Het overige nieuws

Koken is niet onschuldig

Woensdag 28 februari 2018
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Koken is niet onschuldigAchttien lentes, zo pril, toen de luchthavenpolitie haar aanhield in Zaventem. Ze was op weg naar Istanbul met tien euro op zak. In haar bagage had ze 30 kilo aan verzorgingsproducten. Eindbestemming Syrië, om er te trouwen met haar schoolvriend. Hij had haar gevraagd. Samen zouden ze naar Raqqa gaan. Op school was ze gepest en thuis was de situatie moeilijk geweest. Ze wist dat haar geliefde een IS-strijder was. Maar in Raqqa zou ze een gezin hebben en gewonden verzorgen, vriend en vijand.
Voor de (…) Het hele nieuwsbericht

Trainer weg bij K ESK Leopoldsburg

Dinsdag 27 februari 2018
Leopoldsburg - Trainer weg bij K ESK LeopoldsburgLuc Reumers is niet langer trainer van K ESK. Leopoldsburg. T2 Marc Lievens neemt tijdelijk over.

Motorcross Balen afgelast

Maandag 26 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
De VLM-motorcross die zaterdag 3 en zondag 4 maart op de Keiheuvel in Balen zou gereden worden, is afgelast omwille van de vrieskou.

Louisa Smeets overleden

Maandag 26 februari 2018
Leopoldsburg - Louisa Smeets overledenIn Leopoldsburg is zaterdag Louisa Smeets overleden, de weduwe van Bèr Geys. Zij was 93 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Eksel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Roger Foelen overleden

Maandag 26 februari 2018
Leopoldsburg - Roger Foelen overledenIn Hechtel is op 23 februari de uit Leopoldsburg afkomstige Roger Foelen overleden, de echtgenoot van Ivone Coninx. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur)in funerarium Laenen-Hulslmans in Hechtel.

Win een dvd (of een boek)!

Zondag 25 februari 2018
Leopoldsburg - Win een dvd (of een boek)!ZoomWat zou u er van denken als de leraar van uw kind morgen ineens gewapend voor de klas stond? De Amerikaanse president Trump wil dat plan doorvoeren en leraars elk jaar een opleiding in die zin geven. Stijn Lodewijks vond het een geknipte kapstok voor zijn wekelijkse cartoon. Wat zegt de leraar tegen die twee leerlingen? Mail uw tekst voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel! 

Wie won de dvd?

Zondag 25 februari 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Sonja Jansen. Veel inzenders haalden er de tuinman bij, of de klusjesman, of Wim Distelmans... Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Verlies voor Leopoldsburg

Zaterdag 24 februari 2018
Leopoldsburg - Verlies voor LeopoldsburgK.ESK. Leopoldsburg heeft vanavond verloren van Termien. Uitslag: 0-3. In de stand staat Leopoldsburg zevende met 32 punten uit 22 matchen.
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg met 9-7 verloren in Zolder. In de stand staat Leopoldsburg voorlaatste.

Een muzikale trilplaat

Zaterdag 24 februari 2018
Musica uit Neerpelt en de Stichting Logos werkten samen voor een geweldige muzikale trilplaat voor dove en slechthorende kinderen. Zo kunnen dergelijke leerlingen de muziek horen, zien en voelen. En vooral: zich rot amuseren... Kijk even naar dit korte filmpje van Radio2 West-Vlaanderen.

Nieuwe fietskaart voor Limburg

Vrijdag 23 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Nieuwe fietskaart voor LimburgZoomDe nieuwe fietskaart is er. Je vindt er niet alleen de knooppunten op, maar ook de afstanden tussen de knooppunten. Zo kan je op voorhand bepalen hoe lang je fietstocht is. Bij de kaart zit ook een handig infoboekje. Op de kaart zelf is het fietsroutenetwerk aangegeven met alle knooppunten, 10 uitgestippelde fietslussen, fietsvriendelijke cafés en logies en nog zoveel meer.
De Fietskaart is voor € 9,50 te koop in de Limburgse toeristische infokantoren, de Standaard Boekhandel, AS Adventure, Fnac en via www.mondikaarten.be.
Ook dit weekend wordt er gewerkt aan het spoor tussen Herentals en Lier. Dat heeft gevolgen voor de treinreizigers richting Antwerpen. In Herentals moeten die overstappen op een bus die hen naar Lier brengt. Daar moeten ze een klein halfuur wachten op de trein die hen naar Antwerpen zal brengen.
In omgekeerde richting moeten ze in Lier de bus nemen naar Herentals en daar meer dan een halfuur wachten op de trein naar Mol of Hamont.

Zonnepanelen voor sociale woningen

Vrijdag 23 februari 2018
Binnenkort kunnen er ook op sociale woningen zonnepanelen worden gelegd. De commissie Wonen van het Vlaams Parlement heeft daarvoor gisteren het licht op groen gezet. Om de klimaatdoelstellingen te halen moet er in Vlaanderen fors worden geïnvesteerd in energie uit wind en zon. De daken van overheidsgebouwen en sociale woningen kunnen 'quick wins' zijn, omdat daar nog veel groeiruimte is. Toch heeft op dit moment slechts twee procent van de sociale woningen een voorziening voor (…) Het hele nieuwsbericht
De provincieraad heeft vanavond een nieuw subsidiereglement ‘Vergroening van schooldomeinen’ goedgekeurd. Dit jaar wordt een budget van 250 000 euro aan de Limburgse scholen ter beschikking gesteld om hun schooldomeinen te vergroenen. "Op gebied van onderwijs heeft vergroening nog een enorme troef: leernatuur," aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove. "Wat je buiten leert, komt beter binnen. Vergroening van het schooldomein biedt ook heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen verschillende vakken (technologie, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie/biologie, …)."

Snelle interventiewagen voor politie

Woensdag 21 februari 2018
Leopoldsburg - Snelle interventiewagen voor politieZoomPolitiezone Kempenland heeft een snelle en semi-anonieme auto aangekocht om in te zetten bij politieacties waarvoor hun gewone voertuigen niet voldoen. Daarmee hoopt de politie het hoofd te kunnen bieden aan vluchtende gangsters of verkeerscriminelen, die zich doorgaans ook met heel snelle bolides verplaatsen.
Na de mededingingsprocedure viel de keuze op de Skoda Octavia RS met een 220 pk sterke TSI benzinemotor. Het is een zwarte wagen (foto) met op beide flanken de naam van de politiezone. (…) Het hele nieuwsbericht

Bruno Van Beeck overleden

Woensdag 21 februari 2018
Leopoldsburg - Bruno Van Beeck overledenOp 15 februari overleed in Leopoldsburg Bruno Van Beeck. Hij was 28 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jeanneke Vandael overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Leopoldsburg - Jeanneke Vandael overledenIn Leopoldsburg is zondag de uit Eksel afkomstige Jeanneke Vandael overleden, de weduwe van Jan Schraepen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Piet Roovers overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Leopoldsburg - Piet Roovers overleden
In Leopoldsburg is vandaag Piet Roovers overleden, de weduwnaar van Maria Vanzeir. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt maandag (10.30 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

Mia Verbiest overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Leopoldsburg - Mia Verbiest overledenIn WZC Immaculata is vandaag Mia Verbiest overleden, de weduwe van Gust Berghmans. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: zaterdag (11u-11.30u) in uitvaartcentrum Severens.

Maurice Maes overleden

Dinsdag 20 februari 2018
Leopoldsburg - Maurice Maes overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Maurice Maes overleden. Hij was 64 jaar. De afscheidsviering zal plaatsvinden in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30u- 19u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Win een dvd (of een boek)

Maandag 19 februari 2018
Leopoldsburg - Win een dvd (of een boek)ZoomU hebt er afgelopen weekend alles over vernomen in de media: in een ziekenhuis in Leuven word je op de oogafdeling alleen door een prof behandeld als je een eenpersoonskamer hebt genomen. Vandaar de reactie van de verpleegster op bijgaande cartoon van Stijn Lodewijks. Wat zegt de dokter als zij melding maakt van een kamer met tien patiënten?
Mail uw antwoord voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar!

Wie won de dvd?

Maandag 19 februari 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomRalf Tummers had volgens de jury de plezierigste tekst voor de reactie van de ruimtevaarders in het ISS-ruimtestation, op het ogenblik dat ze de rode Tesla van Elon Musk zagen voorbijkomen. U heeft er geen idee van hoeveel inzenders er een voorrangsfout bijhaalden, of een boete voor overdreven snelheid!
Dadelijk de nieuwe opgave. (Cartoon Stijn Lodewijks)

Bevolkingsaantallen op 1 januari

Maandag 19 februari 2018
Beringen telde op 1 januari jongstleden 46.027 inwoners. In Bocholt waren er op die datum 13.081, in Hamont-Achel 14.417, in Hechtel-Eksel 12.287, in Houthalen-Helchteren 30.589, in Leopoldsburg 15.616, in Lommel 34.024, in Meeuwen-Gruitrode 13.086, in Neerpelt 17.173, in Overpelt 15.468, in Peer 16.401 én in Tongeren 31.013. (Bron: Algemene Directie Statistiek).
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg Koersel geklopt met 6-3. Leopoldsburg staat twaalfde in de stand met 9 punten uit 19 wedstrijden.

Meer en meer appartementen

Zondag 18 februari 2018
In Overpelt zijn nu al 22 procent van de woongelegenheden appartementen. In Leopoldsburg zijn er dat 21,9 procent, in Neerpelt 20,5 procent, in Tongeren 20,3 procent, in Houthalen-Helchteren 17 procent, in Lommel 16,3 procent, in Hamont-Achel 15,8 procent, in Beringen 14,8 procent, in Peer 12,8 procent, in Bocholt 12,2 procent, in  Meeuwen-Gruitrode 8,7 procent en in Hechtel-Eksel 8,3 procent. In Limburg zijn 20,1 procent van alle woongelegenheden appartementen.

Leopoldsburg verliest van Wellen

Zaterdag 17 februari 2018
K. ESK. Leopoldsburg heeft vanavond met 3-2 verloren van Wellen.

Thippawan Nawikphan overleden

Zaterdag 17 februari 2018
Leopoldsburg - Thippawan Nawikphan overledenIn Leopoldsburg is gisteren Thippawan Nawikphan overleden, de levensgezellin van Nees Klumpkens. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment in funerarium Hulsmans: woensdag (19-19.30 uur).

Man (49) gewond bij ongeval

Vrijdag 16 februari 2018
Vanochtend is een 49-jarige man uit Leopoldsburg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde in Heusden-Zolder.

Infosessie inbraakbeveiliging

Donderdag 15 februari 2018
Politie Kempenland organiseert een infosessie over inbraakbeveiliging.Tijdens deze sessie word je wegwijs gemaakt in diefstalpreventie via organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Tevens wordt uitgelegd wat de WhatsApp buurtpreventienetwerken zijn en hoe je je kan aansluiten. De infosessie vindt op maandag 26 februari om 18:30 uur plaats en dit in de politiepost in Leopoldsburg, Hechtelsesteenweg 1. Interesse? Schrijf je snel in via diefstalpreventie[!]politiekempenland.be.

Valse biljetten van 50 euro in omloop

Donderdag 15 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Valse biljetten van 50 euro in omloopEr is vals geld in omloop, meldt politiezone Carma. De biljetten, telkens van 50 euro, worden vaak gebruikt bij aankopen in kleinere handelszaken. Volgens de politie zijn de nagemaakte biljetten van uitstekende kwaliteit en moeilijk te onderscheiden van echt geld. Ook een valsgelddetector zal ze niet als vals aanduiden.
Een vals biljet voelt anders aan omwille van het drukprocedé. Bij een echt biljet moeten bovendien watermerk, veiligheidsdraad en doorzichtcijfer zichtbaar worden indien u (…) Het hele nieuwsbericht

Reserveren bij Efteling-attracties

Donderdag 15 februari 2018
Grensgevallen
De Efteling voert het reserveren in voor een ritje in de pas vernieuwde Python. Dat is vandaag bekend geworden. De Python gaat op 31 maart weer open. Reserveren van een tijdvak kan via een app op de smartphone of via automaten in het park. Op die manier worden wachttijden beperkt. Het systeem wordt in maart ook getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

Fons Cloostermans overleden

Donderdag 15 februari 2018
Leopoldsburg - Fons Cloostermans overledenDinsdag is Fons Cloostermans overleden, de echtgenoot van Margriet Willekens. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: zondag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Jef Geys overleden

Dinsdag 13 februari 2018
Leopoldsburg - Jef Geys overledenGisteren is kunstenaar Jef Geys overleden. Hij was 83 jaar. Geys leefde in Balen maar werd in Leopoldsburg geboren. Volgens kunstkenners was hij een van de meest invloedrijke naoorlogse Belgische kunstenaars. Het afscheid vindt plaats in alle intimiteit.
Op 1 januari 2018 stonden 1.824 van de 17.354 commerciële panden in Limburg leeg. Zo bedraagt de leegstand in Limburg dit jaar 10,5 %. Begin 2017 werden er 1.832 leegstaande commerciële panden geteld.

Vroeger opstaan, die koekoek

Dinsdag 13 februari 2018
Vandaag gelezen
Leopoldsburg - Vroeger opstaan, die koekoekZoom"Door de warme lentes van de afgelopen jaren zijn veel vogelsoorten zich eerder gaan voortplanten. Een analyse van twintig locaties op het Europese vasteland laat zien dat de datum waarop de eerste koekoeken (foto - red.) aankomen in de veertig jaar tussen 1967 en 2007 met gemiddeld vijf dagen is vervroegd. Die vroegere terugkeer houdt gelijke tred met die van een aantal waardvogels die net als de koekoek langeafstandstrekkers zijn zoals de kleine karekiet. Maar korteafstandstrekkers, zoals de (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Meldpunt voor schade door everzwijnenZoomEr komt een meldpunt voor wie nadeel ondervindt door everzwijnen. Boeren of particulieren die schade oplopen aan gewassen of in tuinen, kunnen dat vanaf dit voorjaar melden aan de Vlaamse overheid via een digitaal loket. De overheid wil zo beter in beeld brengen welke overlast everzwijnen bezorgen. Het agentschap Natuur en Bos wil op basis van die meldingen maatregelen nemen in samenspraak met jagers, natuurverenigingen of landbouwers. Die maatregelen kunnen gaan van jacht tot het beter afsluiten van drukke wegen zodat er minder verkeersongevallen gebeuren met everzwijnen die de weg oversteken.

Herman Van Haesbroeck overleden

Maandag 12 februari 2018
Leopoldsburg - Herman Van Haesbroeck overledenZaterdag is Herman Van Haesbroeck overleden, de echtgenoot van Lena Vergaelen. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Een website over de verkiezingen

Maandag 12 februari 2018
Het is maar dat je 't weet
Naar aanleiding van de komende gemeente- en provincieraadsverkiezingen lanceert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) vandaag de officiële verkiezingswebsite ‘vlaanderenkiest.be’. "Op deze informatiewebsite kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus (hoofd-, stem- en telbureaus) een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en (…) Het hele nieuwsbericht

Jefke Thys overleden

Maandag 12 februari 2018
Leopoldsburg - Jefke Thys overledenIn Leopoldsburg is gisteren de uit Beverlo afkomstige Jefke Thys overleden, de weduwnaar van Josée Keyken. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur).
Eind 2017 stonden er in Limburg 17.977 kandidaat-huurders ingeschreven voor een sociale woning. Zij staan op de wachtlijsten van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

Win een dvd - of een boek!

Zondag 11 februari 2018
Leopoldsburg - Win een dvd - of een boek!ZoomDeze week een gemakkelijke opgave. Iedereen weet dat er sinds enkele dagen een Tesla in de ruimte suist. En wat meldt cartoonist Stijn Lodewijks? De kosmonauten van het Internationaal Rumtestation ISS zagen die Tesla  toch wel niet voorbij komen, zeker. Wat zegt een van die kosmonauten als hij die auto opmerkt?
Mail uw tekst voor het lege tekstballonnetje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com, en misschien wordt u wel de winnaar! Niet van die Tesla, maar van een dvd - da's toch al een begin. Succes!

Wie won de dvd?

Zondag 11 februari 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Greta Vannuffelen. Zij had dit originele tekstje ingestuurd voor het tekstballonnetje van die ene pinguin. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Leopoldsburg klopt Houtvenne

Zondag 11 februari 2018
Leopoldsburg - Leopoldsburg klopt HoutvenneESK. Leopoldsburg heeft deze namiddag Houtvenne verslagen. Uitslag: 2-1. Na 20 wedstrijden staat Leopoldsburg zesde met 32 punten.
7-2: dat is de uitslag van de zaalvoetbalwedstrijd Meeuwen-Leopoldsburg. Meeuwen staat na 17 wedstrijden zevende met 25 punten.

Samenwerking tussen culturele centra

Zaterdag 10 februari 2018
"CultuurCentraal". Dat is de naam van een nieuw samenwerkingsverband tussen Cultuurcentrum Leopoldsburg, Cultuurcentrum Beringen, gemeenschapscentrum Tentakel Zonhoven en Casino Cultuurcentrum Houthalen. Het partnerschap laat ieder centrum zijn eigenheid behouden maar probeert wel een complementair aanbod aan te bieden, gezamenlijk promotie te maken voor bepaalde voorstellingen, en zo meer. Er wordt ook heel bewust ingezet op ondersteuning van kwetsbaar cultuuraanbod en publiek zoals initiatieven (…) Het hele nieuwsbericht

Steeds meer bestaansonzekeren

Zaterdag 10 februari 2018
Het percentage Limburgers met een inkomen onder de Europese armoedegrens stijgt. In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %). Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Vandaag starten de Olympische WinterspelenZoomVandaag starten de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Fobie heeft de actualiteit gevolgd: het norovirus is er opgedoken...

Nieuwe bvba: Mijn Auto Parts

Donderdag 8 februari 2018
Seyfettin Guzey uit Genk en Omer Keskin uit Heppen hebben de bvba Mijn Auto Parts opgericht met zetel aan de Koolmijnlaan in Beverlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de groothandel in onderdelen en accessoires van auto's, carrosserieherstel en de revisie van automotoren.

Ondertussen, op de maan...

Donderdag 8 februari 2018
Leopoldsburg - Ondertussen, op de maan...ZoomZo zag Fobie de lancering van de SpaceX met de rode Tesla.

De ene Charlie is de andere niet

Dinsdag 6 februari 2018
Leopoldsburg - De ene Charlie is de andere nietZoomDe strookjes worden herdrukt en herdrukt, maar eigenlijk verscheen op deze dag in 2000 de laatste aflevering van de krantenstrip ‘Peanuts’. Tekenaar Charles M. Schulz was een dag eerder overleden. Naslagwerken vermelden verschillende popsongs die naar de strip verwijzen. Je denkt meteen aan ‘Charlie Brown’ van The Coasters, maar heeft die song het wel over het gelijknamige strippersonage? Eén adres om dat uit te vinden: de Jukeboxkalender!
CD&V Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat gedeputeerde Erik Gerits, voor Maaseik burgemeester Steven Matheï van Peer en voor Tongeren gedeputeerde Inge Moors.
N-VA Limburg heeft haar kandidaten voorgesteld die in de drie districten Hasselt, Maaseik en Tongeren, de provinciale lijsten gaan trekken. Voor het district Hasselt wordt dat ondernemer Bert Lambrechts, voor Maaseik lerares Bianca Maas en voor Tongeren geneesheer-specialist Hendrik Verbrugge.

Jean Klys overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Leopoldsburg - Jean Klys overledenZondag is Jean Klys overleden, de echtgenoot van Theresia Van den Berg. Hij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Vivianne Segers overleden

Dinsdag 6 februari 2018
Leopoldsburg - Vivianne Segers overledenZondag is in Beverlo de uit Lommel afkomstige Vivianne Segers overleden, de echtgenote van Julian Caerts. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula De Vloot in Leopoldsburg.

Fietser gewond op Diestersteenweg

Maandag 5 februari 2018
Leopoldsburg - Fietser gewond op DiestersteenwegDeze namiddag raakten een fietser en een auto in een aanrijding betrokken op de Diestersteenweg in Leopoldsburg. De fietser werd daarbij gewond.
Leopoldsburg - En wat deed de politie de afgelopen dagen?Sommigen vragen zich af waarmee de politie zich de hele dag bezighoudt. Wellicht daarom zette de Politie Kempenland het vandaag op Facebook. Lees even mee:
"De politiezone Kempenland is recent bezig geweest met een nieuwe reeks van onderzoeken/ tussenkomsten:
- Er zijn dossiers opgestart wegens slagen en verwondingen
- Dossiers aangaande woninginbraken
- Onderzoek verkrachting van een minderjarige
- Er werden verdovende middelen in beslag genomen
- Er werd een (…) Het hele nieuwsbericht

Limburgse religieuzen verzamelden

Zondag 4 februari 2018
In de Hasseltse Sint-Martinuskerk verzamelden vandaag honderden Limburgse religieuzen naar aanleiding van 'de Dag van het Godgewijde Leven'. Na de gebedsviering werden de religieuzen ontvangen in de nabijgelegen ambtswoning van bisschop Patrick Hoogmartens.

Eerste pastorale eenheid

Zondag 4 februari 2018
Sint-Menas Tessenderlo-Ham is de eerste erkende pastorale eenheid in het bisdom Hasselt. Bedoeling is dat de negen katholieke geloofsgemeenschappen van de twee West-Limburgse gemeenten naar elkaar toegroeien en voortaan één nieuwe parochie vormen. Later dit jaar worden de pastorale eenheden Bilzen-Oost, Tongeren en Maasmechelen opgericht.

Win een dvd (of een boek)

Zondag 4 februari 2018
Leopoldsburg - Win een dvd (of een boek)ZoomHet wordt een frisse week, denken de meteorologen. En het zou wel eens 10 graden kunnen gaan vriezen. Wat zegt de ene pinguin tegen de andere als hij op de stoep van dat Vlaams huis staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wint u die dvd wel.!

Wie won de dvd?

Zondag 4 februari 2018
Leopoldsburg - Wie won de dvd?ZoomHet is Philip Reynders. Veel inzenders lieten de man zeggen "heb je zelf al eens in de spiegel gekeken" of "bij mij duurt dat maar een dag"... Straks een nieuwe opgave! (En wil Philip Reynders ons zijn postadres eens mailen?)
(Cartoon Stijn Lodewijks)

In de tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft Leopoldsburg thuis verloren van Zutendaal. Uitslag: 3-6. Leopoldsburg staat twaalfde in de stand met 6 punten uit 17 wedstrijden.

Carnavalslied voor duurzaam carnaval

Zaterdag 3 februari 2018
Leopoldsburg - Carnavalslied voor duurzaam carnavalZoomCarnaval is een echt volksfeest voor jong en oud. Maar carnaval betekent ook: tonnen vertrappelde snoepjes op straat, confetti in de riolering, plastic gadgets die her en der verspreid liggen. En dat is jammer. Met het carnavalslied "Ruim op met carnaval" ijvert de afvalintercommunale Limburg.net voor een properder carnaval.
"Begrijp ons vooral niet verkeerd, ook wij vinden carnaval een fantastisch feest en een mooie traditie die zeker moet blijven behouden. Waar wij voor pleiten, is (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe bvba: Indeneng Services

Zaterdag 3 februari 2018
Mariëlle in den Eng uit Leopoldsburg en Johannes in den Eng uit Quévy hebben de bvba Indeneng Services opgericht met zetel aan de Beringsesteenweg in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van computerservices én het toestaan van leningen.

Louisa Gielen overleden

Zaterdag 3 februari 2018
In Beringen is donderdag Louisa Gielen overleden, de weduwe van Emiel Nouwen. Zij was 78 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van het Geleeg in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Charles Huysmans overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Leopoldsburg - Charles Huysmans overledenVandaag is Charles Huysmans overleden, de echtgenoot van Micheline Meurs. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.

Lieske Smeulders overleden

Vrijdag 2 februari 2018
Leopoldsburg - Lieske Smeulders overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Lieske Smeulders overleden. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 10 februari (13.30 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur).
VOKA - Kamer van Koophandel Limburg is de mening toegedaan dat de dokters te gul zijn met ziektebriefjes. Dat schrijft Voka in een brief aan de voorzitters van de Limburgse huisartsenkringen. “Niet zelden staat een doktersbezoek op maandag garant voor een ziektebriefje voor een hele week. Dit gebeurt in toenemende mate op vraag van de patiënt en dat kan en mag niet de bedoeling zijn.", aldus Voka.

Charles Verbruggen overleden

Donderdag 1 februari 2018
Leopoldsburg - Charles Verbruggen overledenGisteren is Charles Verbruggen overleden, de levensgezel van Karin Lucas. Hij was 99 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Jenny Claes overleden

Donderdag 1 februari 2018
Leopoldsburg - Jenny Claes overledenGisteren is Jenny Claes overleden. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 10 februari (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag 9 februari (19-19.30 uur).

Michel Vercampt overleden

Donderdag 1 februari 2018
Leopoldsburg - Michel Vercampt overledenGisteren is Michel Vercampt overleden, de echtgenoot van Angele Vanbael. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 8 februari (11.30 uur) plaats in de parochiekerk van het Geleeg. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in aula De Vloot.

Dertiger gewond bij botsing

Donderdag 1 februari 2018
Op de Rode Kruislaan in Bree zijn gisterenavond rond 19.30 uur twee voertuigen gebotst. Mauro M. (35) uit Leopoldsburg liep daarbij lichte verwondingen op.

Limburg.net wil afvalarm carnaval

Donderdag 1 februari 2018
Limburg.net dringt er op aan dat carnaval duurzaam gevierd wordt. De afvalintercommunale start een campagne vlak voor de start van het carnaval en roept op tot afvalarme en duurzame optochten. In Vlaanderen wordt er ongeveer 10.000 kilo snoep uitgegooid bij zo'n carnavalsstoet. 90 procent van het afval van zo'n stoet blijft gewoon op straat achter. "Dat zijn heel wat kilo's afval die op straat terecht komen, in de riolering belanden en zo uiteindelijk in de zee terechtkomen", zegt Ilse Luypaerts van (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen