Het overige nieuws

Hechtel-Eksel - Rem op nieuwe winkels buiten stadscentraZoomDe provincie Limburg gaat alle aanvragen voor het openen van nieuwe winkels in de periferie kritisch bekijken. Daartoe is besloten om de leegstand in handelskernen tegen te gaan. De provincie gaat ook projecten subsidiëren om de beleving in het binnenstedelijk gebied te verhogen.

De échte reden van het mislukken

Donderdag 28 februari 2019
Hechtel-Eksel - De échte reden van het mislukkenZoomFobie ziet het zo... het mislukte gesprek tussen de Amerikaanse president en de Noord-Koreaanse leider.

Strijd tegen de droogte

Woensdag 27 februari 2019
Hechtel-Eksel - Strijd tegen de droogteZoomOm op toekomstige periodes van droogte voorbereid te zijn, gaat de provincie Limburg het Limburgse watersysteem in een dynamische waterbalans van vraag en aanbod omzetten. De knelpunten worden in kaart gebracht en er zal bekeken worden in welke Limburgse regio’s er zich in de toekomst problemen kunnen voordoen. Limburg werkt hiervoor samen met Vlaamse topexperten inzake klimaat en droogte van vzw Bodemkundige Dienst van België, de afdeling Hydraulica van de Katholieke Universiteit Leuven (…) Het hele nieuwsbericht
Op de website wikifin.be staat sinds gisteren een vergelijkingstool waarmee u kan zien hoeveel een zichtrekening bij de verschillende banken in België kost. De simulator is uitgewerkt door de financiële toezichthouder FSMA in opdracht van minister van consumentenzaken Kris Peeters. Volgens de minister verschillen de kosten van een zichtrekening aanzienlijk van bank tot bank.

'Bosland ATB Challenge' op 28 april

Woensdag 27 februari 2019
Op 28 april vindt de eerste editie van de "Bosland ATB Challenge" plaats, een recreatieve toertocht voor ATB-ers/ MTB-ers die een 90km lang traject kunnen afleggen doorheen het prachtige landschap van Bosland.
Het is dus geen wedstrijd - iedereen met een geschikte fiets kan zich inschrijven voor dit nieuwe evenement. Om er toch het sportieve karakter in te houden, worden wel de start- en de aankomsttijd geregistreerd via een scansysteem. Bij aankomst zal men de tijd van de eigen prestatie kunnen raadplegen tijdens de maaltijd die door de organisatie wordt aangeboden. Wie zich geroepen voelt om deze sportieve uitdaging aan te gaan kan zich nog online inschrijven tot 31 maart. Meer info en inschrijven

Het zomerse februariweer

Dinsdag 26 februari 2019
Hechtel-Eksel - Het zomerse februariweerZoomEr zijn geen zekerheden meer wanneer we in februari temperaturen van om en bij de 20 graden ervaren. Maar in het carnavalsweekend wordt het winderig en nat, verwachten de weermannen en -vrouwen. (Cartoon: Fobie)

Record warm

Dinsdag 26 februari 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Record warmDe combinatie van een krachtig hogedrukgebied net ten oosten van onze streken en aanvoer van lucht uit substropische streken duwt het kwik vandaag en morgen naar recordwaarden. In de tweede helft van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen. De neerslagkansen nemen toe en het kwik maakt een flinke duik.
Morgen/woensdag staat opnieuw een stralende zon op het programma. Na vriestemperaturen in de ochtend, bereikt het kwik opnieuw als maximumtemperatuur 19 graden. Er is bovendien (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Engelen overleden

Dinsdag 26 februari 2019
Zondag is de uit Paal afkomstige Maria Engelen overleden, de weduwe van Gerard Severeyns. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.
Hechtel-Eksel - Radio 2 loopt voor Kom op tegen KankerDe sportploeg van Radio 2 Limburg loopt vrijdag van het noorden van de provincie tot in de studio in Hasselt. Dat is 58 kilometer in totaal en dat doen ze om geld in te zamelen voor de 100km-run van Kom op tegen Kanker op 24 maart.
Vrijdagochtend om 6.50u zal het startschot aan de kiosk in Achel te horen zijn. Middagpresentator Mathijs Bijnens fietst heel de weg langs loper Ilya Pardo. Wie het voelt kriebelen, kan inpikken op de route. Dat kan door een stukje mee te lopen, te (…) Het hele nieuwsbericht

Brandfase geel in Limburg

Maandag 25 februari 2019
Hechtel-Eksel - Brandfase geel in LimburgIn Limburg is vandaag de preventieve code geel afgekondigd: er bestaat een matig tot verhoogd risico op natuurbrand.

Batibouw is begonnen

Zondag 24 februari 2019
Hechtel-Eksel - Batibouw is begonnenZoomVolgend jaar moet iedereen werkende rookmelders in huis hebben... (Cartoon Fobie) 

Lut Moreau overleden

Zondag 24 februari 2019
Hechtel-Eksel - Lut Moreau overledenGisteren is in Oudsbergen de uit Eksel afkomstige  Lut Moreau overleden, de echtgenote van Karel Bové. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: dinsdag (18.30-19.30u) bij Vanhove Uitvaartzorg in Bocholt.

Hechtel verliest van Kadijk

Zondag 24 februari 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van KadijkIn 3de Provinciale gaat het voor Hechtel van kwaad naar erger. In Kadijk werd verloren met 5-2. De bezoekers kwamen nochtans op voorsprong via Mrgole. Maar bij de rust stond het 5-1. Hechtel kon nog tegen scoren via Lennart Froeyen. De club heeft 28 punten uit 24 wedstrijden en raakt meer en meer in de degredatiezone.

Handige stippen

Zondag 24 februari 2019
Hechtel-Eksel - Handige stippenZoomDe vier stippen die aangeven dat je tegen pesten bent, zijn voor vele doeleinden bruikbaar, stelt Fobie vast...

Vlotte winst voor Dames B HE-voc

Zondag 24 februari 2019
Hechtel-Eksel - Vlotte winst voor Dames B HE-vocDe Dames B van HE-voc hebben gisteren vlot gewonnen in Ellikom met 0-3 (16-25, 18-25, 11-25). De ideale voorbereiding voor de halve finale voor de beker van Limburg zondag in Beverst. Wordt een knaller op carnavalszondag!

Heren HE-voc kloppen Herenthout

Zaterdag 23 februari 2019
Hechtel-Eksel - Heren HE-voc kloppen HerenthoutDe heren van HE-Voc hebben in Herenthout - na veel commotie aan tafel - gewonnen met 2-3. Zonder Karel Van Asten, Benjo Van Heugten en de in de opwarming geblesseerde Giel Fonteyn begon HEVoc verzwakt aan de wedstrijd. Daardoor startte Sil Wuytens als opposite.
In de eerste twee sets kwam HE-Voc niet in zijn ritme. Die sets gingen dan ook naar de thuisploeg. Vanaf set 3 speelde Jard Claessens als opposite en begon HE-Voc vlot te scoren. Het waren middenman Roosen en Janssen die scoorden aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Gelijkspel voor Eksel

Zaterdag 23 februari 2019
Hechtel-Eksel - Gelijkspel voor EkselIn 2de Provinciale heeft KFC Eksel thuis 2-2 gelijk gespeeld tegen Paal-Tervant. In een zwakke eerste helft van de thuisploeg kwamen de bezoekers in de 20ste minuut op voorsprong. Eksel kreeg amper een kans bijeen gespeeld. En onmiddelijk na rust zag het er nog benarder uit. De bezoekers scoorden uit hun eerste kans de 0-2. Maar dan kwam Eksel beter in de wedstrijd. Het resulteerde ook in de aansluitingstreffer. Marijn Bertrands vond op vrije trap zijn broer Dries, die zijn 6de van het seizoen binnen (…) Het hele nieuwsbericht

Lena Kerkhofs overleden

Zaterdag 23 februari 2019
Hechtel-Eksel - Lena Kerkhofs overledenVandaag is de uit Hechtel afkomstige Lena Kerkhofs overleden, de weduwe van Frans Oyen. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Artsen tegen maagdelijkheidstest

Zaterdag 23 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
De nationale raad van de Orde der Artsen vindt dat "het ingaan op de vraag naar het opstellen van een getuigschrift aangaande de maagdelijkheid" niet gerechtvaardigd is. De raad sluit zich aan bij de verklaring van de WGO die de gezondheidsberoepsbeoefenaars aanbeveelt dergelijke testen niet uit te voeren en geen maagdelijkheidsgetuigschriften af te leveren.
"Het is niet mogelijk op basis van een klinisch onderzoek met zekerheid te verklaren dat een persoon nooit geslachtsverkeer had. Naast (…) Het hele nieuwsbericht

Gewond op Noord-Zuidverbinding

Vrijdag 22 februari 2019
Hechtel-Eksel - Gewond op Noord-ZuidverbindingDeze voormiddag gebeurde er een aanrijding op de Noord-Zuidverbinding in Overpelt. Daarbij raakte Ingrid D. (48) uit Hechtel-Eksel gewond.

Zonnig weekend

Vrijdag 22 februari 2019
Hechtel-Eksel - Zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied nabij onze streken domineert het weerbeeld tijdens het weekend en de dagen nadien met vooral veel zon en weinig wolken. Het kwik kan daarbij flink oplopen en ligt een stuk boven de normale waarden. In de tweede helft van volgende week lijken storingen tot onze streken door te kunnen dringen en nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag kan het even duren alvorens lage wolken en lokaal mist, overal opgeruimd zijn. Nadien is er ruimte voor hier en daar wat zon en klimt het (…) Het hele nieuwsbericht

Team wil schapenhouders helpen

Vrijdag 22 februari 2019
De natuurorganisaties Natuurpunt, Natagora en het WWF zijn een wolffencing-team aan het uitbouwen. Dat team zal eigenaars van schapen helpen om hun dieren goed af te schermen zodat wolven ze niet kunnen aanvallen.
De voorbije dagen en weken zijn er in Noord-Limburg weer verschillende schapen doodgebeten en alles wijst in de richting van een wolf. Het Agentschap voor Natuur en Bos roept de eigenaars van schapen in de buurt van Bosland en het militair domein van Helchteren trouwens (…) Het hele nieuwsbericht

David Carella overleden

Vrijdag 22 februari 2019
Hechtel-Eksel - David Carella overledenWoensdag is David Carella overleden. Hij was 40 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 10.30u) in het crematorium in Lommel. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Hechtel-Eksel - Nieuwe betoging op vliegbasis Kleine BrogelZoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in de scholen...

Donderdag 21 februari 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in de scholen...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Werken op E314

Donderdag 21 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Op de E314 in Heusden-Zolder legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar een derde rijstrook aan. Vanaf vrijdagavond 8 maart wordt het verkeer op de autosnelweg stap voor stap op één weghelft gezet op 2x2 versmalde rijstroken. De op- en afrit 27 ‘Circuit Zolder’ richting Leuven zal vanaf dan worden afgesloten voor de duur van deze werken.
Op 11 maart start de uitvoering gedurende een tweetal maanden. Het verkeer zal dan tijdelijk over twee versmalde rijstroken in beide richtingen moeten rijden, op de andere zijde van de autosnelweg.  

Fruittelers lanceren perenjurk

Donderdag 21 februari 2019
Hechtel-Eksel - Fruittelers lanceren perenjurkZoomDe Zuid-Limburgse fruittelers gaan in Mexico hostesses uitsturen naar supermarkten en winkelcentra met schalen vol Conference-peren om uit te delen. Die hostessen zullen een aangepaste outfit aantrekken: een perenjurk. Cartoonist Fobie zag het zó voor zich.

De prins carnaval teelde wiet

Woensdag 20 februari 2019
Hechtel-Eksel - De prins carnaval teelde wietZoomIn Rotem is gebleken dat prins carnaval in zijn tuin een wietplantage had verstopt... (Cartoon: Fobie)

De laatste show van Karl Lagerfeld

Woensdag 20 februari 2019
Hechtel-Eksel - De laatste show van Karl LagerfeldZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Dierenartsen waarschuwen met Pup4Life

Woensdag 20 februari 2019
Hechtel-Eksel - Dierenartsen waarschuwen met Pup4LifeZoomDe Limburgse dierenartsen hebben een nieuwe website gelanceerd om mensen te helpen bij de aankoop van een pup of een nieuwe hond. Ze willen ook waarschuwen voor impulsieve aankopen want een hond koop je niet ondoordacht. Eén van de initiatiefneemsters is dierenarts Ann Coomans uit Paal. "De Limburgse dierenartsen, willen je graag helpen bij de aankoop van een gezonde en geschikte hond. Daarom werkten we samen en lanceerden we voor alle (toekomstige) hondeneigenaars de website Pup4Life. De (…) Het hele nieuwsbericht

Beroepeninfoavond op 25 februari

Maandag 18 februari 2019
Het is maar dat je 't weet
Drie Rotary-clubs uit Noord-Limburg organiseren volgende week maandag vanaf 19.30u in Wico-campus Sint-Maria in de Stationsstraat in Pelt weer de beroepeninfoavond voor de leerlingen van het laatste jaar middelbaar.
"Aangezien het voor vele leerlingen een moeilijke, maar belangrijke keuze is, zijn wij nog steeds overtuigd van het nut van deze organisatie," zeggen de clubs. "Wat wij aanbieden is ook uniek in de studiekeuze: 70 informanten die stuk voor stuk actief zijn in de meest uiteenlopende beroepen en specialisaties en maandagavond over hun ervaringen in hun vak komen vertellen: aan een leerling individueel of aan een groepje leerlingen."
Op de infoavond zijn laatstejaars leerlingen uit heel Noord-Limburg welkom. Inschrijven en info via deze website.

De schapen zijn tegen de wolf

Zondag 17 februari 2019
Hechtel-Eksel - De schapen zijn tegen de wolfZoomEn er lopen ook gele hesjes tussen!                     (Cartoon: Fobie)

Hechtel verliest van Gestel

Zondag 17 februari 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van GestelIn 3de A heeft Hechtel thuis kansloos verloren met 0-3 van Gestel. Na 8 minuten was de thuisploeg reeds op achtervolgen aangewezen. Jan De Man scoorde voor Gestel. En hij deed dit 5 minuten voor de rust nog eens over. Net na rust deed Baute de boeken helemaal dicht voor Hechtel met de 0-3. De thuisploeg kreeg geen enkele kans bij mekaar gespeeld. Een verdiende overwinning voor Gestel. Hechtel mag stilaan naar beneden in de stand gaan kijken, met 28 punten uit 23 wedstrijden...
Eksel versloeg Turkse FC met 1-2.

Volley: verlies voor heren HE-voc

Zaterdag 16 februari 2019
Hechtel-Eksel - Volley: verlies voor heren HE-vocIn de 2de Divisie van het volleybal hebben de heren van HE-voc in Genk verloren met 3-1. De setstanden waren 25/20, 25/23, 22/25 en 25/19. HE-voc heeft na 17 wedstrijden 29 punten.

Lentegevoel

Vrijdag 15 februari 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - LentegevoelEen hogedrukgebied met kern ten zuiden van onze regio trekt naar het oosten, waardoor er wat meer vochtige zeelucht over onze streken kan schuiven. Een volgend hogedrukgebied bouwt in de tweede helft van volgende week op over onze regio. Tussen beide systemen in kan een zwakke storing tijdelijk voor veel bewolking zorgen, met mogelijk een drupje regen.
Vandaag/vrijdag kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot deze achter de horizon verdwijnt, nauwelijks gehinderd door wolken. Met een zwak (…) Het hele nieuwsbericht

Staking De Lijn voorbij

Donderdag 14 februari 2019
Hechtel-Eksel - Staking De Lijn voorbijMorgen en ook in het weekend zullen de bussen van De Lijn in Limburg normaal rijden. Na urenlange onderhandelingen hebben directie en vakbonden deze namiddag een akkoord bereikt dat blijkbaar voor iedereen aanvaardbaar is. Of daarmee de sociale vrede voor lange tijd is hersteld, blijft de vraag. Voor volgende maandag is voor heel Vlaanderen een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn en de kans is groot dat ook het Limburgse personeel zich daarbij (…) Het hele nieuwsbericht

Vier Valentijn!

Donderdag 14 februari 2019
Hechtel-Eksel - Vier Valentijn!Zoom                                                                                 (Cartoon: Fobie)

Hubert Swinnen overleden

Donderdag 14 februari 2019
Hechtel-Eksel - Hubert Swinnen overledenDinsdag is de uit Hechtel afkomstige Hubert Swinnen overleden, de echtgenoot van Lucienne Ooms. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur ) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).

Henri Beckers oveleden

Donderdag 14 februari 2019
Hechtel-Eksel - Henri Beckers oveledenZaterdag is de uit Eksel afkomstige Henri Beckers overleden, de weduwnaar van de in 2017 overleden Elisa Bollen. Hij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Reppel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-20 uur) bij Vanhoven Uitvaartzorg.

Conflict bij De Lijn blijft duren

Woensdag 13 februari 2019
Hechtel-Eksel - Conflict bij De Lijn blijft durenZoomDe kans is groot dat er morgen weinig bussen zullen rijden in Limburg. De chauffeurs van De Lijn gaan opnieuw het werk neerleggen. De bussen van de onderaannemers rijden wel uit. Het conflict duurt nu al twee weken. Wie de bus moet nemen, raadpleegt dus best nog altijd eerst de website of de app van De Lijn.

Maria Ramaekers overleden

Woensdag 13 februari 2019
Hechtel-Eksel - Maria Ramaekers overledenGisteren is Maria Ramaekers overleden, de echtgenote van Jan Geuens. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (13.30 uur) plaats in het crematorium in Lommel.Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen-Centrum. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Derde wolf?

Woensdag 13 februari 2019
Hechtel-Eksel - Derde wolf?ZoomHet Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO bestudeert uitwerpselen die in het "wolvengebied" gevonden zijn om na te gaan of er misschien een derde wolf is gearriveerd. Reden genoeg voor Fobie om daar zijn licht over te laten schijnen...

Staking begint vanavond bij NMBS

Dinsdag 12 februari 2019
Hechtel-Eksel - Staking begint vanavond bij NMBSZoomVanavond om 22u begint bij de NMBS de nationale staking die morgen mogelijk overal te voelen zal zijn. Bij De Lijn zullen weinig of geen bussen rijden. Bpost probeert kranten en pakjes uit te reiken, brieven of andere stukken zullen mogelijk niet komen. De luchthaven zal zo goed als helemaal plat liggen. In hoeverre er ook bij bedrijven zal gestaakt worden, is niet duidelijk; de werkgeversorganisaties hebben vandaag opgeroepen om de toegang tot bedrijventerreinen niet te blokkeren. (Cartoon: Fobie)

Dikketruiendag vandaag...

Dinsdag 12 februari 2019
Hechtel-Eksel - Dikketruiendag vandaag...Zoom                                                                                      (Cartoon: Fobie)

Hinder bij De Lijn blijft duren

Dinsdag 12 februari 2019
Hechtel-Eksel - Hinder bij De Lijn blijft durenStiptheidsacties van de vakbonden verstoren de dienstverlening op een aantal Limburgse lijnen. De chauffeurs zijn wel uitgereden, maar onderbreken hun rit of vangen die niet aan. Dit betekent dat een aantal bussen later of niet opdagen. Reizigers raadplegen best de reisinfoapp en de routeplanner op de website. Daar kunnen ze zien wat de wachttijd is op de volgende bus. Tijdens de (…) Het hele nieuwsbericht

Een beetje lente

Dinsdag 12 februari 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Een beetje lenteDe weergoden zijn erg vroeg met de lente dit jaar of laten we stellen dat het lente-achtig wordt. De invloed van een krachtig hogedrukgebied, met kern ten zuiden van onze regio, wordt gekenmerkt door veel zon en weinig wolken. Daarbij wordt de volgende dagen met een zuidelijk briesje erg zachte lucht aangevoerd, waarbij de maxima op het einde van de week wel eens tot waarden kunnen uitkomen die eerder in de lente thuis horen.
Vandaag kan het even duren alvorens nevel, mist en lage wolken (…) Het hele nieuwsbericht

Bloedsporen in Naya-gebied opgelost

Dinsdag 12 februari 2019
Hechtel-Eksel - Bloedsporen in Naya-gebied opgelostZoom                                                                                  (Cartoon: Fobie)

Jef Bollen overleden

Maandag 11 februari 2019
Hechtel-Eksel - Jef Bollen overledenZaterdag is de uit Overpelt afkomstige Jef Bollen overleden, de weduwnaar van Winnie Verduyn. Hij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

Ook staking bij NMBS

Maandag 11 februari 2019
Hechtel-Eksel - Ook staking bij NMBSDoor een staking vanaf dinsdag 12 februari (vanaf 22u) tot woensdag 13 februari (22u) zal het treinverkeer verstoord zijn. "We betreuren de mogelijke hinder die je hierdoor zal ondervinden. Een alternatieve treindienst wordt opgesteld op basis van het beschikbare personeel", laat de NMBS weten. Voor je reisplanning raadpleeg je best de app of de website van de NMBS.

Alarmcentrale 112 staat centraal

Maandag 11 februari 2019
Hechtel-Eksel - Alarmcentrale 112 staat centraalHet is vandaag de Europese dag van het alarmnummer 112. Overal wordt dat nummer extra in de kijker gezet om mensen aan te zetten het te gebruiken bij noodsituaties waarbij een ziekenwagen of de brandweer nodig is. Vroeger werd daarvoor bij ons het nummer 900 gebruikt, later werd overgeschakeld op 100 - dat nog actief is - om tenslotte het Europese eenheidsnummer 112 te gebruiken. Voor politiehulp moet dan weer 101 getoetst worden. Maar in sommige grensgebieden, zoals Voeren, zorgt het noodnummer voor (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Vanduffel

Zondag 10 februari 2019
Ronny Vanduffel en Catharina Engelen, beiden uit Hechtel-Eksel, hebben de bvba Vanduffel opgericht met zetel aan de Heidebloemstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwrijp maken van terreinen, putboringen en grondverzet.

Verlies voor Eksel en Hechtel

Zaterdag 9 februari 2019
Hechtel-Eksel - Verlies voor Eksel en HechtelIn 2de Provinciale haakt Eksel voorlopig af in de titelstrijd. Het verloor thuis van Elen met 0-1. In de 1ste helft waren de beste kansen voor de bezoekers. Ze kwamen dan ook op voorsprong na 30 minuten, toen Jordy Gielen een voorzet staalhard binnen kopte. De tweede helft was helemaal voor de thuisploeg. Maar Wasiak en Marijn Bertrands misten onbegrijpelijk. De hoofdrol was nog weggelegd voor de scheidsrechter met een aantal onnodige gele kaarten. Eksel staat 4de in de stand met 39 punten uit 22 (…) Het hele nieuwsbericht

Zuster Michael overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Woensdag overleed de uit Hechtel afkomstige zuster Michael (Maria Leopoldine Wouters.)Zij was 97 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Antoniuskapel in Leuven.

Martina Bouts overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Martina Bouts overleden. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 16 februari plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag 14 februari (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Anja Kwanten overleden

Zaterdag 9 februari 2019
Donderdag is de uit Neerpelt afkomstige Anna Kwanten overleden. Zij was 48 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Door de actie van de vakbonden is de dienstverlening van De Lijn in Limburg ook dit weekend verstoord, aldus een mededeling van de directie. Maandag verlopen de ochtend- en avondspits volgens het boekje. Overdag kan er dan opnieuw hinder zijn.

Regen en wind

Vrijdag 8 februari 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en windEen omvangrijke depressie ten noorden van onze streken stuurt een actieve storing naar onze regio. Er wordt hierbij flink wat neerslag verwacht op zondag en er staat bijzonder veel wind met stevige windstoten. In de aanloop naar deze storing komen er enkele regenbuien tot ontwikkeling. Na het weekend bouwt stilaan een hogedrukgebied op met later in de week, stabiel en rustig weer, al worden de nachten wel een stuk kouder.
Vandaag krijgen we te maken met een eerste storing die voor veel bewolking (…) Het hele nieuwsbericht

Werken E314 Heusden-Zolder

Vrijdag 8 februari 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Werken E314 Heusden-ZolderZoomZoals eerder gemeld, legt het Agentschap Wegen en Verkeer dit voorjaar op de E 314 in Heusden-Zolder een derde rijstrook aan. Vanaf komende maandag 11 februari wordt de begroeiing van de middenberm gedurende enkele nachten verwijderd. Telkens wordt van 20 uur tot 6 uur de linkerrijstrook richting Nederland ingenomen door een mobiele werf. Het verkeer moet er dan over één rijstrook.
In een eerste fase wordt de autosnelweg in de richting van Leuven vernieuwd. De voorbereidende rooiwerken (…) Het hele nieuwsbericht

Ook morgen nog hinder bij De Lijn

Donderdag 7 februari 2019
Ook morgen zullen de lijnbussen in Limburg tijdens de ochtendspits (tot 9 uur) en avondspits (15.00 - 19.30 uur) normaal rijden. Tijdens de daluren is er wel nog hinder mogelijk. Dat meldt De Lijn.
Hechtel-Eksel - De nieuwe 'Limburg Vakantiegids' is erZoomDe Limburg Vakantiegids viert zijn vijfde jaargang. Het is nog steeds dé gids voor iedereen die ‘De vele gezichten van Limburg’ wil ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dus ook de Limburgers zelf! Hij bevat opnieuw meer dan 300 inspirerende pagina’s vol foto’s, belevingen, kindvriendelijke activiteiten, smakelijke tips, logeeradresjes en tien kant-en-klare fietslussen uit de Limburg Fietsparadijs-app.
Nieuw dit jaar zijn de tien ambassadeurs die ook hun (…) Het hele nieuwsbericht

Eandis en Infrax worden Fluvius

Donderdag 7 februari 2019
Hechtel-Eksel - Eandis en Infrax worden FluviusZoomEandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius. Zo heeft Vlaanderen nu echt één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert. De klant kan voortaan voor meer diensten bij éénzelfde bedrijf terecht.
Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Group C&L

Woensdag 6 februari 2019
Cihan Alacaoglu uit Pelt en Luc Weynen uit Peer hebben de bvba Group C&L opgericht met zetel aan de Heerstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitbaten van horecabedrijven en de verhuring van feestzalen.

Nieuwe bvba: Pb Water Treatment

Woensdag 6 februari 2019
Patrick Bogaerts uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Pb Water Treatment Services opgericht met zetel aan de Crommertenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer industriële of collectieve behandeling of conditionering van water, afvalwater, bodemslib en afval.

Vandaag bij De Lijn

Woensdag 6 februari 2019
Hechtel-Eksel - Vandaag bij De LijnZoom                                                                                   (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn zo goed als voorbij

Woensdag 6 februari 2019
Hechtel-Eksel - Staking De Lijn zo goed als voorbijDonderdag rijden de Limburgse lijnbussen tijdens de ochtend- (7 - 9u) en avondspits (15.30 - 18u) opnieuw volgens het boekje. Overdag zijn onderbrekingen op een heel beperkt aantal ritten wel nog mogelijk.

Klimaatdebat met de dag actueler

Woensdag 6 februari 2019
Hechtel-Eksel - Klimaatdebat  met de dag actuelerZoom                                                                                (Cartoon: Fobie)

Roken in auto met kinderen verboden

Woensdag 6 februari 2019
Hechtel-Eksel - Roken in auto met kinderen verbodenVoortaan is het verboden om te roken in voertuigen in aanwezigheid van -16-jarigen. Het is de bedoeling om jongeren te beschermen tegen het vrijkomen van schadelijke chemische stoffen tijdens het roken. Hieronder valt ook de elektronische sigaret. De politie of gemeentelijke en provinciale toezichthouders kunnen inbreuken vaststellen. Deze milieu-inbreuken worden vervolgd en bestraft via het decreet van 05.04.1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid. Dit wil zeggen dat er geldboetes tussen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder door staking

Woensdag 6 februari 2019
Hechtel-Eksel - Nog altijd hinder door stakingZoomDe staking van de buschauffeurs in Limburg gaat vandaag nog verder. Gisteren zaten de vakbonden samen met de directie maar de onderhandelingen leverden geen resultaat op. Voor de derde dag op rij wordt er in Limburg dus gestaakt. Deze ochtend is 20 procent van de Limburgse buschauffeurs aan de slag gegaan. Het gaat om chauffeurs van de onderaannemers. Ook een aantal ritten vanuit Limburg naar de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn verstoord.
De directie van De Lijn heeft een actieplan (…) Het hele nieuwsbericht

Hogere maxima

Dinsdag 5 februari 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hogere maximaMet zuidwestelijke luchtstromingen wordt zachtere lucht over onze streken gestuwd. De temperaturen komen stilaan een flink stuk boven de normale waarden uit. Storingen en depressies doen daarbij geregeld onze streken aan, waarbij de neerslagkansen erg hoog liggen de volgende dagen.
Vandaag is het somber weer met af en toe wat motregen. Na de middag komt er meer regen vanuit het westen opzetten. Het wordt wel bijzonder zacht bij 11 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Tijdens het onderzoek in Antwerpen...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Ook morgen zal het busverkeer van De Lijn nog niet opnieuw normaal verlopen. Na twee stakingsdagen zijn de gesprekken tussen directie en vakbonden in de late namiddag stopgezet - de vakbonden gaan de voorstellen van de directie morgen aan het personeel voorleggen.Volgens de bonden zal er ook morgen nog worden gestaakt, al is niet duidelijk op welke lijnen. Vanaf 6.30u morgenvroeg kan men de updates bekijken op de website verstoring.delijn.be.

35 autobestuurders betrapt

Dinsdag 5 februari 2019
Hechtel-Eksel - 35 autobestuurders betraptBij twee acties van politie Kempenland tijdens het afgelopen weekend liepen 35 bestuurders tegen de lamp. 26 daarvan werden betrapt op sturen onder invloed van alcohol of drugs.
De politie controleerde op verschillende plaatsen in Leopoldsburg, Hechtel-Eksel en Peer. 7 bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed van illegale drugs. Tegen hen werd proces-verbaal opgesteld en hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken op last van het parket. Liefst 19 chauffeurs bleken teveel alcohol (…) Het hele nieuwsbericht

Staking bij 'De Lijn' in Limburg

Dinsdag 5 februari 2019
Hechtel-Eksel - Staking bij 'De Lijn' in LimburgZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vlaams minister Ben Weyts heeft aan de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn en een expertengroep advies gevraagd over het houden van reptielen als huisdier. Zij hebben nu een "positieve lijst" uitgewerkt met alle reptielen die je als particulier thuis verantwoord kan houden. Weyts: “Op de positieve lijst staan de reptielen die je als particulier goed kan verzorgen, die je bij je thuis een geschikte huisvesting kan bieden en waar je makkelijk het juiste voedsel voor kan kopen.” De lijst - met de Latijnse namen van de reptielen - wordt nu voorgelegd aan de Vlaamse regering. Wie nu een dier houdt dat niet op de lijst staat, mag dit verder houden. Je moet wel kunnen aantonen dat je het dier al had vóór het ingaan van het verbod én dat het dier bij jou blijft.
Grensgevallen
Hechtel-Eksel - Inklapbare windturbine op PukkelpopZoomOp  de camping van Pukkelpop in Hasselt zal dit jaar voor de eerste keer een inklapbare windturbine staan die bekleed is met zonnepanelen en dus op twee manieren voor energie zorgt. Het is een initiatief van de faculteit bouwkunde van de T.U. Eindhoven. De "Green Energy Mill" zal 21m hoog worden en kan op een dag geplaatst en weer ingepakt worden. Onderzocht wordt nog of de constructie - waarvan een model op bijgaande foto - ook gebruikt kan worden als zendmast voor de Pukkelpop-organisatie. (Foto: Faas Moonen)

Fijn voor Annelies

Dinsdag 5 februari 2019
Hechtel-Eksel - Fijn voor AnneliesZoomAnnelies Kerfs (foto) uit Eksel werd de grote winnaar van de eindejaarsactie van de handelaars in Neerpelt. Ze won er voor 500 euro aan waardebonnen. Van geluk in het nieuwe jaar gesproken!
Hechtel-Eksel - Laatste dag voor deelname FotofestivalZoomUw foto's een hele zomer in de Peltse straten: dat kan, al moet u dan wel snel zijn. Vandaag is het immers de laatste dag om uw foto's in te zenden. Alle info over het festival vindt u op de website: www.fotofestivalpelt.be. Het thema is ook deze keer 'Lens op de Mens', met de mens als onderwerp in al zijn facetten. Een internationale jury - bestaande uit juryvoorzitter Johan Brouwers, Patrizia Burra (Italië), Patrick Ceyssens, Zjuul (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Woondesign Langens

Maandag 4 februari 2019
Bryan Langens uit Hechtel-Eksel heeft de bvba Woondesign Langens opgericht met zetel aan de Nijverheidsstraat in Peer. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene schrijnwerkerij, dakwerken, plaatsen van vloerbekleding en zink- en isolatiewerkzaamheden.

Ook morgen staking bij De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Hechtel-Eksel - Ook morgen staking bij De LijnVandaag was er een zo goed als algemene staking bij De Lijn in Limburg. Ook morgen dinsdag 5 februari gaat de stakingsactie verder. Mogelijk wordt die nog uitgebreid naar andere provincies. Wie de bus moet nemen, raadpleegt best eerst de website van De Lijn.

Kauwen op de voedertafel

Maandag 4 februari 2019
Puur natuur
Hechtel-Eksel - Kauwen op de voedertafelZoomOok kauwen bezoeken de voedertafel, al is er veel geduld nodig om ze zover te krijgen. Kauwen zijn zeer achterdochtige vogels die tijd nodig hebben om aan iets te wennen. Ze zijn monogaam en vormen koppels voor het leven. Het zijn vogels die het hele jaar rond hun nestplaats verdedigen tegen opdringerige soortgenoten. (Pierre Rutten)

Grote hinder door staking De Lijn

Maandag 4 februari 2019
Hechtel-Eksel - Grote hinder door staking De LijnZoomEr rijden vanmorgen vrijwel geen bussen van De Lijn in Limburg. De staking die eerst gepland was voor enkele stelplaatsen heeft zich uitgebreid naar heel de provincie. De chauffeurs staken omdat ze vinden dat ze hun werk niet langer goed kunnen doen door de besparingen. De werkdruk is erg hoog, er is nauwelijks tijd om te eten of naar het toilet te gaan, ritten worden afgeschaft omdat er geen chauffeurs ter beschikking zijn of bussen worden niet gerepareerd omdat er geen onderdelen beschikbaar zijn, beweren de vakbonden.  

Staking De Lijn

Zondag 3 februari 2019
Hechtel-Eksel - Staking De LijnMaandag 4 februari leggen de vakbonden het werk neer in Oost-Limburg. Het gaat om de stelplaatsen van Winterslag, Kinrooi en Lanaken. Maar andere chauffeurs hebben laten weten solidair te zijn. Er zal dus mogelijk hinder zijn over heel de provincie. Je raadpleegt morgenvroeg vanaf 6.30u best de website van De Lijn voor updates over de staking.
Hechtel-Eksel - Steffi en Stefanie Limburgs kampioenZoomVandaag zijn de 19-jarige Steffi Windels uit Beringen en de 9-jarige Stefanie Heijlen uit Hechtel-Eksel Limburgs acro-kampioen geworden in Alken. Het gaat om de categorie Acro Dual C 10-20. Door hun overwinning gaan ze door naar het Vlaams kampioenschap op 6 april in Lommel. (Foto's Anke Van de Vorst)
Steffi en Stefanie Limburgs kampioenSteffi en Stefanie Limburgs kampioen
Zoom

Karel Cox 8ste in Treffen

Zondag 3 februari 2019
Karel Cox is vanmiddag met Evert (v. Amadeus) 8ste geworden in de Grote Prijs van Treffen, de CSI5* Glock’s Grand Prix. Hij was daarmee de eerste Belg in het Oostenrijkse jumpingtoernooi.

Hechtel verliest van Exc. Hamont

Zondag 3 februari 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel verliest van Exc. HamontHechtel FC heeft vanmiddag een thuisnederlaag (0-3) geleden tegen Excelsior Hamont. KFC Eksel won met 0-3 van Nevok Gruitrode en is al 6 matchen op rij ongeslagen. Doumen opende de debatten op het kwartier maar schoot zijn beide mogelijkheden hoog over. Vooral bij de eerste kans had er meer ingezeten. Ook het hobbelige veld speelde zijn rol en zorgde ei zo na dan toch nog voor de voorsprong voor de thuisploeg, maar Vrysen zag zijn geblokte terugspeelbal langs de juiste kant van de paal voorbij de (…) Het hele nieuwsbericht

Goedkoper met de bus op kamp

Zondag 3 februari 2019
Talloze Vlaamse jeugdbewegingen verhuizen elk zomer naar een bivakplaats en maken daarbij gebruik van De Lijn, bijvoorbeeld om van het treinstation naar de bivakplaats te reizen. Grotere groepen (vanaf 30 personen) moesten voor een zogenaamde ‘versterkingsrit’ (speciaal voor de jeugdbeweging ingelegd, bovenop de normale dienstverlening) minstens € 200 per rit neertellen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz lanceerden een (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Winst voor dames HE-voc InternetgazetDe dames van HE-voc Internetgazet blijven het goed doen in 2de Provinciale. Ze gingen gisteren in As winnen met 0-3. Setstanden: 15/25, 7/25 en 23/25.

Volley: HE-voc wint van Zoersel

Zaterdag 2 februari 2019
Hechtel-Eksel - Volley: HE-voc wint van Zoersel
In de 2de Divisie van het volleybal heeft thuis met 3-0 gewonnen van Zoersel, de tweede in de stand.
De thuisploeg won verdiend door veel opslagdruk en blokverdediging. Na een lange afwezigheid stond Tom Lantin terug in de basis. Collectief draaide HE-voc op volle toeren en speelde vooral Nathan Geenen een sterke match. Coach Tom Kenens was dan ook tevreden met het resultaat en een voorlopige 3de plaats in de stand, met 29 punten.
Setstanden: 25-20, 25-19 en 25-23.

KMI: Code Geel

Zaterdag 2 februari 2019
Hechtel-Eksel - KMI: Code GeelDeze namiddag, vanavond en vannacht kunnen nog enkele buien van sneeuw of natte sneeuw voorkomen, die geleidelijk hun activiteit verliezen. Plaatselijk kan de sneeuw nog blijven liggen (bij temperaturen rond het vriespunt) en een verse laag van 1-3 cm vormen. Het KMI geeft daarom code geel.

Patrick Monten overleden

Zaterdag 2 februari 2019
Hechtel-Eksel - Patrick Monten overledenGisteren is de uit Neerpelt afkomstige  Patrick Monten overleden, de partner van Elianne Vanhove. Hij was 51 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring un aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Morgen zal er NIET gevoetbald worden in het Sparrenstadion. Alle thuiswedstrijden, inclusief de wedstrijd van de reserven tegen Sporting Nevok Gruitrode, zijn afgelast. Over de jeugdploegen die op verplaatsing of zondag in actie komen werd nog niets beslist.

Het recht op vergissing

Vrijdag 1 februari 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Het recht op vergissingEen zeer geliefde kaart uit het Algemeen Fonds van het bordspel Monopoly is die met ‘een vergissing van de bank in uw voordeel’. Maar, maakt zo’n vergissing in het echte leven ook gelukkig?
Zo was er een bofkont die na een verkeersongeval van zijn verzekeringsmaatschappij tweemaal de wrakwaarde van zijn total loss auto kreeg, zodat hij 6.580 euro te veel ontving. De verzekeringsmaatschappij zag bij de uitbetaling over het hoofd dat de verzekerde geen afstand deed (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel