Nancy Derks (11) uit Hamont is gisteren één dag lang
topchef geweest in een sterrenrestaurant. Dat heeft ze te danken aan de wens die ze overmaakte aan het attractiepark
Toverland, dat dit jaar zijn 10de verjaardag viert en voor de gelegenheid tien wensen van bezoekers wil waarmaken. Gisteren werd Nancy op een camping in het Nederlands-Limburgse Meijel, waar ze op vakantie is, onder het bewonderend oog van vriendjes en vriendinnetjes gehuldigd met een
oorkonde en een
sjerp. Vervolgens werd ze meegenomen naar het met een Michelinster bekroonde ‘Avant Garde’ in Eindhoven. Nadat ze eerst wat (achtergrond)informatie over het restaurant, de menukaart en de wijnkaart had gekregen, volgde het echte werk: ze kreeg een koksbuis aan en koksmuts op, en mocht beginnen met het koken van een 3-gangenmenu voor haar gezelschap. Vervolgens bereidde Nancy een runderhaas als hoofdgerecht en tot slot haar favoriet: het toetje met mango-ijs... En om de dag helemaal mooi af te sluiten kreeg ze uit handen van de chef-kok de recepten van de gerechten die ze had bereid.