Het overige nieuws

De dames van HE-voc Internetgazet hebben vanavond van leider Overpelt gewonnen met 3-1. Setstanden: 25/22, 26/24, 22/25 en 25/10. UPDATE Voor overvolle tribunes - mede naar aanleiding van de jaarlijkse sponsoravond - kwam HE-voc telkens op achterstand. Maar door de fighting spirit en het degelijke serveren van Jelinke Claessens ging het erop en erover. In set twee hetzelfde scenario, maar met een nog straffere come-back. Bij 18-22 kwam Merle Vandekerkhof aan de service en die maakte met drie aces en twee bijna-aces de ommekeer waar. Dit huzarenstukje deed ze in het begin van set 4 nog eens over en Pelt was helemaal van slag. Mooie overwinning van HE-voc! Is de trein vertrokken? (PvA)

KFC Eksel wint van Stal Sport

Zaterdag 30 november 2019
Hechtel-Eksel - KFC Eksel wint van Stal SportNa de nederlaag vorig weekend in As-Niel heeft KFC Eksel probleemloos terug kunnen aanknopen met de overwinning. Tegen Stal werd het dankzij twee vroege goals een makkelijke overwinning: 4-1.
Groen-rood leek zijn lesje geleerd te hebben nadat het vorig weekend onmiddellijk achter de feiten aan moest hollen. In plaats van een vroege achterstand werd het vandaag zelfs een vroege voorsprong dankzij een stevige uithaal van Beyen. Voor Stal zijn de vroege tegengoals een terugkomend zeer dit seizoen (…) Het hele nieuwsbericht

Vrouw (42) tegen vrachtwagen

Zaterdag 30 november 2019
Hechtel-Eksel - Vrouw (42) tegen vrachtwagenEen 42-jarige vrouw uit Hechtel is gisterennamiddag rond 15.30 in de Ophovenstraat in Neeroeteren (Maaseik) tegen een vrachtwagen gereden toen zij een kruispunt wilde oversteken. De vrouw legde een positieve ademtest af.

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.
Hechtel-Eksel - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Auto tegen boom en gekanteld

Vrijdag 29 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Tulpenlaan in Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag rond 16.30 uur een auto tegen een boom gebotst en vervolgens gekanteld. Een 29-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren raakte bij het ongeval gewond.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Hechtel-Eksel - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Hechtel-Eksel - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.

Nieuwe vennootschap: Dr. Sarah Gorissen

Donderdag 28 november 2019
Sarah Gorissen uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Dr. Sarah Gorissen opgericht met zetel aan de Hoofdstraat in Hechtel-Eksel. Het gaat om een dokterspraktijk.

Tiener en vrouw gewond

Donderdag 28 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen botste een auto met een elektrische step op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Een 18-jarige jongen uit Zonhoven raakte daarbij gewond. Gisterenavond raakte een 55-jarige vrouw gewond toen zij aangereden werd op de Koolmijnlaan.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Geld ontvreemd bij woninginbraak

Woensdag 27 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen binnen in een woning in Kunselveld in Houthalen-Helchteren. Zij gingen met geld aan de haal.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar fusie politiezones

Dinsdag 26 november 2019
Hechtel-Eksel - Onderzoek naar fusie politiezonesPolitiezones moeten uit minstens 200 agenten bestaan - zones van 60 à 70 agenten zijn niet meer van deze tijd. En kleine recherches van drie man zijn niet bestand tegen de criminaliteit zoals die tegenwoordig uit de hoek komt. Dat zei gouverneur Herman Reynders vanmorgen in Genk, bij de opening van het nieuwe oefengebouw van het PLOT, de provinciale politieschool. Hij riep op tot meer fusies van politiezones zodat er uiteindelijk zes of zeven overblijven in de provincie.
In Noord-Limburg werken de (…) Het hele nieuwsbericht

Vijf wietplantages opgerold

Dinsdag 26 november 2019
Hechtel-Eksel - Vijf wietplantages opgeroldDe politie heeft vanochtend op zeven locaties huiszoekingen uitgevoerd. De agenten troffen vijf operatieve wietplantages aan waarbij in het totaal 3.841 planten werden aangetroffen. Op alle locaties werd vastgesteld dat er elektriciteit en water illegaal werd afgetapt. De grootste plantage (1.500 planten) werd ontdekt in Leopoldsburg. Ook in Tongeren, Lanaken en Zutendaal zijn planten ontdekt. In Zutendaal heeft een verdachte in de richting van de politieagenten geschoten. In het totaal zijn er zes arrestaties verricht.

Mia Eerdekens overleden

Maandag 25 november 2019
Hechtel-Eksel - Mia Eerdekens overledenZaterdag is de uit Helchteren afkomstige en in Eksel woonachtige Mia Eerdekens overleden, de echtgenote van Rene Mentens. Zij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Damesvoetbal: Alken - Eksel 9-0

Zondag 24 november 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel verloren in Alken. Uitslag: 9-0. Aan de rust was stand 5-0.
Hechtel-Eksel - Bekervolley: HE-voc klopt Wara GenkIn de Beker van Limburg hebben de Heren van HE-voc vanavond gewonnen van Wara Genk met 3-1. Setstanden : 25/20, 25/27, 25/23 en 25/14.

Judoteam Okami weer in interclub

Zondag 24 november 2019
Hechtel-Eksel - Judoteam Okami weer in interclubZoomAfgelopen weekend nam judoteam Ōkami voor het eerst terug deel aan de interclub (Callant cup) judo. Het herenteam kwam daar verrassend sterk voor de dag en eindigde met een 4de plaats uiteindelijk net naast het podium. Het vrouwenteam kon deze prestatie niet evenaren en haalde de top-5 niet. De inzet en team spirit waren voortreffelijk en gezien de jonge leeftijd van de deelnemers belooft dit veel goeds voor de toekomst. Op naar volgend seizoen!
Judoteam Okami weer in interclub
Zoom

Vrouw en tiener gewond bij botsing

Zaterdag 23 november 2019
Vanochtend rond 2.10 botsten twee auto's op het kruispunt van de Hofstraat en de Cremerstraat in Houthalen-Helchteren. Een 42-jarige vrouw en een 17-jarige passagier, beiden uit Houthalen-Helchteren, gewond.

Eksel verliest van As-Niel

Zaterdag 23 november 2019
Hechtel-Eksel - Eksel verliest van As-NielIn 2de Provinciale heeft KFC Eksel vanavond de topper in As-Niel verloren met 3-2 in een erg beladen wedstrijd.

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Hechtel-Eksel - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Sporting Wijchmaal - FC Hechtel 1-3

Vrijdag 22 november 2019
Hechtel-Eksel - Sporting Wijchmaal - FC Hechtel 1-3Sporting Wijchmaal heeft vanavond thuis de derby tegen FC Hechtel verloren met 1-3. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde al na 6 minuten in de openingstreffer van Bart Diepvens, 0-1. Hechtel, furieus aangemoedigd door hun spionkop Duinenboys, controleerde de match en kwam na 29 minuten op 0-2 via Arno Prenen. De thuisploeg kreeg geen enkele kans voor mekaar en zo gingen de talrijk opgekomen supporters rusten met een 0-2 tussenstand.
Ook na de pauze was Hechtel de (…) Het hele nieuwsbericht
Wendy De Roover heeft de besloten vennootschap Dokter Wendy De Roover opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Don Boscostraat.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'ZoomHet project ‘Hulpverleningszone Noord-Limburg - Drones ingezet bij preventie, inspectie en crowd control’ is genomineerd voor de Fireforum awards 2019. Binnen hun categorie kaapte onze Hulpverleningszone met dit project al een prijs weg, maar nu maken ze ook nog kans om de publieksprijs te winnen. En u kan hen helpen door op hun project te stemmen!Fireforum zal eind november voor de vijfde maal deze Fireforum Awards uitreiken. Deze Award-uitreiking is een begrip geworden in de wereld van de (…) Het hele nieuwsbericht
Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'
Zoom

Weer schaap doodgebeten

Donderdag 21 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht is er weer een schaap doodgebeten in Peer. Er wordt onderzocht of dit het werk van de wolf is.

Jef Deckers overleden

Donderdag 21 november 2019
In Helchteren overleed dinsdag de uit Eksel afkomstige Jef Deckers, de echtgenoot van Godelieve Lijnen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium De Backer-Put aan de Bosstraat.

Luc Delhaise overleden

Donderdag 21 november 2019
Op 14 november overleed in Hasselt de uit Eksel afkomstige Luc Delhaise. Hij was 86 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Hechtel-Eksel - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Hechtel-Eksel - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Jacqueline Kerkhofs overleden

Dinsdag 19 november 2019
Hechtel-Eksel - Jacqueline Kerkhofs overledenGisteren is de in Hechtel woonachtige Jacqueline Kerkhofs overleden, de weduwe van Jos Nijssen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in aula 't Sant. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Mia Vandekerkhof overleden

Dinsdag 19 november 2019
Hechtel-Eksel - Mia Vandekerkhof overledenZondag is in Peer de uit Hechtel afkomstige Mia Vandekerkhof overleden, de weduwe van Jean Vanhamel. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30) uur in funerarium Witters in Eksel.

Auto belandt op zijn kant

Dinsdag 19 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een ongeval op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren belandde een auto op zijn kant. Het ongeval gebeurde deze namiddag. Of er gewonden vielen, is niet geweten.

Twaalf chauffeurs onder invloed

Dinsdag 19 november 2019
Bij de controle van 443 bestuurders in Houthalen-Helchteren, Oudsbergen en Genk bleken twaalf personen te diep in het glas te hebben gekeken. Het rijbewijs van drie bestuurders is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Hechtel-Eksel - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Damesvoetbal: Eksel - BS Sport 0-2

Maandag 18 november 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel met 0-2 verloren van BS Sport. De eindstand was aan de rust al bereikt.

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Hechtel-Eksel - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Hechtel-Eksel - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Hechtel-Eksel - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

Huiszoeking levert drugs op

Zondag 17 november 2019
Hechtel-Eksel - Huiszoeking levert drugs opEen 29-jarige man uit Lommel is tijdelijk van zijn vrijheid beroofd wegens bezit van drugs tijdens een drugsactie van de politie Carma in Genk, Bocholt en Houthalen-Helchteren. De man werd betrapt in Bocholt. Bij een huiszoeking in zijn woning is nog een hoeveelheid drugs aangetroffen. 

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Hechtel-Eksel - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Hechtel klopt Kaulille

Zondag 17 november 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel klopt KaulilleHechtel heeft FC Kauillle verslagen met 2-1. De Duinenjongens speelden wellicht hun slechtste wedstrijd van het seizoen. In een kansarme 1ste helft was het wachten tot minuut 43 voor het doelpunt viel. Niels Vanpol zorgde voor de 1-0. Hetzelfde spelbeeld kregen de toeschouwers ook na de rust te zien. Slordige passes waren schering en inslag. De bezoekers kwamen na 55 minuten op gelijke hoogte via een fraai doelpunt van Eerlings. Het was wachten tot invaller Sander Elia er 10 minuten voor tijd 2-1 van maakte. Kaulille moest dan nog met 10 verder na rood voor Gert Gorssen. Hechtel blijft 2de in de stand na leider Anadol.

HE-voc verliest van Dilsen

Zaterdag 16 november 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc verliest van DilsenIn de 2de Divisie van het volleybal verloor HE-voc vanavond met 3-1 van DIlsen.
Hechtel-Eksel - Sinterklaasfeest bij de scheidsrechtersZoomDe Noord-Limburgse Scheidsrechters Vereniging organiseerde gisteravond haar Sinterklaasfeest in De Oude Barrier in Hechtel-Eksel. De aanwezige kinderen werden getrakteerd op een zak snoep. Het bezoek van de Sint stond ook in het teken van het goede doel. De aanwezigen konden een vrijwillige bijdrage leveren die de scheidsrechters integraal doorstorten naar hun goede doel in de Warmste Week van Studio Brussel. Hun steun dit jaar gaat uit naar het Begeleidingscentrum Sint-Elisabeth in Wijchmaal. (Jochen Heyligen)

Eksel wint van Elen

Zaterdag 16 november 2019
Hechtel-Eksel - Eksel wint van ElenKFC Eksel heeft Elen verslagen met een forfaitscore: 5-0. Een intens wedstrijdbegin bood perspectieven aan beide kanten, maar het was de thuisploeg die net voor het openingskwartier de score kon openen. Marijn Bertrands kapte zich vrij om vervolgens. Wasiak te bereiken aan de tweede paal. Diens faussekeu belandde met een stevige portie meeval tot bij Karel Bertrands die simpel binnen kon leggen. De spits was meteen daarna op weg naar zijn tweede treffer maar werd neergewerkt. De scheidsrechter (…) Het hele nieuwsbericht

Rozet Claes overleden

Zaterdag 16 november 2019
Hechtel-Eksel - Rozet Claes overledenVandaag is Rozet Claes overleden, de echtgenote van Florimond Raman. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Hechtel. Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans-Laenen in Leopoldsburg.

Henri Linden overleden

Zaterdag 16 november 2019
Hechtel-Eksel - Henri Linden overledenVandaag is de in Hechtel woonachtige Henri Linden overleden, de echtgenoot van Rosa Eerdekens. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Wietplantage opgerold

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Wietplantage opgeroldVanavond heeft de politie een wietplantage ontdekt aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De Civiele Bescherming is opgeroepen om de plantage op te ruimen.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Hechtel-Eksel - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Keukenapparaten gestolen

Woensdag 13 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven gingen met keukenapparaten en vleeswaren aan de haal in een horecazaak aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Rudy Raes overleden

Woensdag 13 november 2019
Hechtel-Eksel - Rudy Raes overledenGisteren is de in Hechtel woonachtige Rudy Raes overleden, de echtgenoot van Godelieve Mechnig. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: zondag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Hechtel-Eksel - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Hechtel-Eksel - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Maria Geypen overleden

Dinsdag 12 november 2019
Hechtel-Eksel - Maria Geypen overledenGisteren is in Houthalen de uit Hechtel afkomstige Maria Geypen overleden, de weduwe van Camiel Maesen. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (15.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Chel Meus overleden

Dinsdag 12 november 2019
Hechtel-Eksel - Chel Meus overledenVrijdag is de in Eksel woonachtige Chel Meus overleden, de echtgenoot van Madeleine Agten. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Twee inbraken in tuinhuisjes

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In Wauberg-Peer is vandaag ingebroken in twee tuinhuisjes. De daders maakten twee koersfietsen, twee fietsen en allerlei gereedschap buit. De diefstallen zijn vermoedelijk het werk van dezelfde daders.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Hechtel-Eksel - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.

Twee verkeersongevallen

Dinsdag 12 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend botste een auto tegen een boom op de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Helchteren. Een dertiger uit Houthalen-Helchteren raakte daarbij gewond. Vanmorgen rond 8.25 uur vloog een auto uit de bocht aan het kruispunt van de Vlinderstraaat en de Snijwitstraat. Daarbij werd een 19-jarige man uit Houthalen-Helchteren gewond.
Hechtel-Eksel - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Damesvoetbal: Bilzen - Eksel 4-0

Maandag 11 november 2019
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Eksel met 4-0 verloren op het veld van DV Bilzen Utd. Na elf wedstrijden staat Eksel laatste in de stand met 0 punten.

Motard vlucht voor politie

Maandag 11 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Antwerpsestraat in Diest trok een 23-jarige motorrijder uit Houthalen-Helchteren zaterdagvoormiddag rond 10.30 uur de aandacht van de politie door zijn onaangepast rijgedrag. De motorrijder probeerde aan de politiecontrole te ontkomen door aan hoge snelheid weg te vluchten in de richting van Beringen. Hierbij maakte hij verschillende zware overtredingen en werd op het nippertje een aanrijding vermeden. Op de Wezelbaan in Schaffen hield de motorrijder het voor bekeken. Op beslissing van het parket van Leuven werd de motorfiets aan de ketting gelegd. De man beschikte niet over een geldig rijbewijs voor een motorfiets.

Twee ongevallen in tien minuten

Zondag 10 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren zijn vrijdagnamiddag op tien minuten tijd twee verkeersongevallen met gewonden gebeurd. Om 15.30 uur botsten een fietser en een auto. Een 38-jarige man uit Houthalen-Helchteren en zijn twee kinderen raakten gewond. Om 15.40 uur botsten twee auto's. Daarbij werd een 59-jarige vrouw uit Heusden-Zolder gewond.

Eksel wint van Peer

Zondag 10 november 2019
Hechtel-Eksel - Eksel wint van PeerKFC Eksel heeft vandaag Racing Peer verslagen. Uitslag: 0-2. Eksel sluipt zo tot op drie punten van de nieuwe koploper: As-Niel United. Hechtel verloor voor de tweede week op rij: in Gestel werd het 5-3. De bezoekers kwamen nochtans 0-2 voor via een own-goal en een strafschop van Bart Diepvens. Maar de thuisploeg scoorde 3 keer op rij. Arno Prenen bracht de Duinenjongens nog wel langszij, maar het was de thuisploeg die alsnog de 3 punten binnenhaalde.

Renilde Geys overleden

Zondag 10 november 2019
Hechtel-Eksel - Renilde Geys overledenDonderdag is de in Hechtel woonachtige en uit Neerpelt afkomstige Renilde Geys overleden, de echtgenote van Daniel Deckers. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht

Winst voor heren HE-voc

Zaterdag 9 november 2019
Hechtel-Eksel - Winst voor heren HE-vocIn de 2de Divisie van het volleybal won HE-Voc de derby tegen Stevoort met 3-2. De thuisploeg startte furieus met een sterk serverende Geenen 5-0. Maar de bezoekers kwamen terug in de match en kwamen 14-15 voor. In een spannend slot haalde He-Voc het met 30-28. Set 2 en 3 acteerde de thuisploeg op een lager niveau en haalde Stevoort die sets binnen. Set 4 begon dan weer met een snelle 6-0. Maar weer kwamen de bezoekers terug naar 12-11. Stijn Paesen serveerde HE-Voc toch naar een tie-break. Via 4-1 werd het nog 10-8. maar dan drukte de thuisploeg door en knalde Sil Wuytens de winst tegen de vloer. Coach Kenens was na afloop tevreden met de collectieve inzet maar merkte tevens op dat er nog hard moet gewerkt worden. Sets: 30/28, 21/25,15/21,25/23 en 15/11
Hechtel-Eksel - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Hechtel-Eksel - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Gilbert Vangoethemd overleden

Vrijdag 8 november 2019
Hechtel-Eksel - Gilbert Vangoethemd overledenIn WZC Den Boogerd in Hechtel-Eksel is gisteren Gilbert Vangoethemd overleden, de partner van Jeanine Smits. Hij was 91 jaar. Begroeting in aanwezigheid van de urne: woensdag (11-12u) in het achterliggende zaaltje van de Twaalf Septemberstraat 19 in Hechtel.

Twee zwaargewonden bij botsing

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij de zoveelste botsing op het kruispunt van Bergeyksendijk, Haagdoorndijk en Rallyelaan in Pelt zijn deze namiddag twee autobestuurders gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een auto die vanuit Neerpelt kwam, rechts wilde afslaan naar de Rallyelaan. Een 26-jarige man uit Namen, die achter hem aan reed en het manoeuvre niet had bemerkt, botste achter tegen hem aan. Daardoor werd de eerste auto, bestuurd door een Peltenaar, weggeslingerd tegen een derde wagen die uit de tegenovergestelde richting kwam en bestuurd werd door een 49-jarige vrouw uit Pelt. Deze werd net als de man uit Namen zwaar gewond. Beiden moesten uit hun voertuig bevrijd worden door de brandweer en zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Gewonde op Peerderbaan

Donderdag 7 november 2019
Hechtel-Eksel - Gewonde op PeerderbaanOp de Peerderbaan botsten deze namiddag twee auto's. Daarbij is één gewonde gevallen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuuis gebracht.

Nieuwe vennootschap: Lef2Be

Donderdag 7 november 2019
Kathleen Reynders uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap Lef2Be opgericht met zetel aan de Don Boscostraat. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer consulting op het gebied van personeelsbeheer, management, publiciteit en public relations.

Recordjaar voor Kunstacademie

Donderdag 7 november 2019
Nooit eerder telde de Kunstacademie Noord-Limburg zoveel inschrijvingen als voor het schooljaar 2019-2020. Met 3315 zijn ze, de leerlingen muziek, theater, dans en beeldende kunsten. Dat zijn maar liefst 224 leerlingen meer dan het vorige schooljaar.
Wellicht is de invoering van het nieuwe decreet deeltijds kunstonderwijs niet vreemd aan dit succes. Hierdoor kon de kunstacademie immers uitpakken met nieuwe opleidingen zoals kunstenmix, musical, kunstatelier, kunstinzicht en muziekschatten. (…) Het hele nieuwsbericht

'Dag van de Gids' in Bosland

Donderdag 7 november 2019
Hechtel-Eksel - 'Dag van de Gids' in BoslandZoomTijdens de 'Dag van de Gids' in Bosland werden de Bosland-gidsen bij de Witvisclub in Resterheide. Jeroen Clerix van Bosland gaf een overzicht van de belangrijkste realisaties uit 2019, boswachter Eddy Ulenaers informeerde de deelnemers over de fauna en flora en Krista Bovens vertelde over de gidsenwerking van Resterheide. Theo Geuens nam ten slotte de groep mee op stap door Resterheide: een knap natuurgebied op de grens van Hechtel-Eksel en Peer. (Foto Bosland)

Inbraak op Hasseltsebaan

Donderdag 7 november 2019
Hechtel-Eksel - Inbraak op HasseltsebaanDieven hebben een computer, Led-strips en sleutels gestolen in een pand aan de Hasseltsebaan. Om binnen te geraken hadden de daders een schuifraam geforceerd.

Fietser (24) gewond bij botsing

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kazernelaan in Houthalen-Helchteren raakte een 24-jarige fietser uit Houthalen-Helchteren gewond bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.45 uur.

Inbrekers weg met geld

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In de Kraanbeekstraat in Houthalen-Helchteren is ingebroken in een woning. De daders maakten geld buit.

Gratis naar lezing Annelies Beck?

Donderdag 7 november 2019
Hechtel-Eksel - Gratis naar lezing Annelies Beck?Zoom
Annelies Beck is de frontvrouw van Terzake op Canvas. Zij is ook historica, journaliste en auteur. Nu zondag 10 november is ze te gast in de bibliotheek in Lommel met een lezing over haar laatste boek 'Toekomstkoorts'. Hierin belicht ze een onbekende bladzijde uit de Belgische geschiedenis en geeft tegelijk een kijk op het hedendaagse Brazilië. De lezing vindt plaats om 10.30 uur en de bokes en bubbels krijgt u er bovenop! De eerste vijf die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be krijgen een gratis duoticket! Snel zijn is de boodschap...Meer info. UPDATE: de gratis tickets zijn de deur uit, reserveren kan nog wél!

Stalker op het matje

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een jongeman uit Houthalen-Helchteren werd ter verantwoording geroepen voor het belagen en bedreigen van een minderjarig meisje. Er moet een contactverbod komen, stelt de advocate van de familie van het meisje. De jongeman riskeert twee jaar cel. Begin december wordt er vonnis geveld. (PG)

Wiettelers veroordeeld

Donderdag 7 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een twintiger uit Peer tot 40 maanden celstraf en;een boete van 12.000 euro veroordeeld voor het uitbaten van een wietplantage aan de Noordervest in Peer. Zijn vriendin kreeg een werkstraf van 150 uur en een boete van 8.000 euro met uitstel. (PG)

Nieuwe vennootschap: Vaikon

Woensdag 6 november 2019
Ivan Hoogsteyns uit Peer en Jeroen Vrolijkx uit Hechtel-Eksel hebben de besloten vennootschap Vaikon opgericht met zetel aan de Akkerstraat in Hechtel-Eksel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer de verkoop van centrifugale- en andere pompen en het toestaan van leningen en kredietopeningen.

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Hechtel-Eksel - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht
Kort nieuws van bij de buren
De politie Carma heeft vandaag samen met de Vlaamse belastingdienst een controleactie gehouden in Houthalen-Helchteren en Genk. Er werd 7.890 euro aan openstaande boetes geind.

Vrouw gewond bij aanrijding

Dinsdag 5 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Een 36-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren is gisterennamiddag gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde op de Europalaan in Genk.

Politiezones praten over fusie

Maandag 4 november 2019
Hechtel-Eksel - Politiezones praten over fusieVier politiezones uit de regio praten momenteel over een mogelijke fusie. Het gaat om de zones Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Lommel en HANO. In dit kader en ter ondersteuning van deze mogelijke fusie heeft de gouverneur een studie besteld aan de Universiteit van Gent. "Op dit ogenblik worden verschillende gesprekken gevoerd met de belanghebbenden om de haalbaarheid van een mogelijke schaalvergroting te onderzoeken", zei de Beringse burgemeester Thomas Vints vanavond bij de voorstelling van het Zonaal Veiligheidsplan voor zijn zone.

Schapen doodgebeten

Maandag 4 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Afgelopen nacht zijn twee schapen doodgebeten in een weide in Wauberg-Peer. Mogelijk was dat het werk van wolf August. Rond de weide staat schrikdraad maar de elektriciteit stond naar verluidt niet op.
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Trio veroordeeld voor tabaksdiefstalllenDrie mannen uit Houthalen-Helchteren hebben elk 25 maanden cel en een boete van 1.600 euro gekregen voor het plegen van tabaksdiefstallen. Zij sloegen vooral toe bij Okay en Colruyt, onder meer in Beringen en Zonhoven. De auto die zij gebruikten om de diefstallen te plegen is verbeurd verklaard.(PG)

Vrouw (28) gewond bij botsing

Zondag 3 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Grote Baan in Houthalen raakten gisterenavond drie auto's in een kop-staartbotsing betrokken. Daarbij werd een 28-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond.

Hechtel - Kattenbos Sport 0-3

Zondag 3 november 2019
Hechtel-Eksel - Hechtel - Kattenbos Sport 0-3Hechtel heeft thuis met 0-3 verloren van Kattenbos Sport. Zondag speelt Hechtel uit bij VK Gestel.

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)
Wie de laatste tijd bij de huisartsenwachtpost in de Stationsstraat in Pelt moest zijn, kon tijdens het wachten een enquête invullen waarin gevraagd werd hoe hij of zij stond tegenover de mogelijke verhuizing van de wachtpost naar het ziekenhuis. Het ging om een enquête voor een universiteitsthesis.
Nu blijkt dat de plannen voor zo'n verhuizing al verder staan dan werd aangenomen. "Momenteel is de Noord-Limburgse huisartsenkring gevestigd in een scholengemeenschap, maar daar moeten ze weg," zegt algemeen directeur Bernard Himpens van het Mariaziekenhuis Noord-Limburg vandaag in Het Belang van Limburg. "Daarom gaan we ze vanaf september of oktober een plek bieden op onze dienst spoedgevallen." Het is de bedoeling om de wachtdienst en de spoed zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Later komt er dan een nieuw gebouw voor de wachtdienst.
Naar verluidt is de verhuis van de wachtdiensten naar ziekenhuizen ingegeven door druk van het RIZIV. Minister De Block zou de financiering van de wachtposten beter onder controle willen krijgen.

José Vanbaelen overleden

Zaterdag 2 november 2019
Hechtel-Eksel - José Vanbaelen overledenGisteren is de in Eksel woonachtige en uit Kleine Brogel afkomstige José Vanbaelen overleden, de weduwe van André Timmerman. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt woensdag (12 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Kleine Brogel, waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.

Alda Linsen overleden

Zaterdag 2 november 2019
Hechtel-Eksel - Alda Linsen overledenGisteren in Eksel de uit Kleine Brogel afkomstige Alda Linsen overleden, de weduwe van Jaak Schroyen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

HE-voc verliest bij Maaseik

Zaterdag 2 november 2019
Hechtel-Eksel - HE-voc verliest bij MaaseikIn de 2de Divisie van het volleybal heeft HE-voc vanavond met 3-0 verloren bij Greenyard Maaseik. Setstanden: 25/20, 25/10 en 25/23.

Eerste thuiszege voor Eksel

Zaterdag 2 november 2019
Hechtel-Eksel - Eerste thuiszege voor EkselIn 2de Provinciale heeft Eksel eindelijk haar eerste thuiszege beet. Tegen Dilsen-Stokkem werd het 2-1. Marijn Bertrands bracht de thuisploeg al vroeg op voorsprong. Maar nog voor de rust kwamen de bezoekers langszij. Eksel domineerde wel maar kon de kansen niet afmaken. Na de pauze kwam Eksel dan toch op voorsprong. Marijn Bertands zette een vrijschop knap rechtstreeks binnen. Na de uitsluiting van een bezoeker kwam Eksel niet meer in de problemen.  

Twee gewonden bij aanrijding

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Op de Baan naar Helchteren in Peer botsten gisterenavond twee auto's. De twee bestuurders werden daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: Esperanza klopt Eksel. En hoe!In de Eerste Provinciale van het damesvoetbal heeft Esperanza Pelt FC Eksel verslagen met... 0-12. Na tien speeldagen is Esperanza nog steeds ongeslagen.
Hechtel-Eksel - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Hechtel-Eksel - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Auto en terreinwagen botsen

Vrijdag 1 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen een auto en een terreinwagen op de Noordweg in Peer zijn vandaag één licht- en twee zwaargewonden gevallen. Door de klap belandde de auto in de berm. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel