Het overige nieuws

Vervuiling

Zondag 31 december 2017
Vandaag gelezen
"Ik zag enkele dagen geleden op de Franse televisie een interview met een Franse astronaut die in het ruimtestation Sojoez logeerde. Hij vertelde dat je vanuit de ruimte bepaalde steden niet meer kan zien door de vervuiling. Dat verontrust mij enorm. Ik heb ook al vluchten genomen tussen Sjanghai en Peking waarbij je niets onder je kon zien door de vervuiling. Daar word ik bang van."
Paul-François Vranken, eigenaar van het op een na grootste champagnehuis ter wereld, in De Tijd.

Oudejaarsparty

Zondag 31 december 2017
Hechtel-Eksel - OudejaarspartyZoomVannacht zendt BBC1 een concert van Chic uit. Dat is een heel goed gekozen tijdstip, want vandaag veertig jaar geleden ontstond hun grote hit ‘Le Freak’. Lees hier dat Nile Rogers deze opgestoken vinger op muziek zette omdat hij geweigerd werd op een oudejaarsparty.

Constance Drees overleden

Vrijdag 29 december 2017
Hechtel-Eksel - Constance Drees overledenGisteren is Constance Drees overleden, de weduwe van Joseph Berckmans. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Manuel Lambrechts overleden

Vrijdag 29 december 2017
Hechtel-Eksel - Manuel Lambrechts overledenGisteren is de uit Grote Brogel afkomstige Manuel Lambrechts overleden, de echtgenoot van Anna Beckers. Hij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Nederlanders gevat na achtervolging

Donderdag 28 december 2017
Hechtel-Eksel - Nederlanders gevat na achtervolgingOp de Peerderbaan in Hechtel-Eksel heeft de lokale politie vanmorgen rond 11u drie mannen gearresteerd die in een auto zaten die daar tijdens een achtervolging door de politie tegen een boom op de berm van de Noord-Zuid was gereden. Het gaat om drie Nederlanders van resp. 21, 18 en 17 jaar oud. Ze werden door een team van de politiezone HANO meegenomen naar het politiecommissariaat. De 21-jarige bestuurder, een man uit het Nederlandse Goirle, kreeg een dagvaarding via snelrecht aan de broek. Hij zal zich (…) Het hele nieuwsbericht

Patrick Croonen overleden

Donderdag 28 december 2017
Hechtel-Eksel - Patrick Croonen overledenIn het UZ Gasthuisberg in Leuven is gisteren Patrick Croonen overleden, de echtgenoot van Pranee Patchimbut. Hij was 46 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: woensdag 3 januari tussen 19.30u en 20u in uitvaartcentrum Severens.

Maria Willekens overleden

Dinsdag 26 december 2017
Hechtel-Eksel - Maria Willekens overledenZaterdag is Maria Willekens overleden, de weduwe van Jos Vanhaeren. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in stilte plaats. Begroetingsmoment: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Mary Stalmans overleden

Dinsdag 26 december 2017
Hechtel-Eksel - Mary Stalmans overledenZondag is Mary Stalmans overleden, de echtgenote van Henri Schildermans. Zij was 81 jaar.  Het afscheid vindt zaterdag (16 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Een zalige Kerst!

Maandag 25 december 2017
Hechtel-Eksel - Een zalige Kerst!ZoomDe redactie van de Internetgazet wenst alle lezers, adverteerders en medewerkers een fijn kerstfeest.

En wie won de dvd?

Zondag 24 december 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet was Hilaire Willems, die de man in het gezelschap over iets anders liet dromen dan over kerstbeeldjes. Hij mag de dvd deze week in de bus verwachten. Met de nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks wachten we tot na nieuwjaar, en dan vliegen we er weer in!

Volley: HE-VOC verliest van Beerse

Zondag 24 december 2017
Hechtel-Eksel - Volley: HE-VOC verliest van Beerse2e div Heren A : Beerse - He-voc 3-0 (25-19, 25-17, 25-18)
He-voc was niet opgewassen tegen een sterk Beerse met veel lengte en power. De daler uit 1e divisie was letterlijk een maatje te groot voor een moedig He-voc. In het begin van de eerste set kon het goed standhouden tot 11-11 via Jard Claessens. Maar door individuele fouten bij He-voc kon Beerse in één rotatie zonder wissels uitlopen tot 17-12! Bram Janssen en Stijn Paesen kregen dan de trein weer op gang met enkele bloks en aanvallen in het midden, maar het kalf was verdronken, 25-19.
Set twee begint in dezelfde opstelling en weer kan het vooral via Jard Claessens gelijke tred houden tot 8-7. Weer wordt het verschil gemaakt door individuele fouten bij He-voc. Beerse loopt puntje voor puntje uit, 13-9. Beerse zet dan enkele kill-bloks ( 4 op een rij) en het staat 17-9! Dan pas komt Benjo Van Heugten aan de pas in plaats van Tom Broeckx. Hij krijgt He-voc langzaam terug op de rails, Karel Van Asten komt Sil Wuytens vervangen, maar het is al te laat om dit om te buigen tegen de power van Beerse, 25-17.
In set drie starten Van Asten en Van Heugten en via veel schwung komt He-voc aan 7-8. Maar Beerse haalt dan het service-wapen boven en kan enkele aces slaan,12-8. Ruben Van Dijck kan enkele puntjes maken, maar He-voc komt toch tekort in de rally's, 15-9. Stijn Paesen kan enkele bloks zetten maar een Beerse met overschot, kan makkelijk uitmaken, 25-18.
Beerse staat nu mee op de eerste plaats. Het was geen oneer te verliezen van de toekomstige kampioen.

Nieuwe bvba: Lavael

Zaterdag 23 december 2017
Edward De Boeck en Conny Schoeters, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Lavael opgericht met zetel aan de Hechtelsebaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer handel in paarden, marktonderzoek en detailhandel, in kleding voor dames.

Eugène Bogaerts overleden

Zaterdag 23 december 2017
Hechtel-Eksel - Eugène Bogaerts overledenIn Helchteren is donderdag Eugène Bogaerts overleden, de weduwnaar van Elvire Konings en de partner van wijlen Annie Habraken. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

'DISV Noord-Limburg' opgericht

Vrijdag 22 december 2017
In het gemeentehuis van Neerpelt hebben de negen gemeenten, die aangesloten zijn bij de Welzijnsregio Noord-Limburg, vanmiddag de oprichting van de Dienstverlenende Intergemeentelijke Samenwerking Noord-Limburg (DISV) ondertekend. Aan die oprichtingsplannen gaven de betrokken gemeenteraden en OCMW-raden eerder dit jaar al hun goedkeuring. De statuten van de DISV zijn afgestemd op die van de Welzijnsregio, een vereniging van de Noord-Limburgse OCMW's. Oprichting van de DISV was noodzakelijk omdat het nieuwe decreet lokaal bestuur niet voorziet in de mogelijkheid om lokale opdrachten op meerdere domeinen ook bovenlokaal te behandelen. Meer info

Dag en nacht: Tele-Onthaal

Vrijdag 22 december 2017
Elke dag bellen of chatten meer dan 300 mensen naar Tele-Onthaal. Dat is in de overgang van oud naar nieuw niet anders. Tele-Onthaal kent geen sluitingsdagen en is permanent bereikbaar in de vroege ochtend, het holst van de nacht of op een feestdag.
Je verhaal kwijt of hulp nodig tijdens deze eindejaarsperiode? Bel gratis en anoniem 106 of chat via tele-onthaal.be (elke avond van 18u-23u, woensdag en zondag vanaf 15u).

Germaine Snoeks overleden

Vrijdag 22 december 2017
Hechtel-Eksel - Germaine Snoeks overledenWoensdag is Germaine Snoeks overleden, de echtgenote van Lambert Lenaerts. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Fietser (60) gewond

Donderdag 21 december 2017
Hechtel-Eksel - Fietser (60) gewondGisteren in de vooravond is in de Stationsstraat in Hamont een 60-jarige fietser uit Hechtel-Eksel gewond geraakt toen hij werd geraakt door de rechterspiegel van een voorbijrijdende bestelwagen. Overbrenging van de man naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Het Mariaziekenhuis en het Revalidatie & MS Centrum in Overpelt gaan vanaf 1 januari werken onder één overkoepelende vzw met één raad van bestuur en één directiecomité. Dat hebben de algemene vergadering van het Mariaziekenhuis en die van het Revalidatie & MS Centrum gisteravond beslist. Beide instellingen werken al jaren samen op verschillende domeinen zoals ziekenhuishygiëne, apotheek en IT. Van een echte fusie is er nu geen sprake, wel van een integratie, omdat beide instellingen hun eigen erkenningsnummer moeten behouden. Dit omdat het Mariaziekenhuis onder federale bevoegdheid valt, en het Revalidatie & MS Centrum onder Vlaamse bevoegdheid. Deze volledige integratie past in het herdenken van de gezondheidszorg in ons land.
De patiënt zal weinig merken van de integratie en de dienstverlening blijven ervaren zoals die nu is. Elke campus behoudt zijn sterktes en eigenheid op gebied van chronische en acute zorg.
Hechtel-Eksel - 'Sahara Expeditie' voor kinderen in BoslandZoom In Bosland is een gloednieuwe belevingswandeling voor kinderen van 6 - 10 jaar uitgewerkt: de Sahara Expeditie. Onder leiding van een speciale Boslandgids kunnen kinderen voortaan op speurtocht in de leefwereld van Zeno de Zandloopkever in de Lommelse Sahara. Onderweg beleven ze het gebied op een nieuwe manier via toffe opdrachten, spelletjes, actie en avontuur. Deelnemers vervullen tijdens de Expeditie een geheime opdracht en naar het schijnt ligt er ook een schat begraven…
Een (…) Het hele nieuwsbericht

Bied je afval correct aan

Dinsdag 19 december 2017
Hechtel-Eksel - Bied je afval correct aanZoomDagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk. Om die reden start Limburg.net vanaf januari met een (…) Het hele nieuwsbericht

'Roundup schadelijk voor de natuur'

Dinsdag 19 december 2017
Hechtel-Eksel - 'Roundup schadelijk voor de natuur'ZoomGlyfosaathoudende bestrijdingsmiddelen - waaronder het product Roundup van Monsanto - brengen wel degelijk schade toe aan de natuur. Het middel is giftig voor waterjuffers en vormt zo een bedreiging voor watergebonden natuur. Tot die conclusie komen onderzoekers van de KULeuven, in een studie die recent gepubliceerd werd in het vakblad Aquatic Toxicology. Meer info
(Foto Theo Van Vlierden)

Maria Leten overleden

Maandag 18 december 2017
Hechtel-Eksel - Maria Leten overledenIn WZC Den Boogerd in Eksel is vandaag de uit Hechtel afkomstige Maria Leten overleden. Zij was 79 jaar. Zij wordt zaterdag in Lindel-Hoeven begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van het Lindel.

Vlaamse steun voor sportactiviteiten

Maandag 18 december 2017
Sport Vlaanderen heeft subsidies toegezegd voor een aantal sportactiviteiten die in een samenwerking van enkele gemeenten worden georganiseerd en bedoeld zijn om te sensibiliseren en te inspireren, maar ook om in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange sport- en beweegmentaliteit bij iedereen.
Voor zowel het Teutenbosloopcriterium als de Noord-Limburgse Sportkicks en Sporteldag slaan de sportdiensten van Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Lommel, Neerpelt en Overpelt (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 17 december 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomJe kan dezer dagen in elke gemeente wel terecht voor een kerstmarkt, en daar is telkens voor elk wat wils, bevestigt cartoonist Stijn Lodewijks op deze cartoon. Wat zegt "Jos" als hij zijn vrouw hoort roepen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend verneemt u of u gewonnen hebt!

En wie won de dvd?

Zondag 17 december 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Leo Mennen, die bovenstaand tekstje instuurde voor de winkelende madame. Overigens hadden vrijwel alle inzendingen wel ergens te maken met het betalen van die stapel aankopen - een tekening uit het leven gegrepen, als het ware! Straks een nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Winst voor heren HE-VOC

Zondag 17 december 2017
Hechtel-Eksel - Winst voor heren HE-VOCIn de 2de Divisie van het volleybal hebben de Heren van HE-VOC gisteravond een goede zaak gedaan in de strijd om het behoud. Ze gingen winnen in Stevoort met 1-3. In de stand hebben ze 12 punten uit 10 wedstrijden.
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Als de politie over zichzelf schrijftEen inspecteur van politie reed na zijn diensturen met zijn privéauto richting Aalter, toen hij werd gevolgd door wat hij later omschreef als een ‘bumperklever’. Die bumperklever haalde hem in op een ogenblik dat tegenliggers naderden. De inspecteur zag het gevaar en vertraagde, zodat de bumperklever terug naar rechts kon om de tegenliggers te ontwijken. Na het incident volgde hij de bumperklever tot aan zijn woning en verbaliseerde hem, hoewel de bumperklever het incident helemaal anders (…) Het hele nieuwsbericht

Winkeluitbater aangevallen met mes

Vrijdag 15 december 2017
Hechtel-Eksel - Winkeluitbater aangevallen met mesVanochtend is op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren een winkeluitbater gewond geraakt toen hij rond 6.30 uur een onbekende betrapte die zijn bestelwagen, die aan de achterkant van de zaak geparkeerd stond, aan het doorzoeken was. De uitbater wilde hem tegenhouden maar werd aangevallen met een mes. Hij  liep daarbij lichte verwondingen op aan zijn hand. De verdachte kon niets buitmaken en is te voet gevlucht in de richting van de Nachtegalenstraat. De politie kon hem niet meer (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Juwe Design

Vrijdag 15 december 2017
Werner Bergmans uit Hechtel-Eksel en Jurgen Bergmans uit Overpelt hebben de bvba Juwe Design opgericht met zetel aan de Astridlaan in Overpelt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer voegwerken, metaalschrijnwerk en gyprocwerken.
Het is maar dat je 't weet
FLASH Voor dit weekend heeft het Provinciaal Comité van Limburg beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden. De aangekondigde vriendschappelijke wedstrijden op synthetisch terrein zijn toegestaan, zo is bekendgemaakt. De meeste velden zijn onbespeelbaar vanwege de vele regen van de voorbije dagen.

Louis Vangenechten overleden

Donderdag 14 december 2017
Hechtel-Eksel - Louis Vangenechten overledenGisteren is Louis Vangenechten overleden, de echtgenoot van Marcella Cuypers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in aula 't Sant waarna gelegenheid topt groeten.

Win een dvd - of een boek!

Woensdag 13 december 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet jaareinde nadert en dus is het weer kopen geblazen. Reden voor cartoonist Stijn Lodewijks om daar een mooie cartoon rond te maken. Maar één tekstballonnetje is leeg! U kunt een dvd of een boek winnen als u de vrouw een uitspraak in de mond legt die nét iets beter is dan die van de andere inzenders! Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en in het weekend hoort u of u gewonnen hebt.

Wie won de dvd?

Woensdag 13 december 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilde Meerts. Ze had bijgaande verrassende repliek voor de getormenteerde kerstboomopzetter in petto. Met onze excuses voor de vertraging - we startten deze week de Internetgazet-editie Bocholt op, en daar kroop tijd in.
Dadelijk een nieuwe opgave!

Jeanne Scrayen overleden

Woensdag 13 december 2017
Hechtel-Eksel - Jeanne Scrayen overledenMaandag is Jeanne Schrayen overleden, de echtgenote van Antoine Reymen. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

De vergeten gitarist

Woensdag 13 december 2017
Hechtel-Eksel - De vergeten gitaristZoomVandaag viert Jeff Baxter zijn 69ste verjaardag. Als sessiemuzikant speelt hij mee op platen van diverse artiesten, van Eric Clapton en Dolly Parton tot Donna Summer. Een tijdlang was hij lid van The Doobie Brothers. Lees hier dat hij echter ook een van de oprichters was van Steely Dan, nu meestal gezien als het duo Donald Fagen en Walter Becker, maar oorspronkelijk een zeskoppige band met veel inbreng van onze jarige van vandaag. Zo zou je hem de vergeten gitarist kunnen noemen.

Vuilniszakken nog niet afgehaald?

Dinsdag 12 december 2017
Heb je je tegoed aan gratis huisvuilzakken voor 2017 nog niet afgehaald? Dan kan je dat nog doen bij het onthaal van het gemeentehuis tot 31 december. Nadien vervalt het gratis tegoed.
De raad van bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Limburg keurde zopas het beleidsplan voor 2018 goed. Een belangrijke nieuwigheid is dat Voka – Kamer van Koophandel Limburg in 2018 ook in Noord-Limburg ‘fysiek’ gaat aanwezig zijn. De exacte timing en locatie dienen nog bepaald te worden.

Richard Martens overleden

Dinsdag 12 december 2017
Hechtel-Eksel - Richard Martens overledenGisteren is Richard Martens overleden. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Poseren in de sneeuw

Dinsdag 12 december 2017
Hechtel-Eksel - Poseren in de sneeuwZoomOp deze dag in 1970 werd de single ‘Love The One You’re With’ van Stephen Stills uitgebracht, een track uit zijn eerste soloplaat. De hoes lijkt wel heel actueel. Lees hier waarom de singer-songwriter poseerde in de sneeuw en waarom de elpee werd opgedragen aan Jimi Hendrix.

Het blijft gevaarlijk op de weg

Maandag 11 december 2017
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Het blijft gevaarlijk op de wegZoomOok voor deze nacht en de komende ochtend wordt er nog winterse neerslag verwacht en dat vooral in Limburg. Zowel het KMI als het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwen: "Er blijft een reële kans op winterse neerslag deze nacht en tijdens de ochtendspits. Deze zal minder intens zijn dan de neerslag van maandag 11 december. Maar voorzichtigheid is aangewezen want de wegdektemperaturen blijven schommelen rond het vriespunt", laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.
In Limburgse bedrijven werkt zo'n 92 procent Limburgers. Ze doen er gemiddeld 54 minuten over om van en naar het werk te rijden en moeten gemiddeld 29 km heen en weer rijden. De verplaatsingen gebeuren bijna uitsluitend met de auto omdat het openbaar vervoer ontoereikend is... In Limburg worden
het minste vergoedingen aan werknemers uitbetaald voor fietsverkeer en openbaar vervoer. Dat blijkt uit een studie van SD Worx en Voka Limburg.
FLASH Het Provinciaal Comité Limburg van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden van zondagnamiddag 10 december en de wedstrijden van maandag 11 december.

Gevaarlijk glad op de wegen

Zondag 10 december 2017
Hechtel-Eksel - Gevaarlijk glad op de wegenZoomDoor de hevige sneeuwval is het gevaarlijk glad op de weg. Zowel de autosnelwegen als de lokale wegen zijn bedekt met een flinke laag sneeuw. Het is dus uitkijken voor wie vandaag nog weg wil.

He-Voc verliest van Zoersel

Zondag 10 december 2017
Hechtel-Eksel - He-Voc verliest van ZoerselHe-voc A - Zoersel: 0-3 (15-25, 17-25, 16-25)
He-voc zit in de flow en ging er gisteravond vol voor. 7-8 bij de 1e TO. Maar dan begon het festival "Meeuws". De oppo, overgekomen van Zoersel in liga B, sloeg alles aan diggelen en was niet te stoppen, 11-17. Het blok van Zoersel deed de rest, 14-22. Met een ace van Meeus was He-voc eraan voor de moeite, 15-25.
In set twee kon Stijn Paesen oppo Meeuws tweemaal stoppen met een mega-kill, 7-7. Jard Claesssens hield He-voc in het spoor, (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Lichtpanne: forfaitnederlaag voor Eksel AIn de 2de Provinciale van het voetbal dwongen lichtproblemen KFC Eksel ertoe forfait te geven voor zijn 15e competitiewedstrijd. Gedurende 8 minuten bleef het licht aan vooraleer het Sparrenstadion in duisternis werd gehuld. Met man en macht werd een halfuur lang geprobeerd het defect te herstellen, maar zonder succes. Het reglement is onverbiddelijk en smeert Eksel een 0-5 forfaitnederlaag aan. Tegenstander Opitter doet een goeie zaak in de degradatiezone.

Sanne Loenders overleden

Zaterdag 9 december 2017
Hechtel-Eksel - Sanne Loenders overledenWoensdag is de uit Neerpelt afkomstige Sanne Loenders overleden, de partner van Joes Theunkens. Zij was 32 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Nieuw nummer voor apotheek van wachtZoomWie in Limburg wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is kan vanaf maandag bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief. Het nieuwe nummer vervangt het 0903-betaalnummer. “Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, zegt apotheker Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg armste provincie

Donderdag 7 december 2017
Van alle Vlaamse provincies lag het gemiddeld inkomen per inwoner in 2015 met 17.771 euro het laagst in Limburg. De provincie Vlaams-Brabant voert net als de voorgaande jaren de lijst aan met 20.805 euro. In Oost-Vlaanderen bedroeg het gemiddeld inkomen 19.160 euro, in de provincie Antwerpen 18.565 euro en in West-Vlaanderen 18.492 euro. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

Kwart minder doden op Limburgse wegen

Donderdag 7 december 2017
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Limburgse wegen 20 doden gevallen. Dat zijn er 7 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal ongevallen met gewonden daalde met 14,5 procent.

Boommarter in het Hobos

Woensdag 6 december 2017
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Boommarter in het HobosZoomIn Bosland verblijf minstens één boommarter. Dat meldt boswachter Eddy Ulenaers, die zo'n boommarter via een nachtcamera kon fotograferen in het Hobos (foto). Een boommarter is een zeldzame verschijning in de Vlaamse bossen.

Bedankt Sinterklaas!

Woensdag 6 december 2017
Hechtel-Eksel - Bedankt Sinterklaas!ZoomVandaag, 6 december, is het Sinterklaas, het grote kinderfeest waar al de brave kinderen snoep en speelgoed krijgen.

Ronny Ulenaers overleden

Dinsdag 5 december 2017
Hechtel-Eksel - Ronny Ulenaers overledenVandaag is de uit Neerpelt afkomstige Ronny Ulenaers overleden. Hij was 49 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Maria Oyen overleden

Dinsdag 5 december 2017
Hechtel-Eksel - Maria Oyen overledenGisteren overleed de uit Peer afkomstige Maria Oyen, de weduwe van Jaak Ulenaers. Zij was 92 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuwe bvba: PECO-Holding

Dinsdag 5 december 2017
De bvba Esme Management uit Hechtel-Eksel en de bvba PRS Invest uit Geel hebben de bvba PECO-Holding opgericht met zetel in Borgveld in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de participatie in de oprichting, ontwikkeling en omvorming van ondernemingen.

Wie wint de dvd?

Maandag 4 december 2017
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomGeen winnaar van de dvd voor de wedstrijd van afgelopen week. De tekstjes waren gewoon niet goed genoeg. Eigenlijk zocht iedereen het bij iets met "knal", maar echt plezierige vondsten waren er niet bij.
Dan maar de nieuwe opgave! Iedereen kent wel de stress van het plaatsen van de kerstboom. Ook cartoonist Stijn Lodewijks, blijkbaar. Wat antwoordt de man op de vraag van zijn echtgenote? Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar!

Judoka's succesrijk in Dilsen

Maandag 4 december 2017
Hechtel-Eksel - Judoka's succesrijk in DilsenZoomAfgelopen weekend hebben de judoka's van JC Sporting Neerpelt-Eksel in Dilsen-Stokkem weer het beste van zichzelf gegeven. Met een recordaantal van 15 deelnemers uit de club waren ze goed vertegenwoordigd en hadden de coaches meer dan hun werk. Op het einde van de dag kon iedereen moe, tevreden EN met medaille huiswaarts keren. Op de foto: de U13-delegatie.

3D-hulp bij rugaandoeningen

Maandag 4 december 2017
Hechtel-Eksel - 3D-hulp bij rugaandoeningenZoomPatiënten met bepaalde rugaandoeningen kunnen geholpen worden door een rugfusie: daarbij worden schroeven in de wervels geplaatst, zodat deze komen vast te zitten. Het plaatsen van die schroeven is een delicate procedure. Om die procedure nóg nauwkeuriger en veiliger te laten verlopen, gebeurt dit sinds kort in het Mariaziekenhuis vaak met behulp van een op maat van de patiënt gemaakte 3D-geprinte guide: dat is een mal die de exacte plaatsing van de schroeven begeleidt. Door het (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Put overleden

Maandag 4 december 2017
Hechtel-Eksel - Louis Put overledenGisteren is Louis Put overleden, de echtgenoot van Maria Elen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Laenen in Hechtel.

Annie Habraken overleden

Maandag 4 december 2017
Hechtel-Eksel - Annie Habraken overledenOp 30 november overleed Annie Habraken, de weduwe van Leopold Kerkhofs en de partner van Eugène Bogaerts. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Ruimte voor een fietspad

Maandag 4 december 2017
Hechtel-Eksel - Ruimte voor een fietspadZoomHet traject van de N747 van Eksel over Kleine-Brogel tot in Kaulille (cfr. afb.) schreeuwt al decennia om veilige fietspaden. Voor het verbreden van het openbaar domein van de gewestweg moesten in Brussel allereerst de nodige middelen worden vrijgemaakt. De Vlaamse minister van Mobiliteit gaf daarvoor recent groen licht. Het zal nog een tijd duren vooraleer er een schop de grond in gaat. Want ver een afstand van 6,5 kilometer liggen immers, in vier verschillende gemeenten, 213 percelen waarvan (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel wint van Linkhout

Zondag 3 december 2017
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van LinkhoutIn 3de Provinciale heeft Hechtel vandaag met 2-0 gewonnen van Linkhout. Cedriec VanHerck, op strafschop, en Maik Tysiak zorgden voor de doelpunten. Hechtel heeft nu 29 punten uit 14 wedstrijden.

Eksel A wint van Paal

Zondag 3 december 2017
Hechtel-Eksel - Eksel A wint van PaalEksel A ging vandaag met 1-2 winnen in Paal. In een vrij troosteloze 1ste helft bleef de brilstand op het bord. Op het uur kwam Eksel dan toch op voorsprong. Een voorzet van Vervloet werd enig mooi met een omhaal in doel gewerkt door Marijn Bertrands. Toch kwam de thuisploeg nog langszij op strafschop, omgezet door invaller Allaerts. Toen iedereen zich had verzoend met een gelijkspel was het tijd voor DePachter. Alleen voor doel zorgde hij, met zijn 10de van het seizoen, ervoor dat de punten toch (…) Het hele nieuwsbericht
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stimuleert de woonzorgcentra in hun omslag van papierwerk naar de digitale realiteit van vandaag. Daarom krijgen alle erkende woonzorgcentra en bepaalde dagverzorgingscentra een subsidie om de digitalisering te versnellen. Zo wordt voor de volgende twee jaar een bedrag van 443.000 euro voorzien om de woonzorgcentra te begeleiden naar meer digitale samenwerking met andere zorgverleners. Bewoners van een woonzorgcentrum worden (…) Het hele nieuwsbericht

Kijken mag

Zondag 3 december 2017
Hechtel-Eksel - Kijken magZoomOp deze dag in 1968 kregen The O’Kaysions een gouden plaat voor ‘Girl Watcher’, eigenlijk hun enige successingle die op de vijfde plaats in de Amerikaanse hitparade piekte. Lees hier het verhaal achter dit vrolijke liedje.

Roland Snoekx overleden

Zaterdag 2 december 2017
Hechtel-Eksel - Roland Snoekx overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige Roland Snoekx overleden, de partner van Eva Tloczek. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel in aanwezigheid van de familie.
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Een huurovereenkomst met slechte punten...E.L. huurde in Antwerpen een appartement op de derde verdieping van een appartementsgebouw. Na zes jaar zegde hij de huur op en vertrok. Omdat hij de huurwaarborg niet terugkreeg, daagde hij zijn huurbaas voor het vredegerecht van Antwerpen. Daar moest hij ervaren dat voor een rechter niet alles is wat het lijkt.
Hij legde aan de vrederechter uit dat hij het appartement huurde voor € 520 per maand en een korting kreeg van € 100 per maand tot de badkamer was afgewerkt. De afwerking bleef uit en (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Kuypers overleden

Vrijdag 1 december 2017
Hechtel-Eksel - Rosa Kuypers overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Eksel afkomstige Rosa Kuypers overleden, de echtgenote van Frans de Kuster. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Twaalf procent minder werklozen

Vrijdag 1 december 2017
In vergelijking met vorig jaar zijn er in Limburg 12 procent werklozen minder. De werkloosheid in Limburg ligt sedert enige tijd onder het Vlaams gemiddelde.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel