Het overige nieuws

Lucien De Boever overleden

Donderdag 31 december 2020
Leopoldsburg - Lucien De Boever overledenVandaag is Lucien De Boever overleden, de echtgenoot van Roza Aerts. Hij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Daar is de huisartsenwachtpost

Donderdag 31 december 2020
Leopoldsburg - Daar is de huisartsenwachtpostVanaf 1 januari 2021 maken de huisartsen in de regio deel uit van de huisartsenwachtpost "Mijn-Wachtpost", een samenwerking tussen huisartsen van Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Leopoldsburg, Lummen, Halen, Tessenderlo, Deurne (Diest) en Houthalen-Helchteren. De wachtpost is er voor dringende medische hulpverlening. De dokter van wacht legt huisbezoeken af als ze medisch echt nodig zijn of als je je niet kan verplaatsen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Hoge Venen afgesloten voor toeristen

Donderdag 31 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Hoge Venen afgesloten voor toeristenZoomDe Hoge Venen worden vanaf morgen minstens drie dagen afgesloten voor toeristen. Dat heeft gouverneur Jamar van de provincie Luik beslist. Morgen/vrijdag, zaterdag en zondag worden tussen 8 en 17 uur de toegangswegen afgesloten. Hetzelfde geldt voor de parkings. Ook mag er niet overnacht worden in kampeerwagens in het gebied. Een en ander heeft te maken met de enorme drukte, die het gevolg is van de sneeuwval. (Foto Marcella Stappers)
Leopoldsburg - Na de vaccinaties in de woonzorgcentra...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De visie van Fobie

Woensdag 30 december 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Staking De Lijn voorbij

Dinsdag 29 december 2020
Leopoldsburg - Staking De Lijn voorbijDe vakbonden zijn akkoord om de stakingsactie bij De Lijn vanaf morgen te stoppen. De staking zorgde sinds 21 december in heel Vlaanderen voor hinder bij de reizigers. Aanleiding was onvrede bij de Technische Diensten over onder meer het nieuwe loon- en loopbaanmodel. Daarover loopt overleg. De directie van De Lijn noemde de staking op dit moment dan ook totaal onnodig en onverantwoord.

Populairste babynamen

Dinsdag 29 december 2020
Lucas en Ella waren het afgelopen jaar de populairste babynamen in Limburg. 46 Limburgse jongens kregen de naam Lucas in 2020, en 40 meisjes werden Ella genoemd. Bij de jongens volgen daarna Finn en Lewis, bij de meisjes Marie en Julie. In heel Vlaanderen is Noah de populairste jongensnaam en Olivia is het meest gekozen als meisjesnaam. (Radio 2)

Doek valt over Zwarte Markt

Dinsdag 29 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
De Zwarte Markt in Tessenderlo is niet meer. De organisatie trekt de stekker eruit. De coronacrisis doet de organisatie, naar eigen zeggen, de das om. De Zwarte Markt begon begin jaren tachtig in een voormalige fabriek van Philips waar autoradio's werden gemaakt. Gunther Dierckx kocht de hallen en richtte een grote tweedehandsmarkt in met een lage inkomprijs, gratis parking en met veel show en entertainment. Er werd ook op zijn Amerikaans flink geïnvesteerd in reclame. Op topdagen waren er meer dan (…) Het hele nieuwsbericht

Akkoord over Brexit

Maandag 28 december 2020
Leopoldsburg - Akkoord over BrexitZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Marnix Schouten overleden

Maandag 28 december 2020
Leopoldsburg - Marnix Schouten overledenZaterdag is Marnix Schouten overleden, de echtgenoot van Sabine Cnudde. Hij was 51 jaar en militair in Leopoldsburg. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Peer-Centrum vinden in intieme familiekring plaats.

Luc Corthout overleden

Zaterdag 26 december 2020
Leopoldsburg - Luc Corthout overledenGisteren is Luc Corthout overleden, de echtgenoot van Sandra De Clippel. Hij was 58 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Kerstmis anno 2020 (3)

Vrijdag 25 december 2020
Leopoldsburg - Kerstmis anno 2020 (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Kerstmis anno 2020 (2)

Donderdag 24 december 2020
Leopoldsburg - Kerstmis anno 2020 (2)ZoomKerstnacht... (Cartoon: Fobie)

Aldi roept producten terug

Donderdag 24 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Aldi roept producten terugZoomEr werd een te hoog gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) op sesamzaad teruggevonden in de bladerdeeghapjes van het merk Excellence die bij Aldi werden verkocht. In samenspraak met het FAVV heeft Aldi daarom beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten. Gelieve het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. De teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald (ook zonder kassaticket). Voor meer (…) Het hele nieuwsbericht
Aldi roept producten terug
Zoom

Kerstmis anno 2020 (1)

Donderdag 24 december 2020
Leopoldsburg - Kerstmis anno 2020 (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Maria Willekens overleden

Woensdag 23 december 2020
Leopoldsburg - Maria Willekens overledenGisteren is de in Leopoldsburg woonachtige en uit Lommel afkomstige Maria Willekens overleden. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

60% van de bevolking wil vaccinatie

Woensdag 23 december 2020
Leopoldsburg - 60% van de bevolking wil vaccinatieZoomDe vaccinatie tegen COVID-19 zal binnenkort van start gaan, zowel in België als in andere Europese landen. Sciensano vroeg in hun 5de Covid-19-gezondheisenquête naar de wil om zich te laten vaccineren. 60% van de bevolking zegt gevaccineerd te willen worden wanneer het vaccin beschikbaar is. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van de vorige enquête. 15% van de bevolking geeft aan niet gevaccineerd te willen worden, 1 op 4 aarzelt nog. Het aantal jongeren tussen 18 en 24 jaar dat zich (…) Het hele nieuwsbericht

Swa Caerts overleden

Woensdag 23 december 2020
Leopoldsburg - Swa Caerts overledenGisteren is de in Beringen woonachtige en uit Heppen afkomstige Swa Caerts overleden, de echtgenoot van Simonne Huybrighs. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt woensdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

Maria Snijers overleden

Woensdag 23 december 2020
Leopoldsburg - Maria Snijers overledenGisteren is de in Koersel woonachtige en uit Heppen afkomstige Maria Snijers overleden, de weduwe van de in 2005 overleden Marcel Theunis. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt dinsdag plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Leopoldsburg - Gebrek aan sociale contacten weegt doorZoomHet gaat slechter met onze sociale en geestelijke gezondheid, dat blijkt uit de laatste gezondheidsenquête van Sciensano. 64% van de mensen van 18 jaar en ouder is ontevreden over hun sociale contacten. Dat aantal is sinds september bijna verdubbeld (35%). 40% van de mensen voelt weinig sociale steun. Dat is een stijging van 30% tegenover september. Ook angst- en depressieve stoornissen zijn toegenomen en staan nu op respectievelijk 23% en 20%. Deze stoornissen worden vaker waargenomen dan in de onderzoeken in juni in september.

Kerstmis nadert...

Woensdag 23 december 2020
Leopoldsburg - Kerstmis nadert...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Covid-voetbal anno 2020

Dinsdag 22 december 2020
Leopoldsburg - Covid-voetbal anno 2020Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Moestuin voor beginners

Dinsdag 22 december 2020
Het is maar dat je 't weet
Zelf groenten kweken zit in de lift, maar hoe begin je er aan? Tijdens de workshop "Moestuin voor beginners" krijg je de nodige tips om zelf aan de slag te gaan. Je leert welke plekjes het meest geschikt zijn voor een moestuin, hoe je de bodem voorbereidt, welke groenten je moet zaaien, welke je beter plant,... De workshop is gratis, maar op voorhand aanmelden is verplicht. Dat kan via deze link. De workshop vindt op zaterdag 16 januari van 9 tot 12u plaats in zaal De Kruin van het Domein Kiewit in Hasselt.

Zeven wildcrossers betrapt

Dinsdag 22 december 2020
In het kader van het actieplan ‘Beteugeling wildcrossen’ van het Agentschap Natuur en Bos werden sinds april 2018 al succesvolle acties tegen wildcrossers ondernomen op het grondgebied van de gemeenten Hamont-Achel, Lommel, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem.
Ook nu weer werden er tijdens twee controleacties, in Houthalen-Helchteren en Dilsen-Stokkem, door de natuurinspectie zeven motorrijders betrapt op crossen in natuurgebied. Enkele overtreders gedroegen zich (…) Het hele nieuwsbericht

Coronavirus muteert (1)

Dinsdag 22 december 2020
Leopoldsburg - Coronavirus muteert (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

25 jaar VIP Computers

Dinsdag 22 december 2020
Promotekst
Leopoldsburg - 25 jaar VIP ComputersZoomHet is dit jaar 25 jaar geleden dat VIP Computers als onderneming van start ging. Dat was in Neerpelt, waar het bedrijf groeide uit een vriendengroep die rond 1985 ontstond en zich interesseerde in elektronica, communicatietechnieken en – toen nog erg pril – informatica. Die vriendengroep kwam samen in de woning van Koen Jansens ouders. Daar ontstond ook het eerste winkeltje, waar je terecht kon voor onderdelen allerhande.
Maar dat winkeltje kreeg zoveel bezoek dat de kamer in het huis te (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd hinder bij De Lijn

Dinsdag 22 december 2020
Leopoldsburg - Nog altijd hinder bij De LijnOok vanochtend zijn er weer problemen bij De Lijn door vakbondsacties. In Limburg rijdt naar schatting 70 % van de bussen, dat is al een stuk meer dan gisteren. De vakbonden voeren actie omdat ze een oplossing willen voor de problemen bij de technische diensten van De Lijn, ze eisen ook meer loon. Gisteren na de middag heeft een overleg tussen vakbonden en directie niets opgeleverd, straks komt er een nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtmerries over virus en vaccin

Maandag 21 december 2020
Leopoldsburg - Nachtmerries over virus en vaccinZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Haas op het menu

Maandag 21 december 2020
Vandaag gelezen
"Beide dieren waren ook in prima conditie. Terwijl de maag van de eerste dode welp – toevallig – leeg was, had de tweede welp een goed gevulde maag. De inhoud, 3100g, bestond voor ongeveer 70% uit volwassen haas, 25% schaap en 5% fazant. Verder vonden we nog wat kleinigheden, zoals de restant van een druiventros en van een noot of eikel, wat gras, en een stickertje van op een vrucht." 
(Het INBO over de twee doodgereden wolvenwelpen)

27 everzwijnen doodgeschoten

Maandag 21 december 2020
Bij een drukjacht op het militair domein zijn gisteren 27 everzwijnen doodgeschoten. De drukjacht kwam er op verzoek van Defensie.

Wolf bijt schaap dood

Maandag 21 december 2020
In een weide aan de Lommelsesteenweg heeft een wolf afgelopen nacht een schaap doodgebeten. Er zijn pootafdrukken van een wolf aangetroffen. Het Agentschap Natuur en Bos kwam ter plaatse voor staalnames.

Knuffelcontact...

Maandag 21 december 2020
Leopoldsburg - Knuffelcontact...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Klokken luiden op Kerstdag

Maandag 21 december 2020
Kerk
In deze stille kersttijd vragen de bisschoppen van België om op Kerstdag om 12 uur de klokken te luiden in alle kerken van ons land. "Als een signaal van troost en hoop, vooral voor wie getroffen wordt door het coronavirus en al wie hen nabij zijn. Als een hart onder de riem van wie strijden tegen het coronavirus, allereerst de vele mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als een signaal van verbondenheid onder ons allen."

Hinder bij De Lijn

Maandag 21 december 2020
Leopoldsburg - Hinder bij De LijnZoomDoor een vakbondsactie rijden er vandaag weinig bussen op het hele net. Slechts een beperkt aantal chauffeurs is aan de slag gegaan. In de meeste provincies rijdt op dit moment ongeveer 50% van alle bussen. De directie veroordeelt de vakbondsacties en blijft bereid tot dialoog met de vakorganisaties. Ze erkent dat er nog werk aan de winkel is voor Techniek, maar onderstreept dat er al heel wat initiatieven lopen. "Dat de vakbonden beweren dat er al jaren niets gebeurt voor de Technische Diensten (…) Het hele nieuwsbericht

Krijt op tijd

Maandag 21 december 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Krijt op tijdVroeger ging ik elke maand snookeren. Tijdens één van die partijtjes, in het jargon frames genoemd, schampte de keu van mijn tegenspeler over de bal. Een fosse-qieu! Het ontlokte mij de uitspraak: “Krijt op tijd, dan stoot je zonder spijt.” Jarenlang bleef dat gezegde ergens in mijn geheugen rondzweven zonder er nog enig belang aan te hechten. Tot plots het licht ging branden. Zo maar, uit het niets, kwam de verheldering aanwaaien dat “Krijt op tijd, dan stoot je zonder spijt” (…) Het hele nieuwsbericht

Op weg naar Bethlehem

Zondag 20 december 2020
Leopoldsburg - Op weg naar BethlehemZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: BHE

Zondag 20 december 2020
Erik Hinoul uit Leopoldsburg heeft de besloten vennootschap Belijning Hinoul Erik, verkort BHE, opgericht met zetel aan de Lidostraat in Leopoldsburg. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het aanbrengen van wegmarkeringen, voegwerken en koerierdiensten.

Patrick Aerts overleden

Zaterdag 19 december 2020
Leopoldsburg - Patrick Aerts overledenGisteren is de uit Koersel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Patrick Aerts overleden, de echtgenoot van Suzanne Moons. Hij was 61 jaar. Het afscheid vindt dinsdag in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.
Radio en TV
Leopoldsburg - Speciale uitzending over coronavaccinZoomHet coronavaccin komt eraan en daarover hebben Vlamingen nog heel wat vragen. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen? Waarom worden eerst de ouderen gevaccineerd? En is het ene vaccin beter dan het andere? VTM zendt nu zondag, 20 december om 13u45, een VTM Nieuwsspecial uit over het coronavaccin. Birgit Van Mol ontvangt enkele hoofdrolspelers van de vaccinstrategie en beantwoordt samen met hen vragen die de Vlamingen hebben ingestuurd. Zo is onder meer Dirk Ramaekers te gast. Hij is het hoofd van de Taskforce (…) Het hele nieuwsbericht

Meerstammige heesters en bomen

Vrijdag 18 december 2020
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Meerstammige heesters en bomenZoomDe laatste jaren is er een enorme trend als het gaat over meerstammige bomen, een trend die in mijn ogen geen trend is. Het is eigenlijk gewoon de pure vorm van de heester of boom. Zonder dat hij opgesnoeid is tot ‘’boom’, zoals wij die kennen. De natuurlijke vorm, zonder dat deze in concurrentie een hoge stam maakt, maar zoals een boom op de heide bijvoorbeeld. Waar de schapen af en toe smullen van een kersverse top van de jonge boompjes. Waarna deze met meerdere nieuwe toppen de nieuwe (…) Het hele nieuwsbericht

Ketnetwrappers komen naar Limburg

Vrijdag 18 december 2020
De Warmste Week
Leopoldsburg - Ketnetwrappers komen naar LimburgZoomDe Warmste Week gaat vandaag van start. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Ketnet trekt er tijdens De Warmste Week weer op uit met Ketnet Brandt Weer. Ook voor kinderen was 2020 een uitzonderlijk jaar, waarvan ze het beste moesten maken. Gelukkig kregen ze hiervoor steun van hun beste vrienden en vriendinnen, oma's en opa's, juffen en meesters. Ketnet lanceerde daarom een oproep zodat de Ketnetters kunnen laten weten wie (…) Het hele nieuwsbericht

Wordt de kerstvakantie verlengd?

Donderdag 17 december 2020
Leopoldsburg - Wordt de kerstvakantie verlengd?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

De coronasituatie in Limburg

Donderdag 17 december 2020
Leopoldsburg - De coronasituatie in LimburgZoomWie zicht wil krijgen op de actuele situatie rond de coronabesmettingen of op zoek is naar up-to-date cijfermateriaal voor de provincie Limburg, kan vanaf nu terecht op het Corona Dashboard Limburg.

Mysterie met vliegtuig opgelost

Donderdag 17 december 2020
Leopoldsburg - Mysterie met vliegtuig opgelostZoomHet nachtelijk vliegtuigje dat de afgelopen tijd geregeld te horen was boven Limburg doet dat in opdracht van Fluvius. Op de Flight Radar is duidelijk te zien hoe het rechtlijnige vluchten heen en weer maakt. Ook de rest van de winter zijn nog vluchten gepland boven Limburg, niet noodzakelijk dagelijks, dat hangt van de weersomstandigheden af. De vluchten gebeuren niet toevallig in de winter en 's nachts. Het vliegtuig meet aan de hand van foto's hoeveel warmte er via de daken verloren gaat, en dus in feite (…) Het hele nieuwsbericht

Met soep op de boer

Donderdag 17 december 2020
De Warmste Week
Leopoldsburg - Met soep op de boerZoomDe Warmste Week bedankt vanaf morgen iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor Kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. De zenders Eén, Studio Brussel, Radio 2, Ketnet en MNM hebben heel wat in petto van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december. Eén bedankt met soep: alle grote gebaren en kleine attenties verdienen een ongelooflijk luide bedankt, een soeperbedankt. Daarom trekt Dieter Coppens tijdens De Warmste Week op roadtrip door heel Vlaanderen met zijn soepbus. Om zoveel mogelijk soep te schenken aan mensen die het verschil hebben gemaakt het afgelopen jaar. (foto: ©VRT)

Politie gaat streng optreden

Woensdag 16 december 2020
Leopoldsburg - Politie gaat streng optredenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

TV Limburg zendt kerstviering uit

Woensdag 16 december 2020
Radio en TV
Leopoldsburg - TV Limburg zendt kerstviering uitOp Kerstdag kunt u live de eucharistieviering volgen via de lokale zender TV Limburg. Na de druk bekeken live-uitzendingen van de vieringen op Palmzondag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren slaan TV Limburg en het bisdom Hasselt opnieuw de handen in elkaar. De regionale zender zal op Kerstdag de eucharistieviering live uitzenden. Mgr. Hoogmartens gaat dan om 10 uur voor vanuit de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt.

Maria Wuytens overleden

Dinsdag 15 december 2020
Leopoldsburg - Maria Wuytens overledenVandaag is de uit Hechtel afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Maria Wuytens overleden, de weduwe van Jefke Joris. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Extra pensioen voor mijnwerkers

Dinsdag 15 december 2020
Leopoldsburg - Extra pensioen voor mijnwerkersDe pensioendienst is gestart met de uitbetaling van de achterstalllige pensioenen van de ondergrondse mijnwerkers. Volgens de KS Vriendenkring zou het gaan om zowat 20.000 gepensioneerden of hun weduwen. Doordat de berekeningen niet zijn gebeurd volgens de akkoorden destijds, kregen die ongeveer 30 jaar lang te weinig pensioen. Het zou om gemiddeld 200 euro per maand gaan. Wel wordt maar 10 jaar terug in de tijd gegaan bij de berekening van de achterstallen. Alle ex-mijnwerkers krijgen een brief met een aantal weken later de betaling. Enkele honderden zouden die al gehad hebben, tegen de lente moeten alle dossiers afgehandeld zijn.

Jeanne Branders overleden

Maandag 14 december 2020
Leopoldsburg - Jeanne Branders overledenGisteren is Jeanne Branders overleden, de weduwe van Julien Saenen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt als gevolg van de coronamaatregelen plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - 'Herstelplan biodiversiteit dringend nodig'ZoomVandaag overhandigt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) zijn Natuurrapport 2020 aan Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. In het rapport wordt gevraagd dringend een Vlaams herstelplan voor de biodiversiteit op te stellen, naar analogie met het Europees biodiversiteitsplan 2030.
Uit het lijvige rapport blijkt nog maar eens dat planten, dieren en habitats in Vlaanderen ondermaats scoren, en in de meeste gevallen nog ver verwijderd zijn van de Europese doelen voor 2020. (…) Het hele nieuwsbericht

Stoken? Hou het gezond!

Maandag 14 december 2020
Leopoldsburg - Stoken? Hou het gezond!ZoomIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om hun huizen te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Om een duidelijk overzicht te maken van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op de site www.stookslim.be. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.

Nieuwe NMBS-dienstregeling van start

Zaterdag 12 december 2020
Leopoldsburg - Nieuwe NMBS-dienstregeling van startMorgen/zondag start bij de NMBS de nieuwe dienstregeling 2021. Raadpleeg voor de aanvang van uw treinreis zeker de website www.belgianrail.be of de NMBS-app. In het station, op het perron èn in de trein geldt een mondmaskerplicht.

Maria Rogiers overleden

Zaterdag 12 december 2020
Leopoldsburg - Maria Rogiers overledenGisteren is Maria Rogiers overleden, de echtgenote van Jos Rogiers. Zij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Leopoldsburg - Een op vijf haalt vuilniszakken niet afZoomGezinnen in Limburg die een afvalbelasting betalen aan Limburg.net hebben hierdoor recht op een quotum huisvuil in de vorm van rollen huisvuilzakken. Jaarlijks haalt ongeveer 10% van de gezinnen die zakken niet af. Limburg.net stelt nu vast dat voor 2020 bijna dubbel zoveel gezinnen hun quotum nog niet hebben afgehaald en roept iedereen op om dat zeker nog te doen voor 31 december.
Elk gezin dat op 1 januari gedomicilieerd is in het werkingsgebied van Limburg.net en een afvalbelasting betaalt (…) Het hele nieuwsbericht

Actie 'Geef boeren ruimte'

Zaterdag 12 december 2020
Leopoldsburg - Actie 'Geef boeren ruimte'ZoomGisterenavond vond op verschillende plaatsen in Limburg een actie plaats, georganiseerd door de jonge boeren van Groene Kring. Daarbij vormden heel wat verlichte tractoren samen de woorden “#geefboerenruimte”. Met de tractorenactie willen de jonge boeren van Groene Kring een duidelijk signaal geven aan de Vlaamse regering. Ze zeggen klaar te staan om ook in de toekomst voeding te voorzien op een duurzame manier, maar het huidige beleid plaatst hen echter naar eigen zeggen onder een stolp. De jonge boeren reiken dan ook de hand om op zoek te gaan naar constructieve oplossingen.

Actieplan tegen eikenprocessierupsen

Donderdag 10 december 2020
Leopoldsburg - Actieplan tegen eikenprocessierupsenZoomDe partners in het Europese project "LIFE eikenprocessierups" hebben gisteren de officiële start gegeven van dit actieplan waarin men de komende vijf jaar op zoek gaat naar de meest ecologische manieren om de eikenprocessierups te bestrijden. Het Vlaams-Nederlandse project onder leiding van provincie Antwerpen, zal daarbij de natuurlijke vijanden van de rupsen inschakelen. Er zal op grote schaal getest worden met mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen. De partners zijn de provincies Antwerpen en Limburg, de Nederlandse provincies Gelderland  en Noord-Brabant, de gemeente Sittard-Geleen en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek INBO.  

Danny Van de Put overleden

Woensdag 9 december 2020
Leopoldsburg - Danny Van de Put overledenGisteren is Danny Van de Put overleden. Hij was 60 jaar. Als gevolg van de coronamaatregelen vindt het afscheid plaats in intieme kring.

Louis Vanderzeypen overleden

Woensdag 9 december 2020
Leopoldsburg - Louis Vanderzeypen overledenMaandag is in Koersel Louis Vanderzeypen overleden, de weduwnaar van de in 2010 overleden Margarethe Jedrzejczak. Hij was 78 jaar. Zijn urne wordt bijgezet in het columbarium op de begraafplaats van Leopoldsburg.

Het is koud

Woensdag 9 december 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Het is koudMet een koude luchtbel in de hoogte blijven de temperaturen ook aan de grond aan de lage kant. Een mobiel wigje zorgt voor rust in de atmosfeer, maar er is wel veel vochtigheid aanwezig. De volgende dagen trachten Atlantische storingen vanuit het westen door te dringen over onze streken en de neerslagkansen nemen geleidelijk aan toe. Vanaf het weekend wordt het ook gevoelig zachter.
Vandaag is er opnieuw kans op mist in de ochtend. Er komt wat meer wind opzetten, waardoor de mist (…) Het hele nieuwsbericht

De eerste prik is gezet

Woensdag 9 december 2020
Leopoldsburg - De eerste prik is gezetZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
De Warmste Week
Leopoldsburg - Zing jij ook mee in het Warmste Koor?ZoomDe Warmste Week bedankt in de week voor kerst iedereen die het verschil heeft gemaakt in dit bijzondere jaar. Meer dan ooit hebben zo veel Vlamingen zich op zo veel verschillende manieren ingezet voor wie het moeilijker had. Zo veel helpende handen, sterke schouders, luisterende oren. Al die gebaren – groot én klein – verdienen een massale dankjewel. Daarom roept De Warmste Week iedereen op om in de week voor kerst elkaar te bedanken om dit jaar het verschil te maken. Eén, Studio (…) Het hele nieuwsbericht

Paul Zels overleden

Woensdag 9 december 2020
Leopoldsburg - Paul Zels overledenGisteren is de uit Leopoldsburg afkomstige en in Balen woonachtige Paul Zels overleden, de weduwnaar van Anny Daems. Hij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Ongeval op Lommelsesteenweg

Dinsdag 8 december 2020
Leopoldsburg - Ongeval op LommelsesteenwegVanmorgen raakten twee auto's in een aanrijding betrokken op de Lommelsesteenweg. Daarbij werd een dertiger uit de gemeente lichtgewond.

Het worden rare feestdagen

Dinsdag 8 december 2020
Leopoldsburg - Het worden rare feestdagenZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Sportclubs trekken aan alarmbel

Dinsdag 8 december 2020
De Vlaamse sportfederaties trekken aan de alarmbel en schreven een open brief gericht aan minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke. Initiatiefnemer is Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie, de koepel van alle Vlaamse sportfederaties in Vlaanderen. Alle grote sportfederaties van Vlaanderen hebben de brief ondertekend.
De clubs in Vlaanderen zitten immers met de handen in het haar. Zonder snelle actie is de federale regering goed op weg om de (…) Het hele nieuwsbericht

Elza Husson overleden

Dinsdag 8 december 2020
Leopoldsburg - Elza Husson overledenVrijdag is de uit Beringen afkomstige en in Leopoldsburg woonachtige Elza Husson overleden, de weduwe van Jef Vuegen. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Nieke Snyers overleden

Maandag 7 december 2020
Leopoldsburg - Nieke Snyers overledenIn Heppen is gisteren Nieke Snyers overleden, de weduwe van de in 2013 overleden Rik Fransens. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag plaats in intieme kring.

Wietloof gevonden

Maandag 7 december 2020
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Wietloof gevondenDe blaadjes van de scheurkalender dwarrelen dag na dag als herfstbladeren weg. Het jaareinde komt in zicht. Een mens heeft dan al eens de neiging om terug te kijken. Het inspireerde mijn partner om te zeggen :”We hebben meer geschiedenis dan toekomst.” Even grasduinen in het nieuws van de laatste maanden levert verrassende resultaten op en dan laat ik de klassieke onderwerpen van de laatste tijd nog ongemoeid. Dus lees je hier niets over de Verenigde Staten waar Donald Trump de verkiezingen heeft (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code geel

Zondag 6 december 2020
Leopoldsburg - KMI: code geelZondagavond en nacht wordt het op veel plaatsen nevelig met soms vorming van mist die in combinatie met de temperaturen net onder het vriespunt kan aanvriezen. Er is dus kans op beperkt zicht (minder dan 500 m en op sommige plaatsen minder dan 200 m) en rijmplekken.
Leopoldsburg - Veel lockdownfeestjes vanmorgen...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Het heerlijk avondje is gekomen...

Zaterdag 5 december 2020
Leopoldsburg - Het heerlijk avondje is gekomen...Zoom...en nu al rijdt Sinterklaas met zijn knechten over de (gladde) daken. Marc Faes mocht er getuige van zijn hoe de Sint en zijn Pieten zich klaarmaken voor deze toch wel zware nacht. Nog een geluk dat het niet sneeuwt! Kijk eens naar  De Sint maakt zich klaar

Bedankt vrijwilligers!

Zaterdag 5 december 2020
Leopoldsburg - Bedankt vrijwilligers!ZoomElk jaar op 5 december staat de wereld heel even stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. Ook in Leopoldsburg, natuurlijk.

Wat kwam dat vliegtuig doen?

Zaterdag 5 december 2020
Leopoldsburg - Wat kwam dat vliegtuig doen?ZoomGisteravond laat vloog een sportvliegtuigje - type tweemotorige Piper - urenlang dezelfde route boven Limburg. Klaarblijkelijk was het opgestegen in Goetsenhoven bij Tienen en vloog het dan naar het noorden, stak bij Pelt de grens over, nam een bocht boven Bergeijk en vloog dezelfde route weer terug. En dit een keer of vier. Frido Van Hertum hoorde het toestel en zocht de gegevens op het internet op. Uiteindelijk landde de Piper rond 23u in de buurt van Bergen. Mogelijk werd het vliegtuigje ingezet om boven de provincie metingen te doen. Is er iemand die er meer van weet? (Afb. AirNav RadarBox)

Marie-Lucie Pans overleden

Zaterdag 5 december 2020
Leopoldsburg - Marie-Lucie Pans overledenWoensdag is in Leuven de uit Leopoldsburg afkomstige Marie-Lucie Pans overleden, de weduwe van Vic Jaspers. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Als een factuur te laat komt

Vrijdag 4 december 2020
Tribunaliteiten
Leopoldsburg - Als een factuur te laat komtSchuldeisers hebben doorgaans een beter geheugen dan schuldenaars. Toch kan de tijd een handlanger zijn voor wie misschien nog moet betalen. Zo was er een schrijnwerker die een factuur van € 7.656,50 uitschreef in verband met buitenschrijnwerk en een poort, zeven jaar eerder geleverd en geplaatst. Destijds had hij al een voorschotfactuur van € 9.540,00 aangerekend. Direct na ontvangst van de nagekomen factuur had de klant schriftelijk geprotesteerd en geweigerd nog iets te betalen omdat hij geen grijze (…) Het hele nieuwsbericht

Nachtvorst op komst

Vrijdag 4 december 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Nachtvorst op komstEen omvangrijke depressie draait rondjes over West-Europa om na het weekend te evacueren naar de Middellandse Zee. Hierdoor is de atmosfeer onstabiel van opbouw en wordt koude lucht aangevoerd. Storingen zijn dicht in de buurt, maar bereiken ons beperkt. Na het weekend zijn het vooral wolken die het weer bepalen en het blijft vaak droog. Het is wel koud met kans op nachtvorst.
Vandaag is het bewolkt in de ochtend, maar meestal droog. Nadien breekt de bewolking stilaan en zijn er ook (…) Het hele nieuwsbericht

De lange tocht naar het vaccin

Donderdag 3 december 2020
Leopoldsburg - De lange tocht naar het vaccinZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Auto uitgebrand in garage

Donderdag 3 december 2020
Kort nieuws van bij de buren
Gisterenavond is een auto uitgebrand in een garage aan de Staatsbaan in Ham. Een kortsluiting ligt vermoedelijk aan de basis van de brand.>
Leopoldsburg - De 5de COVID-19 gezondheidsenquête staat onlineVia deze enquête wil Sciensano de impact van de 2de lockdown op jouw welzijn en leefgewoonten onderzoeken. Daarnaast peilen ze naar jouw opinie over de vaccinatiestrategie voor COVID-19. De vorige COVID-19 gezondheidsenquêtes konden telkens op meer dan 30.000 deelnemers rekenen. Ook deze keer rekent Sciensano op een massale deelnam. Invullen kan via deze link.

Callixt Govaerts overleden

Woensdag 2 december 2020
Leopoldsburg - Callixt Govaerts overledenGisteren is de in Heppen woonachtige Callixt Govaerts overleden, de weduwnaar van de in 1994 overleden Maria Aerts. Hij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg-Centrum.

De visie van Fobie

Woensdag 2 december 2020
Leopoldsburg - De visie van FobieZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Boetes voor eigenaars loslopende hondenZoomNatuur en Bos gaat volop inzetten op het beboeten van eigenaars die hun honden niet aan de leiband houden. Mensen die tijdens een controleactie betrapt worden, riskeren een boete van 80 euro of meer. "Doodgebeten schapen en pony’s, opgejaagde paarden die in prikkeldraad belanden en wandelaars die aangevallen worden... Loslopende honden veroorzaakten het voorbije weekend tal van incidenten in onze natuurgebieden. Meer en meer mensen lappen de regels aan hun laars en laten hun honden (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Goed nieuws voor Limburgse pendelaarsZoomNu het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de renovatie en de lokale verbreding van het viaduct van Wilsele (E314) heeft beëindigd, kan het begin 2021 starten met de aanleg van de spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot. “De 13 kilometer lange spitsstrook moet de avondspits op de E314 richting Limburg verlichten. De spitsstrook zal opengesteld worden bij grote verkeersdrukte. Boven de rijstroken komt er dan ook dynamische rijstrooksignalisatie die aanduidt of de strook open of gesloten is”, zegt minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Het wordt kouder

Woensdag 2 december 2020
Weerbericht
Leopoldsburg - Het wordt kouderEen krachtige depressie met bijbehorende storingen schuift van noord naar zuid over de lage landen en zorgt voor een flinke plens hemelwater in onze streken. Na een onstuimige vrijdag wordt het de volgende dagen kouder, maar de neerslagkansen nemen wat af. In de nachten komt het tot grondvorst en lokaal zelfs tot vorst.
Vandaag is het lange tijd mistig en af en toe kan er een drupje motregen vallen. Ook na de middag kan het op veel plaatsen mistig blijven en er zijn talrijke lage wolken. (…) Het hele nieuwsbericht

Bijzondere Kerstkaart

Woensdag 2 december 2020
Leopoldsburg - Bijzondere KerstkaartZoomHet bisdom Hasselt heeft een speciale kerstkaart ontworpen voor mensen die het moeilijk hebben. Het bisdom vraagt de Limburgers ook om deze kerst voorzichtig te zijn. De kerken zullen tijdens de kerstdagen wel open zijn voor individuele bezoeken en in verschillende parochies zullen de vieringen live gestreamd worden. Op kerstdag zal de viering met bisschop Patrick Hoogmartens in de kathedraal van Hasselt uitgezonden worden op TV Limburg. (foto © Brian T. Kershisnik)

Louis Willems overleden

Woensdag 2 december 2020
Leopoldsburg - Louis Willems overledenZaterdag is de in Houthalen woonachtige en uit Leopoldsburg afkomstige Louis Willems overleden, de weduwnaar van de op 19 november overleden Maria Wagtmans. Hij was 89 jaar. Het afscheid vindt in stilte plaats waarna zijn as wordt verstrooid op de strooiweide van de begraafplaats in Helchteren.
Leopoldsburg - Vzw Heemkunde Limburg wordt ontbondenZoomDe vzw Heemkunde Limburg wordt ontbonden en vereffend. Dat heeft het bestuur beslist. Aanleiding voor de ontbinding is het overlijden van voorzitter Raymond Lambie, in juli. Maar de eigenlijke redenen zijn divers, zegt ondervoorzitter Luk Van de Sijpe: "Vooreerst het gebrek aan financiële middelen; de Vlaamse subsidies zijn al een tijd verdwenen, twee jaar geleden werden de provinciale subsidies opgeheven  Daarnaast werken we uitsluitend met vrijwilligers, zoals in alle heemkringen. Daar treedt (…) Het hele nieuwsbericht

Geen papierophaling in december

Dinsdag 1 december 2020
Leopoldsburg - Geen papierophaling in decemberIn bepaalde gemeenten wordt het papier en karton, in opdracht van de gemeente, opgehaald door verenigingen. Door de verstrenging van de coronamaatregelen werd deze ophaling sinds begin november niet meer toegelaten. Gezien de verlenging van de maatregelen worden ook de ophalingen voor december geannuleerd, meldt limburg.net.

Bromfietser tegen auto

Dinsdag 1 december 2020
Leopoldsburg - Bromfietser tegen autoOp het Koningin Astridplein is gisterenavond een bromfietser uit de gemeente tegen een auto gereden. De twintiger raakte daarbij gewond.

Monique Houtmeyers overleden

Dinsdag 1 december 2020
Leopoldsburg - Monique Houtmeyers overledenGisteren is Monique Houtmeyers overleden, de echtgenote van Willy Mues. Zij was 62 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen