Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Leopoldsburg - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Nieuwe bvba: A.F. Leopoldsburg

Zondag 30 december 2018
Ravin Poeran uit Neerpelt heeft de bvba A.F. Leopoldsburg opgericht met zetel aan de Stationsstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een fitness- en wellnesscentrum en het verstrekken van allerlei diensten in verband met lichaamsverzorging.

Nieuwe bvba: Maritime Belge

Zondag 30 december 2018
Jan Serdons en Isabelle Goossens, beiden uit Heppen, hebben de bvba Maritime Belge opgericht met zetel aan de Markt. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van een visrestaurant met verbruik ter plaatse of om af te halen, het verzorgen van feesten en evenementen én de uitbating van amusementsspelen.

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

Zes ketenwinkels meer

Zaterdag 29 december 2018
In Leopoldsburg zijn er nu 31 ketenwinkels. Tien jaar geleden waren er dat 25. Het aantal detailzaken daalde van 134 in 2008 naar 110 in 2018.

André Apers overleden

Zaterdag 29 december 2018
Leopoldsburg - André Apers overledenVandaag is André Apers overleden. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De vloot. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Heppen waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

'Koester 't Kamp'

Zaterdag 29 december 2018
Leopoldsburg - 'Koester 't Kamp'ZoomVóór de verkiezingen van oktober zag ik pamfletten passeren met ”Koester ’t Kamp”. Het is zeker niet mijn bedoeling welke partij dan ook te viseren, maar als ik rondom mij kijk stel ik me toch wel vele vragen, mailt Patrick Marquenie. "Wat bedoelt men in ’t Kamp met koesteren? Nog niet zo lang geleden ging “Mijn Koningshuis” aan de Quatre Bras ten gronde, het oude gemeentehuis staat er nog, maar is niets meer dan een lege schelp en de geruchten over het (…) Het hele nieuwsbericht
'Koester 't Kamp''Koester 't Kamp'
'Koester 't Kamp''Koester 't Kamp'
'Koester 't Kamp''Koester 't Kamp'
Zoom

Maandag open, dinsdag gesloten

Vrijdag 28 december 2018
Leopoldsburg - Maandag open, dinsdag geslotenMaandag zijn de kantoren van de politiezone Kempenland open. In het hoofdkantoor van Leopoldsburg kan je terecht van 8 tot 16 uur, in de wijkkantoren van Hechtel-Eksel en Peer, telkens van 9 tot 12 uur. Dinsdag zijn alle kantoren gesloten. Voor dringende politiehulp kan je contact opnemen met de dienst 101.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

1.322 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
In Leopoldsburg zijn momenteel 1.322 zelfstandigen gevestigd. Dat zijn er 250 meer dan in 2.010.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Mooi wandelweer

Woensdag 26 december 2018
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Mooi wandelweerZoomHet is mooi wandelweer vandaag en voor vroege vogels is de vrieskou een extra inspiratiebron. (foto: Hans Put)

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Leopoldsburg - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Leopoldsburg - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Een zalig kerstfeest

Maandag 24 december 2018
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Een zalig kerstfeestZoomMet deze oude prentkaart wensen we alle lezers een fijn kerstfeest!

Zalig kerstfeest

Maandag 24 december 2018
Gekleurde Woorden
Leopoldsburg - Zalig kerstfeestZoomEdith Oeyen schreef voor onze lezers deze gekleurde woorden voor Kerstmis.

Zes kerstvieringen

Maandag 24 december 2018
Leopoldsburg - Zes kerstvieringenZoomIn de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum is er vandaag (19 uur) een Kerstwake, morgen is er een viering om 11 uur. In Strooiendorp  is er vanavond een Kerstwake om 24 uur, morgen is er een viering om 9.45 uur. In Heppen is er morgen een kerstviering om 10 uur. Vanavond (17 uur) is er ook een kerstviering in de militaire kapel (Michellaan ) achter het gemeentehuis).

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Leopoldsburg - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Vanmetal failliet verklaard

Zaterdag 22 december 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft donderdag Vanmetal uit Leopoldsburg failliet verklaard. Tot 20 januari is het tijd om schuldvorderingen in te dienen.

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

Gerard Braeken overleden

Vrijdag 21 december 2018
Leopoldsburg - Gerard Braeken overledenIn WZC Leopoldpark in Leopoldsburg is Gerard Braeken overleden, de weduwnaar van Asila Mukandutiye. Hij was 86 jaar en wordt vrijdag 28 december begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Overpelt-Lindel.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Nieuwe bvba: Kompakt Wonen

Donderdag 20 december 2018
Gert Vanden Boer en Liesbeth Jaspers, beiden uit Heppen, hebben de bvba Kompakt Wonen opgericht met zetel in de Bivakstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer aan- en verkoop van bouwmaterialen, de verhuur van mobilhomes en de aanleg van (zwem)vijvers.

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Schnitzel met zigeunersaus en frietjesZoomDeze saus kan je zowel warm als koud serveren. Kies je voor koud, dan moet je de saus natuurlijk wel een uurtje of twee op voorhand klaarmaken.
Ingrediënten: rode paprika- groene paprika - gele paprika – ui – teentje look - 5el tomatenketchup – klein blikje tomantenconcentraat - 2dl kippenbouillon – scheutje natuurazijn - 5el suiker - 1kl sambal – zoetzure uitjes – zoetzure augurken - 1el maïszetmeel opgelost in water
Bereiding: Pel de ui en (…) Het hele nieuwsbericht

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.

Frederic Rogiers overleden

Maandag 17 december 2018
Leopoldsburg - Frederic Rogiers overledenZaterdag overleed Frederic Rogiers, de weduwnaar van Maria Theresia Eyckmans. Hij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Strooiendorp. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans.

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Kans op sneeuw

Zaterdag 15 december 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Kans op sneeuwMet een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt zachte maritieme lucht over onze streken aangevoerd en komt er een einde aan de koude prik van de afgelopen dagen. Atlantische storingen doen de volgende dagen geregeld onze regio aan, waarbij de neerslagkansen relatief hoog liggen. Het worden echter geen verregende dagen, er zijn immers ook langere droge perioden, maar wolken domineren wel vaak het weerbeeld. Eerst moeten we echter nog een winterse avond verwerken! Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats (…) Het hele nieuwsbericht

Leopoldsburg klopt Pelt

Zaterdag 15 december 2018
Leopoldsburg - Leopoldsburg klopt PeltK. ESK Leopoldsburg is vanavond gaan winnen bij Esperanza Pelt. Uitslag: 0-2.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Leopoldsburg - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

René Ambroos overleden

Vrijdag 14 december 2018
Leopoldsburg - René Ambroos overledenMaandag is René Ambroos overleden. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
Leopoldsburg - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.
De rechtbank van Koophandel heeft Louis Baeten Support & Consulting uit Heppen failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 januari ingediend worden.

Hilda Wauters overleden

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Hilda Wauters overledenVandaag is Hilda Wauters overleden, de weduwe van Robert Roesbeke. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 21 december (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).

Francine Apers overleden

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Francine Apers overledenIn Beringen is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Francine Apers overleden, de weduwe van Willy Conradi. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Leopoldsburg - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Johanna Rossieau overleden

Woensdag 12 december 2018
Leopoldsburg - Johanna Rossieau overledenGisteren is Johanna Rossieau overleden, de weduwe van Emile Demeester en van André Bostaille. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

De burgercroque

Woensdag 12 december 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - De burgercroqueZoomExamentijd… tijd voor krachtvoer. En dat gaat heel goed met dit gerechtje. De pubers in huis juichen al als ze weten wat hun eten wordt. Een echte fastfoodsnack. Enig minpunt het vergt toch handigheid om het te maken. Mijn eerste keer was nogal een knoeiboel. Dus wil je uwe puber in huis wat in de watten leggen met de examens ga je zeker punten scoren.
Ingrediënten: 1kg gehakt - 4 uien - teentje look– wit brood - 4eieren – flesje room – scheut melk – peper en (…) Het hele nieuwsbericht
De burgercroque
Zoom

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Leopoldsburg - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).
Leopoldsburg - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Scheermesjesdieven op het matje

Maandag 10 december 2018
Leopoldsburg - Scheermesjesdieven op het matjeHet Openbaar ministerie heeft twee jaar cel gevorderd tegen twee mannen die scheermesjes stalen in Colruyt-winkels, onder meer in Beringen en Leopoldsburg. Op 24 december valt het vonnis in deze zaak. (PG)

Rita Loos overleden

Maandag 10 december 2018
Leopoldsburg - Rita Loos overledenDonderdag overleed in Heppen de uit Leopoldsburg afkomstige Rita Loos, de echtgenote van Martin Heijlen. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Leopoldsburg - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Louisa Verbeeck overleden

Zondag 9 december 2018
Leopoldsburg - Maria Louisa Verbeeck overledenGisteren is Maria Louisa Verbeeck overleden, de weduwe van Felix Kuppens. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Gaston De Buysscher overleden

Zondag 9 december 2018
Leopoldsburg - Gaston De Buysscher overledenVrijdag is Gaston De Buysscher overleden, de echtgenoot van Ria Van Landeghem. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot aan de Koningin Louisa Marialaan.
Leopoldsburg - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie
Leopoldsburg - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Leopoldsburg - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Leopoldsburg - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Leopoldsburg - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Ternesse - K. ESK Leopoldsburg 1-1

Zaterdag 8 december 2018
Leopoldsburg - Ternesse - K. ESK Leopoldsburg 1-1K. ESK Leopoldsburg heeft vanavond 1-1 gelijk gespeeld op het veld van Ternesse Wommelgem.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Leopoldsburg - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Victor Degens overleden

Vrijdag 7 december 2018
Leopoldsburg - Victor Degens overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige Victor Degens overleden, de echtgenoot van Jeanne Van Erum. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats  in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Saenen overleden

Vrijdag 7 december 2018
Leopoldsburg - Gust Saenen overledenGisteren is de uit Heppen afkomstige Gust Saenen overleden, de echtgenoot van Armande Ruyters. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Bpost verwijdert drie brievenbussen

Donderdag 6 december 2018
Bpost verwijdert volgende week drie brievenbussen in Leopoldsburg: in de Delannoylaan, de Caimolaan en aan het Koning Albert-I plein.

Reclamebureau failliet verklaard

Donderdag 6 december 2018
De rechtbank van Koophandel heeft reclamebureau Malika uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 6 januari ingediend worden.

Dank je wel Sinterklaas!

Donderdag 6 december 2018
Uit de oude doos
Leopoldsburg - Dank je wel Sinterklaas!ZoomVandaag heeft Sinterklaas weer veel kinderen blij gemaakt. Een kinderhand is gauw gevuld, luidt het spreekwoord maar  verwennen we onze kinderen vandaag niet teveel?

Openbare verkoping: Koningsstraat

Donderdag 6 december 2018
Morgennamiddag wordt in taverne Drakar een handelseigendom, gelegen Koningsstraat 30, openbaar verkocht. Het gaat om een oppervlakte van 2a84ca.
Leopoldsburg - Internationale dag van het vrijwilligerswerkZoomVandaag willen wij alle vrijwilligers die in Leopoldsburg actief zijn een hart onder de riem steken want zonder vrijwilligers kan een maatschappij niet. Een dikke proficiat voor jullie inzet!

Gevulde tortillacups

Woensdag 5 december 2018
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Gevulde tortillacupsZoomVandaag presenteert Inge en lekker en eenvoudig receptje. Ingrediënten: 500gr gehakt – 2 puntpaprika’s – 2 tomaten – rode ui – 2teentjes look – komkommer – tomatenpurée – peper en zout – tortilla cups
Bereiding
: We beginnen met de voorbereiding, het snijden van de groentjes. De ui en look mogen fijngesnipperd. De tomaat en paprika in kleine blokjes. De komkommer overlangs in 2 snijden de pitjes eruit schrapen en de komkommer in (…) Het hele nieuwsbericht
Gevulde tortillacups
Zoom
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Leopoldsburg - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
In eerste provinciale van het basketbal heeft Leopoldsburg Bilzerse verslagen. Uitslag: 72-67.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.
Leopoldsburg - Leopoldsburg verslaat Bilzen-WaltwilderK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis gewonnen van Bilzen-Waltwilder. Uitslag: 4-2.

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen