Het overige nieuws

Van 1 tot en met 30 juni gaan de Limburgse politiezones extra aandacht besteden aan het bellen achter het stuur en aan het dragen van de veiligheidsgordel. Dat is vandaag bekendgemaakt. De actie wordt gesteund door de parketten van Hasselt en Tongeren, die, volgens de mededeling, "gepast gevolg (zullen) geven aan de vastgestelde overtredingen".

Bèrke Bussels overleden

Donderdag 31 mei 2012
Vrijdag is Bèrke Bussels overleden, de weduwnaar van Helena Aendekerk. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Vanavond om 19 uur is er daar een gebedswake.

Maak van fietsen een feestje!

Woensdag 30 mei 2012
Toerisme Limburg en de Limburgse verhuurcentrale van de sociale werkplaats vzw Fietsbasis nodigen je uit om de nieuwe huurfietsen en de nieuwe fietsregio De Wijers, ‘het land van 1001 vijvers’ ten noorden van Hasselt, uit te proberen tijdens een gratis fietsdag op zondag 10 juni. Bel naar het (gratis) nummer 0800 96 96 7, kies optie 2 en reserveer zo je gratis huurfiets. Die haal je op zondag 10 juni tussen 10 en 17 uur af aan het Cycling Center van het Circuit van Zolder. De (…) Het hele nieuwsbericht

TodM zoekt vrijwilligers

Woensdag 30 mei 2012
Sinds jaar en dag doet Dommelhof beroep op vrijwilligers. De verschillende festivals daar konden nooit gerealiseerd worden zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Ook voor de 15de editie van het theaterfestival 'Theater op de Markt' is men op zoek naar vrijwilligers voor het scheuren van tickets, het versterken van de technische ploeg, het rijden met de taxi's, het smeren van broodjes, het opvangen van gezelschappen, ...
In ruil biedt Dommelhof kost en inwoon tijdens het festival in Hasselt, gratis tickets voor voorstellingen (indien geen 'dienst'), gratis drinks en toegang tot de artiestenbar.
Interesse? Stuur dan voor 1 juli een mailtje naar balders[!]limburg.be. Vervolgens krijgt u een formulier toegestuurd via mail. Antwoord op vragen geeft Bart Alders via balders[!]limburg.be of 011/ 80 50 11.

Jean Dirkx overleden

Dinsdag 29 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Jean Dirkx overledenDonderdag is Jean Dirkx overleden, de echtgenoot van Mia Janssen. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering (om 15 uur) in de aula van het crematorium in Hasselt.

Open Tuin in Wijchmaal

Zaterdag 26 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Open Tuin in WijchmaalZoomOok dit jaar organiseren Marc Claessen en Gaby van Dijck weer een Open Tuinweekend, en dat drie weekends na elkaar. Het begint vandaag tot en met maandag, en verder de weekends van 2, 3 en 4 juni en van 09, 10 en 11 juni. Bezoekers krijgen er een expositie van werk van letterkapper Jos Geusens bovenop.
Op zaterdag kunt u in de Achelmansstraat 76 in Wijchmaal terecht van 10 u tot 21 u, op de zon- en maandagen van 10 u tot 18 u. 

Bernadette Martens overleden

Zaterdag 26 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Bernadette Martens overledenDonderdag is Bernadette Martens overleden, de echtgenote van Jos Coninx. Ze was 59 jaar. Woensdag wordt ze gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Vandaag straalt de zon de hele dag uitbundig tegen een staalblauwe lucht. Maar de UV-index is erg hoog, waardoor een onbeschermde huid snel kan verbranden. Ook het komende weekend is goed insmeren tegen de zon de boodschap!

Georges Boesmans overleden

Woensdag 23 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Georges Boesmans overledenDinsdag is Georges Boesmans overleden, de echtgenoot van Christiane Arkens. Hij was 62 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg.

Waan u even een testwagen

Dinsdag 22 mei 2012
Eenmaal per jaar maken de auto's op de testbaan van Ford in Lommel, Ford Lommel Proving Ground, plaats voor fietsers en skeelers. Zondag is het weer zover! De poort gaat dan open om 9u. Tot 16u kunt u er starten voor een gezellige tocht op de testbanen, in een mooie bosrijke omgeving. En u zult geen testauto tegenkomen! Integendeel zelfs - van de in totaal 70 km testwegen kunt u liefst 5 tot 25km verkennen. De fietsdag is een organisatie van het feestcomité van Ford Lommel. De toegang is gratis en aanmelden hoeft niet. Meer info
Houthalen-Helchteren - Anneleen Lenaerts krijgt Limburgse cultuurprijsZoomHarpiste Anneleen Lenaerts heeft vanavond in Dommelhof in Neerpelt (terecht) de Limburgse cultuurprijs gekregen. Ze werd gekozen uit 48 genomineerden, van wie er uiteindelijk drie overbleven: filmregisseur Michaël R. Roskam (van "Rundskop"), mode-ontwerper Raf Simons en Anneleen zelf. In al haar bescheidenheid is ze de exponent van jong Limburgs talent dat de wereldtop haalt; eerst via een muzikale basisopleiding bij het NIKO en daarna via een doorgedreven opleiding evolueren tot soloharpiste bij de Wiener Philharmoniker!
Anneleen kreeg haar prijs uit handen van gedeputeerde van cultuur Gilbert van Baelen (foto): een cheque van 6.200 euro die ze naar believen mag besteden. Gefeliciteerd, Anneleen! (Foto Marc Ras)
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit... BrusselZoomDe Z van Zjuul staat ook voor Zinneke, en dus ging Zjuul Devens gisteren in Brussel eens kijken naar de bekende Zinnekeparade. Die stond dit jaar in het teken van de chaos. In de brochure die er gratis werd uitgedeeld stond o.m.: "Een beetje wan/orde dat de deur openzet voor zoveel ongekende mogelijkheden is een tegengif voor geweld.'
Zjuul Devens: "De Zinnekeparade is inmiddels een tweejaarlijkse traditie geworden en een ludiek tegengif tegen de agressie en andere (…) Het hele nieuwsbericht
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Met de groeten uit... BrusselMet de groeten uit... Brussel
Zoom

Theo Hoeben overleden

Zaterdag 19 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Theo Hoeben overledenWoensdag is Theo Hoeben overleden, de echtgenoot van Lisette Schuermans. Hij was 70 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Leon Celis overleden

Woensdag 16 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Leon Celis overledenZondag is Leon Celis overleden, de echtgenoot van Gaby Ector. Hij was 86 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Houthalen-centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Leon Kelchtermans overleden

Woensdag 16 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Leon Kelchtermans overledenZondag is Leon Kelchtermans overleden, de weduwnaar van Anna Vandeput. Hij was 86 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Zin om figurant te spelen?

Dinsdag 15 mei 2012
Theatergezelschap 'FC Bergman', met onder meer actrice Marie Vinck, zoekt figuranten voor zijn nieuwe voorstelling. 'Terminator Trilogie' is een groots opgezet spektakel in openlucht, waarbij een aanzienlijk aandeel is weggelegd voor figuranten. De nieuwe voorstelling is een coproductie van Dommelhof en speelt van 7 tot 9 juni in Genk. Repetities zijn ter plaatse op 4, 5 en 6 juni om 19.00 uur. Heb je zin om je samen met FC Bergman in dit avontuur te storten? Stel je kandidaat en contacteer C-Mine Cultuurcentrum via Veerle van de Kerkhof, tel. 0473/57.74.70 of 089/65.50.24, of via
c-bergman[!]genk.be.

Alice Mingelinckx overleden

Maandag 14 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Alice Mingelinckx overledenWoensdag is Alice Mingelinckx overleden, de echtgenote van Blanchard Watteeuw. Ze was 85 jaar. De crematie vindt plaats in familiekring.

Chris Van Es overleden

Maandag 14 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Chris Van Es overledenDonderdag is Chris Van Es overleden, de weduwnaar van Alice Claes. Hij was 82 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 12.30 uur) in de kerk van Helchteren. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Leve moeder!

Zondag 13 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Leve moeder!ZoomVandaag is het moederdag. Zet je moeder uitvoerig in de bloemen, want zonder haar was je er niet! Op de foto een vergeetmenietje. (Foto Josh Vandijck)
Burgemeester Raf Truyens van Hechtel-Eksel gaat bij de komende verkiezingen in het district Peer de provincieraadslijst voor CD&V trekken. Schepen Sigrid Cornelissen van Peer staat tweede, burgemeester Lode Ceyssens van Meeuwen-Gruitrode is lijstduwer. Een en ander is door CD&V-Limburg bekendgemaakt. Op de derde plaats komt Stijn Van Baelen uit Bocholt, dan OCMW-raadslid Tiny Keunen uit Houthalen-Helchteren, vervolgens schepen Liesbeth Van der Auwera uit Bree en tenslotte schepen Johan Bongaerts uit Meeuwen-Gruitrode.

Leo Antonissen overleden

Donderdag 10 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Leo Antonissen overledenDinsdag is Leo Antonissen overleden, de echtgenoot van Irma Milis. Hij was 80 jaar. De uitvaartdienst zal in familiekring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er er een gebedswake in de kerk van Meulenberg.

Mia Bloemen overleden

Donderdag 10 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Mia Bloemen overledenMaandag is Mia Bloemen overleden, de echtgenote van Jan Van Duffel. Ze was 80 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

José Vandeschoor overleden

Donderdag 10 mei 2012
Dinsdag is José Vandeschoor overleden, de echtgenoot van Els Rosvelds. Hij was 72 jaar. De uitvaartdienst en crematie zullen in besloten kring plaatshebben.
Houthalen-Helchteren - Pas geboren en al aandeelhouderZoomIn het Mariaziekenhuis in Overpelt werd vanmorgen Mauro Tricarico geboren, een wolk van een baby en het zoontje van Jurgen Tricarico en Nathalie Vlassaks, uit de Veldstraat in Overpelt. Nauwelijks enkele uren later kreeg hij van gedeputeerde Frank Smeets al een tegoedbon voor een aandeel van het Limburgse Klimaatfonds, goed voor 100 euro. Jurgen en Nathalie waren er in naam van hun zoontje blij mee. En dat zullen ook de ouders zijn van de andere baby's die vandaag in Limburg geboren (…) Het hele nieuwsbericht
Pas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouderPas geboren en al aandeelhouder
Pas geboren en al aandeelhouder
Zoom
Vanaf morgen/maandag tot en met 20 mei hebben in ons land sociale verkiezingen plaats. In die periode worden meer dan 1,3 miljoen werknemers in de privé-sector opgeroepen om hun vertegenwoordigers te kiezen in de ondernemingsraad en het comité voor preventie en bescherming op het werk.

Vandaag gezien...

Vrijdag 4 mei 2012
Houthalen-Helchteren - Vandaag gezien...ZoomAppelbloesems in Zuid-Limburg. (Foto Marcella Stappers)

Wie krijgt het Gulden Spoor?

Woensdag 2 mei 2012
Het provinciebestuur is op zoek naar kandidaten voor de jaarlijkse prijs van het Gulden Spoor. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon die al 5 jaar in Limburg woont of er zolang heeft gewoond of gewerkt. Hij of zij moet bovendien op maatschappelijk of cultureel vlak een bijzondere bijdrage geleverd hebben aan de eigen taal of cultuur. Elke Limburger, Limburgse gemeente,  instelling of vereniging kan een kandidaat voordragen voor deze prijs. De kandidaturen moeten schriftelijk en degelijk (…) Het hele nieuwsbericht
In het kader van de provinciaal gecoördineerde thema-acties inzake verkeersveiligheid is vanmorgen de thema-actie ‘Motorrijders' gestart, zo meldt het provinciebestuur. Motorrijders zijn het meest kwetsbaar in het verkeer: vorig jaar was maar liefst één op vier van de gewonde motorfietsers in Limburg dodelijk of zwaar gekwetst. De ‘fout’ lag daarbij zeker niet altijd bij de motorrijder zelf. 
Bij de actie van deze maand wil men de motorrijders vooral confronteren met hun kwetsbaarheid en hen wijzen op de gevaren. Anderzijds is aan de politie gevraagd vooral te letten op onaanvaardbaar asociaal rijgedrag van motorrijders dat hinderlijk is voor andere weggebruikers, en motorrijders te controleren op inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs,…
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit... BokrijkZoomIn het provinciedomein van Bokrijk vindt vandaag - 1 mei - de traditionele bloemen- en plantendag plaats. Men verwacht er veel volk. (Foto Josh Vandijck)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen