dat startte in De Posthoorn met een herinnering aan de overleden oud-voorzitster Mariet Beerens-Snelders. Er werden ook kerstliedjes gezongen, men kon kijken naar een projectie van foto’s van de activiteiten van Femma door de jaren heen en daarna was het aanschuiven voor een lekker buffet. Toneelgroep “De Dollefijntjes” (foto) bracht een aantal leuke sketches en kon op veel applaus rekenen. (J.J.S.)

Achel verliest van Park Houthalen

Zaterdag 15 december 2018
Hamont-Achel - Achel verliest van Park HouthalenAchel VV is vanavond bij Park Houthalen gaan verliezen met 3-0. KFC Hamont 99 won met 2-1 van Nevok Gruitrode.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Hamont-Achel - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Kerstfeest bij Okra Achel

Zaterdag 15 december 2018
Hamont-Achel - Kerstfeest bij Okra AchelZoomTijdens het kerstfeest van Okra Achel werden donderdag onder meer de 80- en 90-jarigen (foto onder) gevierd. (Jos Cox)
Kerstfeest bij Okra Achel
Zoom
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Eedaflegging nieuwe burgemeesters

Vrijdag 14 december 2018
Rik Rijcken, Stijn Van Baelen en Thomas Vints zullen dinsdag bij de gouverneur in het Provinciehuis in Hasselt de eed afleggen als nieuw burgemeester van respectievelijk Hamont-Achel, Bocholt en Beringen.

Nieuwe bvba: Premium Car Select

Vrijdag 14 december 2018
Karim Darghal uit Hamont-Achel heeft de bvba Premium Car Select opgericht met zetel aan de Bemvaartstraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer takeldiensten, groothandel in auto's en lichte bestelwagens en carrosserie.

Mia Janssen overleden

Vrijdag 14 december 2018
Hamont-Achel - Mia Janssen overledenVandaag is Mia Janssen  overleden, de weduwe van Tiel Verweyen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur) in de Schutterijstraat 3 in Achel.

Anny Boes overleden

Vrijdag 14 december 2018
Hamont-Achel - Anny Boes overledenGisteren is in rusthuis Aan de Beverdijk in Achel Anny Boes overleden, de echtgenote van Jos Vandersanden. Zij was 75 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de paochiekerk van Grote Heide. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur)in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.
Hamont-Achel - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Nieuwe bvba: Kabene

Donderdag 13 december 2018
Jacobus Mertens en Astrid De Jong, beiden uit Hamont-Achel, hebben de bvba Kabene opgericht met zetel in de Slipstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer human resources activiteiten, computerservices en consultancy.

En maar kerststukjes maken

Donderdag 13 december 2018
Hamont-Achel - En maar kerststukjes makenZoomVandaag gingen dames in dienstencentrum De Kring kerstbloemstukken maken onder leiding van Tuinhier Achel. Iedereen stak ijverig de handen uit de mouwen en er werden vele mooie kerststukjes voor op de feesttafel gemaakt. Vanuit De Kring gaat er veel dank naar Tuinhier Achel voor de fijne samenwerking.
En maar kerststukjes maken
Zoom

Bert Hulsbosch overleden

Donderdag 13 december 2018
Hamont-Achel - Bert Hulsbosch overledenGisteren is mevr. Bert Hulsbosch overleden, de echtgenote van Willem Schellekens. Ze was 63 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 19.30u) in het crematorium in Lommel.  Schriftelijk condoleren kan bij Familie Schellekens-Hulsbosch, p/a Brogelerweg 24, 3950 Bocholt.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Hamont-Achel - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen of quads kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Hamont-Achel - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Hamont-Achel - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

François Vanmeensel overleden

Maandag 10 december 2018
Hamont-Achel - François Vanmeensel overledenZaterdag is François Sooike Vanmeensel overleden, de weduwnaar van Lisette Cuijvers en de levensgezel van Angèle Ceelen. Hij was 71 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19 - 20u) in funerarium Creemers in Hamont. OInline condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Hamont-Achel - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV wint bij Herkol

Zondag 9 december 2018
Hamont-Achel - Achel VV wint bij HerkolZoomAchel VV is bij Herkol gaan winnen met 0-6 (foto). Bij de rust was het al 0-3. Exc. Hamont speelde thuis 2-2 gelijk tegen Thes Sport B. (Foto Jochen Heyligen) Meer foto's
Hamont-Achel - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie
Hamont-Achel - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Hamont-Achel - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Hamont-Achel - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Hamont-Achel - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Volleybal: Achel klopt Zoersel

Zaterdag 8 december 2018
Hamont-Achel - Volleybal: Achel klopt ZoerselIn Liga A van het volleybal heeft Tectum Achel vanavond Amigos Zoersel verslagen. Uitslag: 2-3.

KFC wint van Eksel

Zaterdag 8 december 2018
Hamont-Achel - KFC wint van EkselKFC Hamont 99 heeft vanavond KFC Eksel verslagen met 2-1. Bij de rust was het 1-1. KFC Hamont 99 staat met 31 punten uit 15 wedstrijden tweede in de stand, op vier punten van leider KSK Meeuwen.

Met de trein? Opletten, vanaf morgen

Zaterdag 8 december 2018
Vanaf morgen/zondag gaat bij de NMBS de nieuwe dienstregeling in voege. Check zeker via de NMBS-website de vertrek- & aankomsturen van uw trein. Vanaf dan vertrekt ook de laatste trein van Antwerpen-Centraal naar Hamont om 19:09u; de IC-treinen erna worden beperkt tot Mol. Dit gedurende 2 jaar, wegens de elektrificatiewerken aan de spoorlijn Mol-Hamont. Na die periode kunnen we propere, stillere en milieuvriendelijke (elektrische) treinen verwelkomen tussen Antwerpen en Hamont.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Hamont-Achel - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag vanaf 14.30 uur komen de Mediclowns naar het Mariaziekenhuis in Overpelt. Dat gebeurt in het kader van de actie “fiets4mediclowns”, waarbij ze alle ziekenhuizen waar ze actief zijn, al fietsend met elkaar verbinden.
De Mediclowns startten vandaag in het ziekenhuis van Maaseik en fietsen nu naar Genk, Tongeren en Sint-Truiden. Zaterdag fietsen ze verder naar de ziekenhuizen van Tienen, Aarschot en Diest. Eindigen doen ze zondag in het Mariaziekenhuis, nadat ze eerst nog in Heusden-Zolder stopten. De clowns krijgen in Overpelt een warme ontvangst na deze unieke prestatie van 200km (zeker in dit gure weer)! Er is ook kinderanimatie voorzien.

Met Okra Hamont naar het galaconcert

Donderdag 6 december 2018
Hamont-Achel - Met Okra Hamont naar het galaconcertZoomOkra Limburg organiseerde in Hasselt een prachtig galaconcert in samenwerking met het Vlaams Muziektheater, met alleen maar de mooiste operettemelodieën van de meest bekende componisten. Een uniek programma met populaire en onsterfelijke melodieën uit de opera, operette, musical en internationale evergreens. Het was een geslaagde muzikale namiddag voor de Hamontse Okra-leden - en de andere, natuurlijk. (J.J.S.)
Hamont-Achel - Sint-Ceciliafeest van fanfare De EendrachtZoomAfgelopen zondag werd door Koninklijke Fanfare De Eendracht Hamont-Lo het jaarlijks Sint-Ceciliafeest gevierd in de parochiezaal van Hamont-Lo. De dag begon met een mooie viering in de kerk, gevolgd door een feestmaal voor alle leden van de vereniging. Dit was ook het ideale moment om enkele leden (foto) in de bloemetjes te zetten: Marijn Van Berlo (10 jaar lid), Theo Renckens (10), Mieke Kauffmann (25), An Kauffmann (25), Silvie Broekx (25), An Schonkeren (25), Veerle Kauffman (35), Harry Broekx (40), Ghislain Kauffmann (50), Jef Bloemen (55) en Jean Bernaerts (al 65 jaar lid). Nogmaals een dikke proficiat! Tijdens het feest werd ook meegedeeld dat Mari Tijsen nu officieel als voorzitter vervangen wordt door Theo Renckens. We willen Mari dan ook bedanken voor alle fantastische jaren als voorzitter! De fanfare zal in december nog haar beste beentje voorzetten voor het aankomende winterconcert op 5 januari om 19.30u in de Walburg.

Lutgarde Pellens overleden

Woensdag 5 december 2018
Hamont-Achel - Lutgarde Pellens overledenIn het ziekenhuis in Heusden-Zolder is gisteren Lutgarde Pellens overleden. Ze was 68 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Dorp. Begroeting: vrijdag (19u-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Jo de Werdt overleden

Woensdag 5 december 2018
Hamont-Achel - Jo de Werdt overledenIn Hamont is maandag Jo de Werdt overleden, de weduwnaar van Alda Timmermans. Hij was 87 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 18.30u is er een avondwake in de parochiekerk van Grote Heide. Begroeting: vrijdag na de avondwake, bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

'Que dios nos perdone' in de Walburg

Woensdag 5 december 2018
Hamont-Achel - 'Que dios nos perdone' in de WalburgZoom"Que dios nos perdone" - Rodrigo Sorogoyen - Spanje - 2016 - 127' 
In de broeierige zomer van 2011 in Madrid werken twee rechercheurs aan een zaak waarbij een gewelddadige seriemoordenaar het heeft voorzien op oudere vrouwen. In de hitte van de Spaanse miljoenenstad worden in diezelfde periode massale straatprotesten georganiseerd tegen de economische malaise en zijn anderhalf miljoen gelovigen in afwachting van paus Benedictus XVI. Een thriller, waarbij de chaos in de straten tastbaar is en de jacht op de dader verbeten en spannend.  
Morgen om 20.15u in Ciné Walburg

Piet Bex overleden

Dinsdag 4 december 2018
Hamont-Achel - Piet Bex overledenIn het rusthuis in Hamont is vandaag Piet Bex overleden. Hij was 84 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: zaterdag (17-19u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Politiezone even niet bereikbaar

Dinsdag 4 december 2018
Hamont-Achel - Politiezone even niet bereikbaarWegens een nationaal probleem met de provider zijn de telefoonnummers van politiezone HANO tijdelijk niet bereikbaar. Bij dringende gevallen kan men naar de 101 bellen. UPDATE De storing is achter de rug.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Hamont-Achel - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Een nieuwe MUG voor het MariaziekenhuisZoomVorig jaar moest de MUG van het Mariaziekenhuis 1098 keer uitrukken. Dat zijn ongeveer 3 ritten per dag. Dit jaar verwacht men daar een stijging van ongeveer 5%. De MUG is actief in Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Peer, Mol en Balen. Ook gedeeltes van Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree en Meeuwen-Gruitrode worden bediend door de Noord-Limburgse MUG. En soms gaat ie zelfs de grens over.
De "oude MUG" wordt dezer dagen vijf jaar oud en wordt nu, na héél veel kilometers, vervangen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnepark met 154.000 zonnepanelen

Maandag 3 december 2018
Grensgevallen
Op een voormalig afvalstort van Nyrstar is een zonnepark met 154.000 zonnepanelen in gebruik genomen. Het kan 44 MegaWatt aan stroom genereren. Het Budel Zonnepark is een initiatief van de provincie Noord-Brabant, de gemeente Cranendonck en het Britse bedrijf Solarcentury. Het gaat om het grootste zonnepark van Nederland.

Park met 154.000 zonnepanelen

Maandag 3 december 2018
Grensgevallen
Hamont-Achel - Park met 154.000 zonnepanelenZoomBij zinkproducent Nyrstar in Budel-Dorplein is een zonnepark met 154.000 zonnepanelen in gebruik genomen. Dat heeft Nyrstar gemeld. Het is het grootste zonnepark van Nederland met een capaciteit van 44 megawatt.
"Het Budel Zonnepark zal genoeg schone stroom opleveren voor 12.500 huishoudens, en 600.000 ton minder CO2 genereren, verspreid over de komende 25 jaar", schrijft Nyrstar in een persbericht. Gedurende zes weken werden elke dag meer dan 4.000 panelen geïnstalleerd om het park te bouwen.
Park met 154.000 zonnepanelenPark met 154.000 zonnepanelenPark met 154.000 zonnepanelen
Park met 154.000 zonnepanelen
Zoom

Herman Bergs overleden

Maandag 3 december 2018
Hamont-Achel - Herman Bergs overledenIn Kuringen overleed op 30 november de uit Hamont afkomstige Herman Bergs, de weduwnaar van Mia Van Meensel. Hij was 99 jaar. Het afscheid vindt woensdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Wendelen in Stevoort.

Nog één keer die film

Zondag 2 december 2018
De film "Grensgeval" van Peter Crins  - Limburgse verhalen over Wereldoorlog I - wordt wegens succes nog één keer gespeeld in Ciné Walburg. De film is een ernstige maar ook regelmatig leuk gebrachte getuigenis van tientallen Limburgers in het LIMBURGS! Om ook de ouderen onder ons een kans te geven, staat de voorstelling gepland voor donderdag 13 december om 14.00 u. Geen reservatie nodig. Tickets 8,00 euro.
Promotekst
Hamont-Achel - Drie zonnige dames voor huis, tuin en dierZoomAl sinds 1983 kan je bij Tuincentrum Hendrikx terecht voor kwaliteit in huis, tuin- en dierverzorging. Monique, Carine en Joyce (foto) staan dagelijks met de gekende glimlach voor je klaar in hun winkel aan de Thomas Watsonlaan met de ruime parking. Ook dit eindejaar helpen ze je graag verder met trendy woondecoratie, de beste tuinartikelen en leuke spulletjes om je lievelingsdieren te vertroetelen. Tip: bakliefhebbers vinden zeker hun gading om tijdens de feestdagen voor familie en vrienden de heerlijkste zelfgebakken broden, cakes,… op tafel te kunnen toveren. Kortom voor huis, tuin en dier ontvangen de drie dames je heel graag hier!

Exc. Hamont wint van Linkhout

Zondag 2 december 2018
Hamont-Achel - Exc. Hamont wint van LinkhoutExcelsior Hamont heeft vandaag WS Linkhout verslagen. Uitslag: 0-1.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.

Volley: Achel verliest van Menen

Zaterdag 1 december 2018
Hamont-Achel - Volley: Achel verliest van MenenIn sporthal De Koekoek heeft volleybalclub Tectum Achel vanavond met 1-3 verloren van Parky Menen. UPDATE Een verslag van Wim van Dooren:
Met Menen kwam de ploeg op bezoek die zich al jaren mag rekenen tot de top vier van de Liga. Het is ook de ploeg met Jente de Vries in de rangen, op dit moment de beste scorer van de liga. We wisten dus dat dit niet gemakkelijk ging worden, maar onder het motto “moeilijk gaat ook ” startten we tegen Menen met (…) Het hele nieuwsbericht
Volley: Achel verliest van Menen
Zoom

Jeanne Rutten overleden

Zaterdag 1 december 2018
Hamont-Achel - Jeanne Rutten overledenIn SHLille is gisteren Jeanne Rutten overleden, de echtgenote van Jos Steensels. Ze was 58 jaar. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden. Woensdag om 19u is er een avondwake in de parochiekerk van St.-Huibrechts)Lille, waarna gelegenheid tot begroeting in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Achel VV verliest van Koersel

Zaterdag 1 december 2018
Hamont-Achel - Achel VV verliest van KoerselAchel VV heeft vanavond thuis verloren van Weerstand Koersel. Uitslag: 0-1. KFC Hamont '99 ging Racing Peer verslaan met 0-3.

Lange file bij Eindhoven

Zaterdag 1 december 2018
Grensgevallen
Op de A67 ter hoogte van Geldrop is vanmiddag rond 14u een vrachtwagen met 25 ton slagroom geschaard. In de richting van Venlo staat een file van ongeveer twintig minuten, maar de filelengte loopt op. De vrachtwagen heeft brandstof gelekt, dus de bodem moet gesaneerd worden. Dit gaat nog enkele uren duren. De rechterrijstrook is dicht. De vrachtwagenchauffeur is naar een ziekenhuis overgebracht.

Een lichttocht voor de vormelingen

Zaterdag 1 december 2018
Hamont-Achel - Een lichttocht voor de vormelingenZoomOnder leiding van deken Mathieu Plessers en de catechisten van de federatie Hamont-Achel werd als afsluiting van het kerkelijk jaar een lichttocht georganiseerd voor de vormelingen en hun familie. De mooie wandeling op het domein De L'Escaille werd afgesloten met een viering in de kerk van Hamont-Lo en daarna nog gezellig napraten bij een warme choco met een wafel. (Lisette Bergmans)

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel