Het overige nieuws

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Vera Croymans overleden

Dinsdag 27 februari 2018
Hechtel-Eksel - Vera Croymans overleden
Gisteren is Vera Croymans overleden, de echtgenote van Dominique Scrayen. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Damesvoetbal: Eksel - Membruggen 1-1

Maandag 26 februari 2018
In derde provinciale van het damesvoetbal hebben Eksel en Membruggen 1-1 gelijk gespeeld. De Volder scoorde voor Eksel.

Dames HE-voc winnen van Bepavoc

Maandag 26 februari 2018
Hechtel-Eksel - Dames HE-voc winnen van BepavocBepavoc - HE-voc: 2-3 (9-25, 12-25, 25-16, 25-20, 11-15)
De dames A begonnen furieus aan hun wedstrijd. Met Hanne Claessens aan de opslag stond HE-voc in een mum van tijd tien punten voor. Bepavoc slaagde er niet in om de bal aan het net te krijgen, waardoor de eerste set bijzonder snel gedaan was: 9-25.
Ook in de tweede set lukte alles. De opslagen van HE-voc waren verschroeiend en lieten de dames van Bepavoc niet in hun spel komen: 12-25 (en met dit punt is de vierde (…) Het hele nieuwsbericht

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Louisa Smeets overleden

Maandag 26 februari 2018
Hechtel-Eksel - Louisa Smeets overledenIn Leopoldsburg is zaterdag Louisa Smeets overleden, de weduwe van Bèr Geys. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jeanine Geelen overleden

Maandag 26 februari 2018
Hechtel-Eksel - Jeanine Geelen overledenZaterdag is Jeanine Geelen overleden, de weduwe van Pierre Drieskens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in de aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk in Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Roger Foelen overleden

Maandag 26 februari 2018
Hechtel-Eksel - Roger Foelen overledenIn Hechtel is op 23 februari de uit Leopoldsburg afkomstige Roger Foelen overleden, de echtgenoot van Ivone Coninx. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur)in funerarium Laenen-Hulslmans in Hechtel.

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Hechtel wint van Gestel

Zondag 25 februari 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van GestelIn 3de Provinciale is Hechtel vandaag gaan winnen in Gestel met 1-2. Lennert Froeyen en Cedriec VanHerck scoorden voor de Duinenjongens. Hechtel staat tweede in de stand op één punt van Bolderberg. In 4de provinciale won Eksel B met 3-6 van Alken B. Heerlijk wanneer je als toeschouwer op zo'n koude dag kunt genieten van 9 doelpunten! Eksel B staat dertiende in de stand met 21 punten uit 24 matchen.

HE-voc verslaat Geel

Zondag 25 februari 2018
Hechtel-Eksel - HE-voc verslaat GeelHE-voc - Geel 3-2 (25-13, 23-25, 25-20, 24-26, 15-9)
De heren van HE-voc hadden het goede moment gekozen om te pieken: de club trakteerde zijn sponsors op een heerlijke menu in het cafetaria. De tribunes zaten dan ook overvol voor een even heerlijke match.
Als je de setstanden ziet zat er duidelijk meer in, maar de Geelse middenman van 2.05 m maakte dan net het verschil.
HE-voc ging er vol vol voor met een alomtegenwoordige Karel Van Asten en een niet te stuiten Ruben Van (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel A wint van Reppel

Zaterdag 24 februari 2018
Hechtel-Eksel - Eksel A wint van ReppelIn Tweede Provinciale A heeft KFC Eksel A  vanavond RC Reppel verslagen. Uitslag: 1-0.
De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte: gisteren overleed Roger Foelen, decennialang actief binnen de club Eksel.
In een povere eerste helft werd niet gescoord. De bezoekers uit Reppel hadden licht overwicht en versierden twee goede mogelijkheden op corner, echter zonder succes.
Na rust was het voor de 480 (!) aanwezige voetballiefhebbers in het Sparrenstadion lang (…) Het hele nieuwsbericht

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht
De POM-Limburg en LRM gaan een haalbaarheidsonderzoek opstarten naar de kansen en mogelijkheden van een Corda–filiaal in Noord-Limburg. Dat gebeurt op verzoek van Focus Noord, waarin de burgemeesters en ondernemersclubs van Noord-Limburg verenigd zijn. De concrete vraag was om de haalbaarheid te onderzoeken van een flexibele co-working/start-up hub, halverwege tussen Hasselt en Eindhoven. Gedacht wordt aan aangepaste infrastructuur waar start-ups en groeibedrijven zich kunnen ontwikkelen, waar (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: WV Management

Vrijdag 23 februari 2018
Wim Vliegen uit Hechtel-Eksel heeft de bvba WV Management opgericht met zetel aan de Weyerbrugstraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het geven van advies en verstrekking van diensten in het kader van preventieadviseur.
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Snelle interventiewagen voor politie

Woensdag 21 februari 2018
Hechtel-Eksel - Snelle interventiewagen voor politieZoomPolitiezone Kempenland heeft een snelle en semi-anonieme auto aangekocht om in te zetten bij politieacties waarvoor hun gewone voertuigen niet voldoen. Daarmee hoopt de politie het hoofd te kunnen bieden aan vluchtende gangsters of verkeerscriminelen, die zich doorgaans ook met heel snelle bolides verplaatsen.
Na de mededingingsprocedure viel de keuze op de Skoda Octavia RS met een 220 pk sterke TSI benzinemotor. Het is een zwarte wagen (foto) met op beide flanken de naam van de politiezone. (…) Het hele nieuwsbericht

Jef Dewit overleden

Woensdag 21 februari 2018
Hechtel-Eksel - Jef Dewit overledenMaandag is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Jef Dewit overleden, de weduwnaar van Lieske Plessers. Hij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel.

Voorstelling microavonturengids

Woensdag 21 februari 2018
Hechtel-Eksel - Voorstelling microavonturengidsZoomDeze voormiddag werd op Center Parcs De Vossemeren in Lommel de nieuwe toeristische gids '175 microavonturen' voorgesteld. Ook de twee vorige jaren werd er een editie uitgebracht, maar toen ging het alleen om Lommel. Nu wordt er volop ingezet op de toeristische promotie van de hele regio, en vindt u in deze gids dan ook leuke activiteiten uit Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel én Lommel. Alle inwoners van deze vijf gemeentes mogen de gids kortelings in hun brievenbus (…) Het hele nieuwsbericht
Voorstelling microavonturengidsVoorstelling microavonturengids
Zoom

Jeanneke Vandael overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Hechtel-Eksel - Jeanneke Vandael overledenIn Leopoldsburg is zondag de uit Eksel afkomstige Jeanneke Vandael overleden, de weduwe van Jan Schraepen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Martha Schepers overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Hechtel-Eksel - Martha Schepers overledenGisteren is Martha Schepers overleden, de echtgenote van André Van Baelen. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).

BK judo: goud en brons voor judoclub

Maandag 19 februari 2018
Hechtel-Eksel - BK judo: goud en brons voor judoclubZoomAshley Heijlen heeft gisteren goud gewonnen op het Belgisch Kampioenschap in Antwerpen. Het waren stuk voor stuk spannende kampen. In haar finale kwam Ashley zelfs even op achterstand, maar met een mooie ippon zette ze de kroon op het werk. Zo wist ze na het Limburgse en het Vlaamse nu ook het Belgische goud binnen te halen. Doreen Hendrikx verloor haar halve finale, na een ware uitputtingsslag, pas in golden score. In haar kamp om het brons liet ze er echter geen gras over groeien en won ze, met verwurging, binnen de 20 seconden. (Foto Rik Vander Sanden)
In het zaalvoetbal heeft Spartak vanavond thuis verloren van Racing Pelt met 2-3. Bij de rust stond het 0-2. Spartak kwam op 1-2 via Marijn Bertrands, maar 1 minuut later stond het 1-3. Koopmans scoorde dan nog de 2-3. Meer zat er niet meer in, ondanks het opofferen van de doelwachter voor een extra veldspeler. Spartak blijft wel leider met een punt voorsprong op Totten Ham dat één wedstrijd minder gespeeld heeft.

André Vanderheyden overleden

Maandag 19 februari 2018
Hechtel-Eksel - André Vanderheyden overledenZaterdag is André Vanderheyden overleden, de weduwnaar van Celina Claes. Hij was 89 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Mathijs Wuyts wint veldrit

Zondag 18 februari 2018
De veldrit in Hechtel voor renners van categorie B is vandaag gewonnen door Mathijs Wuyts. Er waren 27 deelnemers. Bij de dames was de overwinning voor Shana Maes.

Eksel B verliest van Zelem

Zondag 18 februari 2018
Hechtel-Eksel - Eksel B verliest van ZelemEksel B heeft deze namiddag thuis met 0-2 verloren van Eendracht Zelem. Eksel B staat dertiende in de stand met 18 punten uit 23 wedstrijden.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Hechtel wint van Wijchmaal

Zaterdag 17 februari 2018
In 3de Provinciale blijft Hechtel op titelkoers. Het won vandaag de derby in Wijchmaal met 0-4. Voor de Duinenjongens scoorden Steven Smeets, Sander Elia en Cedriec Vanherck (2). Hechtel komt zo op 1 punt van leider Bolderberg dat morgen de topper speelt tegen Ham.

Eksel A verslaat Tervant

Zaterdag 17 februari 2018
Hechtel-Eksel - Eksel A verslaat TervantEksel A heeft vanavond thuis een zuinige 1-0 zege behaald tegen AC Tervant. In een slappe eerste helft zonder doelkansen stond er bij de rust een logische 0-0 op het bord. Na de pauze was er lichte druk van de thuisploeg maar echte kansen kwamen er niet. Het was wachten tot de 84ste minuut vooraleer Thomas Beyen mooi voorzette en Marijn Bertrands rondde af. De thuisploeg blijft zo in het spoor van leider Reppel dat vanavond ook won met 1-0 van Opitter. Zaterdag staat in het Sparrenstadion de topper tegen Reppel op het programma. In de stand staat Eksel A tweede op vijf punten van RC Reppel.

Infosessie inbraakbeveiliging

Donderdag 15 februari 2018
Politie Kempenland organiseert een infosessie over inbraakbeveiliging.Tijdens deze sessie word je wegwijs gemaakt in diefstalpreventie via organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Tevens wordt uitgelegd wat de WhatsApp buurtpreventienetwerken zijn en hoe je je kan aansluiten. De infosessie vindt op maandag 26 februari om 18:30 uur plaats en dit in de politiepost in Leopoldsburg, Hechtelsesteenweg 1. Interesse? Schrijf je snel in via diefstalpreventie[!]politiekempenland.be.

Jan Baptist Wouters overleden

Donderdag 15 februari 2018
Hechtel-Eksel - Jan Baptist Wouters overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is vandaag de uit Eksel afkomstige Jan Baptist Wouters overleden, de echtgenoot van Elisa Molemans. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in funerarium Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

Jos Van Gool overleden

Donderdag 15 februari 2018
Hechtel-Eksel - Jos Van Gool overledenGisteren is Jos Van Gool overleden. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Laenen in Hechtel.

Toon Box overleden

Woensdag 14 februari 2018
Hechtel-Eksel - Toon Box overledenIn Korspel overleed gisteren Toon Box. Hij was 81 jaar en woonde eerder in Hechtel. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Korspel.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Michel Rubens overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Hechtel-Eksel - Michel Rubens overledenZaterdag is Michel Rubens overleden, de echtgenoot van Gerarda Knevels. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Hechtel-Eksel - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Ashley Heylen Vlaams judokampioene

Maandag 12 februari 2018
Hechtel-Eksel - Ashley Heylen Vlaams judokampioeneZoomAfgelopen weekend heeft de judoclub op het Vlaams Kampioenschap weer schitterende resultaten behaald. Ashley Heijlen (centraal op het podium) werd, als eerstejaars, Vlaams kampioene! Ze won al haar partijen bovendien met de hoogste score: ippon, vergelijkbaar met een knock-out bij het boksen. Ook Doreen Hendrikx vocht voortreffelijk en moest zich pas in de finale gewonnen geven. Zij behaalde dus zilver.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Truyers overleden

Maandag 12 februari 2018
Hechtel-Eksel - Jaak Truyers overledenOp 8 februari overleed in Lommel de uit Beverlo afkomstige Jaak Truyers. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Gelijkspel voor Eksel B

Zondag 11 februari 2018
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Eksel BEksel B heeft deze namiddag 3-3 gelijk gespeeld op het veld van Sporting Winterslag. In de stand staat Eksel B twaalfde met 18 punten uit 22 wedstrijden.

Imana Truyers 2de in Rotselaar

Zondag 11 februari 2018
Imana Truyers is vanmiddag tweede geworden in de cross-cup in Rotselaar. De zege was voor Sofie Van Accom. Imana blijft wel aan de leiding in de algemene stand.

Hechtel verslaat Lummen

Zaterdag 10 februari 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat LummenIn Derde Provinciale Heeft Hechtel vandaag Lummen verslagen. Uitslag: 1-4. De goals kwamen van Maik Tysiak en Cedriec VanHerck (3). De topschutter zit zo al aan 34 doelpunten dit seizoen. Hechtel blijft 2de in de stand met 41 punten uit 20 wedstrijden.
Eksel A heeft vanavond thuis verloren van Achel VV. Uitslag: 1-4. Eksel A staat tweede in de stand op vijf punten van Reppel.

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Denk aan de huisvuilzakken

Donderdag 8 februari 2018
Tot en met 31 december kunt u de huisvuilzakken voor 2018 afhalen op volgende locaties:
- Delhaize Hechtel, Rode Kruisplein 12
- Delhaize Eksel, Kerkstraat 9
- Novamarkt, Pundershoekstraat 18
- Spar, Overpelterbaan 9
- Gemeentehuis, Don Boscostraat 5.
Wél uw elektronisch identiteitskaart meebrengen.

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Hechtel-Eksel - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

Overleg over Noord-Zuidverbinding

Donderdag 8 februari 2018
Vanmiddag zaten Limburgse parlementsleden van zowel meerderheid als oppositie samen op het kabinet van minister van mobiliteit Ben Weyts op uitnodiging van de betrokken minister en minister Schauvliege. Onderwerp was de voortgang van de Noord-Zuidverbinding na het advies van de Raad van State op een voorstel van decreet terzake. "Alle aanwezigen bevestigden uitdrukkelijk de vaste wil en ambitie om de Noord-Zuidverbinding te realiseren. Het advies van de Raad van State is in geen enkel opzicht een (…) Het hele nieuwsbericht

Kwaliteitslabel voor Mariaziekenhuis

Woensdag 7 februari 2018
Hechtel-Eksel - Kwaliteitslabel voor MariaziekenhuisZoomHet Mariaziekenhuis heeft sinds vandaag zijn eerste NIAZ-kwaliteitslabel op zak. Dat label houdt in dat het ziekenhuis op onpartijdige wijze aantoont dat het hoogstaande kwalitatieve zorg biedt in een cultuur van continue verbetering. Aan het label ging een grondige en diepgaande kwaliteitsaudit vooraf: het ziekenhuis werd tot in de puntjes doorgelicht, en het hele team is dan ook supertrots op de score van 96%.
In november beoordeelde een team van 8 deskundigen van de externe, (…) Het hele nieuwsbericht

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Hechtel-Eksel - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Eugenie Van Gool overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Hechtel-Eksel - Eugenie Van Gool overledenZaterdag is Eugenie Van Gool overleden. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Laenen in Hechtel.

Zaalvoetbal: Spartak wint van Paal

Maandag 5 februari 2018
In het zaalvoetbal heeft Spartak vanavond zwaar uitgehaald. Het won van hekkensluiter Paal met 12-1. De doelpunten kwamen van Paesen (4), Marijn Bertrands (2), Bomans (2) , Elia 2), Dries Bertrands en Koopmans. Spartak blijft na 15 wedstrijden leider met 37 punten.

Mia Henderix overleden

Maandag 5 februari 2018
Hechtel-Eksel - Mia Henderix overledenVrijdag is Mia Henderix overleden, de echtgenote van Alphons Macours. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Hechtel-Eksel - En wat deed de politie de afgelopen dagen?Sommigen vragen zich af waarmee de politie zich de hele dag bezighoudt. Wellicht daarom zette de Politie Kempenland het vandaag op Facebook. Lees even mee:
"De politiezone Kempenland is recent bezig geweest met een nieuwe reeks van onderzoeken/ tussenkomsten:
- Er zijn dossiers opgestart wegens slagen en verwondingen
- Dossiers aangaande woninginbraken
- Onderzoek verkrachting van een minderjarige
- Er werden verdovende middelen in beslag genomen
- Er werd een (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Arena klopt Bocholt

Zondag 4 februari 2018
In het handbal hebben de heren van Arena vanavond thuis van Bocholt gewonnen met 36-26. In de stand staat Arena 2de met 46 punten, 2 punten minder dan Sporting NeLo.

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Gelijkspel voor Eksel A

Zondag 4 februari 2018
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Eksel AIn 2de Prov. heeft Eksel A opnieuw met punten gemorst. Op het veld van Lutlommel werd het 1-1. Bertrands scoorde voor de bezoekers. Eksel blijft 2de in de stand met 40 punten. Reppel blijft leider met 44 punten.

Hechtel wint van Breugel

Zondag 4 februari 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van BreugelIn 3de Provinciale heeft Hechtel ondanks een bar slechte wedstrijd gewonnen van Breugel met 6-3. De bezoekers kwamen op voorsprong via Roy Willekens maar Cedriec VanHerck maakte al vlug gelijk. Breugel bleef loeren op de counter en het was alweer Roy Willekens die de 1-2 scoorde. Maar nog voor de pauze hingen de bordjes weer gelijk. Cedriec VanHerck scoorde zijn 30ste van het seizoen. Na de rust miste eerst VanHerck nog een strafschop, alvorens Lennert Froeyen de thuisploeg op voorsprong bracht. Maar (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

HE-voc verliest van Wara Genk

Zondag 4 februari 2018
Hechtel-Eksel - HE-voc verliest van Wara GenkHe-voc A - Wara Genk B: 0-3 ( 20-25,25-27,15-25 )
He-voc kon zijn goede prestatie van vorige week niet consolideren tegen topploeg Wara Genk. Set twee was een dubbeltje op zijn kant waarin He-voc ontredderd achterbleef.
Via Ruben Van Dijck en Bram Jansen weerde He-voc zich in de eerste set als een duiveltje, 11-11. Maar via aces van Molemans maakte Genk het kloofje, 11-15. De inbreng van Karel Van Asten gaf stabiliteit, He-voc vecht terug tot 17-19. Maar Meelbergs was (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Eksel B

Zaterdag 3 februari 2018
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Eksel BEksel B is vanavond thuis tegen SK Heusden 06 niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Eksel B staat dertiende in de stand met 17 punten uit 21 wedstrijden.

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Hechtel-Eksel - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vzw: Tis wa Tis

Zaterdag 3 februari 2018
Tis wa Tis: dat is de naam van nieuwe vzw met zetel aan de Hoekstraat in Hechtel-Eksel. De vereniging heeft tot doel om deel te nemen aan de activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met carnaval om zo het carnavalsgebeuren in de gemeente levendig te houden.

Maandag beroepeninfobeurs

Vrijdag 2 februari 2018
Maandagavond vindt weer de beroepeninfobeurs plaats die jaarlijks georganiseerd wordt door de Rotaryclubs van Noord-Limburg. Alle scholen van de regio zijn uitgenodigd voor deze infoavond, waarop laatstejaars uit het secundair kunnen praten met een 70-tal professionals uit een 60-tal verschillende beroepen. Plaats van afspraak is dit jaar het Sint Augustinusinstituut, Sint-Jacobsstraat 12 in Bree vanaf 19u30. Inschrijvingen gebeuren via http://www.beroepsinformatie.be.
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Niesla Van Dijck overleden

Donderdag 1 februari 2018
Hechtel-Eksel - Niesla Van Dijck overledenDinsdag is de uit Peer afkomstige Niesla Van Dijck overleden, de echtgenoot van Godelieve Deckers. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Maandag (19 uur) is er daar een avondwake.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel