Het overige nieuws

Nieuw seizoen voor judoteam Okami

Dinsdag 31 augustus 2021
Nu het nieuwe sportseizoen van start gaat kan ook judoteam Ōkami eindelijk weer de deuren van de dojo wagenwijd opengooien. Heb jij ook zin om te proeven van deze geweldige sport? Dan heb je geluk: in september vinden er initiaties plaats voor kinderen vanaf 6 jaar tot 12 jaar (lagere school). In Eksel gaan deze door op vrijdag 10, 17 en 24 september. In Neerpelt zijn de initiaties op zaterdag 11, 18 en 25 september. Deelnemen aan de initiaties is gratis maar inschrijven verplicht omwille van de verzekering. meer info: www.judoteamokami.be.

Help volwassenen het fietsen leren

Dinsdag 31 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Help volwassenen het fietsen lerenZoom
Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert sinds 2017 jaarlijks fietslessen voor volwassenen. Niet iedereen leerde immers als kind fietsen. Tijdens de praktijklessen begeleidt een team van vrijwillige fietsbuddy’s de deelnemers. 
Wil jij hun vrijwilligersteam vervoegen? Ga dan naar de infosessie op 10 september om 11 u. in zaal De Verbinding (Hoekstraat 70 bus 3, Neerpelt). Geef vooraf integratiemedewerker Goele Kerkhof een seintje via 011 23 87 34 (niet op woensdag- of vrijdagnamiddag) of via een mailtje naar goele[!]welzijnsregio.be. Doen!

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Hechtel-Eksel - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Grote bouwplannen bij Noorderhart MariaziekenhuisZoomHet Noorderhart Mariaziekenhuis in Pelt breidt in de komende jaren fors uit. Er komt een nieuw chirurgisch dagziekenhuis en een nieuw ambulant centrum. Grootschaliger nog is de nieuwbouw voor het Revalidatie- en MS-centrum (de vroegere MS-kliniek) op de site van het ziekenhuis. Last but not least gaat de vzw Kinderpsychiatrisch Centrum uit Hasselt op de site in Pelt een kinderpsychiatrisch dagziekenhuis bouwen. 
Een en ander maakte algemeen directeur Hans Ramaekers vanmiddag bekend tijdens (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

KFC Eksel - K .ESK Leopoldsburg 2-0

Maandag 30 augustus 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel - K .ESK Leopoldsburg 2-0KFC Eksel heeft K. ESK Leopoldsburg geklopt. Uitslag: 2-0. Marijn Bertrands scoorde de twee doelpunten.

Hechtel FC verliest van Anadol

Maandag 30 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Hechtel FC verliest van AnadolHechtel FC heeft verloren van FC Anadol. Uitslag: 4-0.

KFC Eksel B - E. Houthalen 2-2

Maandag 30 augustus 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel B - E. Houthalen 2-2KFC Eksel B en Eendracht Houthalen hebben gelijkgespeeld. Uitslag: 2-2.
Hechtel-Eksel - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Forfaitzege voor Ekselle

Zaterdag 28 augustus 2021
De dames van KFC Eksel zijn het seizoen begonnen met 9 op 9. Lille gaf vandaag namelijk forfait en zo won Ekselle met 0-5. Woensdag ontvangt Ekselle thuis Bocholt.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Aannemer failliet verklaard

Vrijdag 27 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft aannemer Agten Building Team uit Hechtel-Eksel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 24 september ingediend worden.

Fien Coninx overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Fien Coninx overledenGisteren is Fien Coninx overleden, de weduwe van Jan Elen. Zij was 96 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: maandag (19-19.30) in voornoemde aula.

Zeldzame witte koraalzwam in Bosland

Donderdag 26 augustus 2021
Vandaag gezien in Bosland
Hechtel-Eksel - Zeldzame witte koraalzwam in BoslandZoomIn Bosland heeft Pierre Rutten de zeldzame witte koraalzwam aangetroffen. Het zou de derde waarneming zijn voor Noord-Limburg. Ook op de foto een zeer jonge aardappel bovist,een soort die de voorbije jaren veel te lijden had van de droogte, maar nu met het natte weer massaal terug komt.

Recordoverwinning voor Eksel

Woensdag 25 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Recordoverwinning voor EkselKFC Eksel Dames - Thes sport Ladies 20-0
In de tweede provinciale voor dames heeft KFC Eksel vanavond Thes Sport, een nieuweling in het damesvoetbal, verslagen met...20-0. Thes Sport werd vorig seizoen opgericht, maar zag haar debuutseizoen in rook opgaan omwille van corona. De ploeg kreeg logischerwijs een bolwassing van het ervaren Eksel, dat na 5 seizoenen het klappen van de zweep ondertussen wel kent. De impressionante 20-0 overwinning was zelfs de grootste overwinning in de 4-jarige (…) Het hele nieuwsbericht

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Hechtel-Eksel - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)

Hond bijt wandelaar

Woensdag 25 augustus 2021
Een loslopende hond heeft vandaag een wandelaar gebeten in de Korenbloemstraat. De man werd medisch verzorgd.
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Damesvoetbal: 1-7 winst voor Eksel

Maandag 23 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Damesvoetbal: 1-7 winst voor EkselIn tweede provinciale van het damesvoetbal is Eksel gaan winnen in Dilsen-Stokkem. Uitslag: 1-7.

Winst in de Beker van het gewest

Zondag 22 augustus 2021
In de Beker van het gewest is Eksel in Bolderberg gaan winnen met 1-5. Sandy De Pachter(2), Karel Bertrands(2) en Tibo Pollaris scoorden de doelpunten. Hechtel won in dezelfde beker van Excelsior Hamont met 8-0. Voor de thuisploeg scoorden Van Pol, Agten, Vanherck, Clerix, Kortzorg, Cuyvers en Elia (2).
Hechtel-Eksel - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Vandalisme op Kamperbaan

Zondag 22 augustus 2021
Op de Kamperbaan hebben vandalen een steen tegen een raam gegooid. Dat gebeurde de voorbije nacht.

Met de groeten uit... Herkenrode

Zondag 22 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Met de groeten uit... HerkenrodeZoomDaar maakte Roger Convents deze toch wel merkwaardige foto van een reiger die naar zijn prooi flitst.

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Hechtel-Eksel - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

KRC Peer - KFC Eksel 3-3

Woensdag 18 augustus 2021
Hechtel-Eksel - KRC Peer - KFC Eksel 3-3In een oefenwedstrijd hebben KRC Peer en KFC Eksel gelijkgespeeld. Uitslag: 3-3.

Hechtel FC klopt KFC Ham United

Woensdag 18 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Hechtel FC klopt KFC Ham UnitedIn een oefenwedstrijd heeft Hechtel FC KFC Ham United verslagen. Uitslag: 2-1.

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Hechtel-Eksel - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."
Hechtel-Eksel - Covid-19: open prikmomenten in Lommel en PeerDe Eerstelijnzone Noord-Limburg organiseert de komende weken twee OPEN PRIKMOMENTEN in de Vaccinatiecentra van Peer (24/8) en Lommel (30/8). Deze open prikmomenten zijn bedoeld voor wie nog niet gevaccineerd is of wie zijn tweede vaccinatie met AstraZeneca gemist heeft. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan je gewoon aanmelden in het Vaccinatiecentrum, breng wel je identiteitskaart mee.
Open prikmoment Johnson&Johnson en AstraZeneca in het Vaccinatiecentrum in Peer
Wanneer: (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)
Vanaf vandaag kunnen de tickets worden besteld voor de Burenkijkdag van de Vliegbasis Kleine-Brogel. Ze kosten 10 euro. Ook de inwoners van het Nederlandse Cranendonck zijn uitgenodigd. De burenkijkdag - op vrijdag 10 september - kadert in de Sanicole Airshow van zondag 12 september in Hechtel-Eksel; de meeste toestellen die aan die airshow deelnemen, zijn 's vrijdags al te bekijken op de vliegbasis. Coronavoorwaarden: gevaccineerd zijn of een recente (max. 48u) PCR-test kunnen voorleggen. U kunt de tickets hier bestellen.

Jaak Corten overleden

Dinsdag 17 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Jaak Corten overledenZondag is Jaak Corten overleden, de weduwnaar van Lena Vanoppen. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de parochiekerk van Eksel, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats in Wijchmaal. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - BoslandTrail 2021 gaat op volle kracht doorZoomIn het weekend van 24 en 25 september zal de vierde BoslandTrail plaatsvinden. De organisatie zet na een corona editie alle zeilen bij om weer een unieke beleving aan te bieden! Dankzij het Covid Safe Ticket zullen de deelnemers en bezoekers op een veilige en normale manier kunnen genieten van de BoslandTrail.  Nieuw deze editie is de tussenafstand van 75km. Dieter Vangeneugden vertelt: ‘Er zijn voor deze afstand nu al meer dan 700 deelnemers wat een enorm succes betekent voor ons! De (…) Het hele nieuwsbericht

Schijnaardbeien zijn niet lekker

Maandag 16 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Schijnaardbeien zijn niet lekkerZoomIn de wildpluk hoor je soms dat de aardbeien niet lekker waren, en dat klopt wel. Meestal gaat het dan om de schijnaardbei. Op de foto links staat de bosaardbei en die is wél lekker. Rechts de schijnaardbei en die smaakt inderdaad niet. Hoe herkennen? Een bosaardbei heeft witte bloemen en de vrucht hangt aan een steeltje naar beneden. De schijnaardbei heeft gele bloemen, en de vrucht staat rechtop. (Pierre Rutten)

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

KFC Eksel verliest van Lokeren

Zondag 15 augustus 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel verliest van LokerenZe waren héél talrijk naar Daknam gereden, de supporters van FC Eksel, maar uiteindelijk kon de ploeg niet op tegen de geroutineerde elf van KFC Lokeren Temse in de derde ronde van de Beker van België. Eksel verloor met 3-0.

Maurice Scrayen overleden

Zondag 15 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Maurice Scrayen overledenDonderdag is Maurice Scrayen overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Lotgenotengroep voor mensen in rouw

Vrijdag 13 augustus 2021
Afscheid nemen van een dierbare doet pijn en verdriet. Dat verdriet delen kan bevrijdend zijn. Ook in het werkjaar 2020-2021 organiseert Het Centrum voor Christelijk Vormingswerk verschillende lotgenotengroepen voor mensen in rouw. De lotgenotengroep wil een luisterend oor en ondersteuning bieden na het verlies van een partner, familielid, vriend(in), collega of kennis. Speciale aandacht gaat uit naar wie onder moeilijke omstandigheden tijdens de coronacrisis afscheid heeft moeten nemen van een dierbare. (…) Het hele nieuwsbericht

Auto rijdt tegen vangrails

Donderdag 12 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Auto rijdt tegen vangrailsDeze namiddag is een auto tegen de vangrails gereden op de Noord-Zuidverbinding. Het ongeval gebeurden even na 15 uur. De chauffeur raakte lichtgewond.

Lisette Dumortier overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Lisette Dumortier overledenGisteren is Lisette Dumortier overleden, de weduwe van de in 2020 overleden Jef Meuleman. Zij was 81 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 
Hechtel-Eksel - Gratis naar 'We've lost dancing' of SpeelparadijsZoomGisteren gaven we tickets weg voor Pinopop, vandaag kunnen jullie gratis tickets winnen voor de dance-party 'We've lost dancing' morgen vrijdag 13 augustus, of voor het 'Speelparadijs' op zondag 15 augustus, beide op de weide achter garage Peppino, Molsekiezel in Lommel. En je hoeft er zelfs géén vraag voor te beantwoorden, enkel een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Wél vermelden wat je wenst te winnen: we hebben voor de danceparty twee tafels van 8 personen en twee tafels van 4 personen in de aanbieding, en voor het Speelparadijs driemaal twee tickets voor de kids. De eersten voor elk aanbod zijn de gelukkigen... Meer info over beide activiteiten. UPDATE Je kan nog steeds mailen voor de gratis tickets, tot vrijdag 14.00 uur.

Nevok Gruitrode - KFC Eksel 1-3

Woensdag 11 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Nevok Gruitrode - KFC  Eksel 1-3In een oefenwedstrijd heeft Nevok Gruitrode verloren van KFC Eksel. Uitslag: 1-3.
Hechtel-Eksel - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Inbraak in Kiefhoekstraat

Woensdag 11 augustus 2021
Aan Pijnven in de Kiefhoekstraat is ingebroken in een auto. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

'Opvangnet' vanaf januari

Dinsdag 10 augustus 2021
Vanaf januari 2022 zal een nieuw initiatief, “Opvangnet”, inclusieve kinderopvang op maat voorzien aan het Educatief Centrum op de SyntraPXL-campus in Pelt. De opvang gebeurt door onthaalouders van kinderopvang Gezinsbond. Daarnaast wordt er ingezet op occasionele opvang bij de ouders thuis door de kinderoppasdienst van die vereniging. Dit maakt participatie aan vrije tijd mogelijk. 
“Opvangnet” is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende (…) Het hele nieuwsbericht

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Hechtel-Eksel - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Hechtel-Eksel - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.
Hechtel-Eksel - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Kadijk SK - FC Hechtel 5-2

Zondag 8 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Kadijk SK - FC Hechtel 5-2Kadijk SK heeft FC Hechtel geklopt. Uitslag: 5-2.

Belgian Beach achter de rug

Zondag 8 augustus 2021
In de damesfinale op de Belgian Beach waren Lisa Van de Vonder en Sarah Cools dit weekend in twee sets te sterk voor het duo Kim Lieckens en Isabel Van de Broeck. Bij de heren ging de zege in 3 sets naar Lommelnaar Martijn Colson en Dennis Deroey, die Bob Douwen en Joppe Paulides versloegen.

KFC Eksel wint in Zepperen

Zondag 8 augustus 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel wint in ZepperenKFC Eksel heeft vanmiddag een mooi hoofdstuk bijgeschreven in de geschiedenis van de club. In de Croky Cup ging het met 1-2 winnen bij reeksgenoot KVV Zepperen-Brustem. Daardoor mag het in de volgende ronde naar Daknam waar KSC Lokeren-Temse op hen wacht.
De wedstrijd kon niet beter beginnen voor groen-rood. De Pachter werd mooi vrijgespeeld door Karel Bertrands en werkte prima af. Eksel kreunde onder de druk, maar net na de rust versierde het een strafschop, die door Marijn Bertrands (…) Het hele nieuwsbericht

Weg met fietsendrager

Zondag 8 augustus 2021
Op het Schansplein is een fietsendrager van een auto gestolen. De politie kreeg gisteren melding van de feiten.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.

Thieu Ooms overleden

Zondag 8 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Thieu Ooms overledenVrijdag is Thieu Ooms overleden, de echtgenoot van Marie-Josée Ulenaers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.
Hechtel-Eksel - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Volgend weekend Pinopop in Lommel

Zaterdag 7 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Volgend weekend Pinopop in LommelZoom
Volgend weekend is het dan eindelijk écht zover... Want zaterdag 14 augustus kan je op de weide achter garage Peppino in de Molsekiezel in Lommel terecht voor Pinopop. Na drie pogingen vorig jaar, die omwille van corona niet konden/mochten plaastsvinden, kan je aanstaande zaterdag vanaf 14 uur terecht voor een vijftal Tribute Bands. Muziek van CCR, REM, AC/DC, De Kreuners en Rammstein gebracht door de beste tribute bands die je je maar kan voorstellen! En afsluitend nog een dikke vette party erbovenop.
Maar dat is niet alles... de organisatoren hebben nog een vooraf én achteraf gepland, nl. op vrijdag 13 augustus een heuse dance-party met meerdere DJ's zoals Zjerre, Alphadogs, Pauline Slangen en 5Napback, en op zondag 15 augustus een Speelparadijs voor de Kids met springkastelen, goochelshow, clown, kinderdisco en veel meer. Meer info.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

François Verrept overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Hechtel-Eksel - François Verrept overledenGisteren is in Eksel François Verrept overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Tin Mombers. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-20 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Mia Vandijck overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Mia Vandijck overledenIn Meeuwen is dinsdag Mia Vandijck overleden, de weduwe van Denis Jamers. Zij was 82 jaar en afkomstig van Grote-Brogel. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring waarna haar asurne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Hechtel-Eksel. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Hechtel-Eksel - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Hechtel-Eksel - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

V. Lommel - KFC Eksel 0-2

Woensdag 4 augustus 2021
Verbroedering Lommel speelde een oefenwedstrijd tegen KFC Eksel. Uitslag: 0-2.

Henri Fransen overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Henri Fransen  overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is maandag Henri Fransen overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Julia Moons. Hij was 99 jaar en afkomstig van Hechtel. Begroeting: donderdag 5 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u. Uitvaart: vrijdag 6 augustus 2021 in de parochiekerk van Strooiendorp-Leopoldsburg

Hechtel-Eksel - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

Wilhelmina de Groot overleden

Dinsdag 3 augustus 2021
Zondag is Wilhelmina de Groot overleden, de echtgenote van Reurt van Stapele. Zij was 88 jaar en afkomstig van Utrecht. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Hechtel-Eksel - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Sparta Lille - Eksel B 3-1

Zondag 1 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Sparta Lille - Eksel B 3-1Sparta Lille heeft thuis gewonnen van Eksel B. Uitslag:  3-1.
Hechtel-Eksel - FC Hechtel klopt Sporting WijchmaalHechtel FC heeft thuis gewonnen van Sporting Wijchmaal. Uitslag: 5-2.

KFC Eksel bekert verder

Zondag 1 augustus 2021
Hechtel-Eksel - KFC Eksel bekert verderKFC Eksel bekert verder na de overwinning tegen Lummen VV. (Uitslag: 3-0). In de volgende ronde komt Eksel uit tegen Zepperen-Brustem.

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Hechtel-Eksel - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel
Aangeboden
Rotan salon Lavabo
Te koop
Te koop
Te koop