Het overige nieuws

FC Eksel verliest van Louwel

Zaterdag 31 augustus 2019
Hechtel-Eksel - FC Eksel verliest van LouwelFC Eksel heeft vanavond thuis verloren van Eendracht Louwel. Uitslag: 1-2.

Kluis en auto gestolen

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen via een raam binnen in een meubelzaak aan de Baan naar Bree in Peer. Er is een kluis gestolen. In Linde-Dorp is via een kiepraam ingebroken in een woning. De daders hebben er de autosleutels gestolen en reden er met de auto van de bewoners vandoor.

Voetgangster (52) gewond

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren raakten gisteren in de vooravond een vrachtwagen en een 52-jarige voetgangster uit Houthalen-Helchteren in een aanrijding betrokken. De vrouw werd daarbij gewond.

Geld gestolen in horecazaak

Vrijdag 30 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is ingebroken in een horecazaak aan het Sint-Trudoplein in Houthalen-Helchteren. Er is geld gestolen.

Maandag start het schooljaar

Vrijdag 30 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Maandag start het schooljaarZoomVanaf maandag gaan de kinderen weer naar school. Om hun veiligheid te garanderen organiseert de gouverneur, in samenwerking met het provinciebestuur, de burgemeesters, de politiediensten en het Limburgs parket dit jaar al voor de 18e keer de provinciaal gecoördineerde thema-actie “Veilig Schoolverkeer”. In dat kader gaat de lokale politie extra aandacht besteden aan overtredingen begaan door zowel volwassenen, jongvolwassenen als kinderen. In de schoolomgeving zal de politie extra controleren op het dragen van de veiligheidsgordel, het foutief parkeren en snelheid. Jongeren worden dan weer gecontroleerd op de technische eisen van hun fiets/bromfiets en op hun (rij)gedrag in het verkeer. Daarnaast wordt dit jaar extra gesensibiliseerd via flyers en affiches die door de scholen worden meegegeven aan de ouders.

Minder oproepen voor wespennesten

Donderdag 29 augustus 2019
De Limburgse brandweerkorpsen hebben dit jaar tot nu toe beduidend minder oproepen gekregen om wespennesten te verdelgen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brandweerzone Noord-Limburg bijvoorbeeld kreeg tot nu toe zo'n 1.200 oproepen. Rond dezelfde tijd vorig jaar waren er dat meer dan 3.000. In de andere Limburgse korpsen zijn de oproepen ook met meer dan de helft gedaald.

Autodiefstal in Eksel

Donderdag 29 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Autodiefstal in EkselIn de Punderhoekstraat is vanochtend een auto gestolen. De wagen stond op de oprit van een woning.
Uit recente enquêtes bij inwoners uit Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer blijkt dat heel wat senioren vragende partij zijn voor een helpende hand bij het klussen in en om het huis. Er is namelijk ook een tekort aan klusjesdiensten. Om hier een antwoord op te bieden bundelden de gemeenten Hamont-Achel, Hechtel-Eksel en Peer de krachten en rolden een nieuwe Klus- en groendienst uit. Een samenwerkingsinitiatief waarbij maatwerkbedrijf de Biehal de uitvoerder is.
Een lekkende kraan, het (…) Het hele nieuwsbericht

Veilig terug naar school

Donderdag 29 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Veilig terug naar schoolZoom
Maandag is het zover... kinderen en jongeren mogen (moeten) weer naar school. Belangrijk is wél dat dit veilig gebeurt, en daarom hieronder enkele tips waarmee u best rekening houdt. Deze tips komen uit 'Tips voor Fietsers'
Is je fiets in orde?
Kijk na of je remmen, lichten en versnellingen nog goed werken. Staan je banden nog hard genoeg? En misschien ben je onder de vakantie gegroeid en staat je zadel te laag... Kijk het allemaal even na en ga desnoods naar je fietsenmaker (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Dokter Devriendt

Woensdag 28 augustus 2019
Dymphna Devriendt (29) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Dokter Dymphna Devriendt opgericht met zetel aan de Lommelsebaan. Doel van de vennootschap is het uitoefenen van het beroep van arts.

Weg met kranen

Woensdag 28 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een nieuwbouw aan de Pater Asteerstraat in& Leopoldsburg is ingebroken. In de keuken en de badkamer zijn de kranen gestolen.

Koelere lucht en kans op onweer

Woensdag 28 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koelere lucht en kans op onweerNa de doortocht van een storing volgende nacht, met kans op lokale onweersbuien, komen we terecht in een koelere luchtsoort. Het kwik komt lager uit, maar echt koud wordt het wel niet. Tijdens het weekend krijgen we zelfs nog even een opstoot van tropische lucht. Nadien wordt het echter wel gevoelig koeler en op de eerste schooldag is het zelfs eerder fris.
Vandaag kan de zon in de ochtend domineren, al komen er hogere wolkenvelden voor. Later ontwikkelen zich ook stapelwolken en en plaatselijke (…) Het hele nieuwsbericht

Kijk omhoog

Woensdag 28 augustus 2019
Morgenmiddag zal het Belgische F16 Demo Team een demonstratie geven boven de vliegbasis van Kleine Brogel, tussen 12u00 en 12u30. Ze beloven dat het de moeite waard zal zijn. Dus, als je in de buurt bent... kijk dan even omhoog. Maar eerst stoppen, natuurlijk!

KMI waarschuwt met code geel

Woensdag 28 augustus 2019
Hechtel-Eksel - KMI waarschuwt met code geelVooral in de loop van de namiddag wordt de atmosfeer onstabiel en kunnen er plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er vrij veel regen vallen. In de loop van woensdagnacht trekken de buien weg naar het oosten. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

Huiszoekingen bij de Watergroep

Dinsdag 27 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Huiszoekingen bij de WatergroepVandaag voerde de federale gerechtelijke politie Limburg enkele huiszoekingen en arrestaties uit op bevel van de onderzoeksrechter te Hasselt in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie binnen “De Watergroep” van Limburg. Het dossier werd enkele maanden geleden opgestart nadat het hoofdbestuur van “De Watergroep” een interne audit overmaakte aan het parket Limburg. Aangezien er aanwijzingen zijn van financiële onregelmatigheden en mogelijke vriendendiensten, (…) Het hele nieuwsbericht

Tweemaal vier generaties in Hechtel

Maandag 26 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Tweemaal vier generaties in HechtelZoomEn wie zorgden daarvoor? Yvonne, Ingrid, Ellen, Fenna en Febe!

Met de groeten uit... Thailand

Maandag 26 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit... ThailandZoomChiang Khan kennen we niet, maar het moet in Thailand liggen. Patrick Jacobs fotografeerde daar deze zonsondergang boven de Mekong-rivier.

Stan Snoeks overleden

Maandag 26 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Stan Snoeks overledenVandaag is Stan Snoeks overleden, de weduwnaar van Jeanne Vanaerdewegh († 2001) en echtgenoot van Mia Dreesen. Hij was 75 jaar oud. De overledene heeft te kennen gegeven een sobere uitvaartdienst te willen, voorbehouden aan familie en intimi. Begroeting: woensdag (17u45-18u30) in uitvaartcentrum Severens in Pelt. Dit bericht geldt als enige kennisgeving.
Tele-Onthaal Limburg is op zoek naar een tiental nieuwe vrijwilligers. Ze moeten een team van ongeveer 60 mensen versterken die de klok rond, zeven dagen op zeven de hulplijn openhouden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal Limburg  bijna 14.000 telefonische oproepen binnen en 1700 chatoproepen.

Vreugde in Szeged

Zondag 25 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Vreugde in SzegedZoomDe Belgische supporters waren wát blij met de vierde plaats en vooral de kwalificatie van Lize Broekx en Hermien Peters voor de Olympische Spelen volgend jaar. Vanuit Hongarije stuurden ze deze foto waarop de twee dames letterlijk op handen worden gedragen. (Zjuul Devens)

Gauwdief jat portefeuille

Zondag 25 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Gauwdief jat portefeuilleOp het Koningin Astridplein in Leopoldsburg waar een rommelmarkt werd gehouden sloeg deze voormiddag een gauwdief toe. De dief wist een portefeuille te bemachtigen.

WK K1 5 km: Artuur Peters 6de

Zondag 25 augustus 2019
Op de laatste dag van het WK kajak in het Hongaarse Szeged kwamen nog drie Belgische boten aan de start. Artuur Peters en Bram Sikkens namen eerst deel aan de B-finale K2 1000 meter. Na 250 en 500 meter lagen ze aan kop in deze B-finale. Toen kwam Denemarken met Poulsen en Gaversen naar voren en zo bleef het ook tot aan de aankomst. Denemarken op de eerste plaats in 3’29”01, vóór onze jongens in 3’29”56. Een elfde plaats overall was dus het lot van Artuur en Bram op (…) Het hele nieuwsbericht

Dames Eksel verliezen oefenmatch

Zondag 25 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Dames Eksel verliezen oefenmatchDe dames van KFC Eksel hebben gisteravond een oefenwedstrijd tegen KFC Hamont 99 verloren. Uitslag: 0-8. Volgende week krijgen ze de kans op een revanche, want dan start de competitie met een échte wedstrijd tegen KFC.

Buurtfeest aan de Stippelmansweg

Zondag 25 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Buurtfeest aan de StippelmanswegZoomDe house warming party van Christa en Luc was gisteravond de perfecte aanzet voor een echt buurtfeest aan de Stippelmansweg. 55 Volwassenen en een 20-tal kinderen daagden op en er werd tot in de late uurtjes duchtig gefeest, gelachen en plezier gemaakt. Een goede buur is veel beter dan een verre vriend en dat gegeven stond gisteravond hoog in het vaandel geschreven! (Luc Claes)

FC Eksel verliest van Herkol

Zaterdag 24 augustus 2019
Hechtel-Eksel - FC Eksel verliest van HerkolFC Eksel heeft vanavond thuis verloren van SV Herkol. Uitslag: 0-2. FC Hechtel won met 0-2 op het veld van Stal Sport.

André Agten overleden

Vrijdag 23 augustus 2019
Hechtel-Eksel - André Agten overledenGisteren overleed in Koersel André Agten, de echtgenoot van Fernanda Frederix. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er daar een korte avonddienst waarna gelegenheid tot groeten in de begroetingsruilmte van de aula.
Op het Wereldkampioenschap kajak in het Hongaarse Szeged kwam vandaag enkel Artuur Peters aan de start. In de ochtenduren moest hij de baan op om de reeksen van de K2 1000 meter af te werken samen met zijn Mechelse K2-partner Bram Sikkens. Artuur en Bram lagen de hele wedstrijd goed op koers en eindigden 3-de in een tijd van 3’12”24 achter de boot uit Servië (3’11”00) en Nieuw-Zeeland (3’11”81). Van de 38 deelnemende landenteams hadden zij de 12-de tijd en (…) Het hele nieuwsbericht
Sinds 1 november 2017 moeten katten geregistreerd worden in een centrale kattendatabank voor ze 3 maand oud zijn. Sinds 1 april 2018 moeten katten bovendien verplicht gesteriliseerd worden voor ze 5 maand oud zijn. In de eerste helft van dit jaar waren er 29.583 katten geregistreerd in de kattendatabank, aldus bevoegd minister Ben Weyts, die op die manier de kattenpopulatie wil inperken. Gemiddeld werden de katten geregistreerd toen ze 83 dagen (12 weken) jong waren. Dat is de wettelijke leeftijd. (…) Het hele nieuwsbericht

70 wanhoopsdaden per jaar

Vrijdag 23 augustus 2019
Het parket Limburg streeft naar een veilige, rechtvaardige en zorgzame samenleving. "De feiten afgelopen nacht in Genk waarbij een wanhoopsdaad live werd gestreamd, heeft onze Limburgse samenleving beroerd en maakt ons als parket bezorgd. De afgelopen jaren (2017, 2018) kregen we te maken met gemiddeld 70 wanhoopsdaden en 120 pogingen hiertoe per jaar," aldus het parket, dat benadrukt dat wie nood heeft aan hulp, altijd terecht kan bij de zelfmoordlijn via het oproepnummer 1813.

Hittegolf op komst

Vrijdag 23 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hittegolf op komstDe afgelopen dagen gaven de weermodellen kans op een hittegolf. De meest recente uitdraai bevestigt deze kans en voorziet zelfs temperaturen iets boven de tropische grens van 30 graden. Door een hogedrukgebied over het oosten van Europa, wordt in een zuidoostelijke luchtstroming droge en warme continentale lucht naar onze streken gestuurd. De combinatie van veel zon en deze luchtstroming zorgt voor tropische maxima.
Vandaag is het stralend zonnig weer en buiten wat hoge wolkensluiers is het (…) Het hele nieuwsbericht

Judoclub nu ook in de interclub

Donderdag 22 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Judoclub nu ook in de interclubZoomNa een welverdiende zomervakantie zijn de judoka's van JC Sporting Neerpelt-Eksel terug begonnen aan het nieuwe seizoen. Dit jaar zullen ze niet alleen aan de kampioenschappen deelnemen, maar ook starten met een dames- en herenteam in de Interclub. De jeugd krijgt nog een beetje langer vakantie en zal er pas in september terug aan beginnen. Ook geïnteresseerd in judo? Kijk dan even op de website www.jcneerpelt.be voor 3 gratis initiatielessen.

NWC-dames naar finale WK kajaksprint

Donderdag 22 augustus 2019
Vandaag gingen de NWC-ers Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters van start op het Wereldkampioenschap kajaksprint in het Hongaarse Szeged. Dit wereldkampioenschap is tevens de selectiewedstrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.
Artuur Peters moest aan de bak in de K1 1000 meter. Er waren 6 reeksen waarvan de eerste 4 doorgingen naar de halve finale. Artuur werd in zijn reeks derde in 3’27”84 achter de Tsjech Josef Dostal (3’26”78) en (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel verslaat Diepenbeek

Woensdag 21 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel verslaat DiepenbeekHechtel heeft vanavond zijn oefenwedstrijd tegen Diepenbeek gewonnen. Uitslag: 4-0.

Lachgas in beslag genomen

Woensdag 21 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
De politiezone Carma kreeg gisterenavond twee meldingen van overlast op een parking aan de astorijstraat in Houthalen-Helchteren en aan de Winterslaan in Genk. Bij controle van de voertuigen stelden de agenten vast dat op beide locaties jongeren bijeenkwamen om lachgas te inhaleren. De flessen werden in beslag genomen.

Met de groeten uit Parijs (2)

Dinsdag 20 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit Parijs (2)ZoomOok Ria Molemans was de voorbije dagen in Parijs. Zij werd vooral getroffen door de uitgebrande Notre Dame. Aan de voorkant zie je weinig van die schade, mailt ze, maar aan de achterzijde is die schade groot. Er zijn nu stellingen aangebracht en de kwetsbare boogstructuren zijn ondersteund met houten bogen. Het zal nog even duren voor de restauratie echt van start kan gaan. De site is ook afgesloten voor het publiek.
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Met de groeten uit Parijs (2)Met de groeten uit Parijs (2)
Zoom

3.338 rusthuisbedden méér

Dinsdag 20 augustus 2019
In de Limburgse woonzorgcentra zijn in tien jaar tijd 3.338 bedden bijgekomen. In 34 van de 42 gemeenten zijn er nu meer rusthuisbedden. De meeste (341) waren voor Hasselt. In Beringen steeg het aantal bedden met 182, in Leopoldsburg met 146, in Pelt met 110 en in Tongeren met 108.

Een stropop van Groene Kring

Dinsdag 20 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Een stropop van Groene KringZoomAfgelopen weekend doken in heel Vlaanderen een 50-tal stropoppen op. Daar zit Groene Kring, de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, voor iets tussen. Met deze actie wil de beweging tonen dat ze #Boerentrots is en hulde brengen aan alle boeren en tuinders die elke dag het beste van zichzelf geven om al dat lekkers driemaal daags op ons bord te krijgen. In Limburg staat er onder meer op volgende plaatsen een stropop:
- Overpelt: kruising N71 en Astridlaan;
- Neerpelt: Peerderbaan, bij de molen in Lille (foto);
- Hechtel-Eksel: Winnerstraat, tegenover Winnerhof;
- Hamont-Achel: Sint-Michielsplein;
- Peer: Weg naar Bree;
- Bree: Opitterkiezel;
- Tongeren: Luikersteenweg 682.
(Foto Groene Kring)
Een stropop van Groene Kring
Zoom

Bussen Pukkelpop druk gebruikt

Maandag 19 augustus 2019
Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Op de verbinding Hasselt-Genk-As-Opglabbeek-Gruitrode-Bree-Bocholt moesten meerdere bussen ingezet worden. Afgelopen weekend betekende ook voor De Lijn Limburg een zware inspanning met 136 extra bussen, 168 chauffeurs en 22 controleurs die alles coördineerden.

Hubert Lacroix overleden

Maandag 19 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Hubert Lacroix overledenIn Hechtel is vandaag Hubert Lacroix overleden, de echtgenoot van Stefanie Huysmans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in beperkte kring plaats in aula 't Sant. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Salesiaan Frans Achten overleden

Maandag 19 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Salesiaan Frans Achten overleden
In zijn woonplaats Achel is gisteren salesiaan-priester Frans Achten overleden. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Don Bosco-kapel in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Kort nieuws van bij de buren
Het asielcentrum in Kwartier Moorslede in Leopoldsburg gaat pas open op 23 september. Dat is een week later dan aanvankelijk was voorzien. Er is plaats voor 500 asielzoekers. Er worden zo'n 30 asielzoekers per dag verwacht tot de maximum bezettiing is bereikt. De kinderen van de asielzoekers zullen gespreid worden over de lagere scholen. De leerlingen secundair onderwijs wil men onderbrengen in een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers de zogenaamde OKAN-klas.

Paardenvoer gestolen

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een container in een weide aan de Ophelgenstraat in Houthalen-Helchteren. De daders hebben er paardenvoer, paardenmaterialen en leeggoed gestolen.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

Maria Van Gestel overleden

Zondag 18 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Maria Van Gestel overledenOp 15 augustus is de in Eksel woonachtige Maria Van Gestel overleden, de weduwe van Richard Wendrickx. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: ECC Technics

Vrijdag 16 augustus 2019
Ivo Gielen uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap ECC Technics opgericht met zetel aan de Blindemansweg in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer thermische en akoestische isolatiewerken, de installatie van centrale verwarming en gevelreinigingswerken.

Exhibitionist ingerekend

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het natuurgebied “de Kolis” in Pelt is woensdag een exhibitionist opgedoken. De naakte man had twee kinderen van 12 en 15 benaderd en aangesproken De kinderen zijn onmiddellijk naar huis gegaan en hebben dit tegen hun moeder verteld, die daarop meteen de politie verwittigde. Een ploeg van de PZ HANO is onmiddellijk ter plaatse gegaan en kon de verdachte aantreffen. De betrokken man werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Na verder onderzoek en verhoor, werd de verdachte door (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel-Eksel 2-2

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel-Eksel 2-2Hechtel en Eksel hebben vandaag gelijk gespeeld in een oefenwedstrijd. Uitslag: 2-2.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond waren een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken op de Peerderbaan in Peer. Daarbij vielen vier gewonden. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Winters overleden

Dinsdag 13 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Peter Winters overledenZoals eerder gemeld is in Postling, Kent (Engeland) Peter Winters omgekomen bij een vliegtuigongeval. Hij was 51 jaar. Afscheid in intieme kring.

Twee gewonden bij frontale klap

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Herebaan-West in Houthalen zijn vanmorgen de twee chauffeurs gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Zij zaten bekneld in hun auto en moesten door de brandweer bevrijd worden.

Fietser (45) gewond bij botsing

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16.30 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren. Daarbij waren een auto en een 45-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.

Hechtel en Eksel verliezen

Zondag 11 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel en Eksel verliezenIn het bekervoetbal heeft Hechtel van Lutlommel verloren met 4-6. Eksel verloor met 2-1 op het veld van Hamont '99.

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden probeerden tijdens de vakantie van de bewoners een Ford Transit te stelen in de Parkstraat in Lindel-Hoeven (Overpelt). Zij slaagden niet in hun opzet. De daders hadden het slot uit het bestuurdersportier en het stuurslot uitgebroken maar kregen de wagen niet aan de praat.
Kort nieuws van bij de buren
Op de drukke verbindingsweg tussen Leopoldsburg en Heppen raakten deze namiddag een bestelwagen en een motorrijder in een aanrijding betrokken. De motorrijder werd zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de vaststellingen van de politie werd het verkeer omgeleid
Hechtel-Eksel - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Dieven stelen frigo uit tent

Donderdag 8 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Dieven stelen frigo uit tentIn de Pater Malletstraat in Hechtel hebben dieven een frigo gestolen uit een tent. De diefstal gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag.

Nog 500 tickets voor BoslandTrail

Donderdag 8 augustus 2019
Het is maar dat je 't weet
De organisatie van de Boslandtrail heeft in totaal nog 500 tickets ter beschikking: 100 voor de 100km door Bosland en 400 voor de 50km door Bosland. 
BoslandTrail is een verbindend project dat de plaatselijke natuur in de kijker wil zetten. ‘Het gaat om onze bossen, heide en zandduinen; om onze unieke fauna en flora. Maar ook de Limburgse gastvrijheid is uniek’, vertellen Lien en Sarah: ‘Deze editie werken wij samen met lokale verenigingen die zich aanmelden om van (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Hechtel-Eksel - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met fietsen en materiaal

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een garage aan de Canadastraat in Houthalen-Helchteren zijn twee fietsen en werkmaterialen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Mechelaars in beslag genomen

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA en de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn namen deze namiddag twee Mechelse herdershonden in beslag bij een woning op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. De honden hadden geen voedsel of drinken ter beschikking en werden door de eigenaar achtergelaten. Ze zaten buiten in een onveilig hondenhok vol uitwerpselen. Beide dieren zijn overgebracht naar het dierenasiel. Er wordt een PV opgesteld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet en de eigenaar wordt nog verhoord.

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

Treeske Frederix overleden

Dinsdag 6 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Treeske Frederix overledenZaterdag is in WZC Sint-Antonius in Peer de uit Hechtel afkomstige Treeske Frederix overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Frans Peeters. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gerdingen.

Bromfietsster (62) gewond

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Helchteren is een 62-jarige bromfietsster uit Houthalen-Helchteren het slachtoffer geworden van een verkeersongeval. Dat gebeurde deze namiddag.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Hechtel-Eksel - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Fietser (20) in levensgevaar

Zondag 4 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22.15 uur is een 20-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Grote Baan in Helchteren. Gisterenvoormiddag rond 11.45 uur botsten twee auto's op de Kazernelaan. Een 56-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Eksel wint van Koersel

Zaterdag 3 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Eksel wint van KoerselIn de Beker van Limburg heeft Eksel vanavond Koersel verslagen met 2-0. Filip Jehoul maakte beide doelpunten.

Doelpuntenfestival op Kadijk

Zaterdag 3 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Doelpuntenfestival op KadijkIn de Beker van Limburg hebben Kadijk en Hechtel voor een waar doelpuntenfestival gezorgd. De bezoekers uit Hechtel wonnen met 5-7. Voor Kadijk scoorden Hoes (3), Pellens en Lehaen. Voor Hechtel waren dat Vanpol (3), Reymen (2), Kiana en Diepvents.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Kampvuren weer toegestaan

Vrijdag 2 augustus 2019
Vanaf vandaag worden kampvuren weer toegestaan in de gemeenten die deel uitmaken van de Hulpverleningszone Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer. Wel voor ogen houden dat je voor een kampvuur altijd de toestemming moet hebben van de gemeente én van de verantwoordelijke bosbeheerder.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Christ Janssen overleden

Vrijdag 2 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Christ Janssen overledenWoensdag is de in Eksel woonachtige Christ Janssen overleden, de echtgenoot van Josée Hilkens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Chauffeur met niets in orde

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Brelaarschansweg in Houthalen-Helchteren controleerde Politie CARMA woensdagavond een voertuig naar aanleiding van een verkeersinbreuk. De bestuurder, een man uit Houthalen-Helchteren, droeg zijn gordel niet. De kentekenplaat hoorde niet bij het gecontroleerde voertuig en de auto bleek niet ingeschreven te zijn. De bestuurder kon ook geen geldig verzekerings- of  keuringsbewijs voorleggen. De politie liet de wagen takelen en stelde PV's op voor de verkeersovertredingen.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Lavabo Antieke klok
Te koop
Te koop
Te koop