Het overige nieuws

Doe mee aan de tuinvogeltelling

Vrijdag 31 januari 2014
Benieuwd hoeveel vogels dagelijks je tuin bezoeken? Doe dan mee aan Het Grote Vogelweekend van Natuurpunt, morgen zaterdag en overmorgen/zondag. Waarom is meedoen belangrijk? Je helpt mee om de vogels in Vlaanderen in kaart te brengen én daarnaast is vogels kijken gewoon plezierig! Noteer minstens een half uur de vogels die je tuin bezoeken en geef hier je telresultaten door!

Luc Kerfs overleden

Vrijdag 31 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Luc Kerfs overledenDinsdag is Luc Kerfs overleden, de echtgenoot van Brigitte Fransen. Hij was 53 jaar. Maandag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Zaterdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Opletten met voorlopig rijbewijs

Dinsdag 28 januari 2014
Vanaf 3 februari mag iemand met voorlopig rijbewijs B, mét begeleider, geen passagiers meer vervoeren, behalve zijn begeleider(s). Bovendien moet op het rijbewijs staan wie begeleider is.
De houder van een voorlopig rijbewijs ZONDER begeleider mag vergezeld zijn door twee personen die minstens 8 jaar een rijbewijs B hebben en de voorbije drie jaar geen verval tot sturen opgelopen hebben. Dat meldt de politie Lommel. Meer info

Onnie Colley overleden

Dinsdag 28 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Onnie Colley overledenZaterdag is Onnie Colley overleden, de weduwe van Piet Simons. Ze was 91 jaar. Donderdag wordt ze begraven na, een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Leon Achten overleden

Dinsdag 28 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Leon Achten overledenVrijdag is Leon Achten overleden, de weduwnaar van Madeleine Agten. Hij was 93 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de kerk van Houthalen-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Tribunaliteiten
Het gebeurt dat een handelaar interessante aanbiedingen aankondigt om de consument te lokken. Waarna de teleurstelling volgt, want het product is niet meer in voorraad. "Lokvogelreclame" is verboden en strafbaar, maar moeilijk te bewijzen.
Zo was er in Limburg een onderneming die bij groothandelaars oude modellen van elektrische fietsen opkocht. Een invoerder van Gazellefietsen verweet de opkoper publiciteit te maken voor Gazellefietsen zonder het bouwjaar, de maten of de kwaliteit van de fietsen te (…) Het hele nieuwsbericht

Felix Vangansewinkel overleden

Vrijdag 24 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Felix Vangansewinkel overledenWoensdag is Felix Vangansewinkel overleden. Hij was 83 jaar. De uitvaartceremonie zal in intieme kring plaatsvinden. Zaterdag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Lucien Niemegeers overleden

Donderdag 23 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Lucien Niemegeers overledenDinsdag is Lucien Niemegeers overleden, de echtgenoot van Elvire Servaes. Hij was 89 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd na een uitvaartceremonie (om 14.30 uur) in de aula van het crematorium van Hasselt.
Vorig jaar zijn in Vlaanderen 1.200 ha bijkomend natuurgebied erkend als natuurreservaat. Dat brengt het totale aantal op 16.318 ha. Het gaat om de grootste uitbreiding ooit van gebieden die ecologisch zeer waardevol zijn. Er moet een beheersplan opgesteld worden om ze te bewaren en te ontwikkelen; in ruil geeft de Vlaamse regering subsidies. Eén van de grootste uitbreidingen vorig jaar was die van de Vallei van de Zwarte Beek; ze kreeg er 107 ha bij. De vallei strekt zich uit over de gemeenten Beringen, Halen, Hechtel-Eksel, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lummen en Diest. De cijfers zijn bekendgemaakt door Vlaams minister Joke Schauvliege.

Felix Sneyers overleden

Maandag 20 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Felix Sneyers overledenDonderdag is Felix Sneyers overleden, de levensgezel van Mientje Corsius. Hij was 76 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Alfons Gerits overleden

Donderdag 16 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Alfons Gerits overledenDinsdag is Alfons Gerits overleden, de echtgenoot van Alda Luyten. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de kerk van Meulenberg. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Antonie Rijmen overleden

Dinsdag 14 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Antonie Rijmen overledenZaterdag is Antonie Rijmen overleden, de weduwe van Cyriel Vandebergh. Ze was 93 jaar. Vrijdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Tribunaliteiten
In tijden van crisis worden sommigen vindingrijk in de zoektocht naar de kip met de gouden eieren. Zo ook sommige stadsbesturen. In Aalst leende een man veertien dvd's en vier cd-roms uit de stadsbibliotheek en bezorgde ze niet terug. Voor de rechtbank van Dendermonde eiste de stad de tegenwaarde (522 euro) en een schadevergoeding van 7.722 euro omdat de bibliotheek de cd's en cd-roms moest missen. Tel er nog wat administratiekosten bij en Aalst liep 8.250 euro mis. De rechtbank van Dendermonde kende (…) Het hele nieuwsbericht

Cyriel Adam overleden

Vrijdag 10 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Cyriel Adam overledenDinsdag is Cyriel Adam overleden, de echtgenoot van Anne-Marie Neyens. Hij was 70 jaar. De uitvaartceremonie en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Zaterdag om 19.30 uur is er een gebedswake in de kerk van Helchteren.

Louiske Put overleden

Donderdag 9 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Louiske Put overledenDinsdag is Louiske Put overleden, de weduwe van Jacques Vanharen. Ze was 90 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Theo Houben overleden

Donderdag 2 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Theo Houben overledenMaandag is Theo Houben overleden, de echtgenoot van Catrien Rabijns. Hij was 80 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 13 uur) in de aula van het crematorium 'De Tesch'.

Gelukkig nieuwjaar

Woensdag 1 januari 2014
Houthalen-Helchteren - Gelukkig nieuwjaarZoomInternetgazet wenst alle lezers, medewerkers en adverteerders een gezond en gelukkig 2014! (Foto Leon Van Ham)
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen