Het overige nieuws

Kort nieuws van bij de buren
Het asielcentrum in Kwartier Moorslede in Leopoldsburg gaat pas open op 23 september. Dat is een week later dan aanvankelijk was voorzien. Er is plaats voor 500 asielzoekers. Er worden zo'n 30 asielzoekers per dag verwacht tot de maximum bezettiing is bereikt. De kinderen van de asielzoekers zullen gespreid worden over de lagere scholen. De leerlingen secundair onderwijs wil men onderbrengen in een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers de zogenaamde OKAN-klas.

Paardenvoer gestolen

Maandag 19 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een container in een weide aan de Ophelgenstraat in Houthalen-Helchteren. De daders hebben er paardenvoer, paardenmaterialen en leeggoed gestolen.

Met vakantiegroeten uit Parijs

Zondag 18 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Met vakantiegroeten uit ParijsZoomParis ist eine Reise wert, zong Peter Alexander vele jaren geleden. En Jean Dreesen moet dat beamen. Hij was de afgelopen week in de Franse hoofdstad en maakte er bijgaande foto's. Wat hem het meest opviel in Parijs? "Je ziet er meer Chinezen dan Parijzenaars," zegt Jean.
Met vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit ParijsMet vakantiegroeten uit Parijs
Zoom

Maria Van Gestel overleden

Zondag 18 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Maria Van Gestel overledenOp 15 augustus is de in Eksel woonachtige Maria Van Gestel overleden, de weduwe van Richard Wendrickx. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Staking bij NMBS

Zaterdag 17 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Staking bij NMBSDoor een staking is er een gegarandeerde treindienst op zaterdag 17 augustus. Ongeveer een op twee treinen zullen rijden. De staking begint op zaterdagochtend 17 augustus om 03u00 en duurt tot zondagochtend 18 augustus 03u00. Samenvatting: Er rijden meer dan zeven treinen op tien naar Pukkelpop. Sommige IC-treinen rijden de hele dag, andere rijden minder frequent. Een S-trein op twee rijdt. Twee L-treinen op drie rijden. De meeste treinen tussen Brussel en Oostende, tussen Brussel en Blankenberge én naar de Ardennen rijden. Er stoppen echter geen treinen in Knokke. De toeristentreinen rijden niet. Meer info op de site van de NMBS.
2

Regenachtig weekend

Zaterdag 17 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regenachtig weekendEen storing schuift in het weekend over onze streken en zorgt voor wolken en neerslag van betekenis. Bovendien staat er flink wat wind. Na het weekend stijgt de luchtdruk en volgen er enkele dagen met rustig en droog weer. Ook de zon kan dan domineren en de temperaturen komen wat hoger uit. Zaterdag (17/08) is het zwaar bewolkt tot betrokken en er zijn perioden met regen. Er komen ook drogere perioden voor, maar de neerslagkansen blijven de hele dag erg hoog. Het is wel zacht bij maxima rond 23 graden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: ECC Technics

Vrijdag 16 augustus 2019
Ivo Gielen uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap ECC Technics opgericht met zetel aan de Blindemansweg in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer thermische en akoestische isolatiewerken, de installatie van centrale verwarming en gevelreinigingswerken.

Exhibitionist ingerekend

Vrijdag 16 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In het natuurgebied “de Kolis” in Pelt is woensdag een exhibitionist opgedoken. De naakte man had twee kinderen van 12 en 15 benaderd en aangesproken De kinderen zijn onmiddellijk naar huis gegaan en hebben dit tegen hun moeder verteld, die daarop meteen de politie verwittigde. Een ploeg van de PZ HANO is onmiddellijk ter plaatse gegaan en kon de verdachte aantreffen. De betrokken man werd gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Na verder onderzoek en verhoor, werd de verdachte door (…) Het hele nieuwsbericht

Hechtel-Eksel 2-2

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel-Eksel 2-2Hechtel en Eksel hebben vandaag gelijk gespeeld in een oefenwedstrijd. Uitslag: 2-2.

Eén op vier woont in huurwoning

Donderdag 15 augustus 2019
In Limburg woont 26 procent in een huurwoning. In de centrumsteden Hasselt en Genk is dat 34 procent.

Plastic op de Noordpool gevonden

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Plastic op de Noordpool gevondenZoomOnze cartoonist Fobie volgt de actualiteit op de voet, ook nu weer met deze prachtige cartoon...

Woodstock vijftig jaar later

Donderdag 15 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Woodstock vijftig jaar laterZoomVijftig jaar later ziet onze cartoonist Fobie het zo.

Vier gewonden bij botsing

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond waren een vrachtwagen en twee auto's in een aanrijding betrokken op de Peerderbaan in Peer. Daarbij vielen vier gewonden. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten.

Regen en buien

Dinsdag 13 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en buienEen westcirculatie heerst nog enige tijd over onze streken met wisselvallig weer en hoge neerslagkansen. Bovendien is de aangevoerde lucht eerder fris, waarbij de maxima iets onder de normale waarden liggen. Op de lange termijn bouwt een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren over onze regio. Het wordt droger, zonniger en vooral ook warmer.
Woensdag komt een storing in de late namiddag en avond opzetten met regen. Voordien is het eerst zonnig, maar de bewolking neemt gestaag toe. De maxima (…) Het hele nieuwsbericht

Peter Winters overleden

Dinsdag 13 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Peter Winters overledenZoals eerder gemeld is in Postling, Kent (Engeland) Peter Winters omgekomen bij een vliegtuigongeval. Hij was 51 jaar. Afscheid in intieme kring.

Twee gewonden bij frontale klap

Dinsdag 13 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's op de Herebaan-West in Houthalen zijn vanmorgen de twee chauffeurs gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Zij zaten bekneld in hun auto en moesten door de brandweer bevrijd worden.

Fietser (45) gewond bij botsing

Maandag 12 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag rond 16.30 uur gebeurde er een verkeersongeval in de Kleine Heresteeg in Houthalen-Helchteren. Daarbij waren een auto en een 45-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren betrokken. Deze laatste raakte daarbij gewond.

1.240 landbouwbedrijven minder

Maandag 12 augustus 2019
In tien jaar tijd is het aantal bedrijven met landbouwproductie in Limburg met 1.240 gedaald. In sommige gemeenten is het aantal bedrijven zelfs met meer dan de helft afgenomen. Dat is onder meer het geval in Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg. Sint-Truiden, Peer en Riemst zijn de gemeenten met de meeste landbouwbedrijven. De oppervlakte landbouwgrond in Limburg is de jongste tien jaar lichtjes toegenomen.
1

Hechtel en Eksel verliezen

Zondag 11 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel en Eksel verliezenIn het bekervoetbal heeft Hechtel van Lutlommel verloren met 4-6. Eksel verloor met 2-1 op het veld van Hamont '99.

Wisselvallig weer

Zondag 11 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig weerEen depressie over de Britse Eilanden zorgt tijdelijk voor veel wind in het weekend. Nadien wordt het rustiger, maar ook wat kouder en de neerslagkansen nemen toe. De volgende 10 dagen staat er geen echt vakantieweer op het programma.
Vandaag doet de wind het rustiger, maar waait wel nog meestal matig. Het wordt een droge dag bij een afwisseling van stapelwolken en zon. Het kwik bereikt gemiddeld 22 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Later op de dag (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden probeerden tijdens de vakantie van de bewoners een Ford Transit te stelen in de Parkstraat in Lindel-Hoeven (Overpelt). Zij slaagden niet in hun opzet. De daders hadden het slot uit het bestuurdersportier en het stuurslot uitgebroken maar kregen de wagen niet aan de praat.
Kort nieuws van bij de buren
Op de drukke verbindingsweg tussen Leopoldsburg en Heppen raakten deze namiddag een bestelwagen en een motorrijder in een aanrijding betrokken. De motorrijder werd zwaar gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de vaststellingen van de politie werd het verkeer omgeleid
Hechtel-Eksel - Pandatweeling geboren in Pairi DaizaZoomEn zo zag Fobie die unieke gebeurtenis.

Dieven stelen frigo uit tent

Donderdag 8 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Dieven stelen frigo uit tentIn de Pater Malletstraat in Hechtel hebben dieven een frigo gestolen uit een tent. De diefstal gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag.

Nog 500 tickets voor BoslandTrail

Donderdag 8 augustus 2019
Het is maar dat u 't weet
De organisatie van de Boslandtrail heeft in totaal nog 500 tickets ter beschikking: 100 voor de 100km door Bosland en 400 voor de 50km door Bosland. 
BoslandTrail is een verbindend project dat de plaatselijke natuur in de kijker wil zetten. ‘Het gaat om onze bossen, heide en zandduinen; om onze unieke fauna en flora. Maar ook de Limburgse gastvrijheid is uniek’, vertellen Lien en Sarah: ‘Deze editie werken wij samen met lokale verenigingen die zich aanmelden om van (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw een plofkraak in Kinrooi

Donderdag 8 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Opnieuw een plofkraak in KinrooiZoomEn zo zag Fobie de thuiskomst van de daders...

Brandweerperikelen

Woensdag 7 augustus 2019
Hechtel-Eksel - BrandweerperikelenDe Limburgse brandweer vreest dat er binnen vier jaar een tekort aan leidinggevenden is. Vrijwilligers die in het middenkader willen komen, moeten zware opleidingen volgen en die zijn niet altijd te combineren met hun werk. Nu werken er overwegend vrijwilligers bij de brandweer. Zij kunnen opgeleid worden tot onder andere onderofficier. Maar die opleidingen zijn verzwaard. Nu moet een onderofficier bijvoorbeeld 380 uren opleiding volgen in plaats van 20 uur vroeger. Dat zorgt ervoor dat veel vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met fietsen en materiaal

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een garage aan de Canadastraat in Houthalen-Helchteren zijn twee fietsen en werkmaterialen gestolen. De diefstal is vanochtend vastgesteld.

Mechelaars in beslag genomen

Woensdag 7 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Politie CARMA en de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn namen deze namiddag twee Mechelse herdershonden in beslag bij een woning op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren. De honden hadden geen voedsel of drinken ter beschikking en werden door de eigenaar achtergelaten. Ze zaten buiten in een onveilig hondenhok vol uitwerpselen. Beide dieren zijn overgebracht naar het dierenasiel. Er wordt een PV opgesteld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet en de eigenaar wordt nog verhoord.

Wisselvallige periode

Woensdag 7 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallige periodeIn een strakke westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt vochtige maritieme lucht aangevoerd. Daarbij zijn er geregeld depressies en storingen die over onze regio schuiven. Bovendien is de atmosfeer vaak onstabiel en is de kans op buien groot. Het wordt een wisselvallige meerdaagse met geregeld regen of buien, al zijn de temperaturen wel nog behoorlijk.
Vandaag
is de minst goede dag van de week. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en er trekken geregeld een aantal buien, eventueel met (…) Het hele nieuwsbericht

Treeske Frederix overleden

Dinsdag 6 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Treeske Frederix overledenZaterdag is in WZC Sint-Antonius in Peer de uit Hechtel afkomstige Treeske Frederix overleden, de weduwe van de in 1992 overleden Frans Peeters. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Gerdingen.

Bromfietsster (62) gewond

Maandag 5 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Helchteren is een 62-jarige bromfietsster uit Houthalen-Helchteren het slachtoffer geworden van een verkeersongeval. Dat gebeurde deze namiddag.
In vergelijking met een jaar geleden is de werkloosheid in Limburg gedaald met zes procent. Limburg scoort beter dan de andere Vlaamse provincies. In juli waren er in onze provincie 26.294 werkzoekenden.

De visie van Fobie...

Zondag 4 augustus 2019
Hechtel-Eksel - De visie van Fobie...Zoom...op de klimaatproblematiek. (Cartoon: Fobie)

Fietser (20) in levensgevaar

Zondag 4 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond rond 22.15 uur is een 20-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Grote Baan in Helchteren. Gisterenvoormiddag rond 11.45 uur botsten twee auto's op de Kazernelaan. Een 56-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Eksel wint van Koersel

Zaterdag 3 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Eksel wint van KoerselIn de Beker van Limburg heeft Eksel vanavond Koersel verslagen met 2-0. Filip Jehoul maakte beide doelpunten.

Doelpuntenfestival op Kadijk

Zaterdag 3 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Doelpuntenfestival op KadijkIn de Beker van Limburg hebben Kadijk en Hechtel voor een waar doelpuntenfestival gezorgd. De bezoekers uit Hechtel wonnen met 5-7. Voor Kadijk scoorden Hoes (3), Pellens en Lehaen. Voor Hechtel waren dat Vanpol (3), Reymen (2), Kiana en Diepvents.

Zacht zomerweer

Zaterdag 3 augustus 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zacht zomerweerAlvorens onstabiele luchtmassa's onze streken bereiken, krijgen we eerst een overwegend droog weekend met aangename temperaturen. Na het weekend nemen de neerslagkansen toe en het kwik komt stilaan wat lager uit. Bovendien is er ook meer wind.
Vandaag
domineren wolken het weerbeeld. Het is zelfs overwegend zwaar bewolkt tot betrokken. Op een lokaal drupje motregen na blijft het echter overwegend droog. Na de middag kan de zon stilaan door de wolken breken. De maxima liggen rond 24 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Kampvuren weer toegestaan

Vrijdag 2 augustus 2019
Vanaf vandaag worden kampvuren weer toegestaan in de gemeenten die deel uitmaken van de Hulpverleningszone Noord-Limburg: Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Pelt en Peer. Wel voor ogen houden dat je voor een kampvuur altijd de toestemming moet hebben van de gemeente én van de verantwoordelijke bosbeheerder.

Een e-mail kan duur uitvallen

Vrijdag 2 augustus 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Een e-mail kan duur uitvallenEen burgemeester had aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen een aantal mails met verkiezingspropaganda verstuurd. Niet tot eenieders tevredenheid omdat de burgemeester de e-mailadressen had verkregen via een architecte die voor haar klanten per mail een afspraak over een verkavelingsvergunning vroeg. Er volgden twee klachten bij de Gegevensbeschermingsautoriteit die sinds een jaar waakt over het gebruik van persoonsgegevens en privacy.
Voor de geschillenkamer van die instantie erkende de (…) Het hele nieuwsbericht
2

Christ Janssen overleden

Vrijdag 2 augustus 2019
Hechtel-Eksel - Christ Janssen overledenWoensdag is de in Eksel woonachtige Christ Janssen overleden, de echtgenoot van Josée Hilkens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
3

Chauffeur met niets in orde

Donderdag 1 augustus 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Brelaarschansweg in Houthalen-Helchteren controleerde Politie CARMA woensdagavond een voertuig naar aanleiding van een verkeersinbreuk. De bestuurder, een man uit Houthalen-Helchteren, droeg zijn gordel niet. De kentekenplaat hoorde niet bij het gecontroleerde voertuig en de auto bleek niet ingeschreven te zijn. De bestuurder kon ook geen geldig verzekerings- of  keuringsbewijs voorleggen. De politie liet de wagen takelen en stelde PV's op voor de verkeersovertredingen.
01/08
Trees Snellens (ma Nieuwets) is op 2 augustus 35000 dagen op deze aardbol. Dikke proficiat van de kinderen.
Theo Nieuwets
24/07
Gefeliciteerd met je 80 ste verjaardag??????????
Jacky en Georgette Familie Snoeckx Paes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Klok Wijn
Te koop
Te koop
Te koop
Verloren
Click zonnebril