Het overige nieuws

''Naya is dood door kwaad opzet'

Maandag 30 september 2019
Leopoldsburg - ''Naya is dood door kwaad opzet'ZoomWolvin Naya is dood. De inspectie van Natuur en Bos gaat er van uit dat de wolvin om het leven is gebracht. Dat is vandaag bekendgemaakt. Onderzoekers hebben alle camerabeelden en DNA-resultaten op uitwerpselen onderzocht en komen tot de conclusie dat Naya dood is. Ze zou voor de zomer al overleden zijn, want vanaf toen stopte August met het aanbrengen van prooien. In de uitwerpselen zijn geen sporen van vergiftiging of hondenziekte teruggevonden.
De Natuurinspectie spreekt van kwaad opzet, na (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: verlies voor Leopoldsburg

Zondag 29 september 2019
In de eerste provinciale van het basketbal heeft Un. Leopoldsburg verloren vanTongeren B.  Uitslag: 80-66.

Flitsmarathon op 8 oktober

Zondag 29 september 2019
Leopoldsburg - Flitsmarathon op 8 oktoberOp dinsdag 8 oktober worden er in het hele land weer snelheidscontroles gehouden, zowel door de federale als door de lokale en de wegpolitie. De marathon gaat 24u duren.

Code geel: regen en wind

Zondag 29 september 2019
Leopoldsburg - Code geel: regen en windHet KMI waarschuwt vandaag voor hevige rukwinden in heel Vlaanderen, en vooral aan de kust. Daarom geldt vanaf 13 uur code geel. KMI waarschuwt ook voor hevige windstoten tot 80 km/u en meer.
Leopoldsburg - Leopoldsburg verliest van Park HouthalenZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond met 4-0 verloren van Park Houthalen. De ruststand was 1-0.
Leopoldsburg - KS Vriendenkring organiseert vergaderingOp zondag 29 september 2019 vanaf 10.30 uur is er een algemene vergadering voor ondergrondse mijnwerkers aangaande de malversaties van de rijksdienst voor pensioenen. Deze gaat door in zaal 'Ons Huis' in Heusden-Zolder. "Bij de vorige vergadering was er duidelijk actiebereidheid. Wij pikken het niet dat men de wetten die gemaakt werden naast zich neer legt en ondergrondse mijnwerkers benadeeld. U bent alleszins van harte welkom op deze vergadering", zegt KS Vriendenkring. 

Duurzaam Limburg

Zaterdag 28 september 2019
Nieuwe boeken
Leopoldsburg - Duurzaam LimburgZopas verscheen in de reeks Odysse Reisgids een nieuw gids over ons Belgisch Limburg. 'Duurzaam Limburg' van Robert Declerck focust naast de algemene toeristische plekjes wat meer op duurzaam toerisme. "Voor de term duurzaam populair werd, waren de Limburgers in België hiermee al aan de slag. Ze maken gebruik van lokale producten, tonen respect voor de natuur, genieten van het Limburgse groen en de purperen heide, toveren culinair met het vele fruit… en verliezen de gastvrijheid (…) Het hele nieuwsbericht

Diefstal in woonzorgcentrum

Vrijdag 27 september 2019
Leopoldsburg - Diefstal in woonzorgcentrumUit een kast in een woonzorgcentrum aan de De Wittelaan is geld gestolen. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.

Louis Fillée overleden

Vrijdag 27 september 2019
Leopoldsburg - Louis Fillée overledenGisteren is Louis Fillée overleden, de echtgenoot van José Leyssens. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt zaterdag 5 oktober (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag 4 oktober (18.30-19 uur)in funerarium Hulsmans.

Mo's Pizza failliet verklaard

Donderdag 26 september 2019
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Mo's Pizza uit Leopoldsburg vandaag failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 oktober ingediend worden.

Nat herfstweer

Donderdag 26 september 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Nat herfstweerEen strakke west-circulatie bepaalt het weer de volgende dagen. Het is winderig, vaak bewolkt en de neerslagkansen zijn hoog. Bovendien wordt het ook wat kouder. Pas in de loop van volgende week stabiliseert de atmosfeer en staat er wat meer zon op het programma.
Vandaag domineren wolken en periodiek valt er regen. Er zijn echter ook wel drogere perioden, maar de zon kan vrijwel niet tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 19 graden en de wind is matig.
Vrijdag nemen de (…) Het hele nieuwsbericht
De ellende bij het kruispunt Gouverneur Verwilghensingel en Universiteitslaan op de Grote Ring in Hasselt is sinds 16u achter de rug. Gisteren was er daar een wegverzakking ontstaan en dat heeft iedereen geweten die daar moest passeren. Ondergronds was een uitgespoelde holte van enkele kubieke meters ontstaan.
Men kan nu dus weer de tijdelijke wegenis gewoon gebruiken; het is de bedoeling dat dit tot begin volgend jaar het geval is.

'De wereld van Bruegel' wordt verlengd

Donderdag 26 september 2019
Leopoldsburg - 'De wereld van Bruegel' wordt verlengdZoomIn 2019 is het precies 450 jaar geleden dat de Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude overleed. In samenwerking met Toerisme Vlaanderen herdenkt het Openluchtmuseum Bokrijk deze gebeurtenis met de tijdelijke expo "De wereld van Bruegel". En die expo wordt nu verlengd. Het Openluchtmuseum zal dit jaar 2 weken langer geopend blijven, nog tot met 3 november. Zo kun je ook in de herfstvakantie nog de Bruegelprogrammatie meepikken. Bovendien blijft de opstelling ook in 2020 behouden. Bruegelexpo

Meer dan 26 miljoen in totaal

Donderdag 26 september 2019
Om over na te denken
In juli 2019 werden in ons land 65.433 runderen geslacht. Het aantal geslachte varkens bedroeg 879.010 stuks, het aantal geslachte kippen 25.243.469.
(Bron: Statbel)

Eén gewonde bij kop-staartbotsing

Woensdag 25 september 2019
Leopoldsburg - Eén gewonde bij kop-staartbotsingGisterenavond raakten een auto en een lichte vrachtwagen in een kop-staartbotsing betrokken op de Leopoldsburgsesteenweg. Daarbij viel één gewonde.

Hasselback aardappelen

Woensdag 25 september 2019
Inge's keukengeheimen
Leopoldsburg - Hasselback aardappelenZoomIngrediënten: Aardappelen, ui, tomaat, kruidenboter en gemalen kaas. Bereiding: Laat de oven voorverwarmen op 200 °C. Voor dit gerecht hoef je geen aardappelen te schillen, maar was ze wel grondig. Makkelijk hé! Ben je geen liefhebber van aardappelen in de schil? Dit gerecht kan je ook perfect bereiden met geschilde aardappelen. Neem 2 snijplanken van gelijke hoogte, klem er een aardappel tussen en snijd inkepingen in de aardappel. Dankzij de snijplanken ben je er zeker van dat je de (…) Het hele nieuwsbericht

Nieuwe vennootschap: Sanjoe

Dinsdag 24 september 2019
Joeri Sannen uit Leopoldsburg en Sanju Baetens uit Diest hebben de besloten vennootschap Sanjoe opgericht met zetel aan de Binnensingel in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer elektriciteitswerken, het leggen van parketvloeren en de vervaardiging van badkamermeubels.

Winkeldiefstal op Lommelsesteenweg

Dinsdag 24 september 2019
Leopoldsburg - Winkeldiefstal op LommelsesteenwegVanmiddag sloeg een dief toe in een handelszaak aan de Lommelsesteenweg. De politie is een verdachte op het spoor.

Karl-Heinz Grobecker overleden

Dinsdag 24 september 2019
Leopoldsburg - Karl-Heinz Grobecker overleden
In Heppen is gisteren Karl-Heinz Grobecker overleden, de echtgenoot van Beate Grobecker. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Dievegge betrapt

Maandag 23 september 2019
Leopoldsburg - Dievegge betraptDeze namiddag is een vrouw op winkeldiefstal betrapt in 't Kruidvat aan de Stationsstraat. Het personeel haalde er de politie bij.

Verlies voor K. ESK

Zondag 22 september 2019
Leopoldsburg - Verlies voor K. ESKZoomK.ESK. Leopoldsburg heeft vanmiddag met 2-1 verloren bij Zepperen-Brustem.

Mooie nazomer

Zaterdag 21 september 2019
Leopoldsburg - Mooie nazomerDe kern van een hogedrukgebied bevindt zich momenteel over onze streken, maar schuift geleidelijk naar de Balkan. Hierdoor wordt de luchtstroming in het weekend zuidelijk en wordt er nog warmere lucht aangevoerd. Later op zondag schuift een storing over het land en komt er een einde aan het nazomerweer. Na het weekend wordt het erg wisselvallig met een strakke zuidwestenwind, hogere neerslagkansen en lagere temperaturen. Kortom, de herfst is in aantocht.
Vandaag wordt een prachtige nazomerdag met veel (…) Het hele nieuwsbericht

Startdag bisdom Hasselt

Vrijdag 20 september 2019
Leopoldsburg - Startdag bisdom HasseltZoomVoor de startdag van het bisdom Hasselt in de Limburghal in Genk daagden woensdag bijna 700 belangstellenden op.Op vier podia in de vier windrichtingen brachten persoonlijke getuigenissen evenveel speerpunten voor het komende werkjaar aan. Veel aanwezigen waren duidelijk geraakt door de diepe en uit het leven gegrepen getuigenissen, onder meer van een echtpaar over de kanker van hun zoon.

Opnieuw zonnig weekend

Woensdag 18 september 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Opnieuw zonnig weekendEen krachtig hogedrukgebied schuift de volgende dagen van west naar oost over onze streken. Aanvankelijk is de stroming noordelijk en wordt koude lucht aangevoerd. In het weekend komt de kern over Polen te liggen en wordt de luchtstroming in onze streken zuidelijk. Er wordt dan erg warme lucht naar onze regio gestuurd. Op het einde van het weekend bereikt een storing onze streken met kans op onweersbuien.
Vandaag wisselen flinke zonnige perioden af met enkele wolken. Het blijft droog en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel André overleden

Woensdag 18 september 2019
Maandag is Marcel André overleden, de echtgenoot van Gilberte Dumont. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Convents in Beringen-Mijn.

Omzetdaling bij de Top-500

Woensdag 18 september 2019
De Limburgse Top 500-bedrijven lieten in 2018 een totale omzet van 34,54 miljard euro optekenen, wat 2,5% lager is dan in 2017. Dit is, na de sterke omzetgroei in 2016 en vooral in 2017 (+10%!), voor het eerst in drie jaar een omzetdaling, zo blijkt uit de jongste uitgave van de Top-500 van VKW-Limburg, de vereniging van Limburgse werkgevers. De dienstensector is de enige sector die groei boekt, met 7,8% zelfs. Bij alle andere sectoren zien we een daling, met de bouwsector voorop (-22,4% , wat (…) Het hele nieuwsbericht
Onderzoekers van UHasselt zijn er als eerste in geslaagd om roetvervuiling in de placenta vast te stellen. “Al zeer vroeg in de zwangerschap – op 12 weken - hebben we zowel aan de moederzijde als aan de foetale zijde van de placenta roetdeeltjes teruggevonden”, zeggen UHasselt-onderzoekers prof. dr. Tim Nawrot en dr. Hannelore Bové. Welke gevolgen deze roetvervuiling heeft op de foetus moet nu verder onderzocht worden. “Maar over vijftig jaar kijken we terug naar (…) Het hele nieuwsbericht

Eddy Englebert overleden

Maandag 16 september 2019
Leopoldsburg - Eddy Englebert overledenGisteren is Eddy Englebert overleden, de echtgenoot van Paula Swartebroeckx. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Massa volk voor Sanicole Airshow

Maandag 16 september 2019
Leopoldsburg - Massa volk voor Sanicole AirshowZoomHet mooie weer, een prachtig programma in het kader van 75 jaar bevrijding en topstuntteams, dat waren de ingrediënten van de Sanicole Airshow gisteren. Een fotoverslag van onze fotografen Bart en Inge volgt later.

Zwaar verlies voor K. ESK Leopoldsburg

Zaterdag 14 september 2019
Leopoldsburg - Zwaar verlies voor K. ESK LeopoldsburgZoomK. ESK Leopoldsburg heeft vanavond thuis met 1-5 verloren van Torpedo Hasselt. Zondag moet de club naar Zepperen-Brustem.

Burenkijkdag op de vliegbasis

Vrijdag 13 september 2019
Leopoldsburg - Burenkijkdag op de vliegbasisZoomEen paar duizend inwoners van buurgemeenten van de vliegbasis, onder wie zowat 1500 leerlingen van diverse scholen, kwamen vandaag op bezoek bij de vliegbasis Kleine Brogel in het kader van de "Burenkijkdag". Ze maakten ook een mini-vliegshow mee en kregen informatie over de vele vacatures bij Defensie. Vanavond is er boven het vliegveld in Hechtel-Eksel de "nocturne" van de Sanicole-vliegshow en zondag kan men daar terecht voor het grote werk. (Foto's Roland Stevens)
Burenkijkdag op de vliegbasisBurenkijkdag op de vliegbasis
Zoom

Gezocht: 150 leerjongeren

Vrijdag 13 september 2019
Dagelijks krijgt SYNTRA Limburg, als aanbieder van Duaal Leren, de vraag van bedrijven “Hebben jullie nog een leerjongere beschikbaar voor ons?” Helaas is het antwoord op die vraag te vaak “Nee.” Het aanbod aan werkplekken is op dit moment erg groot. De bedrijven die ooit al een leerjongere in dienst hadden, zijn positief overtuigd en willen elk jaar opnieuw iemand uit die opleidingen. Daarnaast komen er ook steeds meer nieuwe bedrijven bij die een leerjongere vragen. "Toch (…) Het hele nieuwsbericht

Damen speelt kampioenschap Cyclobal

Woensdag 11 september 2019
Kampenaar Brecht Damen speelt samen met Niels Dirkx de derde ronde voor het Kampioenschap van België cyclobal (eerste afdeling). Afspraak: zaterdag (14 uur) in de sporthal van Beverlo. UPDATE Wat cyclobal precies is, lezen we in dit archiefbericht van Sporza.

Marie-Jeanne Fransen overleden

Woensdag 11 september 2019
Leopoldsburg - Marie-Jeanne Fransen overleden
Gisteren is de in Heppen woonachtige Marie-Jeanne Fransen overleden, de echtgenote van Leo Hertogen. Zij was 66 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

110 kandidaten voor 60 jobs

Dinsdag 10 september 2019
Het Rode Kruis is op zoek naar 60 tijdelijke medewerkers voor het noodasielcentrum in Leopoldsburg. Zo'n 110 kandidaten kwamen vansdaag solliciteren op de jobdag in het cultureel centrum.

Louis Boonen overleden

Dinsdag 10 september 2019
Leopoldsburg - Louis Boonen overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Helchteren woonachtige Louis Boonen overleden, de echtgenoot van Rosa Bijloos. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (13 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van de aula.

Vakantiearmoede daalt in Vlaanderen

Dinsdag 10 september 2019
De vakantiearmoede is de voorbije jaren gedaald in Vlaanderen. Al sinds 2008 schommelde het aandeel Vlamingen dat zich geen week vakantie buitenshuis kan veroorloven tussen de 18% en 20%. Na 2016 is het aandeel gedaald naar 16% in 2018. Vlaanderen moet in de Europese Unie maar 7 landen laten voorgaan. De vakantiearmoede ligt in Vlaanderen het hoogst bij personen die geboren zijn buiten de Europese Unie (38%), bij werklozen (43%) en bij eenoudergezinnen (43%). Ook laaggeschoolden (28%), alleenstaanden (29%) en personen met een langdurige ziekte, aandoening of handicap (30%) kampen meer dan gemiddeld met vakantiearmoede. 

Encarnacion Gomez Jorge overleden

Maandag 9 september 2019
Leopoldsburg - Encarnacion Gomez Jorge overledenZaterdag is Encarnacion Gomez Jorge overleden, de weduwe van Felix Gomez Ramirez. Zij was 94 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Hulsmans.

Martha Timmermans overleden

Maandag 9 september 2019
Leopoldsburg - Martha Timmermans overledenOp 31augustus overleed de uit Heppen afkomstige Martha Timmermans, de echtgenoot van Prosper Elen. Zij was 82 jaar. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van Schakkebroek vond plaats in familiekring.
Wedstrijdverslag
Leopoldsburg - Weerstand Koersel - Leopoldsburg 2-2Weerstand Koersel heeft vanmiddag K. ESK Leopoldsburg verslagen. Uitslag: 2-0. "Vandaag hebben we een schoolvoorbeeld van een gevleide overwinning gekregen; die bovendien aan een zijden draadje heeft gehangen in de 77’. Er waren nog geen spraakmakende acties gebeurd tot Bilican een vrijschop van Simsek binnenkopte: 1-0 (18’). Leopoldsburg zocht gedreven naar de gelijkmaker maar slechts uitzonderlijk geraakte de bal tussen de palen en dan stond doelman Frederix er nog. Het moet zijn dat een (…) Het hele nieuwsbericht

Weer een wolf

Zaterdag 7 september 2019
Er is deze zomer een "nieuwe" wolf gespot in Wallonië, in de buurt van de gemeente Havelange in de provincie Namen. Dat meldt de VRT. Een automobilist kon er op 1 augustus 's ochtends vroeg op een veldweg enkele foto's van maken. Het is wel niet duidelijk of het dier zich op dit moment nog in ons land bevindt.

Koud en wisselvallig weekend

Zaterdag 7 september 2019
Weerbericht
Leopoldsburg - Koud en wisselvallig weekendn een noordelijke hoogtestroming wordt koude lucht van polaire oorsprong naar onze streken aangevoerd. Het kwik presteert dit weekend ondermaats en de atmosfeer is onstabiel, waarbij gemakkelijk buien ontstaan. Na het weekend blijft het koude en wisselvallige weer nog even aanhouden. In de tweede helft van de week bereikt mildere lucht onze streken en wordt het zachter bij maxima rond 20 graden.
Vandaag
wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Verspreid vallen er buien, hierbij is een donderslag (…) Het hele nieuwsbericht

Bouwperikelen op TV

Vrijdag 6 september 2019
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Bouwperikelen op TVHet bouwen van een huis leidt soms tot drama’s. Daar komen dan vonnissen van. Soms zelfs TV-uitzendingen.
De woning waar het hier over gaat moest volgens het hof van beroep van Brussel worden afgebroken en heropgebouwd, hetgeen de bouwheer 172.000 euro zou kosten. Dat de aannemer en de architect in de fout waren gegaan was duidelijk. Maar, aldus het hof van beroep van Brussel, ook de bouwheer had boter op het hoofd. In het VTM-programma ‘Red mijn huis’ had hij immers verklaard dat (…) Het hele nieuwsbericht

Met de trein naar Brussel-Zuid?

Donderdag 5 september 2019
Het is maar dat je 't weet
In de periode van 14 oktober (4 uur) tot 12 november (4 uur) verwezenlijkt infrastructuurbeheerder Infrabel de laatste fase van de moderniseringswerkzaamheden in de Brusselse Noord-Zuidverbinding die met name steunt op de volledige informatisering van de systemen om het treinverkeer te beheren. Deze laatste fase slaat op de modernisering van de seininrichting aan de zuidkant van het station Brussel-Zuid. De vervanging van de bestaande technologie, die inmiddels een halve eeuw oud is, is (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Schoofs overleden

Donderdag 5 september 2019
Leopoldsburg - Maria Schoofs overledenDinsdag is de uit Meeuwen afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Maria Schoofs overleden, de echtgenote van Walter Hoeghanae. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Ondertussen, op de VRT...

Woensdag 4 september 2019
Leopoldsburg - Ondertussen, op de VRT...ZoomDaar is het kleuterprogramma "Tik-Tak" weer van start gegaan en geactualiseerd...(Cartoon: Fobie)

Werken E34 Maasmechelen vrijdagnacht

Woensdag 4 september 2019
Het Agentschap Wegen en Verkeer laat vrijdagnacht op de E314 ter hoogte van het complex 33 Maasmechelen een dringende herstelling van een brugvoeg uitvoeren. In de rijrichting Lummen zal de autosnelweg daardoor plaatselijk worden afgesloten vanaf vrijdagavond 20u tot zaterdagochtend. Het verkeer komende vanuit Nederland rijdt er plaatselijk over één rijstrook via de afrit en een tijdelijke doorsteek. Tijdens een later weekend zal een nieuwe brugvoeg worden geplaatst.
Op bruggen en (…) Het hele nieuwsbericht

Zaalvoetbal: Geleeg klopt Courcelles

Woensdag 4 september 2019
In de eerste ronde van België zaalvoetbal heeft Geleeg Leopoldsburg Courcelles verslagen. Uitslag: 3-2.

Martha Timmermans overleden

Woensdag 4 september 2019
Leopoldsburg - Martha Timmermans overledenOp 31 augustus overleed de uit Heppen afkomstige Martha Timmermans, de echtgenote van Prosper Elen. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Donderdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Schakkebroek.

Die eerste schooldag

Dinsdag 3 september 2019
Leopoldsburg - Die eerste schooldagZoomOnze medewerkers hebben de foto's verzameld die jullie instuurden naar aanleiding van de eerste schooldag, gisteren. U vindt ze op deze facebookpagina. Hierboven een cartoon van Fobie...

Meer dan 500 faillissementen

Dinsdag 3 september 2019
In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn in Limburg 523 vennootschappen failliet gegaan, 140 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het is meteen ook het hoogste aantal van de jongste 5 jaar. Zowel in de rechtbanken van Tongeren als van Hasselt is het aantal faillissementsuitspraken met meer dan een derde gestegen. In de rest van België is trouwens eenzelfde trend te zien.  
K. ESK Leopolsburg heeft twee nieuwe spelers aangetrokken: middenvelder Ugur Ozcan en spits Wall Robertico.

Hoera! Een nieuw schooljaar

Zondag 1 september 2019
Leopoldsburg - Hoera! Een nieuw schooljaarZoomDe eerste schooldag... Die zorgt altijd voor ontroerende, leuke en originele momenten. Heb jij een toffe foto van je kinderen, de juf, de school,... ? Bezorg ze ons via redactie[!]internetgazet.be. Wij posten ze hier en op onze Facebookpagina. Aan iedereen een heel fijn schooljaar gewenst!
Leopoldsburg - Fietsster (63) gewond bij aanrijdingBij een aanrijding op de Hengelhoefseweg in Zonhoven is een 63-jarige vrouw uit Leopoldsburg gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen