Het overige nieuws

Marcelle Janssen overleden

Dinsdag 28 februari 2017
Hechtel-Eksel - Marcelle Janssen overledenZaterdag is Marcelle Janssen overleden, de echtgenote van François Brouwers. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Donderdag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten.

Steeds meer langdurig werklozen

Maandag 27 februari 2017
In onze provincie zijn er steeds meer langdurig werklozen. Eén op drie werkzoekenden is langer dan twee jaar werkloos. Minister van Werk Philippe Muyters belooft inmiddels dat er een premie komt voor bedrijven die langdurig werklozen aanwerven.

Politie pakt straatracers aan

Maandag 27 februari 2017
Hechtel-Eksel - Politie pakt straatracers aanDe lokale politie Kempenland gaat vanaf maart "zeer gerichte controleacties uitvoeren om joyriders te betrappen." Dat is vanmorgen bekendgemaakt. Overtreders zullen kunnen rekenen op hoge geldboetes of zelfs een dagvaarding voor de rechtbank.
Bij de politie kwamen de laatste jaren meer en meer meldingen binnen van burgers die zich ergerden aan joyriders – chauffeurs die met auto’s of andere motorvoertuigen aan hoge snelheden allerlei halsbrekende en levensgevaarlijke (…) Het hele nieuwsbericht

Alphonsine Paesen overleden

Maandag 27 februari 2017
Hechtel-Eksel - Alphonsine Paesen overledenZaterdag overleed Alphonsine (Af) Paesen, de echtgenote van Jean Snoeks. Zij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats. Woensdag (20 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Hechtel.

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 26 februari 2017
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomHet carnaval heeft weer heel wat gemeenten in bezit genomen. Vandaag waren er al verscheidene carnavalstoeten, morgen nog enkele en dan hebben we halfvasten nog niet gehad. Reden voor Stijn Lodewijks om bovenstaande cartoon te maken. Wat zegt de metgezel van de prins carnavalsprins wanneer deze vaststelt dat hij het snoep is vergeten?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, met vermelding van uw postadres. En misschien wordt u dan de winnaar van de week!

En wie won de dvd?

Zondag 26 februari 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Werner Follon! We hadden een tekstje gevraagd naar aanleiding van de plaatsing van "slimme" camera's in de provincie en de cartoon die Stijn Lodewijks daarbij maakte. De vraag was natuurlijk: HOE slim zijn die camera's? En Werner bedacht daar bovenstaand tekstje bij. Hij krijgt een dvd of een boek in de bus.
Straks een nieuwe opgave!
Tribunaliteiten
Al een paar dagen kreeg JM rare telefoons. Zodra hij opnam, legde de andere kant in. Als bij wonder kreeg hij enkele dagen later bezoek van een veiligheidsfirma. JM, die aan multiple sclerose leed en rolstoelgebruiker was, tekende terstond een contract. Hij bestelde branddetectoren, een alarmcentrale en een agressie-alarm, totale prijs 4.900 euro. Daarnaast ook nog telebewaking en een dienstenpakket voor 3,85 euro per dag en een onderhoudscontract voor 150 euro/jaar. Maar, JM kon niet betalen. Geen probleem, want (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw Audri opgericht

Donderdag 23 februari 2017
Marijke en Marc Maes én Catharina Bronneberg, allen uit Hechtel-Eksel, hebben de vzw Audri opgericht met zetel aan de Sint-Jozefstraat. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

Wat zag de butler?

Woensdag 22 februari 2017
Koninklijk Toneelgezelschap "Bèrk en Breem" speelt in maart What the butler saw in een regie van Jan-Willem Van Hoof. Dat gebeurt op zaterdag 18, zondag 19, vrijdag 24, zaterdag 25 maart om 20u15 en zondag 26 maart om 14u15.  
"What the butler saw" dateert uit 1967 en werd geschreven door Joe Orton. Het wordt gebracht door Luc Jansen, Miel Custers, Emma Van Aken, Jimmy ’t Jaeckx, Marlies Renting en Jos Christens. De voorstellingen vinden plaats in De Geer in Eksel. (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Mbd-projecten

Woensdag 22 februari 2017
Martin Lamers uit Hamont-Achel én Bart en Danny Drees, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Mbd-projecten opgericht met zetel aan de Korte Watertorenstraat in Hamont-Achel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de studie en de uitvoering van alle mogelijke particuliere en openbare bouwwerken als algemene aannemer of in onderaanneming, het ontwerp en de bouw van alle mogelijke gebouwen en bouwsels én de studie en uitvoering van binnen- en buitendecoraties.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Daar is de lente, daar zijn de paddenZoomMalse regen en avondtemperaturen rond de 8°C, dat is het sein voor padden (foto), kikkers en salamanders om massaal uit hun winterslaap te ontwaken en aan de jaarlijkse grote paddentrek te beginnen. Een indrukwekkend natuurfenomeen. Amfibieën brengen de winter meestal door aan land, verstopt onder bladeren, een houtmijt of ingegraven in een ondergrondse holte. In het voorjaar ontwaken ze en gaan ze op pad naar hun voortplantingspoel. Doel: een partner zoeken en eitjes afzetten. Door het dichte (…) Het hele nieuwsbericht

MOMENT! Tijd voor Tongeren

Maandag 20 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
MOMENT! Tijd voor Tongeren is een artistiek project in Tongeren dat zich focust op beginnende creatievelingen die de confrontatie durven aangaan met het begrip ‘tijd’. Bij MOMENT! worden multidisciplinaire projecten en voorstellingen gecreëerd en getoond die zich op het raakvlak van podiumkunst, autonome kunst en vormgeving bevinden. Zo wil MOMENT! nieuwe, eigenzinnige vormen van podiumkunst stimuleren, aan een zo breed mogelijk publiek presenteren en makers met elkaar en met (…) Het hele nieuwsbericht

Alice Verheyen overleden

Maandag 20 februari 2017
Hechtel-Eksel - Alice Verheyen overledenZaterdag is Alice Verheyen overleden, de echtgenote van Frans Lens. Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Hechtel.

Rina Keyers overleden

Maandag 20 februari 2017
Hechtel-Eksel - Rina Keyers overledenIn Houthalen is vrijdag Rina Keyers overleden, de echtgenote van Frie Fransen. Zij was 71 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

''t Linne Luidt' een andere klok

Zondag 19 februari 2017
Het organiserend team van ’t Linne Luidt gooit het dit jaar over een andere boeg. Het is tijd voor verandering! roepen ze. Daarom zal er in 2017 geen editie van ’t Linne luidt doorgaan maar zullen er drie audities plaatsvinden in de deelnemende cafés. "Wij willen de lokale muzikanten gaan steunen en promoten, dus zijn wij op zoek naar lokaal talent, zowel zangers, zangeressen, bands. Het genre: blues, rock, pop, rap, hiphop, allround, Nederlandstalig, enzovoort," zegt Jan Houtman. "Tijdens elke (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 19 februari 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt ongetwijfeld op onze website ook gelezen dat er nog dit jaar een 70-tal "slimme" camera's gaan geplaatst worden in Limburg. Als we de politici moeten geloven, gaan ze in het oog houden welke onverlaten het land binnenkomen, wie zijn verkeersbelasting nog niet betaald heeft, enzomeer. Welke bedenking maakt de man op de cartoon van Stijn Lodewijks zich? Mail uw tekstje - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u wel de winnaar!

En wie won de dvd?

Zaterdag 18 februari 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Jos Huyberechts! Hij stuurde bovenstaand tekstje in voor Fons en krijgt eerstdaags de dvd in de bus. Morgen een nieuwe opgave!

Nieuwe bvba: Impex Trader

Vrijdag 17 februari 2017
Leo Jacobs uit de Verenigde Arabische Emiraten en Conny Schoeters uit Hechtel-Eksel hebben de bvba  Impex Trader opgericht met zetel aan de Hechtelsebaan in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de import, export, groothandel en kleinhandel in printinkt, drukinkt, toners en cartridges voor printers en copiers.

Frans Kerkhofs overleden

Vrijdag 17 februari 2017
Maandag is Frans Kerkhofs overleden. Hij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt woensdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel en wordt gevolgd door de asverstrooiing op de gemeentelijke begraafplaats.

Doris Peschel overleden

Vrijdag 17 februari 2017
Hechtel-Eksel - Doris Peschel overledenWoensdag is Doris Peschel overleden, de weduwe van Georges Lelievre. Zij was 76 jaar. De afscheidsdienst vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Het is maar dat je 't weet
De voorbije weken is er hard gewerkt aan het viaduct van Kiewit. Dankzij een grote tent kon er ondanks het slechte weer en de koude temperaturen toch doorgewerkt worden en is de westelijke brughelft (aan de kant van de school) nu klaar. Vanaf zaterdag 18 februari kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe brughelft. De tijdelijke brug en de oude brughelft aan de kant van de Corda Campus, waar het verkeer nu nog overheen rijdt, kunnen dan afgebroken worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar drugshandel

Donderdag 16 februari 2017
Hechtel-Eksel - Onderzoek naar drugshandelHet parket Limburg startte in november 2016 samen met de lokale politie MidLim een onderzoek naar een grootschalige drugshandel.  Door een uit de hand gelopen drugsdeal in de wijk Winterslag in Genk kwam de politie een drugsbende op het spoor. Onder bedreiging van een vuurwapen werden een dealer en zijn kompaan een kilo cocaïne afhandig gemaakt. Hierna had de bende getracht de gestolen cocaïne te recupereren, waarbij de deelnemers zich hadden voorzien van een kalashnikov, (…) Het hele nieuwsbericht

Gilbert Daelman overleden

Woensdag 15 februari 2017
Hechtel-Eksel - Gilbert Daelman overledenMaandag is Gilbert Daelman overleden. Hij was 73 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte familiekring plaats. Zondag (19 uur) is er een avonddienst in aula 't Sant in Hechtel waarna gelegenheid tot groeten.

Jef Geys overleden

Dinsdag 14 februari 2017
Hechtel-Eksel - Jef Geys overledenZondag is Jef Geys overleden, de weduwnaar van Maria Stals. Hij was 99 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk vanEksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Sophie Peeters overleden

Dinsdag 14 februari 2017
Hechtel-Eksel - Sophie Peeters overledenGisteren is Sophie Peeters overleden, de weduwe van Piet Vaesen. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Donderdag (19 uur) is er daar
een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Zeventig slimme camera's

Maandag 13 februari 2017
Hechtel-Eksel - Zeventig slimme camera'sZoomNog dit jaar komen er in Limburg 70 ANPR-camera's, verspreid over de hele provincie. Die zogenaamde slimme camera's kunnen nummerplaten herkennen en moeten vooral dienen om rondtrekkende dievenbendes op te sporen. Op de foto een pas geïnstalleerde camera bij de grens tussen Bocholt en Weert, langs het kanaal in Lozen. (Foto Josh Vandijck)

Wie wint de dvd - of het boek?

Zondag 12 februari 2017
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd - of het boek?ZoomNeemt u ook deel aan "Tournée Minérale", de actie die mensen uitnodigt om in februari geen alcohol te drinken? Of laat u die uitdaging aan u voorbijgaan? Misschien hebt u wel een goede ingeving voor het lege tekstballonnetje hierboven, op de cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt Fons als zijn vrouw hem meedeelt dat ze hen beiden heeft ingeschreven voor "Tournée Minérale"?
Mail uw inzending voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en vermeld uw postadres. Misschien wordt u dan de winnaar van de week!

Wie won de DVD?

Zaterdag 11 februari 2017
Hechtel-Eksel - Wie won de DVD?ZoomWe hadden het natuurlijk een beetje gezocht, met die cartoon van Stijn Lodewijks rond de ophokplicht. Nog nooit zoveel inzendingen voor de tekstballonnetjes gekregen, en het aantal verwijzingen naar kippetjes, hanen en dergelijke was niet te tellen. Maar iemand moet winnen, en dus werd dat Paul van Kilsdonk, die bovenstaande tekstjes uit zijn hoed toverde. Hij mag eerstdaags de dvd in zijn brievenbus verwachten!
Morgen plaatsen we een nieuwe opgave.

Michel Feyen overleden

Zaterdag 11 februari 2017
Hechtel-Eksel - Michel Feyen overledenGisteren is Michel Feyen overleden, de echtgenoot van Maria Daniëls. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Winterpret op school

Vrijdag 10 februari 2017
Tribunaliteiten
Dertien jaar was het geleden dat het nog zo sneeuwde en vroor. Vier dagen aan één stuk tekende Ukkel ‘min tien’ op. In de basisschool waar het hier over gaat, was de speelplaats ijs- en sneeuwvrij gemaakt. Overal. Behalve aan de glazen deur naar de turnzaal waar het schuurwater van de schoonmaak was bevroren. Later, voor de rechtbank, had de ene het over een plekje ijs/sneeuw of een ijsplek, de andere over een ijsbaan of een strook ijs. Vast stond dat een jongetje van tien met zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Anno 2017 is in 49 Limburgse deelgemeenten geen enkel aanbod van dagelijkse producten meer. De meerderheid van deze deelgemeenten vindt men op het Limburgse platteland. In 27 plattelandsdorpen is er geen buurtwinkel, bakker, slager of andere dagelijkse voorziening meer. Dat zei gedeputeerde Inge Moors vandaag in Hasselt op een provinciale studiedag rond leefbare dorpskernen.
Dezelfde evolutie kan worden vastgesteld in de deelgemeenten van de grotere gemeenten en van de stedelijke gebieden. Dit wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Een op vier heeft buitenlandse roots

Vrijdag 10 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
25,4% van de Limburgers heeft buitenlandse roots. 10 jaar geleden was dat nog 20%. Meestal komen de "buitenlanders" uit Nederland, Turkije en Zuid-Europa, zo blijkt uit cijfers van het Agentschap Integratie en Inburgering - Limburg.

Noord-Zuid blijft op de rails

Vrijdag 10 februari 2017
Als de Raad van State het GRUP voor de Limburgse Noord-Zuidverbinding zou vernietigen, dan staat de Vlaamse Regering klaar met een alternatief, aldus een mededeling vanmiddag. Een ‘complex project’ kan de Noord-Zuid een versnelde doorstart bieden. Dat werd de voorbije dagen als gesuggereerd.  Er worden op korte termijn mobiliteitsmaatregelen genomen en nieuwe doorstromingsmaatregelen worden bekeken. “We blijven niet bij de pakken zitten”, zeggen de Vlaamse (…) Het hele nieuwsbericht

'Vakantiegids Limburg' voorgesteld

Donderdag 9 februari 2017
Vanavond werd in de gouverneurswoning in Hasselt de derde editie van de "Vakantiegids Limburg" voorgeteld. De gids werd in primeur overhandigd aan de deelnemende steden, gemeenten en toeristische ondernemers. Vanaf zaterdag is hij gratis verkrijgbaar in de krantenwinkel. Nieuw dit jaar is dat je de gids ook online kan raadplegen via deze link.

Nieuwe bvba: Lenn Invest

Donderdag 9 februari 2017
Lennart Selen uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Lenn Invest opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de J.B. Truyensstraat. Ze heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene audit-activiteiten en de verwerving en de uitbating van brevetten en licenties.

Irene Dullers overleden

Donderdag 9 februari 2017
Hechtel-Eksel - Irene Dullers overledenDinsdag is Irene Dullers overleden, de echtgenote van Etienne Vernijns. Zij was 69 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant

Gratis naar... Blues Night?

Woensdag 8 februari 2017
Het is maar dat je 't weet
Een echt bluesfeestje, vrijdagavond om 20.30u in de Posthoorn in Hamont-Achel. Op het programma twee bluesbands: 'Ed and the Gators" en "Little Hook". Zin om er naartoe te gaan? Tickets kosten 19 euro aan de kassa en 16,50 euro in voorverkoop. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar uitpunt[!]hamont-achel.be! Dan maakt u er kans op, want de eerste vijf mailers winnen een duoticket! Wel even uw adres vermelden. De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Campagne tegen sluikstorten

Woensdag 8 februari 2017
Hechtel-Eksel - Campagne tegen sluikstortenZoomSluikstorten is een groot probleem en daarom start afvalintercommunale Limburg.net een campagne én een proefproject in zes gemeenten: in Noord-Limburg is dat  in Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel en in West-Limburg in Lummen, Halen en Herk-De-Stad. In die gemeenten wordt een integraal sluikstortbeleid uitgewerkt. Dat beleid krijgt de komende maanden concreet vorm. Limburg.net werkt hiervoor samen met de 6 gemeenten en hun politiediensten. In dit (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Ramaekers overleden

Woensdag 8 februari 2017
Hechtel-Eksel - Mia Ramaekers overledenGisteren is Mia Ramaekers overleden, de weduwe van Bernard Daelman. Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is
er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Henriette Goossens overleden

Dinsdag 7 februari 2017
Hechtel-Eksel - Henriette Goossens overledenIn Helchteren is gisteren de uit Koersel afkomstige Henriette Goossens overleden, de weduwe van Henri Custers. Zij was 85 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in het funerarium in Eksel.

Herinrichting Dommel en Kleinbeek

Dinsdag 7 februari 2017
Hechtel-Eksel - Herinrichting Dommel en KleinbeekZoomDe Watering De Dommelvallei is gestart met de herinrichtingswerken aan de Dommel en Kleinbeek in Peer. Door deze werken zal de structuur van de Dommel verbeteren en krijgen fauna en flora meer kans. In een eerste fase is de nieuwe bedding uitgegraven (foto). In een tweede fase worden er vistrappen en wandelpaden aangelegd. De werken zullen in het najaar afgerond zijn. Voor verdere informatie mag u steeds de watering De Dommelvallei contacteren op het nummer 011/61.17.56.
Herinrichting Dommel en Kleinbeek
Zoom
In januari van dit jaar zijn er in Limburg 866 nieuwe bedrijven opgericht. Nooit eerder telde onze provincie zo veel starters op één maand tijd.

Jonge judoka's op kampioenschap

Maandag 6 februari 2017
Vorig jaar is het tot een fusie gekomen tussen de judoclubs van Eksel en die van Neerpelt. Daardoor heeft ook Eksel nu zijn jeugdwerking. En die leverde al resultaten op. Zaterdag was er de 'Beker van de mijnstreek' voor U11/U13, zondag het provinciaal kampioenschap jeugd voor U15/U18 en U21. Op zaterdag kwam de gefuseerde judoclub met 7 jonge leeuwen/leeuwinnen in actie. Vincent Emmers, Lies Lefebvre en Sanne Arens missen nog wat ervaring en waren nog een beetje te 'braaf'. Ook Victoria Czyzewska kon nog geen partij winnen, maar toonde een goede vechtlust. Mike Lammers en Ashley Heijlen brachten mooi judo en wonnen elk een partij. Yosh Arens tenslotte had de dag van zijn leven: hij won al zijn partijen met ippon en behaalde zo zijn eerste goud!

Hilda Snoeckx overleden

Maandag 6 februari 2017
Hechtel-Eksel - Hilda Snoeckx overledenZaterdag is Hilda Snoeckx overleden, de echtgenote van Paul Caris. Zij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment:donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 5 februari 2017
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomU hebt er ongetwijfeld over gelezen: de ophokplicht voor alle pluimvee omdat er een vogelgriepvirus rondwaart. Cartoonist Stijn Lodewijks liet deze keer twee tekstballonnetjes open, kwestie van uw inspiratie zo ruim mogelijk te laten spelen. Wat zeggen man en vrouw tegen elkaar in verband met die ophokplicht? Mail uw tekstjes naar wineendvd[!]gmail.com - mét vermelding van uw postadres - vóór vrijdagavond. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Maria Smeets overleden

Zondag 5 februari 2017
Hechtel-Eksel - Maria Smeets overledenGisteren is Maria Smeets overleden, de echtgenote van Herman Aengeveld. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

En wie won de dvd?

Zondag 5 februari 2017
Hechtel-Eksel - En wie won de dvd?ZoomHet is Harry Geens! Hij bedacht bovenstaand tekstje voor de lege tekstballon op de cartoon van Stijn Lodewijks en krijgt van ons een dvd in de bus. Straks de nieuwe opgave!

Simonne Vanrusselt overleden

Zaterdag 4 februari 2017
Hechtel-Eksel - Simonne Vanrusselt overledenGisteren is Simonne Vanrusselt overleden, de weduwe van Pierre Bollen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Peter Pierre Kums overleden

Vrijdag 3 februari 2017
Hechtel-Eksel - Peter Pierre Kums overledenVandaag is Peter Pierre Kums overleden, de echtgenoot van Anny Leysen. Hij was 81 jaar. De afscheidsplechtigheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-20 uur).

BMW-diefstallen mogelijk opgelost

Vrijdag 3 februari 2017
Tientallen diefstallen van auto's - vooral BMW's - in de grensstreek met Nederland zouden wel eens gepleegd kunnen zijn door leden van een Nederlands-Limburgse bende die op professionele wijze te werk ging. De Nederlandse politie heeft de bende inmiddels opgerold. Ze telde 75 leden van 15 tot 23 jaar en werd geleid door 19 jongeren tussen 18 en 23 jaar, waarbij vier leden van één familie in Heerlen de touwtjes in handen hadden. De bendeleden stalen overigens niet alleen auto's maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

Louisa Oyen overleden

Donderdag 2 februari 2017
Hechtel-Eksel - Louisa Oyen overledenIn Peer is Louisa Oyen overleden, de weduwe van Bèr Kerkhofs. Zij was 89 jaar en wordt in Hechtel begraven na de afscheidsplechtigheid in beperkte familiekring.

Afschermplicht voor pluimvee

Donderdag 2 februari 2017
Op 1 februari werd het H5N8-vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke. Daardoor moeten volgens het ministerie van Landbouw vanaf vandaag/donderdagmiddag "alle pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, zowel van professionele als particuliere houders, opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten) worden om zo alle contact met wilde vogels te vermijden." "Alle verzamelingen van pluimvee en andere in gevangenschap gehouden vogels, evenals de markten worden verboden."

Louis Truyens overleden

Woensdag 1 februari 2017
Hechtel-Eksel - Louis Truyens overledenGisteren is Louis Truyens overleden, de weduwnaar van Antoinette Achten. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in aula 't Sant.
Hechtel-Eksel - Integratie Mariaziekenhuis en MS-centrumZoomDe algemene vergadering van het Revalidatie- & MS-Centrum (RMSC) en die van het Mariaziekenhuis hebben gisteren beslist dat ze op basis van een nog te ontwikkelen stappenplan het RMSC gaan integreren in het Mariaziekenhuis. Het gaat hierbij om een zo optimaal mogelijke integratie van beide Overpeltse instellingen, te realiseren binnen het huidige wettelijk kader. Dat betekent dat onder de vzw Mariaziekenhuis uiteindelijk twee campussen zullen vallen die elk hun eigenheid op gebied (…) Het hele nieuwsbericht

Juul Jannis overleden

Woensdag 1 februari 2017
Zondag is de uit Eksel afkomstige Juul Jannis overleden, de weduwnaar van Joanna Peeters. Hij was 90 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: donderdag (19-20 uur) in rouwcenter De Backer-Put in Houthalen.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel