Het overige nieuws

Hubert Mariën overleden

Zaterdag 30 juni 2012
Lommel - Hubert Mariën overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Hubert Mariën overleden, de echtgenoot van Alice Plettinck. Hij was 74 jaar. De afscheidsplechtigheid zal in beperkte kring plaatsvinden. Dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur is er een begroetingsmoment in het funerarium Witters.

Mia Van Hout overleden

Zaterdag 30 juni 2012
Maandag is Mia Van Hout overleden, de echtgenote van Bert Verstraeten. Ze was 92 jaar. De afscheidsdienst en de crematie hebben in intieme kring plaatsgevonden.

Marcel Foelen overleden

Vrijdag 29 juni 2012
Lommel - Marcel Foelen overledenVorige vrijdag is Marcel Foelen overleden, de echtgenoot van Maria Snijers. Hij was 89 jaar. De uitvaartdienst en asverstrooiing hebben in besloten kring plaatsgevonden.

De badeend komt terug

Donderdag 28 juni 2012
Lommel - De badeend komt terugZoomDe badeend, die enkele jaren geleden zo heerlijk mooi in de passantenhaven dobberde, komt deze zomer terug. Van 2 tot 17 juli is ze te zien in de vijver van het Barrierspark in Lommel en van 18 tot 26 juli opnieuw in de passantenhaven in Neerpelt. Daarna gaat ze naar Bocholt en vervolgens naar Hasselt.
In 2009 en 2010 kondigde de Badeend de komst van het project Kunst in de open ruimte van het provinciaal kunstencentrum Z33 aan. 
De badeend is een kunstwerk van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman. Ze staat symbool voor grenzeloze verdraagzaamheid. Ze begroet de toeschouwers altijd vriendelijk met een langzaam knikkende beweging. De dobberende eend kent geen grenzen, geen culturele of politieke voorkeuren. De kunstwerken van Hofman verbazen het publiek en confronteren onze dagelijkse beleving met ongewone, opvallende en opzienbarende kunstwerken.

Victorien Banasiak overleden

Woensdag 27 juni 2012
Lommel - Victorien Banasiak overledenMaandag is Victorien Banasiak overleden, de weduwe van Jef Alen. Ze was 81 jaar. Vrijdag is er een afscheidsceremonie in de aula van funerarium Witters.
Sporting NeLo heeft twee nieuwe pivots binnengehaald: de Hongaar Adam Barnyak en de Nederlander Tom Schepens. Barnyak (22 jaar, 190 cm, 98 kg) begon te handballen op 12 jarige leeftijd. Hij heeft ondanks zijn leeftijd al heel wat ervaring en werd met zijn laatste ploeg, Vaci KSE, kampioen in de 2e nationale van het Hongaarse handbal. Hij werd ook geselecteerd voor de Hongaars jeugd- en juniorenploeg. Hij speelde 2 jaar Europees.
Tom Schepens is een 20-jarige rechtshandige die zijn carrière als 6-jarige (!) begon bij HV Rapitas. Vorig jaar verdedigde hij de kleuren van Bocholt. Tom is 193 cm groot en weegt 92 kg.

Daar ligt de spoed

Dinsdag 26 juni 2012
Lommel - Daar ligt de spoedZoomDe voormalige spoedafdeling van het Mariaziekenhuis ligt tegen de vlakte (foto's). In afwachting van de nieuwbouw moeten patiënten voor de spoed via een garagepoort aan de leverancierskoer binnen - vanaf de rotonde is dat met signalisatie aangegeven. U moet er wel rekening mee houden dat het op de leverancierskoer behoorlijk druk kan zijn.
Daar ligt de spoedDaar ligt de spoed
Daar ligt de spoedDaar ligt de spoed
Zoom
Lommel - Tom Boonen wint BK wielrennenZoomFLASH Tom Boonen (foto) heeft in Geel, op 5km van zijn woonplaats in Balen, voor de tweede keer het Belgisch kampioenschap wielrennen gewonnen. (Foto Marc Faes) Meer foto's

Alice Vandenberk overleden

Zaterdag 23 juni 2012
Lommel - Alice Vandenberk overledenIn het Mariaziekenhuis is Alice Vandenberk overleden, de echtgenote van Frans Dingenen. Ze was 68 jaar. De uitvaartdienst en crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Heide-Heuvel.
Een meerderheid in Provinciale Staten (= provincieraad) van Noord-Brabant heeft vandaag ingestemd met de Westparallel voor de omlegging van de N69, de weg die Eindhoven en de Belgische grens met elkaar verbindt. Enkele maanden geleden bereikten betrokken partijen als overheden en belangenorganisaties al een akkoord over het tracé van het nieuwe stuk weg.
Het nieuwe tracé, ook wel de Westparallel Plus genoemd, omvat een weg met één rijbaan in iedere (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf vandaag kunt u op de Internetgazet reageren op nieuwsberichten. Als u op de titel van het bericht klikt, opent de berichtweergave met onderaan ruimte voor reacties. Om spam en anonieme commentaren zonder nuttige inhoud zoveel mogelijk te weren, moet u eerst inloggen via Facebook als u zelf een reactie wil plaatsen. Al uw reacties en meningen zijn welkom voor zover ze niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden (meer daarover hier).
Vanaf eind oktober worden vanaf Eindhoven Airport vluchten verzorgd naar Macedonië. De lagekostenmaatschappij Wizz Air gaat twee keer per week vliegen op Skopje, de hoofdstad van Macedonië. De route wordt elke woensdag en zondag gevlogen met een Airbus A320. Het eerste jaar worden er 30.000 passagiers op deze route verwacht. Wizz Air vliegt vanaf Eindhoven Airport al naar veertien andere bestemmingen in Midden- en Oost-Europa.
Lommel - Catharine Vander Mierde overledenGisteren is Catharina Vander Mierde overleden, de weduwe van Martin Erken. Ze was 90 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het funerarium in de Schansstraat.
Momenteel zijn er in Lommel en aangrenzende gemeenten Engelstalige personen actief die u voorstellen om tegen betaling uw oprit of dak te ontmossen of uw inrit met asfalt te vernieuwen. Ga hier nooit op in - de betrokkenen zijn niet in orde met de Belgische regelgeving, leveren slecht werk af en durven hun klanten te bedreigen. Verwittig de lokale politie zodra deze personen bij u aan de deur komen.
Lommel - Alle donders! Gauw maatregelen nemen...Zoom...want er staat een stevig onweer aan te komen. Kijk maar naar de bliksemkaart hierbij en houd er rekening mee dat die zone opschuift naar het noordoosten - naar hier dus. Dus seffens als de bliksem de auto's binnenzetten, de ramen sluiten, hond en kat binnenhalen, stekkers van huishoudtoestellen uittrekken tegen die tijd... en dan maar hopen dat het snel voorbij is. UPDATE En gelukkig is het allemaal meegevallen.

Betje Nijs overleden

Woensdag 20 juni 2012
Lommel - Betje Nijs overledenMaandag is Betje Nijs overleden, de weduwe van Theo Slenders. Ze was 92 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van de Kolonie. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Koning Nimbus boeit kinderen

Dinsdag 19 juni 2012
Lommel - Koning Nimbus boeit kinderenZoomKoning Nimbus heeft een groot probleem. Hij is bang voor een draakje in de wolken. Honderden vijf- en zesjarigen hebben hem de laatste dagen in Palethe kunnen helpen om van deze angst af te geraken. Met veel enthousiasme brachten leerkrachten woord, muziek en drama van het NIKO daar een musical voor de allerkleinsten. Al enkele jaren heerst er in het NIKO de traditie om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met allerlei kunsten. Voor het eerst brachten de leerkrachten een volledig eigen productie met muziek geschreven door Johan Thaens. De kinderen konden het verhaal wel smaken. Enthousiast werden alle wolkjes weggeblazen. Meer foto's vindt u hier.

Gerarda Borrenberghs overleden

Maandag 18 juni 2012
Lommel - Gerarda Borrenberghs overledenIn het Mariaziekenhuis is vrijdag Gerarda Borrenberghs overleden, de weduwe van Feel Geerinckx. Ze was 89 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. DInsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Lies Puts overleden

Maandag 18 juni 2012
Donderdag is Lies Puts overleden. Ze was 46 jaar. Woensdag worden haar assen verstrooid na een afscheidsdienst in funerarium Witters.

Melanie Hendrikx overleden

Maandag 18 juni 2012
Lommel - Melanie Hendrikx overledenDonderdag is Melanie Hendrikx overleden, de weduwe van Theodoor Vanhout. Ze was 70 jaar. Morgen/dinsdag wordt ze gecremeerd na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het funerarium in de Schansstraat.
Lommel - 'Ontdekkingskaart' voor BoslandZoomToerisme Limburg heeft zopas een ontdekkingskaart voor Bosland gepubliceerd. Die kaart toont aan dat de regio nu al aantrekkelijk is voor toeristen, ook al staan er nog veel toeristische producten in de steigers. De gratis folder geeft tal van tips om het grootste avonturenbos van Vlaanderen te beleven per fiets, al wandelend of zwemmend, te paard, enz. Je krijgt er in één oogopslag ook een overzicht van alle binnen- en buitenattracties voor kinderen. De kaart ligt klaar in alle toeristische infokantoren in de Limburgse Kempen. (Foto Kristien Windmolders)
Lommel - Zeer zeldzaam insect aangetroffenZoomIn een natuurgebied bij Eindhoven is de vermiljoenkever (foto) aangetroffen. Dat werd vanmorgen bekendgemaakt in het
Nederlandse radioprogramma Vroege Vogels. De kever is zeer zeldzaam in Europa. Volgens het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis is het insect nooit eerder aangetroffen in Nederland en België. De vermiljoenkever is 1 tot 1,5 centimeter groot. Een groot deel van het dier is rood. De poten, sprieten en bovenkaken zijn zwart.
De Nederlandse politie heeft vandaag een verdachte aangehouden van de schietpartij van zondagavond in een café Ditisit in Valkenswaard. Het gaat om een 22-jarige man uit België, die zelf ook gewond geraakt was bij het incident. De man werd opgepakt in een woning op het woonwagenkamp in Westerhoven waar hij verbleef. De politie heeft het huis doorzocht.
Bij de schietpartij raakten in totaal drie mensen gewond. De verdachte werd in een been geraakt en is daarvoor in een ziekenhuis behandeld. Maandag had de politie bekendgemaakt dat bij het schietincident onder meer een 32-jarige man uit Hamont-Achel met schotwonden opgenomen was in het ziekenhuis.

Drie hoofdpoorten voor Bosland

Donderdag 14 juni 2012
Bosland, het 4.500 ha grote bosgebied in Hechtel-Eksel, Lommel en Overpelt, gaat over enkele jaren in Noord-Limburg een groene attractiepool van formaat worden. Daar zijn de betrokken gemeentebesturen en overheidsdiensten van overtuigd. Vandaar dat er voortdurend inspanningen worden geleverd om dat proces in de gunstige richting te duwen. Vandaag werd alvast een inspanning bekroond: de aankoop van Den Grooten Hof in Overpelt.
Dat complex wordt, zo hoorden we vandaag op een persconferentie, (…) Het hele nieuwsbericht
Taxussnoeisel helpt in de bestrijding van kanker. In vers snoeisel  van de ‘Taxus baccata’ zit een stof die wordt gebruikt in kankerremmende medicijnen. Breng het dus zo snel mogelijk na het snoeien naar het recyclagepark of containerpark! Maar:
- taxussnoeisel moet droog, zuiver, jong en vers zijn.
- snoei de taxus niet als het net geregend heeft of als er nog ochtenddauw op zit.
- vang het snoeisel op met een laken, deken of zeil. Zo komt er geen zand of (…) Het hele nieuwsbericht

Gisteravond gezien...

Donderdag 14 juni 2012
Lommel - Gisteravond gezien...Zoom...tijdens Duitsland-Nederland. (Foto Leon Alders)

Josephine Pauwels overleden

Woensdag 13 juni 2012
Lommel - Josephine Pauwels overledenZondag is Josephine Pauwels overleden, de echtgenote van Frans Weyns. Ze was 83 jaar. Zaterdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Vrijdag om 19  uur is er daar een avondwake.

Riga Hendriks overleden

Maandag 11 juni 2012
In het Mariaziekenhuis is vrijdag Riga Hendriks overleden, de weduwe van Leo Palstermans. Ze was 65 jaar. Donderdag wordt haar asurne bijgezet na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
De Internetgazet brengt nieuws voor u én door u - dus voortaan kunt u ook zelf meewerken en berichten en/of foto's toevoegen. Daartoe vindt u bovenaan in het menu de knop "uw bericht toevoegen". Lees zeker onze tips voor reporters alvorens aan de slag te gaan!
Het Mariaziekenhuis gaat de huidige spoedgevallendienst ingrijpend verbouwen. De werken starten volgende week woensdag en zullen tot in maart volgend jaar duren. Volgens de directie is de huidige spoedgevallendienst niet meer opgewassen tegen de grote stroom patiënten. Er komen onder meer grotere en comfortabele wachtzalen en een aparte aanmeldbalie die van de wachtzalen is gescheiden met het oog op privacy. Concreet blijven alleen de spoedboxen behouden zoals ze nu (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Verleyen overleden

Donderdag 7 juni 2012
Lommel - Roger Verleyen overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Roger Verleyen overleden, de echtgenoot van Magda Van Boven. Hij was 73 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.

'Terminator Trilogie' in Genk

Woensdag 6 juni 2012
Dommelhof en C-mine cultuurcentrum hebben de handen in elkaar geslagen om in Genk ‘Terminator Trilogie’ van FC Bergman te kunnen brengen. In openlucht nog wel, en op een niet voor de hand liggende locatie: de terreinen van Ford Genk.
"Terminator Trilogie" is een woordenloze monoloog en handelt over een man. Hij verkeert in de veronderstelling dat hij zijn leven kan inrichten naar zijn mening en inzicht. Dat hij de vrijheid heeft om de wereld te construeren overeenkomstig zijn (…) Het hele nieuwsbericht
Onlangs kondigde Walter Grootaers aan dat De Kreuners het na een loopbaan van 35 jaar voor bekeken houden. Twee afscheidsconcerten zouden er nog volgen: TW Classic op 23 juni en een absoluut afscheidsconcert onder de titel ‘De Laatste Kreun’ op 7 december in het Sportpaleis in Antwerpen. Intussen werd, door de stormloop op de tickets voor dit laatste optreden, een extra concert toegevoegd in het Sportpaleis, op 15 december.
Maar! Op donderdag 21 juni om 20.30u zullen De Kreuners afzakken naar De Posthoorn in Hamont-Achel om hun set voor TW Classic uit te proberen. Voor dit concert zijn er nog enkele tickets beschikbaar. U kunt er bestellen via www.hamont-achel.be/aha.

Jeannine Kennis overleden

Woensdag 6 juni 2012
Lommel - Jeannine Kennis overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jeannine Kennis overleden, de echtgenote van Frans Claes. Ze was 66 jaar. De crematie en uitvaartdienst zullen in familiekring plaatsvinden.

Agnes Mantels overleden

Woensdag 6 juni 2012
Lommel - Agnes Mantels overledenZaterdag is Agnes Mantels overleden, de weduwe van Jaak Vandenrijt. Ze was 84 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.

De boomkikker komt terug

Dinsdag 5 juni 2012
Lommel - De boomkikker komt terugZoomDe bedreigde boomkikker (foto) doet het momenteel vrij goed in Vlaanderen: in het voorjaar werd een recordaantal van 1.250
roepende mannetjes
geteld. Dat zegt Hyla, de reptielen- en amfibieënwerkgroep van Natuurpunt. Het aantal roepende mannetjes is op tien jaar tijd vertienvoudigd.
De boomkikker is een vier tot vijf centimeter klein, frisgroen kikkertje met microscopisch kleine zuignapjes op pootjes en buik. In april tot begin mei roepen de mannetjes om een vrouwtje aan te (…) Het hele nieuwsbericht

Belg in Nederland in de cel

Dinsdag 5 juni 2012
In Valkenswaard is afgelopen nacht een 37-jarige man uit Hechtel-Eksel opgepakt. Hij zit in Nederland in de cel omdat hij vluchtmisdrijf pleegde na een aanrijding in Valkenswaard en nadien in Eindhoven een politieagent in de arm beet. De man had in Valkenswaard een stilstaande auto geraakt bij het achteruitrijden. Na de aanrijding reed hij weg. De politie zette meteen de achtervolging in. Tijdens de rit negeerde de bestuurder onder meer een rood stoplicht. Na een achtervolging van een kwartier kon de politie de vluchtende automobilist rond 01.15 uur onderscheppen in Valkenswaard. De agenten sloegen hem in de boeien. Toen hij in de politieauto zat, beet hij een agent in de arm. De man zit voor verder onderzoek in de cel.

Jan Dufour overleden

Maandag 4 juni 2012
Lommel - Jan Dufour overledenZaterdag is Jan Dufour overleden, de echtgenoot van Maria Claes. Hij was 77 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-centrum.
Lommel - Vast in de modder, maar geredZoomWe kennen mensen wier hond dol is op modderbaden. Dit reekalfje zal dat zo niet bedoeld hebben, toen het onverwacht in de modder terechtkwam. Het moest door medewerkers van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek worden bevrijd. (Foto NHC)
Geen weer om een hond door te jagen vandaag, dus uitgebreid tijd om eens op het internet te zoeken naar mooie dingen. Zoals de foto's die de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers maakt vanuit het ruimtestation ESS. Geweldige foto's, genomen terwijl hij rond de aarde cirkelt aan 28.000 km/u. In het kolommetje rechts op deze site maakt u uw keuze. Geniet ervan!
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel