Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Eksel B verliest met 3-0 in ZonhovenEksel B heeft deze namiddag met 3-0 verloren op het veld van HW Zonhoven. Na 28 wedstrijden staat Eksel B dertiende in de stand met 25 punten.

Wat doen tegen een everzwijn?

Zaterdag 31 maart 2018
Vandaag gelezen
Wat kunnen mensen doen om een confrontatie met een wild zwijn te voorkomen? "De hond aan de lijn houden is echt het voornaamste advies. Als je met je hond op de paden blijft, is de kans klein dat een zwijn zich aangevallen voelt. Zwijnen met jongen zoeken beschutte plekken op, weg van de paden. Mocht er onverhoopt toch een zwijn op je af komen, dan kun je jezelf het beste zo groot mogelijk maken, en zorgen voor lawaai. Vaak zal ze dan wel omkeren: uiteindelijk raakt ze ook ver van haar jongen verwijderd, en neemt dat instinct het over."
Boswachter Mari de Bijl op ed.nl

Theresia Schraepen overleden

Vrijdag 30 maart 2018
Hechtel-Eksel - Theresia Schraepen overledenVandaag is de uit Eksel afkomstige Theresia Schraepen overleden, de weduwe van Theodoor Claes. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Peer. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Jaeken aan de Kerkstraat.
Wim Vliegen uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Belgian Building Materials opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de in- en uitvoer van bouwmaterialen en de verhuring van machines.

Don Boscocollege: strafste school?

Donderdag 29 maart 2018
Het Don Boscocollege van Hechtel is één van de vijftien kandidaten voor de titel van Strafste School van Vlaanderen. Op 3 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Er zijn nog merels

Donderdag 29 maart 2018
Hechtel-Eksel - Er zijn nog merelsZoomUit de tellingen van het meest recente Grote Vogelweekend van Natuurpunt bleek dat de merel sterk achteruit is gegaan. De oorzaak is te zoeken bij het uitbreken van het Usutu-virus afgelopen zomer.Desalniettemin zijn de merels toch volop actief in mijn tuin, meldt Luc Beysen.

Renaat Lauwers overleden

Donderdag 29 maart 2018
Hechtel-Eksel - Renaat Lauwers overledenOp 24 maart overleed de uit Hechtel afkomstige Renaat Lauwers, de echtgenoot van Mia Cillen. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in  de Sint-Catharinakerk in Maaseik.

Nieuwe bvba: DVB Decor Paint

Woensdag 28 maart 2018
Davy Van Bever uit Hechtel-Eksel heeft de bvba DVB Decor Paint opgericht met zetel aan de Hoofdstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer behang- en schilderwerken.

'Fusies gemeenten noodzakelijk'

Dinsdag 27 maart 2018
Fusies van gemeenten worden noodzakelijk. Dat stelt Voka-Limburg. "De geboorte van Pelt en Oudsbergen is in dat opzicht een sterk staaltje toekomstgericht bestuur én een stap in de goede richting. Maar we moeten verder gaan en daarom wil Voka dat gemeenten verplicht opschalen tot minimaal 10.000 inwoners. Voor Limburg betekent dit concreet dat een kwart van de gemeenten zullen moeten fuseren. Hierbij hanteren we het Deense model, waarbij gemeen­ten zes maanden de tijd krijgen om op vrijwillige basis deze schaal te bereiken”, aldus VOKA.

Lena Wouters overleden

Dinsdag 27 maart 2018
Hechtel-Eksel - Lena Wouters overledenGisteren is Lena Wouters overleden, de weduwe van Toine Smeets. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Eerste beelden van wolf Naya

Dinsdag 27 maart 2018
Hechtel-Eksel - Eerste beelden van wolf NayaZoomDe eerste nachtbeelden van de ondertussen beroemde Vlaamse wolf zijn een feit. De wolf verblijft al geruime tijd op het militair gebied van Leopoldsburg en de vallei van de Zwarte Beek. Naya liet zich om 4 u ’s nachts in Bosland filmen door een wildcamera. Dat laat het Agentschap voor Natuur en Bos weten via twitter. Bekijk de beelden via deze link.

Wie wint de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomSinds gisterochtend leven we weer in zomertijd. We kennen weinig voorstanders, maar er is weinig aan te doen. Vandaar deze cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt deze lonesome bureau-werker op maandagmorgen, wanneer het zomeruur pas ingegaan is?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Verlies voor dames HE-voc

Maandag 26 maart 2018
Hechtel-Eksel - Verlies voor dames HE-vocHE-voc - Stalvoc: 0-3 (11-25, 15-25 en 18-25) De dames van HE-voc zijn helaas roemloos ten onder gegaan in hun eerste wedstrijd van de play-offs. Tegen een veel te sterk Stalvoc kwamen ze er niet aan te pas. In de laatste set probeerden ze een beetje weerwerk te bieden, maar tegen killer-opslagen, een zeer stevige verdediging en knap aanvalswerk konden ze niet op. Dit Stalvoc speelt ongetwijfeld kampioen.
HE-voc likt de wonden en maakt zich op voor de laatste twee wedstrijden waarin ze zeker en vast nog mooi volleybal zullen laten zien. En uiteraard voor die tweede plaats zullen vechten!

Wie won de dvd?

Maandag 26 maart 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Hilda Van Mierlo. Ze had volgens de jury de plezierigste reactie in petto voor ons wekelijks tekstballonnetje. Straks de nieuwe opgave!

Zomeruur in het recyclagepark

Maandag 26 maart 2018
Vanaf morgen/dinsdag gaat de zomeruurregeling in op het recyclagepark. Tot en met zaterdag 27 oktober kunt u op volgende tijdstippen uw afval naar het park brengen:
Maandag: gesloten;
Dinsdag, woensdag en vrijdag: van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur;
Donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 18.00 uur; 
Zaterdag van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

Flinke prestatie van judoka's

Zondag 25 maart 2018
Hechtel-Eksel - Flinke prestatie van judoka'sZoomVandaag hebben de judoka's van JC Neerpelt-Eksel weer het beste van zichzelf gegeven op de beker van de fruitstreek te Sint-Truiden. Alle dertien deelnemers vochten als leeuwen en mochten trots hun medailles in ontvangst nemen.

Gelijkspel voor Eksel B

Zondag 25 maart 2018
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor Eksel BEksel B heeft vanmiddag 4-4 gelijk gespeeld op het veld van Turkse Rangers. Eksel B staat dertiende in de stand met 25 punten uit 27 wedstrijden.

HE-voc - BVMV Beerse 0-3

Zondag 25 maart 2018
Hechtel-Eksel - HE-voc - BVMV Beerse 0-3Stunten tegen de leider Beerse zat er vandaag niet in voor HE-voc. Beerse was in alle compartimenten de betere. Enkel in de derde set kon He-voc het spannend maken. Van in het begin van de eerste set stond de receptie onder druk, 2-5. He-voc kwam niet in zijn spel en Beerse maakte geen fouten, 4-8. Via Giel Fonteyn en Karel Van Asten stak He-voc toch zijn neus aan het venster, 7-9. Maar weer met gerichte opslagen en aces maakte Beerse het verschil, 9-15. Via weer Giel Fonteyn met hulp van Stijn Paesen vocht (…) Het hele nieuwsbericht

Eksel A - Meeuwen 2-2

Zaterdag 24 maart 2018
Hechtel-Eksel - Eksel A - Meeuwen 2-2Eksel A heeft vanavond thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen KSK Meeuwen en staat derde in de stand op zes punten van leider Achel VV. Hechtel FC won met 0-2 bij Ham United en staat aan de leiding met vijf punten voorsprong op Bolderberg dat morgen nog speelt.

Winteruur wordt zomeruur!

Zaterdag 24 maart 2018
Hechtel-Eksel - Winteruur wordt zomeruur!ZoomVannacht schakelen we over op de zomertijd. Om 2 uur draaien we de klok een uur vooruit. We verliezen dus een uurtje slaap.
Tijdens de avondspits botsten vandaag twee auto's op de Peerderbaan in Hechtel-Eksel. Daarbij raakten drie personen uit Peer gewond.
Vandaag viert de Voedselbank Limburg haar 25-jarig bestaan. De organisatie zamelt sinds 1993 overschotten in van voedingswaren en stelt die dan gratis ter beschikking van erkende caritatieve verenigingen die ze op hun beurt bedelen aan minderbedeelden. Vorig jaar hielpen de Voedselbanken 157.151 minderbedeelden van wie 11.254 Limburgers. In vijf jaar tijd is het aantal hulpbehoevenden met 30 procent gestegen, in tien jaar tijd gaat het zelfs om 45 procent.In Limburg verdeelde de Voedselbank vorig jaar 1.237 ton voedingsmiddelen over 55 caritatieve verenigingen maar ook aan enkele sociale instellingen in Limburg. De Voedselbank ontvangt geen subsidies en is aangewezen op giften.

Louis Feyen overleden

Donderdag 22 maart 2018
Hechtel-Eksel - Louis Feyen overledenGisteren is de uit Hechtel afkomstige Louis Feyen overleden, de weduwnaar van Paula Moons. Hij was 87 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Berkenbos. Vrijdag (19.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters en Baers in Heusden-Centrum.
Hechtel-Eksel - Lezing Sabine De Vos over CuninaZoomCunina is een Belgische onafhankelijke ontwikkelings-organisatie. Ze ijveren in zes partnerlanden (Brazilië, de Filipijnen, Haïti, Nepal, Oeganda en Zuid-Afrika) voor een betere toegang en kwaliteit van basis en secundair onderwijs, onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging. Morgen - woensdag - komen oprichtster Sophie Vangheel en meter Sabine De Vos naar het Raadhuis in Lommel om over hun organisatie en de vele projecten te vertellen. Cunina is het (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek

Maandag 19 maart 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boekZoomHet is me wat, met die sociale media tegenwoordig. Zo is er sprake van om ze binnenkort te verbieden voor kinderen die jonger zijn dan 13 jaar. Terwijl die kinderen vaak gemakkelijker met die media kunnen omgaan dan hun ouders. Wat zegt de moeder van dit meisje tegen haar dochter die op Instagram zit?
Mail uw tekstje vóór zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Elke baby verdient een goede start in het leven. Maar de leefomstandigheden van toekomstige ouders zijn soms minder gunstig, bijvoorbeeld omwille van psychische problemen, zwakke sociale ondersteuning, (vermoeden van) drug- of alcoholgebruik, een moeilijke financiële situatie… Om deze ouders te ondersteunen werd een jaar geleden PRAGT in het leven geroepen. Die afkorting staat voor Perinataal Regionaal Ambulant GezinsTraject. PRAGT heeft vorig jaar al 17 gezinnen (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe fietsgids voorgesteld

Maandag 19 maart 2018
Hechtel-Eksel - Nieuwe fietsgids voorgesteldZoomVoor het derde jaar op rij presenteerden Leo Swinnen en Dirk Van Bun hun fietsgids 'Tips voor fietsers'. "We zijn daar een heel jaar mee bezig geweest," vertellen ze. "Dikwijls fietst men naar een cafeetje om de dorstigen te laven en zegt men: dju 't is niet open. Ook om dat te vermijden hebben we deze gids gemaakt. Je vindt er alle horecazaken in die op je fietsroute liggen. We zijn begonnen met 12.000 exemplaren in 2016 en zitten nu al aan 43.000. Inmiddels breidden we ons (…) Het hele nieuwsbericht

Wie won de dvd?

Zondag 18 maart 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is Koen Voortmans. Die zag een koppel bij de boer informeren of ze zelf biefstuk van de koe mochten afsnijden. Heel wat andere inzenders lieten het koppel vragen waar ze de blinde vinken konden vinden. En zo waren er nog aardige inzendingen.
Morgen een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Hechtel verslaat Peer SV

Zondag 18 maart 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat Peer SVHechtel FC heeft deze namiddag Peer SV verslagen. Uitslag: 1-0. Hechtel staat aan de leiding met twee punten voorsprong op Bolderberg. Eksel A verloor met 3-1 bij Grote Heide en staat derde op vijf punten van leider Reppel.

HE-voc wint van Herenthout

Zondag 18 maart 2018
Hechtel-Eksel - HE-voc wint van HerenthoutHerenthout - He-voc A: 2-3 (21-25, 25-23, 20-25, 25-18, 13-15) In zowat "de cruciale match voor behoud" was de opdracht voor HE-voc simpel: punten mee naar huis nemen. En de mannen van Tom Kenens slaagden met brio!
Beide ploegen starten geconcentreerd en houden mekaar perfect in evenwicht, 5-5. Maar dan zijn Jard Claessens en Ruben Van Dijck niet meer te stoppen en loopt He-voc uit naar 6-11. Herenthout vecht zich terug in de match via lange rally's en komt terug aansluiten bij 20-20 (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Wedstrijd Eksel B - V. Lommel afgelastOndanks de inspanningen van vrijwilligers om het terrein na de sneeuwval speelklaar te krijgen werd vanavond de wedstrijd van Eksel B tegen Verbroedering Lommel afgelast.
Hechtel-Eksel - Inschrijvingskiosken in MariaziekenhuisZoomMaandag 19 maart worden in het Mariaziekenhuis vier inschrijvingskiosken in gebruik genomen. Aan deze kiosken kan een patiënt, die voor een reguliere raadpleging komt, zich op minder dan een minuut inschrijven. Na die inschrijving aan een kiosk kan de patiënt zich direct naar de wachtzaal van de arts begeven of zich aanmelden op het secretariaat van de arts. Hierdoor zal de wachttijd in de wachtzaal bij de inschrijvingen verminderen.
Elke patiënt moet zich altijd eerst aanmelden aan een kiosk. Dit omdat de kiosken ook fungeren als automaat voor volgnummers om door een medewerker geholpen te worden. De kiosken met touchscreen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Inschrijven kan in 5 eenvoudige stappen (zie afbeelding).

Nieuwe start voor Noord-Zuid

Vrijdag 16 maart 2018
De nieuwe procesaanpak voor complexe projecten van de Vlaamse overheid zet in op de realisatie van projecten binnen een aanvaardbare termijn en met een zo maximaal mogelijk draagvlak. De Vlaamse Regering keurt nu de startbeslissing goed van het complex project 'Noord-Zuidverbinding Limburg' in de zin van het decreet over complexe projecten. De bevoegde ministers zullen zorgen voor de verdere uitvoering van deze startbeslissing; de gouverneur van de provincie Limburg wordt aangeduid als procesbegeleider en voorzitter van de stuurgroep.
(Mededeling van de Vlaamse regering)

Nieuwe winterprik

Vrijdag 16 maart 2018
Een nieuwe winterprik in de vorm van winterse neerslag komt Vlaanderen in de loop van de nacht binnen. Volgens Meteo Wing kan deze winterse neerslag onder de vorm van aanvriezende regen vallen waardoor er lokaal kans is op gevaarlijk gladde wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan om na middernacht uitermate voorzichtig te zijn op de weg. De weersvoorspeller van Meteo Wing verwacht na middernacht een zwakke neerslagzone die vanaf het noordoosten Vlaanderen zal binnenkomen. Deze neerslagzone (…) Het hele nieuwsbericht

Victor Panis overleden

Vrijdag 16 maart 2018
Hechtel-Eksel - Victor Panis overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Victor Panis overleden, de echtgenoot van Rachel Coninckx. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Minieme bevolkingsgroei

Vrijdag 16 maart 2018
Volgens bevolkingsprognoses van het Federaal Planbureau zal de Limburgse bevolking tussen 2017 en 2070 slechts groeien met 1,6 procent. Dat steekt schril af tegen de verwachte bevolkingsgroei in Vlaams-Brabant (30,8 procent), Oost-Vlaanderen (27,2 procent) en Antwerpen (25,6 procent).

Twee nieuwe Dylans

Vrijdag 16 maart 2018
Hechtel-Eksel - Twee nieuwe DylansZoomVandaag wordt Elliott Murphy 69 jaar. De singer-songwriter is nog altijd actief, maar begon in 1973 toen hij de nieuwe Bob Dylan werd genoemd. Lees hier hoe hij samenwerkte met Bruce Springsteen, die dezelfde titel kreeg toebedeeld.

Limburg vergrijst

Donderdag 15 maart 2018
Bank Belfius, die een doorlichting maakte van alle Belgische gemeenten, heeft 25 van de 44 Limburgse gemeenten het etiket 'vergrijzende bevolking' gegeven. Volgens de bank kan dat de betrokken gemeenten financieel in de problemen brengen want gepensioneerden betalen minder gemeentebelastingen.

Daar is de Veiligheidsmonitor

Donderdag 15 maart 2018
Hechtel-Eksel - Daar is de VeiligheidsmonitorDe Veiligheidsmonitor is een bevraging bij de burgers over verschillende veiligheidsthema's. Via dit initiatief kan je binnenkort als burger bevraagd worden over uw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Het initiatief wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en de lokale gemeentebesturen. De deelnemers worden via een steekproef geselecteerd.De resultaten worden begin 2019 verwacht, zodat ze kunnen worden opgenomen in de verschillende beleidsplannen.

Blanke blues

Donderdag 15 maart 2018
Hechtel-Eksel - Blanke bluesZoomVandaag viert Hughie Flint zijn 78ste verjaardag. De drummer is een pionier van de blanke blues bij John Mayall & The Bluesbreakers, Alexis Korner, Savoy Brown en The Blues Band. Maar hij leunde soms aan tegen de folk, bijvoorbeeld in Malt And Barley Blues van zijn eigen formatie. Heel zijn cv kan je hier vinden.

Wie wint de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Hechtel-Eksel - Wie wint de dvd?ZoomJe zal maar landbouwer zijn dezer dagen, met al die schandalen in de vleesindustrie. Reden voor Stijn Lodewijks om er zijn wekelijkse cartoon aan te wijden. Wat zegt deze man als hij samen met zijn vrouw bij de landbouwer arriveert?
Mail uw tekstje voor zaterdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. Misschien wordt u de winnaar!
Volgende week start bij VTM de realityreeks ‘F-16’, over het leven van negen Belgische F-16-piloten. De reeks is gefilmd op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. In de VTM-reeks geven de piloten een inkijk in hun eigen wereld. We krijgen onder meer te zien hoe hun training op de vliegbasis eraan toegaat en we zijn erbij tijdens acties in Syrië en Irak. 'F-16' is vanaf dinsdag 20 maart te bekijken op VTM.

Wie won de dvd?

Dinsdag 13 maart 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet is F. Vandersanden. Hij/zij (geen voornaam bij de inzending) had de plezierigste reactie bedacht voor de "koning Winter". Héél veel inzenders hielden het op "I'll be back", vele anderen haalden er op de een of andere manier de ijsheiligen bij. Straks een nieuw opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
In zijn rush naar de titel in 3de Provinciale dreigt K. Hechtel FC één van zijn smaakmakers te moeten missen. Dimitri Mrgole kreeg voor zijn rode kaart in Gestel een schorsing van 3 speeldagen. Hechtel gaat in beroep; dat wordt donderdag behandeld.

Madeleine Snoeks overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Hechtel-Eksel - Madeleine Snoeks overledenVandaag is Madeleine Snoeks overleden, de weduwe van Jozef Driesen. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Ann Boonen overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Hechtel-Eksel - Ann Boonen overledenGisteren is in Hechtel de uit Hamont afkomstige Ann Boonen overleden. Zij was 43 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Alfonsine Simons overleden

Dinsdag 13 maart 2018
Hechtel-Eksel - Alfonsine Simons overledenIn rusthuis Den Boogerd in Eksel is gisteren de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Alfonsine Simons overleden, de weduwe van Jan Plas. Ze was 86 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Kaulille. Vrijdag om 18.30u is er daar een avondwake, waarna gelegenheid tot laatste groet. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.

Klimaatdoelstelling ondertekend

Dinsdag 13 maart 2018
41 van de 44 burgemeesters van Limburgse gemeenten hebben vanmorgen in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de provinciale convenant voor klimaat en energie ondertekend. Ze willen daarmee hun steun toezeggen aan de ambitie om tegen 2030 de uitstoot van CO2 met 40 procent te verminderen en tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Dat is de nieuwe klimaatdoelstelling van de provincie. Alle gemeentebesturen - op drie na - bundelen de krachten, samen met Nuhma, Infrax, Bond Beter Leefmilieu en LRM. Bij de ondertekening ontbraken As, Ham en Voeren.

Martin Vrijsen overleden

Maandag 12 maart 2018
Hechtel-Eksel - Martin Vrijsen overledenGisteren in Eksel de uit Wijchmaal afkomstige Martin Vrijsen overleden, de weduwnaar van Anna Coumans. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - HE-voc-dames A verslaan Kortessem AHE-voc A - Kortessem A: 3-2 (25-23, 25-13, 14-25,14-25, 15-12)
Het was een wedstrijd die voor beide teams niet echt meer van belang was. Zowel Hechtel als Kortessem schaarde zich de afgelopen matchen in de top vier, waardoor dit enkel nog een match was om de reguliere competitie af te werken. Toch was Hechtel enorm gebeten om Kortessem een verliesmatch aan te smeren. De thuisploeg begon dan ook zeer geconcentreerd, wat resulteerde in mooi volleybal, maar de afwerking was er nog niet altijd. (…) Het hele nieuwsbericht
Op 26 februari is de groepsaankoop ‘Limburg Stapt Over’ gestart. Vanaf die datum kunnen Limburgse huishoudens zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Inschrijven kan tot 5 april 2018. Daarna strijden leveranciers van 100% groene energie tijdens een veiling tegen elkaar. Het voordeligste bod wint. Vervolgens beslist elke inschrijver zelf of hij het voorstel aantrekkelijk genoeg vindt. En besluit men over te stappen, dan wordt de overstap automatisch geregeld. Vrijblijvend inschrijven kan via www.limburgstaptover.be.

Mathy Meurs overleden

Maandag 12 maart 2018
Hechtel-Eksel - Mathy Meurs overledenIn zorgcentrum De Mistel in Overpelt is de uit Neerpelt afkomstige Mathy Meurs overleden, de echtgenoot van Julietten Kwanten. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroetingsmomentl: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Arena wint door forfait

Zondag 11 maart 2018
De handbalwedstrijd tussen Arena en Houthalen van vanavond gaat NIET door. De bezoekers geven forfait en zo wint Arena met 10-0. In de stand blijft Arena op 2 punten van leider Sporting NeLo 2.

Verlies voor Eksel B

Zondag 11 maart 2018
Hechtel-Eksel - Verlies voor Eksel BEksel B is deze namiddag gaan verliezen op het veld van Eendracht Houthalen. Uitslag: 3-1. In de stand staat Eksel B na 26 wedstrijden dertiende met 24 punten.

He-voc verliest van Vosselaar

Zondag 11 maart 2018
Hechtel-Eksel - He-voc verliest van VosselaarHe-voc A - Vosselaar 1-3 ( 25-23, 19-25, 16-25, 19-25 ) 
De heren van He-voc konden niet stunten tegen Vosselaar, derde in de stand en halve liga B-ploeg. He-voc kan wel terugblikken op een prima wedstrijd maar moest de wet van de sterkste ondergaan. 
Met een gedreven Karel Van Asten en een sterke Ruben Van Dijck liep het uit naar 8-6. Maar Vosselaar verdedigt zich de pleuris en kan rekenen op een sterke oppo Guns, 8-12. Een dubbele wissel met Van Heugten en Fonteyn in rendeert (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel verslaat Kaulille

Zaterdag 10 maart 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat KaulilleHechtel FC is vanavond gaan winnen bij Kaulille FC. Uitslag: 0-2. Al na 5 minuten zaten de bezoekers op rozen toen Mrgole na een mooie aanval laag in doel schoof. Hechtel kreeg daarna nog enkele kansen, maar vergat de wedstrijd te beslissen. Kaulille daarentegen kreeg geen enkele kans voor mekaar en zo gingen beide ploegen rusten bij een 0-1 stand. Na de pauze hetzelfde spelbeeld en opnieuw scoorden de bezoekers vrij snel. Cedriec Vanherck kopte zijn 40ste goal tegen de touwen: 0-2. Kaulille kon daar niets tegenover zetten en de Duinenjongens speelden de partij rustig uit. Hechtel legt zo de druk op Bolderberg dat morgen speelt. Hechtel heeft 53 punten uit 24 wedstrijden.Eksel A speelde thuis 2-2 gelijk tegen Lindel-Hoeven VV. De bezoekers kwamen nochtans 0-2 voor maar Sandy De Pachter scoorde, alleen voor doel, de aansluitingstreffer. En in de 95ste minuut floot de scheidsrechter voor strafschop na handspel. Laurens Driessen zette in 2 tijden de elfmeter om. Eksel A staat tweede in de stand op twee punten van Reppel.

KFC Eksel zoek speelsters

Vrijdag 9 maart 2018
Hechtel-Eksel - KFC Eksel zoek speelstersOp internationale vrouwendag heeft KFC Eksel vandaag een oproep gedaan tot kandidaat-speelsters. "KFC Eksel beschikt dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis over een vrouwelijk elftal en is daar fier op! De ploeg doet het goed en staat in de middenmoot van het klassement. Ook volgend jaar willen we een nieuw hoofdstuk breien aan dit succesverhaal, maar daarvoor zijn we nog op zoek naar nieuwe spelers," luidt het. Jonge dames die willen voetballen, kunnen contact opnemen met coach Glen Saenen, tel. 0494 304 538.

Robert Bellinkx overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Hechtel-Eksel - Robert Bellinkx overledenWoensdag is Robert Bellinx overleden. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Maandag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Gerdingen waarna gelegenheid tot groeten in De Barrier, tegenover de kerk.
Gisteren hebben de drie Noord-Limburgse politiezones een verkeersactie rond zwaar vervoer gehouden. In totaal werden daarbij 1421 voertuigen gecontroleerd op drie plaatsen.
In Overpelt werden 21 vrachtwagens en 13 auto's gecontroleerd. Dat leidde tot 6 onmiddellijke inningen ter waarde van 3450 euro en 2 PV's verzekering en rijbewijs. In Lommel leverde de controle van 18 vrachtwagens en 5 auto's 3 onmiddellijke inningen ter waarde van 465 euro op, en 3 PV's (rijbewijs/ sturen (…) Het hele nieuwsbericht

Truike Schroyen overleden

Vrijdag 9 maart 2018
Hechtel-Eksel - Truike Schroyen overledenIn Lommel overleed op 5 maart Truike Schroyen, de weduwe van Albert Berckmans. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nieuwe bvba: Roerdomp Immo

Donderdag 8 maart 2018
Vivi Peeters uit Valkenswaard en Petrus Peeters uit Eindhoven hebben de bvba Roerdomp Immo opgericht met zetel aan de Roerdomplaan in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer immo-activiteiten én het verlenen van advies over hardware en software.
Op de Limburgse wegen gebeurden het afgelopen weekend 86 verkeersongevallen. In 20 gevallen was er sprake van vluchtmisdrijf. In het laatste weekend van februari werden er 17 gevallen van vluchtmisdrijf geregistreerd.
De structurele tewerkstelling binnen de Limburgse KMO’s kende vorig jaar een sterke stijging. Dat zegt SD Worx. Er was een toename van 2 procent van de tewerkstelling. Hiermee scoort Limburg het beste rapport van alle provincies en ligt de groei 0,6 procent hoger dan het Vlaams gemiddelde. Opvallend: 46 procent van de Limburgse KMO’s gaf aan dat de taxshift een belangrijke rol heeft gespeeld in de beslissing om nieuwe medewerkers aan te werven.

4.000 klachten over De Lijn

Woensdag 7 maart 2018
Zowat 10 procent van de 40.000 klachten die de klantendienst van vervoersmaatschappij De Lijn vorig jaar kreeg, kwam uit Limburg.  De meeste klachten kwamen uit de provincie Antwerpen.

1.155 aangiftes over stalking

Woensdag 7 maart 2018
In Limburg werden vorig jaar 1.155 aangiftes over stalking gedaan. In de helft van de gevallen werd de klacht geseponeerd.
Bij invallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg en bij 18 huiszoekingen - onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Hechtel-Eksel - zijn gisterenavond een grote partij wapens en zelfs een raketlanceerder gevonden. Ook troffen de agenten er onder meer kogelvrije vesten met politielogo's en drugs aan. Er zijn twaalf verdachten opgepakt.

Brandje op militair domein

Dinsdag 6 maart 2018
Hechtel-Eksel - Brandje op militair domeinDe brandweer moest deze namiddag uitrukken omdat zo'n 1 are heide vuur had gevat in de buurt van het vliegterrein van Sanicole. De brand kon snel geblust worden.

Ouder worden in Hechtel-Eksel

Dinsdag 6 maart 2018
Hechtel-Eksel - Ouder worden in Hechtel-EkselZoomGemeente, OCMW en seniorenadviesraad (SAR) nodigen jong & oud uit om voorstellen te doen over hoe ideaal oud(er) worden kan in Hechtel-Eksel. Misschien wil jij wel een 'hangplek' voor ouderen? Of denk je aan een 'app' om het contact tussen mensen te vergroten? Of zie je in je buurt wel een manier waarop ouderen en jongeren elkaar een handje kunnen toesteken bij de een of andere klus?
Wie wil meedenken en –praten over hoe je oud wil worden in onze gemeente, is welkom op 26 maart om 19u30 in (…) Het hele nieuwsbericht

945 everzwijnen geschoten

Dinsdag 6 maart 2018
In 2017 zijn er in Limburg 945 everzwijnen geschoten. Dat zijn er 350 meer dan in 2016.

Bertha Diepvens overleden

Dinsdag 6 maart 2018
Hechtel-Eksel - Bertha Diepvens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Bertha Diepvens overleden, de echtgenote van Frans Van Broeckhoven. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

26 verkeersdoden in Limburg

Maandag 5 maart 2018
Vorig jaar zijn in Limburg 26 personen omgekomen in het verkeer. Dat is het laagste cijfer ooit. In 2016 vielen er  35 verkeersdoden. In de cijfers gaat het om verkeersslachtoffers die ter plaatse overlijden. Ook opvallend is dat het aantal ongevallen waarbij gewonden vallen het sterkst afnam in Limburg namelijk met bijna 12 procent. 

Louis Vrolix overleden

Maandag 5 maart 2018
Hechtel-Eksel - Louis Vrolix overledenZaterdag is de uit Peer afkomstige Louis Vrolix overleden, de echtgenoot van Martha Opdeweegh. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Truike Hermans overleden

Maandag 5 maart 2018
Hechtel-Eksel - Truike Hermans overledenIn Wijchmaal is zaterdag de uit Eksel afkomstige Truike Hermans overleden, de weduwe van Jef Ulenaers. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 4 maart 2018
Hechtel-Eksel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is een paar jaar geleden dat we nog zo'n hoeveelheid sneeuw in de winter gehad hebben. Maar nu de kraanvogels terugkeren kan ook de lente niet meer veraf zijn. Een kapstok voor cartoonist Stijn Lodewijks om zijn nieuwe cartoon aan op te hangen. Wat zegt "koning Winter" als hij door de kinderen wordt weggejaagd?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En misschien wordt u dan wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Zondag 4 maart 2018
Hechtel-Eksel - Wie won de dvd?ZoomHet was Cynthia Callens. De meeste inzenders stuurden - het was te verwachten -  een tekstje in dat iets te maken had met onderwijs. Mooi was ook de inzending van iemand die de "leraar" een vraag liet stellen over het aantal "blauwe bonen" in een dozijn. Maar de jury vond de tekst van Cynthia Callens het plezierigst. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Hechtel klopt Kadijk

Zondag 4 maart 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt KadijkHechtel FC heeft deze namiddag Kadijk verslagen. Uitslag: 2-1. De winnende goal werd vlak voor affluiten gescoord uit penalty. Hechtel blijft zo met 50 punten uit 23 wedstrijden 2de, op 1 punt van leider Bolderberg die ook won.
Eksel B versloeg Sparta Lille met 4-1 en staat twaalfde in de stand met 24 punten uit 25 wedstrijden.

Handbal: Arena klopt Meeuwen

Zondag 4 maart 2018
De heren van handbalclub Arena hebben gisteravond Meeuwen verslagen met een monsterscore. Het werd in de Ekselse sporthal maar liefst 50-14. In de stand word Arena voorlopig leider met 52 punten uit 18 wedstrijden.

Hechtel-Eksel - Eksel A verliest van KFC Hamont 99In 2de Provinciale A heeft Eksel A vanavond in Hamont verloren met 2-0. Het kon daardoor niet profiteren van het puntenverlies van leider Reppel. Eksel blijft op 2 punten van Reppel en Achel komt op 3 punten van de leider.
Het Provinciaal Comité van de KBVB heeft beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van de wedstrijden voor vrouwen, reserven en jeugd op zaterdag 3 maart en zondag 4 maart.
Vandaag treedt de nieuwe bisschopsraad van het bisdom Hasselt aan. De raad wijzigde in samenstelling en in de bevoegdheden van zijn leden. E.H. Bart Coenegrachts, diaken Etienne Sourbron en Francis Loyens vervoegen zich voor de eerste maal bij de bisschopsraad. Verschillende wisselingen van beleidsmedewerkers van het bisdom tijdens de laatste maanden hebben geleid tot wijzigingen in de samenstelling en in de bevoegdheid van de bisschopsraad. De nieuwe bisschopsraad is in functie vanaf 2 maart.
Nieuw (…) Het hele nieuwsbericht
In 2017 hebben politie en parket in Limburg in totaal 158 moeilijk bereikbare vennootschappen gecontroleerd. Het gaat om vennootschappen die op een fictief adres worden ingeschreven en van een stroman worden voorzien om onder de radar te blijven. Deze ‘schermvennootschappen’ worden gebruikt voor de organisatie van allerlei vormen van fraude : oplichting, faillissementsfraude, BTW-ontduiking, witwasoperaties, enz. Het parket tracht deze vennootschappen uit het handelsverkeer te halen om fraude (…) Het hele nieuwsbericht

Fietsen door het ijs

Donderdag 1 maart 2018
Hechtel-Eksel - Fietsen door het ijsZoomToerisme Limburg maakt in de zomer reclame met "Fietsen door het water", waarbij je in Bokrijk tussen twee vijvers door kan fietsen. Het is nog mooier als het gevroren heeft! (Foto Toerisme Limburg)

56,7 procent meer appartementen

Donderdag 1 maart 2018
Tussen 2005 en 2017 is het aantal appartementen in Limburg gestegen met 56,7 procent. Dat is de sterkste stijging van alle Vlaamse provincies.

Staf Wellens overleden

Donderdag 1 maart 2018
Hechtel-Eksel - Staf Wellens overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Staf Wellens overleden, de echtgenoot van Maria Vandezande. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Nora Leeters overleden

Donderdag 1 maart 2018
Hechtel-Eksel - Nora Leeters overledenGisteren is Nora Leeters overleden, de echtgenote van Door Grobben. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel