Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Let op gordel, geen gsm-gebruik in autoVanaf maandag tot en met 7 april gaan de Limburgse politiezones extra aandacht schenken aan het gebruik van een gsm aan het stuur en het niet-dragen van de veiligheidsgordel. Dat meldt gouverneur Herman Reynders.

Zondag MS-wandeldag

Donderdag 27 februari 2014
Komende zondag is het MS-wandeldag. Van 7 tot 15 uur kunt u dan terecht op de vliegbasis van Kleine Brogel voor afstanden van  4, 7, 12, 18, 20 of 26 km. De wandeldag kadert in de MS-acties waarmee het stadsbestuur van Peer en de Tiende Wing van de vliegbasis geld inzamelen voor de MS-Liga en het Revalidatie & MS-centrum van Overpelt.

Huurderssyndicaat boos op minister

Dinsdag 25 februari 2014
Het Limburgs Huurderssyndicaat is boos omdat minister Freya Vandenbossche (sp.a) deze week besliste om de huursubsidie voor de laagste inkomens te verlagen naar een vast basistarief van 120 euro. Dat betekent 110 euro minder per maand voor een alleenstaande met leefloon.
Een huursubsidie is een tegemoetkoming in de huurprijs voor mensen met een laag inkomen die verhuizen van een slechte of onaangepaste huurwoning naar een goede aangepaste woning. Het Huurderssyndicaat pleit ervoor om het (…) Het hele nieuwsbericht

Bèr Driesen overleden

Dinsdag 25 februari 2014
Hechtel-Eksel - Bèr Driesen overledenZaterdag is Bèr Driesen overleden, de echtgenoot van Lena Boonen. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Leo Vroman overleden

Zondag 23 februari 2014
'Kom vanavond met verhalen
hoe de oorlog is verdwenen
en herhaal ze honderd malen
alle malen zal ik wenen...'


Dat komt uit "Vrede", een van de bekendste gedichten van Leo Vroman. De Nederlandse dichter is gisterochtend overleden in Fort Worth, in de VS, waar hij al lang woonde. Vroman wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandstalige dichters. Hij werd 98 jaar.

Overspel en toch onderhoudsgeld?

Vrijdag 21 februari 2014
Tribunaliteiten
Vaak is de oorzaak het gevolg van een gevolg. Dat moet ons hoogste rechtscollege, het hof van cassatie, ook hebben gedacht toen het op 21 oktober 2011 oordeelde dat, als een echtgeno(o)t(e) "een zware fout" maakt, hij of zij niet automatisch alle rechten verliest op een onderhoudsgeld na echtscheiding. Van belang is na te gaan of een zware fout van de andere echtgenoot niet de echte oorzaak is van de "ontwrichting" van het huwelijk. De uitspraak van het hof van cassatie maakt dat bij processen over onderhoudsgeld (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag op stap in Bosland

Vrijdag 21 februari 2014
Hechtel-Eksel - Zondag op stap in BoslandZoomBosland biedt vele mogelijkheden voor wie graag een mooie wandeling maakt. Dit jaar organiseert Bosland, samen met Natuurpunt Hechtel-Eksel, Natuurpunt Noord-Limburg en Werkgroep Isis vzw, elke maand begeleide wandelingen. Ervaren en gepassioneerde gidsen laten je kennis maken met verschillende aspecten van de prachtige natuur in dat gebied.
Nu zondag om 14u wordt de aftrap gegeven in In den Brand (foto), aan de Kamerstraat in Hechtel-Eksel. Je kan er een mooie stapwandeling maken doorheen de landduinen met op enkele typische plekjes deskundige uitleg over het ecosysteem van die duinen. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen: ze maken hier kennis met de grootste natuurlijke zandbak van Vlaanderen...  Bosland
Hoe lang moet een mens wachten op een reünie van Talking Heads? Opperhoofd David Byrne ziet het vooralsnog niet zitten en dus is het tijd voor plan B met een verzameling muzikanten en acteurs met de legendarische concertfilm ‘Stop making sense’ op het netvlies gebrand. Losjes vertrekkend vanuit die mijlpaal uit de rockgeschiedenis worden de Talking Heads eigenhandig nieuw leven ingeblazen. Byrning Down The House, dus, vrijdagavond in De Posthoorn in Hamont. Met leden van o.a. (…) Het hele nieuwsbericht

Agnes Houbrechts overleden

Donderdag 13 februari 2014
Hechtel-Eksel - Agnes Houbrechts overledenDinsdag is Agnes Houbrechts overleden, de weduwe van Fiel Nuyts. Ze was 84 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in beperkte kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avonddienst in Aula 't Sant.

Gratis naar 'Alles van Eva'?

Woensdag 12 februari 2014
Hechtel-Eksel - Gratis naar 'Alles van Eva'?ZoomMet ‘Alles van Eva’ laat theatergelschap SKaGeN een jarenlange wens in vervulling gaan: een theaterbewerking van het klassieke hoorspel The wisdom of Eve van Mary Orr, dat later werd verfilmd als de Hollywoodklassieker ‘All about Eve’. CC Palethe zorgt met deze theatervoorstelling vrijdagavond om 20.30u voor een originele invulling van uw Valentijnsavond… En u kunt er misschien gratis naartoe!
De jonge Eva aanbidt Margot, een ster aan het theaterfirmament. (…) Het hele nieuwsbericht

Catherine Croymans overleden

Woensdag 12 februari 2014
Hechtel-Eksel - Catherine Croymans overledenMaandag is Catherine Croymans overleden, de echtgenote van Jan Mallet. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gratis naar... de tangoavond?

Dinsdag 11 februari 2014
Hechtel-Eksel - Gratis naar... de tangoavond?ZoomMet de tango nuevo was het dat de grootmeester Astor Piazzolla het startsein gaf voor een onvermoede tango-heropleving in Europa. De minder gekende traditie van dansbare stadsmuziek waarop Piazzolla zich inspireerde, vormt evenwel de stuwende kracht van Tango 02, het Brussels tango-orkest (foto) dat de luisteraar en danser op ontdekkingstocht neemt met diepgewortelde ritmes van de legendarische D'Arienzo, Di Sarli en anderen. Dat orkest staat vrijdagavond vanaf 20.30u in (…) Het hele nieuwsbericht

Bertha Vanstreels overleden

Dinsdag 11 februari 2014
Hechtel-Eksel - Bertha Vanstreels overledenZondag is Bertha Vanstreels overleden, de weduwe van Jean Overath. Ze was 93 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Hechtel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Wie bewaakt het bouwbudget?

Zaterdag 8 februari 2014
Tribunaliteiten
Wie plannen smeedt om te bouwen heeft het met zijn architect over het budget. De bouwheer ziet graag een zo klein mogelijk budget, niet in het minst omdat het ereloon van de architect een percentage is van het budget. Maar de bouwheer wil ook dat de architect het budget respecteert. Geen wonder dat discussies over het budget regelmatig bij de rechtbank belanden.
Zo was er in Waals-Brabant een echtpaar dat langs zijn huis een appartement wilde bouwen. Het contract met de architect sprak van een "summiere en (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciaal comité van de voetbalbond heeft beslist om dit weekend alle wedstrijden voor de reserven, jeugd en G-voetbal af te gelasten. Dat is uiteraard het gevolg van het weer. Veel terreinen liggen er onbespeelbaar bij

Horeca krijgt meer tijd

Vrijdag 7 februari 2014
De horeca krijgt meer tijd om zich aan te passen aan de "geregistreerde kassa". Dat zei minister van financiën Koen Geens vanmiddag in Hasselt. Er komt een langere overgangsperiode en pas vanaf 1 januari 2016 zal er gesanctioneerd worden.

Oppassen voor de wafelverkoper

Vrijdag 7 februari 2014
De politie Kempenland waarschuwt voor een oplichter die deur aan deur wafels verkoopt. Tussen 31 januari en 7 februari deden al 8 mensen aangifte. De man belt aan en zegt wafels, truffels of appelen te verkopen ten voordele van SRW Heppense Kankerstichting. Hij int een som geld tussen 5 en 10 euro. De kopers ontvangen een betalingsbewijs met vermelding van de naam De Meuter André en het adres Kruisstraat 17 te 3970 Leopoldsburg. Op het document staat een leveringsdatum. De bestelling wordt nooit geleverd en zowel de stichting als het adres zijn fictief.
Wanneer u met deze "verkoper" in contact komt, kunt u best naar de politie bellen op 011/399 299.  Mensen die al een bestelling deden en betaald hebben, kunnen aangifte doen.

Kort maar interessant (5)

Donderdag 6 februari 2014
Hechtel-Eksel - Kort maar interessant (5)Zoom*** Zoals bijen zwermen de meer dan 100.000 sterren op bovenstaande foto rond het centrum van de heldere bolvormige sterrenhoop M15. Hij is een overblijfsel uit de vroege jaren van ons melkwegstelsel. M15 is gemakkelijk zichtbaar met een verrekijker, en heeft in het midden een van de dichtste concentraties van sterren, met een overvloed aan variabele sterren en pulsars. Het is een foto genomen door de Hubble-ruimtetelescoop. M15 ligt ongeveer op 35.000 lichtjaren van de aarde, in de richting van het (…) Het hele nieuwsbericht
Kort maar interessant (5)
Zoom

Navelstrengbloed doneren kan ook hier

Donderdag 6 februari 2014
Sinds eind januari kunnen pas bevallen vrouwen ook in het Mariaziekenhuis navelstrengbloed afstaan aan de Leuvense navelstrengbloedbank. Navelstrengbloed is het bloed dat achterblijft in de navelstreng en de moederkoek na de geboorte. Dit bloed heeft geen functie meer voor de moeder en het kind, waardoor de navelstreng en de placenta meestal weggegooid worden.
Dit bloed bevat echter levensbelangrijke stamcellen die gebruikt kunnen worden om (jonge) patiënten met een ernstige bloedziekte of (…) Het hele nieuwsbericht

Zetje Snokx overleden

Donderdag 6 februari 2014
Hechtel-Eksel - Zetje Snokx overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag onverwacht Zetje Snokx overleden. Ze was 57 jaar. De afscheidsdienst en de crematie zullen in beperkte familiekring plaatsvinden.

Huismus leidt het vogeltelweekend

Zondag 2 februari 2014
Dit weekend hebben al meer dan 10.000 mensen in ruim 7500 tuinen vogels geteld tijdens Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt. De resultaten lopen nog volop binnen via www.vogelweekend.be, maar na 200.000 getelde vogels is het nu al duidelijk dat het uitblijven van de winter voor verschuivingen heeft gezorgd in de samenstelling van het Vlaamse tuinvogelbestand. Zo zaten er volgens de voorlopige resultaten in de gemiddelde Vlaamse tuin 28 vogels. Dat is flink minder dan tijdens andere jaren (vorig jaar waren (…) Het hele nieuwsbericht

1500 kunstwerken in de Wingerd

Zondag 2 februari 2014
Hechtel-Eksel - 1500 kunstwerken in de WingerdZoomVrijdagavond toonden 1500 leerlingen van kleuterklas tot en met de zevende specialisatiejaren uit verschillende scholen van het gemeenschapsonderwijs hun kunstwerken in Campus De Wingerd. Onder het thema 'Tegenstellingen in de kunst' werkte elke school een eigen tegenstelling uit: in de Wingerd (Overpelt) werkte men rond verleden en toekomst, in aan den Bogaerd (Peer) kozen ze voor oud en nieuw,  in de Horizon (Hamont) was het koud en warm, Ter Duinen (Hechtel) zag het hoog en laag en de Brug (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Lavabo Hand pomp
Te koop
Te koop
Te koop