Het overige nieuws

321 werkzoekenden

Zondag 30 september 2018
Hechtel-Eksel telde in 2017 gemiddeld 321 werkzoekenden. Dat is 4,13 % van de actieve bevolking (18-64 jaar), lager dan Limburg (5,27 %) en het Vlaams Gewest (5,35 %).

1.200 deelnemers voor Boslandtrail

Zondag 30 september 2018
50 of 100 km wandelen, dat was de uitdaging bij de eerste 'boslandtrail'. Een wandel-of looptocht van 50 of 100 kilometer door Bosland. Bij zo'n trailtocht wandelen of lopen deelnemers door de bossen en de natuur, over smalle paadjes en hellingen. In Bosland konden de 1.200 deelnemers kiezen voor 50 of 100 kilometer. Vanaf een kwart van het parcours had de organisatie op elk checkpunt medische ondersteuning voorzien. 170 vrijwilligers hebben alles in goede banen geleid. Uiteindelijk hebben ruim 980 personen de eindmeet gehaald. Redenen om af te haken waren vooral pijnlijke voeten of de kou.

Eksel klopt Lindel-Hoeven

Zondag 30 september 2018
Hechtel-Eksel - Eksel klopt Lindel-HoevenFC Eksel heeft de derby tegen Lindel-Hoeven gewonnen. Uitslag: 0-3. De doelpunten kwamen van Glenn VerVloet(2) en Dries Bertrands. Eksel heeft na 5 wedstrijden 9 punten. Hechtel verloor met 0-4 van Ham. De Duinenjongens hebben na 5 wedstrijden eveneens 9 punten op de teller.

Heren HE-voc winnen van Bolderberg

Zondag 30 september 2018
Hechtel-Eksel - Heren HE-voc winnen van BolderbergBolderberg-HE-voc: 1-3 (23-25, 26-24, 24-26 en 14-25)
De Heren A hebben de moeilijke verplaatsing naar Bolderberg met succes genomen.Veel heibel en discussie maar de mannen bleven kalm. Nils Gielen verdedigde alles, Bart Roosen blokte als de beste, Jard Claesens en Giel Fonteyn aan het kanon. Nathan Geenen verdeelde zoals in zijn beste dagen tegen een stug maar veel fouten makend Bolderberg. Mooie driepunter!
In het zaalvoetbal heeft Spartak Eksel La Cantina Houthalen verslagen. Uitslag: 6-4.

Meer screening op voorkamerfibrillatie

Zaterdag 29 september 2018
Voorkamerfibrillatie (VKF) is de meest voorkomende hartritmestoornis. Ze kan aanleiding geven tot klontervorming in het hart, wat kan leiden tot een beroerte, een hoger risico op hartfalen en zelfs cognitieve achteruitgang/dementie. Symptomen zijn hartkloppingen, duizeligheid, vermoeidheid,...Maar soms is de betrokkene zich van geen kwaad bewust. Op tijd deze ritmestoornis ontdekken is belangrijk om problemen te voorkomen. Daarom worden in het Mariaziekenhuis heel wat patiënten uitgebreid (…) Het hele nieuwsbericht

Rails gebruiken

Zaterdag 29 september 2018
Vandaag gelezen
Willy Miermans, mobiliteitsexpert van de UHasselt, pleit ervoor om de spoorlijnen die er nog liggen in Limburg zoveel mogelijk opnieuw te gebruiken, want rails zijn de ruggengraat van een transportsysteem. "Die zijn vooral richting Noord-Limburg nodig. Openbaar vervoer is in eerste instantie altijd verlieslatend, maar als je op lange termijn je ruimtelijke ordening in functie daarvan inricht en scholen, ziekenhuizen, bedrijven, ... in de buurt van die sporen legt, dan kom je tot een heel ander verhaal."

Stem op 'Pragt'

Vrijdag 28 september 2018
In het ‘Huis van het Kind Pelt’ en de kraamafdeling van het Mariaziekenhuis ontstond een tijd geleden "PRAGT", wat staat voor Perinataal Regionaal Ambulant Gezinstraject. Bedoeling is om met een netwerk van diensten en hulpverleners pro-actief in te spelen op de ondersteuningsnood van kwetsbare zwangere vrouwen. Het is ondertussen uitgegroeid tot een heel sterk netwerk met tal van partners dat zich uitstrekt over heel Noord-Limburg. Al vrij snel nam het Mariaziekenhuis de (…) Het hele nieuwsbericht

Zonnig maar koud

Vrijdag 28 september 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zonnig maar koudUitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar bewolkt met (…) Het hele nieuwsbericht

Grote drugsactie: tien arrestaties

Donderdag 27 september 2018
Hechtel-Eksel - Grote drugsactie: tien arrestatiesVandaag werd voor de vijftiende keer de operatie Cleanhouse gehouden. De operaties Cleanhouse beogen het detecteren en vervolgens opruimen van cannabisplantages in Limburg. Een honderdtal politiemensen heeft deelgenomen aan de actie. Er werden een 15-tal locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal 4 actieve plantages, 2 buitenplantages, en 1 plantage in opbouw werden aangetroffen. Daarnaast werd ongeveer 30 kilogram (afgewerkte) cannabis aangetroffen. Onder meer in Dilsen-Stokkem en (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser aangereden op Napoleonweg

Donderdag 27 september 2018
Hechtel-Eksel - Fietser aangereden op NapoleonwegOp de Napoleonweg ter hoogte van de Gortenstraat werd vanmiddag rond 13u een fietser aangereden door een auto. De fietser, een 31-jarige man uit Hechtel-Eksel, werd daarbij gewond. 

600 berm- en natuurbrandjes

Donderdag 27 september 2018
De Limburgse brandweerkorpsen moesten afgelopen zomer zo'n 600 keer uitrukken voor berm- en natuurbrandjes. De schade bleef telkens beperkt. Het aantal brandweerinterventies lag zo'n drie keer hoger dan in een gewone zomer. (Radio 2)

Fikse daling aantal ongevallen

Woensdag 26 september 2018
Hechtel-Eksel - Fikse daling aantal ongevallenIn Hechtel-Eksel zijn vorig jaar 44 letselongevallen gebeurd. Dat zijn er 21 minder dan in 2016. Er waren 41 ongevallen met lichtgewonden, 2 met zwaargewonden en 1 met dodelijke afloop.

Jan Louis Bouts overleden

Dinsdag 25 september 2018
Hechtel-Eksel - Jan Louis Bouts overledenZondag is de uit Overpelt afkomstige Jan Louis Bouts overleden, de echtgenoot van Marie-José Gijsbrechts. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Rustig en droog

Dinsdag 25 september 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Rustig en droogEen band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel gesierd (…) Het hele nieuwsbericht

Groot misverstand

Dinsdag 25 september 2018
Vandaag gelezen
"Technische jobs worden nog te vaak geassocieerd met ‘vuil en onderbetaald’ werk. Volledig onterecht. Technische jobs evolueren, zijn doorgaans goedbetaald en bieden een grote garantie op werk. Naast het overtuigen van de ouders is er echter nog een maatschappelijke uitdaging die een Nederlands opiniemaker zeer krachtig verwoordde: ‘Ergens in de voorbije decennia is het misverstand ontstaan dat ‘dingen weten’ meer waard is dan ‘dingen doen’ en dat ‘meer diploma’s’ betekent dat je ook ‘meer kan’. Waardoor ‘werken met je hoofd’ een hogere sociale status heeft gekregen dan ‘werken met je handen’. Waarom eigenlijk? Hoog tijd om dat misverstand recht te zetten."
Bart Lodewijckx van Unizo Limburg

Geboorten in kansarme gezinnen

Dinsdag 25 september 2018
In Tongeren werden vorig jaar 18,5 procent van de kinderen geboren in een kansarm gezin. De overige gemeenten: Beringen (14,47 %), Bocholt (4,27%), Hamont-Achel (11,85%), Hechtel-Eksel (11,79%), Houthalen-Helchteren (15,03 %), Leopoldsburg (17,58%), Lommel (13,79%), Meeuwen-Gruitrode (1,92%), Neerpelt (6,46 %), Opglabbeek (6,12%), Overpelt (9,75%) en Peer (7,84%).

Train Map: NMBS zet trein op de kaart

Dinsdag 25 september 2018
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Train Map: NMBS zet trein op de kaartZoomDe NMBS lanceert vandaag Train Map, een online kaart met een realtime overzicht van alle treinen die op een bepaald ogenblik op het Belgische spoornetwerk rijden. Reizigers kunnen op de bewegende kaart vaststellen waar hun trein zich op elk moment bevindt, alsook reizigersinfo consulteren.
Train Map laat de reiziger toe in te zoomen op een bepaald traject en de reisweg van de trein weer te geven ten opzichte van herkenbare punten zoals waterwegen of autowegen. Deze transparantie moet de (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: eindhovensebaan

Dinsdag 25 september 2018
In café 't Lochterhuys worden morgennamiddag een woonhuis, een magazijn, een toonzaal en een weiland, alle gelegen aan de Eindhovensebaan 86 en 86+, openbaar verkocht. De totale oppervlakte bedraagt 60a41ca.

27 rijbewijzen ingetrokken

Maandag 24 september 2018
Hechtel-Eksel - 27 rijbewijzen ingetrokkenAfgelopen weekend zijn er op initiatief van het Parket Limburg 27 rijbewijzen ingetrokken. In 9 gevallen gebeurde dat na een verkeersongeval, in de overige gevallen na een controle van voertuig en bestuurder.

Platform voor Limburgse maakeconomie

Maandag 24 september 2018
Economisch nieuws
De Limburgse maakeconomie kreeg de laatste jaren rake klappen. Zowel het aantal jobs als het aantal maakbedrijven daalde. Deze jobs vertegenwoordigen 15 procent van de tewerkstelling in de provincie. De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij POM Limburg start daarom een nieuw platform op, met als doel deze jobs te verduurzamen en zelfs nieuwe bedrijven aan te trekken of op te starten.
In 2009 waren er in Limburg nog 1.796 maakbedrijven; als gevolg van de krimpende economische conjunctuur (…) Het hele nieuwsbericht

Verlies voor Hechtel

Zondag 23 september 2018
Hechtel-Eksel - Verlies voor HechtelIn 3de Provinciale heeft alleen Heusden -Zolder nog het maximum van de punten. Het won vandaag de topper op het veld van Hechtel met 1-3. Al na 14 minuten holde de thuisploeg achter de feiten aan na doelpunten van Casas en Boz. De thuisploeg speelde een dramatische 1ste helft. Toen na 24 minuten Bram Feyen tegen zijn eigen ploeg scoorde leek de match gespeeld.
Na een donderpreek tijdens de rust begonnen de Duinenjongens weer enthousiast. Na 1 minuut bereikte een voorzet van De Jonge het hoofd van Maex (…) Het hele nieuwsbericht

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 23 september 2018
Hechtel-Eksel - KMI waarschuwt met code geelHet KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en regenbuien op zondag. In de loop van de namiddag en avond wordt code geel in heel België van kracht. Op meerdere plaatsen in ons land worden er maatregelen getroffen.
In Hechtel-Eksel zijn er 128 opvangplaatsen voor baby's en peuters in 19 opvanglocaties. In de gemeente zijn er 31 procent opvangplaatsen per 100 baby's en peuters. In Limburg is dat 36,9 procent.
Op de Super Sprint Cup Kajak in het Russische Barnaoel, een West-Siberische stad met zo’n 600.000 inwoners, mocht Artuur Peters (als regerend Europese kampioen kajak U23) deelnemen aan de sprintwedstrijden in K2 over 100 meter en in K1 over 350 meter. Artuur werd voor deze gelegenheid in K2 gekoppeld met de Hongaarse Dora Lucz (EK-winnares K1 200 m in 2017). Zij werden op dit ongebruikelijk sprintnummer 6de in een tijd van 18”585. De wedstrijd werd gewonnen door een Russisch/Pools (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: Dames A van HE-voc verliezen

Zaterdag 22 september 2018
In de Tweede Provinciale van het volleybal verloren de Dames A van HE-voc vandaag van Diepenbeek. Uitslag: 0-3, bij setstanden 23-25, 22-25 en 15-25.

Damesvoetbal: gelijkspel voor Eksel

Zaterdag 22 september 2018
In de Tweede Provinciale van het damesvoetbal blijven de dames van KFC Eksel na 3 speeldagen nog ongeslagen. Ze gingen bij Maasland 2-2 gelijk spelen. Voor Eksel scoorde Isabelle De Volder 2 keer, waarvan 1 keer vanop de stip.

Startavonden bisdom: 1.200 deelnemers

Vrijdag 21 september 2018
Voor de startavonden van het bisdom Hasselt woensdag en donderdag in de Limburghal in Genk daagden zo’n 1.200 deelnemers op. Ze deden inspiratie op voor hun engagement in jeugdwerk, onderwijs, zorg en parochies. De infomarkt trok grote belangstelling.

Benny Alen overleden

Vrijdag 21 september 2018
Hechtel-Eksel - Benny Alen overledenWoensdag is Benny Alen overleden. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in aula 't Sant waarna zijn as wordt uitgestrooid op de begraafplaats van Hechtel-Eksel.

Herfstweer

Vrijdag 21 september 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - HerfstweerEen krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Het hele nieuwsbericht

Wojcziech Cosmetica failliet

Donderdag 20 september 2018
De rechtbank van Koophandel heeft Wojcziech Cosmetica uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 20 oktober ingediend worden.

Madeleine Craeghs overleden

Donderdag 20 september 2018
Dinsdag is in Evere de uit Eksel afkomstige Madeleine Craeghs overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Brandje in Sint-Willibrordusstraat

Woensdag 19 september 2018
Hechtel-Eksel - Brandje in Sint-WillibrordusstraatVanmorgen rond 7 uur begonnen houtresten te smeulen in een garage aan de Sint-Willibrordusstraat in Eksel. Dat zorgde voor felle rookontwikkeling. De brandweer deed het nodige.

Inbraak in leegstaand huis

Woensdag 19 september 2018
Hechtel-Eksel - Inbraak in leegstaand huisAan de Kamperbaan is ingebroken in een leegstaande woning, Er is niets gestolen.

'Leven met dementie'

Woensdag 19 september 2018
Tijdens de week van de "Werelddag tegen dementie" organiseert het Inloophuis dementie van Noord-Limburg op donderdag 20 september om 19u30 in WZC Immaculata in Overpelt een infomoment over "Leven met dementie".
Over dementie bestaan nogal wat misverstanden. Het is daarom belangrijk dat de juiste informatie gegeven wordt. Tijdens deze info-avond gaan we op zoek naar de mens achter de dementie: wat is dementie? Welke symptomen? Hoe verloopt een dementieproces?
Hoe beleeft de persoon (…) Het hele nieuwsbericht

600 Limburgers naar examencommissie

Woensdag 19 september 2018
Zo'n 600 Limburgers probeerden vorig jaar hun diploma middelbaar onderwijs te halen via de examencommissie, de vroegere middenjury. De meeste deelnemers komen net uit het middelbaar onderwijs, maar dan zonder diploma. (Bron: Radio 2)

NHC zoekt adoptieplekken

Dinsdag 18 september 2018
Hechtel-Eksel - NHC zoekt adoptieplekkenZoom"We zijn momenteel op zoek naar adoptieplekken voor een heleboel tamme dieren," meldt het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. "Zo hebben we momenteel 40 Grasparkieten en een 25-tal Blauwe muspapegaaien die een nieuwe thuis zoeken. Bij interesse vragen we een mail te sturen naar info[!]natuurhulpcentrum.be met daarin foto's van de volière, de afmetingen en eventuele ervaring met de soorten. We verkiezen mensen (…) Het hele nieuwsbericht

Theresia Eyckens overleden

Maandag 17 september 2018
Hechtel-Eksel - Theresia Eyckens overledenIn WZC Vinkenhof uit Houthalen is de uit Eksel afkomstige Theresia Eyckens overleden, de weduwe van Michel Vanderheyden. Zij was 91 jaar. Het afscheid in de aula van uitvaartcentrum Jaeken in Peer en de bijzetting in het familiegraf op de begraafplaats van Helchteren vinden in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur).

Meer verkeersdoden in Limburg

Maandag 17 september 2018
Het aantal verkeersdoden daalde van alle Vlaamse provincies in de eerste zes maanden van dit jaar het sterkst in de provincie Antwerpen (van 30 naar 22 doden); het daalde voor de rest in elke andere Vlaamse provincie behalve in Limburg. Daar was er een stijging van 11 doden (van 14 naar 25). Het aantal letselongevallen vertoont verschillen van provincie tot provincie: in West-Vlaanderen (-1%), Oost-Vlaanderen (-2%) en Vlaams-Brabant (-2%) is er een lichte daling, in Antwerpen (+2%) en Limburg (+6%) is er een stijging.

Winst voor heren HE-VOC

Zaterdag 15 september 2018
Hechtel-Eksel - Winst voor heren HE-VOCIn de 2de divisie van het volleybal zijn de heren van HE-VOC gaan winnen in Dilsen met 1-3. De setstanden waren 22-25, 23-25, 26/24 en 19-25. In tweede provinciale van het volleybal heeft Hechtel B Achel D geklopt. Uitslag:3-0.

Winst voor dames Eksel

Zaterdag 15 september 2018
In de 2de Provinciale van het damesvoetbal hebben de dames van KFC Eksel ook hun 2de wedstrijd gewonnen. Ze versloegen in het Sparrenstadion leider Lommel met 7-2. Maar liefst 6 speelsters zorgden voor de doelpunten: Kimberly Moerman, Els Bollen, Sofie Burms, Charlotte Vanchaze, Isabelle De Volder (2) en Nienke Pieters. Eksel heeft nu 6 punten na 2 wedstrijden.

Hechtel blijft leider

Zaterdag 15 september 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel blijft leiderIn Derde Provinciale blijft Hechtel leider na een 0-3-overwinning bij Kaulille. Korthals (2) en Overath maakten de doelpunten. In Tweede Provinciale versloeg Eksel Lutlommel met 4-0. Het was de eerste thuisoverwinning voor Eksel. Thomas Beyen(2), Glenn Vervloet en Karel Bertrands maakten de doelpunten.

7,4 procent eenoudergezinnen

Vrijdag 14 september 2018
Vorig jaar was 7,4 % van alle huishoudens in Hechtel-Eksel een eenoudergezin. Vergeleken met Limburg (8,4 %) is dat lager. In Noord-Limburg was vorig jaar 7,3 procent van alle huishoudens een eenoudergezin.

Charles Van Gansen overleden

Vrijdag 14 september 2018
Hechtel-Eksel - Charles Van Gansen overledenGisteren is Charles Van Gansen overleden, de echtgenoot van Flor De Doncker. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt donderdag (14 uur) plaats in aula 't Sant.

Doorstromers naar hoger onderwijs

Donderdag 13 september 2018
Volgens de meest recente cijfers stroomt 59,4 procent van de Limburgse 18-jarigen door naar het hoger onderwijs. In Beringen, Hechtel-Eksel, Overpelt, Peer, Tongeren en Leopoldsburg ligt het percentage doorstromers onder het Limburgse gemiddelde. In Houthalen-Helchteren, Bocholt, Hamont-Achel, Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Neerpelt en Lommel ligt het percentage boven het Limburgse gemiddelde. Meeuwen-Gruitrode kent procentueel gezien de meeste doorstromers, Tongeren de minste.

Waar moet er geflitst worden?

Donderdag 13 september 2018
Hechtel-Eksel - Waar moet er geflitst worden?De 10de flitsmarathon komt er volgende maand weer aan en Vias Institute en de politie hernemen dit jaar het initiatief 'ik flits mee'. In april 2014 werd de eerste flitsmarathon in ons land georganiseerd door de politie. Vias Institute was partner van deze eerste grootschalige sensibiliserings- en controlecampagne over snelheid. Bij deze eerste flitsmarathon konden alle burgers actief mee participeren door op de site www.ikflitsmee.be in te geven waar volgens hen geflitst moest worden. Meer dan 50 000 flitslocaties werden doorgegeven en 85% van de mensen gaf ook een reden door waarom dat net dààr moest gebeuren. Ook nu kan elke burger weer actief meewerken aan meer verkeersveiligheid en zijn voorkeurslocatie ingeven. De Flitsmarathon begint op woensdag 17 oktober om 6 u 's ochtends en eindigt exact één dag later.

Mooie nazomer

Donderdag 13 september 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Mooie nazomerOp de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen echter (…) Het hele nieuwsbericht

Bevolkingsaantallen op 1.1.2018

Woensdag 12 september 2018
Beringen telde op 1 januari 2018 46.027 inwoners. De andere gemeenten: Bocholt 13.081, Hamont-Achel 14.417, Hechtel-Eksel 12.287, Houthalen-Helchteren 30.589, Leopoldsburg 15.616, Lommel 34.024, Meeuwen-Gruitrode 13.086, Neerpelt 17.173, Opglabbeek 10.329, Overpelt 15.468, Peer 16.401 en Tongeren 31.013.

Rita Schraepen overleden

Woensdag 12 september 2018
Hechtel-Eksel - Rita Schraepen overledenGisteren is Rita Schraepen overleden, de echtgenote van Albert Van Tongeren. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19u - 19.30u) in de begroetingsruimte van aula ’t (…) Het hele nieuwsbericht

Startavonden bisdom Hasselt

Dinsdag 11 september 2018
Op 19 en 20 september vinden in de Lmburghal in Genk de startavonden van het bisdom Hasselt plaats. Op 19 september worden de mensen uit de dekenaten Bilzen, Bree, Genk, Hamont, Maaseik, Maasmechelen, Tongeren en Vlijtingen-Voeren verwacht. Op 20 september worden de mensen uit de dekenaten Beringen, Borgloon, Hasselt, Herk de Stad, Lommel, Peer en Sint-Truiden verwacht. Er is een podium- en wandelpogramma en een infomarkt. Het nieuwe jaarthema is 'Hij stapt met ons mee. Luister'.

Nieuwe bvba: Geraldi

Dinsdag 11 september 2018
Gerard Deckers uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Geraldi opgericht met zetel aan de Groenstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van een immobiliënkantoor.

Hoger onderwijs in de lift

Dinsdag 11 september 2018
Volgende week start het academiejaar aan de UHasselt en de Limburgse hogescholen UCLL en PXL. En het gaat goed met de inschrijvingen. Aan UCLL stijgen de inschrijvingen met 6 procent, in vergelijking met vorig jaar. Bij PXL zijn er 5 procent meer inschrijvingen. Aan de UHasselt zijn de cijfers hetzelfde als vorig academiejaar.

Fuivend fietsen naar Muilpeer

Dinsdag 11 september 2018
Geen filefuif, maar een echte ‘fietsfuif’ - dat is een van de nieuwe duurzame concepten van het Muilpeer Stadsfestival op zaterdag 22 september in Peer. Om het duurzame karakter van het festival nog meer in de kijker te zetten, organiseert Muilpeer voor het eerst muzikaal begeleide fietstochten vanuit drie buurtgemeentes. Van op een centraal startpunt in Meeuwen, Hechtel en Kaulille vertrekt een fietsgroep onder begeleiding van de beste feest- en fietshits naar het Armand (…) Het hele nieuwsbericht

Klokken luiden voor de Vrede

Maandag 10 september 2018
Het bisdom Hasselt heeft alle Limburgse parochies opgeroepen in te gaan op de vraag van de Belgische bisschoppen om samen met veel andere bisdommen in Europa deel te nemen aan het initiatief om op vrijdag 21 september alle kerkklokken tussen 18 uur en 18.15 uur te laten luiden ter gelegenheid van de Internationale VN-dag voor de Vrede. Ook wordt opgeroepen om – zoals in de zomer van 2014 bij de honderdste herdenking van het begin van Wereloorlog I – ook op 11 november om 11 (…) Het hele nieuwsbericht

Mia Wuyts overleden

Maandag 10 september 2018
Hechtel-Eksel - Mia Wuyts overledenVrijdag is Mia Wuyts overleden, de echtgenote van Jef Vranken. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt in intieme familiekring plaats. Woensdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Eksel waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

'Samenwerken aan schoolsucces'

Zondag 9 september 2018
Komende vrijdag 14 september komt Noëlle Pameijer, boegbeeld van én experte in zg. HandelingsGericht Werken (HGW), een lezing geven in Peer. Dat gebeurt op initiatief van de Sint-Elisabethschool, met vestigingen in Wijchmaal en Overpelt. Tijdens deze lezing zal Noëlle Pameijer haar nieuwste boek "HandelingsGericht Werken, samenwerken aan schoolsucces" voorstellen. Deelnemers aan de sessie kunnen op voorhand, maar ook de dag zelf, aan haar persoonlijk vragen stellen. Een en ander vindt van 9.30u tot 12u plaats in de Harmoniezaal in Peer. Inschrijven kost 25 euro en kan via deze link.

Resultaten NWC op laatste dag WK

Zondag 9 september 2018
Op de laatste dag van het WK kajakmarathon in Portugal eindigden Lize Broekx en Hermien Peters 8ste bij de dames senioren K2 over 26 km met 6 overdragingen. De wedstrijd werd gewonnen door de Hongaarse boot met Renate Csay & Zsofia Czellai-Vorros, vóór twee boten uit Spanje met Eva Barrios & Amaia Osabe en Tania Alvarez & Tania Alvarez.
Daan Cox en Baud Kums van NWC werden 15de bij de heren senioren in K2 over 29 km met 7 overdragingen. Hier won Zuid-Afrika met Andrew Birkett & Han McGregor, vóór Hongarije met Adrian Boros & Laszlo Solti en Spanje met Luis Perez & Miguel Llorens.
Resultaten NWC op laatste dag WKResultaten NWC op laatste dag WK
Zoom

Eksel klopt Grote Heide

Zondag 9 september 2018
Hechtel-Eksel - Eksel klopt Grote HeideEksel heeft zijn eerste driepunter beet in 2de Provinciale. Het ging met 0-2 winnen bij Grote Heide, wat sinds 2011 niet meer gebeurd was. Pas in de slotminuten kwam de zege tot stand met doelpunten van de invallers Tim Van Herck en Seppe Abrahams. Eksel heeft nu 3 punten op 6 en ontvangt zaterdag Lutlommel in het Sparrenstadion.

Hinder door werken bij ziekenhuis

Zondag 9 september 2018
Op zaterdag 15 september en zaterdag 22 september krijgen een stuk van de rotonde, de oprit en parking van spoedgevallen en de zone van nierdialyse van het Mariaziekenhuis in Overpelt een nieuwe laag asfalt. Dit betekent dat op beide zaterdagen de parking van spoedgevallen en dialyse niet bereikbaar is. In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (15 september) en het leggen van de nieuwe laag (22 september) is de parking gewoon toegankelijk. Patiënten en (…) Het hele nieuwsbericht

Volleybal: He-voc verliest in beker

Zaterdag 8 september 2018
Hechtel-Eksel - Volleybal: He-voc verliest in bekerIn de Beker van Limburg hebben de heren van He-Voc hun eerste poule-wedstrijd vanavond kansloos verloren.Na minder dan een uur en een collectieve off-day van de thuisploeg stond tegen reeksgenoot Riemst de 0-3 op het bord. Setstanden waren 16/25, 14/25 en 15/25. Werk aan de winkel dus voor de eerste competiewedstrijd tegen Dilsen van volgende week!

Hechtel klopt Kattenbos Sport

Zaterdag 8 september 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt Kattenbos SportHechtel heeft vanavond thuis Kattenbos Sport met 4-2 verslagen. Vorige week won Hechtel al in Lummen. UPDATE Het waren nochtans de bezoekers die na 6 min. op voorsprong kwamen. Bert Cochet strafte een blunder in de verdediging af. Maar de Duinenjongens knokten snel terug. Een voorzet van Glenn De Jonge bereikte Maex die mooi binnen knikte. Na 24 min. belandde een vrije trap van De Jonge op de lat. De goed gevolgde Mike Tysiak rondde knap af 2-1. Na 43 min. was het opnieuw (…) Het hele nieuwsbericht

Martha Willems overleden

Zaterdag 8 september 2018
Hechtel-Eksel - Martha Willems overledenDonderdag is de uit Neerpelt afkomstige Martha Willems overleden, de weduwe van René Vandebroek. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Niet naar KaaBee? Mijd de omgeving

Zaterdag 8 september 2018
Wie niet op de vliegbasis van Kleine Brogel moet zijn, kan de omgeving vandaag (en morgen?) beter vermijden. Op de Noord-Zuid bijvoorbeeld was het vanmorgen hopeloos aanschuiven, idem op de wegen naar het vliegveld. 

Marcel Brusselaers overleden

Zaterdag 8 september 2018
Hechtel-Eksel - Marcel Brusselaers overledenGisteren is Marcel Brusselaers overleden, de echtgenoot van Anneke Timmermans. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Heksenboter klimt in dennetje

Zaterdag 8 september 2018
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Heksenboter klimt in dennetjeZoomHeksenboter is een slijmzwam die zich kan verplaatsen. Deze op de foto is in een klein dennetje geklommen. Let op het witte slijmspoor dat hij achterliet op het mos. (Pierre Rutten)

Wegen rond Kleine Brogel afgesloten

Vrijdag 7 september 2018
Morgen en zondag wordt er veel verkeer in en rondom Peer verwacht naar aanleiding van de spottersdag (morgen/zaterdag) en de vliegmeeting (zondag). In functie van de veiligheid zullen op die twee dagen enkele toegangswegen rondom de basis volledig of gedeeltelijk afgesloten worden vanaf 7 uur tot 20 uur. Het gaat over de Kiezel Kleine Brogel, de Vliegveldlaan, de Maarlosedijk, Op de Kippen, de Voortstraat, de Gijzenstraat, de Peerderstraat en de Molhemstraat.
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Wie heeft, wordt gegeven (Mattheus 13:12)Het hof van beroep van Antwerpen moest zich uitspreken over de geldigheid van een borg die het echtpaar B. tekende bij een bank voor zijn zoon en zijn vriendin, opdat de zoon een bakkerij kon starten. De bakkerij ging helaas failliet en de bank eiste dat de ouders als borgen 35.000 euro plus intresten ophoestten. De ouders weigerden omdat zij destijds de bank duidelijk maakten dat zij maar een inkomen hadden van 3.500 euro en een schuld op hun woning van 25.000 euro. Tegen beter weten in, tekenden zij toch borg, (…) Het hele nieuwsbericht

Rustig zomerweer

Vrijdag 7 september 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Rustig zomerweerBalancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en wat regen of (…) Het hele nieuwsbericht

'Een Hart voor Limburg' zoekt projecten

Donderdag 6 september 2018
Een Hart voor Limburg wil projecten ondersteunen die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen (van 0 tot 18 jaar) en daarbij een beroep doen op de actieve betrokkenheid van de directe omgeving van het kind. Wie een dergelijk project heeft gelanceerd of wil lanceren kan hier meer informatie over de ondersteuning vinden.

Frans Van Winkel overleden

Donderdag 6 september 2018
Hechtel-Eksel - Frans Van Winkel overledenDinsdag is Frans Van Winkel overleden, de echtgenoot van Marthe Van Nooten. Hij was 88 jaar, ere-conservator van het Openluchtmuseum Bokrijk en erevoorzitter en stichter van het Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde Overpelt. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Is dit geen schatje?

Woensdag 5 september 2018
Hechtel-Eksel - Is dit geen schatje?ZoomIs dit geen schatje ? Gespot in het uiterste puntje van Denemarken  Hij/zij lag zo maar aan mijn voeten, meldt Ria Broers-Bergs, die deze foto maakte.

Er hangt regen in de lucht

Woensdag 5 september 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Er hangt regen in de luchtStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Het hele nieuwsbericht

UZ Gasthuisberg beter bereikbaar

Dinsdag 4 september 2018
De Limburgers die op onderzoek moeten of op bezoek gaan in het UZ Gasthuisberg in Leuven zullen het graag horen. Vandaag is in Leuven de vernieuwde afrit van de E-314 in gebruik genomen. Daardoor is er een betere verbinding met het UZ Gasthuisberg. Via de vernieuwde afrit 16 van de E-314 zullen mensen in de toekomst tot in de ondergrondse parkeergarage van het ziekenhuis kunnen rijden. Nu is er al een ondergrondse garage, maar er komt nog een nieuwe ondergrondse parkeergarage bij met een capaciteit (…) Het hele nieuwsbericht

1,3 miljoen overnachtingen

Dinsdag 4 september 2018
Hechtel-Eksel - 1,3 miljoen overnachtingenZoomDe zomervakantie was goed voor 1,3 miljoen overnachtingen in Limburg. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar.  En met de zonnige warme zomer die we gehad hebben, hoeft het niet te verwonderen dat vooral waterattracties het goed deden.

Hechtel FC wint in Lummen

Zondag 2 september 2018
Hechtel-Eksel - Hechtel FC wint in LummenHechtel FC heeft een overwinning behaald in Lummen. Uitslag: 0-2.

Geboorten per duizend inwoners

Zondag 2 september 2018
Volgens de jongste cijfers waren er in Beringen 11,46 geboorten per duizend inwoners. In Hechtel-Eksel waren er dat 11,33, in Leopoldsburg 10,75, in Opglabbeek 10,19, in Houthalen-Helchteren en Overpelt 10,13, in Lommel 9,74, in Peer 9,71, in Neerpelt 9,62, in Bocholt 9,51, in Tongeren 9,45, in Meeuwen-Gruitrode 9,18 en in Hamont-Achel 8,89.

Eksel verliest van Meeuwen

Zaterdag 1 september 2018
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van MeeuwenIn 2de Provinciale is Eksel het nieuwe seizoen met een valse noot gestart. Het verloor van titelfavoriet Meeuwen met 0-4. Het Sparrenstadion liep aardig vol voor deze opener. Maar de thuisploeg holde al na 6 minuten achter de feiten aan. Reumers scoorde de 0-1. Pas na 30 minuten kon de thuisploeg het evenwicht herstellen met enkele kleine kansjes.
Na de pauze maakte de van Hechtel overgekomen Cedriec VanHerck er 0-2 van. De thuisploeg kwam nog aan enkele kansen langs de broers Bertrands en (…) Het hele nieuwsbericht
Van alle 25-plussers in Hechtel-Eksel heeft 36,7 % geen diploma secundair onderwijs. In Noord-Limburg is dat 37,4 procent, in Limburg 38,6 procent en in Vlaanderen 36,5 procent.

Nieuwbouw voor KANL in Lommel

Zaterdag 1 september 2018
Hechtel-Eksel - Nieuwbouw voor KANL in LommelZoomIn Lommel werd vanmorgen aan de Jan Davidlaan een volledig nieuwe infrastructuur voor de Lommelse afdeling van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) officieel geopend. De KANL krijgt hiermee voor haar Lommelse studenten een gloednieuw gebouw waarin alle disciplines gecentraliseerd zijn. Waar er vroeger uitgeweken moest worden naar meerdere locaties verspreid over de gemeente kunnen de leerlingen nu op één plek terecht.  
Het gebouw biedt naast de vele klaslokalen ook een drietal zalen voor dans en een slagwerklokaal. Daarnaast is er ook een theaterzaal met in de kelderruimtes kleedkamers en opberglokalen.
Na een officieel gedeelte in de mooie cafetaria van het rusthuis mocht  burgemeester Peter Vanvelthoven het lint doorknippen. Na een rondleiding van de ongeveer 100 genodigden door een gedeelte van het nieuwe complex volgde nog een receptie. (Jean Vandijck)
Nieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in LommelNieuwbouw voor KANL in Lommel
Nieuwbouw voor KANL in Lommel
Zoom

Zonnig weekend

Zaterdag 1 september 2018
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zonnig weekendDoor de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht aangevoerd, (…) Het hele nieuwsbericht

Actie Veilig Schoolverkeer

Zaterdag 1 september 2018
Om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen, organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket voor de 17de keer, de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer” van 3 tot 21 september. Tijdens deze actie besteedt de lokale politie extra aandacht aan overtredingen in de schoolomgeving. Bij volwassenen zal de politie vooral controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, op (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel