Het overige nieuws

Flor De Doncker overleden

Zaterdag 31 juli 2021
Leopoldsburg - Flor De Doncker overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is donderdag Flor De Doncker overleden. Zij was 90 jaar en afkomstig van Lommel. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (19-19.30 uur) in de begroetingsruimte van aula 't Sant in Hechtel.
Leopoldsburg - Stroomonderbreking in vaccinatiecentrum...Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Momenteel worden phishing mails verspreid die melden dat er "urgente document(en) in jouw 'My e-Box in verband met jouw COVID-certificaat" ter beschikking staan. Met een frauduleuze link proberen deze mails persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid, met vermelding van logo, campagnebeeld en zogenaamd ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf. Het afzenderadres wil de indruk wekken dat de mails afkomstig zijn van o.a. doclr, een mutualiteit of een overheidsinstantie. Maar dat is dus niet zo.
Ga niet in op deze mails. Het is nooit nodig om bankgegevens of andere persoonlijke informatie in te geven om COVID-certificaten te raadplegen. Die certificaten zijn steeds beschikbaar na een beveiligde aanmelding (bv. met Itsme of eID) via mijngezondheid.be, myhealthviewer.be of mijnburgerprofiel.be.
Leopoldsburg - Landbouwers moeten van stookolie naar aardgasZoom Het gasnetbedrijf Fluxys tracht landbouwbedrijven te motiveren door landbouwers die omschakelen van stookolie naar aardgas, een financiële duw te geven. Hiervoor richtte het bedrijf een exclusief subsidiefonds op. Om het traject van de eerste interesse tot concrete omschakeling te realiseren, begeleidt de provincie Limburg in het project ‘Nieuwe energie voor de landbouw van morgen’ 30 land- en tuinbouwbedrijven in hun omschakelingsproces. Door 34.000 euro te voorzien (gelijk verdeeld (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Vakantiebestemmingen kleuren roderZoomVandaag zijn de nieuwe kleurenzones bekendgemaakt waarmee op Europees vlak wordt aangegeven in hoeverre een land te kampen heeft met coronabesmettingen. Grote delen van Spanje kleuren donkerrood, de zuidelijke helft van Frankrijk kleurt rood en steeds meer gebieden in Italië gaan naar oranje. Hier kunt u lezen wat dat betekent voor mensen die op vakantie gaan of uit vakantie terugkeren.

Gepeperde rekening voor twintiger

Donderdag 29 juli 2021
Leopoldsburg - Gepeperde rekening voor twintiger24 maanden cel en een boete van 1.000 euro: dat is de straf voor een twintiger uit Balen die terechtstond voor een resem feiten. Hij stak onder meer een man uit Leopoldsburg met een injectienaald in de hals.
Leopoldsburg - Ondertussen, op de Olympische Spelen...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Martha Peeters overleden

Donderdag 29 juli 2021
Leopoldsburg - Martha Peeters overledenMartha Peeters uit Leopoldsburg, weduwe van Gerard Sas (†1995) is overleden. (° Paal op 3 december 1927 † Leopoldsburg op 27 juli 2021).
Begroeting: vrijdag 30 juli 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 18.30 tot 19 u.
Uitvaart: zaterdag 31 juli 2021 in intieme kring in de aula van het uitvaartcentrum Convents

Fietsster (69) aangereden

Woensdag 28 juli 2021
Een 69-jarige vrouw uit Bocholt is gewond geraakt toen zij op het kruispunt van de Lommelsesteenweg en de Capucienenstraat werd aangereden. Zij is naar het ziekenhuis in Mol gebracht.
Leopoldsburg - Olympische Spelen: Wout is er klaar voor!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Olympische Spelen: de plank...

Dinsdag 27 juli 2021
Leopoldsburg - Olympische Spelen: de plank...Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Op de Beringsesteenweg zijn materialen gestolen op een werf. De diefstal is vandaag vastgesteld.
Leopoldsburg - Opruimracties zwerfvuil via MooimakersZoomDe afgelopen dagen werd ons land op zijn kop gezet door de ravage die de overvloedige regenval heeft veroorzaakt. Nu het water zich terugtrekt, wordt het achterblijvende klein en groot afval erg zichtbaar. Samen met de betrokken partners, zoals de getroffen lokale besturen en hun afvalintercommunales, de OVAM, De Vlaamse Waterweg en Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir worden er opruimacties georganiseerd om het achtergelaten zwerfafval op te ruimen. Mooimakers voorziet een overzicht van waar en wanneer deze acties plaatsvinden. Wil jij helpen opruimen? Kijk dan via deze link voor de opruimacties.

Vernieuwing Nikelaan

Dinsdag 27 juli 2021
Kort nieuws van bij de buren
Leopoldsburg - Vernieuwing NikelaanZoomVanaf volgende week vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer gedurende een maand het wegdek van een gedeelte van de Nikelaan (N156) in Meerhout. Om de kwaliteit en het rijcomfort te verbeteren, wordt de oude betonbaan opgebroken en vervangen door een rijweg in asfalt. Tijdens de werken loopt er een omleiding voor doorgaand verkeer over de E313 via de complexen ’25 Ham’ en ’24 Geel-Oost’.     
In de eerste fase, de groene zone op de kaart, wordt er vanaf 3 (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (3)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Mussenwerkgroep Limburg zoekt helpende handenZoomMussen zijn oh zo mooie acrobaten in onze tuinen. Hun aantallen gaan echter sterk achteruit. De Mussenwerkgroep Limburg zoekt daarom vrijwilligers die in hun provincie mee willen helpen om de mussen te ondersteunen. Help jij graag mee de mussenpopulatie in Limburg beschermen? Stuur dan snel naar afdelingenteam[!]vogelbescherming.be (foto: Frido Van Hertum)
Leopoldsburg - Atalanta, meest gespotte vlinderZoomVan 3 tot 25 juli 2021 liep de Grote Vlindertelling van Natuurpunt. Die kwam langzaam op gang. De eerste twee weken waren nat en koel, maar halfweg juli werd het warmer en droger en dat leidde tot 26.600 enthousiaste tellers. De atalanta werd dit jaar in 14.595 tellingen gemeld, en staat daarmee op nummer één. Klein koolwitje en dagpauwoog vervolmaken de top 3.

Opgepast voor valse mails

Maandag 26 juli 2021
Leopoldsburg - Opgepast voor valse mailsZoomMinister van Volksgezondheid Wouter Beke waarschuwt voor phishingmails die momenteel de ronde doen. Het gaat om mails over het Covid-certificaat dat moet opgevraagd via My e-Box. Met een frauduleuze link proberen op die manier persoons- en bankgegevens van de ontvanger los te krijgen. De mails zijn zeer geloofwaardig opgemaakt in de huisstijl van het Agentschap Zorg en Gezondheid en vermelden ook het logo en de ondertekening door administrateur-generaal Dirk Dewolf.
Leopoldsburg - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (2)Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Olympische Spelen: de nieuwe sporten (1)Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Het lekkerste ijsje

Vrijdag 23 juli 2021
Leopoldsburg - Het lekkerste ijsjeZoomEn Rudy Luys ging mee op zoek naar het lekkerste ijsje van Limburg...

Regen en onweer

Vrijdag 23 juli 2021
Leopoldsburg - Regen en onweerEen depressie trekt traag van Frankrijk naar de Noordzee in de komende 72 uur. De ermee gepaard gaande storingen schuiven over ons land met soms stevige buien, vergezeld van onweer. Daarbij kan er op korte tijd flink wat neerslag vallen. De volgende dagen blijft het erg wisselvallig met geregeld buien en nog steeds kans op onweer. Het wordt daarbij ook een graadje koeler.
Vandaag is het aangenaam en warm zomerweer met maxima rond 25 graden. Het is de laatste dag op rij met droog weer. (…) Het hele nieuwsbericht

Geen Pukkelpop dit jaar

Vrijdag 23 juli 2021
Leopoldsburg - Geen Pukkelpop dit jaarZoom                                                                              (Cartoon: Fobie)

Opgepast: code oranje

Vrijdag 23 juli 2021
Leopoldsburg - Opgepast: code oranjeVoor de komende dagen voorspelt het KMI neerslag in het hele land, die op sommige plaatsen intens kan zijn of gepaard kan gaan met onweer. Dit weekend geldt daarom code oranje.

Willy Claes overleden

Donderdag 22 juli 2021
Leopoldsburg - Willy Claes overledenDinsdag is Willy Claes overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Piquer. Hij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Rustig zomerweer

Donderdag 22 juli 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Rustig zomerweerOnder invloed van een hogedrukgebied, uitgestrekt van Schotland tot over onze streken, overheerst een stabiele atmosfeer. Er is weinig wind en het is vooral droog. Een storing in de golf van Biskaje trekt de volgende dagen naar het noorden en bereikt onze regio in het weekend. De neerslagkansen nemen toe en het wordt bovendien onweerachtig. Er is weinig verandering in de temperaturen.
Vandaag houdt het zomerweer aan. De zon overheerst, al zijn er ook een aantal stapelwolken. Deze (…) Het hele nieuwsbericht

Nederlander mee in ruimtereis

Dinsdag 20 juli 2021
Leopoldsburg - Nederlander mee in ruimtereisZoomDe kijk van Fobie op de ruimtereis van Jeff Bezos en zijn jonge Nederlandse medereiziger…
In 2020 telde Limburg het hoogste aantal leefloners van het decennium. Tussen 2010 en 2020 was het aantal leefloners in Limburg het laagst in 2012 (1.921). Vanaf dat jaar steeg het van jaar tot jaar, tot het hoogste cijfer in 2020 (3.528). Het aantal equivalent leefloners in Limburg was in dezelfde periode het hoogst in 2011 (862), om erna jaarlijks te dalen tot het laagste cijfer in 2017 (186). Sinds dat jaar stijgt het opnieuw elk jaar, tot 229 in 2020. In 2020 waren er vijf gemeenten die het aantal (equivalent) leefloners per 1.000 inwoners van Limburg overschreden: Hasselt, Tongeren, Genk, Sint-Truiden en Bocholt.
Leopoldsburg - Koe gered die 100 km was meegesleurdZoom
Nederlandse koe gered die 100 km was meegesleurd. Fobie zag het zo.

Nar Wellens overleden

Dinsdag 20 juli 2021
Leopoldsburg - Nar Wellens overledenNar Wellens uit Heppen, echtgenoot van Maria Peeters is overleden. (° Heppen op 11 mei 1928 - † Leopoldsburg op 18 juli 2021)
Begroeting: donderdag 22 juli 2021 - funerarium - Beringen-Mijn van 19 tot 19.30 u.
Uitvaart: vrijdag 23 juli 2021 in intieme kring in de parochiekerk te Korpsel.

Veel helpende handen

Maandag 19 juli 2021
Leopoldsburg - Veel helpende handenZoomRode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique hebben eind vorige week de handen in elkaar geslagen om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen mee te organiseren, samen met het Nationaal Crisiscentrum en andere NGO’s.  Via het nationale rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kunnen zowel privé-personen als bedrijven giften storten. Tot op maandagochtend werd hier voor een bedrag van € 3.900.000 aan giften op gestort.
Mensen die zelf mee willen helpen met de taken (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Dag van nationale rouw in de mediaZoomOp dinsdag 20 juli, de dag van nationale rouw, staat het hele land stil bij de historische overstromingen van de voorbije dagen. De solidariteit met de slachtoffers van de watersnood is groot. DPG Media (o.a. VTM, HLN, Q-Music) ondersteunt daarom deze hartverwarmende initiatieven. Onder de noemer ‘Helpende Handen’ brengen de verschillende DPG Media-merken verhalen van verbondenheid, hoop en veerkracht na het verwoestende noodweer. Ook de spot die oproept tot steun aan de (…) Het hele nieuwsbericht

1-minuut stilte bij De Lijn

Maandag 19 juli 2021
Leopoldsburg - 1-minuut stilte bij De LijnZoomDe medewerkers van De Lijn houden morgen om 12.01 uur een minuut stilte voor de slachtoffers van de overstromingen die België hebben getroffen. Als blijk van medeleven aan de slachtoffers, leggen de medewerkers van de vervoermaatschappij dinsdaggmiddag om 12.01 uur een minuut het werk stil. Om de veiligheid van de reizigers en andere weggebruikers niet in het gedrang te brengen, stoppen de chauffeurs dan aan hun eerstvolgende halte. Daar leggen ze de motor gedurende een minuut stil. Ook de overige medewerkers zullen dinsdagmiddag een minuut stilte houden.
Leopoldsburg - Roedel zwerft over Noord-LimburgZoomDe zogenaamde roedel van Hechtel-Eksel heeft een groot territorium, dat blijkt uit het onderzoek van het Instituut van Natuur en Bos. En dat is een groot stuk van Noord-Limburg, zien we op onderstaand kaartje. "De wolven van de roedel Hechtel-Eksel hebben hun territorium aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met de periode toen wolvin Naya er nog was. De oppervlakte is nu zo’n 400 km², wat als behoorlijk groot moet worden beschouwd. In Duitsland zijn de territoria doorgaans (…) Het hele nieuwsbericht
Roedel zwerft over Noord-Limburg
Zoom

Pech voor inbrekers

Zondag 18 juli 2021
Onbekenden poogden een woninginbraak te plegen aan de Kerkhovenweg. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg gisterenavond melding van de feiten.
Leopoldsburg - Wacht met inzamelen van goederen!Naar aanleiding van de watersnood in ons land zijn er zeer veel blijken van solidariteit. Het zijn één voor één prachtige blijken van steun en medeleven. Er worden enorm veel inzamelingsacties op poten gezet door burgers, verenigingen of bedrijven. Er is op dit moment echter geen zicht op welke goederen waar precies nodig zijn. De focus van de lokale overheden en hulpdiensten ligt nog steeds op de acute fase. Er zijn nog steeds mensen vermist en er zijn nog acties nodig in het kader van de (…) Het hele nieuwsbericht

Solidariteitsactie Rode Kruis

Zaterdag 17 juli 2021
Leopoldsburg - Solidariteitsactie Rode KruisZoomRode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen te coördineren. Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kunnen er vanaf nu giften gestort worden die zullen gebruikt worden om concrete hulp te bieden aan de getroffenen van de ramp.
Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook. "Naast de concrete hulp die we (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Koningspaar bezocht overstroomd gebiedZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

En waar zijn de wolven?

Vrijdag 16 juli 2021
Leopoldsburg - En waar zijn de wolven?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - Bisschop roept op tot solidariteitDe onmacht van mensen die “hebben en houden” verliezen door de overstromingen van deze dagen, is hartverscheurend. Ze doet ons meteen ook denken aan zoveel leed van mensen wereldwijd. Deze gebeurtenissen tonen ons hoe klein we zijn tegenover de natuurelementen maar evenzeer maken ze ons tot getuige van medeleven en solidariteit. We bewonderen de inzet van families en buren, van hulpdiensten en van verantwoordelijken op alle niveaus, aldus mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt." Wie (…) Het hele nieuwsbericht

Maasdorpen geëvacueerd

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
Vanwege het toenemende risico op overstroming van de Maas heeft de provinciale crisiscel vanavond aangedrongen op de evacuatie van de inwoners van de Maasdorpen Meeswijk, Leut en Vucht-dorp. 
De Nederlandse regering heeft de wateroverlast in Nederlands-Limburg inmiddels tot "nationale ramp" uitgeroepen.
Leopoldsburg - Ondertussen, in de vaccinatiecentra...ZoomGrapje! (Cartoon: Fobie)

Ruiten ingegooid

Donderdag 15 juli 2021
Leopoldsburg - Ruiten ingegooidOp de Nicolaylaan hebben onbekenden wellicht dinsdagnacht een aantal ruiten ingegooid. Dat werd gisternamiddag vastgesteld. Bij de lokale politie werd klacht ingediend. 
De gemeentebesturen krijgen veel vragen over coronacertificaten. Maar die kunnen zij niet leveren. Hoe kan je aan zo'n certificaat geraken, nadat je gevaccineerd bent?
- via de CovidSafe-app, te downloaden via https://covidsafe.be/
- via de website www.mijngezondheid.belgie.be
- telefonisch via het nummer 078 78 78 50.
Meer info via https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat
Het is maar dat je 't weet
Leopoldsburg - Impact wateroverlast  op afvalophalingDe wateroverlast heeft in enkele Limburgse gemeenten een impact op de ophaling van het afval, meldt Limburg.net. Alle ophaalwagens zijn vanochtend uitgereden maar sommige straten zijn niet berijdbaar of werden afgesloten door de hulpdiensten. De ophaalwagens van Limburg.net doen al het nodige om zoveel mogelijk afval toch op te halen. In straten of wijken die niet toegankelijk zijn door wateroverlast kan het afval echter niet opgehaald worden. Aan het einde van de dag wordt in kaart (…) Het hele nieuwsbericht

Toerisme in Limburg

Donderdag 15 juli 2021
Leopoldsburg - Toerisme in LimburgZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Studietoelage aanvragen

Donderdag 15 juli 2021
Het is maar dat je 't weet
De kosten om te studeren kunnen hoog oplopen. Om iedereen de kans te geven om hoger onderwijs te volgen, geeft de Vlaamse overheid in bepaalde gevallen een studietoelage. Deze kan je nu aanvragen voor academiejaar 2021-2022. Alle informatie over wat je moet doen vind je op www.studietoelagen.be.

Inbraak in Martelarenstraat

Woensdag 14 juli 2021
In de Martelarenstraat drongen dieven binnen in een tuinhuis. De inbraak is gisterennamiddag vastgesteld.

Geniet van de vakantie!

Woensdag 14 juli 2021
Leopoldsburg - Geniet van de vakantie!Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Veel regen, nadien zomer

Dinsdag 13 juli 2021
Leopoldsburg - Veel regen, nadien zomerEen depressie trekt van Frankrijk naar Duitsland en blijft de volgende dagen nabij ons land rondtollen. De bijbehorende storing komt over onze streken te liggen en zorgt voor langdurige en overvloedige regenval. De weermodellen geven indicatie van 80 tot lokaal 100 mm hemelwater. Nadien kan een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren stilaan het weer onze regio beïnvloeden en volgt er een periode met droog, vrij zonnig en vooral ook warm weer.
Morgen bevindt een storing zich over (…) Het hele nieuwsbericht

Alle kinderen testen op kamp?

Dinsdag 13 juli 2021
Leopoldsburg - Alle kinderen testen op kamp?Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

KMI kondigt 'code oranje' af

Dinsdag 13 juli 2021
Leopoldsburg - KMI kondigt 'code oranje' afHet KMI voorspelt zeer veel regen voor de komende dagen en heeft daarom voor bepaalde delen van het land, waaronder Limburg, code oranje afgekondigd. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd en kan gebeld worden voor niet-levensbedreigende hulp (wateroverlast, stormschade...). Zo blijft het noodnummer 112 vrij voor de echt levensbedreigende noodoproepen.
Leopoldsburg - Een 'probeerabonnement' van De LijnLeerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs kunnen ook dit jaar een gratis abonnement van De Lijn krijgen voor de maand september. Ouders met kinderen geboren in 2009 hebben een brief ontvangen met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen. Registreren ze zich voor 17 augustus met het rijksregisternummer van hun kind op delijn.be/probeeractie, dan ontvangen ze het probeerabonnement per post in augustus. Voor kinderen die niet geboren zijn in 2009, maar ook (…) Het hele nieuwsbericht

Rik Vanderhaeghe overleden

Dinsdag 13 juli 2021
Leopoldsburg - Rik Vanderhaeghe overledenVrijdag overleed Rik Vanderhaeghe. Hij was 75 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Vital Rawoe overleden

Dinsdag 13 juli 2021
Leopoldsburg - Vital Rawoe overledenZaterdag is Vital Rawoe overleden. Hij was 84 jaar, woonde in Oudsbergen en was afkomstig uit Leopoldsburg. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Zijn urne wordt begraven op de begraafplaats van Leopoldsburg. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Meeuwen.
Leopoldsburg - De ruimtereis van Richard BransonZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)
In de periode 2011-2021 was het aantal openstaande vacatures in Limburg het laagst in 2015 (1.940). Sinds dat jaar ging het aantal van jaar tot jaar de hoogte in, met een voorlopige piek van 4.921 begin 2020. De grootste jaarlijkse stijging deed zich voor tussen begin 2017 en begin 2018, toen we een toename met 39,4% (van 2.897 naar 4.038) noteerden. Tussen begin 2020 en begin 2021 viel het aantal openstaande vacatures in onze provincie terug van 4.921 naar 4.069. Dat is een daling met 17,3%, de op één na sterkste van het voorbije decennium. Tussen begin 2012 en begin 2013 viel het aantal openstaande vacatures nog sterker terug (met 30,1%). (Bron provincie Limburg)

Oplichters actiever dan ooit

Maandag 12 juli 2021
Leopoldsburg - Oplichters actiever dan ooitHet aantal oplichtingspogingen blijft maar aanhouden en de criminelen mikken daarbij op een breed publiek. Zo krijgen mensen nog steeds mails en sms-en zowel vanuit zogenaamde de FOD-financiën over belastingtegoeden en coronatussenkomsten, maar ook dat ze nog een openstaande boete hebben, of van Proximus dat nog een deel van de rekening moet betaald worden, ... Nu blijken ook mailadressen van deurwaarderskantoren gehackt te zijn, waarmee mensen afgedreigd worden om betalingen te doen zoniet volgt een (…) Het hele nieuwsbericht

De waarheid over 1302

Zondag 11 juli 2021
Vandaag is het 11 juli. Vlaamse feestdag, dank zij de Guldensporenslag van 11 juli 1302. Is die feestdag terecht? Neen, schrijft Peltenaar Piet Peters op zijn website leugensvan1302.be. Volgens hem was de slag bij Woeringen op 5 juni 1288 veel belangrijker voor Vlaanderen: "Woeringen 1288 is een gewonnen veldslag die effectief leidt tot definitieve gebieds- en machtsuitbreiding en volledig nieuwe machtsverhoudingen in het grote gebied van Maas, Roer, Moezel en Rijn. Kortrijk 1302 daarentegen is wel een gewonnen veldslag, maar het resultaat wordt op korte termijn (1304) volledig ongedaan gemaakt. Vlaanderen beleeft daarna de zwartste tijd uit heel zijn geschiedenis," schrijft hij. 
Door mijn tuinbril
Leopoldsburg - Je kunt een bloem niet openpeuterenZoomVroeger als kind wou ik de natuur soms een handje helpen, dan zocht ik een bloemknop die bijna open was. En die maakte ik dan open. Al direct merkte ik dat dit helemaal niet mogelijk was. De bloem ging kapot, of werd beschadigd. Vanaf dat moment begon ik te beseffen dat het ook anders zou moeten kunnen. Net als ieder mens komt het niet binnen wanneer je hem vertelt wat hij of zij ‘moet’ doen. Ik begon daarentegen de plant water te geven, ik zocht op welke bodem hij nodig had en van wat voor (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Discotheken weer open in Frankrijk...Zoom (Cartoon: Fobie)

Frieda Corthouts overleden

Zaterdag 10 juli 2021
Leopoldsburg - Frieda Corthouts overledenGisteren is Frieda Corthouts overleden, de levenspartner van Gommaire Ooms. Zij was 69 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur).

Antoon Waelburgs overleden

Zaterdag 10 juli 2021
Leopoldsburg - Antoon Waelburgs overledenGisteren is Antoon Waelburgs overleden, de echtgenoot van Georgette Vereecke. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Code geel: onweer

Zaterdag 10 juli 2021
Leopoldsburg - Code geel: onweerHet KMI geeft code geel. Zaterdagnamiddag en -avond trekken er regen- en onweersbuien over het hele land. Lokaal kunnen deze buien intens zijn en kan er veel neerslag op korte tijd vallen. Het noodnummer 1722 wordt geactiveerd.

Nog altijd wisselvallig

Zaterdag 10 juli 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Nog altijd wisselvalligDepressies, storingen en buienlijnen bevinden zich dicht in onze buurt. Het blijft dan ook nog een aantal dagen erg wisselvallig, waarbij ook de temperaturen wat tegenvallen. Tussendoor zijn er wel af en toe zonnige momenten. Op de lange termijn lijkt het hogedrukgebied der Azoren een uitloper uit te rollen naar onze streken. We zijn dan echter al in de helft van de maand.
Vandaag is er al  in de ochtend veel bewolking en komen er stilaan enkele buien opzetten. Vooral na de (…) Het hele nieuwsbericht

André Biscop overleden

Vrijdag 9 juli 2021
Leopoldsburg - André Biscop overledenGisteren is André Biscop overleden, de echtgenoot van Paula Vleugels. Hij was 74 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot. Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans.

Magrietje Rener overleden

Donderdag 8 juli 2021
Leopoldsburg - Magrietje Rener overledenVandaag is Magrietje Rener overleden, de weduwe van François Bogaerts. Zij was 84 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in aula De Vloot aan de Koningin Louisa Marialaan, gevolgd door de bijzetting op de plaatselijke begraafplaats.

Normale temperaturen

Donderdag 8 juli 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - Normale temperaturenEen depressie nabij Schotland zorgt voor een zuidwestelijke tot zuidelijke luchtstroming over onze streken. Daarbij is de luchtmassa onstabiel en kunnen lokale buien ontstaan. Bovendien trekt op tijd en stond een storing voorbij en komt er meer neerslag opzetten. Voorlopig komt er nog geen einde aan dit wisselvallige weer. Het positieve nieuws komt er van de temperaturen, die zijn normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is het droog in de ochtend met opklaringen. Vanuit het zuidwesten (…) Het hele nieuwsbericht

Kuddewaakhonden tegen de wolf

Woensdag 7 juli 2021
Om vee te beschermen tegen de wolf worden binnenkort ook in de Nederlandse provincie Noord-Brabant kuddewaakhonden ingezet. In Nederland blijkt in de schapenhouderij een grote behoefte te zijn aan meer preventieve voorbeeldprojecten voor zowel veilige nachtkralen als de inzet van kuddewaakhonden. Lees meer bij naturetoday.com.
Leopoldsburg - Ondertussen, op het EK voetbal...Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Irène Aerts overleden

Dinsdag 6 juli 2021
Leopoldsburg - Irène Aerts overledenGisteren is Irène Aerts overleden. Zij was 91 jaar. Het afscheid, gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats, vindt in intieme kring plaats.

Een nieuwe fietsbeleving!

Maandag 5 juli 2021
Leopoldsburg - Een nieuwe fietsbeleving!Zoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Het virus is er nog altijd

Zondag 4 juli 2021
Leopoldsburg - Het virus is er nog altijdZoom                                                                          (Cartoon: Fobie)

Nu 'Fietsen door de heide'

Zondag 4 juli 2021
Toerisme
Leopoldsburg - Nu 'Fietsen door de heide'ZoomOp de Weg naar Zutendaal in Maasmechelen is vandaag 'Fietsen door de Heide' geopend, een nieuwe belevingsroute die een extra attractiepool voor het fietstoerisme in Limburg moet vormen. Passanten krijgen er een kijk op het Nationaal Park Hoge Kempen en worden voor een stuk met het mijnverleden geconfronteerd.
Na "Fietsen door het Water" in Bokrijk en "Fietsen door de Bomen" in het Bosland in Hechtel-Eksel is "Fietsen door de Heide" de derde toeristische topper in Limburg voor fietstoeristen. De (…) Het hele nieuwsbericht
Leopoldsburg - Vaccinatieschema's opnieuw aangepastZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Leopoldsburg - F16 tegen loods op vliegveld LeeuwardenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Exit Rode Duivels

Zaterdag 3 juli 2021
Losse Flodders door Martin Vanierschot
Leopoldsburg - Exit Rode DuivelsOnze nationale vlag heeft haar gele en rode kleur verloren. Wat overblijft is zwart, de kleur van de rouw. Ik ben vandaag al eens buiten onder de mensen geweest en er hangt een gelaten sfeer. Ik ben ook ontgoocheld dat de Rode Duivels uitgeschakeld zijn , maar ik vind het nog veel erger voor deze “gouden” generatie dat ze alweer geen prijs pakken. We staan wel nummer één op de wereldranglijst maar dat geeft een vertekend beeld van de werkelijke waarde van ons nationaal elftal. We hebben de (…) Het hele nieuwsbericht

Onweerachtig

Zaterdag 3 juli 2021
Weerbericht
Leopoldsburg - OnweerachtigEen omvangrijke depressie ten westen van het Verenigd Koninkrijk is verantwoordelijk voor een erg wisselvallig en onstuimig weekend, althans wat het weer betreft. Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan, al lijkt het op het einde van de week een stuk rustiger en droger te worden.
Vandaag is het drukkend warm. Het kwik kan oplopen tot 25 of 26 graden en de luchtvochtigheid is erg hoog. Er is wat zon, maar er zijn ook talrijke stapelwolken. Na de middag en in de avond komen er buien (…) Het hele nieuwsbericht

België uitgeschakeld op EK

Zaterdag 3 juli 2021
Leopoldsburg - België uitgeschakeld op EKZoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

België uitgeschakeld op EK

Vrijdag 2 juli 2021
Leopoldsburg - België uitgeschakeld op EKZoomDe Rode Duivels hebben vanavond met 2-1 verloren van Italië en zijn uitgeschakeld voor het Europees kampioenschap. Het was een mooie en spannende wedstrijd, waarbij de Belgen in de tweede helft enkele open doelkansen misten. Het enige Belgische doelpunt werd uit penalty gescoord door Lukaku. 
Leopoldsburg - Je afspraak voor de prik verplaatsen?Je tweede prik AstraZeneca verplaatsen van 12 naar 8 weken? In het vaccinatiecentrum van Leopoldsburg/Ham kan je een nieuwe afspraak inboeken op 15, 16 of 20 juli. Je vindt meer info op https://www.leopoldsburg.be/tweede-prik-astrazeneca.
Probeer zoveel mogelijk zelf je afspraak aan te passen, want de wachttijden in het callcenter van het vaccinatiecentrum lopen hoog op.
Leopoldsburg - Tickets voor buurtbewoners voor airshow SanicoleZoomAls inwoner van Hechtel-Eksel of Leopoldsburg kan je met korting tickets aankopen voor de International Sanicole Airshow op 10, 11 en 12 september. Per inwoner kan je één ticket aankopen aan € 10,00 exclusief kosten. In het bestelproces dien je je rijksregisternummer in te geven als controle voor je woonplaats. Let op: je moet voor elke persoon een aparte bestelling doen, dus een gezin dat met 4 personen komt moet 4 aparte tickets bestellen. Kinderen jonger dan 8 jaar mogen gratis binnen.
Leopoldsburg - Versterking voor K ESK LeopoldsburgZoomK ESK Leopoldsburg heeft (voorlopig?) 9 nieuwe spelers aangetrokken: Robin Van Ruysseveldt (Ham United), Kenneth Kenens (Helson), Yarne Ieroianni (RC Peer), Abdulsamed Kazan (KVK Beringen), Mursel Koseer (Turkse FC),  Mustafa Koseer (Turkse FC), Francisco Ndongala (KVK Beringen), Stef Pluymers (Helson) en Adenie Saverio (vrije speler).
Leopoldsburg - Limburg krijgt droogtecoördinatorZoomOm in de toekomst een structureel, weloverwogen antwoord te kunnen bieden op droogte en waterschaarste, werkte de provincie Limburg sinds 2019 samen met de Bodemkundige Dienst van België, KU Leuven en VUB aan een studie die de waterbalans (het wateraanbod en de watervraag)  van de hele provincie in kaart brengt en inschat in welke Limburgse regio’s watertekorten kunnen optreden. Op basis daarvan wordt momenteel een dynamisch actieplan met structurele ingrepen uitgewerkt om waterschaarste zoveel mogelijk te voorkomen. Recent aangeworven droogtecoördinator, Nathalie Leynen, zal de Limburgse droogteaanpak coördineren en de gemeentebesturen en andere stakeholders hierbij ondersteunen.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen