Het overige nieuws

K. ESK Leopoldsburg - Beverst 0-4

Zaterdag 30 november 2019
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg - Beverst 0-4ZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis met 0-4 verloren van WS Schoonbeek-Beverst. Na 14 wedstrijden heeft K ESK vier punten en staat laatste in de stand.

Jobs bedreigd bij CAW

Zaterdag 30 november 2019
Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in Limburg moet van Vlaanderen een half miljoen euro besparen. Volgens de directie zijn daardoor 10 van de 300 jobs bedreigd en komt de hulp van meer dan 11.500 dak- en thuislozen, kansarmen en mensen met psychische problemen in het gedrang.
Leopoldsburg - 1.000 Limburgse jongeren in fakkeltochtZoomVanavond namen meer dan 1.000 Limburgse jongeren tussen 12 en 18 jaar deel aan een fakkeltocht in Boxbergheide. De jongeren, vooral uit jeugdbewegingen, catechese- en misdienaarsgroepen, willen bij het begin van de Advent licht brengen in deze wereld en een teken van hoop zijn, maar ook hoop geven.

Hilaire Van Speybroeck overleden

Vrijdag 29 november 2019
Leopoldsburg - Hilaire Van Speybroeck overledenGisteren is Hilaire Van Speybroeck overleden, de echtgenoot van Karina Van Goethem. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne krijgt zijn plaats in het urneveld op de begraafplaats van Heppen.

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 29 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Wegens werken van Infrabel rijden er dit weekend tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt.  Je checkt best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.

Poetshulpen betoogden...

Vrijdag 29 november 2019
Leopoldsburg - Poetshulpen betoogden...Zoom...gisteren in Brussel. (Cartoon: Fobie) 

Vandaag start nieuwe BOB-campagne

Vrijdag 29 november 2019
Leopoldsburg - Vandaag start nieuwe BOB-campagneZoomVan 29 november tot 3 februari duikt de BOB-boodschap weer overal op om weggebruikers te sensibiliseren. Deze winter luidt de slogan ‘BOB. Altijd nul op.’ Want het is BOB die ervoor kiest om uitsluitend alcoholvrije alternatieven te drinken en zo iedereen veilig thuis te brengen.
Volgende week gaan de politiekorpsen in Limburg controleren op (brom)fietsverlichting. Wie jonger is dan 18 jaar en betrapt wordt op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan een jongeren-pv krijgen en dan verplicht worden een verkeersvormingsklas te volgen. De controleactie wordt herhaald van 6 tot en met 10 januari.
Tien procent van de Limburgse gezinnen heeft momenteel zijn vuilniszakken nog niet afgehaald. Twee jaar geleden was dat acht procent. De zakken kunnen nog afgehaald worden tot 31 december.
Vanaf volgend jaar gaat limburg.net in alle aangesloten gemeenten het Optimo-systeem voor afvalophaling uitrollen. Dat werd gisteravond bekend op de gemeenteraadszitting in Lommel, waar verslag werd uitgebracht over de algemene vergadering van limburg.net. De prijs voor de basisdienstverlening zou 92,08 euro gaan bedragen voor de jaren 2021 en 2025. De prijs voor extra huisvuilzakken wordt vastgesteld op 1,25 euro per zak.
In het Optimo-systeem worden op één dag zes verschillende afvalsoorten in zakken van verschillende kleuren opgehaald in één ophaalwagen. Helemaal nieuw is het apart ophalen van organisch keukenafval. Deze afvalsoort vervangt samen met groenafval en snoeihout de bestaande gft-ophaling. Het Optimo-systeem draaide eerder proef in Lommel, Meeuwen-Gruitrode en Tongeren, en kreeg een positieve evaluatie.

Zacht, koud weekend op komst

Dinsdag 26 november 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Zacht, koud weekend op komstEen depressie met kern boven het zuiden van Engeland voert, via een zuidwestelijke luchtstroming, zachte maar gestoorde lucht aan naar onze streken. Op het einde van de week stijgt de luchtdruk en wordt het rustiger in de atmosfeer. Er staat dan droger, maar ook een stuk kouder weer op het programma.
Vandaag
is het bewolkt in de ochtend met perioden van regen. Nadien volgen er buien. Ook na de middag blijft het wisselvallig met een afwisseling van buien en drogere momenten. De maxima liggen rond 12 (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar fusie politiezones

Dinsdag 26 november 2019
Leopoldsburg - Onderzoek naar fusie politiezonesPolitiezones moeten uit minstens 200 agenten bestaan - zones van 60 à 70 agenten zijn niet meer van deze tijd. En kleine recherches van drie man zijn niet bestand tegen de criminaliteit zoals die tegenwoordig uit de hoek komt. Dat zei gouverneur Herman Reynders vanmorgen in Genk, bij de opening van het nieuwe oefengebouw van het PLOT, de provinciale politieschool. Hij riep op tot meer fusies van politiezones zodat er uiteindelijk zes of zeven overblijven in de provincie.
In Noord-Limburg werken de (…) Het hele nieuwsbericht

Thieu Bloemen overleden

Dinsdag 26 november 2019
Leopoldsburg - Thieu Bloemen overledenZaterdag is in Leopoldsburg de uit Bocholt afkomstige Thieu Bloemen overleden, de echtgenoot van Thoke Stalmans. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.

Duizenden euro's buit

Maandag 25 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Dieven drongen afgelopen nacht binnen in tuincentrum Floralux in Ham. Zij hebben er duizenden euro's buit gemaakt. Om binnen te geraken hadden ze gaten in de muren gemaakt.

Jean Jaspers overleden

Maandag 25 november 2019
Leopoldsburg - Jean Jaspers overledenVandaag is de in Leopoldsburg woonachtige Jean Jaspers overleden, de echtgenoot van Alice Mertens. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn. Begroeting: maandag 2 december (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - Ex-mijnwerkers blijven misnoegd over pensioenZoomEnkele honderden ex-mijnwerkers woonden vandaag de algemene vergadering van de KS Vriendenkring bij in de aula van de badzaal in Heusden-Zolder Er werd opnieuw een stand van zaken gebracht in verband met het pensioendossier waar al maanden discussie over is. De boodschap blijft dat bij de berekening van het mijnwerkerspensioen moet uitgegaan worden van 30/30 dienstjaren en niet van 25/30. Volgens de mijnwerkers worden de Belgische wetten niet correct uitgevoerd. Om dat duidelijk te maken zullen ze op 4 december, Sint-Barbara, naar eigen zeggen met zowat 250 ex-mijnwerkers naar de Zuidertoren in Brussel trekken.

War Janssens overleden

Zondag 24 november 2019
Leopoldsburg - War Janssens overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige War Janssens overleden, de weduwnaar van Maria Bylemans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Houtmolenstraat.

Verlies voor K ESK Leopoldsburg

Zaterdag 23 november 2019
Leopoldsburg - Verlies voor K ESK LeopoldsburgZoomK ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 4-2 verloren van Bregel Sport. Zaterdag speelt Leopoldsburg thuis tegen WS Schoonbeek-Beverst.

Virginie Pauwels overleden

Zaterdag 23 november 2019
Leopoldsburg - Virginie Pauwels overledenVandaag is de uit Heppen afkomstige Virginie Pauwels overleden, de echtgenote van Romain Nelissen. Zij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kwaadmechelen. Begroeting: woensdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo.

De kerstboom voor Brussel...

Vrijdag 22 november 2019
Leopoldsburg - De kerstboom voor Brussel...Zoom...is eindelijk aangekomen op de Grote Markt. Paul Magnette heeft de kerstballen al gehangen, zag Fobie.

Schaakkampioenschappen in Salvator

Vrijdag 22 november 2019
Leopoldsburg - Schaakkampioenschappen in SalvatorZoomWICO-campus Salvator was de redder in nood voor Schaakliga Limburg. Door verbouwingen in de WICO-scholengemeenschap moest Liga Limburg op zoek naar een nieuwe locatie. De directie en verantwoordelijken van de Hamontse school deden alles wat ze konden om de schakers uit de nood te helpen en het toernooi vlot te laten verlopen.
De leerlingen organiseerden een verkoopstand en de opbrengst ervan gaat naar “Kom op tegen kanker” in het kader van de Warme Week.
Sportief was het (…) Het hele nieuwsbericht
Schaakkampioenschappen in SalvatorSchaakkampioenschappen in Salvator
Zoom

Geen treinen tussen Mol en Herentals

Vrijdag 22 november 2019
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Geen treinen tussen Mol en HerentalsZoomTijdens de weekends van 23-24 en 30 november en 1 december werkt Infrabel aan het spoor. Hierdoor rijden er tussen Mol en Herentals geen treinen (wel vervangende bussen) en zijn de vertrektijden aangepast op de lijnen tussen Mol en Antwerpen-Centraal en Mol en Hamont/Hasselt. Je checkt voor je vertrek best de reisplanner van de NMBS op www.nmbs.be of via de NMBS-app voor de laatste wijzigingen.
Het is maar dat je 't weet
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt maandagnacht vanaf 21u tot dinsdagochtend op de E314 in Heusden-Zolder. Daar wordt over de snelweg een nieuwe portiek met een groot verlicht verkeersbord geplaatst. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de arbeiders wordt de snelweg dan enkele uren afgesloten in de rijrichting Lummen ter hoogte van complex 27 Circuit Zolder. Verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen tot aan een volgende oprit.

Dag van de ondernemer

Vrijdag 22 november 2019
Vandaag organiseert Unizo de Dag van de Ondernemer. De zelfstandigenorganisatie vraagt bij die gelegenheid bijzondere aandacht voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Veel van wat we allemaal als 'vanzelfsprekend' beschouwen hebben we grotendeels aan hen te danken. Ook de Internetgazet is heel blij dat ondernemers regelmatig bij haar adverteren en op die manier de website in stand helpen houden.
UNIZO haalt ook het voorbeeld van (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'ZoomHet project ‘Hulpverleningszone Noord-Limburg - Drones ingezet bij preventie, inspectie en crowd control’ is genomineerd voor de Fireforum awards 2019. Binnen hun categorie kaapte onze Hulpverleningszone met dit project al een prijs weg, maar nu maken ze ook nog kans om de publieksprijs te winnen. En u kan hen helpen door op hun project te stemmen!Fireforum zal eind november voor de vijfde maal deze Fireforum Awards uitreiken. Deze Award-uitreiking is een begrip geworden in de wereld van de (…) Het hele nieuwsbericht
Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'Genomineerd voor de 'Fireforum Awards'
Zoom

Nieuwe vennootschap: Binlu

Donderdag 21 november 2019
Luc Brusselaers en Inge Jansen, beiden uit Leopoldsburg, hebben de besloten vennootschap Binlu opgericht met zetel aan de Kerkhovenweg. Het gaat om een onderneming in roerende en onroerende goederen.

HB Onderhoud failliet verklaard

Donderdag 21 november 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft HB Onderhoud uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen kunnen tot 21 december ingediend worden.

Lea Willems overleden

Donderdag 21 november 2019
Leopoldsburg - Lea Willems overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige Lea Willems overleden, de echtgenote van Achiel Coomans. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Oostham. Begroeting: dinsdag (18.30-10 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Alle faciliteiten voor de Sint

Woensdag 20 november 2019
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Alle faciliteiten voor de SintZoomVandaag gezien in Hasselt... (Foto Josh Vandijck)
Nilgin Shaban uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap NG Schilderwerken opgericht met zetel aan de Maarschalk Fochstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer schilderwerken, behangwerken, elektriciteitswerken en de aanleg van telecommunicatielijnen en -netten.

Ria Gerits overleden

Woensdag 20 november 2019
Leopoldsburg - Ria Gerits overledenMaandag is in Leopoldsburg de uit Lommel afkomstige Ria Gerits overleden, de echtgenote van André Jansen. Zij was 57 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Code geel: gladheid

Dinsdag 19 november 2019
Leopoldsburg - Code geel: gladheidToch maar even opletten als je vanavond laat of morgenvroeg de baan op moet. Het KMI heeft code geel afgekondigd door de kans op gladde wegen in Limburg, Luik en Luxemburg. De waarschuwing geldt vanaf deze avond 22 uur tot woensdagochtend 11 uur. De gladheid kan vooral veroorzaakt worden doordat het vriest - tot min 3 - op natte wegen.

Jacqueline Luyten overleden

Dinsdag 19 november 2019
Leopoldsburg - Jacqueline Luyten overledenIn WZC Reigersvliet in Leopoldsburg is gisteren Jacqueline Luyten overleden, de echtgenote van Jos Cools. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Leopoldsburg.

Ondertussen, in Genk...

Dinsdag 19 november 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, in Genk...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

'Koning ontving Paul Magnette'

Maandag 18 november 2019
Leopoldsburg - 'Koning ontving Paul Magnette'Zoom
En Fobie vernam dat de informateur een bijzonder idee aan het staatshoofd voorlegde...

Heel Venetië staat onder water...

Zondag 17 november 2019
Leopoldsburg - Heel Venetië staat onder water...Zoom...en dat inspireerde Fobie tot deze cartoon!

De visie van Fobie

Zondag 17 november 2019
Leopoldsburg - De visie van FobieZoomHet protest van de gele hesjes begon een jaar geleden. Gisteren werd dat in Parijs "gevierd"... (Cartoon: Fobie)

Nog meer koekjes...

Zondag 17 november 2019
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Nog meer koekjes...ZoomEr moeten blijkbaar nog veel koekjes door Sinterklaas gebakken worden, de avond kleurde wéér bloedrood! (Foto Johan Put)

KMI geeft Code geel

Zondag 17 november 2019
Leopoldsburg - KMI geeft Code geel
Het KMI geeft voor onze provincie Code geel. "Een storing trekt zondagavond het land binnen vanaf de Duitse grens. De neerslag breidt zich de volgende nacht uit in westelijke richting. Ook morgen overdag blijft dezelfde storing actief in onze streken. In het oosten van het land kan er tijdens deze perioden veel neerslag vallen", waarschuwt het KMI.

Leopoldsburg verliest van Achel

Zaterdag 16 november 2019
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliest van AchelZoomK ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 0-1 verloren van Achel V.V. Zaterdag moet Leopoldsburg naar Bregel.

Koud winterweer

Zaterdag 16 november 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Koud winterweerDepressies en storingen bevinden zich dicht in de buurt van onze regio. Hierdoor domineren wolkenvelden het weerbeeld, maar de neerslag zou net buiten onze streken moeten blijven. Er wordt bovendien erg koude lucht aangevoerd, met minima rond en soms zelfs onder het vriespunt. Halfweg volgende week komen de temperaturen echter hoger uit.
Vandaag zijn er enkele opklaringen en kan de zon bij momenten doorbreken. Na een koude start bij minima rond het vriespunt, klimt het kwik tot een graad of (…) Het hele nieuwsbericht

Zondag geen treinen naar Mol

Vrijdag 15 november 2019
Zondag werkt infrabel aan het spoor tussen Leopoldsburg en Mol. De treinen naar Mol worden dan vervangen door een busdienst. De treinen naar Hasselt blijven rijden. De bussen naar Mol vertrekken elk uur om ..46' in Leopoldsburg-station.

Mentorproject voor werkzoekenden

Vrijdag 15 november 2019
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits lanceert een project om werkzoekenden met een migratieachtergrond aan het werk te helpen. Het project ‘Mentoring naar Werk’ stelt zich tot doel om de kloof tot de arbeidsmarkt voor die groep werkzoekenden te overbruggen. Zij krijgen een coach aan hun zijde die hen op de arbeidsmarkt begeleidt. Minister Crevits investeert ruim 3,1 miljoen euro in de mentorprojecten en wil met deze werkwijze een kleine 800 werkzoekenden bereiken.
De (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: MDV-SOLVE

Donderdag 14 november 2019
Hamad Abou uit Heppen heeft de besloten vennootschap MDV-SOLVE opgericht met zetel aan de Oudstrijdersstraat in Heppen. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer advies op het gebied van bedrijfsbeheer en bedrijfsvoering.

Wietplantage opgerold

Donderdag 14 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Wietplantage opgeroldVanavond heeft de politie een wietplantage ontdekt aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. De Civiele Bescherming is opgeroepen om de plantage op te ruimen.

Hinder bij De Lijn voorbij

Donderdag 14 november 2019
Leopoldsburg - Hinder bij De Lijn voorbijDe hinder door de stakingsactie bij De Lijn is in onze provincie voorbij. Gisteren was er een stakingsdag waarbij 20% van de bussen niet uitreed. Vandaag verloopt alles terug normaal in Limburg.

Dit weekend: SLim-weekend

Woensdag 13 november 2019
Leopoldsburg - Dit weekend: SLim-weekendZoom Het tweede groot SLim-controleweekend van 2019 vindt plaatst dit weekend van 15 tot 18 november 2019. Dat wil zeggen dat er, tussen vrijdagavond 22 u. en maandagmorgen 06 u., gecombineerde alcohol , drugs- en snelheidscontroles zullen gehouden worden door de Limburgse lokale politiezones op lokale en gewestwegen en door de WegPolitie Limburg op de autosnelwegen.

Volle maan

Dinsdag 12 november 2019
Vandaag gezien
Leopoldsburg - Volle maanZoomBart Liesenborgs maakte vanavond deze mooie foto van de volle maan.

Limburg krijgt 17 ha bijkomend bos

Dinsdag 12 november 2019
In Limburg komt er ruim 17 hectare bos bij. Het gaat om een compensatie voor het bos dat in de provincie Antwerpen verdwijnt voor de bouw van twee fabrieken voor chemiereus Ineos. Er komt bos bij in Alken, Oudsbergen (3 ha) en Maasmechelen.

Liliane Vandegoor overleden

Dinsdag 12 november 2019
Leopoldsburg - Liliane Vandegoor overledenZondag is de uit Leopoldsburg afkomstige Liliane Vandegoor overleden, de echtgenote van Ghislain Werck. Zij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk Sint-Lutgart in Tongeren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Debay in Tongeren.

Staking De Lijn nu ook in Limburg

Dinsdag 12 november 2019
Leopoldsburg - Staking De Lijn nu ook in LimburgWie morgen de bus wil nemen, houdt er best rekening mee dat heel wat bussen van De Lijn niet zullen rijden. Dat komt door een staking van de socialistische vakbond. Die verwacht dat in Limburg ongeveer 4 op de 10 bussen niet zullen rijden. In Vlaams-Brabant is er al een hele week hinder door een staking. Hoeveel bussen er woensdag zullen rijden, is nog niet duidelijk. Wie morgen een bus wil nemen, raadpleegt best eerste deze site.
Leopoldsburg - Bisschop  geschokt door brandstichtingZoomMgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, en velen met hem in het bisdom Hasselt zijn geschokt en bedroefd om de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het toekomstige asielcentrum in Bilzen. “Het ongeloof, de onmacht en de droefheid worden nog pijnlijker als blijkt dat het om brandstichting gaat en sommigen het nodig vonden het gebeuren toe te juichen en aan te zetten tot haat en verdeeldheid. Dit is niet het soort samenleving dat ons voor ogen staat. Ons geloof, de figuur van Jezus Christus (…) Het hele nieuwsbericht

Zingen voor je geheugen

Dinsdag 12 november 2019
De vzw Thuisverzorging De Eerste Lijn uit Beringen organiseert op donderdag 14 november een zangnamiddag. Onder begeleiding van piano of gitaar worden een uur lang liedjes uit de tijd van toen gespeeld. Het zangmoment is specifiek voor mensen met geheugenproblemen, hun mantelzorgers en verzorgenden uit de regio Beringen, Ham, Leopoldsburg en Tessenderlo. Waar: Vzw Thuisverzorging de Eerste Lijn Koolmijnlaan 86, Beringen Wanneer: 14/11/19 van 14.00u tot 15.00u. Inschrijven kan via  011/42.45.35 of 0473/309332. Of via mail: eerstelijn[!]deeerstelijn.be myriam[!]seniorenthuisadvies.be. Op 12 december is er ook nog een zangnamiddag. 

Marie-Jane Cohrs overleden

Dinsdag 12 november 2019
Vrijdag is in Luik de uit Leopoldsburg afkomstige Marie-Jane Cohrs overleden. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12.30 uur) plaats in de kerk Saint-Vincent in Luik.

Basketbal: Leopoldsburg wint

Maandag 11 november 2019
In eerste provinciale van het volleybal heeft Leopoldsburg Nieuwerkerken verslagen met 70-57. Quarters: 16-10, 19-23 (35-33), 18-12 (53-45), 17-12.

Elise Heylen overleden

Maandag 11 november 2019
Gisteren is Elise Heylen overleden, de weduwe van Fons Vandistel. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in aula De vloot.

Juliette Smets overleden

Maandag 11 november 2019
Leopoldsburg - Juliette Smets overleden
Gisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Lommel afkomstige Juliette Smets overleden, de echtgenote van Michel Janssens. Zij was 59 jaar. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

K ESK verliest van Herkol

Zondag 10 november 2019
Leopoldsburg - K ESK verliest van HerkolZoomK ESK Leopoldsburg is vandaag bij Herkol in Pelt gaan verliezen met 4-0. Leopoldsburg speelt zaterdag thuis tegen Achel VV.

Wisselvallig weer

Zondag 10 november 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig weerVandaag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en het blijft overwegend droog. Enkel over het zuidoosten en langs de Franse grens komt wat meer bewolking voor. De maxima liggen dan rond 9 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt in het binnenland. Na de middag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaat het regenen, eerst in het westen en centrum, tegen de avond ook in het oosten. Het is fris bij maxima van 7 graden.
Dinsdag is het wisselend tot zwaar (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Egels en vossen grootste slachtoffersZoomVooral egels, padden en vossen sterven op Limburgse wegen. Volgens Natuurpunt wordt in Vlaanderen om de zes seconden een dier doodgereden in het verkeer. In het natuurrijke Limburg zijn er dat minder dan in bijvoorbeeld Antwerpen en Vlaams-Brabant omdat er hier minder drukke wegen zijn. Maar er is ook meer natuur in Limburg en dus steken er meer dieren de wegen over.
Limburg kent de grootste stijging van faillissementen. In de eerste tien maanden van dit jaar ging een kwart méér bedrijven failliet in Limburg in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar De klappen vielen vooral in de horeca, de bouw en het transport.

Eigen kweek

Vrijdag 8 november 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Eigen kweekEen cannabisplantage in huis kan niet zonder geknoei aan de elektriciteitsinstallatie. Daar komt soms brand van. In de casus die het hof van beroep van Antwerpen moest behandelen maakte de zoon des huizes tijdelijk gebruik van de woning van zijn moeder. Vanwege de badkamer, maar ook om er een cannabisplantage op na te houden. Hij had de elektrische installatie van de woning verzwaard en gezorgd voor illegale vertakking van het elektriciteitsnet. Zonder de nodige vakkundigheid, want er brak brand uit en zowel de (…) Het hele nieuwsbericht

Twee schapen doodgebeten

Vrijdag 8 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
In een weide in Hechtel zijn twee schapen doodgebeten. Eerder deze week werden al schapen doodgebeten in Peer. Mogelijk is dat het werk van wolf Gust.

Gratis naar lezing Annelies Beck?

Donderdag 7 november 2019
Leopoldsburg - Gratis naar lezing Annelies Beck?Zoom
Annelies Beck is de frontvrouw van Terzake op Canvas. Zij is ook historica, journaliste en auteur. Nu zondag 10 november is ze te gast in de bibliotheek in Lommel met een lezing over haar laatste boek 'Toekomstkoorts'. Hierin belicht ze een onbekende bladzijde uit de Belgische geschiedenis en geeft tegelijk een kijk op het hedendaagse Brazilië. De lezing vindt plaats om 10.30 uur en de bokes en bubbels krijgt u er bovenop! De eerste vijf die een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be krijgen een gratis duoticket! Snel zijn is de boodschap...Meer info. UPDATE: de gratis tickets zijn de deur uit, reserveren kan nog wél!

Tijd voor de voedertafels

Woensdag 6 november 2019
Leopoldsburg - Tijd voor de voedertafelsZoomAls U deze winter veel vogels in uw tuin wil, dan is het nu het moment om hun voedertafel te installeren. U kunt de vogels een hele winter lang verankeren door dagelijks wat voeder te strooien. Deze Vlaamse gaai heeft alvast zijn plek gevonden! (Pierre Rutten)
Een vrachtwagenchauffeur uit Leopoldsburg heeft gisterenavond een fietsster aangereden in de Gemeentestraat in Kessel-lo (Leuven). De fietsster is daarbij gewond geraakt en is naar een Leuvens ziekenhuis gebracht.

Hitte tijdens zwangerschap funest

Woensdag 6 november 2019
Tijdens de zwangerschap blootgesteld zijn aan hogere temperaturen, kan een biologische veroudering van het kind tot gevolg hebben. “Tijdens ons onderzoek aan UHasselt hebben we ontdekt dat hitte de lengte van de telomeren van de pasgeborene verkort”, zegt dr. Dries Martens. “Telomeren zijn de uiteinden van onze chromosomen, hun lengte bepaalt de levensduur van onze cellen. Kortere telomeren kunnen mogelijk (…) Het hele nieuwsbericht

Sabine Craninx overleden

Woensdag 6 november 2019
Op 31 oktober is de in Heppen woonachtige Sabine Craninx overleden. Zij was 56 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Elisabeth Vrijsen overleden

Dinsdag 5 november 2019
Leopoldsburg - Elisabeth Vrijsen overledenIn het RVT Leopoldspark in Leopoldsburg is zondag Elisabeth Vrijsen overleden, de weduwe van Cornelius Van Baelen. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Vandebosch in Pelt.

Politiezones praten over fusie

Maandag 4 november 2019
Leopoldsburg - Politiezones praten over fusieVier politiezones uit de regio praten momenteel over een mogelijke fusie. Het gaat om de zones Beringen-Ham-Tessenderlo, Kempenland, Lommel en HANO. In dit kader en ter ondersteuning van deze mogelijke fusie heeft de gouverneur een studie besteld aan de Universiteit van Gent. "Op dit ogenblik worden verschillende gesprekken gevoerd met de belanghebbenden om de haalbaarheid van een mogelijke schaalvergroting te onderzoeken", zei de Beringse burgemeester Thomas Vints vanavond bij de voorstelling van het Zonaal Veiligheidsplan voor zijn zone.

Mich Aerts overleden

Maandag 4 november 2019
Leopoldsburg - Mich Aerts overledenGisteren is Mich Aerts overleden, de weduwe van Jan Noé-Haesendonck. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur).

Wat anderen van ons vinden

Zaterdag 2 november 2019
"Alles is hier fantastisch georganiseerd. Echt alles werkt zoals het hoort te werken: de universiteit, de banken, het openbaar vervoer, de restaurants... Bij ons (in Costa Rica, nvdr) werkt dat ook, hoor, alleen niet zo efficiënt. Belgen zijn superbeleefde mensen. Iedereen houdt zich netjes aan alle afspraken. Lukt iets niet op een manier? Dan zoeken jullie - binnen de lijnen van het mogelijke - wel een andere oplossing. Jullie zijn schitterend opgeleid, spreken ontzettend veel talen en kunnen out-of-the-box denken. Jullie kunnen hard feesten, maar werken ook hard en jullie durven ambitieus zijn. Costa Ricanen zijn dromers. Jullie maken van dromen ambities en gaan daar ook voluit voor. Jullie durven de lat voor jezelf hoger leggen en zijn ook bereid om daar offers voor te brengen."
(Student Erick Ovares uit Costa Rica, in antwoord op de vraag "Wat spreekt je in België zo aan?", in het kwartaalmagazine van de UHasselt)

K. ESK Leopoldsburg verslaat Herk FC

Zaterdag 2 november 2019
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg verslaat Herk FCZoomK. ESK Leopoldsburg heeft Herk FC verslagen met 1-0 en moet zondag naar Herkol. K. ESK Leopoldsburg heeft nu vier punten.

Auto over de kop: één gewonde

Zaterdag 2 november 2019
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Auto over de kop: één gewondeOp de aansluiting van de Noord-Zuidverbinding en de Hasseltsebaan in Hechtel vloog vanochtend een auto over de kop. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.
Leopoldsburg - Een bijltje, een half miljoen jaar oudZoomElke maand licht het Gallo-Romeins Museum een bijzonder object uit zijn collectie toe. Het topstuk van de maand november is deze vuistbijl van een voorganger van de neanderthaler. De vuistbijl is gemaakt van silex of vuursteen. Het is één van de oudste door de mens gemaakte voorwerpen uit Vlaanderen. Ongeveer een half miljoen jaar geleden liet een groep Homo heidelbergensis het samen met andere stenen werktuigen achter op een kampplaats in het huidige Kesselt, bij Veldwezelt. Dat is maar liefst 250.000 jaar voordat hier de eerste neanderthalers verschenen. Een vuistbijl was een multifunctioneel werktuig. Hij kon onder meer gebruikt worden om voedsel te snijden, om hout te bewerken of om te graven. Lees meer

Zeg nooit: 'Het is maar een ei'

Vrijdag 1 november 2019
Leopoldsburg - Zeg nooit: 'Het is maar een ei'ZoomWaarom hebben eieren verschillende kleuren? Camouflage en bescherming tegen zonlicht spelen een rol. Maar nog belangrijker is de invloed van kleur op de temperatuur van het ei, zo blijkt nu uit internationaal onderzoek. Een interessant verhaal: "Warme eieren zijn zwart" (Foto Pixabay)

Dieven hadden het gemunt op café

Vrijdag 1 november 2019
Leopoldsburg - Dieven hadden het gemunt op caféDieven kozen een café aan de Nicolaylaan uit om toe te slaan. Of zij buit hebben kunnen maken, is niet geweten.

Regen en wind

Vrijdag 1 november 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Regen en windEen omvangrijke depressie neemt de plaats in van het hogedrukgebied dat voor droog, maar koud weer zorgde. Het weerbeeld verandert de volgende dagen compleet. Wolken en regen domineren en bovendien komt er flink wat wind opzetten. Het wordt daarbij ook wat zachter en vooral de nachten verlopen minder koud.
Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen opzetten vanuit het westen. Het blijft de rest van de dag regenachtig en in de avond is er ook kans op (…) Het hele nieuwsbericht
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen