Het overige nieuws

Zondag koetsendefilé in Bocholt

Donderdag 30 augustus 2012
Ter gelegenheid van het 850-jarig bestaan van Bocholt willen de Goolderkoetsiers zondag hun mooiste antieke koetsen presenteren op een défilé door het centrum van Bocholt. De koetsen worden voorgesteld aan het publiek rond 14.00 u. in het centrum. Er zal een woordje uitleg gegeven worden over het paard, de koets en de koetsier. De deelnemende koetsen zijn voorzien van houten wielen. De koetsier en de passagiers dragen de passende en originele kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van het voertuig.

Nog snel die hangmat lenen

Donderdag 30 augustus 2012
Wil je nog even genieten van de vakantierust vooraleer je terug gaat werken of naar school moet? Dan is een hangmat dé ideale plek om nog even weg te dromen en te mijmeren over de fijne vakantietijd. In Bosland, aan het wandelgebied van de Sahara, kan je gratis een hangmat lenen aan de balie van de Soeverein. Je neemt die samen met de bevestigingskoorden in een handige Boslandrugzak mee op wandelpad. In de rugzak vind je aanwijzingen op welke plekken je tijdens je wandeling je hangmat best (…) Het hele nieuwsbericht

Reünie Center Parcs De Vossemeren

Woensdag 29 augustus 2012
Op zondag 16 september wordt er een reünie georganiseerd voor alle oud-collega's van Center Parcs De Vossemeren, dat dit jaar 25 jaar bestaat. Wie in die periode gewerkt heeft op het park is van harte welkom om daar aan deel te nemen. De reünie vindt plaats tussen 11 en 18 uur in het businesscenter - zaal Les Arcades. Meer info

Provincieraadslijst Vlaams Belang

Woensdag 29 augustus 2012
Jef van Bree uit Overpelt is lijsttrekker voor de provincieraadslijst van het Vlaams Belang district Neerpelt. Op de 2de plaats staat Christel Cornelissen uit Hamont-Achel, 3. Bernd Hermans uit Neerpelt, 4. Rosette Henkens uit Lommel, 5. Jens Gerits uit Lommel en de lijst wordt geduwd door Linda Vissers uit Overpelt.

Zo slim als Kees: leer Chinees

Woensdag 29 augustus 2012
Het Sint-Franciscuscollege in Heusden(-Zolder) start in september met lessen Chinees voor alle jongeren tussen 12 en 18 jaar. De lessen duren het hele schooljaar en zullen op woensdagnamiddag gegeven worden. Op welke uren dat zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Indien er veel respons komt, wordt de groep opgesplitst. De lessen zijn gratis. Inschrijven kan via info[!]sfc.be.
Vandaag vond in Kortrijk opnieuw een toelatingsexamen voor de studies geneeskunde plaats. Kortrijk is niet bij de deur, vorige keer was er felle kritiek omdat studenten gedwongen werden tot extreme situaties om tijdig daar te zijn. Daarom had het provinciebestuur nu op vraag van de Vlaamse minister van Onderwijs busvervoer heen en terug georganiseerd vanuit Hasselt, Neerpelt en Maasmechelen. Aan het provinciehuis in Hasselt vertrokken om 6.15u 45 studenten waarvan 1 uit Meeuwen, 1 uit (…) Het hele nieuwsbericht

Ria van de Logt overleden

Dinsdag 28 augustus 2012
Lommel - Ria van de Logt overledenZondag is Ria van de Logt overleden. Ze was 55 jaar. De begrafenis en uitvaartdienst zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag van 18 tot 19 uur kan u haar een laatste groet brengen in uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.
Lommel - NIKO -afdeling dans Lommel breidt uitZoomSinds enkele jaren werkt de afdeling Dans van het NIKO intensief samen met balletschool Pantarei. Vanaf september zal deze samenwerking zich opnieuw uitbreiden: alle dansleerlingen  tussen 6 en 11 jaar kunnen voortaan in Lommel  les volgen aan de NIKO-dansacademie. Vanaf 12 jaar kunnen ze nog steeds terecht bij Pantarei  voor een uitgebreide waaier van mogelijkheden. Ook de 5-jarige kleuters kunnen bij balletschool Pantarei hun eerste danspasjes zetten; zij stromen dan na één jaar door naar het NIKO. Extra inschrijvingsmoment: zaterdag 8 september tussen 15u en 16.30u in De Soeverein. Meer info hier of hier.

Vandaag gezien...

Maandag 27 augustus 2012
Lommel - Vandaag gezien...Zoom...op de Koning Leopoldlaan: de doordenker van de week. 3 september nadert! (Foto Albert Agten)

Jeanine Slangen overleden

Maandag 27 augustus 2012
Lommel - Jeanine Slangen overledenIn het Mariaziekenhuis is op zondag 17 augustus Jeanine Slangen overleden, de weduwe van Jan Theuws. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst heft in besloten kring plaatsgevonden.

Jeanne Mertens overleden

Maandag 27 augustus 2012
Lommel - Jeanne Mertens overledenIn het rusthuis Hoevezavel is maandag 20 augustus Jeanne Mertens overleden, de weduwe van Louis Meurs. Ze was 83 jaar. De uitvaartdienst heeft in besloten kring plaatsgevonden.

Rooske Mannaerts overleden

Maandag 27 augustus 2012
Lommel - Rooske Mannaerts overledenIn het Mariaziekenhuis is Rooske Mannaerts overleden, de echtgenote van Alfons Serneels. Ze was 87 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Een bloem uit de ruimte

Zondag 26 augustus 2012
Lommel - Een bloem uit de ruimteZoomBij de NASA noemen ze dit de katoognevel, wij zien er eerder een bloem in. Een bloem uit de ruimte. Die bloem staat op zowat 3000 lichtjaren van ons verwijderd. Het is een stervende ster, die ladingen gloeiend gas in de ruimte stuurt. Ze werd gefotografeerd door de Hubble Space Telescope, die de Cat's Eye Nebula als een van de meest complexe bekende planetaire nevels onthulde. Het heldere, centrale object in het midden is volgens astronomen vermoedelijk een binair zonnestelsel. (Foto  J. P. Harrington, U. Maryland, & K. J. Borkowski, NCSU, HST, NASA)

Fotowedstrijd rond vrede

Zaterdag 25 augustus 2012
Het Internationale Jeugdhuis (IJ) Lommel, dat bij de Duitse militaire begraafplaats is gevestigd, organiseert naar aanleiding van de internationale dag voor de vrede op 21 september een fotowedstrijd met het thema "vrede". Iedereen mag daar aan deelnemen. Er zullen 10 foto’s genomineerd worden; ze krijgen een plaats op een fototentoonstelling die van 21 september tot 30 november bij de begraafplaats te zien is. Op vrijdag 16 november wordt er een publieksprijs uitgereikt.
De foto moet vóór 14 september 2012 digitaal verstuurd worden naar info[!]ijlommel.org. Op de website www.ijlommel.org kan men het inschrijfformulier en de deelnemingsvoorwaarden vinden.

Leer skaten zonder te vallen

Zaterdag 25 augustus 2012
Ook dit najaar start All-Inline voor het zevende jaar met nieuwe lessenreeksen voor mensen die hun skatetechniek willen verbeteren. De lessen staan open voor beginners en gevorderden. De eerste les is een "open deur" waar iedereen een keer kan komen kijken/meedoen en nadien beslissen om al dan niet verder te gaan. De lessen vinden plaats in Lommel en in Leopoldsburg. Meer info

En wat zegt weerman Ruben Weytjens?

Vrijdag 24 augustus 2012
"Alweer een erg mooie zomerdag vandaag in Limburg! Jammer genoeg voor wie een stapje in de wereld wil gaan zetten wordt deze dus vanavond besloten met flink wat regen. Maar onze gewassen zullen er blij mee zijn. Er zal wellicht meer regen vallen dan er tot dusver deze maand alles bij mekaar naar beneden is gekomen (dat is bijna overal <5mm)." Ruben Weytjens

Rosa Bleys overleden

Woensdag 22 augustus 2012
Lommel - Rosa Bleys overledenMaandag is Rosa Bleys overleden, de weduwe van André Cuypers. Ze was 75 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de parochiezaal van Heide-Heuvel.

Lisette Noten overleden

Woensdag 22 augustus 2012
Lommel - Lisette Noten overledenZondag is Lisette Noten overleden, de weduwe van Henri Vanderkrieken. Ze was 79 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - Muzikale workshops voor baby's en peutersZoomOok dit najaar organiseert Musica een nieuwe reeks 'Muzikale Dialogen' voor kinderen van 0 tot 36 maanden en hun (groot)ouders. De workshops zijn gebaseerd op de Music Learning Theory van E. Gordon. Die theorie zegt dat kinderen muzikaliteit op dezelfde manier ontwikkelen als taal en dat vooral door te zingen, te spelen met ritmische bewegingen en tonen.
De workshops vinden op zondag 23 en 30 september plaats in Dommelhof. Meer info.

Alda Bergmans overleden

Dinsdag 21 augustus 2012
Lommel - Alda Bergmans overledenZaterdag is Alda Bergmans overleden, de echtgenote van Julien Fontaine. Ze was 75 jaar. Donderdag wordt ze begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Jeanine Slangen overleden

Dinsdag 21 augustus 2012
Lommel - Jeanine Slangen overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Jeanine Slangen overleden, de weduwe van Jan Theuws. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden.
De Veldeke Literatuurprijs is een jaarlijkse wedstrijd voor schrijvers van proza en poëzie in de Limburgse dialecten. Deelnemen kan in beide categorieën. Het onderwerp is vrij maar de omvang van het werk is gelimiteerd. Voor de winnaar is er 500 euro en een kunstwerkje. Inschrijven kan tot 1 oktober. Meer info.

Een mailtje van zorggebruikers.be

Zaterdag 18 augustus 2012
Lommel - Een mailtje van zorggebruikers.beZoom"Mogen wij uw hulp vragen om de affiche van Zorggebruikers.be met Karen Snyers te laten winnen in de Standaard Solidariteitsprijs? Zoals elk jaar doen we mee aan deze wedstrijd voor de mooiste affiche. Dit jaar zijn we bij de beste 24 en werden we gepubliceerd op 6 augustus.
Vanaf gisteren kan het publiek stemmen en de advertentie met de meeste stemmen wint… nog eens 3 gratis publicaties!
Hoe kunt u stemmen ? Heel eenvoudig en snel:
 1. Klik Het hele nieuwsbericht

Morgen mogelijk warmste dag ooit

Zaterdag 18 augustus 2012
Het was heet vandaag en dat hebben we geweten. In Kleine-Brogel was het vandaag 36,5 graden. De allerhoogste temperatuur die ooit gemeten werd was 38,8 graden in 1947. Morgen wordt het nog warmer en mogelijk krijgen we dan de warmste dag ooit. In Midden-Frankrijk werden vandaag temperaturen van boven de 40 graden gemeten.

André Sengers overleden

Zaterdag 18 augustus 2012
Lommel - André Sengers overledenWoensdag is André Sengers overleden, de echtgenoot van Philomène Geerts. Hij was 73 jaar. De uitvaartdienst en asbijzetting in het columbarium van de Kolonie, zullen in beperkte kring plaatsvinden. Maandag van 18.30 uur tot 19 uur kan u hem een laatste groet brengen in funerarium Severens, Schansstraat 4.

Anna Witters overleden

Zaterdag 18 augustus 2012
Lommel - Anna Witters overledenWoensdag is Anna Witters overleden, de weduwe van Victor Vanderkrieken. Ze was 83 jaar. Dinsdag om 11 uur is er een afscheidsceremonie in Aula 't Sant, Rode Kruisplein 12b5 in Hechtel.

Chel mag het zeggen

Zaterdag 18 augustus 2012
Lommel - Chel mag het zeggen"Een overigens zeer ernstige ‘peut’ heeft mij ooit, toen ik het met hem had over een of andere toevallige ontmoeting, vermanend verkondigd dat toeval niet bestaat. Wat een baarlijke nonsens, zeg! Alsof alles ergens gepland zou zijn! Voor die mededeling moest ik achteraf ook nog betalen ook.
Neem nu mijn buurman: Toine. Hij en zijn vrouw Mia wonen een paar blokken bij mij vandaan, in de Kerkstraat.
Toine telt al wat jaren. Maar hij is gezond en ‘very much alive and kicking’, (…) Het hele nieuwsbericht

Musicalcursus in Noord-Limburg

Donderdag 16 augustus 2012
Lommel - Musicalcursus in Noord-LimburgZoomMusicalvereniging 'Me on Stage' is een initiatief van Theater de Kattendans uit Bergeijk. De musicalvereniging, die al meerdere musicalproducties op haar naam heeft staan, wil volgend cursusjaar de musical Sister Act brengen. Een jaar lang wordt er hard gewerkt om al zingend, dansend en spelend deze musical aan te leren en te tonen op het einde van het schooljaar. Volgend cursusjaar zullen er ook afdelingen zijn in Neerpelt, Hamont-Achel, Lommel en Overpelt. Jongeren van 6 tot 18 jaar krijgen er musicalonderricht in verschillende groepen. Meer info

Groeten uit Art Bokrijk

Dinsdag 14 augustus 2012
Lommel - Groeten uit Art BokrijkZoomKunstliefhebbers komen deze zomer in Limburg goed aan hun trekken. Niet alleen is er de tentoonstelling Manifesta in Genk, er zijn tevens de talrijke nevenactiviteiten. Zo is er rond het kasteel van Bokrijk het project Art Bokrijk. Dit kunstenevenement bestaat niet alleen uit beeldende kunst maar tevens zijn er op specifieke tijdstippen verschillende optredens van koren, muziekgroepen, theatergezelschappen. Binnen Art Bokrijk tonen vele vooral Limburgse amateurkunstenaars hun kunnen. Meer info. (Foto Josh Vandijck)

Gezien in Saint-Hubert

Maandag 13 augustus 2012
Lommel - Gezien in Saint-HubertZoomAlbert Agten was enkele dagen in Saint-Hubert, de Ardense hoofdstad van de jacht. Er hangen daar in de hotels soms wel vreemde jachttrofeeën aan de muur, mailt hij. Zoals dit...

Doordenker van de week

Maandag 13 augustus 2012
Lommel - Doordenker van de weekZoomWeer één om even bij stil te staan. (Foto Albert Agten)

Een retrorit met mooie oude wagens

Zondag 12 augustus 2012
Lommel - Een retrorit met mooie oude wagensZoomVandaag organiseerden de Ambiorix Old Cars hun jaarlijkse 'retro-rit', met start en aankomst op het Neremsplein in Nerem (Tongeren). Er waren 90 deelnemers ingeschreven voor een rondrit van 140 km met een fotozoektocht. Rinus Verrijzer uit Lanaken (Pontiac Firebird 1988) won de hoofdprijs: een  vierdaags verblijf in de Elzas. Tweede werd Theo Konings uit Houthalen (Citroën Traction 1950). De derde prijs ging naar Jos Broekx uit Lommel (Matra Bagheera 1980). (Foto's Patrice Goffin)

Met de groeten uit Bocholt

Zondag 12 augustus 2012
Lommel - Met de groeten uit BocholtZoomNa maanden van sluiting is deze boot in Bocholt aan het kanaal weer als fiets- en eetcafé geopend.  (Foto Josh Vandijck)

Wie wil mee naar het WK wielrennen?

Zaterdag 11 augustus 2012
Op zondag 23 september heeft het Wereld Kampioenschap wielrennen voor profs plaats in Valkenburg. Café het Vredegerecht legt een bus in naar dit gebeuren. De bus vertrekt om 9 uur en kost € 18. Inschrijven kan u voor 18 september bij café het Vredegerecht of bij Jan Houben op tel nr 0475609306. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar.

Maria Meurs overleden

Zaterdag 11 augustus 2012
Lommel - Maria Meurs overledenDonderdag is Maria Meurs overleden, de weduwe van Baptist De Vrindt. Ze zou deze maand 87 jaar worden. Maandag wordt ze begraven na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4 in Lommel.

Fons Breugelmans overleden

Zaterdag 11 augustus 2012
Lommel - Fons Breugelmans overledenDonderdag is Fons Breugelmans overleden, de echtgenoot van Maria Poets. Hij was 72 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum.

Lies Tielens overleden

Zaterdag 11 augustus 2012
Lommel - Lies Tielens overledenDonderdag is Lies Tielens overleden, de weduwe van Willem Schots. Ze was 96 jaar. Dinsdag worden haar assen bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen na een uitvaartdienst in het funerarium Severens, Schansstraat 4 in Lommel. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Heeserbergen.

Dodentocht gestart

Vrijdag 10 augustus 2012
Vanavond om 21 uur vertrokken er 10.957 wandelaars aan de Dodentocht in Bornem, dit is een record. Het goede weer zal daar natuurlijk ook een rol in gespeeld hebben. Morgenochtend rond 7 uur zullen de eerste wandelaars hun 100 km in de benen hebben. Om 21uur moet iedereen binnen zijn.  Ook 38 Lommelaren wagen zich aan de tocht. Benieuwd of ze de eindstreep, met of zonder blaren halen. U kan hun tocht hier volgen. Veel succes!

Frits Vanden Boer overleden

Woensdag 8 augustus 2012
Lommel - Frits Vanden Boer overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Frits Vanden Boer overleden, de weduwnaar van Rosa Ruts. Hij was 78 jaar. Frits vanden Boer was destijds een gewaardeerd profvoetballer. Hij werd 16 maal geselecteerd voor de nationale ploeg. De uitvaartdienst zal vrijdag in intieme familiekring plaatsvinden. Donderdag van 18 tot 18.45 uur kan u hem een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.

Doordenker van de week

Dinsdag 7 augustus 2012
Lommel - Doordenker van de weekZoomIn de Koning Leopoldlaan kon Albert Agten deze Olympische doordenker van de Vriendenkring fotograferen.

Germaine Vandegoor overleden

Dinsdag 7 augustus 2012
Lommel - Germaine Vandegoor overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Germaine Vandegoor overleden, de weduwe van Darrel Hamilton en de levensgezel van wijlen Pierre Smeets. Ze was 91 jaar. De afscheidsplechtigheid en begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Vanavond van 19 tot 20 uur kan u haar een laatste groet brengen in het funerarium Witters, Adelberg 50.
Lommel - Dagpauwoog domineert vlindertelweekendZoomDe dagpauwoog (foto) zet zijn herstel voort, ondanks het koude voorjaar. Dat is een van de conclusies uit het vlindertelweekend dat Natuurpunt organiseerde. De tellingen worden nog volop verwerkt, maar uit de eerste waarnemingen blijken al enkele duidelijke trends, aldus Natuurpunt.
De dagpauwoog werd gezien in drie op de vier tuinen en staat in
bijna elke Vlaamse provincie op nummer één. In Antwerpen en Limburg is de atalanta talrijker.
Ook in (…) Het hele nieuwsbericht

Leo Vanden Dungen overleden

Zaterdag 4 augustus 2012
Lommel - Leo Vanden Dungen overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Leo Vanden Dungen overleden, de echtgenoot van Mia Linmans. Hij was 71 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - Tel dit weekend de vlinders in je tuinZoomNatuurpunt en haar Waalse zustervereniging Natagora organiseren dit weekend voor de zesde keer de nationale tuinvlindertelling Vlinder Mee. Iedereen met een tuin of terras wordt uitgenodigd om morgen/zaterdag en overmorgen de vlinders te tellen (en er wordt redelijk vlinderweer voorspeld).
Na een buitengewoon warme maand maart verschenen veel vlindersoorten vroeger en talrijker dan gemiddeld. Het leek toen een heel goed vlinderjaar te worden. Maar van april tot juni was het bijna permanent veel (…) Het hele nieuwsbericht

Zeldzame gaffellibel aangetroffen

Woensdag 1 augustus 2012
Lommel - Zeldzame gaffellibel aangetroffenZoomIn Valkenswaard is vrijdag de zeldzame Gaffellibel waargenomen bij de Dommel, zo meldt Eindhovens Dagblad. De libel was sinds 1935 niet meer in Noord-Brabant gesignaleerd. De waarneming gebeurde tijdens een onderzoek in het kader van de ontwikkeling van 44 hectare natuur in het Dommeldal. (Foto Wikipedia)
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel