Het overige nieuws

Smiley (62)

Maandag 31 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (62)ZoomGefotografeerd door Lambert Reynders.

'Om-armen': nieuw jaarthema bisdom

Zaterdag 29 augustus 2015
Hechtel-Eksel - 'Om-armen': nieuw jaarthema bisdomOp 16-17 september wordt in Cultuurcentrum Hasselt het nieuwe jaarthema van het bisdom Hasselt gelanceerd: "Om-armen". Dat gaat over de sociale dimensie van het evangelie. De presentatie van het nieuwe jaarthema gaat onder meer gepaard met een informatiemarkt en het aanbod van materialen en vorming. Inschrijven kan tot 11 september via de website www.bisdomhasselt.be/startavonden.

Plaatselijk 96,5 ° Celsius

Zaterdag 29 augustus 2015
Tribunaliteiten
Vochtige vloeren en plassen vindt u in een sauna of zwembad. Wie uitglijdt had dus beter moeten weten. Maar, waar moet een stoomcabinebezoeker in een zwembad zich aan verwachten? Het hof van beroep van Gent kreeg te maken met een dame die een derdegraads brandwonde opliep aan haar rechterkuit in de hamam van een provinciaal zwembad. De rechter in eerste aanleg zag geen fout bij de uitbater van het zwembad, waarop de dame dus naar het hof van beroep van Gent trok. Dat stelde vast dat de stoomuitlaat zich aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Elke seconde 1 euro

Vrijdag 28 augustus 2015
De anonieme grommelaar
Stel je voor: de anonieme - schrijver dezes - krijgt vanaf nu élke seconde 1 euro. Elke seconde!
Na een uur heeft de anonieme al 3600 euro in z’n portemonnee (= 60 seconden x 60 minuten).
En dat is nog maar het begin, want de kassa blijft rinkelen, dag en nacht. Terwijl hij werkt, terwijl hij slaapt, terwijl hij eet, terwijl hij z’n tanden poetst, terwijl hij op de pot zit… Elke seconde 1 euro erbij. Dat loopt aardig op, toch? En dat gaat zo maar door, ook in het weekend, dag en nacht, zelfs op Pasen, Pinksteren en Offerfeest.
En dat allemaal twee jaar en vijf maanden lang, elke seconde 1 euro. Dan heeft de anonieme net genoeg bijeengegraaid: 76 miljoen euro en nog een klets. Net genoeg om Kevin De Bruyne te kopen…
“Kon ik ook maar een beetje ballen”, gromde de anonieme…

Actie 'Veilig schoolverkeer'

Donderdag 27 augustus 2015
Van 1 tot 25 september loopt in onze provincie de actie 'Veilig Schoolverkeer'.  De lokale politie besteedt extra aandacht aan overtredingen begaan zowel door volwassenen als door jongvolwassenen en kinderen. ln de schoolomgeving zal de politie bij volwassenen controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en op snelheid. De jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun (brom)fiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer.

Renovatie linkerrijstrook E314

Woensdag 26 augustus 2015
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal komend weekend op de E314 in beide rijrichtingen een stuk van de linkerrijstrook vernieuwen. De aannemer zal richting Leuven ter hoogte van complex 30 “Park Midden-Limburg” 2 km renoveren. Richting Nederland zal hij ter hoogte van complex 29 “Houthalen-Helchteren” het wegdek over een lengte van 1.5 km vernieuwen. Het verkeer kan in beide richtingen over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten vrijdagavond 28 augustus om 21.00 uur en moeten ten laatste maandagochtend 31 augustus om 5.00 uur klaar zijn.

Jef Bellinkx overleden

Woensdag 26 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Jef Bellinkx overledenIn Neerpelt is maandag Jef Bellinkx overleden, de echtgenoot van Mia Schrijvers. Hij was 83 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag om 10.30 uur plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Virginie Jamers overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Virginie Jamers overledenZondag is Virginie Jamers overleden, de weduwe van Henri Engelen. Zij was 87 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte familiekring plaats.

Ludo Panis overleden

Dinsdag 25 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Ludo Panis overledenIn Neerpelt is zaterdag Ludo Panis overleden. Hij was 58 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag om 12 uur plaats in aula 't Sant in Hechtel.

64 verkeersongevallen in weekend

Maandag 24 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 64 verkeersongevallen gemeld, waarvan 14 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 15 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 39 ademtests afgenomen, waarvan er 6 (of 15 %) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.

De cumuls van onze burgemeesters

Zondag 23 augustus 2015
Hechtel-Eksel - De cumuls van onze burgemeestersZoomHoeveel mandaten zouden onze burgemeesters cumuleren? vroegen wij ons af. Het Rekenhof stelt daar ieder jaar een lijst van op; openbare mandatarissen, hoge ambtenaren, leidinggevenden van ministeriële kabinetten enz… zijn wettelijk verplicht periodiek twee documenten in te dienen bij het Rekenhof, nl. een lijst van hun mandaten, ambten en beroepen, enerzijds, en een vermogensaangifte anderzijds. In principe riskeren politici die dat niet doen een strafrechtelijke vervolging door het (…) Het hele nieuwsbericht

Aantal zorgboerderijen toegenomen

Zondag 23 augustus 2015
Het aantal zorgboerderijen in Limburg is vorig jaar toegenomen. In 2014 waren er 108 actief, 10 meer dan het jaar voordien. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. De bedrijfsactiviteit van de meeste zorgboerderijen is veelteelt, gevolgd door tuinbouw. Diverse sectoren zoals de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, gezinszorg en onderwijs werken samen met de zorgboerderijen.
Ondanks de stijging van het aantal zorgboerderijen in onze provincie, blijft het aanbod onvoldoende om aan de vraag te beantwoorden, zegt het Steunpunt Groen Zorg Limburg.

WK kajak: Hermien Peters 5de

Zondag 23 augustus 2015
Hechtel-Eksel - WK kajak: Hermien Peters 5deZoomOp de laatste dag van het wereldkampioenschap kajak in Milaan is Hermien Peters er in geslaagd om de 5de plaats te bemachtigen in de K1 over 5 km. Hermien eindigde in een tijd van 22'47" en was daarmee slechts 4" verwijderd van een podiumplaats. De wedstrijd werd gewonnen door de Wit-Russische Maryna Litvinchuk (22'36") voor de Britse Lani Belcher (22'40") en de Canadese Emilie Fournel (22'43").Vierde werd de Hongaarse Erika Medveczky. Nu kunnen de NWC-vaarders zich focussen op de eigen Neerpeltse kanoregatta op 29 en 30 augustus én later in september op het EK en de Belgische kampioenschappen.

Asielzoekers krijgen geen geld

Zondag 23 augustus 2015
Het bericht dat momenteel op de sociale media gretig wordt gedeeld en dat zegt dat asielzoekers in ons land tot 40 euro per dag zouden krijgen van de overheid, klopt niet. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft dat herhaald. Lees Francken reageert: "Asielzoekers krijgen geen geld"

WK kajak: Artuur Peters wint B-finale

Zaterdag 22 augustus 2015
Vanmorgen heeft NWC-er Artuur Peters met overmacht de B-finale gewonnen in de K1 1000 meter op het WK kajak te Milaan. Artuur, die nipt de A-finale miste, lag van start tot aankomst aan de leiding en eindigde in een tijd van 3'31". Hiermee is hij in de totaaluitslag 10-de geworden op dit WK. Zijn zus Hermien samen met Lize Broekx zijn in hun B-finale van de K2 500 meter 4-de geëindigd (13-de overall) in 1'45". Joeri Weckx werd in de C-finale samen met bootgenoot Jonathan (…) Het hele nieuwsbericht
Op het WK kajak in Milaan zijn de deelnemende leden van NWC er niet in geslaagd zich voor de A-finale te plaatsen. Artuur Peters werd derde in zijn halve finale hetgeen niet voldoende was om zich te plaatsen voor de A-finale. Hij vaart zaterdag de B-finale. Ook Lize Broekx en Hermien Peters kwamen te kort in de halve finale. Zij werden 5de in hun halve finale en varen ook zaterdag de B-finale. Joeri Weckx werd met zijn Harelbeekse partner 7de in de halve finale en dient zaterdag nog de C-finale af te (…) Het hele nieuwsbericht
Op het WK kajak in Milaan hebben enkele kajakkers van de Neerpeltse Watersportclub vandaag al mooie prestaties neergezet. Artuur Peters (19) won in de reeksen van de K1 1.000 meter niet alleen zijn heat, maar zette zelfs de snelste tijd van het hele lot neer: hij kwam binnen in 3'31"535 en was 18 honderdsten sneller dan Europees kampioen Max Hoff.
Ook Belgisch succes in de K2 500 meter: Hermien Peters, de zus van Artuur, en Lize Broekx hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales. In de reeksen van de K2 500 meter eindigden ze op de derde plaats in hun heat, na een Servisch en een Deens duo. In totaal sprintten ze naar de achtste tijd van alle deelnemers.

Vanavond werken op E314

Donderdag 20 augustus 2015
Komende nacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de linkerrijstrook van de E314 richting Leuven tussen complex 29 “Houthalen-Helchteren” en complex 30 “Park Midden-Limburg” over een lengte van 1.5 km renoveren. Het verkeer kan over de rechterrijstrook blijven rijden. De werkzaamheden starten om 20 uur en moeten ten laatste om 5 uur klaar zijn.

Smiley (61)

Woensdag 19 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (61)ZoomDit is een héél mooie smiley. Roger Dalemans fotografeerde hem boven de Chiemsee in Beieren.

Leo De Backer overleden

Woensdag 19 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Leo De Backer overledenGisteren is Leo De Backer overleden, de echtgenoot van Barbara Vanbussel. Hij was 84 jaar. De afscheidsviering vindt in beperkte kring plaats. Vrijdag om 19 uur is er een avonddienst in aula 't Sant.

Leonie Huysmans overleden

Dinsdag 18 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Leonie Huysmans overledenZaterdag is Leonie Huysmans overleden, de weduwe van Jan Agten. Zij was 80 jaar. De teraardebestelling op de begraafplaats van Hechtel vindt in besloten kring plaats.

Kajak: naar het WK in Milaan

Dinsdag 18 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Kajak: naar het WK in MilaanZoomOp weg naar de Olympische Spelen in Rio volgend jaar moeten de Neerpeltse kajakkers hun selectie afdwingen op het Wereldkampioenschap in Milaan dat van donderdag 20 tot en met zondag 23 augustus wordt gevaren. De nationale kajakploeg zal deelnemen met 8 Belgen waaronder 4 leden van de Neerpeltse Watersportclub. Artuur Peters (Hechtel-Eksel) zal de K1 1000 meter varen, Lize Broekx (Neerpelt) & Hermien Peters (Hechtel-Eksel) de K2 500m en Joeri Weckx (Lommel) zit samen in de boot met de Harelbeekse vaarder Jonathan Delombaerde in de K2 200 meter. Alle info over dit WK is terug te vinden via deze link.

Smiley (60)

Maandag 17 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (60)ZoomSonja Sleurs fotografeerde deze smiley op de European Indian Motorcycle Rally in Cheltenham, Engeland.

62 ongevallen in weekendverkeer

Maandag 17 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 62 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 1 zwaargewonde en 16 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 45 ademtesten afgenomen, waarvan er 6 (of 13%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

Louis Vanderfeesten overleden

Vrijdag 14 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Louis Vanderfeesten overledenWoensdag is Louis Vanderfeesten overleden. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant.

Een interessante nieuwssite

Vrijdag 14 augustus 2015
Als we op het internet iets interessants vinden, dan melden we dat hier even. Zo ontdekten we pas de nieuwe nieuwssite ii.nl. Zeer sober, maar o zo overzichtelijk en goed gemaakt. Bovendien is ze gratis toegankelijk: even registreren en klaar is Kees.

Smiley (59)

Donderdag 13 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (59)Zoom                                                         (Foto Bart Timmermans)

Edmond Berkmans overleden

Donderdag 13 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Edmond Berkmans overledenDinsdag is Edmond (Mon) Berkmans overleden, de weduwnaar van Virginia (Sieke) Jansen en de vriend van Fanny Verdonck. Hij was 77 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag om 11 uur plaats in aula 't Sant.

Folder 'Pure paardenpracht'

Donderdag 13 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Folder 'Pure paardenpracht'ZoomTien Noord-Limburgse gemeenten hebben een kleurrijke folder gepubliceerd ter promotie van het ruiter- en mentoerisme in deze regio. De folder, ‘Pure paardenpracht - op ontdekking te paard' is te krijgen bij de toeristische dienst van de betrokken gemeenten. En dat zijn Meeuwen-Gruitrode, Bocholt, Bree, Hechtel-Eksel, Kinrooi, Lommel, Maaseik, Neerpelt en Peer, gemeenten die "een paradijs voor ruitervakanties" worden genoemd.

Smiley (58)

Dinsdag 11 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (58)ZoomDe supporters van Esperanza Pelt die zondag met de bus naar de wedstrijd tegen Francs Borains reden, zaten voortdurend tegen deze smiley aan te kijken... (Foto Rob Cuyvers)
Hechtel-Eksel - Gratis nachtbussen van Pukkelpop naar huisZoomVijf Noord-Limburgse gemeenten (Houthalen-Helchteren, Hechtel-Eksel, Peer, Neerpelt en Lommel)  leggen opnieuw ieder een 300 euro bij om nachtbussen in te leggen vanuit Pukkelpop. De bussen vertrekken na de laatste optredens tegenover de kerk van Kiewit en doen dan de gebruikelijke halteplaatsen in de deelnemende gemeenten aan. (Foto Kris Verduyckt)

Emma Wimmer overleden

Maandag 10 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Emma Wimmer overledenIn Hechtel is op 29 juli Emma Wimmer overleden, de echtgenote van Swa Van Riel. Zij was 59 jaar. Het afscheid vond op 3 augustus plaats in besloten kring.

 

86 weekendongevallen

Maandag 10 augustus 2015
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 86 verkeersongevallen gemeld, waarvan 21 met lichamelijk letsel en 65 met enkel stoffelijke schade. Daarbij vielen 2 doden, 1 zwaargewonde en 14 lichtgewonden. Naar aanleiding van deze ongevallen werden in totaal 66 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 8%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 20 gevallen van vluchtmisdrijf.

Maria Maes overleden

Vrijdag 7 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Maria Maes overledenGisteren is Maria Maes overleden, de echtgenote van Fernand Fonteyn. Zij was 76 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (15 uur) plaats in aula 't Sant.

Smiley (57)

Donderdag 6 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (57)ZoomEen afvalbak op de parkeerplaats van een supermarkt in Zuid-Frankrijk. (Foto Max Braak)

Oppassen met die televerkoop

Woensdag 5 augustus 2015
Bedrijven en particulieren worden dezer dagen opgebeld door mensen die zeggen te handelen voor de Cliniclowns. Ze bieden wijnpakketten of cava te koop aan en blijven aandringen, ook nadat je ze hebt afgewimpeld. Het gaat om oplichters. Op de website van de échte Clinclowns is een waarschuwing te lezen; daarin staat dat er momenteel mensen opgebeld worden om wijnpakketten te kopen maar dat dat niks met de Cliniclowns te maken heeft, want zij doen nooit aan televerkoop.
Dinsdag 16 uur. Stand, na het vlindertelweekend: Klein koolwitje 17993 ex.; Atalanta 17995 exemplaren, Twee stuks verschil!
 

Smiley (56)

Maandag 3 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Smiley (56)ZoomEen smiley van een wasmachine met een héél grote muil...

17 ongevallen op Limburgse wegen

Maandag 3 augustus 2015
Acht zwaar- en vijftien lichtgewonden: dat is de balans van zeventien ongevallen met gewonden vorig weekend op de Limburgse wegen. De achtendertig chauffeurs die bij de ongevallen betrokken waren moesten een ademtest afleggen. Acht testen vielen positief uit. Zes chauffeurs moesten hun rijbewijs inleveren.

10.000 werklozen minder

Maandag 3 augustus 2015
Volgens cijfers van de RVA kende het aantal werklozen in Limburg het voorbije jaar een daling met 20 procent. Dat betekent dat er 10.000 werklozen minder waren, maar daar waren de werkloze Fordarbeiders nog niet bij gerekend die sinds enkele maanden in de werkloosheidsstatistieken zijn beland. In juni bedroeg het aantal uitkeringsgerechtigde werkzoekenden 35.974.

Atalanta leidt in vlindertelling

Maandag 3 augustus 2015
Hechtel-Eksel - Atalanta leidt in vlindertellingZoomUPDATE Bij Natuurpunt lopen de uitslagen van de vlindertelling van afgelopen weekend binnen. Rond 10.45u stond het klein koolwitje op kop voor heel Vlaanderen, rond de middag was het de atalanta (foto). Voor Limburg was dat de citroenvlinder. (Pierre Rutten - foto Marcella Stappers)
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel