Het overige nieuws

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

André Smeekens overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - André Smeekens overledenZaterdag is André Smeekens overleden, de echtgenoot van Roza Swyns. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Czeslaw Jaskulski overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Czeslaw Jaskulski overledenZaterdag is Czeslaw Jaskulski overleden, de echtgenoot van Albertine Baeten. Hij was 78 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur).

Houthalen VV verliest in Ham

Maandag 30 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV verliest in HamHouthalen VV heeft verloren op het veld van FC Ham United. Uitslag: 3-2.

KFC Eksel B - E. Houthalen 2-2

Maandag 30 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - KFC Eksel B - E. Houthalen 2-2KFC Eksel B en Eendracht Houthalen hebben gelijkgespeeld. Uitslag: 2-2.

Roger De Hondt overleden

Maandag 30 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Roger De Hondt overledenVrijdag is Roger De Hondt overleden, de echtgenoot van Gina Stefani. Hij was 79 jaar en wordt woensdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Meulenberg. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

KFC Helson - KSK Tongeren 3-3

Zondag 29 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - KFC Helson - KSK Tongeren 3-3In een oefenwedstrijd hebben KFC Helson Helchteren en KSK Tongeren gelijkgespeeld. Uitslag: 3-3.

Park verliest van Bolderberg

Zondag 29 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Park verliest van BolderbergKFC Park Houthalen heeft vandaag met 2-3 verloren van Bolderberg FC.

Alina Trzesimiech overleden

Zondag 29 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Alina Trzesimiech overleden
Dinsdag is Alina Trzesimiech overleden, de echtgenote van Jan Motowidlo. Het afscheid vond gisteren plaats in de aula van uitvaartzorg Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Nieuwe vennootschap: E-load

Zondag 29 augustus 2021
Ronald Smolders uit Houthalen-Helchteren en Olivier Vanhamel en Wim Timmers, beiden uit Hasselt, hebben de besloten vennootschap E-load opgericht met zetel in Europark in Houthalen-Helchteren. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het bouwen en uitbaten van laadstations voor elektrische wagens.
Houthalen-Helchteren - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Installateur R & O failliet

Vrijdag 27 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft installateur R&0 uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldorderingen moeten voor 24 september ingediend worden.

Houthalen VV klopt Veldwezelt

Donderdag 26 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV klopt VeldwezeltHouthalen VV heeft in een oefenwedstrijd FC Veldwezelt geklopt. Uitslag: 2-1.

Greet Houben overleden

Donderdag 26 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Greet Houben overledenDinsdag is Greet Houben overleden. Zij was 65 jaar. Online condoleren: www.uitvaartzorg-delinde.be

Helson klopt Esperanza Pelt

Woensdag 25 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Helson klopt Esperanza  PeltIn een vriendschappelijke wedstrijd heeft Helson Esperanza Pelt geklopt met 1-0. Het doelpunt viel in de 75ste minuut.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)

Tuinmeubelen in brand

Woensdag 25 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Eikenenweg in Zonhoven begonnen vanavond enkele tuinmeubelen in een tent te smeulen. De vlammen dreigden over te slaan naar een veranda maar dat kon voorkomen worden.
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.

Ellen Achten overleden

Woensdag 25 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Ellen Achten overledenMaandag is Ellen Achten (42) overleden, de echtgenote van Jurgen Nuyts. Zij woonde in Helchteren en was afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Jong everzwijn vast in bumper

Woensdag 25 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een jong everzwijn kwam vanochtend vast te zitten in een autobumper nadat het werd aangereden in de Molenweg in Zonhoven. Het dier had zoveel verwondingen dat men het heeft laten inslapen.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.

Drie auto's botsen op E314

Dinsdag 24 augustus 2021
Op de E314 was er deze namiddag een verkeersongeval waarbij drie auto's betrokken waren. Het ongeval zorgde voor zware verkeershinder in de richting van Lummen.
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Jonge fietser rijdt tegen auto

Maandag 23 augustus 2021
In de Tulpenstraat in Houthalen-Oost reed zondagavond rond 18.20 uur een jonge fietser uit Genk tegen een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Eendracht Houthalen klopt Koersel B

Maandag 23 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen klopt Koersel BEendracht Houthalen heeft thuis gewonnen van Weerstand Koersel B. Uitslag: 5-3.

Houthalen VV - Sp. Wijchmaal 1-1

Maandag 23 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Sp. Wijchmaal 1-1Houthalen VV en Sporting Wijchmaal hebben gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.

RC Reppel - Helson 2-0

Maandag 23 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - RC Reppel - Helson 2-0RC Reppel heeft thuis gewonnen van Helson. Uitslag: 2-0.
Houthalen-Helchteren - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Woninginbraak: buit niet gekend

Zondag 22 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend is een inbraak vastgesteld in een huis aan de Ossendriesstraat in Zonhoven. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Godelieve Marchal overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Godelieve Marchal overledenGisteren is Godelieve Marchal overleden, de echtgenote van André Knuts. Zij was 83 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne in het columbarium op de begraafplaats van Houthalen vinden in beperkte kring plaats.

Brandstichting op graf

Vrijdag 20 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben vandaag brand gesticht op het graf van Jason Tollenaers op de begraafplaats aan de Halveweg in Zonhoven. Jason zou vandaag 23 geworden zijn. Hij werd op 21 februari door een 16-jarige jongen neergestoken in Bocholt en overleed korte tijd later.

Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

Houthalen VV - STA Genk 4-1

Donderdag 19 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - STA Genk 4-1In een oefenwedstrijd heeft Houthalen VV STA Genl geklopt. Uitslag: 4-1.

Vrouw aangereden door bromfietser

Donderdag 19 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Vanavond heeft een bromfietser aangereden in de Heuveneindeweg in Zonhoven. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand was kritiek. Een verkeersdeskundige onderzoekt in opdracht van het parket de precieze omstandigheden van het ongeval.

VR Medics failliet verklaard

Woensdag 18 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft VR Medics uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 10 september ingediend worden.

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

Jan Beyne overleden

Woensdag 18 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Jan Beyne overleden
Gisteren is Jan Beyne overleden, de echtgenoot van Sofua Bärenfänger. Hij was 88 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur)  plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Franken aan de Koerselsebaan in Heusden-Centrum.

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Houthalen-Helchteren - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)
Vanaf vandaag kunnen de tickets worden besteld voor de Burenkijkdag van de Vliegbasis Kleine-Brogel. Ze kosten 10 euro. Ook de inwoners van het Nederlandse Cranendonck zijn uitgenodigd. De burenkijkdag - op vrijdag 10 september - kadert in de Sanicole Airshow van zondag 12 september in Hechtel-Eksel; de meeste toestellen die aan die airshow deelnemen, zijn 's vrijdags al te bekijken op de vliegbasis. Coronavoorwaarden: gevaccineerd zijn of een recente (max. 48u) PCR-test kunnen voorleggen. U kunt de tickets hier bestellen.

Handtas uit handen van vrouw gerukt

Dinsdag 17 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Twee personen op een bromfiets hebben de handtas uit de handen van een vrouw gerukt. Dat gebeurde bij klaarlichte dag op Inakker in Heusden-Zolder.

Dekenaat Beringen nu ook op Facebook

Dinsdag 17 augustus 2021
Kerk
Houthalen-Helchteren - Dekenaat Beringen nu ook op FacebookZoomHet Dekenaat Beringen is voortaan ook actief op sociale media. Via de Facebookpagina 'Dekenaat Beringen' wil het een dynamische ontmoetingsplaats creëren en een inspiratiebron zijn voor jong en oud. Ook voor de activiteiten van het Dekenaat kan je er terecht.
Dekenaat Beringen bestaat uit 33 parochies. Deze zijn verdeeld over 5 pastorale eenheden en 3 federaties, nl. P.E. Sint-Petrus Beringen, P.E. Sint-Barbara Beringen, P.E. Tabor Beringen, P.E. Sint-Barbara Houthalen-Helchteren, P.E. Sint-Menas Tessenderlo-Ham, Fed. Heusden, Fed. Zolder en Fed. Leopoldsburg.

E. Houthalen - Sp. Winterslag 3-1

Maandag 16 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - E. Houthalen - Sp. Winterslag 3-1Eendracht Houthalen heeft Sporting Winterslag geklopt in een oefenwedstrijd. Uitslag: 3-1.

FC Helson - Park Houthalen 2-2

Maandag 16 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - FC Helson - Park Houthalen 2-2In een oefenwedstrijd hebben FC Helson en Park Houthalen gelijk gespeeld. Uitslag: 2-2.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Portefeuille gejat in horecazaak

Zondag 15 augustus 2021
In een horecazaak aan de Dorpsstraat is vrijdagavond een portefeuille gestolen. Die lag achter de toonbank.

Vrouw en kind gewond bij ongeval

Zaterdag 14 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Terlaemenlaan en de Westlaan in Heusden-Zolder zijn een vrouw en een kind gewond geraakt. Het ongeval gebeurde vanavond rond 21 uur.

Henri Driesen overleden

Zaterdag 14 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Henri Driesen overledenDinsdag is Henri Driesen overleden. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum De Linde aan de Bosstraat.

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Watermeter gestolen op werf

Vrijdag 13 augustus 2021
Op een bouwwerf aan de Herebaan-West is een watermeter gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Houthalen VV - Kortessem 3-4

Vrijdag 13 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Houthalen VV - Kortessem 3-4In een oefenwedstrijd heeft Houthalen VV thuis verloren van Kortessem. Uitslag: 3-4.

Liza Ceyssens overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Liza Ceyssens overleden
Gisteren is Liza Ceyssens overleden, de weduwe van Louis Schrijvers. Zij was 89 jaar en afkomstig van Helchteren. Het afscheid vindt plaats in intieme kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Linde-Peer. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 

FC Helson -Lindelhoeven VV 1-0

Woensdag 11 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - FC Helson -Lindelhoeven VV 1-0In een oefenwedstrijd heeft FC Helson Lindelhoeven geklopt. Uitslag: 1-0.
Houthalen-Helchteren - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Freddy Hoekx overleden

Woensdag 11 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Freddy Hoekx overledenZaterdag is Freddy Hoekx overleden, de echtgenoot van Martine Bammens. Hij was 60 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt zaterdag plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Zonhoven. Rouwadres: Oudestraat 8, 3520 Zonhoven.

Drie gewonden bij botsing

Dinsdag 10 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Beringersteenweg in Zonhoven botsten gisteren in de vooravond twee auto's. Daarbij raakten twee mannen en een vrouw lichtgewond.

Mia Zoons overleden

Dinsdag 10 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Mia Zoons overledenVandaag is Mia Zoons overleden, de echtgenoot van Mathijs Taens. Zij was 86 jaar. Het afscheid en de teraardebestelling op de begraafplaats van Houthalen vinden plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

Madeleine Schildermans overleden

Maandag 9 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Madeleine Schildermans overledenIn WZC Toermalien in Genk is vrijdag Madeleine Schildermans overleden, de weduwe van de in 2018 overleden Albert Winters. Zij was 83 jaar en afkomstig van Overpelt. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Bret-Gelieren in Genk. Haar urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.

240 meter kabel gestolen

Maandag 9 augustus 2021
Op een werf aan het kruispunt van de Sonnisstraat en de Kazernelaan hebben dieven 240 meter elektriciteitskabel gestolen. De diefstal is vandaag vastgesteld.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Houthalen-Helchteren - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.

Herdenking ramp van Marcinelle

Maandag 9 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Herdenking ramp van MarcinelleZoomHet was gisteren 65 jaar geleden dat in het Waalse Marcinelle 262 mijnwerkers om het leven kwamen bij de grootste mijnramp in de Belgische geschiedenis. Bij een grote reddingsactie werden toen ook reddingswerkers uit Limburg ingezet. De ramp wordt nog elk jaar herdacht in Marcinelle, maar vanwege corona was die herdenking dit jaar beperkt. (Foto Marc Pilat)
Houthalen-Helchteren - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

Louise Lijnen overleden

Maandag 9 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Louise Lijnen overledenIn Helchteren is vrijdag Louise Lijnen overleden, de weduwe van Jef Schepers. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt woensdag (13 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Park Houthalen - RC Reppel 3-0

Zondag 8 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Park Houthalen - RC Reppel  3-0Park Houthalen heeft thuis gewonnen van RC Reppel. Uitslag: 3-0.

Diefstal op werf in Eikendreef

Zondag 8 augustus 2021
Op een werf aan de Eikendreef zijn elektrische materialen en meetapparatuur gestolen. De diefstal is gisterenmorgen ontdekt.
Houthalen-Helchteren - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Sulfurstick

Zaterdag 7 augustus 2021
Jimmy Mentens uit Houthalen-Helchteren heeft de besloten vennootschap Sulfurstick opgericht met zetel aan de Kriekebergstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verrichten van marktonderzoek, het verstrekken van adviezen op het vlak van, bedrijfsvoering en de import en export van software en hardware.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Sofie Szymanski overleden

Vrijdag 6 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Sofie Szymanski overledenIn WZC 't Dorp in Helchteren is woensdag Sofie Szymanski overleden, de echtgenote van Rik Schreurs. Zij was 89 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Begrafenissen Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg in Houthalen-Oost.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Houthalen-Helchteren - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: Hond & Tuin

Donderdag 5 augustus 2021
Kjell Leyssen en Nayomi Vanvelthoven, beiden uit Houthalen-Helchteren, hebben de besloten vennootschap Hond & Tuin opgericht met zetel aan de Kazernelaan. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de handel in dierenvoeders, het africhten van honden, de installatie van garagepoorten en algemene tuinaanleg.

Vrouw (24) gewond bij botsing

Donderdag 5 augustus 2021
Een 24-jarige vrouw uit de gemeente is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 17.30 uur.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

FC Helson - KSK Meeuwen 1-1

Woensdag 4 augustus 2021
FC Helson heeft thuis gelijk gespeeld in de oefenwedstrijd tegen KSK Meeuwen. Uitslag: 1-1.

Arthur Janssens overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Arthur Janssens overledenOp 30 juli overleed Arthur Janssens, de echtgenoot van Jeanine Bruyninckx. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt dinsdag 10 augustus (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De asurne wordt begraven op de begraafplaats van Helchteren. Begroeting: maandag 9 augustus (19-20 uur) bij Uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

José Maes overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - José Maes overledenOp 23 juli overleed José Maes, de weduwe van Jozef Donné. Zij was 92 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Inbraak in flat

Woensdag 4 augustus 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Kapelstraat in Heusden-Zolder drongen dieven binnen in een appartement. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.
Houthalen-Helchteren - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Eendracht Houthalen - Achel VV B  0-2Eendracht Houthalen heeft thuis verloren van Achel VV B. Uitslag: 0-2.

KVV Heusden-Zolder - Helson 0-1

Zondag 1 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - KVV Heusden-Zolder - Helson 0-1FC Helson is gaan winnen op het veld van KVV Heusden-Zolder. Uitslag: 0-1.

Nieuwe zaak: Moefa's Sherif

Zondag 1 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Nieuwe zaak: Moefa's SherifZoomMoufa Bencherif nam samen met zijn partner het vroegere café Lafayette over, op de hoek van de Vredelaan. Verantwoordelijke Marco Carrella wordt daar de vaste cafébaas. Vandaag was er een try-out, zeg maar een algemene repetitie voor de officiële start op dinsdag. Moufa houdt sinds enkele jaren het café "Moefa" aan het NAC open. "Ik zei altijd: als het centrum niet naar Moefa komt, dan gaat Moefa naar het centrum. Hier is veel meer passage. We starten hier met kleine hapjes (…) Het hele nieuwsbericht

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Houthalen-Helchteren - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen