Het overige nieuws

Help volwassenen het fietsen leren

Dinsdag 31 augustus 2021
Hamont-Achel - Help volwassenen het fietsen lerenZoom
Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert sinds 2017 jaarlijks fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen leerde immers als kind fietsen. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers. 
Wil jij hun vrijwilligersteam vervoegen? Ga dan naar de infosessie op 10 september om 11 u. in zaal De Verbinding (Hoekstraat 70 bus 3, Neerpelt). Geef vooraf integratiemedewerker Goele Kerkhof een seintje via 011 23 87 34 (niet op woensdag- of vrijdagnamiddag) of via een mailtje naar goele[!]welzijnsregio.be. Doen!

Medische noodsituatie

Dinsdag 31 augustus 2021
Grensgevallen
De hulpdiensten – een traumahelikopter incluis – rukten vanmiddag uit voor een medische noodsituatie in Budel-Dorplein. In een wooncomplex aan de Hoofdstraat was een persoon zwaar gewond geraakt. Het slachtoffer werd met een hoogwerker van de tweede verdieping gehaald en naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Hamont-Achel - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Grote bouwplannen bij Noorderhart MariaziekenhuisZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt breidt in de komende jaren fors uit. Er komt een nieuw chirurgisch dagziekenhuis en een nieuw ambulant centrum. Grootschaliger nog is de nieuwbouw voor het Revalidatie- en MS-centrum (de vroegere MS-kliniek) op de site van het ziekenhuis. Last but not least gaat de vzw Kinderpsychiatrisch Centrum uit Hasselt op de site in Pelt een kinderpsychiatrisch dagziekenhuis bouwen. 
Een en ander maakte algemeen directeur Hans Ramaekers vanmiddag bekend tijdens (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Hamont-Achel - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!
Hamont-Achel - Twirlgroep The Starlights zoekt nieuwe ledenZoomNu het nieuwe schooljaar eraan komt, start men ook bij twirlgroep the Starlights, onderdeel van KF Kempenbloei, met een nieuw lesjaar. Ze verwelkomen daar graag nog nieuwe leden, vanaf de leeftijd van 3 jaar. De lessen starten vanaf september en vinden plaats in de muziekzaal van KF Kempenbloei in de Pastoor Bungenerslaan 4. Meer info: starlights[!]kempenbloei.be.

Mertens naar tweede ronde in US Open

Dinsdag 31 augustus 2021
Elise Mertens gaat naar de tweede ronde in de US Open. Gisteren overleefde ze de eerste ronde nadat ze de Zweedse Rebecca Peterson (WTA-54) in drie sets versloeg: 3-6, 7-5, 7-6. De wedstrijd duurde 3 uur en 40 minuten.  

Renilde Bernaerts overleden

Maandag 30 augustus 2021
Hamont-Achel - Renilde Bernaerts overledenIn het rusthuis in Hamont is vrijdag Renilde Bernaerts overleden, de weduwe van Jos Bergs en de levensgezellin van Jan Feijen. Ze was 81 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 15u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Annie Scheepers overleden

Maandag 30 augustus 2021
Hamont-Achel - Annie Scheepers overledenVrijdag is Annie Scheepers overleden, de echtgenote van Adriaan Donckers. Ze was 76 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Statie. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Nieuw sportaanbod bekendgemaakt

Maandag 30 augustus 2021
Niet enkel het nieuwe schooljaar gaat opnieuw van start, maar ook de verschillende verenigingen komen na een verplichtte coronastop én een welverdiende zomerstop terug tot leven. Ook het stadsbestuur presenteert naar goede gewoonte een sportaanbod waarbij zowel gedacht wordt aan kinderen als aan volwassenen en senioren.
Er staan vertrouwde sportactiviteiten op het programma, maar ook nieuwe. Het belooft een sportief najaar te worden. Zo is er voor jong Hamont-Achel kinderyoga. Voor (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont - Peer SV 2-4

Maandag 30 augustus 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont - Peer SV 2-4Exc. Hamont heeft thuis verloren van Peer SV. Uitslag: 2-4.

KFC Hamont 99 - W. Koersel 4-1

Zondag 29 augustus 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - W. Koersel 4-1In een oefenwedstrijd heeft KFC Hamont 99 gewonnen van Weerstand Koersel. Uitslag: 4-1.

Lindelhoeven VV - Achel VV 0-2

Zondag 29 augustus 2021
Hamont-Achel - Lindelhoeven VV  - Achel VV 0-2In een oefenwedstrijd heeft Lindelhoeven VV  A verloren van Achel VV. Uitslag : 0-2. Lindelhoeven B won met 2-3 in Lutlommel.
Hamont-Achel - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Hamont-Achel - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Hamont-Achel - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Reclamebedrijf failliet

Vrijdag 27 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft het faillissement uitgesproken van reclamebedrijf Kenny Hoeben uit Hamont-Achel. Schuldvorderingen moeten voor 24 september ingediend worden.

Hoofdstraat 78

Donderdag 26 augustus 2021
Grensgevallen
"Hij werd gevraagd om op de zinkfabriek te komen werken. Maurice Dor. Emile en Lucien Dor hadden iemand nodig die thuis was in de productie van zink. Hun neef Maurice was de aangewezen persoon. Hij wilde wel. De voorwaarde was een eigen huis. Dit was geen enkel probleem. Er was grond genoeg en er werd volop gebouwd in het nieuwe dorp. Op de hoek bij Hotel St.-Joseph verrees in 1902 een monumentale villa in Brusselse stijl. Ze kreeg huisnummer 78. Straatnamen waren er toen nog niet, enkel huisnummers. Frans (…) Het hele nieuwsbericht

Achel VV - KFC Hamont 99 0-3

Woensdag 25 augustus 2021
Hamont-Achel - Achel VV - KFC Hamont 99  0-3Achel VV heeft thuis verloren van KFC Hamont 99. Uitslag: 0-3.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Hamont-Achel - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.

René Deelen overleden

Woensdag 25 augustus 2021
Hamont-Achel - René Deelen overledenVandaag is René Deelen overleden, de levenspartner van Ingrid Hermans. Hij was 63 jaar en woonde in Achel. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in in Overpelt.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Hamont-Achel - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.
Hamont-Achel - Jaarlijkse fietstocht van Tuinhier AchelZoomTuinhier Achel had zondag zijn jaarlijkse fietstocht georganiseerd. Naast gezellig fietsen en genieten van de natuur in en rond Achel werd er natuurlijk ook genoten van een heerlijk ijsje. Tuinhier Achel organiseert in het najaar weer diverse bijeenkomsten. Die zullen aangekondigd worden in de media en op de Facebookpagina. (Gert-Jan van Ansem)
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Achel VV A - KRC Peer 1-1

Maandag 23 augustus 2021
Hamont-Achel - Achel VV A - KRC Peer 1-1Achel VV A en KRC Peer hebben gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.

Grote Brogel klopt Achel VV B

Maandag 23 augustus 2021
Hamont-Achel - Grote Brogel klopt Achel VV BSporting Grote Brogel heeft thuis gewonnen van Achel VV B. Uitslag: 5-2.

Wie zonder zonden is...

Zondag 22 augustus 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Wie zonder zonden is...Mag ik het voor één keer ook eens over mijn eigen beperkte biotoop hebben, ja? Over mijn kleinkinderen bijvoorbeeld. Ik heb er drie stuks: Jens is zeventien maanden, woont in Engeland en moeit zich nog niet met de vele issues die de rest van de clan bezighouden. Het ventje mag zich onbekommerd verheugen in een volmaakt probleemloos bestaan. Bovendien krijgt hij spontaan en van iedereen alle aandacht waarom hij – soms iets te nadrukkelijk – verzoekt.
Jan is twaalf en maakt Boxbergheide (…) Het hele nieuwsbericht

Beter in Borkel dan in Tokio

Zondag 22 augustus 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Beter in Borkel dan in TokioZoomTijdens de Olympische Spelen in Tokio oogstte de Franse amazone Pénélope Leprovost wereldroem. Niet omdat ze een medaille had gewonnen, maar omdat haar paard weigerde te springen. Vandaag kwam die sprong er wel, en nog wel in Borkel, tijdens de Longines Global Champions Tour bij Jan Tops. Met onder meer deze sprong ging ook de overwinning van het toernooi naar de Française en haar merrie. Bovenstaande foto is van Rik Vander Sanden. Meer foto's vindt u hier.     
Hamont-Achel - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Alcoholvrije trappist

Zondag 22 augustus 2021
Bij de trappistenabij in het Nederlandse Koningshoeven is sinds gisteren alcoholvrije trappist te koop. Dat is zo'n succes dat de verkoop beperkt is: klanten mogen slechts zes flesjes meenemen. De monniken waren drie jaar bezig met het project voor men er mee naar buiten kwam.

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Hamont-Achel - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Madeleine Desair overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Hamont-Achel - Madeleine Desair overledenIn WZC Katharinadal in Hasselt overleed op 2 augustus Madeleine Desair, de weduwe van de in 1996 overleden Florent Bex. Zij was 93 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid vond op 7 augustus plaats in intieme familiekring.
Grensgevallen
Medewerkers van Asielzoekerscentrum Budel (AZC) maken de komende tijd dagelijks een ronde bij visvijver ’t Tipke in Maarheeze om eigen bewoners van het AZC die daar recreëren te wijzen op de regels van de vissersclub en de gewenste omgang met haar leden. Hiermee probeert men, samen met de politie, actief incidenten te voorkomen en de rust en veiligheid voor de vissers te waarborgen. Aanleiding voor deze dagelijkse visites aan de visvijver is de overlast die sommige bewoners van het AZC daar veroorzaken. Dieptepunt daarin was de mishandeling van een visser op 14 augustus door drie AZC-bewoners. Die worden niet alleen strafrechtelijk vervolgd maar zijn ook niet meer welkom op het AZC.

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Hamont-Achel - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

Jacqueline Joosten overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Hamont-Achel - Jacqueline Joosten overledenDinsdag is Jacqueline Joosten overleden, de weduwe van Jean Hornix en de levenspartner van Ludo Schildermans. Zij was 65 jaar en afkomstig van Hamont. Het afscheid en de bijzetting op de begraafplaats van Dilsen vinden in besloten kring plaats.

GS Bree-Beek - Achel VV 3-0

Woensdag 18 augustus 2021
Hamont-Achel - GS Bree-Beek  - Achel VV 3-0Achel VV heeft een oefenwedstrijd verloren op het veld van GS Bree-Beek. Uitslag: 3-0.
Elise Mertens (WTA-16) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finale op het tennistoernooi van Cincinnati. Ze verloor van de Kazakse Elena Rybakina (WTA-19) in twee sets: 6-3, 6-2.  

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Hamont-Achel - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."
Hamont-Achel - Covid-19: open prikmomenten in Lommel en PeerDe Eerstelijnzone Noord-Limburg organiseert de komende weken twee OPEN PRIKMOMENTEN in de Vaccinatiecentra van Peer (24/8) en Lommel (30/8). Deze open prikmomenten zijn bedoeld voor wie nog niet gevaccineerd is of wie zijn tweede vaccinatie met AstraZeneca gemist heeft. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het Vaccinatiecentrum, breng wel je identiteitskaart mee.
Open prikmoment Johnson&Johnson en AstraZeneca in het Vaccinatiecentrum in Peer
Wanneer: (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Hamont-Achel - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Cornelis Melgers overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Gisteren is Cornelis Melgers (68) overleden. Hij woonde in Achel en was afkomstig uit Luyksgestel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)
Vanaf vandaag kunnen de tickets worden besteld voor de Burenkijkdag van de Vliegbasis Kleine-Brogel. Ze kosten 10 euro. Ook de inwoners van het Nederlandse Cranendonck zijn uitgenodigd. De burenkijkdag - op vrijdag 10 september - kadert in de Sanicole Airshow van zondag 12 september in Hechtel-Eksel; de meeste toestellen die aan die airshow deelnemen, zijn 's vrijdags al te bekijken op de vliegbasis. Coronavoorwaarden: gevaccineerd zijn of een recente (max. 48u) PCR-test kunnen voorleggen. U kunt de tickets hier bestellen.
Aanvaller Jelle Van Rijswijk verlaat Esperanza Pelt en gaat voor de buren van Achel VV spelen. Dat meldt Esperanza op Facebook.
Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi in Cincinnati (VS). Als 15de reekshoofd versloeg ze in de eerste ronde de Argentijnse speelster Nadia Podoroska (WTA-38) in twee sets: 6-3, 6-4. In de tweede ronde komt ze uit tegen Samantha Stosur (WTA-98) of Elena Rybakina (WTA-19).
Tijdens de partij was Mertens wel even haar oorbel kwijt, maar ze vond ze gelukkig terug op het terrein...

Een nieuw boek van Chel

Dinsdag 17 augustus 2021
Onze columnist Chel Driesen heeft weer een boek klaar, zijn derde al. Daarin "een selectie van recente columns, aangevuld met een paar nog niet verschenen kortverhalen en geïllustreerd met foto’s en kunstige tekeningen van een bekende Lommelse illustrator," meldt hij. Meer informatie is terug te vinden op zijn Facebook-account. Wie niet op Facebook zit, kan het boek bestellen via een overschrijving van 25 euro naar de rekening van M. Driesen,  BE40 7765 9379 1863, met vermelding van het gewenste aantal.   

Inschrijven voor 'De Schrijfwijzen'

Dinsdag 17 augustus 2021
Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard dagen iedereen uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden, een hippe variant van het bekende traditionele dictee.
Er wordt simultaan geschreven in bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel, met taalplezier en laagdrempeligheid als belangrijkste insteek. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, dus. Wél een ludiek taalspel voor iedereen die van het Nederlands en (…) Het hele nieuwsbericht

Zomervertelling in de Kloostertuin

Maandag 16 augustus 2021
Storyteller Marijke Goossens weeft oude volkswijsheden, sprookjes, magie en verbeeldingskracht tot wonderlijke vertelvoorstellingen. Haar verteltapijt strijkt neer in de Kloostertuin, op een boogscheut van de bibliotheek waar de mooiste verhalen verstopt zitten in duizenden boeken. Wist je dat verhalen nog mooier klinken onder een straalblauwe hemel? Breng zelf een stoeltje, kussen of dekentje mee en droom weg – nu het nog kan - aan de vooravond van het nieuwe schooljaar. De vertelling start op woensdag 25 augustus om 14u.

Wim Looijmans overleden

Maandag 16 augustus 2021
Hamont-Achel - Wim Looijmans overledenZoals we eerder al meldden is vrijdag Wim Looijmans overleden, de echtgenoot van Madeleine Kauffmann. Hij was 74 jaar. De afscheidsdienst zal in besloten kring plaatsvinden in het crematorium van Lommel, waarna de urn geplaatst wordt op de begraafplaats van Achel-centrum. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Exc. Hamont - Achel VV 0-6

Maandag 16 augustus 2021
Hamont-Achel - Exc. Hamont - Achel VV 0-6In ene oefenwedstrijd heeft Exc. Hamont verloren van Achel VV. Uitslag: 0-6.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Hamont-Achel - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

KFC speelt dinsdag

Zondag 15 augustus 2021
Hamont-Achel - KFC speelt dinsdagNa de afgelasting gisteren van de wedstrijd tussen KFC Hamont 99 en Mierlo Hout omwille van een forfait van de bezoekers gaat KFC dinsdagavond toch spelen. Het wordt een oefenwedstrijd tegen SK Heusden 06. De wedstrijd start om 20u.

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Lotgenotengroep voor mensen in rouw

Vrijdag 13 augustus 2021
Afscheid nemen van een dierbare doet pijn en verdriet. Dat verdriet delen kan bevrijdend zijn. Ook in het werkjaar 2020-2021 organiseert Het Centrum voor Christelijk Vormingswerk verschillende lotgenotengroepen voor mensen in rouw. De lotgenotengroep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden na het verlies van een partner, familielid, vriend(in), collega of kennis. Speciale aandacht gaat uit naar wie onder moeilijke omstandigheden tijdens de coronacrisis afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. (…) Het hele nieuwsbericht

Daisy Sak overleden

Vrijdag 13 augustus 2021
Hamont-Achel - Daisy Sak overledenGisteren is Daisy Sak overleden, de echtgenote van Georges Nouwen. Ze was 42 jaar. De afscheidsdienst en de crematie vinden in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 
Hamont-Achel - Wedstrijd KFC tegen Mierlo Hout afgelastDe wedstrijd van het eerste elftal van KFC Hamont 99 tegen VV Mierlo Hout van aanstaande zaterdag 14 augustus om 18 uur zal niet doorgaan wegens een forfait van de bezoekers. Op deze korte termijn is er geen andere tegenstander gevonden om dit forfait op te vangen. Volgende wedstrijd is zondag 22/08 om 18 uur in en tegen SV Herkol.
Hamont-Achel - Gratis naar 'We've lost dancing' of SpeelparadijsZoomGisteren gaven we tickets weg voor Pinopop, vandaag kunnen jullie gratis tickets winnen voor de dance-party 'We've lost dancing' morgen vrijdag 13 augustus, of voor het 'Speelparadijs' op zondag 15 augustus, beide op de weide achter garage Peppino, Molsekiezel in Lommel. En je hoeft er zelfs géén vraag voor te beantwoorden, enkel een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Wél vermelden wat je wenst te winnen: we hebben voor de danceparty twee tafels van 8 personen en twee tafels van 4 personen in de aanbieding, en voor het Speelparadijs driemaal twee tickets voor de kids. De eersten voor elk aanbod zijn de gelukkigen... Meer info over beide activiteiten. UPDATE Je kan nog steeds mailen voor de gratis tickets, tot vrijdag 14.00 uur.

SV Breugel - Exc. Hamont 2-4

Woensdag 11 augustus 2021
Hamont-Achel - SV Breugel - Exc. Hamont 2-4In een oefenwedstrijd heeft SV Breugel verloren van Exc. Hamont. Uitslag: 2-4.

Achel VV klopt KSK Meeuwen

Woensdag 11 augustus 2021
Hamont-Achel - Achel VV klopt KSK MeeuwenAchel VV heeft KSK Meeuwen geklopt in een oefenwedstrijd. Uitslag: 2-0 .
Hamont-Achel - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Extra agenten tegen asielzoekers

Dinsdag 10 augustus 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Extra agenten tegen asielzoekersIn Cranendonck worden de komende twee jaar drie extra politieagenten ingezet tegen de overlast veroorzaakt door asielzoekers in Budel. Dan wordt de politiecapaciteit geëvalueerd.

'Opvangnet' vanaf januari

Dinsdag 10 augustus 2021
Vanaf januari 2022 zal een nieuw initiatief, “Opvangnet”, inclusieve kinderopvang op maat voorzien aan het Educatief Centrum op de SyntraPXL-campus in Pelt. De opvang gebeurt door onthaalouders van kinderopvang Gezinsbond. Daarnaast wordt er ingezet op occasionele opvang bij de ouders thuis door de kinderoppasdienst van die vereniging. Dit maakt participatie aan vrije tijd mogelijk. 
“Opvangnet” is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Hamont-Achel - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Hamont-Achel - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Fietssters botsen

Maandag 9 augustus 2021
Hamont-Achel - Fietssters botsenOp het kruispunt van de Molensteenstraat en De Kempkens zijn deze voormiddag twee fietssters gebotst. Beiden - resp. 37 en 67 jaar -  raakten lichtgewond. Ze zijn afkomstig uit de gemeente.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Hamont-Achel - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.
Hamont-Achel - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Luys overleden

Maandag 9 augustus 2021
Hamont-Achel - Leo Luys overledenZaterdag is Leo Luys overleden, de weduwnaar van de in 2019 overleden Jet Meylaers. Hij was 84 jaar en afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Achel-Statie waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Hamont.

KFC Hamont 99 - Leopoldsburg 2-4

Zondag 8 augustus 2021
Hamont-Achel - KFC Hamont 99 - Leopoldsburg 2-4KFC Hamont 99 heeft thuis verloren van K. ESK Leopoldsburg. Uitslag: 2-4.
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest van Thes Sport BExc. Hamont heeft thuis verloren van Thes Sport B. Uitslag:1-4.

Stormschade in Budel

Zondag 8 augustus 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Stormschade in BudelDe brandweer van Budel is gisterenavond twee keer moeten uitrukken na meldingen van stormschade. In Budel-Schoot zorgde een gespleten boom voor problemen. Op de Randweg-Oost in Budel kwam een zware tak op het fietspad terecht.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Hamont-Achel - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
In het WTA-toernooi van San Jose is Elise Mertens uitgeschakeld. Ze verloor in de halve finales in twee sets van de Russische Darja Kasatkina: 3-6, 2-6.
Grensgevallen
In het baanwielrennen op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel zijn derde medaille binnen. In de discipline keirin haalde hij afgelopen nacht brons. Eerder won hij al twee gouden medailles: in de teamsprint en in de sprint.
Grensgevallen
Hamont-Achel - O.S.: zilver voor Jessica SpringsteenZoomOp de Olympische Spelen - haar eerste deelname - heeft Jessica Springsteen met het Amerikaanse team zilver behaald in de jumping. Dat gebeurde met het paard Don Juan van de Donkhoeve (foto)Wij presenteerden dat duo al op 16 juli nadat Rik Vander Sanden de twee gefotografeerd had op het toernooi bij Jan Tops in Borkel-en-Schaft. Het Belgische team eindigde vandaag derde en haalde dus een bronzen medaille. (foto Rik Vander Sanden)
Hamont-Achel - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Volgend weekend Pinopop in Lommel

Zaterdag 7 augustus 2021
Hamont-Achel - Volgend weekend Pinopop in LommelZoom
Volgend weekend is het dan eindelijk écht zover... Want zaterdag 14 augustus kan je op de weide achter garage Peppino in de Molsekiezel in Lommel terecht voor Pinopop. Na drie pogingen vorig jaar, die omwille van corona niet konden/mochten plaastsvinden, kan je aanstaande zaterdag vanaf 14 uur terecht voor een vijftal Tribute Bands. Muziek van CCR, REM, AC/DC, De Kreuners en Rammstein gebracht door de beste tribute bands die je je maar kan voorstellen! En afsluitend nog een dikke vette party erbovenop.
Maar dat is niet alles... de organisatoren hebben nog een vooraf én achteraf gepland, nl. op vrijdag 13 augustus een heuse dance-party met meerdere DJ's zoals Zjerre, Alphadogs, Pauline Slangen en 5Napback, en op zondag 15 augustus een Speelparadijs voor de Kids met springkastelen, goochelshow, clown, kinderdisco en veel meer. Meer info.
Elise Mertens (WTA-17) heeft de halve finale bereikt op het tennistoernooi in San Jose (VS). Ze haalde het in twee sets van haar opponente Yulia Putintseva (WTA-35): 6-3, 10-8. In de halve finale volgt voor Mertens een duel met vierde reekshoofd Daria Kasatkina (WTA-31) uit Rusland. Kasatkina leidt in onderlinge duels met 2-1.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
De Spaanse paardenhandelaar Javier S., die onder meer vanuit Borkel-en-Schaft actief is, is vorige maand veroordeeld tot driekwart jaar cel wegens witwassen. Dat meldt de Nederlandse krant AD. Volgens de Nederlandse Belastingdienst is er bij de handel in exclusieve spring- en dressuurpaarden in Nederland 100 miljoen euro aan belasting ontlopen. De driehoek Eindhoven, Brussel en Aken wordt wereldwijd gezien als het epicentrum van de internationale paardenhandel.

Turks is niet moeilijk!

Zaterdag 7 augustus 2021
Chel mag het zeggen
Hamont-Achel - Turks is niet moeilijk!Dit verhaal begint in de tijd dat de bakker en de brouwer nog aan de deur kwamen. Lang geleden dus. Bijna zo lang als toen de dieren nog spraken.
Een collega die nog niet zo lang getrouwd was, huurde de achterzijde van een huis in de Lommelse Stationsstraat. Aan de voorzijde woonde een Turks koppel. Dat vernam ik pas achteraf. Want toen ik bij hem op bezoek ging, heb ik eerst wat aan de voordeur staan te morrelen. Na een aantal vergeefse kloppogingen, merkte ik achter een venster een briefje op. In (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Na zijn eerste gouden medaille met zijn teamgenoten in de discipline teamsprint heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vandaag op de Olympische Spelen een tweede gouden medaille behaald in de discipline sprint. Hij versloeg daarin zijn landgenoot Jeffrey Hoogland. Morgen start Harrie in de discipline keirin.

Elise Mertens wint in San Jose

Vrijdag 6 augustus 2021
Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-tennistoernooi in het Amerikaanse San Jose. Ze was vrijgesteld in de eerste ronde en bereikt de kwartfinales nu ze de Franse Kristina Mladenovic (WTA-60) versloeg: 6-2, 4-6 en 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 40 minuten.

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Hamont-Achel - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Hamont-Achel - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Hamont-Achel - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Grensgevallen
Hamont-Achel - Tractor in brand tijdens slijpwerkzaamhedenAan de Branten in Soerendonk vatte deze namiddag een tractor vuur tijdens slijpwerkzaamheden. De brandweer was de brand snel meester. Een tweede tractor is beschadigd geraakt door de hitte.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Hamont-Achel - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont - Exc. Hamont 4-2

Woensdag 4 augustus 2021
In een oefenwedstrijd heeft KFC Hamont gewonnen van Exc. Hamont. Uitslag: 4-2.

Twee inbraakpogingen

Woensdag 4 augustus 2021
Dieven hebben twee inbraakpogingen ondernomen in de Bevrijdingsstraat. De feiten zijn vanmorgen vastgesteld.
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel samen met zijn teamgenoot Jeffrey Hoogland een Olympisch record gevestigd in de kwalificatie voor het onderdeel sprint. De twee deden dat in exact dezelfde tijd: 9,215 seconden. Morgen worden de 1/8ste finales gereden.

Jaagpaden Lommel zondag afgesloten

Woensdag 4 augustus 2021
Hamont-Achel - Jaagpaden Lommel zondag afgeslotenZoomKomende zondag 8 augustus is er in Lommel de jaarlijkse triatlon. Het hele Sportpark De Soeverein zal niet bereikbaar zijn: het zwembad, de speeltuin, het skatepark, de sporthal, de voetbalvelden, de Soeverein Arena en dus ook natuurgebied de Sahara. Maar ook de kanaaldijk tussen De Vossemeren en Blauwe Kei, inclusief beide bruggen, wordt afgesloten voor verkeer. Ook fietsers kunnen hier niet passeren. Verder zullen ook het Dorp, de Lepelstraat en de Gestelsedijk afgesloten worden. Er worden omleidingen voorzien. De centrumparkings zijn wel bereikbaar. Het hele parcours van de Lommelse triatlon vind je op de website. (Illustratie: Dirk Van Bun)
Hamont-Achel - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Frans Gerrits overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Hamont-Achel - Frans Gerrits overledenGisteren is Frans Gerrits overleden, de echtgenoot van Truus Hegge. Hij was 77 jaar en afkomstig van Valkenswaard. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.
Grensgevallen
Op de Olympische Spelen heeft Harrie Lavreysen uit Luyksgestel vanmorgen een eerste gouden medaille behaald. Hij maakte deel uit van het Nederlandse team dat het beste was in de discipline teamsprint. Het was van 1936 geleden dat Nederland nog eens een olympische titel haalde in het baanwielrennen voor mannen.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Hamont-Achel - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

O.S.: nóg een medaillekandidaat

Maandag 2 augustus 2021
Grensgevallen
Formidabel is het dat we op de Olympische Spelen in Tokio zoveel Noord-Limburgse atleten hebben. Maar er is nóg iemand die we daar in het oog moeten houden. Hij woont net over de grens, in Luyksgestel. Zijn naam Harrie Lavreysen! Vanaf morgenvroeg 8.58u Belgische tijd komt hij uit in het baanwielrennen in drie disciplines: de teamsprint, de sprint en de keirin. Hij is al drie keer wereldkampioen, dus een paar Olympische medailles moeten daar bij kunnen. Succes, Harrie!

Neel Stevens overleden

Maandag 2 augustus 2021
Hamont-Achel - Neel Stevens overledenZaterdag is Cornelius Neel Stevens overleden, de echtgenoot van Leen Lammers. Hij zou later deze maand 89 jaar worden. De afscheidsdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Cornelius van der Wekken overleden

Maandag 2 augustus 2021
Hamont-Achel - Cornelius van der Wekken overledenVrijdag is Cornelius van der Wekken overleden, de echtgenoot van Louis Claessens. Hij was 59 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be. 
Hamont-Achel - Eendracht Houthalen - Achel VV B  0-2Eendracht Houthalen heeft thuis verloren van Achel VV B. Uitslag: 0-2.
Hamont-Achel - Kattenbos Sport verslaat Ex. HamontKattenbos Sport heeft thuis gewonnen van Exc. Hamont. Uitslag: 3-1.

Menwedstrijd zonder publiek

Zondag 1 augustus 2021
Grensgevallen
Hamont-Achel - Menwedstrijd zonder publiekZoomGeen toegang voor publiek op "Driving Valkenswaard International" de afgelopen vier dagen, vanwege de coronamaatregelen. Rik Vander Sanden maakte er wel een fotoreportage van de drie disciplines (dressuur, marathon & kegels). Alleen van de laatste proef (H4 - kegels) zijn er geen foto's vanwege de stortregen.
De huidige wereldkampioen, de Hongaar Martin Hölle, was de beste in het mennen/driven van twee paarden in de klasse CAI3*- H2. De menner van vier paarden en gastheer en meervoudig wereldkampioen Boyd Exell (Australië) was primus in de klasse CAI4* - H4. U ziet zijn gespan hierboven. Hieronder een foto van Hölle en zijn gespan. Meer foto's van Rik Vander Sanden achter deze link.  
Menwedstrijd zonder publiek
Zoom

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Hamont-Achel - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Hamont-Achel - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel