Het overige nieuws

VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'

Dinsdag 31 augustus 2021
Leopoldsburg - VRT-reeks 'Kinderen van de migratie'ZoomVanavond start op Canvas een zesdelige reeks over migratie in België. 'Kinderen van de migratie' brengt het verhaal van deze mensen in al zijn facetten voor het eerst op televisie.
Voor de reeks is ook gefilmd in Beringen. Zo krijgen we onder andere het verhaal van Antonio Andronica en Sema Yildiz. Arbeidsmigranten, hun kinderen en kleinkinderen getuigen over de moeilijke beslissing om alles achter te laten, het zware en vaak gevaarlijke werk, het onbekende land waarin ze (…) Het hele nieuwsbericht

300 extra krachten bij CLB's

Dinsdag 31 augustus 2021
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts voorziet meer dan € 14 miljoen extra middelen voor de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB), goed voor 307 extra voltijdse krachten die bij de CLB’s kunnen werken rond mentaal welzijn en andere leerlingenbegeleiding. Zo kunnen de CLB’s in het nieuwe schooljaar terug extra inzetten op hun echte kerntaak: leerlingen ondersteunen bij moeilijkheden op school.
De CLB’s zullen actief op zoek gaan naar leerlingen die (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen terug naar school!

Dinsdag 31 augustus 2021
Leopoldsburg - Morgen terug naar school!ZoomMorgen begint het nieuwe schooljaar. Dat inspireerde tekenaar Dirk Van Bun tot deze tekening. Maar... niet zómaar een tekening! Je kan er meerdere wiskundige termen op terugvinden. Kan jij ze ook ontdekken? Overmorgen geven we de oplossing!

Johny Broeders overleden

Dinsdag 31 augustus 2021
Leopoldsburg - Johny Broeders overledenJohny Broeders uit Stal, partner van Simonne Verjans, is onverwachts overleden. (°Genk 16/08/1946 - † Stal-Koersel 28/08/2021). Hij was afkomstig uit Lommel.
Hij was lid van Fotoclub Prisma Leopoldsburg en stadsfotograaf van Stad Beringen. Volgens de wens van Johny heeft het afscheid en de crematie in intieme kring plaats, de urne van Johny krijgt een warme plaats thuis.
Begroeting in het funerarium Hulsmans te Leopoldsburg op vrijdag 3 september 2021 van 19.00 uur tot 19.30 uur. U kan steeds uw medeleven betuigen door online te condoleren via www.dries-hulsmans.be

KFC Eksel - K .ESK Leopoldsburg 2-0

Maandag 30 augustus 2021
Leopoldsburg - KFC Eksel - K .ESK Leopoldsburg 2-0KFC Eksel heeft K. ESK Leopoldsburg geklopt. Uitslag: 2-0. Marijn Bertrands scoorde de twee doelpunten.

Slaapzomer

Maandag 30 augustus 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - SlaapzomerWelkom terug na twee maanden vakantie. De mogelijke onderwerpen voor een nieuwe Losse Flodders stapelden zich op maar ik kwam altijd bij het gespreksthema nummer één uit. Tot vervelens toe is het woord ‘kwakkelzomer’ de voorbije maanden gevallen. Omdat voor mij het glas altijd halfvol is zou ik mezelf niet zijn mocht ik geen goede kant aan dit weerverhaal vinden. Het is een herfstzomer geweest met meer kille dagen dan zomerdagen maar besef, beste lezer, dat de natuur zichzelf altijd (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Opendeurdagen in het NatuurhulpcentrumZoomOp de eerste drie zondagen van september kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen tijdens opendeurdagen.
Dit jaar valt er heel wat te ontdekken. Een poema en een leeuw, afkomstig uit een dierentuin uit Litouwen, zitten sinds kort in een ruimer buitenverblijf, de vlieg- en revalidatiekooien zitten overvol met roofvogels en uilen zoals kerkuilen, ransuilen, oehoes, buizerds, torenvalken en sperwers als voorbereiding op hun vrijlating. Vijf (…) Het hele nieuwsbericht

Herfstachtig weer

Zaterdag 28 augustus 2021
Leopoldsburg - Herfstachtig weerTussen een standvastig hogedrukgebied nabij Schotland en een depressie over het oosten van Europa wordt in een koele noordelijke luchtstroming, aanhoudend onstabiele lucht aangevoerd. Tijdelijk schuift een storing over onze regio met continue regenval. Het lijkt wel of de herfst al aangebroken is. De volgende dagen kan het hoog wat meer zijn invloed laten gelden en wordt het droger en ook zonniger met iets hogere temperaturen.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld en zo nu en dan valt er een (…) Het hele nieuwsbericht
13.637 leerlingen in het basisonderwijs in Limburg spreken thuis geen Nederlands. Dat is 16,1 procent van het aantal leerlingen in het basisonderwijs. 7.711 leerlingen die secundair onderwijs volgen in Limburg spreken thuis ook geen Nederlands. Dat is 13,9 procent. De cijfers zijn afkomstig van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse Gemeenschap.

Het leven in het leger

Zaterdag 28 augustus 2021
Leopoldsburg - Het leven in het legerZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Kleen Projects failliet verklaard

Vrijdag 27 augustus 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft Kleen Projects van Pascal Meuris uit Leopoldsburg failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 24 september ingediend worden.

De Paralympics op de Vlaamse tv

Woensdag 25 augustus 2021
Leopoldsburg - De Paralympics op de Vlaamse tvZoom                                                                (Cartoon: Yves '21)

Ongeval op Lommelsesteenweg

Woensdag 25 augustus 2021
Op de Lommelsesteenweg botsten vanmiddag een fietser en een auto. De fietser raakte daarbij gewond.
4.794 Limburgse huishoudens hebben een budgetmeter voor elektriciteit. Dat is 13,1 per duizend afnemers. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse regulator van de elektriciteits- en gasmarkt. Een laag inkomen, slechte woonomstandigheden en hoge energieprijzen leiden vaak tot energie-armoede, wat wil zeggen dat een gezin moeilijkheden ondervindt om zich te voorzien van de energie die nodig is voor elementaire noden. De energiekosten zijn de laatste jaren sterk gestegen, wat de kans op betalingsachterstanden vergroot. Bij afnemers die er niet in slagen hun energierekeningen te betalen, kan een budgetmeter geplaatst worden.
Op vijf jaar tijd zijn er in Limburg 30 biologische landbouwbedrijven bijgekomen. Er zijn er nu 77. Dat blijkt uit gegevens van het Departement Landbouw en Visserij. Aan biologische landbouwbedrijven worden extra strenge eisen gesteld op het vlak van milieueffecten en dierenwelzijn. De striktere eisen hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen, het gebruik van kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen. Een bedrijf mag het biolabel gebruiken na jaarlijkse controle door een erkende controleorganisatie.

Dansende muggen

Woensdag 25 augustus 2021
Leopoldsburg - Dansende muggenZoom'Als de muggen dansen gaan, is het met de regen zeker gedaan', luidt het spreekwoord. Gust Ischen heeft alvast genoeg muggen aan zijn raam voor een heel bal.
Leopoldsburg - Doe Rustig: nieuwe show Erhan DemirciZoom'Doe Rustig', is de nieuwe show van Erhan Demirci. Vandaag stelde de stand-upcomedian zijn nieuwe affiche voor. De show gaat op 17 en 18 september in CC Beringen in première. Zondag 29 augustus is er een try-out in Leopoldsburg.
Info & tickets: www.doerustig.be.

Lucia Claes overleden

Dinsdag 24 augustus 2021
Leopoldsburg - Lucia Claes overledenZaterdag is Lucia Claes overleden. Zij was 53 jaar. Het afscheid vindt maandag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: zondag (17-17.30 uur) in funerarium Hulsmans.
De jongste twintig jaar is het leeftijdsprofiel van de Limburgse bevolking sterk geëvolueerd. We zien een sterkere ontgroening en een sterkere vergrijzing dan in heel Vlaanderen.
Het percentage jongeren (0-24 jaar) daalde tussen 2000 en 2020 in Limburg van 30,7% tot 25,9%. Deze daling is sterker dan in heel Vlaanderen. In 2000 telde Vlaanderen nog 29,2% jongeren, in 2020 is dat aandeel gedaald tot 27,1%. In 2000 had Limburg nog een hoger aandeel jongeren onder de bevolking dan (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Geëvacueerden overgebracht naar PeutieZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Waldo Hendrickx overleden

Maandag 23 augustus 2021
Leopoldsburg - Waldo Hendrickx overledenVrijdag is Waldo Hendrickx overleden, de weduwnaar van Renate Bekersz. Hij was 82 jaar en woonde in Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Kerkhoven. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Leopoldsburg - Paal Tervant A 2-1

Maandag 23 augustus 2021
Leopoldsburg - Leopoldsburg - Paal Tervant A  2-1ZoomK ESK Leopoldsburg heeft thuis gewonnen van Paal-Tervant A. Uitslag: 2-1.
Leopoldsburg - Belgen in Kabul worden geëvacueerdZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI: code geel

Zondag 22 augustus 2021
Leopoldsburg - KMI: code geel
Het weer blijft rare capriolen maken. Het KMI geeft voor vandaag code geel: er trekken soms intense en onweerachtige buien over ons land. Plaatselijk kan er 10 tot 20 l/m2 in 1 u vallen.

Rozenbottel

Zondag 22 augustus 2021
Puur natuur
Leopoldsburg - RozenbottelZoomGust Ischen richtte zijn lens gisteren nog eens op de rozenbottel, de schijnvrucht van een roos.
RozenbottelRozenbottel
RozenbottelRozenbottel
RozenbottelRozenbottel
Zoom

Roland Caels overleden

Zaterdag 21 augustus 2021
Leopoldsburg - Roland Caels overledenGisteren is Roland Caels overleden, de echgenoot van Chris Theunis. Hij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Leopoldsburg. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in aula De Vloot.

Betty Reynders overleden

Vrijdag 20 augustus 2021
Leopoldsburg - Betty Reynders overleden
In Kerkhoven is woensdag Betty Reynders overleden, de echtgenote van Roger Bettens. Zij was 77 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid en de asverspreiding op de begraafplaats van Leopolsburg vinden in intieme kring plaats.


Minder honing door slecht weer

Vrijdag 20 augustus 2021
Leopoldsburg - Minder honing door slecht weerZoomWie de komende weken een potje honing bij de lokale imker wil kopen, zal snel moeten wezen want de voorraad honing zal dit jaar beperkter zijn. En dat heeft alles te maken met het slechte weer van deze zomer. Bij regenweer blijven de bijen binnen en de overvloedige regenval zorgt er nog eens voor dat er veel minder stuifmeel is. Ondertussen eten de bijen de honing zelf op.
Het dieet van de eerste Vlaamse wolvenroedel bestaat hoofdzakelijk uit ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Tot deze conclusie kwamen onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Vee maakt geen groot deel uit van hun dieet, maar in de herfst van 2020, toen de nieuwe wolvenwelpen nog niet mee konden jagen maar wel veel voedsel nodig hadden, werd er wel meer (onbeschermd) vee gegeten. Lees meer bij Natuurpunt.

Frans Lemmens overleden

Donderdag 19 augustus 2021
Leopoldsburg - Frans Lemmens overledenFrans Lemmens uit Leopoldsburg, echtgenoot van Lisette Meus, is overleden.
(° Wilrijk op 25 juni 1928 - † Mol op 19 augustus 2021)
Begroeting: dinsdag 24 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 19.00 tot 19.30u.
Uitvaart: woensdag 25 augustus 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents.

Hond verjaagt dieven

Donderdag 19 augustus 2021
Vanmorgen is een inbraakpoging in een huis ondernomen in de Lidostraat in Strooiendorp. De daders sloegen op de vlucht toen de hond begon te blaffen.

Pas in het weekend wat beter

Woensdag 18 augustus 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Pas in het weekend wat beterStoringen schuiven over onze streken en zorgen voor bewolkt en nat weer. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk stilaan en volgt er een weersverbetering. Vooral in het weekend is er meer zon en wordt het nog even zomers warm. Op zondag neemt de onweersdreiging echter toe en na het weekend daalt het kwik opnieuw.
Vandaag wordt een sombere dag met veel wolken en periodiek wat lichte regen of enkele buien. De zon komt nauwelijks tevoorschijn en het kwik stagneert op (…) Het hele nieuwsbericht

De kracht van een virus

Woensdag 18 augustus 2021
Vandaag gelezen
Leopoldsburg - De kracht van een virus"Omdat het coronavirus zal blijven rondgaan, rekenen de experts erop dat alle niet-gevaccineerden en niet eerder besmette personen ‘vroeg of laat’ in aanraking gaan komen met covid19."

Terug naar de vrijheid

Woensdag 18 augustus 2021
Leopoldsburg - Terug naar de vrijheidZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

K. ESK Leopoldsburg klopt Balen

Dinsdag 17 augustus 2021
Leopoldsburg - K. ESK Leopoldsburg klopt BalenZoomIn een oefenwedstrijd heeft K.ESK Leopoldsburg van Verbroedering Balen gewonnen. Uitslag: 3-2

Ondertussen, in Kabul...

Dinsdag 17 augustus 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in Kabul...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Dekenaat Beringen nu ook op Facebook

Dinsdag 17 augustus 2021
Kerk
Leopoldsburg - Dekenaat Beringen nu ook op FacebookZoomHet Dekenaat Beringen is voortaan ook actief op sociale media. Via de Facebookpagina 'Dekenaat Beringen' wil het een dynamische ontmoetingsplaats creëren en een inspiratiebron zijn voor jong en oud. Ook voor de activiteiten van het Dekenaat kan je er terecht.
Dekenaat Beringen bestaat uit 33 parochies. Deze zijn verdeeld over 5 pastorale eenheden en 3 federaties, nl. P.E. Sint-Petrus Beringen, P.E. Sint-Barbara Beringen, P.E. Tabor Beringen, P.E. Sint-Barbara Houthalen-Helchteren, P.E. Sint-Menas Tessenderlo-Ham, Fed. Heusden, Fed. Zolder en Fed. Leopoldsburg.

Ondertussen, in Afghanistan...

Zondag 15 augustus 2021
Leopoldsburg - Ondertussen, in Afghanistan...Zoom                                                                      (Cartoon: Yves '21)

Alfons Buedts overleden

Zondag 15 augustus 2021
Leopoldsburg - Alfons Buedts overledenGisteren is Alfons Buedts overleden, de echtgenoot van Helena Pauwels. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting : dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Aangenaam zomerweer

Zaterdag 14 augustus 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Aangenaam zomerweerEen wig van hoge druk bevindt zich over onze streken en kan storingen uit onze regio houden. Met een westelijke tot zuidwestelijke luchtstroming wordt daarbij relatief zachte lucht aangevoerd en komen de maxima net boven de normale waarden te liggen. Na het weekend overheersen koele en gestoorde luchtstromingen met wisselvallig weer en een toenemende kans op regen en buien.
Vandaag is het flink zonnig in de ochtend met nauwelijks wolken. Later schuiven er wat hoge wolken over onze regio en (…) Het hele nieuwsbericht

Het is maar net hoe je het ontwerpt!

Vrijdag 13 augustus 2021
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Het is maar net hoe je het ontwerpt!ZoomSoms wanneer ik op zaterdag door het dorp rij, dan zie ik vele mensen druk in de weer met hun tuin. Sommige doen het echt met plezier, dat straalt er vanaf. De echte tuingenieters! Maar de gezichtsuitdrukking van sommige dorpsbewoners is over het algemeen niet al te best. Het laat me stiekem wel eens doen lachen wanneer ik weer een nors gezicht achter de grasmaaier zie lopen. Kijk ze nu slaaf zijn van hun eigen tuin, denk ik dan, en dat wil toch niemand? Het is uiteindelijk maar net hoe het ontworpen is of hoe het (…) Het hele nieuwsbericht

Angelo Lisi overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Leopoldsburg - Angelo Lisi overleden
Gisteren is Angelo Lisi overleden, de echtgenoot van Rosette Piquer. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Lisette Dumortier overleden

Donderdag 12 augustus 2021
Leopoldsburg - Lisette Dumortier overledenGisteren is Lisette Dumortier overleden, de weduwe van de in 2020 overleden Jef Meuleman. Zij was 81 jaar en afkomstig van Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zaterdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

De nieuwe coronakaart

Donderdag 12 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. 
Leopoldsburg - Gratis naar 'We've lost dancing' of SpeelparadijsZoomGisteren gaven we tickets weg voor Pinopop, vandaag kunnen jullie gratis tickets winnen voor de dance-party 'We've lost dancing' morgen vrijdag 13 augustus, of voor het 'Speelparadijs' op zondag 15 augustus, beide op de weide achter garage Peppino, Molsekiezel in Lommel. En je hoeft er zelfs géén vraag voor te beantwoorden, enkel een mailtje sturen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Wél vermelden wat je wenst te winnen: we hebben voor de danceparty twee tafels van 8 personen en twee tafels van 4 personen in de aanbieding, en voor het Speelparadijs driemaal twee tickets voor de kids. De eersten voor elk aanbod zijn de gelukkigen... Meer info over beide activiteiten. UPDATE Je kan nog steeds mailen voor de gratis tickets, tot vrijdag 14.00 uur.
Leopoldsburg - Reclame doorspoelen wordt onmogelijk...Zoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

O.S.: iedereen weer naar huis...

Dinsdag 10 augustus 2021
Leopoldsburg - O.S.: iedereen weer naar huis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Reddingsstrook verplicht bij file

Dinsdag 10 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Reddingsstrook verplicht bij fileZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer voert in de maand augustus een campagne via de afficheborden langs Vlaamse autosnelwegen over - naar Duits voorbeeld - het vormen van de reddingsstrook. Dit om de verkeersregel nogmaals onder de aandacht te brengen. “De reddingsstrook zorgt voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, chauffeurs dienen spontaan een reddingsstrook te vormen bij filevorming”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Als elke weggebruiker de reddingsstrook toepast wanneer het nodig is, zullen onze hulpdiensten sneller ter plaatsen zijn. Hierdoor stijgen de overlevingskansen van mensen betrokken in een zwaar ongeval.” Door de vlotte bereikbaarheid van een ongeval door de reddingsstrook, zal de rijweg sneller vrijgegeven worden en staat men minder lang in de file.

Tweede vaccin gemist?

Maandag 9 augustus 2021
Leopoldsburg - Tweede vaccin gemist?Heb je je afspraak voor je tweede coronavaccin gemist? Dan kan je heel eenvoudig een nieuwe afspraak boeken. Het is belangrijk om na je eerste spuitje ook tijdig een tweede te laten zetten. Het zorgt voor een hogere bescherming die ook langer aanhoudt. Zeker bij bepaalde virusvarianten, zoals de deltavariant, is de tweede dosis heel belangrijk om de beschermingsgraad voldoende hoog te krijgen en te houden. Alle info over het maken van een nieuwe afspraak vind je hier.

John Andelhofs overleden

Maandag 9 augustus 2021
Leopoldsburg - John Andelhofs overledenGisteren is John Andelhofs overleden. Hij was 52 jaar en afkomstig van Neerpelt. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

Daar zijn de slakken!

Maandag 9 augustus 2021
Puur natuur
Leopoldsburg - Daar zijn de slakken!ZoomHet vochtige weer van de afgelopen weken zorgt ervoor dat we dit jaar extra veel slakken in de tuin aantreffen. Er wordt nu al gesproken van dé slakkenzomer. Alhoewel het zeer nuttige beestjes zijn, zorgen teveel slakken in de tuin toch voor overlast en gruwelen tuinliefhebbers van deze trage beestjes. Meer info over de slakken via deze link.
Leopoldsburg - Olympische vlam terug naar GriekenlandZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Niet alleen vakkennis telt

Maandag 9 augustus 2021
Het is maar dat je 't weet
Talent is een belangrijke factor in de potentiële groei van startende bedrijven, zogenaamde start-ups. En je moet het juiste diploma hebben. Maar ook soft skills zoals attitude, flexibiliteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden worden steeds doorslaggevender bij de rekrutering. Dat blijkt uit een onderzoek bij de start-ups in de Limburgse incubatoren, zo meldt de LRM.
In 2017 al werd er gepeild naar het talent- en competentiebeleid van Limburgse start-ups. (…) Het hele nieuwsbericht

KFC Hamont 99 - Leopoldsburg 2-4

Zondag 8 augustus 2021
Leopoldsburg - KFC Hamont 99 - Leopoldsburg 2-4KFC Hamont 99 heeft thuis verloren van K. ESK Leopoldsburg. Uitslag: 2-4.

Ruit ingesmeten

Zondag 8 augustus 2021
In de Malakofflaan is een ruit van een pand ingesmeten. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.

Nederland verscherpt inreisregels

Zondag 8 augustus 2021
Leopoldsburg - Nederland verscherpt inreisregelsVanaf vandaag controleert de Nederlandse marechaussee mensen die het land binnenkomen. Niet iedereen - voornamelijk Nederlanders die terugkeren uit vakantie, en dan nog steekproefsgewijs.  Wie het land wil binnenkomen, moet een geldig coronapaspoort kunnen voorleggen. Reizigers ouder dan 12 moeten kunnen bewijzen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent genezen zijn van corona of ze moeten een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud kunnen voorleggen. Ook een sneltest mag, op voorwaarde dat die niet ouder is dan 24 uur. Het is dus zaak om te kunnen bewijzen dat je aan die voorwaarden kan voldoen.
Leopoldsburg - Ook springruiters halen medaille op O.S.Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Volgend weekend Pinopop in Lommel

Zaterdag 7 augustus 2021
Leopoldsburg - Volgend weekend Pinopop in LommelZoom
Volgend weekend is het dan eindelijk écht zover... Want zaterdag 14 augustus kan je op de weide achter garage Peppino in de Molsekiezel in Lommel terecht voor Pinopop. Na drie pogingen vorig jaar, die omwille van corona niet konden/mochten plaastsvinden, kan je aanstaande zaterdag vanaf 14 uur terecht voor een vijftal Tribute Bands. Muziek van CCR, REM, AC/DC, De Kreuners en Rammstein gebracht door de beste tribute bands die je je maar kan voorstellen! En afsluitend nog een dikke vette party erbovenop.
Maar dat is niet alles... de organisatoren hebben nog een vooraf én achteraf gepland, nl. op vrijdag 13 augustus een heuse dance-party met meerdere DJ's zoals Zjerre, Alphadogs, Pauline Slangen en 5Napback, en op zondag 15 augustus een Speelparadijs voor de Kids met springkastelen, goochelshow, clown, kinderdisco en veel meer. Meer info.
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Folkfestival Ham op 13-14 en 15 augustusZoomGluren bij de buren, dat doen we niet zo maar. Daar moet een bijzondere reden voor zijn. Die is er! Op 13-14 en 15 augustus gaat in Ham (Genebos) het driedaags folkfestival door dat ondanks alle coronabeperkingen toch een fantastisch programma aanbiedt en dat onder, tussen haakjes, soepele, omstandigheden. Raadpleeg zeker de website om alles aan de weet te komen hoe je veilig binnen kan op het festivalterrein in de Genebosstraat. Ik heb de uitspraak “onbekend is onbemind” in het verleden al vaak (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 7 augustus 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Nog altijd wisselvalligOnder impuls van een depressie over Schotland, wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming koele, onstabiele en gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Het weerbeeld ziet er niet zo fraai uit voor het weekend. Nadien bouwt een wig van hogedruk op en breekt een droge periode aan met veel zon en hoge temperaturen. Het is nog de vraag hoe lang deze periode blijft duren.
Vandaag is het vrij rustig en op een bui na meestal droog in de ochtend, met ook geregeld wat zon. Na de middag komen (…) Het hele nieuwsbericht

Land van compromissen

Vrijdag 6 augustus 2021
Leopoldsburg - Land van compromissenZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

De nieuwe coronakaart

Donderdag 5 augustus 2021
Leopoldsburg - De nieuwe coronakaartZoomHet Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft de nieuwe kaart van de coronabesmettingen gepubliceerd. Op die Europese coronakaart kleurt het zuiden van Frankrijk nu donkerrood. Spanje is nu nagenoeg helemaal donkerrood, in Italië is Toscane voortaan rood. De kaart kleurt ook oranje in het noorden van Europa, zoals Finland en Zweden. In Nederland en Luxemburg gaat het dan weer beter. Ons land baseert zich op de Europese kaart en past volgende week woensdag de reisvoorwaarden aan. Welke gevolgen heeft dat voor jou (en je kinderen) als je een reis hebt gepland? Lees de toelichting bij vrtnieuws.be.
Leopoldsburg - De O.S.: probeer het thuis maar eens...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gaby Van Waeyenberg overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Leopoldsburg - Gaby Van Waeyenberg overledenIn Leopoldsburg is vandaag Gaby Van Waeyenberg overleden, de weduwe van Gerard Cavé en de levensgezellin van Louis Boons. Zij was 89 jaar en afkomstig van Wijchmaal. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Theo Glassée overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Leopoldsburg - Theo Glassée overledenGisteren is Theo Glassée overleden, de weduwnaar van Simonna Devolder. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag 13 augustus (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag 12 augustus (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Marcel Groven overleden

Donderdag 5 augustus 2021
Leopoldsburg - Marcel Groven overledenOp 24 juli overleed Marcel Groven. Hij was 67 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Wisselvallig met zon en buien

Donderdag 5 augustus 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Wisselvallig met zon en buienMet een aanhoudend zonale luchtstroming, wordt vochtige en soms gestoorde zeelucht nog steeds over onze streken aangevoerd. Buien ontstaan gemakkelijk en bij momenten zorgen storingen voor een langere periode met regen. Tussendoor komen er ook wel drogere intermezzo's voor. Halfweg volgende week bouwt een hogedrukgebied op over Centraal-Europa en volgt er een flinke weersverbetering.
Vandaag wisselen stapelwolken af met wat zon. Daarbij vallen er voor de middag af en toe enkele buien. (…) Het hele nieuwsbericht

Henri Fransen overleden

Woensdag 4 augustus 2021
Leopoldsburg - Henri Fransen  overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is maandag Henri Fransen overleden, de weduwnaar van de in 1998 overleden Julia Moons. Hij was 99 jaar en afkomstig van Hechtel. Begroeting: donderdag 5 augustus 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.00 tot 18.30 u. Uitvaart: vrijdag 6 augustus 2021 in de parochiekerk van Strooiendorp-Leopoldsburg

Leopoldsburg - Crowdfunding voor kuddehonden tegen wolvenZoomLandschap vzw, de vereniging achter de campagne "Welkom Wolf" heeft een  crowdfundingsactie gelanceerd voor de aankoop van kuddehonden voor de schaapsherder die onlangs fel getroffen werd toen wolven negen schapen doodbeten. Bovendien verloor  het familiebedrijf dat in Midden-Limburg de schapen levert voor de begrazing van één van de militaire domeinen waar de wolven leven, recent één van zijn (…) Het hele nieuwsbericht

'Ik blijf nog effe kij... ?'

Maandag 2 augustus 2021
Leopoldsburg - 'Ik blijf nog effe kij... ?'Zoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Zorgeloos op vakantie

Zondag 1 augustus 2021
Leopoldsburg - Zorgeloos op vakantieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Uitdoofbeleid voor kermispony's

Zondag 1 augustus 2021
Leopoldsburg - Uitdoofbeleid voor kermispony'sZoomVlaams Dierenminister Ben Weyts heeft een regeling uitgewerkt waardoor pony’s, paarden of paardachtigen niet langer moeten opdraven op kermissen, jaarmarkten en aanverwante evenementen. Houders van kermispony’s en aanverwanten krijgen tot 2023 de tijd om hun activiteiten stop te zetten. Tot dan wordt voorzien in een overgangsregeling waarbij voor de bestaande houders een compensatie wordt voorzien. Kermisponyhouders die tot eind 2022  hun activiteiten willen verderzetten moeten zich verplicht registreren.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen