Het overige nieuws

Sporting NeLo maakt morgen de verplaatsing naar HC Eynatten, dat er alles aan zal proberen te doen om Sporting zijn eerste nederlaag in de play-downs te bezorgen. Sporting daarentegen is vol vertrouwen na de voorbije wedstrijden zonder nederlaag en wil dat nog een tijdje zo houden. De wedstrijd start om 20u30 in het Sportzentrum Eynatten, Lichtenbuscher Strasse 24 in Eynatten.
En zaterdagnamiddag om 17u00 speelt Sporting de halve finale van de handbalbeker in de Eburonenhal in Tongeren (…) Het hele nieuwsbericht

Morgen Koninginnedag

Zondag 29 april 2012
In Nederland is het morgen Koninginnedag. Mocht u van zin zijn daar naartoe te gaan: vertrek op tijd en keer laat terug, anders riskeert u in grote verkeersproblemen terecht te komen. In Eindhoven alleen al verwacht men morgen 150.000 bezoekers. We zijn geneigd te zeggen: als u er niet per se moét zijn, blijf er dan weg! Overigens zal het ook in andere gemeenten druk zijn. Dat komt, zegt onze (Nederlandse) medewerker Josh Vandijck, omdat Nederlanders op Koninginnedag een soort garageverkoop mogen houden. Ze mogen dan al hun "rommel" verkopen. Velen doen dat ook om met de opbrengst een feessie te bouwen.
Lommel - Jumping Lommel tijdens drie weekendsZoomWist u dat in Lommel zoveel ruiters en amazones hun thuisbasis hebben? Denk aan Evy & Romy Morssinkhof, Dries & Jerom Dekkers, Ines Michael & Danny Van den Bosch, Jan & Wout Vlemmix, Jens Vandenberk... Niet te verwonderen dat men er graag een jumping organiseert. Dit en volgend weekend kunt u GRATIS gaan kijken naar de Jumping Lommel, een prachtig ruiterevenement. Het is een jumpingwedstrijd op nationaal (dit weekend) en internationaal (eerste weekend mei) niveau die dit jaar voor de tweede maal plaatsvindt op de evenementenweide aan de Balendijk. Dit jaar voor het eerst op CSI 3* niveau in het tweede weekend van mei! Het volledige programma vindt u hier.

Handbal: Sporting klopt Atomix

Zondag 29 april 2012
Lommel - Handbal: Sporting klopt AtomixZoomSporting NeLo blijft ook na de 6e wedstrijd in de play-downs aan de winnende hand. Gisteravond versloeg het Atomix Haacht met 42-23. Sporting nam onmiddellijk een vliegende start tegen Haacht en liep meteen enkele doelpunten uit, 6-2 na 10 min en 11-4 na 20 min. Ideaal voor coach Nijdam om een algemene troepenschouw te houden met het oog op de komende wedstrijden. Robert wisselde vlotjes door en gunde iedereen voldoende spelgelegenheid. Haacht was niet bij machte om een vuist te maken en de rust werd bereikt met 18-9.
De tweede helft bleef het eenrichtingshandbal en Sporting dreef het verschil vrij makkelijk op, 29-12 na 40 min en 35-18 na 50 min wedstrijd.

Morgen is het Vlaamse Molendag

Zaterdag 28 april 2012
Morgen is het de Vlaamse Molendag en dan kunt u tussen 10 en 17 uur volgende molens, al dan niet in werking, bezoeken: de Sevensmolen in Kaulille, de Voorste Luysmolen in Bocholt, de Stermolen in Eksel, de Napoleonsmolen in Hamont, de Rosmolen in Lommel, de Sevensmolen en de Bemvoortmolen in Overpelt, en de Lilse Meulen in Sint-Huibrechts-Lille. De toegang is gratis!
Meer info
Lommel - Met de groeten uit het NatuurhulpcentrumZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden afgelopen week 113 kameleons uit Burundi opgevangen die in beslag waren genomen op doorreis naar een particulier in Tsjechië. De kameleon op de foto - vindt u zijn oogje? - is er één van. Een kameleon is een prachtig dier. Wie de pagina bij Wikipedia leest vraagt zich op den duur af of er wel twee dezelfde zijn... (Foto Natuurhulpcentrum)

Charlotte Wijnants overleden

Vrijdag 27 april 2012
Lommel - Charlotte Wijnants overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Charlotte Wijnants overleden, de weduwe van Jef Slagmolen. Ze was 74 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst in besloten kring in het funerarium.

Frans Berckmans overleden

Woensdag 25 april 2012
Lommel - Frans Berckmans overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Frans Berckmans overleden, de weduwnaar van Stans Berckmans. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Aanstaande zaterdag 28 april speelt handbalclub Sporting NeLo de zesde wedstrijd in de play-downs tegen Atomix Haacht. Sporting is sedert haar vijfde opeenvolgende overwinning van vorige week ook mathematisch zeker van een verlengd verblijf in 1e nationale en kan deze wedstrijd dan ook zeker gebruiken als voorbereiding op de halve finale van de Beker van België. Voor Atomix wordt het moeilijk om zich nog te redden, maar de club zal uiteraard blijven strijden om de degradatie alsnog te ontlopen.
Voor de supporters nog dit: omwille van het Europees Muziekfestival in Neerpelt wordt de wedstrijd gespeeld in de nieuwe stedelijke sporthal van Lommel. De wedstrijd start al om 17u30.

Naar Hongarije via Eindhoven

Dinsdag 24 april 2012
Vanaf 15 december kunnen reizigers rechtstreeks van Eindhoven Airport naar het Hongaarse Debrecen vliegen met Wizz Air. Die luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd dat ze twee keer per week, op dinsdag en zaterdag, gaat vliegen naar de tweede grootste stad van Hongarije. Dat zal gebeuren met een Airbus A-320 die 180 zitplaatsen heeft. Wizz Air verwacht naast zakelijke reizigers ook toeristen op deze route. Debrecen is gelegen in het oosten van Hongarije.

Karel Van Bommel overleden

Zaterdag 21 april 2012
Lommel - Karel Van Bommel overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Karel Van Bommel overleden, de weduwnaar van Suska Vanden Berk. Hij was 79 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum.

Burgemeesters waren in Brussel

Donderdag 19 april 2012
Verschillende vervoersassen, zowel over de weg (Noord-zuid, omleidingsweg Neerpelt), als over het spoor (Spartacus lijn 3, doortrekking spoorlijn Mol tot in Hamont of zelfs over de grens tot in Weert) en langs het water (verhogen capaciteit van de sluizen Blauwe Kei en Lozen) moeten verder ontwikkeld worden om deze dynamische regio alle kansen te geven Omdat voor deze verschillende dossiers ook dikwijls meerdere ministers bevoegd zijn en het soms zelfs gaat over andere beleidsniveaus, legden (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Woensdag 18 april 2012
Lommel - Gratis naar... JazzCase?ZoomMet het concert van het Ewout Pierreux Quintet wordt morgenavond in Dommelhof het vijfde seizoen van JazzCase beëindigd. Van op deze plaats daarom al een virtueel bloemstuk voor organisator Cees van de Ven, want wat hij in die vijf jaar met zijn jazzconcerten in Dommelhof gerealiseerd heeft, verdient een grote pluim! Nu al zijn we benieuwd naar wat het nieuwe seizoen zal brengen.
Pianist Ewout Pierreux is vooral bekend als lid van het Tutu Puoane Quartet, maar hij speelt ook in het Peer (…) Het hele nieuwsbericht
"Waar blijven onze politici?" vroegen we ons op 8 februari af in een zeldzaam redactiestandpunt. Wel, de politici hebben de boodschap begrepen: morgenvroeg gaan de negen Noord-Limburgse burgemeesters aan Vlaams minister-president Kris Peeters een brief overhandigen waarin ze vragen de effectieve ontsluiting van Noord-Limburg in de feiten prioritair te maken in het Vlaamse mobiliteitsbeleid en eindelijk na zoveel jaren tot daden en actie op het (…) Het hele nieuwsbericht

Musica zoekt vrijwilligers

Dinsdag 17 april 2012
Musica is een impulscentrum voor muziek en organiseert vanuit Neerpelt vernieuwende culturele initiatieven voor jong en oud, zowel voor professionele muzikanten als liefhebbers. Voor projecten zoals Dag Oude Muziek, Samhain en Awakening Woods is Musica op zoek naar vrijwilligers. Tot het takenpakket behoren o.a.  tickets controleren, bezoekers wegwijs maken, zaalbewaking, logistieke ondersteuning, enz. Hebt u zin om mee te werken aan de culturele evenementen van Musica? Meld u dan aan via info[!]musica.be of via het inschrijvingsfomulier.
Lommel - Basket: Lommel kampioen in 2de ProvincialeDe slag der titanen in de tweede provinciale van het basket is afgelopen weekend uitgedraaid op een overwinning voor Lommel. De wedstrijd tussen Overpelt en Lommel eindigde wel op 52-49, waardoor beide ploegen in de rangschikking evenveel punten totaliseerden, maar voor de titel tellen de onderlinge confrontaties. En daar scoorde Lommel-Overpelt beter, met 60-50, terwijl Overpelt-Lommel slechts op 52-49 eindigde. Bijgevolg is Lommel kampioen.

Anna Bavencoffe overleden

Maandag 16 april 2012
Lommel - Anna Bavencoffe overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Anna Bavencoffe overleden. Ze was 69 jaar. De uitvaartdienst en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden.
Sporting NeLo heeft gisteren zijn vierde opeenvolgende overwinning behaald in de play-downs, maar zeggen dat zulks gemakkelijk ging in de wedstrijd tegen Visé is de waarheid geweld aandoen. Een verslag van Bruno Ravyts:
De match begon al met een tegenvaller doordat William Roland geblesseerd aan de kant moest blijven, een blessure die hij vrijdag op training had opgelopen. Hierdoor moest coach Nijdam de ploeg enigszins herschikken. Desondanks startte Sporting vrij aardig en hield (…) Het hele nieuwsbericht

Julia Gerards overleden

Zaterdag 14 april 2012
Lommel - Julia Gerards overledenDonderdag is Julia Gerards overleden, de echtgenote van Petrus Bogaerts. Ze was 81 jaar. De uitvaartdienst en crematie zal in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kattenbos.
Lommel - EMJ zoekt nog medewerkers cateringZoomHet muziekfestival zoekt nog vrijwillige medewerkers om bij de catering te helpen. Onderstaande uren zijn nog onderbemand:
Zaterdagavond 28/04 17u45 – 20u00 college Neerpelt
Zondagmiddag 29/04 11u15 -14u00 Campus de Wingerd – KA Overpelt
Zondagavond 29/04 18u45 – 20u00 college
Dinsdagavond 01/05 18u45-20u00 college.
Kandidaten mogen mailen naar emj_catering[!]hotmail.com .
 
Lommel - Zaterdag derby voor de kampioenstitelZoomIn 2de provinciale van het basket heeft zaterdag een echte derby plaats tussen De Bokkerijder Overpelt en K. Kontrol Lommel. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen en beiden kunnen nog kampioen worden. Overpelt moet dan wel met 10 punten winnen van Lommel, maar in het basket is dit niet onoverbrugbaar. Beide ploegen zullen alles in het werk stellen om de titel binnen te halen. De wedstrijd start om 20uur in de sporthal van Campus De Wingerd in de Sint-Jansstraat.
Ter ‘voorbereiding’ gingen meer dan 100 leden en ouders van de Bokkerijders op 4 april naar de Lotto Arena in Antwerpen om daar de Giants te zien winnen van Oostende. Zij weten nu hoe een overwinning smaakt, en zijn op zoek naar een vervolg hierop. Zaterdagavond is de kampioen in 2de provinciale bekend.

Maria Boonen overleden

Donderdag 12 april 2012
Lommel - Maria Boonen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Maria Boonen overleden, de weduwe van François Gielen. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze begraven na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gerard Monten overleden

Woensdag 11 april 2012
Lommel - Gerard Monten overledenIn het rusthuis Hoevezavel is zaterdag Gerard Monten overleden, de weduwnaar van Louisa Theunis en vriend van wijlen Elisa Tullen. Hij was 77 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Morgen om 19 uur is er daar een avondwake.

Hilda Jansen overleden

Dinsdag 10 april 2012
Lommel - Hilda Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Hilda Jansen overleden, de echtgenote van Henri Jansen. Ze was 63 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst in de kerk van Kattenbos. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Maak er een mooie Pasen van

Zondag 8 april 2012
Lommel - Maak er een mooie Pasen vanZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen iedereen een mooie Pasen!

Piet Bax overleden

Donderdag 5 april 2012
Lommel - Piet Bax overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Piet Bax overleden, de echtgenoot van Tilly de Werdt. Hij was 78 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het funerarium in de Schansstraat.
Lommel - Gratis naar Dr. Blue Beat en Buscemi?ZoomVRIJDAGavond wordt het een gezellige muzikale avond in De Posthoorn, met het optreden van skagroep Dr. Blue Beat en vervolgens Squaddra Bossa feat. Buscemi. Reken maar dat de vibes in het rond zullen vliegen! Tickets kosten 14,5 euro of de helft wanneer u student en jonger dan 26 bent. Maar misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan als de bliksem naar vrijetijd[!]hamont-achel.be, vermeld de Internetgazet en brand een kaarsje! Per gemeente mogen we vier vrijkaarten weggeven, en de winnaars worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Morgen Jeugdolympiade in Lommel

Woensdag 4 april 2012
Lommel - Morgen Jeugdolympiade in LommelMede omdat 2012 een olympisch jaar is, organiseerde Bloso van begin januari tot eind maart in samenwerking met honderden scholen, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten de eerste fase van de Jeugdolympiade. Elke deelnemer maakte in deze eerste fase kans op een bronzen medaille in één of in meerdere van deze 10 sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen.
Vanaf deze maand kunnen deelnemers bovendien het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg zet in mei een provinciaal gecoördineerde verkeersactie op om motorrijders te controleren en te sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid. Er zullen ook gratis screenings van de motoren georganiseerd worden. Concreet hebben de Limburgse politiezones afgesproken dat ze de controles van motorrijders zullen opdrijven. Waar aanvankelijk preventieve waarschuwingen en tips zullen worden gegeven, zal er bij vaststelling van inbreuken tegen de verkeerswet ook repressief opgetreden (…) Het hele nieuwsbericht

Rosa Leën overleden

Woensdag 4 april 2012
Lommel - Rosa Leën overledenDinsdag is Rosa Leën overleden, de echtgenote van Jef Kog. Ze was 74 jaar. De afscheidsceremonie en crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

Lies Spooren overleden

Woensdag 4 april 2012
Lommel - Lies Spooren overledenMaandag is Lies Spooren overleden, de weduwe van Victor Belmans. Ze was 88 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie.

Maria Mannaerts overleden

Dinsdag 3 april 2012
Lommel - Maria Mannaerts overledenZaterdag is Maria Mannaerts overleden, de weduwe van Hein Lodewijks. Ze was 88 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos.
Lommel - Gratis naar... een lezing over John Lennon?ZoomMorgen, woensdag 4 april, om 19.30 uur komt Robert Van Yper (auteur van de biografie 'Lennon') naar het Raadhuis in Lommel voor een boeiende lezing over de muziek en de figuur van John Lennon. Aan de hand van songteksten, muziekfragmenten en soms gedurfde analyses vertelt Van Yper het waarom en het hoe van de songs en de muziek. Ook Lennons minder bekende kant komt aan bod: zijn films, zijn literaire creaties, alsook zijn doorgedreven maatschappelijk engagement vol confronterende en vaak shockerende acties en meningen. Wie was deze mythe in het echte leven? Ook u kunt er gratis bij zijn! De eerste twee lezers die voor morgenvroeg 09.00 uur een mailtje sturen aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be (mét vermelding Internetgazet) zijn er bij!

Paarden op de A2

Maandag 2 april 2012
De hoofdrijbaan van de A2 ten zuiden van Eindhoven is
vanmiddag richting België twee uur afgesloten geweest omdat er
ongeveer tien paarden op de rijbaan liepen. Volgens een woordvoerder van de politie waren die ontsnapt uit een wei in Heeze. De paarden moesten gevangen worden en zijn gestresst afgevoerd, zei hij. Nadien moesten uitwerpselen nog van de rijbaan worden verwijderd. De dierenpolitie onderzoekt hoe de paarden konden ontsnappen. Hoewel voor weggebruikers de parallelrijbaan N2 beschikbaar bleef, ontstonden er lange files.
UPDATE In de gewone handbalcompetitie mag het dan al niet zo vlotten, in de Superliga daarentegen is Sporting NeLo vandaag kampioen geworden. Dat meldden we deze namiddag op gezag van enkele deskundigen, maar die doolden en wij dus ook. "Want,", mailt Johan Daemen, "kampioen zijn we helaas nog niet. Met nog 2 wedstrijden te gaan, hebben we nog 1 punt nodig. Op 15 april spelen we thuis tegen Meeuwen, hopelijk kunnen we dan de titel definitief binnenhalen." In de Superliga staat Sporting al sinds de eerste speeldag op de eerste plaats. De wedstrijd tegen Uilenspiegel eindigde vandaag op 22-22.
Sporting NeLo heeft gisteravond in het Dommelhof ook haar derde wedstrijd in de play-downs gewonnen. Uitslag: 37-34. Een verslag van Diederik Stollman:
Het leek aanvankelijk een gezondheidswandeling te worden voor Sporting want NeLo nam de wedstrijd resoluut in handen en liep al snel enkele doelpunten uit, 9-3 na 10 min. en 12-5 na 15 min. met vooral Roel en Arber aan het kanon.
De coach van Herstel/Flémalle zag het gevaar en bedacht dan ook mandekking op Roel en (…) Het hele nieuwsbericht
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel