Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Stroomonderbreking in vaccinatiecentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Rosa Iliaens overleden

Vrijdag 30 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Rosa Iliaens overledenGisteren is Rosa Iliaens overleden, de weduwe van Louis Lemmens. Zij was 96 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Helchteren. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur) in het rouwhuis aan de Kazernelaan 32.
Momenteel worden phishing mails verspreid die melden dat er "urgente document(en) in jouw 'My e-Box in verband met jouw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en zogenaamd ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van o.a. doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie. Maar dat is dus niet zo.
Ga niet in op deze mails. Het is nooit nodig om bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven om COVID-certificaten te raadplegen. Die certificaten zijn steeds beschikbaar na een beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.be, myhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.
Houthalen-Helchteren - Landbouwers moeten van stookolie naar aardgasZoom Het gasnetbedrijf Fluxys tracht landbouwbedrijven te motiveren door landbouwers die omschakelen van stookolie naar aardgas, een financiële duw te geven. Hiervoor richtte het bedrijf een exclusief subsidiefonds op. Om het traject van de eerste interesse tot concrete omschakeling te realiseren, begeleidt de provincie Limburg in het project ‘Nieuwe energie voor de landbouw van morgen’ 30 land- en tuinbouwbedrijven in hun omschakelingsproces. Door 34.000 euro te voorzien (gelijk verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Op het kruispunt van de Heerbaan-West en de Steenstraat is deze namiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Het kwam er tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij raakten drie personen, allen uit de gemeente, gewond.
Houthalen-Helchteren - Vakantiebestemmingen kleuren roderZoomVandaag zijn de nieuwe kleurenzones bekendgemaakt waarmee op Europees vlak wordt aangegeven in hoeverre een land te kampen heeft met coronabesmettingen. Grote delen van Spanje kleuren donkerrood, de zuidelijke helft van Frankrijk kleurt rood en steeds meer gebieden in Italië gaan naar oranje. Hier kunt u lezen wat dat betekent voor mensen die op vakantie gaan of uit vakantie terugkeren.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op de Olympische Spelen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
In een oefenwedstrijd heeft FC Helson gewonnen van Kabouters Opglabbeek. Uitslag: 1-0.
Park Houthalen heeft een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van Bregel Sport. Het verloor er met 3-1.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Woensdag 28 juli 2021
Op vrijdag 10 september nodigt de vliegbasis van Kleine-Brogel de inwoners van al zijn buurgemeenten uit voor een unieke kijk achter de schermen van de vliegbasis, als dank voor het begrip en vertrouwen dat zij tonen voor de dagelijkse vliegactiviteiten. Het is zeker de moeite om eens langs te gaan, want Kleine-Brogel is dat weekend de gastbasis voor alle demo-teams die deelnemen aan de Sanicole Airshow op zondag.
Tickets kosten 10 euro. Dit ticket kan je op het evenement zelf (…) Het hele nieuwsbericht

Woninginbraak op Lillo Steenweg

Woensdag 28 juli 2021
Gisterenavond is een inbraak vastgesteld in een woning aan de Lillo Steenweg. Er is geld gestolen.

Geld gestolen in pand

Woensdag 28 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
In een pand aan de Muizenstraat in Zonhoven is geld gestolen. Om binnen te geraken hadden de daders de deur opengebroken.

Mina Timmers overleden

Woensdag 28 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Mina Timmers overledenGisteren is Mina Timmers overleden, de weduwe van de in 2009 overleden George Maes. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats op de begraafplaats van Houthalen, gevolgd door de begraving.
Houthalen-Helchteren - Ex-mijnwerkers opnieuw naar BrusselZoomOp maandag 13 september willen de ex-ondergrondse mijnwerkers naar Brussel trekken voor een nieuwe actie. Het conflict draait nog altijd om de bedrijfsvoorheffing die geheven wordt op de achterstallen op hun pensioenen die ze (voor een deel) van de afgelopen periode krijgen uitbetaald. Volgens de KS-Vriendenkring en de experten die ze daarvoor in de arm hebben genomen, bestaan daar geen wetten voor en is er dus ook geen juridische grondslag voor de heffing. Bij de FOD Financiën redeneren ze precies (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Olympische Spelen: Wout is er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Olympische Spelen: de plank...

Dinsdag 27 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Olympische Spelen: de plank...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

170 km per uur op N74

Maandag 26 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de N74 in Zonhoven zijn het voorbije weekend twee laagvliegers betrapt. Zij reden 170 km per uur. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.

Opgepast voor valse mails

Maandag 26 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Opgepast voor valse mailsZoomMinister van Volksgezondheid Wouter Beke waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen. Het gaat om mails over het Covid-certificaat dat moet opgevraagd via My e-Box. Met een frauduleuze link proberen op die manier persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn zeer geloofwaardig opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid en vermelden ook het logo en de ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf.
Houthalen-Helchteren - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Helson verliest bekerwedstrijdIn de Beker van België heeft Helson met 2-3 verloren van Wezel. Aan de rust was de stand 2-1. Voor Helson scoorden Bloemen en Van Den Dungen.
Houthalen-Helchteren - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Vleeshandel failliet verklaard

Zaterdag 24 juli 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vleeshandel IM Kip uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. Mr. Dirk Van Coppenolle is als curator aangesteld.

Elektrische fiets gestolen

Vrijdag 23 juli 2021
Uit een fietsenstalling bij een woning aan de Tramstraat is een elektrische fiets gestolen. De diefstal is gisterenavond vastgesteld.

Regen en onweer

Vrijdag 23 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Regen en onweerEen depressie trekt traag van Frankrijk naar de Noordzee in de komende 72 uur. De ermee gepaard gaande storingen schuiven over ons land met soms stevige buien, vergezeld van onweer. Daarbij kan er op korte tijd flink wat neerslag vallen. De volgende dagen blijft het erg wisselvallig met geregeld buien en nog steeds kans op onweer. Het wordt daarbij ook een graadje koeler.
Vandaag is het aangenaam en warm zomerweer met maxima rond 25 graden. Het is de laatste dag op rij met droog weer. (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Pukkelpop dit jaar

Vrijdag 23 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Opgepast: code oranje

Vrijdag 23 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Opgepast: code oranjeVoor de komende dagen voorspelt het KMI neerslag in het hele land, die op sommige plaatsen intens kan zijn of gepaard kan gaan met onweer. Dit weekend geldt daarom code oranje.

Jef Henseler overleden

Donderdag 22 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Henseler overleden
Gisteren is Jef Henseler overleden, de echtgenoot van Olga Gubanski. Hij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Begroeting: maandag (19-19.30 uur) in funerarium Witters en Baers aan de Weg naar Zwartberg.

Fietser gewond bij val

Donderdag 22 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een fietser ten val gekomen in de Valentinusstraat in Heusden-Zolder. Hij liep daarbij verwondingen op.

Rustig zomerweer

Donderdag 22 juli 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Rustig zomerweerOnder invloed van een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot over onze streken, overheerst een stabiele atmosfeer. Er is weinig wind en het is vooral droog. Een storing in de golf van Biskaje trekt de volgende dagen naar het noorden en bereikt onze regio in het weekend. De neerslagkansen nemen toe en het wordt bovendien onweerachtig. Er is weinig verandering in de temperaturen.
Vandaag houdt het zomerweer aan. De zon overheerst, al zijn er ook een aantal stapelwolken. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Fons Vanhove overleden

Donderdag 22 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Fons Vanhove overledenOp 17 juli is Fons Vanhove overleden, de weduwnaar van Alfonsine Vanderhoydonck. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Lillo. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Jan Deckers overleden

Donderdag 22 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Jan Deckers overledenOp 18 juli overleed Jan Deckers, de echtgenoot van Clemence Lenaerts. Hij was 79 jaar en afkomstig van Houthalen. De uitvaartliturgie vindt plaats in intieme kring. Vrijdag (18.30 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Diepenbeek.

Nederlander mee in ruimtereis

Dinsdag 20 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Nederlander mee in ruimtereisZoomDe kijk van Fobie op de ruimtereis van Jeff Bezos en zijn jonge Nederlandse medereiziger…
In 2020 telde Limburg het hoogste aantal leefloners van het decennium. Tussen 2010 en 2020 was het aantal leefloners in Limburg het laagst in 2012 (1.921). Vanaf dat jaar steeg het van jaar tot jaar, tot het hoogste cijfer in 2020 (3.528). Het aantal equivalent leefloners in Limburg was in dezelfde periode het hoogst in 2011 (862), om erna jaarlijks te dalen tot het laagste cijfer in 2017 (186). Sinds dat jaar stijgt het opnieuw elk jaar, tot 229 in 2020. In 2020 waren er vijf gemeenten die het aantal (equivalent) leefloners per 1.000 inwoners van Limburg overschreden: Hasselt, Tongeren, Genk, Sint-Truiden en Bocholt.
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Straf met uitstel voor brandstichtingVijftien maanden met uitstel: dat is de straf die een vijftiger uit Zonhoven heeft gekregen omdat die het huis van zijn ex in oktober 2019 in brand stak. Het huis brandde volledig uit. De man had brandversnellers gebruikt.
Houthalen-Helchteren - Koe gered die 100 km was meegesleurdZoom
Nederlandse koe gered die 100 km was meegesleurd. Fobie zag het zo.
Kort nieuws van bij de buren
Bij snelheidscontroles in Heusden-Zolder zijn het voorbije week-end 332 laagvliegers betrapt. De snelheidscamera werd opgesteld op negen locaties.
Houthalen-Helchteren - Roedel zwerft over Noord-LimburgZoomDe zogenaamde roedel van Hechtel-Eksel heeft een groot territorium, dat blijkt uit het onderzoek van het Instituut van Natuur en Bos. En dat is een groot stuk van Noord-Limburg, zien we op onderstaand kaartje. "De wolven van de roedel Hechtel-Eksel hebben hun territorium aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met de periode toen wolvin Naya er nog was. De oppervlakte is nu zo’n 400 km², wat als behoorlijk groot moet worden beschouwd. In Duitsland zijn de territoria doorgaans (…) Het hele nieuwsbericht
Roedel zwerft over Noord-Limburg
Zoom

Julien Tiri overleden

Maandag 19 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Julien Tiri overledenZaterdag is Julien Tiri overleden, de echtgenoot van Maria Vanbockryck. Hij was 87 jaar en wordt donderdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Houthalen-Centrum. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Fitnesscentrum Empire 1 uit Houthalen-Helchteren failliet verklaard. De lijst met schuldvorderingen wordt neergelegd op 6 augustus.
Houthalen-Helchteren - Wacht met inzamelen van goederen!Naar aanleiding van de watersnood in ons land zijn er zeer veel blijken van solidariteit. Het zijn één voor één prachtige blijken van steun en medeleven. Er worden enorm veel inzamelingsacties op poten gezet door burgers, verenigingen of bedrijven. Er is op dit moment echter geen zicht op welke goederen waar precies nodig zijn. De focus van de lokale overheden en hulpdiensten ligt nog steeds op de acute fase. Er zijn nog steeds mensen vermist en er zijn nog acties nodig in het kader van de (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Mijnwerkers opgeroepen tot solidariteitDe KS-Vriendenkring heeft naar aanleiding van de dramatische watersnood met zware gevolgen, zeker in het zuiden van het land, haar leden en de ex-mijnwerkers opgeroepen tot steun en solidariteit. "Wij roepen op om als mijnwerkers, de eerste burgers van het land, ons hart te laten spreken. Solidariteit, dat is wat ons mijnwerkers kenmerkt, dat is waar velen ons voor benijden.We kunnen niet zomaar aan de kant blijven staan en roepen daarom op om actief deel te nemen aan onze oproep en ook massaal te helpen", (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - Koningspaar bezocht overstroomd gebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

En waar zijn de wolven?

Vrijdag 16 juli 2021
Houthalen-Helchteren - En waar zijn de wolven?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Bisschop roept op tot solidariteitDe onmacht van mensen die “hebben en houden” verliezen door de overstromingen van deze dagen, is hartverscheurend. Ze doet ons meteen ook denken aan zoveel leed van mensen wereldwijd. Deze gebeurtenissen tonen ons hoe klein we zijn tegenover de natuurelementen maar evenzeer maken ze ons tot getuige van medeleven en solidariteit. We bewonderen de inzet van families en buren, van hulpdiensten en van verantwoordelijken op alle niveaus, aldus mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt." Wie (…) Het hele nieuwsbericht

Maasdorpen geëvacueerd

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
Vanwege het toenemende risico op overstroming van de Maas heeft de provinciale crisiscel vanavond aangedrongen op de evacuatie van de inwoners van de Maasdorpen Meeswijk, Leut en Vucht-dorp. 
De Nederlandse regering heeft de wateroverlast in Nederlands-Limburg inmiddels tot "nationale ramp" uitgeroepen.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...ZoomGrapje! (Cartoon: Fobie)
De gemeentebesturen krijgen veel vragen over coronacertificaten. Maar die kunnen zij niet leveren. Hoe kan je aan zo'n certificaat geraken, nadat je gevaccineerd bent?
- via de CovidSafe-app, te downloaden via https://covidsafe.be/
- via de website www.mijngezondheid.belgie.be
- telefonisch via het nummer 078 78 78 50.
Meer info via https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat
Het is maar dat je 't weet
Houthalen-Helchteren - Impact wateroverlast  op afvalophalingDe wateroverlast heeft in enkele Limburgse gemeenten een impact op de ophaling van het afval, meldt Limburg.net. Alle ophaalwagens zijn vanochtend uitgereden maar sommige straten zijn niet berijdbaar of werden afgesloten door de hulpdiensten. De ophaalwagens van Limburg.net doen al het nodige om zoveel mogelijk afval toch op te halen. In straten of wijken die niet toegankelijk zijn door wateroverlast kan het afval echter niet opgehaald worden. Aan het einde van de dag wordt in kaart (…) Het hele nieuwsbericht

Toerisme in Limburg

Donderdag 15 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Toerisme in LimburgZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Studietoelage aanvragen

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
De kosten om te studeren kunnen hoog oplopen. Om iedereen de kans te geven om hoger onderwijs te volgen, geeft de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een studietoelage. Deze kan je nu aanvragen voor academiejaar 2021-2022. Alle informatie over wat je moet doen vind je op www.studietoelagen.be.

Angéle Taens overleden

Woensdag 14 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Angéle Taens overledenGisteren is Angéle Taens overleden, de echtgenote van Stefan Jajor. Zij was 81 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Oost. Haar urne wordt geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) bij Franken Uitvaartzorg in Heusden-Centrum.

Geniet van de vakantie!

Woensdag 14 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Geniet van de vakantie!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Irène Poelmans overleden

Woensdag 14 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Irène Poelmans overledenOp 9 juli is Irène Poelmans overleden, de weduwe van de in 2011 overleden Georges Bammens. Zij was 91 jaar en afkomstig van Houthalen. Zij wordt vrijdag in Zonhoven begraven na het afscheid in intieme familie- en vriendenkring.

Veel regen, nadien zomer

Dinsdag 13 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Veel regen, nadien zomerEen depressie trekt van Frankrijk naar Duitsland en blijft de volgende dagen nabij ons land rondtollen. De bijbehorende storing komt over onze streken te liggen en zorgt voor langdurige en overvloedige regenval. De weermodellen geven indicatie van 80 tot lokaal 100 mm hemelwater. Nadien kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren stilaan het weer onze regio beïnvloeden en volgt er een periode met droog, vrij zonnig en vooral ook warm weer.
Morgen bevindt een storing zich over (…) Het hele nieuwsbericht

Alle kinderen testen op kamp?

Dinsdag 13 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Alle kinderen testen op kamp?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI kondigt 'code oranje' af

Dinsdag 13 juli 2021
Houthalen-Helchteren - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI voorspelt zeer veel regen voor de komende dagen en heeft daarom voor bepaalde delen van het land, waaronder Limburg, code oranje afgekondigd. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd en kan gebeld worden voor niet-levensbedreigende hulp (wateroverlast, stormschade...). Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor de echt levensbedreigende noodoproepen.
Houthalen-Helchteren - Een 'probeerabonnement' van De LijnLeerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs kunnen ook dit jaar een gratis abonnement van De Lijn krijgen voor de maand september. Ouders met kinderen geboren in 2009 hebben een brief ontvangen met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Registreren ze zich voor 17 augustus met het rijksregisternummer van hun kind op delijn.be/probeeractie, dan ontvangen ze het probeerabonnement per post in augustus. Voor kinderen die niet geboren zijn in 2009, maar ook (…) Het hele nieuwsbericht
Houthalen-Helchteren - De ruimtereis van Richard BransonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In de periode 2011-2021 was het aantal openstaande vacatures in Limburg het laagst in 2015 (1.940). Sinds dat jaar ging het aantal van jaar tot jaar de hoogte in, met een voorlopige piek van 4.921 begin 2020. De grootste jaarlijkse stijging deed zich voor tussen begin 2017 en begin 2018, toen we een toename met 39,4% (van 2.897 naar 4.038) noteerden. Tussen begin 2020 en begin 2021 viel het aantal openstaande vacatures in onze provincie terug van 4.921 naar 4.069. Dat is een daling met 17,3%, de op één na sterkste van het voorbije decennium. Tussen begin 2012 en begin 2013 viel het aantal openstaande vacatures nog sterker terug (met 30,1%). (Bron provincie Limburg)

Jef Jame overleden

Maandag 12 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Jef Jame overledenVrijdag is Jef Jame overleden, de echtgenoot van Maddy Koekhofs. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) uur plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De asurne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcenter De Linde aan de Guldensporenlaan.
Houthalen-Helchteren - Grote opkomst vergadering KS-ersZoomEen grote groep ex-mijnwerkers verzamelde zaterdag in de schaduw van de schachtbokken van Houthalen. De KS-Vriendenkring gaf daar een stand van zaken bij het pensioendossier. Zoals bekend zijn de meeste achterstallen uitbetaald en zijn ook de maandelijkse pensioenuitkeringen opgetrokken. Alleen blijft nog het grote discussiepunt over de bedrijfsvoorheffing op die achterstal. Specialisten gecontacteerd door de KS-Vriendenkring beweren dat daar geen wettelijke basis voor is, bij de FOD Financiën blijven ze erbij dat er geen grond is om van de regels af te wijken. De grote opkomst in Houthalen illustreert alleszins dat de ex-mijnwerkers strijdvaardig blijven en ook hier onder leiding van de KS Vriendenkring verder willen voor strijden. (foto Internetgazet H-Z)

De waarheid over 1302

Zondag 11 juli 2021
Vandaag is het 11 juli. Vlaamse feestdag, dank zij de Guldensporenslag van 11 juli 1302. Is die feestdag terecht? Neen, schrijft Peltenaar Piet Peters op zijn website leugensvan1302.be. Volgens hem was de slag bij Woeringen op 5 juni 1288 veel belangrijker voor Vlaanderen: "Woeringen 1288 is een gewonnen veldslag die effectief leidt tot definitieve gebieds- en machtsuitbreiding en volledig nieuwe machtsverhoudingen in het grote gebied van Maas, Roer, Moezel en Rijn. Kortrijk 1302 daarentegen is wel een gewonnen veldslag, maar het resultaat wordt op korte termijn (1304) volledig ongedaan gemaakt. Vlaanderen beleeft daarna de zwartste tijd uit heel zijn geschiedenis," schrijft hij. 
Houthalen-Helchteren - Discotheken weer open in Frankrijk...Zoom (Cartoon: Fobie)

Code geel: onweer

Zaterdag 10 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Code geel: onweerHet KMI geeft code geel. Zaterdagnamiddag en -avond trekken er regen- en onweersbuien over het hele land. Lokaal kunnen deze buien intens zijn en kan er veel neerslag op korte tijd vallen. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 10 juli 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Nog altijd wisselvalligDepressies, storingen en buienlijnen bevinden zich dicht in onze buurt. Het blijft dan ook nog een aantal dagen erg wisselvallig, waarbij ook de temperaturen wat tegenvallen. Tussendoor zijn er wel af en toe zonnige momenten. Op de lange termijn lijkt het hogedrukgebied der Azoren een uitloper uit te rollen naar onze streken. We zijn dan echter al in de helft van de maand.
Vandaag is er al  in de ochtend veel bewolking en komen er stilaan enkele buien opzetten. Vooral na de (…) Het hele nieuwsbericht

Michel Awouters overleden

Zaterdag 10 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Michel Awouters overledenDinsdag is Michel Awouters overleden, de echtgenoot van Mia Verheyen. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Op zomerkamp

Zaterdag 10 juli 2021
Uit de oude doos
Houthalen-Helchteren - Op zomerkampZoomVeel kinderen en jongeren gaan deze zomer weer op kamp. Vandaag een terugblik op het kamp van de Gidsen Beringen-Mijn op kamp in Houthalen in 1970. Ga jij deze zomer op kamp? Stuur ons gerust uw foto's of heb je nog oude kampfoto's? Eén adres: beringen[!]internetgazet.be

Winkelkassa gestolen

Donderdag 8 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een doe-het-zelf winkel aan de Bieststraat in Heusden-Zolder. De daders gingen met de kassa aan de haal. De inbraak is vanochtend vastgesteld.

Normale temperaturen

Donderdag 8 juli 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - Normale temperaturenEen depressie nabij Schotland zorgt voor een zuidwestelijke tot zuidelijke luchtstroming over onze streken. Daarbij is de luchtmassa onstabiel en kunnen lokale buien ontstaan. Bovendien trekt op tijd en stond een storing voorbij en komt er meer neerslag opzetten. Voorlopig komt er nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Het positieve nieuws komt er van de temperaturen, die zijn normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is het droog in de ochtend met opklaringen. Vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht

Clemence Vanbockrijck overieden

Donderdag 8 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Clemence Vanbockrijck overiedenDinsdag is Clemence Vanbockrijck overleden. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (14 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcenter De Linde aan de Guldensporenlaan.

Brug Viversel eindelijk klaar

Woensdag 7 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Brug Viversel eindelijk klaarZoomVrijdagmorgen gaat de brug op de E314 over het Albertkanaal in Viversel open. Dan kan het verkeer over de vernieuwde zuidelijke kanaalbrug rijden in de richting Nederland. In de andere richting was ze al eerder verhoogd en afgewerkt. Na het succesvol aanbrengen van de waterdichting, werd de afgelopen weken het nieuwe wegdek in asfalt aangelegd.
Het omzetten van het verkeer naar de nieuwe brug gebeurt gefaseerd tijdens 2 nachten vanaf (…) Het hele nieuwsbericht

Kuddewaakhonden tegen de wolf

Woensdag 7 juli 2021
Om vee te beschermen tegen de wolf worden binnenkort ook in de Nederlandse provincie Noord-Brabant kuddewaakhonden ingezet. In Nederland blijkt in de schapenhouderij een grote behoefte te zijn aan meer preventieve voorbeeldprojecten voor zowel veilige nachtkralen als de inzet van kuddewaakhonden. Lees meer bij naturetoday.com.
Houthalen-Helchteren - Ondertussen, op het EK voetbal...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Robert Vanhove overleden

Woensdag 7 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Robert Vanhove overledenOp 3 juli is Robert Vanhove overleden, de echtgenoot va Rosa Vreven. Hij was 82 jaar. Het afscheid, gevolgd door de plaatsing van de urne in het urenveld op de begraafplaats van Houthalen-Centrum, vindt in intieme kring plaats.
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in garage Bielen in Heusden-Zolder. De daders hebben er de katalysator van vijf voertuigen gestolen.

Christiane Tiri overleden

Dinsdag 6 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Christiane Tiri overledenZondag is in Paal Christiane Tiri overleden, de weduwe van de in 1998 overleden Eduard Volders. Zij was 89 jaar en afkomstig van Houthalen. Het afscheid vindt donderdag plaats in intieme kring.

Ravage in voetbalkantine

Maandag 5 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Inbrekers hebben de voorbije nacht een ravage aangericht in de kantine van Heusden SK. Om binnen te geraken hadden zij de deur geforceerd. De dieven die vermoedelijk uit waren op geld dropen af zonder buit.

Drugsdealer (41) geklist

Maandag 5 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
In Hasselt heeft de politie een 41-jarige drugsdealer uit Heusden-Zolder ingerekend. De man is na verhoor door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsmandaat geplaatst.
Houthalen-Helchteren - Transfernieuws Eendracht HouthalenEendracht Houthalen heeft drie inkomende transfers gerealiseerd: Cem Karakan (SK Heusden), Mert Keçeci (FC Turkse) en Umut Kınık (Helson). Tolga Ulupinar, Yassine Ait Bouzid en Enes Gündoğdu verlaten de club.

Chauffeur dood in truck

Maandag 5 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de parking van de E314 in Zonhoven is een trucker vandaag dood aangetroffen in zijn wegreus. Een wetsgeneesheer onderzoekt in opdracht van het parket de omstandigheden van het overlijden. De man stierf een natuurlijke dood, blijkt uit onderzoek.

Een nieuwe fietsbeleving!

Maandag 5 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Een nieuwe fietsbeleving!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Paulina Lijnen overleden

Maandag 5 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Paulina Lijnen overledenOp 30 juni overleed Paulina Lijnen, de echtgenote van Jean Kerkhofs. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Houthalen-Laak. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.

Het virus is er nog altijd

Zondag 4 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Het virus is er nog altijdZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - Aanwinsten voor Houthalen VV
Houthalen VV heeft elf nieuwe spelers aangetrokken met het oog op het komende seizoen: Marouane Bencherif ( Zutendaal A), Francesco Carratta (Bilzen-Waltwilder), Frederique Claes ( Bolderberg),  Paolo Di Lerna (Kabouters Opglabbeek), Brian Gerits (Bolderberg), Daan Hoeven (Bolderberg), Ilias Kaddouri (Racing Boxberg), Mohamed Nait Cherif ( Racing Boxberg), Sven Paredis (Eendracht Louwel), Alessandro Pillitteri ( Grote Heide) en William Vannes (Sp Aalst).

Nu 'Fietsen door de heide'

Zondag 4 juli 2021
Toerisme
Houthalen-Helchteren - Nu 'Fietsen door de heide'ZoomOp de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen is vandaag 'Fietsen door de Heide' geopend, een nieuwe belevingsroute die een extra attractiepool voor het fietstoerisme in Limburg moet vormen. Passanten krijgen er een kijk op het Nationaal Park Hoge Kempen en worden voor een stuk met het mijnverleden geconfronteerd.
Na "Fietsen door het Water" in Bokrijk en "Fietsen door de Bomen" in het Bosland in Hechtel-Eksel is "Fietsen door de Heide" de derde toeristische topper in Limburg voor fietstoeristen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Weg naar Zwartberg kwam het vrijdag rond 20.25 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 36-jarige man uit de gemeente raakte daarbij gewond.
Houthalen-Helchteren - Vaccinatieschema's opnieuw aangepastZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Houthalen-Helchteren - F16 tegen loods op vliegveld LeeuwardenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Restaurant gesloten na brand

Zaterdag 3 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Restaurant gesloten na brandIn Heusden-Zolder brak de voorbije nacht brand uit in een Italiaans restaurant aan de Stationstraat. Er is grote schade. De brand is mogelijk veroorzaakt door een kortsluiting. Als gevolg van de brand is het restaurant gesloten.

Onweerachtig

Zaterdag 3 juli 2021
Weerbericht
Houthalen-Helchteren - OnweerachtigEen omvangrijke depressie ten westen van het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor een erg wisselvallig en onstuimig weekend, althans wat het weer betreft. Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al lijkt het op het einde van de week een stuk rustiger en droger te worden.
Vandaag is het drukkend warm. Het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog. Er is wat zon, maar er zijn ook talrijke stapelwolken. Na de middag en in de avond komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op EK

Zaterdag 3 juli 2021
Houthalen-Helchteren - België uitgeschakeld op EKZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

België uitgeschakeld op EK

Vrijdag 2 juli 2021
Houthalen-Helchteren - België uitgeschakeld op EKZoomDe Rode Duivels hebben vanavond met 2-1 verloren van Italië en zijn uitgeschakeld voor het Europees kampioenschap. Het was een mooie en spannende wedstrijd, waarbij de Belgen in de tweede helft enkele open doelkansen misten. Het enige Belgische doelpunt werd uit penalty gescoord door Lukaku. 
Houthalen-Helchteren - Drie nieuwe spelers voor Park HouthalenPark Houthalen heeft (voorlopig?) drie inkomende transfers gerealiseerd: Nick Gielen (Minor, Ned.), Joeri Op de Locht (Torpedo Hasselt) en Ruben Sierra (Hades).

Sportwagen rijdt in gracht

Vrijdag 2 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Houthalen-Helchteren - Sportwagen rijdt in grachtZoomIn de Westlaan in Heusden-Zolder is vanavond een sportwagen in de gracht beland. Bij het ongeval zijn twee gewonden gevallen. Overbrenging van de slachtoffers naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Fientje Gorris overleden

Vrijdag 2 juli 2021
Houthalen-Helchteren - Fientje Gorris overledenWoensdag is Fientje Gorris overleden, de weduwe van Tinus Symons. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Zaterdag (19 uur) is er een gebedswake in de parochiekerk van Helchteren.

Tactitus failliet verklaard

Donderdag 1 juli 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Tactitus uit Houthalen-Helchteren. Schuldvorderingen moeten voor 31 juli ingediend worden.
Houthalen-Helchteren - De Wijers wil erkenning als landschapsparkZoomDe Wijers stelt zich in september bij de Vlaamse regering kandidaat als landschapspark maar vraagt daarbij wel de steun van de inwoners. Meer bepaald roept het land van 1001 vijvers iedereen op om de mooiste plekjes van De Wijers op sociale media te delen met de hashtag: #mijnwijer.
Zoals bekend situeert de Wijers zich in Hasselt, Genk, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Lummen en Diepenbeek. Gedeputeerde voor milieu en natuur Bert Lambrechts: “Deze waterrijke streek (…) Het hele nieuwsbericht

FC Helson trekt 11 spelers aan

Donderdag 1 juli 2021
Houthalen-Helchteren - FC Helson trekt 11 spelers aan
FC Helson heeft 11 nieuwe spelers aangetrokken: Pieter Bormans (Olen), Impe Claes (Hades), Ruud Van Den Dungen (Lindelhoeven), Glenn Bloemen (Bree-Beek), Raoul Coenen (Koersel), Steffe Creyns (Beringen), Sven Delarbre (Bilzen-Waltwilder), Miguel Marques (Bregel), Willem Offori (Patro Eisden), Jelle Schijvenaars (Hoenbroek) en Kushtrum Llapashtica (Kadijk SK).

Fietser (46) gewond bij botsing

Donderdag 1 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 46-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Genkerbaan in Zonhoven. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
Houthalen-Helchteren - Limburg krijgt droogtecoördinatorZoomOm in de toekomst een structureel, weloverwogen antwoord te kunnen bieden op droogte en waterschaarste, werkte de provincie Limburg sinds 2019 samen met de Bodemkundige Dienst van België, KU Leuven en VUB aan een studie die de waterbalans (het wateraanbod en de watervraag)  van de hele provincie in kaart brengt en inschat in welke Limburgse regio’s watertekorten kunnen optreden. Op basis daarvan wordt momenteel een dynamisch actieplan met structurele ingrepen uitgewerkt om waterschaarste zoveel mogelijk te voorkomen. Recent aangeworven droogtecoördinator, Nathalie Leynen, zal de Limburgse droogteaanpak coördineren en de gemeentebesturen en andere stakeholders hierbij ondersteunen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen