Het overige nieuws

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Hamont-Achel - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Ooievaars op lichtmasten

Zondag 30 augustus 2020
Hamont-Achel - Ooievaars op lichtmastenZoomOp de (helaas wat onscherpe) foto ziet u twee ooievaars die vanmorgen landden op een lichtmast van voetbalclub Exc. Hamont. Maar in feite waren het er vier - die twee andere zaten namelijk op een andere lichtmast. Julienne Boonen kreeg ze in het vizier!
Hamont-Achel - Damesvoetbal: 0-20 winst voor Hamont 99De damesploeg van KFC Hamont 99 heeft een uitoverwinning behaald bij Kadijk SK. Uitslag: 0-20.
Hamont-Achel - Nog even wachten op 'de 4 jaargetijden'Zoom"Tot onze grote spijt hebben we, in de voorbije jaargang, niet samen met u allen kunnen genieten van ons lente- en zomerconcert en van de gezellige recepties die daarbij horen. Door de strenge coronamaatregelen waren wij als organisator verplicht de geplande concerten uit te stellen. Omdat ons aller gezondheid de grootste prioriteit heeft, hebben we besloten het nieuwe programma voor de volgende jaargang voorlopig nog niet vrij te geven en te wachten tot de geplande concerten in alle veiligheid kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Hamont-Achel - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Croky Cup: Achel - V. Lommel 4-2

Zaterdag 29 augustus 2020
Hamont-Achel - Croky Cup: Achel - V. Lommel 4-2In de eerste ronde van de Croky Cup (Beker van België) heeft Achel VV vanavond Verbroedering Lommel geklopt met 4-2. Aan de rust was de stand 1-1. Voor Achel scoorden Jonas Van Der Wiel, Nick Pinxten (2) en Florin Theuwis. In de tweede ronde ontvangt Achel VV volgend weekend de winnaar van de wedstrijd RFC Hoei - FC Ster Francorchamps die morgen wordt gespeeld. Woensdag speelt Achel VV een oefenwedstrijd op het veld van KFC Hamont 99.

Priester Rik Aerts overleden

Vrijdag 28 augustus 2020
In Zutendaal is dinsdag de uit Hamont afkomstige priester Rik Aerts overleden. Hij was 87 jaar en onder meer pastoor in Eksel. De uitvaartplechtigheid vond plaats in intieme kring. Maandag (18.15 uur) is er een gedachtenisviering in de Gasthuiskerk in Borgloon, waar hij woonachtig was.
Hamont-Achel - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Hamont-Achel - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Loslopen in Dorplein

Donderdag 27 augustus 2020
Grensgevallen
Hamont-Achel - Loslopen in DorpleinZoomBericht op Facebook: “Vanavond negen uur bij de Hoort. Neem een karton Radler mee. Doe jij de pindaas en de chips”. Het is heerlijk weer, ’s avonds geen wind en op het zand bij de plas is het heerlijk zitten. De maan is vol en spiegelt in het water. In de verte snuift een van de vier galloways. Verderop zitten twee jongens een flesje bier te drinken. Het is er zo stil, je hoort je eigen hartslag.
De volgende morgen: wandelaars die langs het water lopen zien de restanten van de avond (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 klopt Kadijk

Woensdag 26 augustus 2020
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 klopt KadijkKFC Hamont 99 heeft vanavond zijn oefenwedstrijd op het veld van Kadijk SK gewonnen. Uitslag: 1-3.
Grensgevallen
Niet alleen de Tour start binnenkort, op zondag 6 september is er ook de "Omloop van Valkenswaard". De omgeving van Valkenswaard, bezaaid met kasseistroken, harde grindpaden en oude klinkerwegen, vormt het decor van deze Omloop, die voor de tweede keer wordt gereden. Hier leest u er meer over.

Brand door rookpot

Woensdag 26 augustus 2020
Grensgevallen
Aan de Geuzendijk in Budel heeft de brandweer vanmiddag een brandje geblust dat was ontstaan door een rookpot. Die was door militairen achtergelaten tijdens een oefening. Door de rookpot vloog de droge natuur vlakbij in brand. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Achel VV klopt Herkol

Woensdag 26 augustus 2020
Hamont-Achel - Achel VV klopt HerkolAchel VV is vanavond met 0-1 gaan winnen bij Herkol in Pelt. Stijn Dekkers scoorde het enige doelpunt.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Hamont-Achel - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Heidi Lemmens overleden

Woensdag 26 augustus 2020
Hamont-Achel - Heidi Lemmens overledenGisteren is de in Neerpelt woonachtige en uit Hamont afkomstige Heidi Lemmens overleden, de dochter van Louis en Lisette Lemmens–Kwanten. Ze was 46 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Weer nachtvluchten vanaf september

Dinsdag 25 augustus 2020
Vanaf 1 september herneemt de vliegbasis Kleine-Brogel de nachtvluchten met F16's. "Deze trainingen zijn nodig om onze gevechtspiloten vaardigheden zoals navigatie, onderschepping, noodprocedures,... met nachtkijkers te laten trainen," aldus de basis in een melding op Facebook. Nachtvluchten duren maximaal tot middernacht en worden voornamelijk op maandag en dinsdag uitgevoerd - volgende week uitzonderlijk ook op woensdag.
Grensgevallen
In het verpleeghuis Mariënburght in Budel is 40 procent van het personeel besmet geweest met het coronavirus. Dat blijkt uit een uniek antistoffenonderzoek in samenwerking met Universiteit Maastricht, zo melden Nederlandse kranten. Een vijfde van het besmette personeel had geen typische klachten zoals verkoudheid of hoesten. Vooral personeel dat werkte op de afdeling dementie geraakte besmet. In het verpleeghuis overleden 34 bewoners aan het virus; nog eens 34 anderen werden er ziek door. 32 bewoners raakten niet besmet.

Training voor de allerkleinsten

Maandag 24 augustus 2020
Op 2 september start Achel VV met trainingen voor de allerkleinsten. Die trainingen vinden op woensdag van 17 tot 18 uur plaats. De eerste zijn geheel vrijblijvend zodat de kinderen even kunnen wennen en kijken of ze het leuk vinden voordat ze lid worden van de club.

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Hamont-Achel - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

Achel VV verliest in Dessel

Zondag 23 augustus 2020
Hamont-Achel - Achel VV verliest in DesselAchel VV heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van KFC Witgoor Sport Dessel verloren met 2-0. Aan de rust was de stand 0-0.
Hamont-Achel - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Hamont-Achel - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

U12 Sparta Lille kloppen Achel VV

Zondag 23 augustus 2020
Hamont-Achel - U12 Sparta Lille kloppen Achel VVZoomDe U12 van Sparta Lille hebben thuis Achel VV verslagen met 11-3. Aan de rust had de thuisploeg al een comfortabele voorsprong. (foto Sparta Lille).

KFC-dames winnen van Hasselt

Zondag 23 augustus 2020
Hamont-Achel - KFC-dames winnen van HasseltDe dames van KFC Hamont 99 hebben hun eerste oefenwedstrijd gewonnen tegen nieuwkomer Sp. Hasselt. Uitslag: 4-2. Voor Hamont scoorden Greet van de Sijpe, Nele Merkelbach en Martine Nijs (2).

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Hamont-Achel - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Zij steken zo maar over

Zaterdag 22 augustus 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Zij steken zo maar overHet is niet de eerste keer dat ik het zeg: ik ben een gematigde neerlandofiel. En dat heeft niet eens zoveel met onze gemeenschappelijke taal te maken. Niet dat ik blind ben voor de gebreken van onze noorderburen hoor. Want hoewel ze het niet graag zullen horen en het slechts met grote tegenzin zullen toegeven, hebben ze die net zoveel als wij. Maar pluspunten vallen er over de grens ook een heleboel te noteren. En daar zijn ze terecht trots op.
Woensdag ben ik met mijn vrienden Sus en Ad gaan fietsen in de (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fietser (14) gewond bij aanrijding

Donderdag 20 augustus 2020
Hamont-Achel - Fietser (14) gewond bij aanrijdingOp de Molsesteenweg in Balen raakten gisteren een 14-jarige fietser uit Hamont-Achel ven een auto in een aanrijding betrokken. De fietser is daarbij gewond geraakt. Iverbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Zwerfvuilvangers op waterlopen

Donderdag 20 augustus 2020
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) installeert zwerfvuilvangers op een aantal Limburgse waterlopen. Dat is onder meer het geval op de Warmbeek in Hamont-Achel, op de Dommel in Pelt en op de Jeker in Tongeren. In Tongeren wordt het op die manier verzamelde zwerfvuil weggehaald door gemeentewerkers; met de andere gemeenten onderhandelt de VMM nog om ook daar tot zulke regeling te komen.

Belg doodgestoken in Eindhoven

Donderdag 20 augustus 2020
Grensgevallen
In Eindhoven is gisteravond tijdens een ruzie op de markt in de wijk Woensel een Belg doodgestoken. Het gaat om een 28-jarige man uit Turnhout. De politie pakte later een 31-jarige man uit Eindhoven op, maar het is nog niet zeker dat hij de dader is. De ruzie vond plaats rond 22 uur. Er ontstond een vechtpartij waarna de dader op de Turnhoutenaar instak. Die overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

René Henckens overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Hamont-Achel - René Henckens overledenGisteren is René Henckens overleden, de echtgenoot van Veerle Vandersypen. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

Exc. Hamont verliest van Herkol

Donderdag 20 augustus 2020
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest van HerkolExc. Hamont heeft gisterenavond een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van SV Herkol. Het verloor met 4-3.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Hamont-Achel - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Hamont-Achel - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Elisa Joosten overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Hamont-Achel - Elisa Joosten overledenIn Achel is vandaag Elisa Joosten overleden, de weduwe van Frans Bollen. Ze was 84 jaar. De uitvaartplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in Uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt. 

Paul Van der Looy overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Hamont-Achel - Paul Van der Looy overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Paul Van der Looy overleden, de echtgenoot van Josée Van Engeland. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Afdak in brand

Woensdag 19 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend vatte het afdak van een schuilhok vuur aan het krachtbalterrein in Kaulille zodat de brandweer moest uitrukken. Jongeren hadden vuur gemaakt in een vuurkorf die omviel met het gekende gevolg.

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Hamont-Achel - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Hamont-Achel - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Hamont-Achel - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Wim Koehorst overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Vrijdag is Wim Koehorst overleden, de echtgenoot van Margreet Res. Hij was vorige maand 93 jaar geworden. Vanwege de coronacrisis zal het afscheid in besloten kring plaatsvinden.

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Hamont-Achel - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Moeder en kinderen gewond

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kaulillerweg in Bocholt raakten gisterenavond rond 18.35 uur twee auto's in een kop-staartaanrijding betrokken. Een 36-jarige vrouw uit Bocholt en haar twee minderjarige kinderen raakten daarbij gewond.

André Tielemans overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Hamont-Achel - André Tielemans overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren André Tielemans overleden. Hij was 62 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Tina Verhoeven overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Hamont-Achel - Tina Verhoeven overledenGisteren is de uit Achel afkomstige en in Pelt woonachtige Tina Verhoeven overleden, de echtgenote van Henri Kuppens. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

BC Hamont wint beker 'De Ketsers'

Dinsdag 18 augustus 2020
Hamont-Achel - BC Hamont wint beker 'De Ketsers'ZoomIn een spannende finale tegen BC De Peel heeft BC Hamont de beker van de Ketsers gewonnen. De wedstrijd vond plaats met inachtname van de coronamaatregelen. Op de foto het winnende team: Marcel Goossens, Hubert Vilrokx en kopman Rony Schoemans.

Victoire Van Hooff overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Hamont-Achel - Victoire Van Hooff overledenIn Achel is de uit Overpelt afkomstige Victoire Van Hooff overleden, de weduwe van de in 2006 overleden Gerard Meurs. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula De Sprink in Bocholt waarna haar urne wordt bijgezet op het Boskerkhof in Hamont.
Hamont-Achel - Wil je volleyballen bij Tectum Achel?Kriebelt het altijd al om eens te volleyballen? Hou je van sport? Ben je een teamspeler? Hou je ervan om eens een balletje te slaan? Kom dan zeker nu woensdag 19 augustus van 17 tot 18u eens een training meevolgen!
Ben je geïnteresseerd? Of wil je heel graag volleyballen maar kan je deze woensdag 19/08 niet? Stuur dan een mailtje naar ebenarlette[!]gmail.com of een berichtje naar het nummer 0496 35 31 94. Hopelijk zien we je woensdag op de training in Sporthal De Koekoek! (Med. Tectum Achel)
Hamont-Achel - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Frans Van Langendonck overleden

Maandag 17 augustus 2020
Hamont-Achel - Frans Van Langendonck overledenIn Beringen is zaterdag Frans van Langendonck overleden, de weduwnaar van Anny Van Boegeld en de levensgezel van Virginie Dewit. Hij was 85 jaar. De afscheidsdienst, crematie en bijzetting van de urne op de begraafplaats van Neerpelt zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Winst voor KFC Hamont 99

Maandag 17 augustus 2020
Hamont-Achel - Winst voor KFC Hamont 99KFC Hamont 99 heeft zaterdag zijn oefenwedstrijd op het veld van Verbroedering Lommel gewonnen. Uitslag: 1-3.

Exc. Hamont klopt Kaulille

Maandag 17 augustus 2020
Hamont-Achel - Exc. Hamont klopt KaulilleExc. Hamont heeft zaterdag zijn oefenwedstrijd in Kaulille gewonnen. Uitslag:0-6.

Adrienne Van Gerven overleden

Maandag 17 augustus 2020
Hamont-Achel - Adrienne Van Gerven overledenIn haar woonst in Hasselt is op 11 augustus de uit Hamont afkomstige Adrienne Van Gerven overleden, de echtgenote van Pierre Gielen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Weg met terrasstoelen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Aan een horecazaak aan de Luysenweg in Bocholt zijn acht terrasstoelen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Woninginbraak in Neerpelt

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een woning aan de Justitielaan in Neerpelt. Wat er is gestolen, is niet geweten. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Weer twee aardbevinkjes in Weert

Zondag 16 augustus 2020
Vrijdagochtend zijn er in Weert twee lichte aardbevingen geweest. De eerste vond plaats om 11.11 uur met een kracht van 2.0 op de Schaal van Richter en de tweede om 11.12 uur uur met een kracht van 1.7 op die schaal. Het ging om tektonische bevingen. Telkens lag het epicentrum op 9 kilometer diepte in de buurt van Altweerterheide. Ook op 24 juli was er al een lichte aardbeving.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Gezondheidsverklaring nodig

Zaterdag 15 augustus 2020
Grensgevallen
Alle reizigers die vertrekken van of aankomen op Eindhoven Airport hebben voortaan een gezondheidsverklaring nodig. Ook moet in de terminal een mondkapje worden gedragen. Hier staat meer info.  

Ida Verhees overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Hamont-Achel - Ida Verhees overledenWoensdag Ida Verhees overleden, de weduwe van de in 1993 overleden Guillaume Nijs. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: zondag (19-20 uur) in funerarium Creemers. Condoleren[!]begrafenissencreemers.be

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Hamont-Achel - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Hamont-Achel - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Hamont-Achel - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: BENE-League start in oktober

Donderdag 13 augustus 2020
Hamont-Achel - Handbal: BENE-League start in oktoberDe BENE-League competitie in het handbal start in het weekend van 10 en 11 oktober. Dat heeft de raad van toezicht van de BENE-League beslist. Er zijn enkele scenario's uitgewerkt mocht begin oktober blijken dat de Covid-19-situatie in België onvoldoende genormaliseerd is. De Final Four staat nog steeds op het programma en zal de kampioen bepalen. Mocht dit niet haalbaar zijn zal de BENE-League later hierover een beslissing nemen.

Weg met juwelen en geld

Woensdag 12 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In een woning aan de Gelehoekstraat in Bocholt zijn juwelen en geld gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Hamont-Achel - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Hamont-Achel - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Hamont-Achel - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Madeleine Winters overleden

Dinsdag 11 augustus 2020
Hamont-Achel - Madeleine Winters overledenIn Leuven is gisteren Madeleine Winters overleden, moeder van Davy en Bart (†) Cox. Ze was 72 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: donderdag (16.30-17.30u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Hamont-Achel - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Hamont-Achel - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Hamont-Achel - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Hamont-Achel - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Man gewond op Generaal Dempseylaan

Maandag 10 augustus 2020
Hamont-Achel - Man gewond op Generaal DempseylaanBij een verkeersongeval in de Generaal Dempseylaan is gisterennamiddag een 49-jarige man uit Leopoldsburg gewond geraakt. Het ongeval betrof een kop-staartaanrijding.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Brand in het Leenderbos

Maandag 10 augustus 2020
Grensgevallen
In het Leenderbos is gisteravond een perceel bos van zowat 50 op 40m afgebrand. Het vuur werd bestreden door vijf Nederlandse brandweerkorpsen. 

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Hamont-Achel - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Auto tegen boom: man (55) gewond

Zondag 9 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond botste een auto tegen een boom op de Goolderheideweg in Bocholt. Een 55-jarige man uit Bree raakte daarbij gewond.

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Hamont-Achel - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Hamont-Achel - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Hamont-Achel - Gideon Kiefer in St.-Martens-LatemZoomDe Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Hamont-Achel - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Niet alles is wat het lijkt

Zaterdag 8 augustus 2020
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Niet alles is wat het lijktHet verschijnsel ‘vakantielief’ zal in deze coronazomer nauwelijks of niet voorkomen, las ik vanmorgen in mijn krant. We kunnen immers niet naar het buitenland en die tropische vakantiebestemmingen waren elk jaar weer de vruchtbaarste voedingsbodem voor talloze amoureuze avonturen. Menige liefdeseed werd er daar op die zwoele stranden gezworen voor eeuwig en altijd, met de blik in de peilloze dieptes van elkaars ogen. En het is maar de vraag of we moeten treuren omdat we deze vloedgolf van diepgemeende (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Hamont-Achel - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht

Nelly Renckens overleden

Zaterdag 8 augustus 2020
Hamont-Achel - Nelly Renckens overledenIn Achel overleed op 31 juli de uit Hamont afkomstige Nelly Renckens, de weduwe van de in 1999 overleden Denis Paesen. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kaulille.

Handbalclub Hades zoekt leden

Vrijdag 7 augustus 2020
Hamont-Achel - Handbalclub Hades zoekt ledenHandbalclub Hades is op zoek naar nieuwe leden, zowel jongens als meisjes vanaf het geboortejaar 2013. Ook is er sinds vorig jaar fithandbal voor volwassenen. De eerste 3 proeftrainingen zijn gratis. Voor meer info en inschrijvingen kan men terecht op hadeshandbal[!]gmail.com, via www.hadeshamont.be of via een telefoontje naar 0474/59 72 23.

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Hamont-Achel - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Hamont-Achel - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Josette Daemen overleden

Vrijdag 7 augustus 2020
Hamont-Achel - Josette Daemen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Josette Daemen overleden, de echtgenote van Jacky Palmers. Ze was 73 jaar. De afscheidsviering en de begrafenis zullen in familiekring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. 
Toerisme
Hamont-Achel - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Hamont-Achel - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Hamont-Achel - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 

Aannemer Maduro failliet verklaard

Donderdag 6 augustus 2020
Gisteren heeft de Ondernemersrechtbank in Hasselt aannemer Mario Maduro uit Hamont-Achel failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 5 september.

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Hamont-Achel - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Hamont-Achel - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Tectum trekt Max Staples aan

Woensdag 5 augustus 2020
Hamont-Achel - Tectum trekt Max Staples aanVolleybalclub Tectum Achel heeft Max Staples aangetrokken. Hij is 26 jaar en kapitein van de Australische nationale ploeg. Staples, die eerder onder meer voor Greenyard Maaseik speelde, tekent voor drie jaar.

Harry Heynen overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Hamont-Achel - Harry Heynen overledenIn WZC Aan de Beverdijk is vandaag Harry Heynen overleden, de weduwnaar van Louisa Driesen. Hij was 96 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Achel-Dorp na de uitvaartplechtigheid in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Rouwadres: fam. Heynen-Fransen, Sint-Odilialaan 91, 3930 Hamont-Achel.

Vrouw gewond bij frontale klap

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale klap tussen een auto en een bestelwagen in de Fabrieksstraat in Overpelt is vandaag een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Marion van der Zwaan overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Hamont-Achel - Marion van der Zwaan overledenGisteren is Marion van der Zwaan overleden, de echtgenote van Wolfgang Kleiner en de levensgezellin van Hilde Van den Bogaert. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in kleine kring plaats. Op een latere datum zal er een afscheidsdrink gehouden worden.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Hamont-Achel - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Thieu Smeets overleden

Dinsdag 4 augustus 2020
Hamont-Achel - Thieu Smeets overledenGisteren is Thieu Smeets overleden, de weduwnaar van Mieke Meurkens. Hij was 75 jaar. De afscheidsviering en de crematie zullen plaatsvinden in familiekring. Rouwadres: fam. Smeets-Mannaerts, p/a Hoefsmidweg 5, 3920 Lommel.

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Hamont-Achel - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Man (49) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Hamont-Achel - Man (49) gewond bij botsingEen 49-jarige man uit Leopoldsburg is gewond geraakt bij een kop-staartbotsing in de Generaal Dempseylaan in Hamont-Achel. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
De start van het BENE-League seizoen 2020-2021 is uitgesteld. Wegens de heropleving van het coronavirus mogen de handbalteams in ons land vóór 1 oktober niet in competitieverband in actie komen. Hierdoor is de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uitgesloten. Volgende week wordt beslist wanneer de competitie wél van start gaat.

Fietsster (72) gewond bij val

Maandag 3 augustus 2020
Hamont-Achel - Fietsster (72) gewond bij valEen 72-jarige fietsster uit Hamont-Achel is gewond geraakt bij een val in Pelterbroek in Overpelt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.

Vrouw (45) gewond bij botsing

Maandag 3 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een 45-jarige vrouw uit Bocholt raakte vanmorgen rond 8.30 uur gewond bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Zuiderring in Genk.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Hamont-Achel - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Hamont-Achel - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Hamont-Achel - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Hamont-Achel - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Slijpwerken veroorzaken brand

Zaterdag 1 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Hamont-Achel - Slijpwerken veroorzaken brandIn de kelder van een woning aan de Zwamstraat in Overpelt ontstond deze namiddag brand bij slijpwerken voor het verwijderen van een oude stookolietank. De eigenaar kon het vuur zelf blussen maar de woning kwam onder de rook te zitten zodat de brandweer die moest Ventileren. De bewoners zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht: de man had wat rook binnengekregen, zijn echtgenote was lichtjes overstuur.

Gerdien Raekels overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Hamont-Achel - Gerdien Raekels overledenVandaag is de uit Hamont afkomstige Gerdien Raekels overleden, de echtgenote van Jef Umans. Ze was 82 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in familiekring. Rouwadres: O.L.Vrouwstraat 19, 3910 Pelt.

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Hamont-Achel - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Tectum speelt niet Europees

Zaterdag 1 augustus 2020
Hamont-Achel - Tectum speelt  niet EuropeesTectum speelt niet Europees. Dat heeft de club beslist omdat ze internationale verplaatsingen in deze coronatijd onverantwoord vindt. Tectum, dat de reguliere competitie eindigde als vierde, weigert dan ook het ticket voor de CEV Challenge Cup.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel