Het overige nieuws

Hotelgasten zijn eerlijk

Vrijdag 29 augustus 2014
Tribunaliteiten
Eén van de meest beklemmende vakantiedilemma’s is wellicht: “Gebruik ik het kluisje of niet?” Een hotelgast in een hotel in Genk vond het níet nodig zijn Breitling-horloge van 5.000 euro op te bergen in de kluis van zijn hotelkamer. Na een nacht met zijn partner in het hotel meldde hij het hotelpersoneel dat zijn horloge weg was en legde hij klacht neer wegens diefstal. Zonder resultaat. Hij besloot het hotel voor de rechtbank te dagen en eiste daar 5.000 euro. Het hotel zette zich (…) Het hele nieuwsbericht

Sus Vaes overleden

Donderdag 28 augustus 2014
Hechtel-Eksel - Sus Vaes overledenZaterdag is Sus Vaes overleden, de echtgenoot van Julienne Linsen. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant.

Werken op E313 tijdens weekend

Woensdag 27 augustus 2014
Vrijdagavond start het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van de rechter rijstrook en de pechstrook van de E313 richting Luik tussen de afrit ‘Industriezone Zolder-Lummen’ en de afrit ‘Hasselt-West’. Tegelijkertijd zal richting Luik ook de afslagstrook op de E313 naar deze laatste afrit worden verlengd. Ter hoogte van de werfzone zal het verkeer op de E313 enkel over de linker rijstrook kunnen rijden. De weggebruikers moeten dus rekening houden met extra reistijden die kunnen oplopen tot een uur.
Richting Luik zal de afrit ‘Hasselt-West’ niet bereikbaar zijn. Er is een omleiding voorzien via afrit 28 ‘Hasselt-Zuid’. De oprit richting Luik blijft open. Ten laatste maandagochtend 1 september om 6 uur moet de aannemer klaar zijn.

Mène Lemmens overleden

Woensdag 27 augustus 2014
Hechtel-Eksel - Mène Lemmens overledenDonderdag is Mène Lemmens overleden, de echtgenote van Thieu Agten. Ze was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant.

Martin Huskens overleden

Woensdag 27 augustus 2014
Hechtel-Eksel - Martin Huskens overledenOp donderdag 14 augustus is Martin Huskens, echtgenoot van Analiza Rodriguez, overleden na een verkeersongeval op de Filippijnen. Hij was 57 jaar. Vrijdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Mag ik nog een meelworm?

Dinsdag 26 augustus 2014
Vanmorgen organiseerde de gemeente een proevertjesmarkt. U kon er bij de marktkramers allerlei lekkere producten proeven. Onder die producten ook de nieuwste hype: insecten. De organisatie kaderde in de herwaardering van de lokale markten, zei schepen van economie Nele Lijnen.
Wereldkeuken werd er afgewisseld met streekproducten. Ter Dolen-bier, bio-wijn, Oxfam-producten, Turkse hapjes, advocaat, Loonse stroop, cupcakes, honing en nog veel meer testten er de smaakpapillen van de bezoekers. Of de wormen en andere insecten echt lekker waren, laten we in het midden...
Hechtel-Eksel - Nauwere samenwerking drie politiezonesDrie lokale politiezones hebben een protocolakkoord afgesloten voor een nauwere samenwerking. Vanaf 1 september gaan de politiezones Lommel, HANO en Kempenland de wachtbeurten van bepaalde personeelsleden met officiersbevoegdheden gezamenlijk waarnemen. Totnogtoe werden deze wachtbeurten georganiseerd door elke zone apart, ieder voor het eigen grondgebied.
“De eerste besprekingen voor dit samenwerkingsverband dateren van het najaar van vorig jaar”, zegt (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - N.-Limburgse gemeenten zonder stroom?ZoomZowat de helft van de Limburgse gemeenten dreigt zonder stroom gezet te worden deze winter, zo blijkt uit het plan van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Hier in Noord-Limburg zouden alle gemeenten in aanmerking komen, vooral midden- en Zuid-Limburg worden dus gespaard (de witte gebieden op de kaart). Uiteraard worden niet alle gemeenten tegelijkertijd afgekoppeld, maar zou dit in groepen gebeuren, op de kaart aangeduid met dezelfde kleur. Elia 'belooft' wel dat de (…) Het hele nieuwsbericht

175 jaar fotografie

Dinsdag 19 augustus 2014
Op 19 augustus vieren we 'World Photography Day'. Vandaag net 175 jaar geleden werd de fotografie geboren. Op 19 augustus 1839 kon na jaren experimenteren het procedé van Louis Daguerre publiek gemaakt worden. De Franse staat kocht de uitvinding en schonk deze aan de wereld om patentvrij te gebruiken. Het fotopapier werd pas veel later door de in Amerika levende Belg Leo Baekeland uitgevonden. Hij verkocht zijn patent op Velox-papier aan George Eastman van Kodak. In de 175-jarige geschiedenis werd er al een schat aan beeldmateriaal verzameld, een schat om te koesteren.

Jef Bussels overleden

Dinsdag 19 augustus 2014
Hechtel-Eksel - Jef Bussels overledenZaterdag is Jef Bussels overleden, de echtgenoot van Rosa Kenis en oud-burgemeester van Hechtel-Eksel. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel.

Zo snoei je fruitbomen

Maandag 18 augustus 2014
Het Regionaal Landschap Lage Kempen en de Nationale Boomgaardenstichting organiseren op 23 augustus een gratis workshop zomersnoei van fruitbomen. Fruitbomen snoeien leer je immers niet uit een boek, maar door het zelf te doen. Tijdens de workshop leer je alle technieken en mag je het onder begeleiding zelf proberen. Plaats van afspraak: de boomgaard bij domein Meylandt in Heusden-Zolder, van 9 tot 12 uur. Inschrijven is verplicht via info[!]rllk.be of via tel. 011 78 52 59.

'Het Mariaziekenhuis spreekt'

Maandag 18 augustus 2014
De artsen van het Mariaziekenhuis in Overpelt starten in het najaar met een reeks voordrachten voor een breed publiek over veel voorkomende gezondheidsproblemen. Binnen het thema dat aan bod komt, zullen vragen zoals "hoe ontstaat het probleem" en "welke behandelingsmogelijkheden biedt het Mariaziekenhuis" besproken worden.
Volgende sessies zijn gepland:
-    Van leven met een versleten knie tot leven met een kunstknie
(donderdag 30 (…) Het hele nieuwsbericht

Toine Stippelmans overleden

Maandag 11 augustus 2014
Hechtel-Eksel - Toine Stippelmans overledenDonderdag is Toine Stippelmans overleden, de weduwnaar van Catho Hermans. Hij was 93 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Yves Martens overleden

Zaterdag 9 augustus 2014
Donderdag is Yves Martens overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid heeft in intieme familiekring plaatsgevonden.

Eén jaar huisartsenwachtpost

Vrijdag 8 augustus 2014
Hechtel-Eksel - Eén jaar huisartsenwachtpostZoomBegin augustus was het een jaar geleden dat de Noord-Limburgse Huisartsenwachtpost zijn deuren opende op de 2e verdieping van Campus-Z, tegenover het station. De patiënten reageerden aanvankelijk wat onwennig, maar al vrij snel zeer positief.
Dat de wachtpost er kwam, is in grote mate te danken aan dr. Robert De Graaf, die een stuwende kracht bleek in de voorbereiding. De patiënten toonden zich dankbaar. Opmerkingen als 'goed herkenbare locatie, snelle en goede (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Millen overleden

Dinsdag 5 augustus 2014
Hechtel-Eksel - Mia Millen overledenVrijdag is Mia Millen overleden, de weduwe van Thieu Vranken. Ze was 85 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Hechtel-Eksel - Voorverkoop tickets vliegshow verlengdZoomVan 12 tot en met 14 september organiseert de Belgische Luchtmacht samen met het International Sanicole Airshow-team de Belgian Air Force Days op de vliegbasis Kleine Brogel. Het is de eerste keer sinds 1998 dat er daar een airshow plaatsvindt. Samenwerking van de vliegbasis met de Internationale Sanicole Airshow staat garant voor een groots internationaal evenement met een erg gevarieerd programma, met deelnemers uit ruim 20 landen. Inwoners genieten van speciale voorverkooptarieven. Deze voorverkoop liep normaal gezien tot 1 augustus maar werd in overleg met de 10e Wing verlengd tot 18 augustus. Een dagkaart kost in dat geval 5 euro/kaart (i.p.v. 10 euro). De voorverkoop gebeurt bij uw gemeentebestuur.
Hechtel-Eksel - 100 jaar geleden startte de Eerste WereldoorlogZoomVandaag is het 100 jaar geleden dat hier de Eerste Wereldoorlog begon. In het archief van de Liller Heemkundige Kring vonden we een tekening van de Duitse keizer Wilhelm II en onze koning Albert I. Ook vonden we daar cijfers over het aantal Belgische gesneuvelden. In “De Groote Oorlog” sneuvelden volgens die bron 34.396 Belgische soldaten waarvan 4 luitenant-generaals, 3 generaal-majoors, 11 kolonels, 14 luitenant-kolonels, 58  majoors, 109 kapitein-kommandanten, 146 tweede kapiteins, 293 luitenanten, 623 onderluitenanten, 15 aalmoezeniers en 53 krijgsgeneesheren. Vandaag werd bekend dat het aantal slachtoffers wellicht zwaar werd onderschat. Lees ook eens op knack.be: "5 schrijvers over WO I: Wij kinderen zijn blij dat het oorlog is"
Hechtel-Eksel - Vlindertelweekend: kleine vos het vaakst gezienZoomGisteren en vandaag, tijdens het vlindertelweekend van Natuurpunt, is de "kleine vos" (foto) het vaakst gezien in de Vlaamse tuinen. Dat heeft Natuurpunr vanavond bekendgemaakt. Op de tweede plaats komt de atalantavlinder, gevolgd door het oranje zandoogje. (Foto Hans Claes)
Hechtel-Eksel - 'Kleine verhalen in een Groote Oorlog'ZoomNaar aanleiding van de herdenking van 100 jaar W.O. I  start de provincie met een online verhaal over “Kleine verhalen in een Groote Oorlog". Zoals velen vandaag hun leven delen met anderen via sociale media en filmpjes, zo zal de jonge Mathilde Paukens haar leven vanaf de vooravond van WO I delen op haar Facebookpagina en Twitter-account. Het fictieve verhaal wordt verteld aan de hand van tekst, afbeeldingen en videofragmenten. De acteurs keren terug in een opvallende multimediale tentoonstelling, die van 19/9 tot 14/11 in C-mine Genk loopt en in 2015 neerstrijkt in Hasselt en Bokrijk. Om het verhaal te volgen gaat u naar www.limburg1914-1918.be of naar Facebook.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel