Het overige nieuws

Leve de koolmees

Zaterdag 30 juni 2018
Koolmezen zijn verlekkerd op eikenprocessierupsen. Nu blijkt dat ze ook die rupsen opeten die overdag in de karakteristieke eikenprocessierupsnesten verscholen zitten. Ze maken daarvoor zelf gaten in de nesten. Koolmezen kunnen een prominente rol spelen in de beheersing van processierupsen, maar enkel nestkasten plaatsen is niet voldoende, schrijft Nature Today.com.

Loting voor Beker van België

Vrijdag 29 juni 2018
Vandaag werd in Brussel geloot voor de Beker van België voetbal 2018-2019. Voor de ploegen uit onze regio zijn dit de wedstrijden van eerste speeldag (weekend 28/29 juli): FC Helson-Lentezon Beerse; KFC Hamont-GS Bree-Beek; FC Hechtel-FC Opitter; Paal/Tervant-Sint-Lenaerts; Witgoor Dessel-KVK Beringen; Esperanza Pelt-KFC Lille; KESK Leopoldsburg-SV Herkol.

Blijven glijden in het peloton

Vrijdag 29 juni 2018
In het midden van een peloton ervaren wielrenners slechts 5 tot 10 procent van de luchtweerstand die ze hebben als ze alléén fietsen. Dat is ongeveer 10 keer zo weinig als eerder werd aangenomen. Dit blijkt uit berekeningen en windtunnelonderzoek bij een peloton van 121 wielrenners door de TU Eindhoven, KU Leuven, softwarebedrijf ANSYS en supercomputers van CRAY. De resultaten kunnen verklaren waarom zo weinig ontsnappingen in wielerkoersen succesvol zijn: de rekenmodellen van wielerteams (…) Het hele nieuwsbericht

Haag vat vuur

Donderdag 28 juni 2018
Leopoldsburg - Haag vat vuurIn de Lidostraat vatte vanmiddag een haag vuur zodat de brandweer moest uitrukken. De brand ontstond tijdens de verdelging van onkruid.

WK: Engeland-België 0-1

Donderdag 28 juni 2018
Leopoldsburg - WK: Engeland-België 0-1ZoomBelgië heeft vanavond met 0-1 van Engeland gewonnen. Adnan Januzaj scoorde. België is groepswinnaar en komt maandag tegen Japan uit in de achtste finale.

Ceranique failliet

Donderdag 28 juni 2018
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft Ceranique uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 28 juli ingediend worden.

Twee mannen gewond bij botsing

Donderdag 28 juni 2018
Leopoldsburg - Twee mannen gewond bij botsingEen man uit Beringen en een man uit Leopoldsburg zijn gewond geraakt bij een botsing op de Vogelsancklaan in Zolder. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 23 uur.

Café zonder bier

Donderdag 28 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Leopoldsburg - Café zonder bierSamen supporteren voor je land, het schept een band.
We zijn op het WK van ’94 met zo’n 250 fans in een gecharterd vliegtuig naar de States gekomen en iedereen kent intussen iedereen. We komen aan in Washington voor de laatste groepsmatch en het is heet. Dus -we zijn uiteindelijk Belgen - haast iedereen zich naar de bar en bestelt een pintje. Dat zijn er dan wel ongeveer 250 in 1 keer. Dat hadden ze daar nog nooit meegemaakt. Na een half uur moet de tapper van dienst melden dat het bier op (…) Het hele nieuwsbericht

Roza Kaerts overleden

Woensdag 27 juni 2018
Leopoldsburg - Roza Kaerts overledenGisteren is Roza Kaerts overleden. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt maandag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Heppen. Begroetingsmoment: zondag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Felix Mariën overleden

Woensdag 27 juni 2018
Maandag is Felix Mariën overleden, de weduwnaar van Gabrielle Hauloy. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.
Leopoldsburg - Oproep: zuinig omspringen met waterZoomNaar aanleiding van de droge en warme periode roept gouverneur Reynders de Limburgers op zuinig om te springen met drinkwater en niet te roken in natuurgebieden. Ook roept hij op om kwetsbare groepen zoals (vereenzaamde) ouderen, zieken en jonge kinderen niet uit het oog te verliezen en te verzekeren dat zij de nodige zorgen krijgen.

Brandgevaar in de natuur

Dinsdag 26 juni 2018
Het is droog, ook in de natuur. Omdat er nu echt een verhoogd risico is op brand, heeft het Agentschap voor Natuur en Bos code oranje afgekondigd in Limburg. De boswachters en de brandweer zijn extra waakzaam.

'O, wat zijn die kezen stil'

Dinsdag 26 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Leopoldsburg - 'O, wat zijn die kezen stil'België-Nederland op het WK van 1994 wordt gespeeld in de Citrus Bowl, een stadion dat plaats biedt aan zo’n 65.000 toeschouwers. De Nederlanders hebben zowat driekwart van het stadion ingepalmd, het kleurt helemaal oranje. Wij hebben de slechtste plaatsen, in de bovenste ring, zo ongeveer ter hoogte van de hoekschopvlag. Maar we amuseren ons, ‘wij’ hadden de eerste match al gewonnen en tegen Nederland scoort Philippe Albert na iets meer dan een uur. Ons vak ontploft. Winnen op een WK is (…) Het hele nieuwsbericht

Even aan de vogels denken

Maandag 25 juni 2018
En hebt u al aan de vogels gedacht, nu het weer zo warm en droog begint te worden? Een schaal met water in de tuin of op het terras kan hen helpen!

Blues Peer nadert!

Maandag 25 juni 2018
Leopoldsburg - Blues Peer nadert!ZoomNog een kleine drie weken slapen en dan is Blues Peer er weer! Met tal van grote namen op de affiche! De presentatie zal ook in veilige handen zijn van Rick de Leeuw. Als assistent brengt hij dit jaar Ben Lambrechts mee, bekend als directeur van de PXL Hogeschool Limburg, maar vooral ook bluesfanaat en ex-frontman en bluesharpspeler van Blues Lee. De volledige line-up en time schedule van de optredende bands is nu beschikbaar op de website. (…) Het hele nieuwsbericht

Gusta Engelen overleden

Zondag 24 juni 2018
Leopoldsburg - Gusta Engelen overledenGisteren is de uit Beverlo afkomstige Gusta Engelen overleden, de weduwe van André Radermeker. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Lisette Claes overleden

Zondag 24 juni 2018
Leopoldsburg - Lisette Claes overledenVandaag is de uit Houthalen afkomstige Lisette Claes overleden, de weduwe van Horst van Diest en de levensgezellin van Augustin Boons. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Go West 1994

Zondag 24 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Leopoldsburg - Go West 1994Op het WK van 1994 in de Verenigde Staten speelden de Belgen hun eerste twee groepsmatchen in Orlando. Een heerlijke stad! Wij ontdekten al snel Church Street Station, een straat die je kan vergelijken met de Oude Markt in Leuven, met alleen maar cafés. De supporters van alle landen kwamen daar elke avond samen. Het was de speelstad van de Belgen, de Nederlanders, de Mexicanen en de Ieren, allemaal feestvolkeren. De kroegen hebben daar ongetwijfeld een extra jaaromzet gedraaid. Voor de (…) Het hele nieuwsbericht
Het is me wat dit jaar, met die eikenprocessierupsen. Nog nooit, bij ons weten, was de hinder zo groot. Een Nederlands deskundige, Silvia Hellingman, heeft nu ontdekt dat die rupsen zich ook kunnen ingraven zodat preventief spuiten tegen hen niet helpt. "Volledig uitroeien van de rupsen is onmogelijk, zij horen nu bij de Nederlandse natuur," zegt ze. "Stimulering van natuurlijke vijanden zal een onontbeerlijke noodzaak zijn in het beheer van de eikenprocessierups in de toekomst." Een intrigerend verhaal op Nature Today vandaag, maar blij word je er niet van.

België verslaat Tunesië: 5-2

Zaterdag 23 juni 2018
Leopoldsburg - België verslaat Tunesië: 5-2ZoomIn het stadion van Spartak Moskou heeft België deze namiddag in het WK voetbal Tunesië verslagen: 5-2. De Belgische doelpunten werden gescoord door Eden Hazard (2), Romelu Lukaku (2) en Michy Batshuayi. En dan hebben we het nog niet over de vele doelkànsen gehad.

Plassen verboden

Zaterdag 23 juni 2018
WK-verhalen van Gert Gommé
Leopoldsburg - Plassen verboden
Tijdens het WK voetbal presenteren we u een column van Sporza-sportverslaggever Gert Gommé uit Beringen.

Ik was er bij in het stadion van Bologna op die memorabele match van de Rode Duivels tegen Engeland op het WK van 1990. De Rode Duivels hadden de eerste ronde overleefd en ik wilde absoluut naar de match in de achtste finales. Ik vond nog een plekje op een supportersbus van Club Brugge. Die had al volk opgeladen in Brugge, Gent, Sint-Niklaas en (…) Het hele nieuwsbericht
Onze Limburgse economie koelt sneller af dan verwacht want in tegenstelling tot vorige maand blijkt de intensiteit van de neerwaartse conjuncturele beweging opnieuw toe te nemen. Dat meldt Voka-Kvk Limburg. “Het is tijd om met zijn allen alle zeilen bij te zetten. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de lokale besturen. Vandaar dat we voor iedere gemeente een lokaal memorandum uitwerken en presenteren aan de lokale politiek. Hoe meer aanbevelingen we na oktober 2018 terugvinden in beleidsprogramma’s, hoe beter voor onze Limburgse economie", stelt Voka-KvK.

Ondertussen, in Planckendael...

Donderdag 21 juni 2018
Leopoldsburg - Ondertussen, in Planckendael...Zoom                                                                                    (Cartoon: Fobie)

Henri Ooms overleden

Woensdag 20 juni 2018
Leopoldsburg - Henri Ooms overledenGisteren is de uit Eksel afkomstige Denis Ooms overleden, de weduwnaar van Anna Steurs. Hij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: zaterdag (18-18.30 uur) in funerarium Hulsmans.

Maria Wuyts overleden

Woensdag 20 juni 2018
Op 16 juni overleed de uit Beverlo afkomstige Maria Wuyts, de echtgenote van Marcel Rassel. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg.
De gedeputeerden Inge Moors (CD&V) en Frank Smeets (CD&V) krijgen de bevoegdheden voor Europa en Economie. Dat werd vandaag definitief beslist op de provincieraad.
Dat gedeputeerde Inge Moors de bevoegdheid Europa voor haar rekening neemt, mag niet verwonderen. Ze heeft vele jaren ervaring bij Vlaamse Vertegenwoordiging bij de EU, eerst als attaché, later als directeur. Daarnaast is ze bekend met projectwerking vanuit haar bevoegdheid Platteland. Inge Moors is naast gedeputeerde (…) Het hele nieuwsbericht
Nu zondag 24 juni openen acht kazernes in België tijdens de Verkenningsdag beroepen Landmacht hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen tussen 10u en 17u kennis maken met de verschillende aspecten van het militaire leven. Je krijgt er een beeld van de verschillende militaire beroepen en van het materiaal van de eenheden binnen de Landcomponent. Ook staan er verschillende demonstraties op het programma en kan je zelf deelnemen aan activiteiten. In de kazerne van Leopoldsburg worden in het (…) Het hele nieuwsbericht

René Debry overleden

Maandag 18 juni 2018
Leopoldsburg - René Debry overledenVandaag is René Debry overleden, de echtgenoot van Maria Vanhulle. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Maria Vreys overleden

Maandag 18 juni 2018
Leopoldsburg - Maria Vreys overledenIn Leopoldsburg is gisteren Maria Vreys overleden, de weduwe van Julien Vleugels. Zij was 82 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de decanale kerk in Lommel.
Leopoldsburg - WK voetbal: België wint met 3-0ZoomBelgië heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal in Rusland met 3-0 gewonnen, na doelpunten van Dries Mertens en Romelu Lukaku (2). De doelpunten tegen Panama vielen alle in de tweede helft.

Karel Boelanders overleden

Maandag 18 juni 2018
Leopoldsburg - Karel Boelanders overledenZaterdag is de uit Heppen afkomstige Karel Boelanders overleden, de echtgenoot van Theresia Kerkhofs. Hij was 81 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kerkhoven (Lommel). Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.
Grensgevallen
UPDATE De Nederlandse politie heeft vandaag een 34-jarige man uit Heerlen onder arrest geplaatst. Die reed vanmorgen rond 4u in de buurt van Pinkpop in het Nederlands-Limburgse Landgraaf met een bestelwagen al dan niet opzettelijk in een groep voetgangers. Daarbij werd één persoon gedood, drie anderen werden zwaargewond.  De chauffeur van de bestelwagen pleegde vluchtmisdrijf maar meldde zich in de voormiddag bij de politie. De slachtoffers komen uit Heerlen en Landgraaf. Het motief van de chauffeur is nog niet bekend.

Vluchtelingen in Valencia

Zondag 17 juni 2018
Leopoldsburg - Vluchtelingen in ValenciaZoomJe zal maar vluchteling zijn in Valencia... Een cartoon van Fobie.
De vakantie staat voor de deur en dat is ook een periode dat inbrekers op de loer liggen. Als je op vakantie gaat, kan je bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. Naast de maatregelen die je zelf treft, houden politie-inspecteurs dan extra toezicht en maken ze een rondgang aan je woning. Dit toezicht kan je ook aanvragen als je omwille van een andere reden een langere periode niet thuis bent, bij bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. 

Tony Budie overleden

Zondag 17 juni 2018
Leopoldsburg - Tony Budie overledenVandaag is Tony Budie, de weduwe van François Kuppens en de levensgezellin van Marcel Vreys overleden. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in aula De Vloot. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Zo klein, zo hulpeloos

Zondag 17 juni 2018
Leopoldsburg - Zo klein, zo hulpeloosZoomEen vertederende foto van een héél jong, hulpeloos egeltje dat in het Natuurhulpcentrum wordt opgevangen. "De laatste dagen krijgen we geregeld jonge egeltjes over de vloer," zeggen ze daar. "Meestal worden hun nesten verstoord door werkzaamheden. De afgelopen dagen hadden er heel wat jonge egels onze hulp nodig. Moeder egel werpt haar jongen normaal gezien in een veilig nest onder een hoop takken, een stapel hout of een oud tuinhuis. Tijdens opruimingswerken worden nesten echter verstoord (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Ooms overleden

Zondag 17 juni 2018
Leopoldsburg - Louis Ooms overledenVrijdag is de uit, Leopoldsburg afkomstige Louis Ooms overleden. De afscheidsplechtigheid zal donderdag om 10.30u plaatsvinden in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Expo 'Dit zien wij'

Zaterdag 16 juni 2018
Leopoldsburg - Expo 'Dit zien wij'ZoomIn het Casino van Beringen werd gisterenavond de Expo 'Dit Zien Wij' geopend. In die expo worden 44 foto’s uit de Eerste Wereldoorlog geconfronteerd met 44 hedendaagse foto’s van bijzondere plekken in Limburg. Indrukwekkende foto’s op groot formaat elk met hun verhaal. 44 oude verhalen en 44 nieuwe verhalen ingesproken door Vik Dewachter, Herman Dewinné en Friedle Lesage. In de expo ontdek je ook het verhaal achter de Duitse negatieven: een bijzondere collectie van haarscherpe (…) Het hele nieuwsbericht

Banken 's nachts op slot

Vrijdag 15 juni 2018
Bankkantoren waarin zich geldautomaten bevinden, zullen de komende tijd 's nachts, vanaf 23 uur, worden afgesloten. Dat is beslist na een reeks van plofkraken, verspreid over het land. Concreet zullen de kantoren van KBC, ING, BNP Paribas Fortis, Belfius en bpost 's nachts afgesloten worden. Wie 's nachts geld wil afhalen, zal dat moeten doen bij automaten die zich buiten het gebouw bevinden.

Louis Van Erom overleden

Vrijdag 15 juni 2018
Leopoldsburg - Louis Van Erom overledenGisteren is Louis Van Erom overleden, de weduwnaar van Regina Timmermans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats.
Leopoldsburg - Brandweer vindt geen vrijwilligersBrandweerkorpsen vinden almaar moeilijker vrijwilligers, en dat is zeker het geval in de zone Noord-Limburg, die de posten Lommel, Bree, Neerpelt en Leopoldsburg groepeert. Herhaalde oproepen hebben slechts 19 vrijwilligers voor de 32 openstaande plaatsen opgeleverd. De belangrijkste oorzaak is klaarblijkelijk de steeds moeilijker combinatie met een job en een sociaal leven.
Zonecommandant Jan Jorissen van Noord-Limburg wijst daarbij vooral naar de opleidingen. "De kandidaat-vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

'Bengelpop' uitverkocht

Donderdag 14 juni 2018
Op dinsdag 26 juni wordt recreatiedomein Keiheuvel in Balen weer omgetoverd tot een pretpark voor één dag. Het succesrijke recept van "Bengelpop" blijft ook voor de zestiende editie overeind: geen grote namen op het podium, maar wel ‘kei-veel’ en ‘kei-leuke’ animaties, optredens en doe-activiteiten, allemaal op en rond de avontuurlijke speeltuin van de Keiheuvel. Maar liefst 88 scholen (!) uit de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant bezorgen komen (…) Het hele nieuwsbericht
Het provinciebestuur wil dat mensen met nood aan zorg zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving en dicht bij de voorzieningen wonen. Met een provinciaal reglement wil ze de realisatie van kleinschalige woon-zorgprojecten financieel ondersteunen. Volgens dit reglement kunnen initiatiefnemers van bouwprojecten voor personen met een kwetsbaarheid uit de sectoren ouderen, personen met een handicap, geestelijke gezondheid of integrale jeugdhulp een investeringssubsidie verkrijgen voor de realisatie van betaalbare (…) Het hele nieuwsbericht

Leve de Grote poppenrover

Donderdag 14 juni 2018
Leopoldsburg - Leve de Grote poppenroverZoomDe hinder die de eikenprocessierupsen dit jaar opleveren is erg groot. Door ons gecontacteerde huisartsen hebben dagelijks te maken met vele patiënten die verschrikkelijk last hebben van jeuk, veroorzaakt door de brandhaartjes van die rups. Het heeft allemaal te maken met de warmte van de voorbije weken, zeggen deskundigen. Door het aanhoudend warme weer en de snelle ontwikkeling van de rupsen lijkt de preventieve bespuiting minder effectief te zijn geweest. Een bijkomend probleem als gevolg van de (…) Het hele nieuwsbericht

'Detoxen' werkt niet

Donderdag 14 juni 2018
Vandaag gelezen
"Gelukkig heeft iemand met een functionerende lever, nieren en spijsvertering geen hulp nodig bij het verwijderen van gifstoffen. De meeste worden binnen enkele uren afgebroken of uitgescheiden. Er is geen enkel hard bewijs dat sapjes, smoothies of elektrische apparaten dat proces ook maar een beetje beïnvloeden."
Anthony Warner in de nieuwsbrief van New Scientist

11,3 miljoen inwoners

Donderdag 14 juni 2018
Op 1 januari 2018 telde België 11.376.070 wettelijk geregistreerde inwoners. Dat blijkt uit de officiële cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Van die 11,3 miljoen is 51% (of 5.778.164 in absolute cijfers) vrouw, en 49% (of 5.597.906) man. De Belgische bevolking groeide op jaarbasis aan met 53.982 personen of 0,50%. Dat groeicijfer ligt volledig in de lijn met de groei van de afgelopen jaren, die ook telkens rond een half procent schommelde.
Twee demografische factoren zorgen (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Nieuwe wetgeving op gebruik van bewakingscamera'sZoomSinds 25 mei is er een wijziging met betrekking tot het gebruik van bewakingscamera's van kracht. Voortaan moet je je bewakingscamera’s aangeven bij de politiediensten, ongeacht of je een camerabewakingssysteem gebruikt aan de ingang van je woning, in een supermarkt of zelfs op een industriële site. Vóór 25 mei 2018 moest elke bezitter van bewakingscamera's die aangeven via het elektronisch loket van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (CBPL). Nu moeten (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Het onduidelijke resultaat van de Singapore-topZoomWelke afspraken zijn er nu in Singapore eigenlijk gemaakt door Kim Jong-un en president Trump? Ook Fobie vraagt zich af of de vredesblokjes uiteindelijk juist gelegd werden...
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) gaat starten met een opleidingscentrum voor reddingshonden. Het centrum zal het eerste zijn in Limburg en komt op de terreinen van de Provinciale Veiligheidsschool in Genk.

Daar zijn de muggen

Woensdag 13 juni 2018
Het mooie weer van de afgelopen weken was gunstig voor de huissteekmug, meldt "Nature Today". "De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn, bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. (...)  Als de temperatuur dit jaar verder normaal blijft dan kunnen we dit jaar minimaal 1 extra generatie muggen hebben."

Opgepast voor oplichter

Dinsdag 12 juni 2018
Politie CARMA wil scholen verwittigen voor een gekende oplichter. De man heeft al in meerdere scholen kleine sommen geld afhandig gemaakt met een list. Recent dook de man op in Houthalen. Een onbekende man meldde zich op 5 juni bij het secretariaat van een school in Houthalen. De net geklede en welbespraakte man vertelde dat hij zich thuis in Houthalen buitengesloten had en naar Leuven moest om bij familie een reservesleutel op te halen. Hij vroeg daarom een kleine som geld en een treinticket, met de (…) Het hele nieuwsbericht
Steeds meer leerlingen worden betrapt met drugs op school. Onze provincie staat zelfs op een trieste eerste plaats in België wat het bezit van drugs betreft. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 60 pv's opgesteld, vooral in middelbare scholen.

André De Preter overleden

Maandag 11 juni 2018
Leopoldsburg - André De Preter overledenVandaag is André De Preter overleden, de levenspartner van Sabine Van Bael. Hij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg.

Twee verkeersongelukken

Zondag 10 juni 2018
In de Priester Poppelaan reed een auto tegen een boom. Op de Leopoldburgsesteenweg gebeurde er ook een verkeersongeval.

Fikse daling werkloosheid

Zondag 10 juni 2018
Sinds de sluiting van Ford Genk is de werkloosheidsgraad in Limburg gedaald met 33 procent. Limburg doet het al een jaar beter dan het Vlaamse gemiddelde.

Mathijs Cox overleden

Zondag 10 juni 2018
Leopoldsburg - Mathijs Cox overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Mathijs Cox overleden, de echtgenoot van Annie Vandael. Hij was 83 jaar en woonde in Heppen. Het afscheid vindt donderdag (13.30 uur) plaats in aula De vloot in Leopoldsburg. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur).
Vorig jaar is het geboortecijfer gedaald met 2,2 procent. Een daling die zich voordoet in alle Vlaamse provincies. De daling is het grootst in West-Vlaanderen (-4,5 procent) en in Limburg (-3,8 procent). In vergelijking met 2011 werden er vorig jaar 5.000 kinderen minder geboren. De gegevens werden bekendgemaakt door Kind en Gezin.

Mia Gielen overleden

Vrijdag 8 juni 2018
Leopoldsburg - Mia Gielen overledenIn Peer is de uit Kleine Brogel afkomstige Mia Gielen overleden. Zij was 63 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.
In 2017 werden 95 aanvragen ingediend om Limburgse ideeën, producten of diensten te beschermen met een Europees patent. Dit is een daling ten opzichte van de voorbije jaren. In 2016 werden er nog 117 aanvragen gedaan. Voka – Kamer van Koophandel wil met SALVO (het Strategisch Actieplan Limburg van de Vierde Orde) bedrijven ondersteunen om deze negatieve trend te breken.

Melanie Philipsen overleden

Woensdag 6 juni 2018
Leopoldsburg - Melanie Philipsen overledenGisteren is Leopoldsburg de uit Eksel afkomstige Melanie Philipsen overleden, de weduwe van Jan Geuens. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters in Lommel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).
Leopoldsburg - Ondertussen, bij de Voetbalbond...Zoom                                                                             Cartoon: Fobie
In Limburg vielen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 13 verkeerdoden. Dat zijn er 3 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen daarentegen daalde met  20 procent.

Van fietsen en zaklampen

Vrijdag 1 juni 2018
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Van fietsen en zaklampen“Het was een zaligheid om met de nieuwe elektrische fiets te rijden”, liet hij weten aan de fietsenhandel waar hij net zijn Speed Pedelec kocht. Hij had hem aangeschaft om van Geel naar zijn werk in Antwerpen te rijden. De fiets gaf ondersteuning tot 45 km per uur en hij kon met zijn batterij van 722 wattuur afstanden aan van 100 km. De actieradius was wel zeer moeilijk in te schatten en afhankelijk van het terrein, had de verkoper er aan toegevoegd.
Een maand later was de fietser minder (…) Het hele nieuwsbericht

Maya Piraat neemt wraak

Vrijdag 1 juni 2018
Leopoldsburg - Maya Piraat neemt wraakZoomGreenpeace gebruikte enkele dagen geleden het figuurtje van Maya de bij voor een actie tegen Studio 100. Maar Maya neemt wraak! zegt Fobie met deze tekening.
Leopoldsburg - Francine Frédérix overledenIn WZC Immaculata in Overpelt is gisteren de uit Leopoldsburg afkomstige Francine Frédérix overleden, de echtgenote van Edmond Gilis. Ze was vorige week 93 jaar geworden. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.
Vanaf zondag 10 juni vertrekken de treinen met alle deuren gesloten. Deze aangepaste vertrekprocedure moet zowel de veiligheid van de reizigers als die van de treinbegeleiders verhogen. Momenteel sluit de laatste deur van de trein pas als de trein in beweging komt, wat bij de reizigers soms voor verwarring zorgt en bijgevolg ook voor potentieel gevaarlijke situaties.
Voortaan sluit de treinbegeleider onmiddellijk de laatste deur zodra hij gecontroleerd heeft dat iedereen veilig is opgestapt en hij het vertreksein heeft gegeven. Het risico dat reizigers dan nog kunnen opstappen net op het moment dat de trein in beweging komt, is daarmee uitgesloten. Vorig jaar leidden de conflicten die daarmee gepaard gingen tot een aanzienlijk aantal gevallen van agressie, zegt de NMBS.

Nieuwe bvba: JP Reyniers

Vrijdag 1 juni 2018
Jean Pierre Reyniers uit Leopoldsburg heeft de bvba JP Reyniers opgericht. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Bremstraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle dienstverstrekkingen en management hoofdzakelijk gericht naar de (petro)chemische sector.

Nieuwe bvba: Mistara

Vrijdag 1 juni 2018
Tim Bittremieux en Sara Hermans, beiden uit Peer, hebben de bvba Mistara opgericht met zetel aan het Bevrijdingsplein in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een brasserie, taverne, restaurant, drankgelegenheid, feestzaal en traiteurdienst.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen