Het overige nieuws

Maandag weer 'flitsmarathon'

Vrijdag 30 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Maandag weer 'flitsmarathon'Maandag houdt de politie in heel het land alweer een "flitsmarathon" tegen overdreven snelheid. Volgens de federale politie is het doel van de actie "een verbetering van de veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal slachtoffers van ongevallen." De politie hoopt "dat de bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie, maar ook erbuiten, zullen houden aan de snelheidsbeperkingen en dat ze weinig boetes moet uitschrijven."

Bisdom steunt vluchtelingenkinderen

Vrijdag 30 september 2016
Het bisdom Hasselt schenkt 10.000 euro aan Caritas International voor noodhulp aan Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. Het bedrag komt vanuit het fonds 'Wereldnoden', waarvoor er ieder jaar op de derde zondag van mei een collecte wordt gehouden in de Limburgse parochies.
In Libanon leven vandaag 400.000 vluchtelingenkinderen. De meesten daarvan komen uit Syrië. Uit cijfers van Caritas International blijkt dat bijna 250.000 van hen niet naar school gaan. De internationale (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Groenen overleden

Vrijdag 30 september 2016
Hechtel-Eksel - Gerard Groenen overledenWoensdag is de uit Overpelt afkomstige Gerard Groenen overleden, de echtgenoot van Jeannine Bernaers. Hij was 82 jaar. De afscheidsceremonie vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Het parlementaire werk

Vrijdag 30 september 2016
Vandaag gelezen
"Het parlementaire werk is geen afspraak meer tussen de parlementair en zijn kiezers, maar tussen de parlementair en zijn partij. Partijen hebben geen leden meer nodig, ze krijgen bijna 70 miljoen uit de staatskas. Dat bedrag wordt beheerd door een tiental mensen uit de partijtop. Zij zijn het die beslissen wie verkozen wordt.” (Journalist Rik Van Cauwelaert in een interview met Apache.be)

15 miljoen sigaretten in beslag genomen

Donderdag 29 september 2016
Tijdens een actie van de federale gerechtelijke politie Limburg tegen financiële criminaliteit met 19 huiszoekingen, niet alleen in ons land maar ook in Duitsland, Nederland en Spanje, hebben de speurders gisteren minstens 15 miljoen sigaretten, onversneden tabak, een aanzienlijke partij alcoholische dranken, een grote geldsom en cheques in beslag genomen. Het onderzoek viseert vermoedelijke feiten van internationaal georganiseerde BTW- en accijnsfraude waarbij twee van de vermoedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Vanuit Eindhoven naar Stockholm

Dinsdag 27 september 2016
Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft vandaag aangekondigd dat ze vanaf maandag 3 april 2017 vluchten gaat uitvoeren tussen de luchthaven van Stockholm Arlanda (Zweden) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een forse versteviging van haar netwerk richting Scandinavië.
De route van Eindhoven naar Stockholm zal initieel 4x per week worden gevlogen (iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag). Transavia vliegt de route met een moderne Boeing 737-800 (189 stoelen).
Om over na te denken
92% van de wereldbevolking ademt lucht in die zo vervuild is dat ze niet voldoet aan de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat kost elk jaar aan gemiddeld 6 miljoen mensen het leven. De situatie is vooral erg in Zuidoost-Azië, China, Maleisië en Vietnam. (Bron: WHO)

72 verkeersongevallen in weekend

Maandag 26 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 72 verkeersongevallen gemeld, waarvan 25 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaar- en 24 lichtgewonden. De politie nam er in totaal 42 ademtesten af, waarvan er 8 (of 19 %) positief bleken. Er waren 10 gevallen van vluchtmisdrijf.

Miet Boonen overleden

Maandag 26 september 2016
Hechtel-Eksel - Miet Boonen overledenZaterdag is Miet Boonen overleden, de echtgenote van Louis Housen. Zij was 72 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Het recht op nieuwsgierigheid

Zaterdag 24 september 2016
Tribunaliteiten
Zelfs binnen het huwelijk heeft u recht op een privéleven. Maar vergis u niet. U, maar ook uw man of vrouw heeft daarnaast een recht op nieuwsgierigheid. Echtgenoten verlangen terecht te weten, te horen, te zien of man of vrouw zich houdt aan de huwelijksplichten. Dat vond althans het hof van beroep van Antwerpen toen een man, verwikkeld in een vechtscheiding, schermde met de mails van zijn echtgenote met een zekere ‘HP’ en de vriendin van deze ‘HP’. Toch, aldus het hof, zijn er (…) Het hele nieuwsbericht

Dag van de Klant

Vrijdag 23 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Dag van de KlantMorgen is het Dag van de Klant, dat is een jaarlijkse organisatie van Unizo (De Unie van Zelfstandige Ondernemers). Al voor de 29ste keer worden de klanten extra in de watten gelegd. Verschillende handelaars hebben zaterdag een extra attentie voor hun klanten.

Nieuwe bvba: TnT Finance

Donderdag 22 september 2016
De bvba Teuwen Finance met zetel in Mol en de bvba Jehu met zetel in Hechtel-Eksel hebben de bvba TnT Finance opgericht met zetel aan de Leopoldlaan in Overpelt. De handelsvennootschap heeft tot doel het optreden in naam en voor rekening van de nv ING België als gevolmachtigd agent voor bank- en beleggingsdiensten en als gevolmachigd subagent voor verzekeringsdiensten.

Nieuwe bvba: Lamar Management

Donderdag 22 september 2016
Wilfried Dewachtere en Kristel Vanbaelen, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Lamar Management opgericht met zetel aan de Tussenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer managementactiviteiten van holdings, arbitrage en bemiddeling tussen bedrijfsleiding en werknemers én lease van intellectuele eigendom.

Horeca De Ark failliet

Donderdag 22 september 2016
De rechtbank van Koophandel heeft vandaag de faling uitgesproken van Horeca De Ark uit Hechtel-Eksel. Schuldeisers moeten zich melden bij de curator, mr. Coox.

Wilt u een hamdog of een krokodel?

Woensdag 21 september 2016
Vandaag gelezen
"HAMDOG. Nieuwe snack die een kruising is van een hamburger en een hotdog, met de breedte van een hamburger en de lengte van een hotdog. De snack is een idee van de Australiër Mark Murray, die eerst in Amerika en nu ook in Australië een patent verwierf op de snack.
Het woord hamdog is samengesteld uit woorddelen van hamburger en hotdog. Het vormingsprocedé is hetzelfde als bij een andere gloednieuwe, van origine Nederlandse snack, de krokodel, een lekkernij die het midden houdt tussen een kroket en frikandel. Bij Van Dale was krokodel op 20 september 2016 het Woord van de Dag."
(Uit de dagelijkse taalmail van het Genootschap Onze Taal)

Veel volk op startavonden bisdom

Woensdag 21 september 2016
Gisterenavond moesten er stoelen worden bijgezet voor de startavond van het bisdom in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. Thema van de startavond was ‘Geen dolers maar pelgrims. Gods Volk onderweg’. Net als vorige jaren waren  er ook dit jaar twee startavonden gezien de grote belangstelling voor dit initiatief. De tweede startavond had vanavond plaats. De deelnemers werden telkens toegesproken door bisschop Patrick Hoogmartens
Het was dinsdagavond een gezellige drukte rond (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Van Baelen overleden

Woensdag 21 september 2016
Hechtel-Eksel - Catho Van Baelen overledenVandaag is de uit Overpelt afkomstige Catho Van Baelen overleden, de weduwe van Henri Frederix. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Carmine Amorosi overleden

Dinsdag 20 september 2016
Hechtel-Eksel - Carmine Amorosi overledenGisteren is in Wijchmaal Carmine Amorosi overleden, de echtgenoot van Maria Ketelbuters. Hij was 61 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake. Begroetingsmoment: donderdag na de avondwake in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Ik doe wat ik wil

Dinsdag 20 september 2016
Hechtel-Eksel - Ik doe wat ik wilZoomVrouwen als jachttrofeeën. Het is eens iets anders dan een hertengewei aan de muur. Op deze dag in 1965 namen The Animals ‘It’s My Life’ op. “Het is mijn leven en ik doe wat ik wil.” Het klonk overtuigend uit de mond van de rebelse zanger Eric Burdon. Maar op de Jukeboxkalender ontdekken we dat het zijn woorden niet waren.

69 weekendverkeersongevallen

Maandag 19 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 69 verkeersongevallen gemeld, waarvan 31 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 21 lichtgewonden. De politie nam daar in totaal 45 ademtesten af, waarvan er 12 (of 27%) positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Nieuwe bvba: Alumeta

Maandag 19 september 2016
Benny Janssen en Diana Hendriks, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Alumeta opgericht met zetel aan de Lindelheidestraat in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie van ramen, deuren, rolluiken en garagepoorten.

Minister De Croo komt naar Bocholt

Maandag 19 september 2016
Vice-minister en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo komt op dinsdag 27 september naar Bocholt op initiatief van Focus Noord. Geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd op een interactieve infoavond rond digitale groeikansen en e-commerce. Aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips vernemen ze hoe hun bedrijf door digitaal te gaan op een eenvoudige manier aan klanten en omzet kan winnen. De bijeenkomst vindt om 19u plaats in GC De Kroon aan het Nevenplein 1 in Kaulille. Deelname is gratis, maar inschrijving verplicht via deze link.

Laatste dag WK kajakmarathon

Zondag 18 september 2016
Hechtel-Eksel - Laatste dag WK kajakmarathonZoomOp de laatste dag van het WK kajakmarathon in Brandenburg kwamen nog 2 K2's van NWC aan de start. Bij de dames senioren werden Lize Broekx & Hermien Peters zeer knap 4de over de 26 km, een een afstand met diverse overdragingen (foto). Zij moesten nipt de duimen leggen voor een Hongaarse boot. De wereldtitel ging ook naar Hongarije, vóór Zuid-Afrika. 's Namiddags waren de heren aan de beurt met Toon Broekx & William Peters voor hun race over 30 lange kilometers. Zij werden 17de.
Hechtel-Eksel - Brons voor Hermien op WK kajakmarathonZoomTot en met zondag vinden in het Duitse Brandenburg a/d Havel de wereldkampioenschappen kajakmarathon plaats. Aan dit WK nemen in totaal 13 leden van NWC-deel. Op de eerste dag was het al meteen prijs voor de Neerpeltse kajakkers. Hermien Peters (Hechtel-Eksel, rechts op de foto) won in een tijd van 1u52’38” brons in K1 bij de dames U23 over de 23 km lange wedstrijd achter de ongenaakbare Hongaarse vaarders Vanda Kiszli en Sara Mihalik. Bij de dames junioren K1 werden Joke Plas (Hamont-Achel) 11de over de 19 km in 1u40’17” en Leen Smeulders (Neerpelt) 17de in 1u42’11”. Bij de heren U23 in K1 over 26 km werd Baud Kums (Neerpelt) 18de in 2u04’44” en Daan Cox (Hamont-Achel) 19de in 2u06’20”.
Het is maar dat je 't weet
In 2014 gaven Belgische huishoudens gemiddeld 4.300 euro uit aan vervoer. Voor de huishoudens met een eigen wagen steeg dit budget tot gemiddeld 5.000 euro. 90% van dit bedrag ging naar de aankoop en het onderhoud van dit voertuig. De post "vervoer" voor de huishoudens zonder auto bedroeg daarentegen gemiddeld iets meer dan 700 euro... of 7 keer minder dan voor de eigenaars van een auto, ook al gaven ze 2 keer meer uit aan het spoorvervoer en 3 keer meer aan het (openbaar) vervoer over de weg. Naar schatting hebben 17% van de Belgische huishoudens geen auto, 57% één auto, 23% twee en 3% meer dan twee. (Bron: Statbel)

Rook-arm, hart-rijk

Donderdag 15 september 2016
Al meer dan 10 jaar organiseert het Mariaziekenhuis rookstopcursussen. Volgende maandag start er een nieuwe reeks. Ze telt acht sessies op maandagavond van 18 tot 19.30 uur. Het ziekenfonds betaalt het grootste deel van de kosten terug.
Roken is ongezond! Dat weet iedereen, en nog altijd rookt bijna 1 op de 4 Belgen, veel te veel. Velen willen stoppen, maar weinig mensen kunnen stoppen met roken zonder hulp. Daarom probeert het Mariaziekenhuis de kans op slagen te vergroten door te werken in een groep van een 10-tal personen. Wil je een goed voornemen voor het najaar nakomen en eindelijk de stap zetten om te stoppen met roken, schrijf je zeker in.
Meer info? Karlien Kuyken (T 011 826 076 of rookstop[!]mznl.be).

Internetkiosken in New York

Woensdag 14 september 2016
Van onze man in New York
Hechtel-Eksel - Internetkiosken in New YorkZoomOpenbare telefooncellen zijn door de populariteit van GSM en ander mobiele toestellen onrendabel geworden in New York City. Daarom heeft het stadsbestuur besloten om ze te vervangen door internet kiosken. De eerst 500 zijn al in gebruik en de firma linkNYC gaat er ongeveer 7500 plaatsen. Aan deze kiosken heb je toegang tot het internet, is er hoge snelheid WIFI, kan je telefoneren binnen de VS en is er de mogelijkheid om via een usb-connectie batterijen te herladen. Ook noodoproepen naar het nummer 911 zijn met een druk op één knop mogelijk. Dit alles is gratis. Een privé-bedrijf bekostigt het hele project en hoopt rendabiliteit te halen door het vertonen van reclame op de beeldschermen die de kiosken flankeren. (Bijdrage Dirk Vandenberk)
Internetkiosken in New YorkInternetkiosken in New York
Zoom
Voor de zwaarste categorie elektrische fietsen worden vanaf 1 oktober een rijbewijs, een helm en een nummerplaatje verplicht. Dat schrijft tijd.be. Er worden drie categorieën elektrische fietsen ingevoerd. Lees zelf meer bij De Tijd.

Ook geen merels in de tuin?

Dinsdag 13 september 2016
Hechtel-Eksel - Ook geen merels in de tuin?ZoomMail van een lezer: "Het is mij opgevallen dat er in onze tuin geen enkele merel meer te bespeuren is, daar waar er vroeger zeer veel zaten. Ik heb twee druivelaars in de tuin, die ik vorig jaar moest afschermen, daar anders de merels met de druiven aan de haal gingen. Dit jaar niet afgeschermd, en toch geen merels aan de druiven gezien."
Dat kan te wijten zijn aan een ziekte die de merels treft, zeggen ze bij het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Daar worden dagelijks zieke merels (…) Het hele nieuwsbericht
In de kant "De Morgen" verscheen vandaag een artikel met als titel “Tot 3x meer leukemie in Mol-Dessel”. Het verhaal grijpt terug naar een epidemiologische studie van jaren geleden. Die studie uit 2012 maakte melding van een verhoogd aantal gevallen van acute leukemie bij kinderen tussen 0 en 14 jaar in de regio Mol-Dessel. Het FANC - het federaal agentschap voor nucleaire controle - stelde toen dat deze studie beschrijvend van aard was en gebaseerd op een beperkt aantal gegevens uit de (…) Het hele nieuwsbericht

75 verkeersongevallen in weekend

Maandag 12 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 75 verkeersongevallen gemeld, waarvan 27 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 2 zwaargewonden en 29 lichtgewonden. De politie nam bij die ongevallen in totaal 31 ademtesten af, waarvan er 6 (of 19%) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 13 gevallen van vluchtmisdrijf.

Duikclub zoekt nieuwe leden

Zaterdag 10 september 2016
Het is maar dat je 't weet
Wist u dat Noord-Limburg een duikclub heeft? Met echte duikers, met vinnen en zo? Ja hoor: duikclub Atlanta, in Overpelt. Die club heeft nu een promofilmpje gemaakt om de duiksport te promoten en op die manier nieuwe leden binnen te halen. Duik er even in via deze link!

Behoorlijk spectaculair

Zaterdag 10 september 2016
Hechtel-Eksel - Behoorlijk spectaculairZoomNatuurlijk hebt u al lang spijt dat u gisteravond niet op het vliegveld van Sanicole in Hechtel-Eksel was, waar u kon kijken naar de avondshow van vliegtuigen die zondag deelnemen aan de airshow. Maar via dit prachtige filmpje kunt u toch al zien hoe het kwam dat duizenden mensen daar hun adem inhielden... (Video: Chris Janssens)
Vanaf 1 oktober a.s. kunnen alle jonge (ook Vlaamse) muzikanten van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21) zich weer inschrijven voor het Nederlandse Prinses Christina Concours. Iedereen mag meedoen, ongeacht niveau. Het Prinses Christina Concours wordt in januari t/m april 2017 georganiseerd en vindt plaats op zes verschillende locaties in heel Nederland. Het staat open voor alle jonge muzikanten die een klassiek stuk al aardig in de vingers hebben. Alle deelnemers mogen tien minuten optreden. Het concours is (…) Het hele nieuwsbericht

Gezinsuitbreiding in een sociale woning

Zaterdag 10 september 2016
Tribunaliteiten
Een sociale huisvestingsmaatschappij in het Antwerpse eiste voor de vrederechter de uithuiszetting van een koppel met een baby. De mannelijke helft van het koppel had een huurovereenkomst ondertekend en volgens de huisvestingsmaatschappij verzwegen dat hij gehuwd en zijn vrouw zwanger was. Een terechte uithuiszetting, vond de vrederechter. Want, door de verzwijging was het appartement overbevolkt. Vreemdelingen, zo wist de vrederechter, verzwijgen dikwijls hun gezinssamenstelling om voorrang te krijgen bij de (…) Het hele nieuwsbericht

Repetitie Sanicole Airshow

Woensdag 7 september 2016
Hechtel-Eksel - Repetitie Sanicole AirshowZoomVrijdag en zondag is het weer de jaarlijkse Sanicole Airshow. En dat betekent dat er vandaag en morgen al vliegtuigen te spotten zijn die aan het repeteren zijn voor de airshow van dit weekend. (foto: Jos Neys)

Nieuwe bvba: Jehu

Woensdag 7 september 2016
Bert Theunissen uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Jehu opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Lommelsebaan en heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Doel van de vennootschap zijn onder meer managementactviteiten van holdings en advies en hulp aan bedrijven op het gebied van public relations en communicatie.

Vijf jaar dorpsrestaurant

Woensdag 7 september 2016
Hiep hiep hoera, het dorpsrestaurant bestaat vijf jaar! Het  zesde seizoen start nu. Graag wil men dit gepast vieren. Er wordt namelijk een POP-UP-restaurant georganiseerd. Dat zal op donderdag 6 oktober om 17u30 starten. Ook voor dit dorpsrestaurant moet je een kaartje kopen bij het vrijetijdsloket in het gemeentehuis en bij het onthaal van het OCMW. Er worden 150 plaatsen voorzien. De voorverkoop van deze POP-UP start op 8 september. Op het menu staan tomatensoep met balletjes & (…) Het hele nieuwsbericht

Minder doden op Limburgse wegen

Dinsdag 6 september 2016
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar kwamen in Limburg 20 personen om, drie minder dan in dezelfde periode van 2015. Het aantal ongevallen met gewonden is wel bijna met 2 procent gestegen. Het aantal ongevallen met voetgangers is bestegen met 17,1 procent. Eén en ander blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.

Open Monumentendag in Eksel

Dinsdag 6 september 2016
Open Monumentendag (11 september) in Hechtel-Eksel staat in het teken van het teutenverleden. Teuten waren rondreizende handelaars die vanaf de 16de tot in het begin van de 20e eeuw het dorp verlieten omdat de arme landbouwgrond hen dwong een ander inkomen te zoeken. Zij trokken ongeveer negen maanden doorheen Noord- en West Europa om hun waren te verkopen of om een ander beroep uit te oefenen. De huizen waarin ze woonden vormden een schril contrast met de Kempense hoevetjes uit die tijd. Vandaar dat de (…) Het hele nieuwsbericht

Jelle Linden overleden

Dinsdag 6 september 2016
Hechtel-Eksel - Jelle Linden overledenZaterdag is Jelle Linden overleden. Hij was 29 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme familiekring plaats in aula 't Sant. Donderdag (19 uur)is er een avondwake in de grote zaal van Don Bosco in Helchteren waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Zeldzaam beestje...

Maandag 5 september 2016
Hechtel-Eksel - Zeldzaam beestje...ZoomDeze hazelworm werd gefotografeerd op het fietspad van de Winner, richting Overpelt-Lindel. Hij lag daar in de late namiddag om de warmte van het wegdek op te nemen. Zoals zijn naam doet vermoeden is
 het alleszins geen worm en ook geen slang maar wel een pootloze hagedis. Dit exemplaar was ongeveer dertig centimeter lang.(Eddy Spooren)

63 weekendongevallen in Limburg

Maandag 5 september 2016
In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld, waarvan 13 met lichamelijk letsel. Daarbij vielen 1 zwaargewonde en 17 lichtgewonden. De politie nam daarbij in totaal 17 ademtesten af waarvan er 4 (of 24%) positief bleken. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings. Er waren in totaal 19 gevallen van vluchtmisdrijf.

4 op 10 bedrijven willen verhuizen

Maandag 5 september 2016
Vier op de tien Limburgse ondernemers zijn op zoek naar een nieuw bedrijfspand binnen dit en vijf jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van werkgeversorganisatie Unizo Limburg, meldt TVL. De belangrijkste reden om te verhuizen is de groei van de onderneming, een belangrijke aanwijzing dat het de goede kant uitgaat met de Limburgse economie.

Vuurwantsen in Bosland

Maandag 5 september 2016
Hechtel-Eksel - Vuurwantsen in BoslandZoomDe meeste kans om deze beestjes te zien is om nu te gaan kijken onder de lindebomen. Daar kun je ze in nazomer meestal aantreffen in grote groepen. De zaadjes van de linden beginnen nu af te vallen en de wantsen gebruiken dit als voedsel. Let ook op de zwarte kleurvlekken op de rugzijde. De volgroeide wantsen hebben een strakke driehoek, de jonge eerder een omgekeerde  (Pierre Rutten).

Vanaf vandaag terug nachtvluchten

Maandag 5 september 2016
Zoals elk jaar werden er vanaf 1 juni en dit tijdens de hele zomerperiode tot 1 september geen nachtvluchten vanaf de vliegbasis Kleine Brogel uitgevoerd om tal van publieke redenen (‘blokperiode’ studenten, zomertoerisme, gebruik militaire luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons…).
Concreet wil dit zeggen dat de afgelopen 3 maanden alle militaire toestellen steeds ten laatste om 17u30 terug aan de grond stonden.Vanaf vandaag worden de nachtvluchten echter terug opgestart, meldt de vliegbasis.
Hechtel-Eksel - Deze prachtige dahlia gekiekt in EkselZoomFotograaf Josh Vandijck maakte deze foto tijdens een fietstocht in Eksel.

Bijna vijf procent minder werklozen

Vrijdag 2 september 2016
Eind augustus zaten 34.415 Limburgers zonder werk, een daling met bijna vijf procent in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de VDAB. Vlaanderen telt in het totaal 214.622 werklozen.

Academie pakt uit met nieuwe website

Vrijdag 2 september 2016
Hechtel-Eksel - Academie pakt uit met nieuwe websiteZoomStipt met het begin van het nieuwe schooljaar lanceert de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL, voorheen NIKO) een nieuwe website. Nieuw is dat de site ook prima werkt op mobiele toestellen, zoals tablet of smartphone. En voor beginners is de cursuswijzer handig, in enkele muisklikken loodst die je door het aanbod. Voor de ontwikkeling zorgde Christophe Evers van Webstylers, die ook al jaren instaat voor de Internetgazet.

Geslaagde hangmattenactie in Bosland

Donderdag 1 september 2016
Hechtel-Eksel - Geslaagde hangmattenactie in BoslandZoomHeel wat mensen uit Bosland en omgeving zaten de afgelopen negen woensdagen rond 17 uur op het puntje van hun stoel. Op dat tijdstip werd er telkens een foto op Facebook gepost van een hangmat op een typisch Boslandplekje. Wie als eerste die hangmat wist te bereiken, mocht hem mee naar huis nemen. Iedereen die er binnen het uur arriveerde, maakte ook kans op de hoofdprijs: een Boslandarrangement met een totale waarde van maar liefst 500 euro. Woensdag werd de winnaar bekend gemaakt.
Het (…) Het hele nieuwsbericht

'Funeraria zijn geen cultusplaatsen'

Donderdag 1 september 2016
In een brief aan alle Limburgse priesters, diakens, parochieassistenten, pastores in de zorg en de gemandateerde lekenvoorgangers in de uitvaartliturgie vraagt Karel D’Huys, vicaris voor de parochies van het bisdom Hasselt, uitdrukkelijk om in alle gevallen af te zien van het leiden van of voorgaan in een uitvaartdienst in een funerarium. “Hoe pastoraal goed bedoeld soms ook, zulke praktijk stemt niet overeen met de afspraken binnen de Vlaamse bisdommen, ze schept onduidelijkheid en (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel