Het overige nieuws

Kennismaken met diverse sporttakken

Vrijdag 22 november 2013
Houthalen-Helchteren - Kennismaken met diverse sporttakkenZoomGisteren en vandaag konden honderden kinderen in Neerpelt en Overpelt kennismaken met verschillende sporttakken. Het ging om een "Doe-aan-sport-beurs" voor de leerlingen van het 6e leerjaar van het basis- en buitengewoon onderwijs, en voor die van het 1e jaar secundair. Rik Vander Sanden maakte bijgaande foto. Hier staan er nog meer!

André Put overleden

Vrijdag 22 november 2013
Houthalen-Helchteren - André Put overledenDinsdag is André Put overleden, de echtgenoot van Madeleine Houben. Hij was 88 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Zaterdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Houthalen-Centrum.

Weer veel controles dit weekend

Vrijdag 22 november 2013
Vanaf vanavond 22u tot maandagmorgen 6u worden er weer gecombineerde alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen. Zeg niet dat u het niet wist! UPDATE In het VTM-nieuws bevestigde de federale politie vanavond dat de BOB-campagne - met 250.000 geplande controles - al vanaf eind volgende week start. Dat is vroeger dan normaal. Ze loopt tot eind januari.

Maurice Jans overleden

Donderdag 21 november 2013
Houthalen-Helchteren - Maurice Jans overledenDinsdag is Maurice Jans overleden, de echtgenoot van Christiane Rutten. Hij was 79 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een uitvaartceremonie (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Hou je van bijen? Word imker!

Dinsdag 19 november 2013
Houthalen-Helchteren - Hou je van bijen? Word imker!ZoomDe Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB organiseren van 7 januari tot 17 juni een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelnemen aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt, krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen."  
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.

Miet Jacobs overleden

Dinsdag 19 november 2013
Houthalen-Helchteren - Miet Jacobs overledenVrijdag is Miet Jacobs overleden, de weduwe van Jos Pauwels. Ze was 81 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Frans De Bie overleden

Dinsdag 19 november 2013
Houthalen-Helchteren - Frans De Bie overledenZaterdag is Frans De Bie overleden, de weduwnaar van Martha Colemont. Hij was 83 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsviering in de aula van het crematorium in Hasselt.

Julia Wloch overleden

Vrijdag 15 november 2013
Houthalen-Helchteren - Julia Wloch overledenWoensdag is Julia Wloch overleden, de weduwe van Marcin Sowikowski. Ze was 95 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Jos Pellens overleden

Donderdag 14 november 2013
Houthalen-Helchteren - Jos Pellens overledenDinsdag is Jos Pellens overleden, de echtgenoot van Ely Vos. Hij was 59 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Neanderthalerkamp ontdekt

Woensdag 13 november 2013
In Den Bosch zijn arbeiders bij de bouw van een ondergrondse parkeergarage uitgekomen op een neanderthalerkamp uit de oude steentijd. Het zou minstens 40.000 tot 60.000 jaar oud zijn. Bij het kamp lagen vuurstenen werktuigen en beenderen van rendieren, reuzenherten, paarden en bizons. Ook was er een stuk onderkaak van een jonge mammoet bij. De vondst zou uitzonderlijk zijn voor West-Europa.

Carnavalsverenigingen

Maandag 11 november 2013
Tribunaliteiten
Houthalen-Helchteren - CarnavalsverenigingenIn deze nieuwe rubriek gaat Jan Bouly (foto) regelmatig merkwaardige vonnissen of arresten toelichten.
Op de 11de van de 11de om 11u11 begon het carnavalsseizoen. Elf zou het getal van de narren zijn. Maar een nar is ook wijs en elke Raad van Elf startte het nieuwe carnavalsseizoen hopelijk met een bezinning over een recente uitspraak van het hof van beroep van Gent. Dat boog zich over een brand veroorzaakt door een tractor in een opslagplaats. De tractor was eigendom van de Aalstse (…) Het hele nieuwsbericht

Oproep tot hulp voor Filippijnen

Zondag 10 november 2013
Het Rode Kruis Vlaanderen heeft vandaag een oproep tot giften gedaan voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan op de Filippijnen. Die giften kunnen overgeschreven worden op het rekeningnummer 000-0000053-53.

Voetbal: afgelastingen

Vrijdag 8 november 2013
Tot en met maandag zijn volgende voetbalwedstrijden afgelast: 
alle kampioenschapswedstrijden, vriendschappelijke wedstrijden en tornooien van dames, reserven, jeugd en G-voetbal.

Een factuur voor het 'huisvuilbeheer'

Donderdag 7 november 2013
De gemeenteraden krijgen dezer dagen op hun agenda de vraag om een princiepsbeslissing goed te keuren rond de rechtstreekse inning door Limburg.net van de kosten voor het beheer van huishoudelijk afval als voorafname op de jaarlijkse werkingsbijdrage.
Limburg.net wil - met de steun van de gemeenten - de inwoners per gezin een factuur sturen voor de werkelijke kostprijs van de huisvuilophaling en -verwerking. Die factuur wordt eventueel verminderd met een tussenkomst van het (…) Het hele nieuwsbericht

Een cadeautje kopen op de 'Kö'

Woensdag 6 november 2013
Houthalen-Helchteren - Een cadeautje kopen op de 'Kö'ZoomWie op zoek is naar een cadeautje voor de oudejaarsfeesten kan misschien eens een bezoekje brengen aan de Köningsallee in  Düsseldorf - de "", in de volksmond. Het mooiste maar tevens duurste winkelgebied van de stad bevindt zich rondom de boulevard, mailt Harry Geens. "Ik moet toegeven dat ik ook zonder aankopen terug naar huis ben gereden. Niet schrikken: de prijzen zijn uiteraard in euro..."

Jeanneke Wielemans overleden

Maandag 4 november 2013
Houthalen-Helchteren - Jeanneke Wielemans overledenZaterdag is Jeanneke Wielemans overleden, de weduwe van Michel Houben. Ze was 91 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in familiekring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Meulenberg.

Ga op tijd naar het voetbal!

Zondag 3 november 2013
Voetballiefhebbers, opgelet: het winteruur is ingetreden en het schemert al behoorlijk vroeg. Dus beginnen de wedstrijden in het provinciale voetbal op zondag vanaf vandaag om 14u30 in plaats van om 15u. 't Is maar dat u tijdig op uw wekelijkse afspraak verschijnt... of op tijd uit de kantine komt!

Wandelen in het park Hoge Kempen

Zaterdag 2 november 2013
Houthalen-Helchteren - Wandelen in het park Hoge KempenZoomIn het nationaal park Hoge Kempen, vanaf de nieuwe toegangspoort Connecterra, is het heerlijk wandelen, signaleert Lieve De Bleser:  "Gewoonweg prachtig is het daar! Heerlijke bossen, pittige klimmetjes op de terrils, mooie vergezichten, en leuke paddestoelen. En een mooie schachtbok. Industrieel erfgoed, altijd prachtig! En weinig volk dat van al dat moois kwam genieten..."
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen