Het overige nieuws

De grens over met de trein?

Woensdag 29 februari 2012
In opdracht van Wageningen Universiteit uit Nederland wordt er een onderzoek gedaan naar grensoverschrijdend openbaar vervoer tussen België en Nederland. Naar aanleiding van gesprekken met grote spelers in dit veld ontstond de vraag naar het in beeld brengen van de motieven van de inwoners van de grensregio om over de landsgrens te reizen. Om dit verder te onderzoeken is er een korte digitale enquête (20 vragen) opgesteld voor inwoners van de grensregio. Mede op basis van de uitslag van de enquête willen de onderzoekers advies geven aan de diverse overheden en andere actoren om grensoverschrijdend openbaar vervoer verder te ontwikkelen. Het invullen van de enquête duurt nauwelijks 5 minuten; en het kan hier.

Anna Haesendonckx overleden

Dinsdag 28 februari 2012
Lommel - Anna Haesendonckx overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Anna Haesendonckx overleden, de weduwe van Rik Hamblok. Ze was 86 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Bertha Timmermans overleden

Dinsdag 28 februari 2012
Lommel - Bertha Timmermans overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Bertha Timmermans overleden, de weduwe van Albert Vranken. Ze was 72 jaar. Donderdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Zeg niet dat u het niet wist

Maandag 27 februari 2012
UPDATE In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart gaat de politie in heel Limburg een grote alcoholcontrole op het getouw zetten.
In het handbal heeft Sporting NeLo vanavond een nederlaag opgelopen in Tongeren, de leider in het klassement. Uitslag: 39-32. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts:
Sporting begon nochtans vrij aardig aan zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen en kon gedurende de eerste vijf minuten zelfs gelijke tred houden met de competitieleider. Vanaf dan dreef Tongeren de snelheid stelselmatig op en moest het door blessure geteisterd Sporting (coach Nijdam kon (…) Het hele nieuwsbericht

Jules Baute overleden

Zaterdag 25 februari 2012
Lommel - Jules Baute overledenDinsdag is Jules Baute overleden, de echtgenoot van Ursula Claes. Hij was 63 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.

Sylvie Vansummeren overleden

Zaterdag 25 februari 2012
Lommel - Sylvie Vansummeren overledenWoensdag is in het Mariaziekenhuis Sylvie Vansummeren overleden, de weduwe van Cyriel Antonissen. Ze was 84 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie. Morgen wordt er daar tijdens de eucharistieviering van 9.15 uur voor haar gebeden.
Tussen de voorzitters van de organisaties van enkele loopwedstrijden en de sponsors is er een akkoord bereikt over de lancering van het NLLC (Noord-Limburgs loopcriterium), bedoeld om de loopsport in Noord-Limburg nog meer te promoten. Het criterium omvat 3 loopwedstrijden: de Grensloop (Lommel), de Boseindrun (Neerpelt) en de Groene halve marathon (Hamont-Achel). In de toekomst kunnen er nog organisaties bijkomen.
Bedoeling is om samen de stratenlopen in de kijker te zetten. De (…) Het hele nieuwsbericht

Albert Berckmans overleden

Vrijdag 24 februari 2012
Lommel - Albert Berckmans overledenIn het rusthuis is dinsdag Albert Berckmans overleden, de echtgenoot van Truike Schroyen. Hij zou volgende maand 87 jaar worden. Maandag is er in Kerkhoven een uitvaartdienst in familiekring.

Jef Roosen overleden

Donderdag 23 februari 2012
Lommel - Jef Roosen overledenGisteren is Jef Roosen overleden, de echtgenoot van Mien Van De Ven. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt zijn asurne bijgezet na een uitvaartliturgie in de kerk van Kattenbos.

Frits Mertens overleden

Woensdag 22 februari 2012
Lommel - Frits Mertens overledenIn het Mariaziekenhuis is maandag Frits Mertens overleden, de weduwnaar van Margriet Hanssen. Hij was 89 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Carnaval voor de Sint-Odagasten

Dinsdag 21 februari 2012
Lommel - Carnaval voor de Sint-OdagastenZoomVandaag trok de carnavalstoet van St.-Oda door de straten van Overpelt. Alle huisjes van St.-Oda en de buitenhuizen "De Adelberg" uit Lommel, "De Haag" uit Achel en "De Vloeter" uit Overpelt deden mee. De groepen hadden hun best gedaan om er weer iets heel moois van te maken. Zo kwamen we Elio Di Rupo een paar keer tegen, Sneeuwwitje met haar dwergen en zelfs een heuse mammoet met een bende holbewoners. Het weer was prachtig. En de stoet ook! (Foto Fritz Jaspers)
UPDATE
Meer foto's

Miet Cox overleden

Maandag 20 februari 2012
Lommel - Miet Cox overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Miet Cox overleden, de weduwe van Frans Dirikx. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Heide-Heuvel. Morgenavond om 19u is er daar een avondwake.  

Met de groeten uit... Venetië

Zondag 19 februari 2012
Lommel - Met de groeten uit... VenetiëZoomMichiel Reynders ging voor de gelegenheid eens proeven van het carnaval in Venetië. Eens iets anders dan hier. Het is daar prachtig, mailt hij: volle zon, de typische maskers, de verfijnde kleding... (Foto Michiel Reynders)

Handbal: thuisverlies voor Sporting

Zaterdag 18 februari 2012
Handbalclub Sporting NeLo heeft vanavond thuis verloren van Beyne. Uitslag: 31-37. In  de rangschikking staat Sporting op de vijfde plaats, met evenveel punten als Beyne. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: Beyne heeft Sporting in eigen huis een te zware nederlaag aangesmeerd. Sporting kwam erg traag uit de startblokken en keek dan ook de eerste 15 minuten voortdurend tegen een achterstand aan. Pas vanaf de 20e minuut vond Sporting eindelijk zijn draai. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Kort nieuws van over de grens (2)

Woensdag 15 februari 2012
Een 37-jarige man uit Bergeijk is zondag thuis opgepakt omdat hij 8 illegale vuurwapens, 1 wapen met geluidsdemper, 7 messen, bajonetten en opzetstukken voor de loop van geweren, 1000 patronen en buskruit in huis had. De man heeft een wapenvergunning, maar niet voor zo'n grote hoeveelheid. De politie nam alles in beslag en sloot de man op in de cel.

Kort nieuws van over de grens

Woensdag 15 februari 2012
Vanaf april kan men vanaf Eindhoven Airport ook naar Berlijn vliegen. Transavia voegt Berlijn toe aan de lijst van nieuwe bestemmingen. Valencia, Lissabon, Venetië en Istanbul gingen vorige week al van start.

Een plezierige studieopdracht

Dinsdag 14 februari 2012
Lommel - Een plezierige studieopdrachtZoomStuderen is één ding, de verworven kennis in de praktijk brengen een ander. Enkele studenten van de opleiding ‘organisator evenementen’ van Syntra Limburg moesten als deel van hun opleiding een evenementenvoorstel uitwerken. Ze werden in 5 groepen verdeeld en het beste voorstel werd verkozen om het event uit te voeren. En dat event was de lancering van de nieuwe BMW 3-reeks voor BMW-concessie Beliën in Neerpelt en Lommel. Volgens Beliëns marketing (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... 'Zielsverwanten'?

Dinsdag 14 februari 2012
Lommel - Gratis naar... 'Zielsverwanten'?ZoomZaterdagavond om 20.30u kunt u in CC Palethe gaan kijken naar "Zielsverwanten", dat gebracht wordt door het ensemble Leporello.
"We hebben nooit zoveel kennis bezeten als nu. En toch weten we het niet meer." Deze uitspraak is niet nieuw. Goethe schreef zijn meesterlijke maar ondertussen haast vergeten roman Zielsverwanten in een tijd dat men het ook even niet meer wist. Tweehonderd jaar later leven wij in een wereld waar de relativiteitstheorie, de quantumfysica en de chaostheorie (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdag speelt Sporting in Dommelhof tegen Union Beynoise. Met deze ploeg heeft Sporting nog een serieus eitje te pellen, want de heenwedstrijd werd verloren met 34-27.
Sporting had toen een totale off-day en verloor die dag niet alleen de wedstrijd en een mogelijk play-off ticket, maar dit verlies betekende ook het einde van Predrag Dosen als coach van Sporting.
Voldoende elementen dus voor de Sportingjongens om voor een sportief eerherstel te zorgen. Deze wedstrijd is uiteraard ook belangrijk (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag is het Valentijn

Dinsdag 14 februari 2012
Lommel - Vandaag is het ValentijnZoomVandaag vieren de geliefden Valentijn - en al is het feest in de Lage Landen op de terugweg (lazen we gisteren ergens) wordt er toch nog veel rond gedaan. Het is genoemd naar ene Sint-Valentijn, volgens het ene verhaal een priester, volgens het andere een bisschop die tegen de wetten van de Romeinse keizer heidense soldaten trouwde met christelijke vrouwen. Hij werd opgepakt, gemarteld en onthoofd. 14 februari is dus zijn feestdag en die der geliefden. En als hij of zij het vandaag vergeet, dan ligt het alleszins niet aan ons! (Foto Josh Vandijck)

Een kortingbon voor de kat(er)

Maandag 13 februari 2012
Lommel - Een kortingbon voor de kat(er)ZoomUPDATE Om te vermijden dat ongewenste katten naar het asiel worden gebracht gaat het provinciebestuur kortingbonnen uitreiken om huiskatten te laten steriliseren of castreren.  "Iedereen die een kat uit het dierenasiel van Sint-Truiden, Genk of Lommel in huis heeft gehaald, krijgt een bon om bij de dierenarts in te ruilen voor een sterilisatie of castratie", aldus gedeputeerde voor Dierenwelzijn Walter Cremers.
Voor een kattin bedraagt de korting 25 euro, voor een kater (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... JazzCase?

Zondag 12 februari 2012
Lommel - Gratis naar... JazzCase?ZoomNu donderdagavond om 20.30u treedt saxofonist Ad Colen op bij JazzCase in het atrium van Dommelhof. Ad (foto) is met zijn unieke geluid en interpretatie een persoonlijkheid binnen de Nederlandse jazz. Zijn vloeiende, moderne en inventieve spel gaat gepaard met een prachtige, warme sound. Na zijn afstuderen aan het conservatorium te Maastricht en Hilversum viel hij al snel op door zijn veelzijdigheid en persoonlijke stijl. Moderne jazz, big band, maar ook funk, rock en (…) Het hele nieuwsbericht

Handbal: Neerpelt klopt Atomix

Zondag 12 februari 2012
In het handbal heeft Sporting NeLo gisteravond Atomix Haacht verslagen, de laatste in de rangschikking. Uitslag: 20-45. UPDATE Een verslag van Bruno Ravyts: 
Van het nieuwe Atomix geen sprake. De clubleiders waren zelf verrast dat hun nieuwe spelers al speelgerechtigd waren, want ze waren nog niet in het land. Dat betekende dus dat de voornaamste schutters Vertommen en Yacoubou bleven. Zij zorgden in de openingsfase er dan ook voor dat Atomix op (…) Het hele nieuwsbericht

Een flashmob van het NIKO

Zaterdag 11 februari 2012
Lommel - Een flashmob van het NIKOZoomWat is een flashmob? Dat is, volgens Wikipedia, "een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Flashmobs worden veelal georganiseerd via moderne communicatiemiddelen zoals het internet." En zo'n flashmob was vandaag bij ons te zien: om 13u in de Spar in Hamont-Achel, om 14u in de Delhaize in Neerpelt en daarna in de Colruyt en de Delhaize in Lommel. De flashmob werd gebracht door leerlingen van het NIKO. Vandaag is het immers de Dag van het Deeltijds Kunstonderwijs, reden voor het NIKO om (weer) eens origineel uit de hoek te komen. UPDATE: Ondertussen staat op YouTube ook een prachtig filmpje van de flashmob online. (Foto's Jean Vandijck)
Een flashmob van het NIKOEen flashmob van het NIKOEen flashmob van het NIKO
Een flashmob van het NIKO
Zoom

Kort nieuws van over de grens

Zaterdag 11 februari 2012
De Nederlandse politie heeft vanmorgen vroeg na een wilde achtervolging door Valkenswaard twee mannen uit Hasselt opgepakt. Iets na 4 uur besloten agenten een auto te achtervolgen die met hoge snelheid over de Eindhovenseweg in de richting van Valkenswaard reed. Op een gegeven moment werden daarbij snelheden van 180 kilometer per uur gereden. De bestuurder van de wagen negeerde daarna verschillende stoptekens en reed met hoge snelheid door Valkenswaard. Hij reed
via de verkeerde kant over (…) Het hele nieuwsbericht

Catrien Van Engeland overleden

Zaterdag 11 februari 2012
Lommel - Catrien Van Engeland overledenIn het rusthuis Hoevezavel is woensdag Catrien Van Engeland overleden, de weduwe van Nand Lodewijks. Ze was 88 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Maandag om 19 uur is er daar een avondwake.
Voor de eerste uitreiking van de driejaarlijkse cultuurprijs is de provincie op zoek naar een witte cultuurraaf. Het provinciaal reglement terzake wil de diversiteit en kwaliteit van het cultuuraanbod in Limburg verhogen. De prijs heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie en erkent het cultureel belang van het werk van de genomineerden en laureaten. De laureaat krijgt prijzengeld (6.200 euro) overhandigd en kan tegelijkertijd ook genieten van de media-aandacht en erkenning door een ruimer (…) Het hele nieuwsbericht

Francine Quanten overleden

Vrijdag 10 februari 2012
Lommel - Francine Quanten overledenIn het Mariaziekenhuis is woensdag Francine Quanten overleden, de echtgenote van Henri Vlems. Ze was 62 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Zaterdag om 18.30u wordt er daar voor haar gebeden.

José Voets overleden

Donderdag 9 februari 2012
Dinsdag is José Voets overleden, de weduwe van Theo Kums. Ze was 82 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Standpunt

Woensdag 8 februari 2012
Wat zijn we toch BRAAF in Noord-Limburg.
- De Noord-Zuidverbinding loopt wéér vertraging op - geen reactie. Hoewel er elke dag honderden Noord-Limburgers staan aan te schuiven in Hechtel.
- Men komt terug op het Spartacusplan en gaat eerst onderzoeken of een treinverbinding tussen Hasselt en Noord-Limburg misschien beter is dan een sneltramverbinding - geen reactie. Ook al betekent dat jàààààren vertraging. Waarom vroeg men zich dat niet af (…) Het hele nieuwsbericht

Vandaag gekeken naar...

Woensdag 8 februari 2012
"Het IJsjournaal", om 17u op Nederland I. Daar is dagelijks te volgen hoe de Nederlanders langzaam hysterisch worden over de Elfstedentocht. Maar je leest er ook interessante tips over schaatsen, koudebestrijding, eten tijdens zo'n tocht, enzomeer. Vanavond wordt over het al dan niet doorgaan van de Elfstedentocht beslist. UPDATE Er komt volgend weekend geen Elfstedentocht. Het ijs is op te veel plekken in Friesland te dun en onbetrouwbaar. Dat  heeft de Vereniging De Friesche Elf Steden vanavond bekendgemaakt. Het bestuur en de 22 rayonhoofden waren voor de tweede keer bijeen om de kwaliteit van het ijs te bespreken. Binnen een uur waren ze eruit: er komt vooralsnog geen Elfstedentocht.

Jos Vanden Berk overleden

Woensdag 8 februari 2012
Lommel - Jos Vanden Berk overledenDonderdag is Jos Vanden Berk overleden, de echtgenoot van Els Van Engeland. Hij zou deze maand 63 jaar worden. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Heeserbergen. Morgen/donderdagavond om 19u is er daar een avondwake.

Virginia Van Och overleden

Woensdag 8 februari 2012
Lommel - Virginia Van Och overledenIn het Mariaziekenhuis is zondag Virginia Van Och overleden, de weduwe van Henri Jonkers. Ze was 74 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Kolonie. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Gusta Roosen overleden

Dinsdag 7 februari 2012
Lommel - Gusta Roosen overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Gusta Roosen overleden, de weduwe van Louis Vercammen. Ze was 84 jaar. Donderdag wordt haar asurne bij gezet in het columbarium na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Vanavond om 19 uur is er daar een avondwake.

IJsbrekers op het kanaal

Maandag 6 februari 2012
Lommel - IJsbrekers op het kanaalZoomDe nv De Scheepvaart, die de belangrijkste waterwegen in Limburg en Antwerpen beheert, heeft vandaag ijsbrekers ingezet op het kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal van Beverlo. Een en ander is bedoeld om voor bedrijven de transportmogelijkheid over het water open te houden. UPDATE "En ik had zo willen meemaken dat er op het kanaalijs geschaatst kon worden," mailt iemand. (Foto boven Jannie Welvaart, foto onder Madeleine Derickx)
IJsbrekers op het kanaal
Zoom

Maria Bleys overleden

Maandag 6 februari 2012
Lommel - Maria Bleys overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Maria Bleys overleden, de weduwe van René Lenaerts. Ze was 85 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - BeNeLuxliga handbal: NeLo-Volendam 25-30ZoomIn de eerste wedstrijd van Sporting Neerpelt-Lommel in de BeNeLuxliga van het handbal heeft NeLo verloren van Volendam. Uitslag: 25-30. Een verslag van Diederik Stollman:
Sporting verkocht zich meer dan goed tegen de BeNeLux-winnaar van vorig jaar Volendam. Sas en Somogyi hiekpen Sporting aan een 6-4 voorsprong. Toen het ook nog 8-4 werd greep coach Vlijm al naar de groene kaart om zijn jongens flink de les te spellen. Een onhoudbare Somogyi gooide echter alles binnen achter een grabbelende (…) Het hele nieuwsbericht

Dank voor uw foto's

Zaterdag 4 februari 2012
Dank aan de lezers die ons gisteren en vandaag zoveel sneeuwfoto's toestuurden. We kunnen ze niet allemaal plaatsen. Enkele foto's zijn op de site gekomen, andere hebben we verzameld in een album dat u hier vindt, en nog andere hebben het niet gehaald. Veel kijkgenot!

Wilde zwanen op de plas

Vrijdag 3 februari 2012
Lommel - Wilde zwanen op de plasZoomDe felle vrieskou drijft momenteel veel zwanen naar onze regio. Zo zaten er vanmorgen op de plas langs de Noord-Zuidverbinding, op de grens van Lommel en Overpelt, niet minder dan 110 kleine en 12 wilde zwanen. "Ik kan me niet herinneren of ergens terugvinden dat er hier ooit zoveel zwanen overwinterden of hun tussenstop maakten," zegt Patrick Schuurmans, die deze foto maakte. "Wilde zwanen zijn trouwens sowieso voor onze regio toch al uitzonderlijk. Pas de laatste jaren komen ze hier in de omgeving overwinteren."

Kort nieuws van over de grens

Vrijdag 3 februari 2012
Op het voetbalterrein van RKVV Bergeijk is een ijsbaan van circa 5.000 m² gecreëerd. Net als in de winters van 2010 en 2011 kan er dus geschaatst worden op sportpark De Bergerheide. Op www.rkvvbergeijk.nl vindt u de openingstijden. Het entreegeld bedraagt € 1,00 per schaatser (alle leeftijden), de toegang voor niet-schaatsers is gratis. Sportpark De Bergerheide is gevestigd aan de Eerselsedijk in Bergeijk.
Zaterdagavond kunt u in de Walburg in Hamont gaan kijken naar "Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus". Dat is meer dan zomaar een eenvoudige theateradaptatie van het succesboek van John Gray. Het idee komt van één man, Paul Dewandre. Hij organiseert gedurende tien jaar conferenties en workshops over de relaties tussen mannen en vrouwen. De deelnemers zijn dermate enthousiast dat Paul besluit er een voorstelling rond te creëren. Na meer dan vier jaar van uitzonderlijk (…) Het hele nieuwsbericht
Uit een brief van de burgemeester van Lommel blijkt dat hij de komst van Vatana naar Overpelt als een bedreiging ziet voor de Lommelse handelaars. Dat meldt CD&V-fractieleider Jan Bouly op de website van CD&V-Lommel. Voor hetzelfde Vatana werd zes jaar geleden in Lommel nog de rode loper uitgerold. Nu de keten in Overpelt een vestiging gaat bouwen, is burgemeester Vanvelthoven ineens tegen, schrijft Bouly. Lees hier zijn betoog.
Er wordt dit weekend niet gevoetbald in de provinciale afdelingen. Dat heeft het provinciaal comité zojuist beslist. De velden zijn door sneeuw en vrieskoude onbespeelbaar en met de voorspellingen van de komende uren en dagen zal het er niet beter op worden. Het gaat om alle competitiematchen, vriendschappelijke wedstrijden en G-voetbal.

Annie Van Neylen overleden

Woensdag 1 februari 2012
In het Mariaziekenhuis is zondag Annie Van Neylen overleden. Ze was 59 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel