Het overige nieuws

Hechtel wint van Park Houthalen

Zaterdag 30 juli 2022
Hechtel-Eksel - Hechtel wint van Park HouthalenIn de Beker van Limburg heeft KFC Hechtel thuis gewonnen van Park Houthalen met 4-3. Voor de thuisploeg scoorden Cedriec Vanherck (2), Daan Wauters en Filip Karafiloski.
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Weer warme dagen in het verschietEen uitloper van het hogedrukgebied der Azoren reikt tot onze streken en kan het weer tijdelijk gunstig beïnvloeden. Daarna trekken zwakke storingen over onze regio en wordt de atmosfeer onstabiel. Vanaf zondag neemt de kans op een lokale bui toe, eventueel met een donderslag. Ook na het weekend valt er soms een bui, maar de nadruk ligt toch wel op overwegend droog en warm weer.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, maar later op de dag komen er steeds meer hoge en middelhoge wolken opzetten (…) Het hele nieuwsbericht

Martin Blervacq overleden

Zaterdag 30 juli 2022
Hechtel-Eksel - Martin Blervacq overledenWoensdag is in Houthalen Martin Blervacq overleden, de echtgenoot van Paula Vanderhoydonck. Hij was 87 jaar en afkomstig uit Hechtel. Het afscheid vindt dinsdag (13.30 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum. Begroeting: maandag (19-19.30 uur).

Vrouw uit Elen vermist

Vrijdag 29 juli 2022
Hechtel-Eksel - Vrouw uit Elen vermistDe federale politie is op zoek naar Mireille Van Caenenberghe (foto) uit Elen (Dilsen-Stokkem). De vrouw verliet vanmorgen rond 9.15u haar woning en is sindsdien vermist. Zij is 1m68 lang en zeer slank gebouwd. Zij heeft kort bruin haar. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg zij een zwart T-shirt met korte mouwen en een groen gevlekte broek.
UPDATE De vrouw is in haar woning dood aangetroffen. De politie heeft een verdachte opgepakt.
Hechtel-Eksel - Juli was al toeristische topperZoomDe Limburgse vrijetijdssector beleefde een geslaagde eerste helft van de zomer. Het mooie weer lokte heel wat fietsrecreanten naar het Limburgse Fietsroutenetwerk. Ook de dagattracties kregen heel wat bezoekers over de vloer. De logies waren al bij de start van de zomer voor de helft volboekt. Dankzij late beslissers steeg dat bezettingscijfer in juli tot 72 %, goed voor 822.000 overnachtingen. Dat alles blijkt uit een bevraging van Visit Limburg: ‘Met deze cijfers evenaren we haast het record van vorige zomer, toen onze gasten enkel in eigen land konden reizen’, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg. ‘Deze cijfers bevestigen dat onze gasten Limburg ook na de pandemie in hun hart hebben gesloten’.

Lieske Lenaerts overleden

Vrijdag 29 juli 2022
Hechtel-Eksel - Lieske Lenaerts overledenWoensdag overleed Lieske Lenaerts 86, de weduwe van de in 1981 gestorven Gustaaf Camps en de levensgezel van de in 2005 gestorven Michel Noben. Zij woonde in Eksel maar was afkomstig uit Peer. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de aula.

Laat Mario winnen!

Vrijdag 29 juli 2022
Hechtel-Eksel - Laat Mario winnen!ZoomMario Vanoppen, die ons regelmatige prachtige natuurfoto's levert, neemt met bijgaande foto deel aan de fotowedstrijd "Water, vriend én vijand". Een van de dingen die bij de jurering meespelen is het aantal vind-ik-leuks onder zijn foto. En vermits het een prachtige foto is, durven wij aan onze lezers vragen om massaal deze foto "Leuk" te vinden! Doe het dan via deze link.
Hechtel-Eksel - Eindelijk aangepast voertuig voor WoutZoomGisteren gezien in Herentals! (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
In de top 10.000 van familienamen op 01/01/2022 blijven namen zoals Peeters, Janssens en Maes het meest voorkomen in België. Deze top-3 geldt eveneens voor Vlaanderen, terwijl dat in Wallonië Dubois, Lambert en Martin is en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Diallo, Bah en Barry. Helemaal onderaan de lijst van de 10.000 meest voorkomende familienamen, zijn er slechts 181 personen met familienamen zoals Blyweert, Gaeremynck, Hochepied, Morgante, Nasser of Van Lishout. (bron:Statbel)

Dag van de animator

Donderdag 28 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Dag van de animatorZoomOp initiatief van 17 landelijke jeugdwerkorganisaties en meer dan 250 lokale werkingen in Vlaanderen en Brussel heeft vandaag voor de 6de keer een Dag van de Animator plaats. Het initiatief is een uitgelezen kans om alle animatoren in de bloemetjes te zetten, die zich op een vakantiekamp of een speelpleinwerking in de buurt inzetten om kinderen en jongeren een mooie vakantie te bezorgen. Ruim 39.000 jongeren kiezen ervoor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn bij een vakantiekamporganisatie of een (…) Het hele nieuwsbericht

Te nat, te heet, te droog...

Donderdag 28 juli 2022
Hechtel-Eksel - Te nat, te heet, te droog...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Zon en wolken

Donderdag 28 juli 2022
Hechtel-Eksel - Zon en wolkenZoomEen spel van zon en wolken, dat krijgen we de komende dagen als weer, met temperaturen die rond de 25° schommelen. (foto Gust Ischen)
Hechtel-Eksel - Je zal maar groenetruiwinnaar zijn...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Fietser (45) gewond bij val

Woensdag 27 juli 2022
Op de Lindelsebaan is een 45-jarige fietser uit Hechtel-Eksel gewond geraakt bij een val toen hij door een andere fietser werd voorbijgestoken. Dat gebeurde deze namiddag rond 15 uur. Het slachtoffer moest niet naar het ziekenhuis.

Het wordt weer warmer

Dinsdag 26 juli 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Het wordt weer warmerMet een aanvoer van maritieme en koelere lucht hebben we een paar dagen waarbij de temperaturen erg bescheiden uitkomen. De dagen nadien schuift een hogedrukgebied over onze streken en wordt droge landlucht aangevoerd. De maxima worden dan opnieuw zomers en in het weekend wordt het zelfs erg warm. Waarschijnlijk wordt deze warme periode afgesloten met enkele onweerachtige buien.
Vandaag wordt koele, maritieme en onstabiele lucht aangevoerd. Er is flink wat bewolking en hier en daar vallen (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Antwerpen...

Dinsdag 26 juli 2022
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Antwerpen...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - U moet toch niet naar Hasselt? (6)ZoomVolgende week maandag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Om de uitvoeringsperiode zo kort mogelijk te houden, werkt de aannemer tegelijk op de binnen- en de buitenring. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelwegen op 1 rijstrook in elke rijrichting. De werken zijn klaar voor de start van het nieuwe schooljaar.
Vlaams minister van Mobiliteit en (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in Oekraïne...

Maandag 25 juli 2022
Hechtel-Eksel - Ondertussen, in Oekraïne...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Philomène Leten overleden

Maandag 25 juli 2022
Hechtel-Eksel - Philomène Leten overledenGisteren is Philomène Leten overleden, de weduwe van de in 2019 gestorven Henri Theunissen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt donderdag (15 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (20.15-20.45 uur) in funrarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - De rol van de windtunnel bij Jumbo-VismaZoomJonas Vingegaard won de Ronde van Frankrijk, samen met zijn oppermachtige ploeg Jumbo-Visma, die in deze Tour maar liefst zes ritten won. Dit resultaat is ook het succes van hoogleraar Bert Blocken van de TU Eindhoven, al sinds 2017 de vaste adviseur aerodynamica van het team. Alle hoofdrenners uit de ploeg hebben bij hem in de windtunnel (foto) gestaan om hun aerodynamica te (…) Het hele nieuwsbericht

Sien Loenders (101) overleden

Maandag 25 juli 2022
Hechtel-Eksel - Sien Loenders (101) overledenIn Peer is op 21 juli Sien Loenders overleden, de weduwe van Guillaume Schrooten. Zij was 101 jaar en afkomstig van Eksel. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Rudi Baeten overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Hechtel-Eksel - Rudi Baeten overledenDonderdag overleed Rudi Baeten (66). Hij woonde in Eksel maar was afkomstig uit Houthalen. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.
Het is maar dat je 't weet
24 juli is de naamdag van de heilige Christoffel. Waarom hangt net hij - althans zijn afbeelding - aan menige sleutelbos om ons te verzekeren van een veilige reis? De meest gangbare versie vertelt het verhaal van een reus die reizigers op zijn schouders over een wilde stroom zette, in de hoop daarmee in dienst te kunnen treden bij de machtigste heerser ter wereld. Toen hij op een dag een kind wilde overzetten, werd dat tijdens de tocht steeds zwaarder. Blijkt dat Christoffel Jezus op de (…) Het hele nieuwsbericht

Jaak Snoeckx overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Hechtel-Eksel - Jaak Snoeckx overledenWoensdag is Jaak Snoeckx overleden. Hij was afkomstig van Eksel en werd 80 jaar. De afscheidsviering en de crematie vinden plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30u) in funerarium Witters.
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Stapelwolken, kleine kans op lokale buiVandaag is het zonnig tijdens de ochtend, afgezien van plaatselijke wolkenvelden in het westen van het land. In de loop van de dag maakt de zon geleidelijk plaats voor meer en meer stapelwolken die voor schaduw zorgen, maar de temperaturen stijgen toch tot zeer aangename waarden bij maxima tot 26 graden. Vanavond en vannacht wordt het rustig met een open sterrenhemel, slechts licht gesluierd door hoge wolkenvelden. De temperaturen dalen tot gemiddeld 14 graden bij een zwakke zuidwestenwind.
Morgen wordt het vrij zonnig met vooral hoge sluierwolken. De ongehinderde zonneschijn doet de temperaturen stijgen tot hoge waarden - tot zelfs lokaal 30 graden. De wind waait meestal zwak uit het zuidwesten.
Maandag wordt het zonnig en zomers, maar ook de rest van de week blijft het droog bij aangename temperaturen rond het seizoensgemiddelde. (Michel Nulens - Buienradar)

Paula De Winter overleden

Zaterdag 23 juli 2022
Hechtel-Eksel - Paula De Winter overledenDonderdag is Paula De Winter overleden, de echtgenote van Henri Van der Heyden. Ze was geboren in Meerhout en werd 89 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartliturgie (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-dorp. Begroeting: woensdag (19-19.30u) in funerarium Witters in de Hoofdstraat 34 in Eksel.

'Paddlen doet je goed voelen'

Zaterdag 23 juli 2022
Vandaag gelezen
In Amerika zeggen ze niet paddle tegen dat nieuwe balspel, ze zeggen daar pickleball. In The New Yorker staat deze week een mooi verhaal over het paddlen, dat blijkbaar al in 1965 werd uitgevonden. Daar hebben ze het niet zozeer over de mogelijke overlast voor de buren - ze hebben er zoveel plaats dat buren vaak mijlenver verwijderd zijn - maar over de positieve kanten van het spel: "Mijn theorie voor het succes van de sport is simpel: door pickleball te spelen voelen mensen zich goed, en de laatste tijd willen mensen zich wanhopig goed voelen." Lees 'Can pickleball save America?"

Het Graanakkoord is er!

Vrijdag 22 juli 2022
Hechtel-Eksel - Het Graanakkoord is er!ZoomRusland en Oekraïne bereikten akkoord over graanexport uit Oekraïense havens, belangrijk om wereldwijde voedselcrisis te verzachten. Dankzij Erdogan?, vraagt Fobie zich af.

De kijk van Fobie op het defilé

Donderdag 21 juli 2022
Hechtel-Eksel - De kijk van Fobie op het defiléZoomHet defilé naar aanleiding van de nationale feestdag trok ook de aandacht van Fobie.

Levensverwachting: 81,7 jaar

Donderdag 21 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
In 2021 bedroeg de levensverwachting bij de geboorte in België 81,7 jaar voor de totale bevolking. Vrouwen hebben een levensverwachting bij de geboorte van 84,0 jaar en voor mannen gaat het om 79,2 jaar. De levensverwachting bij de geboorte steeg tegenover 2020 met 0,9 jaar voor de totale bevolking en komt op deze manier ongeveer terug op het niveau van 2019 (81,8 jaar). Dat blijkt uit een analyse van de algemene sterfte door Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Discussie over kerncentrales

Woensdag 20 juli 2022
Hechtel-Eksel - Discussie over kerncentralesZoomHoe lang blijven de kerncentrales open? Men is er nog niet uit. (Fobie)
Hechtel-Eksel - Koe steelt de show op StelviopasZoomOp de Stelviopas in Noord-Italië werden Klaes Vaes en Joppe Ras geconfronteerd met deze koe op de rijbaan. Kom jij maar ook lijkt de ene koe tegen de andere te zeggen.

Autodieven steeds inventiever

Dinsdag 19 juli 2022
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Autodieven steeds inventieverDe federale gerechtelijke politie wordt sedert geruime tijd overstelpt met onderzoeken naar georganiseerde bendes die zich toeleggen op het stelen van voertuigen en van onderdelen uit voertuigen. Verschillende onderzoeken van de federale gerechtelijke politie zorgden ervoor dat verdachten veroordeeld werden. Desondanks blijven de dossiers talrijk binnenkomen. De autodieven gaan hierbij steeds inventiever te werk. Ze beschikken over moderne technieken om de voertuigen op afstand te hacken of over te (…) Het hele nieuwsbericht

Bosbranden in Slovenië

Dinsdag 19 juli 2022
Hechtel-Eksel - Bosbranden in SloveniëZoom
Ook Slovenië wordt met dit warme weer geteisterd door bosbranden. Klaas Vaes en Joppe Ras stuurden ons deze foto.

Het KMI heeft in de vroege namiddag code rood door hitte afgekondigd voor de provincie Limburg. Hierdoor sluiten vandaag de recyclageparken om 16 uur in plaats van 18 uur de deuren. Morgen, 20 juli, is code groen voorspeld door het KMI en zijn de normale openingsuren van toepassing.

Koe op vakantie aan de kust

Dinsdag 19 juli 2022
Hechtel-Eksel - Koe op vakantie aan de kustZoomAan de Opaalkust in Frankrijk legde Marcella Stappers deze koe vast op de gevoelige plaat.
Kerk
Door de pensionering van Jos Bervoets als pastoor-moderator van Hectel-Eksel wordt Benny Janssen, pastoor-moderator in  Peer, met ingang op 1 september tevens pastoor-moderator in Hechtel-Eksel.

Zonsondergang aan de Opaalkust

Maandag 18 juli 2022
Hechtel-Eksel - Zonsondergang aan de OpaalkustZoomMarcella Stappers op vakantie aan de Opaallkust in Frankrijk maakte deze prachtige foto van de zonsondergang.

Jos Linsen overleden

Maandag 18 juli 2022
Hechtel-Eksel - Jos Linsen overledenVrijdag is Jos Linsen overleden, de echtgenoot van Katrien Formesyn. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - Commotie rond zomercircus in BokrijkZoomDe commotie die onstaan is rond het zomercircus in Bokrijk is Fobie niet ontgaan.

Een kever met schaamhaar

Zondag 17 juli 2022
Hechtel-Eksel - Een kever met schaamhaarZoom
De meeste kevers in onze streken leven in een hard onbehaard pantser. Maar deze penseelkever is de uitzondering, en staat hij niet prachtig met zo een geel kontje? (Pierre Rutten)


Tropische vooruitzichten

Zaterdag 16 juli 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Tropische vooruitzichtenEen kern van hoge luchtdruk schuift de volgende dagen over onze streken, richting Duitsland. Eerst komt de wind uit het noordoosten en is het nog niet zo heet. Na het weekend draait de wind naar een zuidelijke sector en wordt er lucht van subtropische oorsprong naar onze regio gestuurd.
Vandaag is het aangenaam zomerweer. Er zijn enkele stapelwolken, maar die hinderen de zon weinig of niet. Na de middag nemen de stapelwolken in aantal af en krijgt de zon nog meer ruimte. Het kwik bereikt een (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: PlanPV

Zaterdag 16 juli 2022
Peter Vanderheyden (38) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap PlanPV opgericht met zetel aan de Braekenweg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het leggen van vloeren, het plaatsen van afsluitingen en de handel in bouwmaterialen.
Het is maar dat je 't weet
Limburg heeft nog steeds de laagste bebouwingsgraad van Vlaanderen: die evolueerde tussen 2014 en 2022 van 3,7% naar 4,2%. In heel Vlaanderen steeg de bebouwingsgraad van 4,8% naar 5,2%.
De provincie Antwerpen is het dichtst bebouwd: de bebouwingsgraad steeg er van 5,8% naar 6,4%. In de centrumsteden Genk (8,4%) en Hasselt (7,0%) plus in Leopoldsburg (6,8%) is hij veel hoger dan gemiddeld. In Heusden-Zolder (6,2%), Beringen (5,8%), Zonhoven (5,6%), Alken (5,3%), Pelt (5,2%) en (…) Het hele nieuwsbericht
Het is maar dat je 't weet
Vanaf morgen 16 juli is er in Limburg een volledig wateronttrekkingsverbod van toepassing voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten. Dit verbod komt boven op het permanent onttrekkingsverbod uit de ecologisch meest kwetsbare waterlopen dat sinds 1 januari van kracht is, zo meldt het kabinet van de gouverneur.
Door de aanhoudende droogte en de beperkte neerslag staan de debieten en peilen in de Limburgse waterlopen bijzonder laag. Daarenboven wordt er op korte termijn geen (…) Het hele nieuwsbericht

Lucienne Jansen overleden

Vrijdag 15 juli 2022
Hechtel-Eksel - Lucienne Jansen overleden
Woensdag is in Peer de in Eksel woonachtige Lucienne Jansen overleden, de weduwe van de in 1990 gestorven Jef Schorpion. Zij was 97 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Zij wordt begraven op de begraafplaats van Kleine-Brogel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Een jaar na de waterramp...

Donderdag 14 juli 2022
Hechtel-Eksel - Een jaar na de waterramp...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Olivia & Noah waren de populairste voornamen in 2021. Olivia is voor het derde jaar op rij de meest gegeven voornaam aan pasgeboren meisjes in België. Ze behoudt de voorkeur boven de naam Emma, die 16 jaar lang de populairste naam was, maar in 2019 haar eerste plaats moest afstaan. Noah is de populairste voornaam bij jongens, nadat Arthur drie jaar op rij de koploper was. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over de voornamen van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

418 Limburgers naar Lourdes

Donderdag 14 juli 2022
Kerk
Hechtel-Eksel - 418 Limburgers naar LourdesZoom
Gisteren zijn 418 Limburgers met de 70ste Limburgse Diocesane Bedevaart naar Lourdes gereisd. Zij vertrokken in alle vroegte met de bus naar Tourcoing. Vandaar vervolgden ze hun trip met de hoge snelheidstrein. De bedevaarders werden bij hun aankomst toegesproken door mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt. (foto Tony Dupont)
Het is maar dat je 't weet
Bij de werken aan de verhoging van de bruggen op de Kempischesteenweg in Hasselt zijn er problemen opgedoken. Bij het heien van damwanden blijken betonnen blokken in de weg te zitten. Die moeten eerst verwijderd worden. Bovendien moet er, naar nu is gebleken, een bijkomende versteviging in de fundering van beide bruggen worden aangebracht.
Een en ander betekent dat de werken zes weken langer zullen duren. Nu wordt het einde voorzien tegen eind oktober.

Rik Leeten overleden

Donderdag 14 juli 2022
Hechtel-Eksel - Rik Leeten overledenOp 8 juli is Rik Leeten overleden, de echtgenoot van Lizette Schoefs. Hij was 81 jaar en afkomstig van Hechtel. De uitvaartliturgie vind zaterdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Catharinakerk in Hasselt.
Tijdens de uitvoering van de renovatie van het viaduct op de E314 in Boorsem werd vastgesteld dat bepaalde elementen van het viaduct in zeer slechte staat verkeren. Zo bleek een langsligger onderaan het viaduct zwaar betonrot te vertonen, en dient deze dus grondig vernieuwd te worden. Dergelijke schade wordt vaak pas bij uitvoering van de werken zichtbaar, omdat dan pas alle bedekking is verwijderd is.
Het inspecteren van een kunstwerk op voorhand is nog steeds een zeer moeilijke opgave, (…) Het hele nieuwsbericht
Er komt Europese steun voor het samenwerken aan nieuwe groenblauwe aders om de omgevingskwaliteit in Noord-Limburg te vergroten Dit project moet de omgevingskwaliteit van het Noord-Limburgse platteland versterken door de groenblauwe dooradering te vergroten. Regionaal Landschap Lage Kempen en Boerennatuur Vlaanderen werken hierin samen om de particuliere grondeigenaars en landbouwers te adviseren, stimuleren en te ondersteunen bij de aanleg en beheer van houtkanten, heggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf in aantocht

Woensdag 13 juli 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Hittegolf in aantochtHet wordt warm, heel warm. De combinatie van hoge luchtdruk, veel zon en warme lucht belooft een fameuze hittegolf vanaf het weekend. Voordien trekt een zwakke storing (zonder neerslag) over onze streken en wordt het even wat minder heet.
Vandaag zijn er bij momenten veel wolken. Een zwakke storing schuift over de regio, maar heeft geen neerslag mee. Na een erg zwoele nacht met minima nauwelijks onder 20 graden, komen de maxima uit op 28 graden.
Donderdag vertoeven we in wat (…) Het hele nieuwsbericht

Vlaamse feestdag vandaag

Maandag 11 juli 2022
Hechtel-Eksel - Vlaamse feestdag vandaagZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Fons Deckers overleden

Maandag 11 juli 2022
Hechtel-Eksel - Fons Deckers overledenZaterdag is Fons Deckers overleden, de echtgenoot van Dina Heylen. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant.
Pieter Labie (29) uit Hechtel-Eksel heeft de besloten vennootschap NexitData opgericht met zetel aan de Tussenstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groot- en kleinhandel in computers en standaardprogrammatuur en het ontwerpen en programmeren van computerprogramma's.
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Teken zitten ook in kortgemaaid grasZoomIn Nederland werd de afgelopen weken de Tuintekentelling gehouden. Dertig tuintekentelteams, verspreid over het hele land, gingen op zoek naar teken in hun tuin. Gemiddeld werden er zestien per honderd vierkante meter gevangen. Opvallend is, meldt Nature Today, dat ook veelvuldig teken werden gevangen op kort gemaaid gras. Met naar schatting 500.000 tuintekenbeten per jaar is meer aandacht voor checken op tekenbeten na een verblijf in de tuin dan ook belangrijk, zeggen de onderzoekers. (Foto Theo Van Vlierden)
Binnenkort start het zomerse bouwverlof en gaan de aannemers van de werven van de Noord-Zuid in Houthalen-Helchteren er enkele weken tussenuit. De huidige omleidingen, afsluitingen en snelheidsbeperkingen blijven op de route van kracht. De werf van de fietsbrug ligt stil vanaf maandag 11 juli. Op 1 augustus starten de arbeiders hier opnieuw. De arbeiders van de fietspaden en kruispunten langs de Grote Baan werken nog een week langer door en gaan met bouwverlof vanaf maandag 18 (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Parket vraagt blijvende alertheidZoomGisteren werd er op een zandweg aan de Fabrieksweg in Opoeteren een sluikstort met drugsafval aangetroffen door een wandelaar. Deze verwittigde de politie zone Maasland, die ter plaatse 35 vaten van 20 liter elk aantrof. Het gaat vermoedelijk om toxisch afval, afkomstig van een druglabo. De brandweer werd opgeroepen om de dumpingplaats veilig te stellen, de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) kon gelukkig geen lekken vaststellen. Intussen werd het afval opgeruimd. Het onderzoek wordt nu verder gezet door (…) Het hele nieuwsbericht
Hechtel-Eksel - Covid: nieuwe vaccinatiecampagne vanaf septemberDe vaccinatiecentra zijn er het afgelopen jaar in geslaagd het overgrote deel van de Vlaamse bevolking in een recordtempo tegen Covid-19 te beschermen met basis- en boostervaccinaties. De Vlaamse regering besliste eerder al om de vaccinatiecentra nog het hele jaar paraat te houden en flexibel te laten op- en afschalen al naargelang het aantal mensen dat gevaccineerd moet worden.
In het najaar komt er een extra boostercampagne, meldt minister van Volksgezondheid Hilde Crevits. Mensen met een hoger risico en onderliggende aandoeningen krijgen een sterke aanbeveling om zich te laten vaccineren. Het gaat dan om 65- tot 80-jarigen en ouder, immuungecompromitteerden, de bewoners van de woonzorgcentra en iedereen werkzaam in de zorgsector. In Vlaanderen wordt daarnaast ook een uitnodiging gestuurd aan iedereen tussen 18 en 65 jaar.

Maria Willekens overleden

Vrijdag 8 juli 2022
Hechtel-Eksel - Maria Willekens overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren Maria Willekens overleden, de weduwe van Henri Schevernels. Zij was 86 jaar en afkomstug van Eksel. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schanstraat.
Hechtel-Eksel - Kunstacademies stellen tentoonZoomOnder de titel "VEBEM expo ART 2022" kan u deze zomer een selectie van méér dan 130 kunstwerken van alle Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten gaan bewonderen in de Kunstacademie op Heeserbergen in Lommel, en dit iedere zater- en zondag van 13.30 tot 17.00 uur, tot en met 28 augustus. VeBeM is de vereniging van zeven Limburgse Academies Beeldende en Audiovisuele Kunsten uit Genk, Heusden-Zolder, Haspengouw, Bilzen, Hasselt, Noord-Limburg en Tongeren.
De (…) Het hele nieuwsbericht
Kunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoonKunstacademies stellen tentoon
Zoom
Het is maar dat je 't weet
Hechtel-Eksel - Opletten voor overstekende reeënZoomDe reebronst is gestart, waardoor reebokken minder alert zijn. Ze steken zomaar de weg over, waardoor er meer kans is op aanrijdingen. In enkele gemeenten worden lichtborden en reewildspiegels geplaatst om chauffeurs en dieren te waarschuwen, maar zelf de snelheid aanpassen kan al heel wat ongelukken voorkomen. Meer over de reebronst (wel in de Nederlandse Veluwe) kunt u hier lezen.

Hoe stookolietoelage aanvragen?

Donderdag 7 juli 2022
Gezinnen, die hun huis verwarmen met mazout of propaan, kunnen vanaf vandaag een forfaitaire toelage van 225 euro aanvragen indien ze tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 stookolie of propaan geleverd kregen.
De premie aanvragen kan online of op papier. In dat laatste geval moet je het formulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de FOD Economie, Algemene Directie Energie – Cel Verwarmingstoelage 225 euro, Koning Albert II-laan 16, 1000 Brussel.
De aanvraag moet gebeuren vóór 10 januari. De FOD Economie controleert en beslist binnen twee maanden over de geldigheid van je aanvraag. De betaling wordt dan overgemaakt op de bankrekening die je op het formulier invulde.

EK Wielrennen 2024 in Limburg

Donderdag 7 juli 2022
De Europese kampioenschappen wielrennen in 2024 komen naar Limburg. Heusden-Zolder en Hasselt worden resp. start- en aankomstplaats. De kampioenschappen zullen plaatsvinden van 11 tot en met 15 september 2024. Het gaat om liefst 13 kampioenschappen, verspreid over 5 dagen, binnen de categorieën elite, U23 en junioren (mannen en vrouwen).
Hechtel-Eksel - Gratis naar groot coverbandfestival?ZoomNog een kleine vijf weken en dan is het zover: de tweede editie van hét coverband-festival bij uitstek 'Pinopop' in Lommel. Vorig jaar was het nog eerder beperkt (omwille van corona én de kleinere locatie) maar dit jaar gaan ze er hélemaal voor op de festivalweide in het Kristalpark. Twee dagen na elkaar het beste van het beste wat coverbands betreft passeren op zaterdag 13 en zondag 14 augustus de revue. Men start met CCR, gevolgd door Anouk, Metallica, Within (…) Het hele nieuwsbericht

Dieven viseren bouwbedrijven

Woensdag 6 juli 2022
Hechtel-Eksel - Dieven viseren bouwbedrijvenZoomVorig jaar sloegen dieven hun slag op de werven van 1 op 6 bouwbedrijven. Dat blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. “Bouwmaterialen en machines zijn al altijd geliefd bij criminelen. Nu de materiaalprijzen zo hoog zijn, zijn ze natuurlijk een extra doelwit”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De gevolgen zijn niet min. Dat gaat van vertragingen van de werken door een gebrek aan bouwmaterialen tot in het ergste geval het moeten stilleggen van de werf. Bijna 9 op de (…) Het hele nieuwsbericht
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aanstaande donderdag 7 juli verder aan een stuk van de Grote Ring in Hasselt. Het gaat om het stuk binnenring vanaf de oprit aan de Herkenrodesingel, over de brug van de kanaalkom tot aan het kruispunt van de Grote Ring met de Kempische Steenweg. De werken rekken zich uit over een afstand van zo’n 900 meter. Verschillende rijstroken worden er vernieuwd in asfalt. Deze werken zorgen tijdelijk voor bijkomende verkeershinder in de omgeving. Buiten de (…) Het hele nieuwsbericht

Meer wolken

Dinsdag 5 juli 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Meer wolkenMet een noordwestelijke en later noordelijke aanvoer van maritieme lucht komen er de volgende dagen meer wolkenvelden voor. Daarbij kan er vooral op donderdag ook wat neerslag vallen. Daarna stijgt de luchtdruk en breekt een periode aan met droog en vooral ook warmer weer.
Vandaag
wisselen wolken en zon in de namiddag elkaar af. De wolken domineren, maar tussendoor is er ook af en toe zon. Het blijft droog en bij maxima rond 22 graden zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. De (…) Het hele nieuwsbericht

Lisa Cox overleden

Dinsdag 5 juli 2022
Hechtel-Eksel - Lisa Cox overledenGisteren is Lisa Cox overleden, de weduwe van de in 2020 gestorven Fons Geysmans. Zij was 86 jaar en afkomstig van Hechtel. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Haar urne wordt begraven op de begraafplaats van Wijchmaal. Begroeting: donderdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Hechtel-Eksel - KFC Eksel start tegen MeeuwenKFC Eksel speelt op 3 september zijn eerste competitiematch uit bij KSK Meeuwen. Op 10 september staat de thuismatch tegen Park Houthalen op de agenda.
Hechtel-Eksel - KFC Hechtel opent tegen AchelKFC Hechtel speelt op 3 september zijn eerste competitiewedstijd thuis tegen Achel VV. Op 10 september moet Hechtel aan de slag op het veld van Bree-Beek.

TEFAF is achter de rug

Maandag 4 juli 2022
Hechtel-Eksel - TEFAF is achter de rugZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Verdachten van de roof op TEFAFZoomDe Nederlandse politie heeft vanavond via het opsporingsprogramma "Opsporing NL" landelijk aandacht besteed aan de overval op de kunst- en antiekbeurs TEFAF op 29 juni in Maastricht. Er werden nieuwe beelden getoond van de overval, de binnenkomst van de vier overvallers (waar ze heel duidelijk op te zien zijn), beelden van de vlucht van de overvallers, hun mogelijke vluchtroute en beelden van een mogelijke vijfde verdachte die een dag eerder de toegangsbewijzen voor de vier overvallers kocht. Hierboven de (…) Het hele nieuwsbericht

Gerard Vaesen overleden

Maandag 4 juli 2022
Hechtel-Eksel - Gerard Vaesen overledenGisteren is Gerard Vaesen overleden, de echtgenoot van Bertha Drijkoningen. Hij was 89 jaar. Het afscheid donderdag (15 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: woensdag (20-20.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Hessel Danser overleden

Maandag 4 juli 2022
Zaterdag is Hessel Danser overleden, de weduwnaar van de in 2004 gestorven Lidy Geels. Hij was 98 jaar. Het afscheid vindt zaterdag plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat.
Kort nieuws van bij de buren
Hechtel-Eksel - Rampage Open Air groot succesZoomDe organisatoren van de tweede editie van Rampage Open Air op het Kristalpark in Lommel kijken erg tevreden terug op deze editie. Met 35.000 festivalgangers zijn ze zeer zeker het grootste Europese drum' n bass festival. En voor volgend jaar beloven ze nóg groter en nóg méér! Onze reporters maakten een mooie fotoreportage van dit festival, verdeeld over twee albums. U kan deze hier bekijken: album 1, album 2, met foto's van Jan Buyens, Robert Boons en Guy Weyns.
Rampage Open Air groot succesRampage Open Air groot succes
Zoom

Mientje Bollen overleden

Maandag 4 juli 2022
Hechtel-Eksel - Mientje Bollen overledenVrijdag is Mientje Bollen overleden, de echtgenote van onze medewerker Pierre Rutten. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Hoofdstraat. De redactie van de Internetgazet biedt Pierre en zijn familie haar oprechte gevoelens van medeleven aan.

De Tour verhuist vandaag

Maandag 4 juli 2022
Hechtel-Eksel - De Tour verhuist vandaagZoom                                                                 (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - Van Aert al elke dag op het podium in TourZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
Hechtel-Eksel - 'De F-35 maakt een gruwelijk lawaai'ZoomNog vijf jaar ongeveer zal het duren voor de eerste F-35-straaljagers naar Kleine-Brogel komen. Uit een artikel in Eindhovens Dagblad van vandaag blijkt dat omwonenden tegen die tijd best goede gehoorbeschermers kopen.
De verslaggever van de krant ging naar Leeuwarden in Friesland, waar de inwoners al 2,5 jaar ervaring hebben met F-35's van de plaatselijke vliegbasis boven hun hoofd. Zijn verhaal is onthutsend - het door de F-35 geproduceerde lawaai is nog erger dan wij (…) Het hele nieuwsbericht

Philomene Vreyken overleden

Vrijdag 1 juli 2022
Hechtel-Eksel - Philomene Vreyken overledenVandaag is Philomene Vreyken overleden, de weduwe van Leo Froeyen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in aula 't Sant. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Langere droge periode

Vrijdag 1 juli 2022
Weerbericht
Hechtel-Eksel - Langere droge periode Met hogedrukgebieden over of nabij onze regio, ziet het ernaar uit dat we een langere droge of overwegend droge periode mogen verwachten. Thermische hoogstandjes zitten er echter niet aan te komen. De wind draait de volgende dagen naar het noorden en de maxima komen dan eerder op bescheiden waarden uit.
Vandaag is de atmosfeer nog net voldoende onstabiel om na de middag een enkele regenbui te genereren, al houden de meeste plaatsen het overwegend droog. Daarbij wisselen zon en (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor FC Hechtel

Vrijdag 1 juli 2022
Hechtel-Eksel - Versterking voor FC Hechtel
FC Hechtel heeft tien nieuwe spelers aangetrokken: Andreas Elis (Eksel), Filip Karafiloski (Herkol), Daan Wouters (Herkol), Arjen Coninx (Bocholt), Sean De Condé (Leopoldsburg),  Anir Mazili (G.S. Heerlen, Nl), Jorg Schildermans (Paal-Tervant), Seppe Srayen (Stal), Juul Verding (Helson) en Benjamin Vrolix ( Peer SV).

Tour start in Denemarken

Vrijdag 1 juli 2022
Hechtel-Eksel - Tour start in DenemarkenZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Vanaf vandaag worden er extra wegmarkeringen aangebracht op het kruispunt van Grote Baan en Herebaan in Houthalen-Helchteren. De verkeerssituatie op dat kruispunt is voor veel autobestuurders onduidelijk en verwarrend. Daarom worden vanaf vandaag, onder begeleiding van de politie, extra markeringen aangebracht dwars over het kruispunt. Met die markeringen worden bestuurders die naar links afslaan beter geleid over het kruispunt. Wanneer de werken volledig afgerond zijn, zal ook de lichtenregeling aangepast worden zodat rijrichtingen die elkaar kruisen apart groen krijgen. Midden augustus zijn de werken klaar.
24/03

Zjang Geuens, proficiat met jou 100 ste verjaardag. Geniet samen met jou vrouwtje Trees en met heel jou familie van deze unieke leeftijd.

Jean-pierre &Annita Claes-Willekens
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Hechtel-Eksel