Het overige nieuws

Veel wind en wolken

Dinsdag 31 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Veel wind en wolkenEen storing schuift over onze streken en zorgt vooral voor veel wolken en af en toe wat regen of een bui. Daarbij is de isobarische gradiënt vrij strak en dat vertaalt zich in behoorlijk wat wind. De aangevoerde lucht komt van over de oceaan en is relatief zacht bij maxima enkele graden boven de normale waarden en ook minima die ruim positief blijven in Vlaanderen.
Woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met vooral later op de dag af en toe een drupje regen. Er staat een matige (…) Het hele nieuwsbericht
Het Huis voor de Kunsten Limburg lanceert de wedstrijd InBeeld 2023, dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Dit keer staat de prijs in het teken van het thema 'nieuwe verlangens'. Belgisch- en Nederlands-Limburgse beeldende amateurkunstenaars kunnen t/m 31 maart 2023 hun werk - ook fotografie of film - met dit thema insturen. Middels diverse voorrondes door beide provincies worden de werken geëxposeerd en door een jury geselecteerd voor de finale-expositie. Meer info
Vandaag gelezen
Hoge concentraties kalmeringsmiddelen en antipsychotica vormen een risico voor het leven in sloten en plassen. Angstremmers, antidepressiva en een middel tegen epilepsie en bipolaire stoornis komen zo vaak in het oppervlaktewater voor, dat ze een risico kunnen vormen voor dieren en planten. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek van o.m. de Universiteit Maastricht en wetenschappers.
(Trouw)
Hamont-Achel - Atletiek: zilver voor Kyani JoostenOp de Vlaamse atletiekkampioenschappen indoor in Gent heeft Kyani Joosten (foto) van SACN afgelopen weekend zilver behaald. Bij de scholieren sprong ze 3m70 met de polsstok.
SACN was met drie atleten (1 scholiere, 1 junior en 1 senior) afgezakt naar de topsporthal in Gent. Sasha Sijbers werd in het verspringen bij de junioren 9de met een sprong van 6m09. In de 60m bij de senioren eindigde Boy Lorist 22ste in een tijd van 7”24.

Pater Jan Leenders overleden

Maandag 30 januari 2023
Hamont-Achel - Pater Jan Leenders overledenVrijdag is pater Jan Leenders overleden, van de Salvatorianen. Hij was geboren in Alken en werd 88 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (10.30u) in de parochiekerk van Hamont-Lo. Begroeting: woensdagavond (19-20u) en donderdag vóór de uitvaartdienst, vanaf 9.45u, in het klooster. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Denemarken wint WK handbal

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - Denemarken wint WK handbalDenemarken heeft het WK handbal gewonnen. In de finale in Stockholm versloegen de Denen olympisch kampioen Frankrijk met 34-29. Spanje is derde geworden, gevolgd door Zweden, Duitsland en Noorwegen. België eindigde op de 21ste plaats. Denemarken heeft nu drie keer op rij het wereldkampioenschap handbal gewonnen.

Kijk omhoog...

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - Kijk omhoog...Zoom...want er is, met wat moeite en een verrekijker, in het noorden van de sterrenhemel ter hoogte van de Kleine Beer een komeet zichtbaar, signaleert Peter D'Joos. Hij kon de komeet - C/2022 E3 (ZTF) - afgelopen nacht fotograferen. De streepjes op de foto hebben te maken met de lange belichtingstijd en de gevolgen daarvan op het beeld van de sterrenhemel. UPDATE De komeet was zowat 50.000 jaar geleden nog te zien. In die tijd bewoonden Neanderthalers Eurazië nog en zwierven zoogdieren en sabeltandkatten door het landschap. De kosmische bezoeker passeert onze planeet op een afstand van ongeveer 42,5 miljoen km.
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van AxisGuibertinTectum Achel is vanavond bij het Waals-Brusselse AxisGuibertin gaan verliezen met 3-1. De club zakt nu weer naar de laatste plaats in de rangschikking;
Hamont-Achel - Nieuwjaarsborrel in de (Kleine) BalenhoekZoomNieuwjaar wensen en al een kleine beetje Lichtmis vieren, want op de buurtborrel van de (Kleine) Balenhoek werden er heerlijke, vers gebakken pannenkoeken geserveerd (foto). Een gezellig samenzijn dat kon plaatsvinden dankzij de volgende ingrediënten: een buurman die zijn achtertuin ter beschikking stelde, een buur die de uitnodigingen maar ook een oproep voor helpende handen lanceerde, één samenkomst van een 5-tal buren die op deze oproep ingingen en alles voorbereidden, de boodschappen deden voor een 40-tal inschrijvingen die binnenkwamen en één uurtje vooraf met een 5-tal mensen alles klaarzetten. Zo snel lukt het om een gezellig samenzijn in de buurt op touw te zetten! Een aanrader om hier ook energie in te steken want een goede buur is beter dan een verre vriend. (Danielle Palmans)
Nieuwjaarsborrel in de (Kleine) BalenhoekNieuwjaarsborrel in de (Kleine) BalenhoekNieuwjaarsborrel in de (Kleine) Balenhoek
Zoom

KFC verliest bij Heusden-Zolder

Zondag 29 januari 2023
Hamont-Achel - KFC verliest bij Heusden-ZolderKFC Hamont-Achel is met 2-0 gaan verliezen bij Heusden-Zolder.

Het wordt zachter

Zondag 29 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt zachterEen hogedrukgebied neemt de volgende dagen positie over de Atlantische Oceaan ten westen van Frankrijk. Er komt daarbij een noordwestelijke luchtstroming te staan met aanvoer van zachtere, maar onstabiele en gestoorde oceaanlucht. De temperaturen komen hoger uit, maar de neerslag kansen zijn ook relatief hoog.
Vandaag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het een graadje zachter bij 4 graden. Wolken overheersen, maar het is wel meestal droog.
Maandag verlaat een storing met (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Achel VV

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Gelijkspel voor Achel VVGeen winst voor Achel VV, vanavond tegen Helson. Het Achelse verslag luidt als volgt:
Een eerste helft met schaarse mogelijkheden en dus een logische brilscore na 45 minuten. Voor de thuisploeg was er een knappe vrije trap van Jasper Vandebroek die door doelman Mombaerts in hoekschop werd verwerkt (18’). Groen-wit kwam op het half uur goed weg toen een bal na een scrimmage voor het Achelse doel nog net van de doellijn werd gekeerd (28’). Maar even later kende de thuisploeg (…) Het hele nieuwsbericht

Exc. Hamont verliest bij Kattenbos

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Exc. Hamont verliest bij KattenbosIn Derde Provinciale is Exc. Hamont bij Kattenbos gaan verliezen met 3-2.

Achel en Helson spelen gelijk

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Achel en Helson spelen gelijkIn Eerste Provinciale is Achel VV, thuis tegen Helson Helchteren, niet verder gekomen dan een gelijkspel: 0-0.

Achel B wint bij KRC Peer

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Achel B wint bij KRC PeerIn Vierde Provinciale is Achel VV B bij KRC Peer B gaan winnen met 1-2.

Nog vakantiekriebels?

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Nog vakantiekriebels?ZoomVorig weekend was het al de twintigste (!) keer dat de Noord-Limburgse Vakantiebeurs in Hamont plaatsvond. Ook deze keer kreeg ze weer vele vakantieliefhebbers over de vloer. Er waren voor hen dan ook tal van exposanten aanwezig uit verschillende Europese landen, verdeeld over diverse vakantiebestemmingen.
Vakanties dichtbij blijken in de lift te zitten en zeker ook het kampeergebeuren. Er werden ook weer vele bezoekers gelukkig gemaakt met gewonnen prijzen op de gratis tombola. Ieder uur werden een weekendje weg, kortingsbonnen op een verblijf, lekkere streekproducten of toeristische gadgets uitgeloot. In het cafetaria kon je genieten van een lekkere kop koffie met vlaai, een Achelse (toen nog) Trappist of een Moezelwijn.
Ben je vergeten welke standhouders je interesse wegdroegen? Achter deze link kun je via hun link het aanbod nog eens bekijken.

Zilver en brons voor SACN-jeugd

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Zilver en brons voor SACN-jeugdZoomAan de Limburgse atletiekkampioenschappen indoor voor de jeugd in Heusden hebben 26 SACN-atleten deelgenomen, waarmee Sporting Atletiekclub Neerpelt de tweede best vertegenwoordigde club was.
De eerste medailles van de dag werden veroverd bij het kogelstoten:  brons voor de miniemen Lou Schildermans en 
Jayden Vanhamond. Zilver was er voor Wout Claes (pupillen) bij de 60m horden en voor (alweer) Jayden Vanhamond bij het hoogspringen. Op de foto: rechts Jayden Vanhamond die brons behaalde in het kogelstoten en zilver in het hoogspringen.

Gratis zwemmen voor -6 jarigen

Zaterdag 28 januari 2023
Promotekst
Hamont-Achel - Gratis zwemmen voor -6 jarigenZwemparadijs LAGO Pelt Dommelslag pakt volgende week uit met haar ‘Week van de Beweging’. Tijdens die week zwemmen -6 jarigen gratis. Het doel? Meer inzetten op (spelend) bewegen bij kinderen, want ‘meer sporten’ hoeft niet enkel een voornemen zijn bij volwassenen.
Daarnaast lanceert LAGO volgende week ook een grote online wedstrijd voor -12 jarigen. Op 30 januari wordt op social media van LAGO Pelt het startschot gegeven voor een wedstrijd die loopt tot en met 24 februari. Met de insteek “Voor welke attractie warm jij op?” vraagt LAGO aan haar fans om een ludieke foto in te sturen waarin ze tonen hoe ze zich opwarmen om te komen ravotten in het water. De hoofdprijs? Een jaar lang gratis spelen en bewegen in het zwemparadijs. Een ongeziene en buitengewone hoofdprijs!

Nieuwjaarsreceptie bij NEOS

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Nieuwjaarsreceptie bij NEOSZoomHet traditioneel nieuwjaarsfeest van NEOS Hamont-Achel begon met een uitgebreide receptie waar iedereen ruim de kans kreeg om elkaar nieuwjaarswensen over te maken. In zijn "nieuwjaarsbrief" benadrukte Luc Ieven, de nieuwe voorzitter, het belang van het verenigingsleven terwijl de secretaris vervolgens een kort maar duidelijk overzicht van het afgelopen jaar. gaf Tussendoor bracht Jerome Boons muziek van Miel Cools. Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen genieten van een warm buffet dat afgesloten werd met een tafel vol nagerechtjes. Nadien werd er gezellig gekeuveld bij een glaasje. (Jaak Hoeben)

Scheidsrechters vieren nieuwjaar

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Scheidsrechters vieren nieuwjaarZoomVrijdagavond organiseerde de Koninklijke Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging Voetbal hun nieuwjaarsreceptie in Zaal De Schakel te Pelt. De talrijk opgekomen leden scheidsrechters, bondsafgevaardigden en enkele bestuurleden van de Noord-Limburgse voetbalclubs kwamen klinken op een sportief voetbaljaar.
In zijn speech bedankte voorzitter Paul Smolders alle scheidsrechters voor hun tomeloze inzet op de Limburgse voetbalvelden, zowel bij de jeugd als bij de seniors. Ondanks de soms moeilijke (…) Het hele nieuwsbericht
Scheidsrechters vieren nieuwjaarScheidsrechters vieren nieuwjaar
Zoom

Angeline Cox overleden

Zaterdag 28 januari 2023
Hamont-Achel - Angeline Cox overledenDonderdag is Angeline Cox overleden, de weduwe van de in 1981 gestorven Jules Dirx. Zij was 99 jaar en afkomstig uit Hamont. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kaulille. Begroeting: disndag (19-20 uur) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.
Het is maar dat je 't weet
Vakbonden en werkgeversorganisaties sloten vandaag in de Nationale Arbeidsraad (NAR) een cao over de fietsvergoeding. Wie naar het werk fietst en vandaag nog geen recht heeft op een fietsvergoeding, krijgt uiterlijk vanaf 1 mei e.k. een vergoeding van 0,27 euro per km.
Een werknemer heeft recht op deze vergoeding voor elke gefietste kilometer in het woon-werkverkeer voor een maximale afstand van 40km per dag. Dit bedrag stijgt automatisch mee met het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag. Voor diegenen die vandaag al recht hebben op een fietsvergoeding op basis van een cao verandert er niets.
De Nationale Arbeidsraad dringt erop aan deze regeling ook door te trekken in de openbare sector voor hen die nog geen recht hebben op een fietsvergoeding.

Studenten mogen 600u/jaar werken

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Na advies van de Raad van State voorziet de Vlaamse Regering definitief in een verhoging van het aantal toegelaten uren studentenarbeid. In 2023 en 2024 kunnen studenten telkens tot 600 uur studentenarbeid presteren zonder dat deze tewerkstelling zal leiden tot een schorsing van het recht op de gezinsbijslagen. Hierdoor wordt vermeden dat de studenten die extra uren studentenarbeid presteren, door de aangepaste federale regelgeving negatieve gevolgen ondervinden in het kader van het recht op gezinsbijslagen.
Het is maar dat je 't weet
De Nederlandse snelwegbeheerder Rijkswaterstaat voert komende nacht werken uit op de E314/A76 vanaf de grens richting knooppunt Kerensheide. De E314 richting Nederland zal daarom tijdelijk afgesloten worden vanaf het complex 33 Maasmechelen tussen 22u en 8u. Het verkeer op de E314 richting Nederland verlaat de snelweg aan afrit 33 Maasmechelen en volgt de omleiding via de gewestwegen tot het knooppunt Kerensheide. Weggebruikers op de E314/A76 vanuit Nederland richting Maasmechelen zullen geen hinder ondervinden.
Het is maar dat je 't weet
Limburg krijgt (voorlopig?) geen internationale school. Er zijn te weinig expatkinderen en bovendien blijkt uit een bevraging dat expats 10.000 euro inschrijvingsgeld per jaar te hoog vinden. Limburg is de enige Vlaamse provincie zonder internationale school. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzocht eind vorig jaar de haalbaarheid van een internationale basis- en middelbare school in Limburg.

5,5% meer doden in 2022

Vrijdag 27 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In 2022 werden in België voorlopig zo'n 116.500 overlijdens geregistreerd. Dat zijn ongeveer 4.000 doden meer dan het jaar ervoor, of een stijging van 3,7% ten opzichte van 2021. Ten opzichte van een ruimere referentieperiode, namelijk het gemiddelde van 2017, 2018, 2019 en 2021, dit is een stijging van 5,5%. De stijging is het meest merkbaar in het Vlaamse en Waalse Gewest, en bij vrouwen en 85-plussers. Vooral in april, tijdens de zomer en in december werd een hoger dan gebruikelijke sterfte waargenomen. Dat blijkt uit een eerste, voorlopig overzicht van het aantal overlijdens in het jaar 2022, voor alle doodsoorzaken, van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Het nieuwe IJzeren Gordijn

Vrijdag 27 januari 2023
Hamont-Achel - Het nieuwe IJzeren GordijnZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

120 slaapcellen

Donderdag 26 januari 2023
Vandaag gelezen
"‘Ik heb de abt beloofd de abdij, met onder meer 120 slaapcellen, in haar oude glorie te herstellen. Er komt dus geen lasershooting of kartingcircuit. Ik denk aan een conferentie- en bezinningscentrum annex hotel."
Jan Tormans, de koper van de Achelse Kluis, in "De Tijd".

Nieuw etiket voor bier Achelse Kluis

Donderdag 26 januari 2023
Hamont-Achel - Nieuw etiket voor bier Achelse KluisZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Er bestaan plannen voor de bouw van een psychiatrisch ziekenhuis in Noord-Limburg. Dat zou een campus worden van de psychiatrische ziekenhuizen Asster in Sint-Truiden en MC St.-Jozef uit Munsterbilzen, meldt Het Belang van Limburg vandaag. Een stuurgroep gaat nu samen met experten aan de slag. Als het nieuwe complex er komt, zal het toch wel tien jaar duren voor het er staat. Het project moet leiden tot toegankelijke, gepaste en kwaliteitsvolle geestelijke gezondheidszorg voor alle Limburgers dichtbij huis.
Nadat we vorig jaar op het laatste moment de nieuwjaarsborrel van wijkwerking "De Hoek" toch niet konden laten doorgaan in verband met verhoogde coronacijfers leek het er even op dat dit jaar het slechte weer roet in het eten zou gooien. Door de hevige sneeuwval was het onbegonnen werk om voldoende ruimte schoon te krijgen voor het plaatsen van de tent. Zaterdagochtend kregen we dan telefoon van een bewoner bij het pleintje die zijn overdekte terras ter beschikking wou stellen om dit dan toch te kunnen laten doorgaan. Dit was natuurlijk een prachtig idee en daarom hebben we dit met beide handen aangenomen. Hoewel het ondertussen drie jaar geleden was, was de opkomst zeer groot. Ook meerdere nieuwe buurtbewoners kwamen langs om even kennis te maken en elkaar het beste toe te wensen. Het ging er gezellig aan toe. Bij deze nog een extra bedankje aan Franky en Carolien omdat we bij hen te gast mochten zijn. (Voorzitter Albert Joosten)

Winterkou wordt traag verdreven

Woensdag 25 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Winterkou wordt traag verdrevenEen hogedrukgebied kan tijdelijk het weer in onze streken bepalen met droog weer, maar komende nacht trekt een niet erg actieve storing over onze streken. Opgelet: komende nacht gaat het licht regenen. Daarbij is er tijdelijk ijzel of natte sneeuw mogelijk.
Donderdag bevindt een storing zich over onze regio met veel wolken en lichte regen, of regen en sneeuw gemengd. Tegen de middag wordt het droger, maar mistig. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 4 (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Schrijf nu in voor de Geknipte Internetgazet QuizZoomInternetgazet Lommel organiseert de vierde editie van de 'Geknipte Internetgazet Quiz' op vrijdag 10 maart! Neem deel aan niet de grootste, maar wél de leukste quiz met een ploeg van max 6 personen, en maak kans op de hoofdprijs, een mooie glazen trofee, gemaakt in het GlazenHuis. Inschrijven kan via internetgazetquiz2023[!]telenet.be en kost slechts 20 euro per ploeg! En de volledige opbrengst van de quiz gaat naar het Goede Doel, nl. Sint Vincentius. Maak u op voor een hele portie muziek, film, actua, geschiedenis en vele andere vragen, en kom naar CC De Adelberg in Lommel op 10 maart.

Joanna van Nunen overleden

Woensdag 25 januari 2023
Hamont-Achel - Joanna van Nunen overledenIn Pelt is gisteren Joanna van Nunen overleden. Jo werd geboren in Oirschot (Ned.) en werd 92 jaar. De afscheidsdienst, de crematie en de bijzetting van haar urn in het columbarium op het Boskerkhof zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren kan via www.begrafenissencreemers.be.

Nu ook wolventaart in Limburg

Woensdag 25 januari 2023
Hamont-Achel - Nu ook wolventaart in LimburgZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Limburgse mobiliteitscafés

Woensdag 25 januari 2023
Hamont-Achel - Limburgse mobiliteitscafésZoomDe vervoerregio Limburg organiseert volgende maand 5 mobiliteitscafés over de plannen om meer Limburgers op de fiets of het openbaar vervoer te krijgen. In elk café krijgen 100 Limburgers uitleg over hoe de plannen tussen nu en 2050 vorm zullen krijgen. Ze kunnen opmerkingen maken over die plannen, maar ze zullen ook stilstaan bij hun eigen mobiliteitsgedrag. Het eerste mobiliteitscafé heeft plaats in Heusden-Zolder, op 1 februari van 19.30 uur tot 22 uur in CC Muze. De andere momenten zijn 2 februari Dilsen-Stokkem, Zaal Nieuwenborg, 7 februari Diepenbeek, Universiteit, 8 februari Borgloon, Panishof Bommershoven en 15 februari Lommel, De Soeverein, telkens van 19.30 uur tot 22 uur. Inschrijven vooraf is noodzakelijk

Het Grote Vogelweekend

Woensdag 25 januari 2023
Hamont-Achel - Het Grote VogelweekendZoom
Dit weekend organiseert Natuurpunt het jaarlijkse Grote Vogelweekend. Een kwartier tellen is al genoeg om bij te dragen aan het grootste vogelonderzoek van Vlaanderen. Vorig jaar bestond de top 3 uit: huismus, koolmees en vink. 
“Dit weekend voorspellen ze fris weer. Als je dan enkele vetbollen hangt of zaadjes strooit op de bevroren grond, dan zullen de vogels makkelijk de weg vinden naar je tuin”, voorspelt Gerald Driessens, vogelexpert bij Natuurpunt. “Zet ook een schaaltje met vers water zodat de vogels kunnen drinken of een badje nemen. Benieuwd welke vogels zich dit weekend laten opmerken.”
Op vogelweekend.be kan je tijdens het telweekend jouw vogels in een telformulier ingeven én vind je tips hoe je de vogels herkent. Geef je resultaten door vóór zondag 29 januari middernacht. Zo worden ze meegenomen in de eerste persresultaten op maandag 30 januari. (Foto Natuurpunt)

Het leven is hard

Dinsdag 24 januari 2023
Hamont-Achel - Het leven is hardZoom                                                                  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In samenwerking met de Federatie van het Notariaat en de FOD Justitie heeft de Koning Boudewijnstichting (KBS) een update gegeven aan haar praktische gids voor mensen die de rol van bewindvoerder op zich nemen. Een bewindvoerder wordt aangesteld in het kader van een gerechtelijke bescherming, vaak de beste manier om een familielid te helpen met beslissingen over zijn/haar financiën of over zichzelf, die hij/zij niet (meer) alleen kan nemen.
Voor de regeling van de persoonlijke zaken van (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - Gezocht: durvers, dansers en acrobatenZoomWil jij samen met een groep jongeren je grenzen verleggen op het podium? Voor het project 'Beyond the Edge' worden Limburgse jongeren (m/v/x) tussen 13 en 23 jaar gezocht die bezig zijn met parkour, circus, dans, acrogym, taekwondo of andere uitdagende sporten en geen hoogtevrees hebben.
Om de juiste groep jongeren te vinden voor deze productie organiseert fABULEUS auditieworkshops. Dat zijn open workshops waaraan iedereen mag deelnemen, ook als je nog twijfelt of dit project iets (…) Het hele nieuwsbericht

En de winnaars zijn...

Dinsdag 24 januari 2023
Hamont-Achel - En de winnaars zijn...ZoomHéél wat gegadigden voor de gratis tickets voor de voorstelling/concert 'Tribute aan rock-icoon Patti Smith', nu donderdag in CC De Adelberg in Lommel. De drie die een dubbel ticket winnen zijn Marc Ramaekers (Hamont-Achel), Ronny Houben (Pelt) en Adinda Deroo (Peer). Alle anderen: volgende keer meer succes. Maar... er zijn nog tickets beschikbaar via deze link.
Hamont-Achel - WK handbal: Belgen verliezen laatste matchZoomDe Red Wolves hebben hun eerste WK afgesloten met een nederlaag tegen de Verenigde Staten. De Amerikanen versloegen de Belgen met 24–22. Halfweg de partij was het 14–12. In de tweede helft kwamen de Red Wolves tot twee keer toe op voorsprong maar, net als in de vorige wedstrijden, waren ze ook nu niet efficiënt genoeg. De Belgen konden op dit WK één keer winnen van Tunesië. Tegen de toplanden leden de Red Wolves telkens een logische nederlaag, maar tegen Bahrein (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Belgen verliezen laatste matchWK handbal: Belgen verliezen laatste match
Zoom
Elise Mertens plaatste zich vandaag in Melbourne samen met haar dubbelpartner Storm Hunter, voor de kwartfinales van het vrouwen dubbelspel op de Australian Open. Het duo versloeg in de derde ronde de Zwitserse Viktorija Golubic en de Roemeense Monica Niculescu met 6-2, 6-2.

Chinees jaar van het konijn

Maandag 23 januari 2023
Hamont-Achel - Chinees jaar van het konijnZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Thieu Bongaerts overleden

Maandag 23 januari 2023
Hamont-Achel - Thieu Bongaerts overledenGisteren is Thieu Bongaerts overleden, de weduwnaar van Lieske Dirkx. Hij was geboren in Budel en zou volgende week 95 jaar geworden zijn. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk. Begroeting: vrijdag (17-18u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

Fons Vanhoudt overleden

Maandag 23 januari 2023
Hamont-Achel - Fons Vanhoudt overledenZaterdag is Fons Vanhoudt overleden, de weduwnaar van Agnes Verhoeven. Hij was 85 jaar. De afscheidsdienst en de begraving op de begraafplaats in Neerpelt zullen in intieme kring plaatsvinden. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers in Hamont. Online condoleren: www.begrafenissencreemers.be.
Hamont-Achel - Goud, zilver en brons voor SACN in GentZoomOp het Vlaams indoorkampioenschap atletiek voor cadetten en scholieren in Gent namen 12 atleten van Sporting Atletiekclub Neerpelt (SACN) deel. Juul Derickx veroverde op de 60m bij de cadetten een bronzen medaille in een persoonlijk record: 7”49. Op de 200m haalde hij zilver! Lars Theunis haalde bij de cadetten een bronzen medaille in het polsstokspringen met een sprong van 3m10. Kyani Joosten van haar kant werd bij de scholieren kampioen van Vlaanderen in het polsstokspringen met een Limburgs record van 3m72, 12cm hoger dan ze eerder ooit sprong. Gefeliciteerd! Op de foto: Lars Theunis en Kyani Joosten.

Tribute Patti Smith

Zondag 22 januari 2023
Hamont-Achel - Tribute Patti SmithZoomNu donderdag 26 januari kan u in CC De Adelberg in Lommel terecht voor een bijzondere voorstelling/concert, nl. 'My Heart Still Hums', oftewel een ode aan rock-icoon Patti Smith. Denk aan 'Because the night' of 'Horses', en dan weet u wat te verwachten... Meer info en tickets hier. Maar... u kan ook gratis naar deze voorstelling, want we mogen drie dubbeltickets wegschenken. Mailen aan (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens heeft zich vanmorgen vroeg in Melbourne geplaatst voor de achtste finales van het dubbelspel op de Australian Open. Samen met de Australische Storm Hunter versloeg ze in de tweede ronde de Hongaarse Timea Baboc en de Française Kristina Mladenovic in twee sets: 6-3, 6-3.

Tectum Achel verliest van Waremme

Zaterdag 21 januari 2023
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van WaremmeTectum Achel heeft vanavond in sporthal De Koekoek verloren van Waremme, of, in schoon Nederlands, Borgworm. Uitslag: 1-3. Setstanden: 24-26, 25-16, 22-25 en 23-25.

Koud winterweer

Zaterdag 21 januari 2023
Hamont-Achel - Koud winterweerMorgen/zondag vriest het in de ochtend algemeen; lokaal, waar er sneeuw op de weg ligt, is het glad. Er kan bovendien ook aanvriezende mist voorkomen. De wolken blijven meestal aanwezig en later is er ook wat motsneeuw mogelijk. Er wordt evenwel niet veel sneeuw verwacht. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 2 en er staat een schrale noordoostenwind.
Maandag is er kans op hardnekkige mist. Het is wel meestal droog, maar de lage wolken kunnen wel eens de hele dag aanwezig (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkZoomOp het WK handbal hebben de Red Wolves vanavond hun wedstrijd tegen Kroatië verloren met 34–26. Halfweg de partij was het 21–13 in het voordeel van de Kroaten. Over de gehele wedstrijd ontbrak het de Belgen aan efficiëntie en dat werd afgestraft door handbalgrootmacht Kroatië.
België en Kroatië speelden de voorbije jaren regelmatig tegen elkaar. De laatste keer dateert van oktober toen de Red Wolves in het kader van de EK-kwalificatie het (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijkWK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
WK handbal: Kroatië wint gemakkelijk
Zoom

Alle voetbalwedstrijden afgelast

Zaterdag 21 januari 2023
Hamont-Achel - Alle voetbalwedstrijden afgelastVanwege het slechte voetbalweer heeft Voetbal Vlaanderen alle wedstrijden in de provincie afgelast.

Tom van Mierlo overleden

Zaterdag 21 januari 2023
Hamont-Achel - Tom van Mierlo overledenIn het Laurentiusziekenhuis in Roermond (Ned.) is woensdag Tom van Mierlo overleden. Hij was 39 jaar en afkomstig uit Hamont. Vrijdag (15.30u) is er een afscheidsdienst in het Crematorium Midden-Limburg in Baexem (NL). Begroeting: zondag 22 januari (14-15u) in het uitvaartcentrum gelegen aan de ingang van de Algemene Begraafplaats, Klein Schoterstraat 2a in Budel. Online condoleren via wandaroosen-uitvaartzorg.nl.

Jan Verstraten overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Hamont-Achel - Jan Verstraten overledenGisteren is Jan Verstraten overleden, de levenspartner van Nelly Verstraten. Hij was geboren in Kinrooi en werd 85 jaar. De afscheidsviering heeft plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.

Code geel: sneeuw en gladheid

Vrijdag 20 januari 2023
Hamont-Achel - Code geel: sneeuw en gladheidHet KMI geeft voor vandaag en vannacht code geel. Vooral in onze provincie wordt er nog sneeuw verwacht wat voor gladheid kan zorgen op onze wegen.

Jean Scheepers overleden

Vrijdag 20 januari 2023
Hamont-Achel - Jean Scheepers overledenGisteren is Jean Scheepers overleden, de echtgenoot van Noëlla Beckers. Hij was 68 jaar en afkomstig uit Hamont. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Lucia in Engsbergen-Tessenderlo. Begroeting: woensdag (18.30- 19 uur) in Uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Informatie voor veehouders

Donderdag 19 januari 2023
Hamont-Achel - Informatie voor veehoudersZoomOm veehouders extra te informeren over de wolven in Vlaanderen en de steun die veehouders terzake krijgen, wordt sinds deze week informatie verspreid via PlattelandsTV. Natuur en Bos en het Wolf Fencing Team (WFT) leggen in een reportage uit hoe de risico’s geminimaliseerd kunnen worden. Het initiatief speelt in op de vraag voor versterkte informatie-initiatieven door Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en het Wolvenoverleg. Het komende voorjaar volgen nog initiatieven, meldt de minister.
Hamont-Achel - WK handbal: België verliest van EgypteZoomDe Red Wolves hebben vanavond op het WK handbal in de wedstrijd tegen Egypte een logische nederlaag geleden: 33-28.
Jeroen De Beule opent de score voor de Belgen maar Egypte reageert meteen, legt een verschroeiend tempo op en laat geen enkele kans onbenut. Na iets meer dan vier minuten is het 6–2 voor Egypte. Yérime Sylla stuurt bij via een time-out waarna het tempo wat uit de wedstrijd gaat en de Belgen terugkomen tot 7–4. We spelen twaalf minuten wanneer de Red Wolves (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België verliest van EgypteWK handbal: België verliest van Egypte
Zoom
Hamont-Achel - Extra verlichting aan oversteekplaatsenZoomVlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters wil samen met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de zichtbaarheid ter hoogte van oversteekplaatsen op gewestwegen verhogen. Op 49 oversteekplaatsen in Limburg installeerde AWV het afgelopen jaar LED-verlichting via asymmetrisch geplaatste galgpalen boven de oversteekplaats. Waar nodig, werden wachtzones voorzien, obstakels weggewerkt en de signalisatie verbeterd. In 2023 worden nog een 50-tal oversteekplaatsen in Limburg (…) Het hele nieuwsbericht
Elise Mertens (WTA 32) heeft zich vanmorgen geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. Ze versloeg Lauren Davis (WTA 57) in twee sets: 4-6 en 3-6.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - 'Anti-tekenmiddelen slecht voor het milieu'ZoomHondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil. Onderzoekers hebben ontdekt dat deze stoffen via de honden in de directe omgeving terechtkomen en een risico vormen voor het milieu, schrijft naturetoday.com. (Foto Pexels - Dominika Rosecla)
Het ministerie van Defensie gaat een uitgebreide geluidsstudie laten uitvoeren om de hinder van de nieuwe F-35 gevechtsvliegtuigen in kaart te brengen. Dat heeft minister van Landsverdediging Ludvine Dedonder (PS) geantwoord op een vraag van Kamerlid Kris Verduyckt.
Het is de bedoeling de geluidsimpact van de vluchten te voorspellen en hinder zoveel mogelijk te beperken voor de inwoners rond de vliegbases van Kleine-Brogel en Florennes, aldus de minister. Een eerste deel van de geluidsstudie werd al (…) Het hele nieuwsbericht
In Limburg valt veel meer onderwijzend personeel ziek uit dan in andere provincies. Dat staat in het jaarlijkse rapport over het ziekteverzuim in het onderwijs. Opvallend is ook dat er meer zieken zijn bij vrouwelijke leerkrachten, leerkrachten ouder dan 55 en bij directies.
"Het hoge ziekteverzuim van leerkrachten in Limburg kan gelinkt worden aan de grote diversiteit bij de leerlingen in sommige Limburgse gemeenten zoals Genk", zegt Yves Vannijlen van ACOD onderwijs Limburg. "Dat vraagt een grotere (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaar op de Binnenheide

Dinsdag 17 januari 2023
Hamont-Achel - Nieuwjaar op de BinnenheideZoomZaterdag kwam de buurt van de Binnenheide samen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het was weer een gezellig samenzijn met de buurt. (CP)

Winters weer

Dinsdag 17 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Winters weerDe weerkaarten voor de volgende dagen en het weekend zien er vrij winters uit, al wordt er zeker geen zwaar winterweer verwacht. Het zijn vooral de temperaturen die winterse waarden hebben met in de nacht algemene vorst en overdag slechts een graad of 4. Er is wel kans op af en toe een bui van smeltende sneeuw of sneeuw. Tijdens de nacht en in de vroege ochtend is het uitkijken voor lokale gladde wegen.
Morgen/woensdag is het droog met opklaringen in de ochtend, maar ook een aantal wolkenvelden. De (…) Het hele nieuwsbericht
Hamont-Achel - WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeZoomDe Red Wolves hebben dinsdagavond een 28–30 nederlaag geleden tegen Bahrein. Na een blitzstart zakten ze volledig weg en gingen bij een 12–15 stand rusten. Later op de avond versloeg Denemarken Tunesië met 21–34, waardoor de Belgen derde eindigen in groep H en doorstoten naar de tweede ronde.
Yérime Sylla voert één wijziging door in zijn selectie. Danesi is volledig hersteld van zijn blessure en komt ten nadele van Joris Gillé in de (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: Red Wolves naar tweede rondeWK handbal: Red Wolves naar tweede ronde
Zoom

Kijk straks naar de Red Wolves

Dinsdag 17 januari 2023
Hamont-Achel - Kijk straks naar de Red WolvesOm 17.55 uur begint de uitzending van de handbalwedstrijd België - Bahrein op het wereldkampioenschap in Denemarken. De match is rechtstreeks te bekijken op Sporza, op Canvas en via de video-app VRT Max. Ook Radio 1 is er live bij.
Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Ze versloeg in Melbourne de Spaanse Garbiñe Muguruza in drie sets: 6-3, 6-7 en 1-6. Muguruza won in 2016 Roland Garros en in 2017 Wimbledon. In 2020 stond ze nog in de finale van de Australian Open. Meer bij Sporza.

Marie-Sophie Mallants overleden

Dinsdag 17 januari 2023
Hamont-Achel - Marie-Sophie Mallants overledenOp 14 januari is Marie-Sophie Mallants (39) overleden, de echtgenote van Noël Beckers. Ziu woonde in Mol en was afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Hamont-Achel - Limburg voorop in plaatsing laadpalenZoomIn bijna een op drie gemeenten in Vlaanderen is minder dan een kwart van de publieke laadinfrastructuur die in 2025 nodig zal zijn, al geïnstalleerd. Dat leert dataonderzoek van De Tijd naar de huidige en gewenste laadpaleninfrastructuur.
Opvallend is dat Limburgse steden en gemeenten veelal bij de voorlopers zitten. Zeven gemeenten - een zesde van het totale aantal in Limburg - hebben de behoefte voor 2025 al ingevuld. Nog eens 12 procent zit aan minstens drie vierde van de nodige laadequivalenten.
Voor de Internetgazetgemeenten zijn de cijfers als volgt (eerst de nu al geïnstalleerde laadpalen, tussen haakjes het voor 2025 gewenste aantal): Genk 220 (227), Beringen 103 (71), Houthalen-Helchteren 89 (47), Tongeren 89 (206), Pelt 54 (54), Lommel 50 (55), Oudsbergen 30 (40), Leopoldsburg 12 (83), Hamont-Achel 12 (22), Hechtel-Eksel 12 (21), Bocholt 7 (22), Heusden-Zolder 58 (51), Peer 15 (28). (Foto Hans Put)
Hamont-Achel - Puike prestatie van SACN in Sint-TruidenZoom
In het modderige, winderige, koude St-Truiden streed SACN afgelopen weekend voor de Limburgse medailles. Uiteindelijk veroverde de Peltse atletiekclub daar liefst 11 podiumplaatsen en drie Limburgse kampioenstitels, en dat in een gezelschap waarin toppers deelnamen die dit seizoen nog niet te zien waren in Limburg.
Een Limburgse kampioensmedaille was er voor Zjef Ceunen bij de juniors, Robbe Faes bij de pupillen eb Laurens Vanderlinden bij de seniors.  Zilver werd behaald door Witse Vandeweyer (cadetten) en Tuur Verheyen (pupillen). Brons was er voor Lander Loomans (cadetten), Finn Ceelen en Yfke Stessens (pupillen),  Lowie Wouters  en Indy Lagarde (scholieren) en Jorne Vanherck (seniors).
Op de foto: Limburgs kampioen Laurens Vanderlinden (centraal) en Jorne Van Herck (2de van rechts)

Code geel voor sneeuw en ijs

Maandag 16 januari 2023
Hamont-Achel - Code geel voor sneeuw en ijsHet KMI waarschuwt voor sneeuwval en ijsplekken. Boven een hoogte van 400-500 m valt de neerslag geleidelijk onder de vorm van sneeuw. Tegen middernacht kan er daardoor een sneeuwlaag gevormd worden van 5 cm of lokaal wat meer. Vannacht verschijnen er opklaringen en gaat het overal vriezen. Het is opletten voor ijsplekken in het hele land.
Grensgevallen
Hamont-Achel - Vlaamse prof wordt rector magnificus van TU/eZoomDe Vlaamse Silvia Lenaerts (foto) wordt de nieuwe rector magnificus van Eindhoven University of Technology (TU/e). Ze is nu nog vicerector Valorisatie & Ontwikkeling en hoogleraar bij de Universiteit Antwerpen. Op 11 mei draagt de huidige TU/e-rector, Frank Baaijens, de ambtsketen aan haar over.  
Lenaerts (1966) leidt in Antwerpen sinds 2007 de door haar opgerichte groep Duurzame Energie- en Lucht- en Watertechnologie (DuEL). Daarnaast is ze sinds 2016 vicerector (…) Het hele nieuwsbericht

Lieske Dirkx overleden

Maandag 16 januari 2023
Hamont-Achel - Lieske Dirkx overledenVrijdag is Lieske Dirkx overleden, de echtgenote van Theo Bongaerts. Ze was 92 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk van Hamont. Begroeting: vrijdag (17-18u) in funerarium Creemers. Online condoleren via begrafenissencreemers.be.

Ivonne Masyn overleden

Maandag 16 januari 2023
Hamont-Achel - Ivonne Masyn overledenIn het rusthuis in Hamont is vrijdag Ivonne Masyn overleden, de weduwe van Ferdinand Smets. Ze was geboren in Blankenberge en werd 83 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de Sint-Laurentiuskerk in Hamont. Begroeting: donderdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

'F35 maakt veel te veel lawaai'

Maandag 16 januari 2023
Hamont-Achel - 'F35 maakt veel te veel lawaai'Zoom                                                                     (Cartoon: Fobie)

Mies Claessens overleden

Zondag 15 januari 2023
Hamont-Achel - Mies Claessens overledenVandaag is Mies Claessens (86) overleden, de echtgenoot van Julienne Swinnen. Hij woonde in Pelt maar was geboren in Hamont. In zijn actieve leven was hij o.m. leraar in Mater Dei. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens.
Hamont-Achel - WK handbal: België klopt TunesiëZoomOp het WK handbal heeft België zijn eerste punten behaald. Het versloeg Tunesië met 31-29. De 31ste Belgische goal werd gescoord door Serge Spooren van Sezoens Bocholt. UPDATE De Red Wolves hebben zondagavond een historische zege geboekt. De Belgen versloegen Tunesië met 31–29 en winnen bij hun eerste deelname aan een WK hun tweede groepswedstrijd. Halfweg de partij was het 17–16 in het voordeel van de Red Wolves. In de tweede helft liepen de Belgen (…) Het hele nieuwsbericht
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
WK handbal: België klopt TunesiëWK handbal: België klopt Tunesië
Zoom

Exc. Hamont speelt gelijk

Zondag 15 januari 2023
Hamont-Achel - Exc. Hamont speelt gelijkIn Derde provinciale is Exc. Hamont bij Verbroedering Lommel niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. Na 17 wedstrijden staat Exc. Hamont achtste in de stand met 23 punten.
Hamont-Achel - Nieuwe Chinese auto's op het autosalonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Tectum wint van Haasrode Leuven

Zaterdag 14 januari 2023
Hamont-Achel - Tectum wint van Haasrode LeuvenTectum Achel heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Haasrode Leuven. Setstanden: 25-21, 27-25, 19-25, 14-25, 15-11.

Achel VV wint van Herk FC

Zaterdag 14 januari 2023
Hamont-Achel - Achel VV wint van Herk FCAchel VV heeft vanavond Herk FC verslagen met 3-0. De tweede ploeg ging bij Maasland NO B 2-2 gelijk spelen. UPDATE Een verslag over de eerste wedstrijd:
Groen-wit behaalde eerder deze week al een knappe uitoverwinning op het veld van Weerstand Koersel (2-4) maar na amper 48 uur was het toch de vraag hoe de overstap van het harde kunstgrasveld naar de doorweekte en zware grasmat van de Siggert verteerd zou worden. Het balbezit was alleszins voor de (…) Het hele nieuwsbericht

LHVV wint van KFC Hamont 99

Zaterdag 14 januari 2023
Hamont-Achel - LHVV wint van KFC Hamont 99Lindelhoeven VV heeft vanavond KFC Hamont 99 verslagen met 3-1. Dat was vooral te danken aan een betere tweede helft. Voor LHVV scoorden Meeus, Goudsmet en Vandebriel. Door de overwinning doet LHVV een goede zaak in de rangschikking.

Het 100ste Autosalon is gestart

Zaterdag 14 januari 2023
Hamont-Achel - Het 100ste Autosalon is gestartZoomVeel aandacht voor elektrische auto's op het 100ste Autosalon, dat vandaag van start gaat...  (Cartoon: Fobie)
Hamont-Achel - WK handbal: België verliest van DenemarkenZoomOp het WK handbal hebben de Belgen vandaag de wedstrijd tegen Denemarken - hun eerste wedstrijd in een wereldkampioenschap - verloren met 43-28. De ruststand was 22-15. Voor de wedstrijd waren 12.000 Deense en 300 Belgische supporters komen opdagen. Denemarken werd eerder al twee keer wereldkampioen. (Foto IHF)

Het wordt kouder

Vrijdag 13 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Het wordt kouderDe temperaturen komen na het weekend een flink stuk lager uit bij maxima rond 4 of 5 graden. Het blijft echter nog wisselvallig met buien, die stilaan een winters karakter kunnen krijgen. Op het einde van volgende week lijkt het terug wat zachter te worden. Het weekend verloopt wel nog zacht, winderig en vooral ook nat.
Vandaag zijn er opklaringen en het is overwegend droog. In de loop van de ochtend komen er meer wolken opzetten en hier en daar kan er een bui of een spat regen vallen. Er staat een (…) Het hele nieuwsbericht

Hele weekend alcoholcontroles

Vrijdag 13 januari 2023
Voor dit weekend heeft de politie opnieuw een 'weekend zonder alcohol' op het getouw gezet. Vanaf 22 uur vanavond tot 6 uur maandagochtend mogen weggebruikers op de gemeente- en gewestwegen zich aan extra controles verwachten. De federale wegpolitie neemt de op- en afritten of parkings van de snelwegen voor haar rekening. 

Frank Marshall overleden

Vrijdag 13 januari 2023
Hamont-Achel - Frank Marshall overledenWoensdag is Frank Marshall overleden, de echtgenoot van Jacqueline Ramaekers. Hij was 57 jaar. Donderdag om 12u is er een afscheidsplechtigheid in crematorium Stuifduin in Lommel. Begroeting: woensdag (19-20u) in funerarium Creemers. Online condoleren via www.begrafenissencreemers.be.

6.392 baby's geboren in 2022

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
In de Limburgse ziekenhuizen zijn vorig jaar 6.932 baby's geboren, 66 minder dan in 2021. Bij die baby's waren er 113 tweelingen. Het ziekenhuis in Genk telde met 2.088 het hoogste aantal geboortes. In Noorderhart in Pelt werden 900 baby's geboren, in het AZ Vesalius in Tongeren 475.

Jachtgebied in Limburg krimpt

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Jachtgebied in Limburg krimptZoomIn Limburg is zo'n 245 hectare grond niet langer jachtgebied. 108 privé-eigenaars hebben vorig jaar namelijk een aanvraag ingediend om het jachtgebied op hun eigendom te laten uitkleuren.  In Vlaanderen is ongeveer 2/3 ingekleurd als jachtgebied, veel daarvan ligt op privé-terrein. Maar niet alle eigenaars zijn daarvan op de hoogte. (Radio 2)

Minder bouwvergunningen afgeleverd

Vrijdag 13 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen is in de eerste 9 maanden van 2022 gedaald met 7,8% tot 22.494 gebouwen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. In het Vlaamse Gewest bedroeg de daling 7,1%. In het Waalse Gewest lag het aantal afgeleverde vergunningen voor nieuwe woongebouwen 9,8% lager en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest registreerde een daling met 11,1%. Sinds 2007 is het aantal vergunningen voor het verbouwen van woningen over het algemeen hoger dan het aantal (…) Het hele nieuwsbericht

W. Koersel A - Achel VV A 2-4

Donderdag 12 januari 2023
Hamont-Achel - W. Koersel A - Achel VV A  2-4Weerstand Koersel A heeft vanavond thuis zijn inhaalwedstrijd tegen Achel VV A verloren met 2-4. Aan de rust was de stand 2-2. Voor Weerstand Koersel scoorden Nulens en Vaesen, voor Achel VV Vanhelden, Vos, Peters en Di Girolami.

Gemachtigde opzichters gezocht

Donderdag 12 januari 2023
Hamont-Achel - Gemachtigde opzichters gezochtZoomDe provincie Limburg organiseert dit jaar voor de twaalfde keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al meer dan 4.000 Limburgers volgden deze opleiding.
Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.
Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen (…) Het hele nieuwsbericht

Waar haalde de pimpelmees haar naam?

Donderdag 12 januari 2023
Hamont-Achel - Waar haalde de pimpelmees haar naam?ZoomZou een pimpelmeesje zijn naam te danken hebben aan het feit dat het veel drinkt?
We hebben het even opgezocht, maar geen duidelijk antwoord gevonden. Pimpelen wordt vrijwel overal in verband gebracht met drinken en zuipen. Je zou het die vogeltjes niet nageven. Is er iemand die weet hoe het komt dat een pimpelmees pimpelmees heet?
Overigens nog iets interessants gelezen tijdens onze zoektocht: "Vanwege de goede leervaardigheid van de pimpelmees moest rond de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

Chinese Marsmissie op dood spoor?

Donderdag 12 januari 2023
Hamont-Achel - Chinese Marsmissie op dood spoor?Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

'Mogelijk minder insecten'

Donderdag 12 januari 2023
Puur natuur
Hamont-Achel - 'Mogelijk minder insecten'ZoomDoor het zachte winterweer van de afgelopen tijd zien we deze lente en zomer mogelijk minder insecten. Onder meer bijen, vlinders en wespen beginnen nu al te vliegen. En dat kan ze fataal worden, zeggen verschillende experts.(nu.nl)

Achel VV B klopt KSK Meeuwen B

Woensdag 11 januari 2023
Hamont-Achel - Achel VV B klopt KSK Meeuwen BIn een inhaalwedstrijd in Vierde Provinciale heeft de tweede ploeg van Achel VV vanavond die van KSK Meeuwen verslagen met 1-0. Aan de rust was de stand 0-0. Hermsen scoorde in de 50ste minuut.

Trekvogels keren (nu al) terug

Woensdag 11 januari 2023
Hamont-Achel - Trekvogels keren (nu al) terugZoom
Zouden die zich vergissen - of is de lente echt al op komst? (Foto Josh Vandijck)

Stuk van dodecaëder gevonden

Woensdag 11 januari 2023
Hamont-Achel - Stuk van dodecaëder gevondenZoom                                                                    (Cartoon: Fobie)

Code geel: regen en wind

Woensdag 11 januari 2023
Hamont-Achel - Code geel: regen en windVandaag en morgen waarschuwt het KMI met code geel voor regen en rukwinden. In de loop van volgende nacht en aanvankelijk op donderdag waait er een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met rukwinden die kunnen oplopen tot 80 à 90 km/u.

Kernakkoord met Engie

Woensdag 11 januari 2023
Hamont-Achel - Kernakkoord met EngieZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Lennert Vos verlaat Achel VV

Dinsdag 10 januari 2023
Hamont-Achel - Lennert Vos verlaat Achel VVKVK Wellen (derde afdeling B) heeft een eerste transfer voor volgend seizoen gerealiseerd. Het heeft aanvaller Lennert Vos (22) van eersteprovincialer Achel VV aangetrokken.

Na het weekend gevoelig kouder

Dinsdag 10 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Na het weekend gevoelig kouderNa de doortocht van een warmtefront komen we in de warme sector terecht en gaat het kwik flink oplopen. We zijn dan wel reeds in de avondperiode. De volgende dagen blijven de temperaturen hoog, maar we krijgen ook geregeld regen of buien en het gaat vooral bij momenten erg hard waaien. Na het weekend komt de straalstroom ten zuiden van onze regio te liggen. Er wordt dan koudere lucht van polaire oorsprong aangevoerd, waarbij het kwik een flink stuk lager uitkomt.
Morgen verlaat regen in de loop van de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwjaarsborrel bij De Busselkes

Dinsdag 10 januari 2023
Hamont-Achel - Nieuwjaarsborrel bij De BusselkesZoomZondag waren er niet alleen de nieuwjaarsborrels bij de gemeentebesturen, ook De Busselkes trokken een fles open. En het was gezellig! (Foto Rolf Ziemann)

Laat een adoptiehond niet alleen

Dinsdag 10 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Een geadopteerde hond wordt in de eerste weken na de adoptie best niet alleen gelaten. Dat blijkt uit een studie van Jana Vanhoutte aan de Hogeschool Vives. Met haar onderzoek richtte ze zich op honden die uit een asiel geadopteerd worden. Ze stelde voor mensen die een hond adopteerden een informatiebrochure samen om de verlatingsangst bij honden na adoptie te onderzoeken en te voorkomen. Met haar scriptie won ze de Vlaamse Dierenwelzijnsprijs, goed voor 1500 euro.
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Straks verkeerswisseling op viaduct BoorsemZoomDe werken op het viaduct van de E314 in Boorsem gaan een volgende fase in. Daarvoor wordt het verkeer komende nacht omgezet naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al gestart met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. De werken nemen nog tot de zomer in beslag.
Verkeer op de trage of rechterrijstrook richting Lummen blijft vanaf morgen tijdens de werken op de brughelft waar gewerkt wordt. Verkeer op de andere 3 rijstroken rijdt over het vernieuwde viaduct (zie afbeelding hierboven). De versmalde rijstroken, de snelheidsbeperking van 70 km/u en de tonnagebeperking op de linkerrijstrook blijven gelden. Het fietsverkeer rijdt tot het einde van de werken in twee richtingen op de zuidkant van het viaduct. Ook het fietspad aan de noordzijde wordt gerenoveerd. (Afb. AWV)
Hamont-Achel - Kattenbos wint beker van Noord-LimburgKattenbos Sport heeft de beker van Noord-Limburg gewonnen. Het versloeg Exc. Hamont met 3-0.
Hamont-Achel - 14 Limburgse kampioenstitels voor SACNZoomAfgelopen weekend heeft de Peltse atletiekclub SACN zich weer laten gelden op de Limburgse kampioenschappen. De club behaalde 14 Limburgse kampioenstitels en zag haar atleten 33 keer op het podium verschijnen. 67 procent van hen stelden hun persoonlijk record scherper.
De Limburgse kampioenen van de Peltse club:
Lander Loomans (kogel cadetten); Daan Van Selst (hoog scholieren); Daan Van Selst (kogel scholieren); Juul Derickx (60m cadetten); Kato Vandervelden (kogel juniors); Boy Lorist (60m senioren); Lars Theunis (60H cadetten); Ruben Allaert (400m junioren); Juul Derickx (200m cadetten); Daan Verheyen (400m scholieren; Boy Lorist (200m senioren); Daan Van Selst (polsstok scholieren); Kyani Joosten (polsstok) en Lars Theunis (polsstok cadetten).
De kampioenschappen vonden plaats in Heusden en in Gent.
Op de foto: Daan Van Selst, die bij de scholieren drievoudig Limburgs kampioen werd, met winst in het polsstokspringen, het hoogspringen en het kogelstoten.

Pollenseizoen gestart

Maandag 9 januari 2023
Hamont-Achel - Pollenseizoen gestartZoomHet nationale aerobiologische meetnet AirAllergy van Sciensano kondigt het begin van het stuifmeelseizoen aan: de eerste pollen van het jaar zijn afkomstig van de els en de hazelaar. Het stuifmeelgehalte zal waarschijnlijk stijgen naarmate de weersomstandigheden veranderen. Personen die gevoelig zijn voor het stuifmeel van deze bomen lopen het risico om allergische symptomen te ontwikkelen. De gele katjes (zo wordt de bloeiwijze genoemd) van de els en vooral de hazelaar zijn al sinds december goed zichtbaar. Het lijkt erop dat de uitzonderlijk hoge temperaturen de ontwikkeling heeft versneld, waardoor het pollenseizoen heel vroeg is begonnen. Er zijn dus naar verhouding meer met stuifmeel beladen bloemen vergeleken met dezelfde periode in voorgaande jaren.
Hamont-Achel - Koningin krijgt eredoctoraat UHasseltZoomDe UHasselt bestaat 50 jaar en gaat bij deze gelegenheid een eredoctoraat uitreiken aan koningin Mathilde. “Koningin Mathilde, die in 2023 net als UHasselt haar vijftigste verjaardag viert, willen we als instelling eren voor haar sterke rol om pertinente problemen in onze samenleving aan te kaarten. Of het nu gaat om opvoeding en onderwijs, kinderarmoede, mentale gezondheid of de positie van de vrouw hier en in het Globale Zuiden," zegt rector Bernard Vanheusden. "In haar publieke rol toont (…) Het hele nieuwsbericht

Astmasymptomen door koken op gas?

Maandag 9 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Astmasymptomen door koken op gas?ZoomIn heel Europa zouden afgelopen jaar 700.000 kinderen astmatische klachten hebben gehad door het koken op gas. Dat concluderen twee Europese organisaties op basis van o.m. onderzoek van het Nederlandse instituut TNO. Gaskookplaten produceren stikstofdioxide, koolmonoxide, ultrafijnstof en andere schadelijke stoffen die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen. Volgens Clasp, een non-profitorganisatie rond schone energie, zou twaalf procent van het aantal huidige astmatische kinderen voorkomen kunnen worden door het gasstel uit de keuken te bannen. Ook volwassenen die al longproblemen hebben kunnen klachten ervaren door gasfornuizen. (Foto Pexels - Torsten Dettlaff)
Hamont-Achel - Dan toch brief voor vernieuwing rijbewijsZoom Wie zijn rijbewijs moet vernieuwen zal voortaan toch een brief krijgen. In het verleden kreeg je geen verwittiging dat je rijbewijs was vervallen met als resultaat dat veel chauffeurs rondrijden met een vervallen rijbewijs. Op het systeem kwam veel kritiek en minister Gilkinet heeft nu geld vrijgemaakt om toch brieven rond te sturen. Het systeem van rijbewijzen in de vorm van een 'bankkaart' werd ingevoerd in 2010 en het rijbewijs was geldig voor tien jaar. Veel rijbewijzen zijn dus aan vernieuwing toe. Voor alle veiligheid kijk je best even naar de vervaldatum van je rijbewijs voor wie er eentje kreeg in 2010, 2011 of 2012. Wie nog een papieren versie heeft moet deze tegen 2033 ten laatste vervangen.

Participatieforum rond komst F35

Maandag 9 januari 2023
Hamont-Achel - Participatieforum rond komst F35ZoomDat de F35 naar Kleine-Brogel zal komen, staat vast - daar is niks meer aan te doen. In 2027 komen de eerste toestellen aan op de vliegbasis. Maar er kan vooraf wel een en ander in gang gezet worden om de impact van die toestellen op de omgeving in kaart te brengen en zoveel mogelijk hinder weg te nemen.
De komst van de nieuwe toestellen wordt momenteel voorbereid, onder meer door vernieuwing van de infrastructuur, zegt het stadsbestuur van Peer. Dat wil nu participatie op gang brengen rond de komst van de nieuwe vliegtuigen. “We nemen hiervoor het initiatief en richten een participatieforum F35 op," zegt burgemeester Steven Matheï. "We nodigen Defensie, inwoners, buurgemeenten en andere partners zoals vakantieparken en scholen uit om deel te nemen. We gaan voor een constructief overleg waarbij onder meer de geluidsimpact aan bod komt. Maar ook de vlieguren en -routes en de impact op het leefmilieu. Terechte vragen overigens die een correct antwoord verdienen.”(Archieffoto  Jens Veraa)
Hamont-Achel - Nieuwjaarsborrel bij de GrevenbroekersZoomDe Grevenbroekers mochten 100 wandelaars welkom heten op hun nieuwjaarsreceptie in het Chirolokaal op de Witteberg. Na ontvangst met een drankje en het welkomstwoord door de voorzitter was er een wandeling van ongeveer 5 km voorzien door de bossen op de Witteberg, waar het zonnetje ook van de partij was. Terug aangekomen in het lokaal was er koffie met een worstenbroodje en een koffiekoek. Er werd ook afscheid genomen van twee bestuursleden. Voor hun jarenlange inzet werden de dames bedankt met een presentje. Het was weer een gezellige bijeenkomst die zeker uitnodigde om ook deel te nemen aan de volgende activiteiten in 2023!

Achel VV B wint bij Peer SV

Zondag 8 januari 2023
Hamont-Achel - Achel VV B wint bij Peer SVDe tweede ploeg van Achel VV is bij Peer SV gaan winnen met 2-3. Daarmee is de eerste periodetitel binnen!
Hamont-Achel - Fietspaden in Limburg worden aangepastZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kijk mama! Zonder handen...

Zaterdag 7 januari 2023
Hamont-Achel - Kijk mama! Zonder handen...ZoomZoiets moet astronaut Bruce McCandless II gedacht hebben toen hij onlangs volledig los van de Space Shuttle door de ruimte zweefde in zijn manned maneuvering unit, die hem in leven hield. Daarmee was hij de eerste ruimtevaarder in de geschiedenis die dat deed. Het is misschien wel de meest angstaanjagende ruimtefoto tot nu toe. Onderaan in beeld: onze Aarde. We vonden het een mooie foto om de nacht in te gaan... (Credits: NASA)

Winderig met geregeld buien

Zaterdag 7 januari 2023
Weerbericht
Hamont-Achel - Winderig met geregeld buienEen omvangrijke en krachtige depressie met kern ten noorden van Schotland is de sturende motor van het weerbeeld op korte termijn. Storingen doen geregeld onze streken aan en bij momenten staat er veel wind. De temperaturen zijn wel hoog. Alvast tot volgend weekend houdt het wisselvallige en eerder zachte weer aan. Daarna lijkt het wel droger te worden, maar ook iets kouder.
Morgen is de eerste helft van de dag droog met opklaringen. Tijdelijk zijn dat brede opklaringen. Na de middag komen er echter (…) Het hele nieuwsbericht

Tectum Achel verliest van Maaseik

Zaterdag 7 januari 2023
Hamont-Achel - Tectum Achel verliest van MaaseikTectum Achel is bij Greenyard Maaseik gaan verliezen met 3-0. Setstanden: 25-23, 25-19 en 25-15.

Louis Van der Velden overleden

Zaterdag 7 januari 2023
Hamont-Achel - Louis Van der Velden overledenDinsdag is Louis Van der Velden overleden, de weduwnaar van de in 1998 gestorven Mia Tops. Hij was 91 jaar en afkomstig uit Achel. Het afscheid vindt dinsdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Tuilt-Kuringen.

Twijfelachtig testament

Vrijdag 6 januari 2023
Tribunaliteiten
Hamont-Achel - Twijfelachtig testamentVan de familierechtbank van Hasselt mocht een dame bezit nemen van de volledige nalatenschap van een dame die was gestorven op de palliatieve afdeling van een ziekenhuis. De dame had aan de rechtbank een testament getoond, door de overledene op haar ziekbed geschreven. In dit testament was zij de enige begunstigde en de overledene had geen beschermde erfgenamen.
Maar de zuster van de overledene tekende met succes verzet aan tegen de beslissing van de familierechtbank. De begunstigde dame ging vervolgens (…) Het hele nieuwsbericht

Kerstbestand in Oekraïne?

Vrijdag 6 januari 2023
Hamont-Achel - Kerstbestand in Oekraïne?Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Hatsjie! Daar zijn de pollen

Donderdag 5 januari 2023
Het hooikoortsseizoen is al begonnen. Dat hebben we te danken aan het zachte weer van eind december en begin januari, waardoor de eerste elzen en hazelaars al in bloei zijn gekomen, meldt het weerplatform Meteovista. Door de regen zullen mensen die gevoelig zijn voor pollen van elzen en hazelaars nog niet veel last ondervonden hebben, maar tijdens droge periodes kunnen wel klachten ontstaan. Hatsjie!
Hamont-Achel - Lichaam van Benedictus XV bijgezet in crypteZoom"Het lichaam van de overleden paus zal in drie kisten worden gelegd: een cipreshouten kist, vervolgens een kist van zink die zal worden verzegeld en een kist van massief eikenhout."
                                                                  (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Na meer dan 20 jaar heeft Proximus een einde gemaakt aan de gratis digitale telefoongids 1207.be. Op die website kon iedereen gratis telefoonnummers zoeken of nagaan wie er gebeld had. Voor dergelijke inlichtingen zal voortaan moeten betaald worden via het telefoonnummer 1207.

Gerda Mertens overleden

Woensdag 4 januari 2023
Hamont-Achel - Gerda Mertens overledenGisteren is Gerda Mertens (68) overleden, de weduwe van Johan Dylst. Zij woonde in Hasselt maar was afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.

Griepepidemie in ons land

Woensdag 4 januari 2023
De griep is al een tijdje in het land, maar nu zijn alle criteria vervuld om van een griepepidemie te mogen spreken. Zowel bij de huisartsen, in de laboratoriumanalyses en in de ziekenhuisopnames is er een duidelijke stijging van het aantal griepgevallen. Daarnaast circuleren er ook nog steeds een aantal andere virussen die ademhalingsziekten veroorzaken, zoals coronavirus en RSV.
“De griep is in volle opmars en de criteria van een griepepidemie zijn nu vervuld. Naast het griepvirus, (…) Het hele nieuwsbericht

Te weinig starters

Woensdag 4 januari 2023
Vandaag gehoord
"Helaas moeten we wel vaststellen dat onze provincie het laagste aantal starters registreert. En dat is alarmerend, want we hebben niet alleen kwaliteit, maar ook kwantiteit nodig. Vers ondernemersbloed is noodzakelijk om mee bij  te dragen aan de welvaart in Limburg. Een inhaalbeweging is daarom meer dan een must."
(Ellen Olislagers, directeur eigenaars-ondernemers van Voka – KvK Limburg) 

Van den Bergh geen wereldkampioen

Dinsdag 3 januari 2023
Hamont-Achel - Van den Bergh geen wereldkampioenZoom                                                                   (Cartoon: Fobie)

Verboden te roken op alle perrons

Dinsdag 3 januari 2023
Het is maar dat je 't weet
Hamont-Achel - Verboden te roken op alle perronsZoomSinds 1 januari 2023 zijn alle perrons in de Belgische spoorwegstations rookvrij, ook die in open lucht. Sinds 2004 geldt al een rookverbod aan boord van de treinen. In 2009 werd dat rookverbod uitgebreid naar alle stationsgebouwen en alle gesloten publiek toegankelijke plaatsen, inclusief de overdekte perrons, zoals in Brussel-Centraal. Op 6 mei v an vorig jaar heeft de Kamer een wet aangenomen om alle perrons – ook die in open lucht – rookvrij te maken. Het is het sluitstuk van een lange evolutie richting 100% rookvrije treinen, stations en perrons.

Zuster Rina Boonen overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Hamont-Achel - Zuster Rina Boonen overledenOp 29 december overleed in Hasselt zuster Rina Boonen, missiezuster van Onze Lieve Vrouw van Afrika. Zij was 86 jaar en afkomstig uit Hamont. De zuster was werkzaam in Congo en Burkina Faso.

Inbraak in auto bij Achelse Kluis

Dinsdag 3 januari 2023
Hamont-Achel - Inbraak in auto bij Achelse KluisDeze namiddag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de parking van de Achelse Kluis. Een ruit van de auto werd ingeslagen. Wat er gestolen werd is niet bekendgemaakt.

Richard Van Seggelen overleden

Dinsdag 3 januari 2023
Hamont-Achel - Richard Van Seggelen overledenIn Balen is gisteren Richard Van Seggelen overleden, de echtgenoot van Marina Verhoeven. Hij was 70 jaar en afkomstig uit Hamont. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Het nieuwe jaar in met Fobie !

Dinsdag 3 januari 2023
Hamont-Achel - Het nieuwe jaar in met Fobie !Zoom                                                                   (Cartoon: Fobie)
In de tweede etappe van de Dakar Classic zijn Hugo Duisters en Remco De Vos 70e geworden. In de algemene rangschikking nemen ze de 64ste plaats in. Maar ze zijn nog in de race!

Hoe je afval correct aanbieden?

Maandag 2 januari 2023
Hamont-Achel - Hoe je afval correct aanbieden?Zoom
Veel bewoners bieden hun afval niet correct aan. Daarom nog even deze herinnering: in de papieren afvalkalender of op www.limburg.net/ afvalkalender kan je terugvinden wanneer het afval bij jou aan huis wordt opgehaald.
Zet je afval de avond voordien buiten. De ophalers starten hun ronde al om zes uur ’s ochtends.
Zet je afval in het zicht. Zorg ervoor dat de ophalers het afval goed zien. Verstop het dus niet achter een muurtje of een haag.
Afval dat niet correct is aangeboden, krijgt een rode sticker en de ophalers laten het staan. Je moet het afval dan binnenhalen, de fout corrigeren en bij een volgende ophaling opnieuw buitenzetten.
Vragen? Contacteer Limburg.net via www.limburg.net/meldingen of info[!]limburg.net.

Peter van den Heuvel overleden

Maandag 2 januari 2023
Hamont-Achel - Peter van den Heuvel overledenIn Genk is donderdag Peter van den Heuvel overleden, de echtgenoot van Susanne Waarma. Peer was afkomstig van Eindhoven en werd 40 jaar. Hij was in Achel bekend van zijn fietsenzaak, eerst op het Michielsplein en later aan de Thomas Watsonlaan. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsdienst (om 13u) in het crematorium in Heeze. Begroeting: woensdag en donderdag (19-19.45u) in het uitvaartcentrum DELA aan de Rosheuvel 5 in Valkenswaard.
Kevin Janssen (33) en Anneleen Dirks (33), beiden uit Hamont-Achel, hebben de besloten vennootschap Janssen Montage opgericht met zetel aan het Mulkerbos. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de montage van binnen- en buitenschrijnwerk en het uitvoeren van bouwwerkzaamheden.

Een omgekeerde nieuwjaarsbrief

Zondag 1 januari 2023
Het is een jaarlijkse traditie op 1 januari dat een ambassadeur van de Grootouders voor het Klimaat - dit jaar is dat Kathy Lindekens - haar of zijn wensen en goede voornemens aanbiedt aan de jongeren. Een omgekeerde nieuwjaarsbrief dus. Vorige jaren werden gelijkaardige nieuwjaarsbrieven voorgelezen door jeugdschrijver Marc De Bel (2020), jeugdauteur Linda Van Mieghem (2021) en acteur Warre Borgmans (2022). De nieuwjaarsbrief van Kathy vindt u hier.

Gelukkig nieuwjaar!

Zondag 1 januari 2023
Hamont-Achel - Gelukkig nieuwjaar!Zoom2023 - een sprong in het onbekende, in vele opzichten. Zullen we er maar het beste van maken? We wensen iedereen een fijn nieuw jaar!
14/04

Van harte proficiat voor het behalen van het kampioenschap in de eerste provinciale van het voetbal. Op naar de nationale reeksen.

André Steensels
02/04

Van harte dank, Paul. Internetgazet werd altijd zeer mooi gepresenteerd met woorden en beelden. Een prachtig medium voor en van Noord-Limburg dankzij uw inzet. We wensen uw opvolger veel succes!

Jef Plas
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hamont-Achel