Het overige nieuws

Lommel - Octave Landuyt: mooie tentoonstellingZoomIn kunstgalerij De Mijlpaal in Heusden-Zolder kunt u nog tot 24 februari gaan kijken naar een tentoonstelling met werk van Octave Landuyt, één van de grote namen in de Belgische kunstscène. Hij is afgelopen week 90 jaar geworden en daarom brengt De Mijlpaal dit eerbetoon aan hem. Landuyt is een multidisciplinair kunstenaar: schilder, beeldhouwer, juweelontwerper maar ook kunstleraar en filosoof. De expo brengt dan ook een overzicht van origineel en grafisch werk, juwelen en beeldhouwwerk; ze geeft zowel van zijn oeuvre als van zijn recente kunst een representatief beeld. De Mijlpaal is geopend in de weekends of op afspraak.
Lommel - Bokrijk liep vol voor eindejaarsattractiesZoomHet was gisteravond net alsof half Limburg naar Bokrijk was gekomen om daar te genieten van de feestelijke attracties in het domein. Vooral het verlichte reuzenrad (foto) bekoorde groot en klein. (Foto Jacky Geboers)
Esperanza Neerpelt heeft vandaag Jasper Vandebroek binnengehaald, die nog tot eind juni 2015 onder contract was bij Lommel United. Dat meldt esperanzabys.be. Vandebroek is een twintigjarige verdediger die dit seizoen nog maar één keer in actie kwam voor Lommel United. Hij zal speelgerechtigd zijn voor de eerstkomende wedstrijd van Neerpelt op 5 januari op het veld van Oosterzonen.
Bij Neerpelt wordt Vandebroek herenigd met zijn broer Niels, die in tegenstelling tot Jasper op het middenveld wordt uitgespeeld. Ook hij is sinds dit seizoen actief bij Esperanza.
Lommel - De laatste doordenker van het jaar...Zoom...op de Koning Leopoldlaan. En die gaat uiteraard over feest vieren... (Foto Albert Agten)

Jef Schillebeeckx overleden

Maandag 24 december 2012
Lommel - Jef Schillebeeckx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jef Schillebeeckx overleden, de echtgenoot van Hortense Gielen. Hij was 88 jaar. Vrijdag wordt zijn asurne bijgezet in het columbarium van het kerkhof na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. 

Maria Carpentier overleden

Maandag 24 december 2012
Lommel - Maria Carpentier overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Maria Carpentier overleden, de weduwe van Frans Beysen. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Damesvolley: Overpelt klopt Lovoc

Zondag 23 december 2012
Lommel - Damesvolley: Overpelt klopt LovocZoomHet Dames A-team van Lovoc wist wat doen gisteravond, wilde het op een gedeelde eerste plaats in het klassement blijven, zeker na het 3-0 verlies verleden week tegen co-leider Maaseik. De tegenstanders uit Overpelt staan pas 9e in de rangschikking, maar wisten ook dat Lovoc te kampen heeft met geblesseerde passeurs, en dat blijkt in het volleybal een serieuze handicap te zijn.
Het zag er na de eerste twee sets niet goed uit voor de thuisploeg: Overpelt won die overtuigend. Maar in de 3e set veerde Lovoc terug recht, 1-2. In de 4e set leek Overpelt op weg naar vlotte setwinst, het liep tot 17-24 (en dus matchpunt). Lovoc knokte terug tot 23-24, maar het beslissende punt viel toch voor Overpelt, dat dus won met 1-3. (Foto Marc Faes) Meer foto's

Chel: kippen en konijnen

Zaterdag 22 december 2012
Lommel - Chel: kippen en konijnenWie met de kerst zijn kroost wou plezieren met een leuk kippetje of een konijn uit een asielcentrum, is eraan voor de moeite.
Asielcentra vertrouwen jullie niet meer! Niet alleen in Lommel niet. Nergens! Ze zijn bang dat die grappige krielkip of dat wollige konijntje in jouw kookpot eindigt. Het is tenslotte crisis. En onze wereld mag dan gisteren niet uit de kosmos weggezapt zijn, voor die beestjes had het misschien wel het einde betekend.
Kennen jullie dat briljante nummer van Youp van ’t Hek? (…) Het hele nieuwsbericht

'Mijnspin' is spin van het jaar

Vrijdag 21 december 2012
Lommel - 'Mijnspin' is spin van het jaarZoomElk jaar kiezen 85 spinnendeskundigen uit 24 Europese landen een 'ambassadrice' die de nog steeds wat verguisde diergroep van de spinnen in een positief daglicht moet stellen. Voor 2013 werd de Gewone mijnspin verkozen tot Europese spin van het Jaar.
Vlaanderen telt slechts vier wettelijk beschermde spinnensoorten, de zogenaamde 'bijlage-soorten' bij het Soortenbesluit: de Wespspin, de Waterspin, de Gerande oeverspin en de Gewone mijnspin. Deze laatste is de enige vogelspinachtige die we in (…) Het hele nieuwsbericht

De 1000ste is van Lommel

Vrijdag 21 december 2012
Lommel - De 1000ste is van LommelZoomOp de kraamafdeling van het Mariaziekenhuis is woensdag de duizendste baby van dit jaar geboren. Het is een jongen die straks naar de naam Noah zal luisteren. Noah is het tweede kindje van Sharon Vrolix en Kristof Habraken. Mauro (22 maanden) mag zich voortaan grote broer noemen. Papa is afkomstig van Overpelt en werkt bij de stad Lommel. Mama is van Lommel en kleuterjuffrouw. Ouders, broer en baby stellen het zeer wel. Het ziekenhuis beloonde de 1000ste baby met bijzondere gelukwensen, bloemen en champagne.

Christiane Dirkx overleden

Donderdag 20 december 2012
Lommel - Christiane Dirkx overledenVorige donderdag is in Spanje Christiane Dirkx overleden, de weduwe van Rudi Van Duffel en de levenspartner van Gerdy Vermeiren. Ze was 49 jaar. Ze werd gisteren gecremeerd. 

Gratis naar Mintzkov?

Donderdag 20 december 2012
Lommel - Gratis naar Mintzkov?ZoomNaar aanleiding van hun tiende verjaardag in 2011, doet Mintzkov dit jaar een akoestische tournee doorheen de Vlaamse Cultuurcentra. Mintzkov staat voor groovy rocksongs met veel oog voor melodie, die u onvermijdelijk meeslepen, maar waaronder bijna altijd enige ritmische tegendraadsheid of een harmonisch weerhaakje schuilgaat. Internetgazet deelt 10 gratis duo-tickets uit voor dit optreden in De Adelberg in Lommel morgen vrijdag 21 december om 20.15 uur. Alles wat u moet doen is bellen naar 011/55.35.11 OF mailen aan reservaties[!]ccdeadelberg.be . De eerste 10 hebben prijs!

'Stomazorg in de kijker'

Dinsdag 18 december 2012
Donderdag stelt het Mariaziekenhuis haar DVD ‘Stomazorg: informatie en verzorging’ voor. Dat gebeurt tijdens een infonamiddag ‘Samen sterk in verpleegwerk: stomazorg in de kijker’. Daarop werden de thuisverpleegkundigen uit de regio uitgenodigd. Met dit initiatief hoopt het Mariaziekenhuis de verzorging van patiënten met een stoma te optimaliseren.
Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine. Soms kan de ontlasting of urine het lichaam (…) Het hele nieuwsbericht

Even doordenken

Maandag 17 december 2012
Lommel - Even doordenkenZoomDe doordenker van de week op de Koning Leopoldlaan doet ons deze week nadenken over het nakende "einde van de wereld". En dat staat vrijdag op het programma, beweren sommigen. Spijtig dat we niet weten of het voor of na schooltijd is... Foto Albert Agten)
Tom Boonen is vanavond op het Sportgala voor de derde keer verkozen tot Sportman van het Jaar. Hij haalt het voor Hans Van Alphen en Philippe Gilbert.
In de Nederlandse provincie Gelderland is men begonnen met het plaatsen van zwijnverdwijnblokken in de bermen langs enkele provinciale wegen, om op die manier het aantal aanrijdingen met wilde zwijnen terug te dringen.
Door de plaatsing van de betonnen tegels worden zwijnen ontmoedigd om in de berm te komen eten. Het patroon waarin de blokken gelegd worden, zorgt ervoor dat ze niet omgewoeld kunnen worden.
Ook het water dat van de weg af stroomt zal door de blokken sneller in de grond verdwijnen. Dat water is vaak zouter dan grondwater en trekt torren en kevers aan. Everzwijnen zijn dol op die insecten, maar zullen die omwille van de nieuwe betonblokken niet snel meer aantreffen in de berm.
In een brief aan de Nederlandse vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu heeft burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven gepleit voor een betere spoorverbinding tussen Eindhoven en de Duitse steden Düsseldorf en Aken. 
Düsseldorf is volgens Van Gijzel van groot economisch belang voor Nederland. Meer dan de helft van de Nederlandse export naar Duitsland is bestemd voor de deelstaat Nordrhein-Westfalen, waarvan Düsseldorf het economische en bestuurlijke centrum is. Uit (…) Het hele nieuwsbericht
De visie van Fobie
Lommel - Brian Lynch begint een nieuwe carrière...Zoom...en die kwam gisteravond in Antwerpen aan het licht, tijdens het afscheid van Kim Clijsters. Fobie zag dat zo...

Time's beste nieuwsfoto's van 2012

Woensdag 12 december 2012
Altijd de moeite om te bekijken: de foto's die het Amerikaanse weekblad Time koos als de beste fotojournalistieke prenten van het jaar. Dat moet u wel even in het oog houden: niet de mooiste foto's, wel de mooiste journalistieke foto's. Het zijn er 44 en u vindt ze hier.

Frank Geysen overleden

Woensdag 12 december 2012
Lommel - Frank Geysen overledenMaandag is Frank Geysen overleden, de papa van Yentl. Hij was 53 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 
Ook de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vestigt een basis op Eindhoven Airport. Het gaat om één vliegtuig omdat er niet meer ruimte is, zei Ryanair-topman Michael O'Leary vandaag tijdens een blitzbezoek aan Eindhoven. Daar was gehoopt op twee of drie Ryanair-vliegtuigen. Maandag kondigde KLM-dochter Transavia al aan dat het drie vliegtuigen in Eindhoven zal plaatsen.
O'Leary hoopt dat er in de toekomst ruimte is voor meer vliegtuigen in Eindhoven. De Ryanairtopman hoopt in de toekomst (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Ondertussen, op de Koning Leopoldlaan...ZoomVan een doordenker gesproken! (Foto Albert Agten)

Anna Cox overleden

Maandag 10 december 2012
Lommel - Anna Cox overledenGisteren is Anna Cox overleden, de echtgenote van Henri Hendrickx. Ze was 80 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring plaatsvinden. 

Jaak Lipkens overleden

Maandag 10 december 2012
Lommel - Jaak Lipkens overledenDonderdag is Jaak Lipkens overleden, de echtgenoot van Christine Hendrickx. Hij was 78 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. 

Sneeuwketting voor fietsen

Zondag 9 december 2012
Een jonge man uit het Nederlandse Lieshout, Cesar van Rongen, heeft een 'sneeuwketting' voor fietsen bedacht. Die sneeuwketting, eigenlijk een frame van hard plastic met metalen punten, was zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven. Hij koos voor het project omdat hij zag dat het met fietsers vaak fout ging in de sneeuw. Naar verwachting ligt de sneeuwketting vanaf volgend jaar in de winkel. Fietsers kunnen dan met een gerust hart de weg op, ook als het hevig sneeuwt. De frames kunnen ook op de wielen van rolstoelen worden bevestigd.


Chel mag het zeggen

Zaterdag 8 december 2012
Lommel - Chel mag het zeggenHet einde van het jaar nadert met rasse schreden. En, ik ontsnap niet aan de periodieke doemdenkrage: Armageddon staat voor de deur.
Op 21 december gaat onze mooie blauwe planeet finaal naar de haaien. Volgens de Maya’s hebben we dus nog twee weken. En dan is het uit met de pret.
Hoe het zal gebeuren is nog niet zeker. Volgens het scenario van de Apocalyps dat we in de bijbel vinden, zullen met klaroenen uitgeruste bataljons engelen postvatten op de vier hoeken van de aarde om daar het begin van de (…) Het hele nieuwsbericht

Voetbal: ook in Limburg afgelast

Vrijdag 7 december 2012
Het Provinciaal Comité Limburg van de KBVB heeft vanmiddag bekendgemaakt dat alle kampioenschapswedstrijden en alle vriendschappelijke wedstrijden van 7 tot en met 12 december 2012 worden afgelast, inclusief de wedstrijden van het G-voetbal en de KLBS.

Gratis naar... Simply Live 2?

Vrijdag 7 december 2012
Lommel - Gratis naar... Simply Live 2?ZoomMorgenavond in de Walburg in Hamont: Simply Live 2. Voor Simply Live 2 slaan Stan Van Samang & Eric Melaerts opnieuw de muzikale handen in elkaar en breien ze een vervolg aan de grote succesvoorstelling van vorig theaterseizoen. Hun vorige stop in Cinema Walburg herinneren velen zich nog. Om de theaterformule nog meer kracht bij te zetten, halen ze er nog een muzikaal genie bij: Bert Gielen.
Eric Melaerts & Bert Gielen winnen het wellicht op instrumentaal vlak, maar Stan (…) Het hele nieuwsbericht
Het is vanmorgen vroeg beginnen sneeuwen, maar de hinder op de weg blijft beperkt. Het verkeer verloopt vlot omdat er gestrooid is in de sneeuw daar snel smelt. Op secundaire wegen kan het behoorlijk glad zijn. Er wordt vandaag nog meer sneeuw verwacht. UPDATE Inmiddels is de situatie ook op de grote wegen verslechterd.

Vanavond samenaankoop stookolie

Woensdag 5 december 2012
Nu de winter voor de deur staat, komt hét moment om de stookolietank bij te vullen. Maar met de huidige prijs per liter is dit een flinke hap uit het gezinsbudget. Daarom organiseert Volkstuinen Overpelt vanavond tussen 18 en 20 uur in zaal Den Drossaerd Park (Lindel-Hoeven) een samenaankoop. Met een minimumbestelling van 1000 liter kan iedereen er aan deelnemen (tot en met de aangrenzende gemeenten). Leden van de Volkstuin kunnen gratis deelnemen, anderen betalen €9,00 lidgeld. Dat mag geen probleem zijn want die som verdienen ze gemakkelijk terug. UPDATE De aankoop werd afgesloten met ruim 170.000 liter; de leden betalen 0,7972 cent de liter.

Volgend weekend geen treinen

Woensdag 5 december 2012
Vanwege werken rijden er komend weekend geen treinen tussen Mol en Neerpelt en omgekeerd. Er worden vervangbussen ingelegd. Het treinverkeer wordt zondagavond hervat vanaf 18 uur.

Mintzkov in De Adelberg

Woensdag 5 december 2012
Lommel - Mintzkov in De AdelbergZoomMintzkov vierde in 2011 zijn tiende verjaardag. Na een uitverkocht AB-concert in Brussel, een verjaardagsconcert met buitenlandse gasten in de Gentse Handelsbeurs én het uitbrengen van een cd-box met het complete Mintzkov-werk, wordt het jubileum in stijl afgerond met een akoestische tournee langs de cultuurcentra in Vlaanderen. De groep herwerkte speciaal voor deze concerten een fijne selectie van hun mooiste nummers tot een akoestische set, perfect geschikt voor het theater. Tevens wordt (…) Het hele nieuwsbericht

Zou het ooit lukken?

Dinsdag 4 december 2012
Om de vraag naar een treinverbinding van Hamont naar Weert te ondersteunen, kreeg de Nederlandse gedeputeerde Patrick van der Broeck vanmorgen Belgisch bier aangeboden. Mét een petitie in die zin, ondertekend door bijna 2.500 mensen. De gemeente Weert steunt de vraag. Ze is al jarenlang groot voorstander van een treinverbinding met België voor personenvervoer. Zo'n verbinding zou volgens de gemeente goed zijn voor de economie, het bedrijfsleven en de bereikbaarheid. Belgische en (…) Het hele nieuwsbericht

De paus gaat twitteren...

Dinsdag 4 december 2012
De visie van Fobie
Lommel - De paus gaat twitteren...Zoom...en zo ziet Fobie dat gebeuren. UPDATE Op 24 uur tijd had de paus al een half miljoen volgers, zeggen bronnen binnen Vaticaanstad.

Maria Emmers overleden

Dinsdag 4 december 2012
Lommel - Maria Emmers overledenZaterdag is Maria Emmers overleden, de weduwe van Louis Pauwels. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kattenbos.

De doordenker van de week

Maandag 3 december 2012
Lommel - De doordenker van de weekZoomHoe zou het komen dat de Vriendenkring van de Koning Leopoldlaan deze week geïnspireerd werd door Sinterklaas? (Foto Albert Agten)

't Is winter in de Hoge Venen

Zondag 2 december 2012
Lommel - 't Is winter in de Hoge VenenZoomWeerman Ruben Weytjens trok vanmorgen naar Signal de Botrange in de Hoge Venen en stelde vast dat daar al 15 cm sneeuw lag. De webcam van Wirtzfeld, in de Oostkantons, liet vanmorgen om kwart voor acht dit feeërieke beeld zien.

Vier generaties

Zaterdag 1 december 2012
Lommel - Vier generatiesZoomOp 23 augustus werd Louise Van Gestel in Overpelt geboren. Ze is daardoor de vierde van vier generaties. Bij haar op de foto de fiere mama, Katrien Bex (23) uit Overpelt, de fiere oma, Tineke Korsten (52) uit Neerpelt en de fiere moe,Anna Janssens (79) uit Lommel.

Bart Bastiaens overleden

Zaterdag 1 december 2012
Lommel - Bart Bastiaens overledenWoensdag is Bart Bastiaens overleden, de echtgenoot van Eva Moors. Hij was 39 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartplechtigheid (om 10.30 uur) in het ontmoetingscentrum De Moffel.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel