Het overige nieuws

De visie van Fobie

Woensdag 31 oktober 2012
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoomDe orkaan Sandy heeft veel schade aangericht aan de oostkust van de V.S....

Keltische muziek in 'Celtic Night'

Woensdag 31 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Keltische muziek in 'Celtic Night'ZoomOp zaterdag 17 november om 19u presenteert CC De Adelberg in Lommel de 14de editie van Celtic Night. Het wordt een boeiende rondreis door verschillende Keltische regionen. De muzikale trip start met een verkenning van drie Ierse counties door de jonge getalenteerde band Caladh Nua. Daarna gaat de reis richting Schotland met gevestigde waarde Dàimh om ergens tussen Galicië en Ierland te eindigen met de wervelende doedelzakmuziek van de Anxo Lorenzo Band (foto). 
Tickets:
€ 22 / € 18,70 (-26/+55) / € 17,80 (KKA) / € 16,50 (GKA)
Info & reservaties:
T 011 55 35 11

76ste Boekenbeurs geopend

Dinsdag 30 oktober 2012
In Antwerpen is vanavond onder massale belangstelling de 76ste Boekenbeurs officieel geopend. Nog tot 11 november kan men in Antwerp Expo terecht bij 98 standhouders waar 60.000 werken in allerlei genres terug te vinden zijn. 

Gratis naar... Customs en Sherman?

Dinsdag 30 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Customs en Sherman?ZoomVrijdagavond om 20.30u kunt u in De Posthoorn naar Customs en Sherman gaan luisteren. Customs (foto) betekent heerlijke opdrums en synths in een dansbaar Eighties jasje .Qua sound verschilt het laatste album, Harlequins of Love, stevig van zijn succesvolle voorganger Enter The Characters met hits als Rex, Justine en The Matador. Naast de strakke gitaren en typische stem van zanger Kristof Uittebroek klinkt de plaat veel (…) Het hele nieuwsbericht

Vannacht een uurtje langer slapen...

Zaterdag 27 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Vannacht een uurtje langer slapen...Vannacht schakelen we over op het winteruur: om 3 uur wordt de klok een uur terug gezet, naar 2 uur. Dat betekent dus een uurtje langer slapen, een uurtje langer op stap gaan of - voor de pechvogels - een uurtje langer werken. Zondagavond zal het helaas ook een uur vroeger donker zijn...
Hoewel de actie van Nederlandse en Duitse politieagenten was aangekondigd werden woensdag ongeveer 30.000 automobilisten in de Nederlands-Duitse grensstreek betrapt op overdreven snelheid. Dat meldt Der Spiegel op gezag van de Duitse politie. In totaal werden door zowat 4000 politieagenten uit beide landen meer dan 820.000 auto's op hun snelheid gecontroleerd.
Uitwisselingsorganisatie WEP (World Exchange Program)  is op zoek naar 11 Vlaamse gezinnen "die vanaf eind december/begin januari hun hart willen openen voor het ontvangen van een Waalse of Brusselse jongere (van 12 tot 19 jaar) voor één schoolsemester. De jongeren gaan naar een school in de buurt en maken een volwaardig deel uit van het gezin. Ze zullen gedurende hun uitwisseling niet naar huis terugkeren." Meer informatie via info[!]wep.org.
Hechtel-Eksel - Actief in het GRM tijdens de herfstvakantieZoomNaar traditie organiseert het Gallo-Romeins Museum in Tongeren tijdens de herfstvakantie (week van 27 oktober tot en met 4 november) activiteiten voor kinderen en jongeren. Volgende activiteiten staan op stapel om de herfstvakantie nog mooier te maken:
- ‘Archeoloog voor één dag’: hierbij nemen kinderen van 6 tot 12 jaar deel aan een workshop rond archeologie. Gewapend met meetlint, schopje en truweel graven ze naar schatten uit het verre verleden. Zodra ze (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een leeuw in het NHC

Donderdag 25 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Weer een leeuw in het NHCZoomSinds vanavond zit er weer een leeuw in het Natuurhulpcentrum (NHC) in Opglabbeek. Het NHC is het dier in het Franse Auxerre gaan halen, nadat een dierentemmer er daar afstand van had gedaan. Een nieuw Simba-verhaal, dus, want het is de bedoeling dat deze volwassen mannetjesleeuw, eens opgeknapt en klaar voor een zonnige toekomst, net als zijn bekende voorganger naar een park in Zuid-Afrika wordt overgebracht. (Foto NHC)

Eddy Bleyen overleden

Donderdag 25 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Eddy Bleyen overledenZaterdag is Eddy Bleyen overleden, de echtgenoot van Jetteke Gheys. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij begraven na een afscheidsplechtigheid in aula 't Sant. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Martha Hansen overleden

Donderdag 25 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Martha Hansen overledenWoensdag is Martha Hansen overleden, de weduwe van Staf Zels. Ze was 92 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van van Hechtel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Ford Genk: de visie van Fobie

Woensdag 24 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Ford Genk: de visie van FobieZoom.
Aanstaande vrijdag van 18 tot 21u zijn alle kinderen met autisme en hun broers en zussen welkom in binnenspeeltuin Pretland in Hasselt. Het gaat om een initiatief van de Autiouderclub, een vereniging in Limburg die activiteiten organiseert op maat van kinderen met autisme. Inkom is 3 euro en consumpties 1 euro. Voor vragen kan men contact opnemen met Cindy[!]autiouderclub.be, of kijk eens op www.autiouderclub.be.
Hebt u onlangs een zoekertje op de Internetgazetsite toegevoegd? Dan moet u dat even opnieuw doen. Het zoekertjessysteem op de site is immers gewijzigd. Bij het toevoegen van zo'n zoekertje wordt voortaan eerst een bevestigingsmail gestuurd. In die mail moet u klikken op een link om het zoekertje te publiceren; pas dan verschijnt het op de site. Dat hebben we gedaan om er zeker van te zijn dat de mails aankomen. Dat was blijkbaar niet altijd het geval: soms stond er een foutje in het adres of werden de berichten afgevangen door een spamfilter. Door de opsteller van het zoekertje eerst een bevestigingsmail te sturen, zijn we zeker dat alle zoekertjes op de site werkende mailadressen hebben. Sorry voor de overlast, maar voortaan werkt alles (nog) beter!

Koplopers in borstkankerscreening

Vrijdag 19 oktober 2012
Neerpelt, Lommel, Hamont-Achel, Bocholt en Overpelt naderen de gewenste participatiegraad rond borstkankerscreening. Ze behalen een deelnamegraad boven 70 %. Neerpelt scoort het hoogst met 73,1%, op de voet gevolgd door Lommel met 72,3% en Hamont-Achel met 72%. Samen met Bocholt, Overpelt en Hechtel-Eksel behalen zij het beste rapport in Vlaanderen. De Vlaamse gezondheidsdoelstelling borstkankeropsporing stelt dat tegen 2012 75% van de vrouwen tussen 50 tot en met 69 jaar hun (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciebestuur informeert de (Lim)burger vanaf nu via een volledig vernieuwde website, met heel wat meer mogelijkheden. Doel is om de burger optimaal te informeren over wat de provincie allemaal doet, enerzijds, maar ook om de burger beter te betrekken bij het provinciaal beleid door een aantal interactieve elementen in te bouwen en in te zetten op het gebruik van sociale media.
Gedeputeerde voor communicatie Jean-Paul Peuskens. “De nieuwe website is heel intuïtief en thematisch (…) Het hele nieuwsbericht

Zornik komt naar de Adelberg

Woensdag 17 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Zornik komt naar de AdelbergZoomOp 2 november komt Zornik naar CC De Adelberg in Lommel. Al meer dan tien jaar staat de groep garant voor stomende en knallende concerten op de belangrijkste podia van Vlaanderen. Ze domineren de hitlijsten en zijn mede recordhouder van een aantal nummer 1 noteringen in De Afrekening van Studio Brussel. Als u aan Zornik denkt, denkt u niet meteen aan de knusse gezelligheid van een theater. Nochtans bewees de band eerder al zich volledig thuis te voelen in deze setting. De All Strings Attached-tour (…) Het hele nieuwsbericht

Swa Janssens overleden

Woensdag 17 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Swa Janssens overledenZondag is Swa Janssens overleden, de echtgenoot van Christiane Mondelaers. Hij was 66 jaar. De crematie en de afscheidsceremonie zullen in intieme kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Hechtel.
Bij een inbraak in de Kunsthal in Rotterdam zijn afgelopen nacht zeven beroemde schilderijen gestolen. Dat meldt de politie in die stad. De afbeeldingen van de gestolen schilderijen zijn inmiddels gepubliceerd. U kunt ze op deze NRC-pagina bekijken.
Kleur in e-mineur’ is de noemer voor de nummers die, onder impuls van Radio 1, door verschillende Vlaamse artiesten geschreven werden  bij het zien van hun favoriete schilderijen. Tijdens deze voorstelling brengt De Kleurband (met Hannelore Bedert, Senne Guns en Wigbert) deze nummers, gegidst door Radio 1-presentator Koen Fillet en in aanwezigheid van Herr Seele die live op de scène, geïnspireerd door het publiek, een nieuw doek schildert. Special guest is (…) Het hele nieuwsbericht

Uit een mail

Zondag 14 oktober 2012
"En willen die politieke partijen nu als de bliksem al die verkiezingsborden opruimen?"

Herkol klopt Hechtel

Zondag 14 oktober 2012
Voetbalclub Herkol heeft vandaag thuis Hechtel geklopt. Uitslag: 2-1. De Neerpeltse doelpunten werden gescoord door Nelis en Vandaal, het Hechtelse door Gerits.

Zo stem je elektronisch

Vrijdag 12 oktober 2012
Zondag zijn het gemeente- en provincieraadsverkiezingen en gaat u stemmen met het aangepaste elektronische stemsysteem. Vergeet uw oproepingsbrief en identiteitskaart niet als u gaat stemmen!
We hebben eerder al gemeld dat het nieuwe systeem nodeloos ingewikkeld is geworden. Daarom kunt u best even dit filmpje bekijken. De film toont stap voor stap het verloop van de kiesverrichtingen in een digitaal stembureau:
Om te vermijden dat mensen die deeltijds in de zorgsector werken bij gebrek aan voltijdse werkaanbiedingen uit de zorg stappen, wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg (POM) onderzoeken of ze meerdere deeltijdse functies in de zorg kunnen combineren tot één fulltime job.
Volgens de POM zijn er in de provincie 6.732 mensen deeltijds aan de slag in de zorgsector, maar gebeurt dat in vele gevallen onvrijwillig. Deze mensen zouden met andere woorden best voltijds aan de slag (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag feest in het Pijnven

Woensdag 10 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Zondag feest in het PijnvenZoomJong of oud, groot of klein – iedereen is welkom in Bosland!
Zondag ontmoet je op het bosfeest in het Pijnven in Eksel boswachters en boselfen, reuze insecten en kleine kriebelbeestjes en maak je kennis met de inwoners van het bos. Er is theater in open lucht en muziek uit de bomen. Ontdek de vernieuwde wandelroutes of geniet van de nazomerse picknick in hartje Bosland.
Op het programma:
Volg de aangeduide ‘Week van het Bos-route’ zodat je geen enkele (…) Het hele nieuwsbericht

Vragen over je pensioen? Bel 1765

Woensdag 10 oktober 2012
Iedereen die vragen heeft over zijn pensioen kan voortaan terecht op één nummer, 1765, of het nu gaat om een werknemers-, ambtenaren- of zelfstandigenpensioen.

LezeBezeBoekendag op 21 oktober

Woensdag 10 oktober 2012
Hechtel-Eksel - LezeBezeBoekendag op 21 oktoberZoomNa eerdere edities in Lommel, Overpelt, Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Hamont-Achel vindt dit jaar op zondag 21 oktober in Dommelhof Neerpelt de Lezebezeboekendag plaats, het plezierigste  boekenfestijn van het najaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Op deze dag worden de kinderen vanaf 13 uur ondergedompeld in een gezellig boekenbad. Er staan tal van activiteiten en workshops op het programma die verband houden met boeken, lezen en verhalen. Auteurs lezen er voor uit eigen werk, je (…) Het hele nieuwsbericht

Merels bedreigd door virus

Woensdag 10 oktober 2012
Merels worden bedreigd door het Usutu-virus, meldt Vogelbescherming Vlaanderen. Dit jaar stierven in Duitsland al zo'n driehonderdduizend merels aan dat virus, dat onschadelijk is voor mensen. In sommige Duitse steden maakte het virus zodanig veel slachtoffers dat er in hele wijken bijna geen merel meer in de tuinen te vinden was. Het lijkt wellicht een kwestie van tijd voordat het Usutu-virus in ons land opduikt.
Het Usutu-virus vindt zijn oorsprong in Afrika en het wordt overgebracht door muggen. (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Jong Lommels talent in CC De AdelbergCC De Adelberg in Lommel krijgt in de komende dagen Lommels talent over de vloer. Zo is er het optreden van Jeroen Driessens tijdens Nocturne, het officiële toonmoment van de Kunstaanmoedigingsprijs 2012. Bariton Jeroen Driessens neemt u mee op een nachtelijk avontuur. Samen met topmuzikanten, waaronder de Lommelse pianist Jean-Marie Van Broeckhoven, en ondersteund door een vocaal kwartet brengt hij op een toegankelijke manier bekende en onbekende klassieke werken van onder meer Franz (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar Comedy in 't Hènt?

Zaterdag 6 oktober 2012
Vanavond is er in OC De Vranken op het Hènt in Neerpelt weer "Comedy in 't Hènt", een organisatie van de Landelijke Gilde. Comedians zijn Guga Baùl (bekend van Tegen de sterren op, Klas van Frieda, Villa Vanthilt…), Michael Van Peel (Comedy Casino, Het Besluit … ) en MC Benedetto Schillaci (finalist Comedymania 2011). Het is de vierde editie van deze succesrijke avonden. Vanavond begint het allemaal om 19.30u. Tickets kosten aan de kassa 9 euro, via comedyhent[!]hotmail.com 7 euro. Mààr! Als u snel bent, en u mailt naar dat mailadres met vermelding van naam, adres en Internetgazet, dan kunt u een vrijkaart winnen. Doen!

Isidoor Deckers overleden

Zaterdag 6 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Isidoor Deckers overledenDonderdag is Isidoor Deckers overleden, de echtgenoot van Antoinette Vanhaeren. Hij was 82 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... Gabriel Rios?

Donderdag 4 oktober 2012
Morgen/vrijdagavond komt Gabriel Rios weer naar Hamont-Achel, dit keer in Cinema Walburg. In 2011 zette Gabriel Rios de Posthoorn in vuur en vlam samen met pianist Jef Neve en percussionist Kobe Proesmans. Nu komt hij graag terug, maar dan wel in een heel andere setting en in het intieme decor van de Walburg.
“Ik wilde graag mijn liedjes eens spelen zoals ik dat thuis doe, in mijn eentje”, vertelde Gabriel Rios tijdens het eerste soloconcert in de Brusselse Ancienne Belgique eerder (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Claes overleden

Donderdag 4 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Catho Claes overledenDinsdag is Catho Claes overleden, de weduwe van Marcel Deckers. Ze was 79 jaar. Volgens haar wens hebben de afscheidsviering en de crematie in alle intimiteit plaatsgevonden.

Stemmen met de nieuwe stemcomputer

Woensdag 3 oktober 2012
Hebt u al eens geoefend met die nieuwe stemcomputers? Misschien toch maar eens doen, want het nieuwe stemmen is niet zo evident als het lijkt, meldt Diskidee. Een medewerker van die site ging zelf eens de nieuwe generatie stemcomputers proberen. Lees zelf en voel uw haren te berge rijzen: "Materiaal en procedure stemcomputers kritisch bekeken".

Europese wilde kat in Bocholt

Woensdag 3 oktober 2012
Voor het eerst in 150 jaar is er een "Europese wilde kat" gefilmd in Vlaanderen. Dat meldt Natuurpunt. Het dier werd op 24 september gefilmd in het moerasgebied Smeetshof in Bocholt, waar eerder dit jaar al een otter werd gefilmd, ook zo'n spectaculaire waarneming.
Alhoewel ze op elkaar lijken, behoren de wilde kat (Felis sylvestris) en de huiskat (Felis catus) niet tot dezelfde soort -  zowel hun genetische achtergrond als hun gedrag verschillen sterk. Qua uitzicht heeft een (…) Het hele nieuwsbericht

Wereldmuziek: Silk String Quartet

Woensdag 3 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Wereldmuziek: Silk String QuartetZoomOp zaterdag 13 oktober om 20.15u treedt het Chinese Silk String Quartet (foto) op in CC De Adelberg. Het gaat om een professioneel Chinees strijkkwartet van topniveau dat verfijnde klanken uit het Verre Oosten brengt en op creatieve wijze traditionele en hedendaagse Chinese muziek met westerse elementen combineert.
In Europa was tot voor kort slechts sporadisch Chinese muziek (…) Het hele nieuwsbericht

Manifesta 9 sloot de deuren

Maandag 1 oktober 2012
Hechtel-Eksel - Manifesta 9 sloot de deurenZoomManifesta is voorbij. Wie in de mijngebouwen van Waterschei was, zal dit beeld nooit vergeten: de Chinese kunstenaar Ni Haifeng maakte het object Para-Production, volkomen nutteloos maar o zo indrukwekkend in die enorme lege hal van het ooit zo fiere mijngebouw. Een gids vertelde dat veel mensen de associatie maakten met de mijnwerkers die fleurig naar beneden gingen maar daar alle kleur kwijt raakten.
De catalogus zegt: "In Para-Production zijn tonnen flarden en overblijfsels van (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Prof. Braeckman over Kritisch DenkenProf. Johan Braeckman komt overmorgen/woensdag om 19.30 uur in Cultuurcentrum De Adelberg in Lommel spreken over zijn laatste boek De ongelovige Thomas heeft een punt. Daarin wil hij komaf maken met heel wat pseudowetenschap, bijgeloof en irrationeel denken. Naast klassieke pseudowetenschappen, zoals parapsychologie, homeopathie, creationisme en psychoanalyse, passeren andere omstreden opvattingen de revue, zoals het geloof in het monster van Loch Ness, complottheorieën, telepathie, de lijkwade van Turijn, klopgeesten en mirakels. Meer info op www.ccdeadelberg.be.
Gratis naar deze lezing van Prof. Braeckman? Wij mogen per deelsite twee enkeltickets gratis weggeven aan de eerste twee geïnteresseerden van die gemeente. Mailen met naam en adres VOOR dinsdag 2 oktober 12 uur naar: jan.buyens[!]ccdeadelberg.be!
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel