Het overige nieuws

Heropleving Limburgse economie

Woensdag 30 november 2016
Het gaat goed met de Limburgse economie. Dat blijkt uit de maandelijkse conjunctuurbarometer van werkgeversorganisatie Voka-Limburg. Het ongezien hoog aantal starters, de stijging in de niet-residentiële bouw én de automobielsector zorgen ervoor dat 2016 eindigt met een positieve noot. De krimp in onze economie de voorbije maanden wordt zo definitief van tafel geveegd, klinkt het.

Openbare verkoping: Geerstraat

Woensdag 30 november 2016
Morgennamiddag wordt in café D'n Hoek de woning Geerstraat 2 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 11a64ca en heeft een KI van 2200 euro. Tijdens dezelfde zitting gaan ook twee percelen weiland van resp. 43a76ca en 1a10ca en twee percelen bos van resp. 1ha19a en 81a50ca onder de hamer.

70 weekendverkeersongevallen

Maandag 28 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 70 verkeersongevallen gemeld, waarvan 11 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 11 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 36 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11%) positief bleken. Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 17 gevallen van vluchtmisdrijf.
De provinciebelastingen blijven volgend jaar ongewijzigd. De provinciale opcentiemen op de onroerende voorheffing van het Vlaams gewest bedragen 400. Het tarief van de algemene provinciebelasting gezinnen blijft behouden op 35 euro. Personen met een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering of een leefloon betalen een sociaal tarief van 17,5 euro.  Ook de algemene provinciebelasting voor bedrijven blijft in 2017 dezelfde.

Wat zegt de Sint?

Zondag 27 november 2016
Hechtel-Eksel - Wat zegt de Sint?ZoomEr zijn geen zekerheden meer, want al vaak zie je rond deze tijd een versierde kerstboom opduiken, en Sinterklaas is nog niet geweest! Dat is ook cartoonist Stijn Lodewijks niet ontgaan. Maar hij liet één tekstballonnetje open voor de Internetgazetlezers. Hoe reageert Sinterklaas op de opmerking van Zwarte Piet? De inzender van het beste tekstje wint een dvd, of een boek! Mail uw inzending vóór vrijdagmiddag naar wineendvd[!]gmail.com.

Laagste belastingen in Hamont-Achel

Zaterdag 26 november 2016
Van de gemeenten in Noord-Limburg scoort Hamont-Achel het best inzake gemeentebelastingen. Dat blijkt uit een vergelijking die vandaag in Het Nieuwsblad wordt gemaakt. In Hamont-Achel bedraagt de aanvullende personenbelasting 6 procent terwijl de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing op 995 uitkomen. Overpelt staat tweede met resp. 6% en 1176 opcentiemen, Lommel 3de met 6% en 1300 opcentiemen. In Neerpelt gaat het al om 7% en 1250 opcentiemen, in Hechtel-Eksel om 8% en 1100 opcentiemen en in Peer om 8,5% en 1550 opcentiemen.

Hij won de DVD

Zaterdag 26 november 2016
Hechtel-Eksel - Hij won de DVDZoomWie won de DVD? Peter Testelmans! Hij vulde het lege tekstballonnetje op de cartoon van Stijn Lodewijks in met bovenstaand tekstje. Hij mag van ons dan ook de dvd verwachten. Morgen een nieuwe opgave!

Jan Plas overleden

Zaterdag 26 november 2016
Hechtel-Eksel - Jan Plas overledenIn rusthuis Den Boogerd in Eksel is dinsdag de uit Achel afkomstige Jan Plas overleden, de echtgenoot van Alfonsine Simons. Hij was 85 jaar en wordt dinsdag gecremeerd na de uitvaartliturgue (10.30 uur) in de parochiekerk van Kaulille. Maandag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Creemers in Kaulille. Online condoleren:condoleren[!]begrafenissencreemers.be

Licht in donkere dagen

Vrijdag 25 november 2016
Hechtel-Eksel - Licht in donkere dagenZoomRuim 800 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar waaronder heel wat Noord-Limburgers hebben vanavond deelgenomen aan een fakkeltocht doorheen het centrum van Hasselt. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de advent samen licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.    
De fakkeltocht is een jaarlijks initiatief van IJD Hasselt - de dienst voor jongerenpastoraal van het (…) Het hele nieuwsbericht

Succes voor wetenschapsacademie

Vrijdag 25 november 2016
Kinderen warm maken voor technologie door hen spelenderwijs te leren over techniek. Dat is wat de techniek- en wetenschapsacademie van de hogeschool UC Leuven Limburg nu al drie jaar doet. En met succes, want zopas schreven zij de 35.000ste deelnemer in voor één van hun workshops in Houthalen.

Nieuwe vennootschap: Optimus

Vrijdag 25 november 2016
Wouter Bollen uit Hechtel-Eksel en Frederik Vanhees uit Herk-de-Stad hebben de gewone commanditaire vennootschap Optimus opgericht met zetel aan de Eindhovensebaan in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektrotechnische installatiewerken aan gebouwen, de groothandel in elektronische en telecommunicatieapparatuur én detailhandel in computers en randapparatuur.

Jef Gielen overleden

Vrijdag 25 november 2016
Hechtel-Eksel - Jef Gielen overledenDinsdag is de uit Beverlo afkomstige Jef Gielen overleden, de echtgenoot van Madeleine Deckers. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Ondertussen, tijdens een politiecontrole...ZoomHet aantal inbraken blijft stijgen, las Fobie in de kranten.

Werken op Kempische Steenweg

Dinsdag 22 november 2016
Het is maar dat je 't weet
De werkzaamheden ter hoogte van de vertakking (N74, N72, N715b) in Zonhoven lopen op hun einde. Van vrijdag 25 november tot en met maandag 28 november zal het Agentschap Wegen en Verkeer in de volledige werkzone asfalteringswerken uitvoeren en de verkeerslichteninstallaties op de twee kruispunten plaatsen en in dienst nemen. Om deze werken tijdig af te kunnen ronden, zal de aannemer vanaf vrijdagochtend 04.00 uur tot maandagmiddag 15.00 uur zowel overdag als ‘s nachts werken. Er zal (…) Het hele nieuwsbericht

Cowo Network Solutions opgericht

Dinsdag 22 november 2016
Cowo Network Solutions: dat is de naam van de gewone commanditaire vennootschap die Wouter Corvers uit Beverlo en Wouter Bollen uit Hechtel-Eksel hebben opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Helmstraat in Beverlo. Doel van de vennootschap is onder meer groothandel en kleinhandel in computers, randapparatuur en software én het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's.

53 positieve ademtesten

Maandag 21 november 2016
Het afgelopen weekend werd in Limburg in het totaal bij 2.054 bestuurders een ademtest afgenomen. 53 van deze ademtests (of 3 %) waren positief. Er werd van 12 bestuurders een drugstest afgenomen, 8 testen  waren positief.  3.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 18 % procent van de voertuigen of 631 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid. Naast de overtredingen op alcohol, snelheid en drugs werden ook nog 76 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 22 (…) Het hele nieuwsbericht

Eet meer Limburg!

Maandag 21 november 2016
Hechtel-Eksel - Eet meer Limburg!ZoomVandaag werd in de hotelschool van Hasselt voor het derde jaar op rij de campagne 'Eet meer Limburg' voorgesteld aan twintig ambassadeurs. De Internetgazet is er daar één van.
"Wie tijdens de eindejaarsfeesten verrassend en lekker uit de hoek wil komen, kan dat met het menu van ‘Eet meer Limburg’. Door producten van een 30-tal producenten op deze smakelijke manier aan te prijzen, geraakt de consument verder vertrouwd met het rijke aanbod aan lokale landbouwproducten in (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 20 november 2016
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomVoortaan gaan we regelmatig een cartoon van Stijn Lodewijks publiceren waarin één tekstballonnetje leeg is gebleven. Aan u wordt gevraagd voor dat ballonnetje een tekst te verzinnen, liefst een grappige of pertinente tekst. U kunt er een dvd of een boek mee winnen! Vandaag is er bovenstaande cartoon over de 11.11.11-actie. Mail uw inzending tegen uiterlijk vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien komt de dvd of dat boek dan wel uw kant uit!

Rita De Neve overleden

Zaterdag 19 november 2016
Hechtel-Eksel - Rita De Neve overledenDonderdag is Rita De Neve overleden, de echtgenote van Yvo Maussen. Zij was 63 jaar. Volgens haar wens werd haar lichaam geschonken aan de wetenschap. Volgende week zaterdag (11 uur) is er een herdenkingsviering in aula 't Sant in Hechtel.

Schaamte om een geschenk

Vrijdag 18 november 2016
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Schaamte om een geschenkDe dame die zich in mei van dit jaar bij de vrederechter van Genk aanbood had wel een heel speciaal verzoek. Als thuisverpleegster had zij de zorg over een weduwnaar zonder kinderen. De man was ondertussen gestorven en liet haar zijn have en goed na, met uitzondering van zijn woning en 25.000 euro. Die gingen naar een andere dame en een nicht. De weduwnaar had ook voorzien dat, als zijn verzorgster niet wilde weten van het testament of overleed, alles naar haar kind ging.
De thuisverpleegster huiverde bij (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe gevangenis in Leopoldsburg

Vrijdag 18 november 2016
De Ministerraad heeft vandaag de bouw van een nieuwe gevangenis in Leopoldsburg goedgekeurd. Die zal plaats bieden aan 312 gedetineerden.
"De Vlaamse regering mag ons niet behandelen als het buitengebied van Vlaanderen en Limburg moet krijgen waar het recht op heeft." Dat hebben de gedeputeerden Jean-Paul Peuskens en Inge Moors vanavond in de provincieraad gezegd, meldt TVL. Op het vlak van mobiliteit is er sprake van stilstand. En als de voorstellen van Vlaanderen het halen, dreigen we ook op vlak van toekomstige ruimtelijke ontwikkeling achterop te hinken, klinkt het. Maar één van de grote uitdagingen voor het provinciebestuur, blijven de problemen in het Limburgse onderwijs.
Hechtel-Eksel - Gratis naar... Nightman en Milo Meskens?ZoomMorgen/ vrijdagavond om 20.30u treden Nightman en Milo Meskens op in De Posthoorn in Hamont-Achel. Tijs Delbeke, man van duizend-en-één instrumenten en minstens zoveel projecten, zet zijn band SIR YES SIR even on hold om zijn eerste soloplaat af te leveren. Onder zijn alter-ego NIGHTMAN brengt hij met ‘Chapters’ de rauwe, ongepolijste sound van de 90’s weer tot leven.
Milo Meskens is sinds begin 2014 actief als soloartiest. Onder eigen naam (…) Het hele nieuwsbericht

Je kan nooit alles weten

Donderdag 17 november 2016
Vandaag gelezen
"Of je nu jong bent of oud, je kunt elke dag iets bijleren. Onwetend zijn is erg, maar mensen die denken alles beter te weten, zijn erger. Het is ook niet omdat je ouder bent, dat je de wijsheid in pacht hebt of weet hoe het leven in elkaar zit."
                                      (Studio Brussel-dj TLP in "De Standaard")

Politiecontroles in héél Limburg

Woensdag 16 november 2016
Hechtel-Eksel - Politiecontroles in héél LimburgKomend weekend organiseren provincie en politie het tweede grote SLim-controleweekend. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 6 u., gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Zaterdag afscheid Kristof Kuppens

Woensdag 16 november 2016
Hechtel-Eksel - Zaterdag afscheid Kristof KuppensZaterdag (12.30 uur) vindt in aula 't Sant in Hechtel de afscheidsplechtigheid van Kristof Kuppens plaats die maandag plots overleed in de secundaire school Sint-Elisabeth in Wijchmaal. Hij was 28 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Het is maar dat je 't weet
Voka – KvK Limburg waarschuwt voor goedkope licenties voor Windows 10 Professional OEM en Office 2016 Professional Plus, die worden aangeboden via de website kaufkaufkauf.de. Aanvankelijk lijkt er geen vuiltje aan de lucht maar zodra men betaald heeft, hoort men niets meer van de firma en is ze ook niet bereikbaar. Aangeraden wordt om zeer voorzichtig om te gaan met dergelijke aanbiedingen.

Smartphone verraadt je levensstijl

Dinsdag 15 november 2016
Het is maar dat je 't weet
Moleculen en microben op je mobiele telefoon verraden je levensstijl. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vastgesteld. Ze achterhaalden bij hun onderzoek informatie over geslacht, hygiëne, gebruik van cosmetica, voeding, medische toestand, en zelfs de plaats waar de persoon met zijn smartphone kon zijn geweest.
De techniek die bij de studie is gebruikt, kan in de toekomst mogelijk ingezet worden bij de forensische opsporing van misdadigers of vermiste personen. (Bron: ii.nl)

Nieuwe bvba: Premium Products

Dinsdag 15 november 2016
Premium Products: dat is de naam van de bvba die door Ronald de Bruijn uit Hechtel-Eksel werd opgericht. De zetel van de bvba met een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro is gevestigd aan de Nachtzwaluwstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de bvba behoren onder meer de klein- en groothandel in bouwmaterialen, de verhuur van rollend materieel en het transport van producten en materialen.

94 weekendongevallen

Maandag 14 november 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 94 verkeersongevallen gemeld, waarvan 18 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaar- en 20 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 37 ademtesten afgenomen, waarvan er 5 (of 14%) positief bleken. Van 2 bestuurders werden het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 30 gevallen van vluchtmisdrijf.

Bosland groeit!

Maandag 14 november 2016
Hechtel-Eksel - Bosland groeit!ZoomBosland is gisteren weer gegroeid. In Overpelt werd de eerste van drie boomplantacties gehouden. In het gebied ‘Heide achter de Steenweg’ – achter De Trapkes voor wie dat nog weet – werden zondag 4.000 bomen geplant. Die moeten een eentonig naaldbos helpen omvormen naar een meer natuurlijk bos.
Ook in de twee andere Bosland-gemeenten is er nog een boomplantactie. In Hechtel-Eksel worden aanstaande zondag 20 november struiken geplant aan de hondenlosloopzone in het gebied ‘In den Brand’. Op zondag 27 november ten slotte worden er in de Barrier in Lommel 6.700 zomereiken geplant.
Na deze plantactie zal Bosland dus met meer dan 10.000 bomen gegroeid zijn. Iedereen is trouwens altijd welkom van 9.30 tot 12.30 uur om te komen helpen. In Overpelt waren er alvast heel wat helpers, groot en klein, jong en oud (foto).

Wildplassen is gevaarlijk

Zaterdag 12 november 2016
Wilt u alstublieft niet meer wildplassen langs de snelwegen, want dat is gevaarlijk. Dat staat op grote reclameborden langs de Waalse wegen. Maar de verantwoordelijke minister, Prévot, geeft toe dat er veel te weinig toiletten zijn langs diezelfde snelwegen. De krant "La Meuse" heeft ze op een kaart gezet en constateert dat er soms 132 km. snelweg is zonder toilet. Er loopt nu wel een onderzoek en daarbij worden ook moderne droge toiletten betrokken. Het idee is dat de automobilist uiteindelijk nooit langer dan 10 minuten van een schoon toilet verwijderd moet zijn. (Bron: WaalsWeekblad.be)

Provinciale noodhulp voor Haïti

Donderdag 10 november 2016
Op voorstel van gedeputeerde Frank Smeets heeft de bestendige deputatie vandaag beslist, 10 000 euro toe te kennen als noodhulp voor het door een orkaan getroffen Haïti. De uitbetaling gebeurt aan de vzw Protos. Twee van de drie werkgebieden van Protos zijn zwaar getroffen: 2 van de 3 drinkwatersystemen zijn defect geraakt. Een groot deel van de bevolking in dat gebied heeft daardoor geen drinkwater. Ook de sanitaire installaties zijn vernield. Een direct gevolg is dat er reeds cholera-uitbraken zijn.
Met de financiële middelen worden kits met zaaigoed voor getroffen landbouwers ter beschikking gesteld. Men kiest voor bonen wegens de snelle groei en de hoge voedingswaarde. Daarnaast worden ook hygiëne-kits voorzien die verspreid worden via de gezondheidscentra.

Pluimvee moet achter slot

Donderdag 10 november 2016
Federaal Minister van Landbouw Willy Borsus legt de ophokplicht op voor alle professionele pluimveehouders in heel België. Aanleiding is het opduiken van het hoogpathogene vogelgriepvirus van het type H5N8 in onze buurlanden en elders in Europa. Dit virus wordt volgens het ministerie verspreid door wilde vogels, in het bijzonder watervogels op weg naar het zuiden. De voorbije weken zijn er in Hongarije, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Kroatië en nu ook in Nederland (…) Het hele nieuwsbericht

Help Bosland groeien: plant mee!

Woensdag 9 november 2016
Hechtel-Eksel - Help Bosland groeien: plant mee!ZoomBosland wil groeien. Letterlijk. Daarom worden er in november meer dan 10.000 bomen en struiken geplant én doet Bosland een warme oproep aan alle Boslanders om hierbij een handje te helpen. Het afgelopen jaar werd het 10-jarig bestaan van Bosland gevierd. In november kijkt men vooruit, naar de toekomst. Op drie dagen tijd wil men meer dan tienduizend bomen in de grond steken. Een hele klus! De arbeiders kunnen dan ook heel wat hulp gebruiken. En wie anders dan de eigen Boslanders komen daarvoor in aanmerking? Uiteindelijk is Bosland in de eerste plaats van zijn inwoners. Iedereen kan helpen, jong of oud. Er zijn warme chocomelk en Boslandkoeken voorzien om weer op krachten te komen. Terwijl de ouders bomen planten, kunnen de kinderen in een workshop leren hoe ze bijvoorbeeld voederplankjes voor vogels maken. Met de boomplantacties wil men niet enkel een groter Bosland, maar ook een nog leuker Bosland voor mens en dier.
In Overpelt plant men 4.000 inlandse eiken, die helpen bij het omvormen van een eentonig naaldbos naar een meer natuurlijk bos. In Lommel worden 6.700 zomereiken geplant. In Hechtel-Eksel worden struiken geplant aan de hondenlosloopzone. Alle planten zijn inheems. En dat is dan weer goed voor nog meer biodiversiteit in Bosland.
Je kan je aansluiten bij één of meerdere van deze plantacties, telkens van 9u30 tot 12u30
- zondag 13 november, Heide achter de Steenweg, Overpelt
- zondag 20 november, In den Brand, Hechtel-Eksel
- zondag 27 november, Barrier, Lommel.

Nooit zoveel vacatures in Limburg

Woensdag 9 november 2016
De Limburgse bedrijven schreven nog nooit zoveel vacatures uit als in de eerste tien maanden van dit jaar, meldt TVL. In vergelijking met vorig jaar is er een stijging met 30 procent. De VDAB noteerde maar liefst 109.000 vacatures.

Christ Drijkoningen overleden

Woensdag 9 november 2016
Hechtel-Eksel - Christ Drijkoningen overledenMaandag is de uit Wijchmaal afkomstige Christ Drijkoningen overleden, de weduwnaar van Jeanne De Backer. Hij was 78 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Veerle Tolaro overleden

Dinsdag 8 november 2016
Hechtel-Eksel - Veerle Tolaro overledenGisteren is Veerle Tolaro overleden. Zij was 36 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

65 weekendongevallen in Limburg

Maandag 7 november 2016
Hechtel-Eksel - 65 weekendongevallen in LimburgHet afgelopen weekend werden er in heel Limburg 65 verkeersongevallen gemeld, waarvan 16 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 dode, 2 zwaar- en 13 lichtgewonden.  De politie nam er in totaal 38 ademtesten af, waarvan er 4 (of 11 %) positief bleken. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.  Er waren in totaal 14 gevallen van vluchtmisdrijf.
Hechtel-Eksel - Mirte Wolfs naar Don Bosco VlaanderenZoomMirte Wolfs, oud-studente aan het Don Bosco-college in  Hechtel, is de nieuwe communicatiemedewerkster van Don Bosco Vlaanderen. Haar hoofdopdracht is Don Bosco Vlaanderen zichtbaar te maken op de sociale media.

Zeer late herfst

Zondag 6 november 2016
Vandaag gelezen
Op basis van satelliet- en grondwaarnemingen blijkt dat we een late tot zeer late herfst hebben. De zeer warme september droeg sterk bij aan de vertraging. Veel zon en vrijwel geen vorst gaf intense kleuren. Door het rustige, droge weer bleef het verkleurde blad lang aan de boom hangen. Het groeiseizoen van 2016 is een van de langste ooit door de zeer vroege start en de late herfst. (Bron: Naturetoday.com)

Vrijwilligers op zolder

Zaterdag 5 november 2016
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Vrijwilligers op zolderDrie keer moesten ze de secretaris van de KWB opereren, nadat hij door de zolderwering van een oude koeienstal viel. Die koeienstal was het bijgebouw van een woning in een West-Vlaamse gemeente, bekend om haar varkens. De secretaris viel toen hij met een andere KWB-er de panelen van de zolder haalde voor de jaarlijkse KWB-fietstocht. De zoon van die KWB-er huurde de woning met verbouwde koeienstal.
Wie de gewonde secretaris moest vergoeden was onduidelijk en de zaak kwam voor de rechtbank van Gent. De (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Donderdag ticketactie bij Blues PeerZoomKomende donderdag 10 november om 10u. start Blues Peer met een online OP=OP ticketactie. Er zijn dan 600 Combitickets aan voordelig tarief beschikbaar: 450 Combi Weekend Tickets aan €156 en 150 Combi Backstage Tickets aan €271. Er worden geen bank- of reserveringskosten aangerekend en het overschrijven van het geld gebeurt gratis. Bovendien zullen 10 snelle beslissers door loting uitgenodigd worden voor een meet-and-greet met één van de artiesten. Het aanbod is beperkt. De online-verkoop stopt zodra de eerste 600 festivalbezoekers hun Combiticket geboekt hebben.

Daar zijn de Teutenboslopen weer

Donderdag 3 november 2016
De Teutenboslopen komen er weer aan. Dit is de kalender: 18/12/16 Hamont-Achel: Witteberg
08/01/17 Neerpelt: Herkol
22/01/17 Lommel: Soeverein
05/02/17 Overpelt
19/02/17 Neerpelt: Dommelhof
05/03/17 SHLille: Bosuil
19/03/17 Hechtel
26/03/17 Lommel: Balendijk.

Jef Maes overleden

Donderdag 3 november 2016
Hechtel-Eksel - Jef Maes overledenGisteren is Jef Maes overleden, de weduwnaar van Magda Boonen. Hij was 86 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur).

Nieuwe bvba: Syfa Consulting

Woensdag 2 november 2016
Ulrik Weckx en Myriam Lemmens, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Syfa Consulting opgericht met zetel aan de Duinenweg in Hechtel-Eksel. De bvba biedt onder andere consultancy op het gebied van bedrijfsmanagement, procesverbetering en automatisering.

Paul Truyens overleden

Woensdag 2 november 2016
Hechtel-Eksel - Paul Truyens overledenGisteren is in Hechtel de uit Koersel afkomstige Paul Truyens overleden. Hij was 49 jaar. De man overleed tijdens het joggen aan een hartstilstand. Truyens die met zijn fiets de wereld rondtrok stierf een week na zijn moeder Mieke Wellens. Het afscheid vindt zaterdag (15 uur) plaats in aula 't Sant in  Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Even astronaut spelen

Dinsdag 1 november 2016
Hechtel-Eksel - Even astronaut spelenZoomAltijd al astronaut willen worden? En eens willen rondkijken in het internationaal ruimtestation, het ISS? Misschien krijg je nog meer goesting als je dit NASA-filmpje bekijkt, dat je het inwendige van het ISS laat zien. Zorg dat je het op het volledige scherm van je pc laat draaien, dan kan je linksboven regelmatig meelezen wat je te zien krijgt. En af en toe duikt er rechtsonder in het rood een schema op, dat aangeeft in welk deel van het ISS de opname gemaakt is. Prachtig gewoon. Nu nog de koptelefoon op en naar die muziek luisteren, terwijl je gewichtloos meezweeft in dat ding dat volgestouwd is met allerhande materiaal, kabels, schermen, slangen, aansluitingen, knoppen, computers,... Geniet ervan, 18 minuten lang! (Video NASA)

Imkers gaan samenwerken

Dinsdag 1 november 2016
Hechtel-Eksel - Imkers gaan samenwerkenZoom“Het gaat niet goed met de bijen”. Om de bijenpopulatie in stand te houden is er vorming nodig, en ook de nodige subsidie. Maar minister Joke Schauvliege heeft het lesaanbod en de subsidie voor de imkerij in 2016 met 50% teruggebracht. Dit heeft de Noord-Limburgse Imkersverenigingen niet ontmoedigd. De besturen van Hechtel, Lommel en Overpelt (foto) zijn rond de tafel gaan zitten en gaan voortaan de scholing samen organiseren. Dit betekent geen fusie, maar het lesaanbod zal beter (…) Het hele nieuwsbericht

Alternatief voor mammografie

Dinsdag 1 november 2016
Onderzoekers aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) werken aan een stralingsvrije, borstvriendelijke methode voor het borstonderzoek. Die methode zou de pijnlijke mammografie moeten vervangen. Daardoor wordt de borst tussen twee platen geklemd, een pijnlijke aangelegenheid die bovendien niet zonder risico is. Bij de nieuwe techniek die aan de TU/e is ontwikkeld, ligt de patiënt op een tafel en hangt de borst vrij in een kommetje. Via een speciale echo wordt dan een 3D-beeld gemaakt van de borst. Eventuele kanker is op de beelden duidelijk herkenbaar; de onderzoekers verwachten daarom dat er veel minder verkeerde uitslagen zullen zijn. Maar het kan nog enkele jaren duren voor de vinding op de markt komt.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel