Het overige nieuws

Lommel - Uw dag is aangebroken: stop met roken!In mei start het Mariaziekenhuis in Overpelt met twee nieuwe rookstopcursussen “Rook-arm, hart-rijk”. De eerste reeks start op 6 mei en telt acht sessies op maandagnamiddag. De tweede reeks begint op 27 mei, met 8 sessies op maandagavond.
Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp, en daarom biedt de dienst cardiale revalidatie van het Mariaziekenhuis al jarenlang deze rookstopcursus aan. Omdat stoppen zo moeilijk is, proberen zij de kans te vergroten door te werken in een groep van een 10-tal personen, onder begeleiding van een erkende tabakologe. Het ziekenfonds betaalt het grootste deel van de kosten terug.
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij Karlien Kuyken (tel. 011 826 076 of rookstop[!]mznl.be). 

Hij bouwt en won

Dinsdag 30 april 2013
Lommel - Hij bouwt en wonZoomBij de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van 29 april werd Hans Mannaerts uitgeloot als winnaar. Hij ontvangt van BouweninLommel.be een cheque van € 500,00. Proficiat Hans! De volgende trekking van de gratis wedstrijd ‘Doe mee en win!’ voor bouwers en verbouwers in de regio Lommel is op 30 september. Meer info en inschrijven op www.bouweninlommel.be. Op de foto: Hans Mannaerts met zijn vrouw Lien Diepvens op hun bouwwerf aan de Luikersteenweg 75. Links op de foto de metser van hun woning, de papa van Lien!

Justine Jansen overleden

Dinsdag 30 april 2013
Lommel - Justine Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Justine Jansen overleden, de echtgenote van Gerard Janssen. Ze was 81 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel Werkplaatsen.

De Leopoldlaan goes 'Maxima'

Maandag 29 april 2013
Lommel - De Leopoldlaan goes 'Maxima'ZoomMorgen is het zover... een nieuwe koning (én koningin) bij onze Noorderburen. Op de Leopoldlaan melden ze er het volgende over... (foto Albert Agten)

Jaak Van Engeland overleden

Maandag 29 april 2013
Lommel - Jaak Van Engeland overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Jaak Van Engeland overleden, de echtgenoot van Miet Heylen. Hij was 76 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme familiekring plaatshebben, waarna de asurne zal worden bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats van Lommel-Centrum.
 

Jaak Gerits overleden

Maandag 29 april 2013
Lommel - Jaak Gerits overledenIn het Mariaziekenhuis is zaterdag Jaak Gerits overleden. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst in de kerk van Lommel-Kolonie. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Toch even lezen

Zondag 28 april 2013
Lommel - Toch even lezenZoomIn de groot-Peltse brievenbussen viel vorige week het krantje "In een notendop" (foto), waarin het EMJ uitlegt wat er komend weekend allemaal te gebeuren staat rond het Muziekfestival in Neerpelt en hoe dat praktisch geregeld is. Het is misschien toch interessant om dat blad eens te lezen, want er staat zoveel in dat wij dat onmogelijk allemaal op de Internetgazet kunnen zetten. Het blad kan ook verkregen worden bij een aantal VVV's in de omgeving, gemeentelijke bibliotheken, culturele centra... (Foto EMJ)

Lies Ley overleden

Zaterdag 27 april 2013
Lommel - Lies Ley overledenIn het rusthuis Hoevezavel is donderdag Lies Ley overleden. Ze was 88 jaar. De uitvaartdienst zal dinsdag om 13.30u plaats hebben in Uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat 4, waarna haar asurne zal worden bijgezet in het familiegraf op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Brand op Markt in Eindhoven

Zaterdag 27 april 2013
Lommel - Brand op Markt in EindhovenZoomEen zware brand heeft vanmiddag op de Markt in Eindhoven grote schade aangericht aan Stadscafé De Vooruitgang. Daarbij moesten de Markt en de Heuvelgalerie worden ontruimd. Dat kostte nogal wat moeite omdat de caféterrassen waren ingenomen door supporters die 's avonds naar de wedstrijd PSV-Groningen zouden gaan. Ook de omliggende panden werden ontruimd terwijl de parkeergarage en de fietsenstalling van de Heuvelgalerie werden gesloten, waardoor mensen niet meer aan hun vervoermiddel konden. De (…) Het hele nieuwsbericht

Ook het NIKO zit nu op Facebook

Zaterdag 27 april 2013
Ook het NIKO heeft nu een Facebook-account. 'Liken' maar! Op de pagina vindt u alvast een mooi gesprek met Joost Vermeiren over het orgel. Maar opgepast: als u de pagina ooit zoekt moet u voluit "NIKO Kunstacademie" intikken; met NIKO alleen komt u er (spijtig genoeg) niet. NIKO Kunstacademie

Jaak de Wilde overleden

Zaterdag 27 april 2013
Lommel - Jaak de Wilde overledenDonderdag is Jaak de Wilde overleden, de weduwnaar van Maria Van Den Elshout. Hij was 88 jaar. Maandag worden zijn assen verstooid, na een uitvaartdienst (om 12.30 uur) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.

Moet er nog zand zijn?

Zaterdag 27 april 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Moet er nog zand zijn?Gisteren in de krant gelezen: ‘De Nederlandse evangelist Bert Bruinekreeft strijkt van vrijdag tot zondag neer in de Evangelische Kerk in Tongeren’. Hij ‘strijkt er neer’! Als een engel uit de hemel! Hij komt er o.a., als hij de kans krijgt tenminste, homoseksuelen genezen. Genezen! Nu hebben talloze wetenschappelijke onderzoeken al lang aangetoond dat homoseksualiteit absoluut geen ziekte is. Er valt bijgevolg niks te genezen.
Door zijn bemiddeling genezen ook kanker- en (…) Het hele nieuwsbericht
Op zondag 19 mei vindt op de testbaan van Ford - wereldwijd heet die de ‘Ford Lommel Proving Ground" - in Lommel de jaarlijkse fietsdag plaats. Fietsers en skeelers uit alle windstreken zijn er welkom om even te voelen hoe het is om  te rijden op die testbaan. Ze is in totaal 80 km lang! De toegang is gratis en men kan er terecht van 9 tot 16 uur. Adres: Oude Diestersebaan 135. Ford Lommel Proving Ground

Maak het mee...

Vrijdag 26 april 2013
In het Nederlandse Oss had een man zijn kunstgebit achtergelaten in de badkamer. Vervolgens ging zijn kat er mee aan de haal en gooide het in een wc, ergens anders in het huis, meldt Omroep Brabant. De man had dat niet in de gaten en spoelde zijn kunstgebit per ongeluk door. Hij zag het te laat en probeerde het nog terug te vinden, maar tevergeefs. Ook een rioleringsbedrijf kon het gebit niet meer recupereren.

Lente of zomer?

Donderdag 25 april 2013
In Kleine Brogel was het om 16u 25,9 graden, signaleert Ruben Weytjens, in Oostende 13 graden, of zowat de helft. Is het lente of zomer?

Roy Sentjens stopt opnieuw

Woensdag 24 april 2013
Roy Sentjens (33) stopt opnieuw - en nu definitief - met wielrennen. Dat heeft hij vandaag gemeld op de site van zijn ploeg. Volgens Sentjens werd het voor hem steeds moeilijker om in het peloton terug te komen op zijn oude niveau en kiest hij daarom voor een toekomst zonder wielrennen.
Lommel - Gratis naar Mintzkov en Geppetto & The Whales?ZoomUPDATE VRIJDAGavond om 20.30u staat er weer een prachtige muziekavond op de agenda in De Posthoorn in Hamont. Daar kunt u gaan kijken en luisteren naar een optreden van Mintzkov, de ongekroonde indiegroep van het land, en een van Gepetto & The Whales. Die laatste groep brengt dit jaar een tweede album op de markt, dus reken maar dat ze daaruit nieuwe songs zullen brengen. Allen daarheen! In voorverkoop kost een ticket 13,50 euro, aan de kassa 2 euro meer, maar misschien kunt u er gratis naartoe? We mogen per Internetgazetgemeente drie vrijkaarten weggeven. Daarom: snel een mailtje sturen naar vrijetijd[!]hamont-achel.be (uw adres niet vergeten), en dan maakt u er kans op. Succes!  AHA
Aan de sluis van Lozen is vandaag het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste Arnold Huibers uit Bocholt. De tachtigjarige man was op 15 april met zijn fiets thuis vertrokken en nadien verdwenen zonder enig spoor na te laten. Opsporingen leverden niets op. Het is niet bekend hoe de man in het kanaal is beland.

Eerste processierupsen in Bree

Dinsdag 23 april 2013
De eerste eikenprocessierupsen van dit jaar werden in Bree gevonden, op een zomereik, tegen een warme zonnige houtkant. Dit is slechts één dag later dan vorig jaar maar wel een 10-tal dagen later dan de voorbije jaren.
Vermoedelijk komen de rupsen nu en de volgende dagen op meerdere plaatsen in de provincie uit. Mogelijk zijn de rupsen nu nog kwetsbaar voor nachtvorst en voor een lange periode van nat en koud weer. De jonge rupsen hebben tijdens hun eerste twee larvale stadia nog geen irriterende brandharen.
Lommel - Nederlandse prijs voor Glasbreuk bvbaZoomHet Lommelse glaszetbedrijf Glasbreuk bvba, met ook een vestiging in het Nederlandse Nuenen, heeft in Nederland de prijs van "Service glasherstelbedrijf van het jaar 2012" gekregen. Op de foto stichter Dino en zoon Dyon met de schaal die ze bij die gelegenheid in ontvangst mochten nemen.

De '10 Miles' van Antwerpen...

Maandag 22 april 2013
De visie van Fobie
Lommel - De '10 Miles' van Antwerpen...Zoom....gezien door de ogen van Fobie!

Het nieuwe 5 eurobiljet

Maandag 22 april 2013
Lommel - Het nieuwe 5 eurobiljetZoomVanaf 2 mei wordt een nieuw biljet van 5 euro verspreid. Dat gaat het oude geleidelijk vervangen. In de loop van de komende jaren worden de overige euro-bankbiljetten vernieuwd. De nieuwe hebben allemaal Europa als thema, een Griekse mythologiefiguur naar wie ons continent is genoemd. Nieuwe euro-bankbiljetten

Alweer een goeie...

Maandag 22 april 2013
Lommel - Alweer een goeie...ZoomVolgend weekend dus géén auto's op de garageverkoop. Maar misschien wel wat onderdelen, of toebehoren hier of daar? (foto Albert Agten)
Geert Maes (bij de mannen) en Karlien Rutten (bij de dames) hebben vandaag de 14km lange Grensloop gewonnen. Geert is van Lommel, Karlien van Neerpelt. Over de 7km won Tim Stessens (Neerpelt) bij de mannen en Anne-Marie Marckelbach (Lommel) bij de vrouwen, zodat de winst mooi verdeeld is tussen beide gemeenten...
Bij een onverwachte controle in een café op de Markt in Valkenswaard heeft de Nederlandse politie afgelopen nacht een hoeveelheid harddrugs gevonden. Het ging o.m. om cocaïne en xtc. De drugs werden niet alleen bij vier cafébezoekers gevonden maar ook op de vloer, waar ze door bezoekers weggegooid waren toen de politie binnenviel. De politie had 40 agenten ingezet voor de actie.

José Goossens overleden

Zaterdag 20 april 2013
Lommel - José Goossens overledenIn het rusthuis in Neerpelt is woensdag José Goossens overleden, de echtgenoot van Ria Vanderhenst. Hij was 72 jaar. Dinsdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Centrum. Maandag om 19u is er daar een avondwake.
Lommel - Wordt Femme het nieuwe gezicht van Vtm-Kzoom?ZoomOverpeltse Femme zit bij de vijf finalisten die kans maken om het nieuwe gezicht van Vtm-Kzoom te worden. Vanavond maakte ze alvast een reportage op de circusschool Circ-O-Fun (foto). Hopelijk haalt ze voldoende stemmen  voor de volgende ronde! Stemmen voor haar kan nog tot zondagavond op www.vtmkzoom.be/jij-kiest/nieuws. Doen! Foto Marc Ras)

Marleen Cuppens overleden

Vrijdag 19 april 2013
Lommel - Marleen Cuppens overledenDinsdag is Marleen Cuppens overleden. Ze was 49 jaar. De crematie en de afscheidsplechtigheid zullen in intieme kring plaatsvinden. Maandag om 19 uur is er een gebedswake in de kerk van Heeserbergen.

Nu hebt u de kans nog!

Donderdag 18 april 2013
Tip voor motorrijders: doe mee aan een motorscreening. Er worden er eerstdaags twee georganiseerd, in Lommel. Die van 20 april is al volgeboekt, maar voor die van 27 april zijn er nog twintig plaatsen vrij: tien in de voormiddag en tien in de namiddag.
Tijdens zo'n screening krijgt u (gratis!) de kans om gedurende een halve dag een aantal basisvaardigheden aan te leren of op te frissen. Ook de recente wijzigingen in regelgeving met betrekking tot motorrijders en hun uitrusting komen er uitgebreid aan bod. Even praktisch: zaterdag 27 april 2013 in Lommel, Marie Curiestraat (crossterrein). Timing: van 9 tot 12 u. OF van 13 tot 16 u. Uiterste inschrijvingsdatum: 25 april. Voor meer informatie kunt u terecht bij de verkeersdienst van uw politiezone. Inschrijven is noodzakelijk en kan via tel. 011 23 80 43.
Lommel - Wring eens een dweil uit in de ruimteAls u een natte dweil uitwringt, loopt het water netjes in de emmer - of toch alleszins richting aarde. Maar wat zou er gebeuren als u hetzelfde doet in de ruimte? Dat vroegen twee Canadese scholieren zich af en met hun vraag wonnen ze een wedstrijd van het Canadian Space Agency (CSA). De hoofdprijs was de uitvoering van hun experiment. In het internationale ruimtestation (ISS) ging de Canadese astronaut Chris Hadfield zopas aan de slag met water en een doek. Eén ding maakt het filmpje duidelijk: het (…) Het hele nieuwsbericht

Gerda Boets overleden

Donderdag 18 april 2013
Maandag is Gerda Boets overleden, de echtgenote van René Berckmans. Ze was 59 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een afscheidsceremonie (om 15 uur) in Aula 't Sant.

Zoeken naar een vermiste

Woensdag 17 april 2013
Lommel - Zoeken naar een vermisteZoomHet parket van Tongeren heeft gevraagd uit te kijken naar Arnold Huibers (80) uit Bocholt. Maandag werd hij voor het laatst gezien toen hij thuis met zijn fiets naar een onbekende bestemming vertrok. Hij is niet meer teruggekeerd en het zou kunnen dat hij elders in Noord-Limburg is opgemerkt.
Arnold is ca 1.70m groot en mager van gestalte. Toen hij maandag vertrok droeg hij een donkere jonggingbroek en -vest. Zijn fiets is van het merk Cambridge. Wie deze man gezien heeft, of zijn fiets heeft aangetroffen, kan bellen naar de politie Noordoost-Limburg op 089/480630 of naar de lokale politie. UPDATE Het stoffelijk overschot van de vermiste is inmiddels teruggevonden.
Lommel - Serviceclubs N.-Limburg steunen 't BrugskeZoomDe 17 serviceclubs van Noord-Limburg  (Fifty One , Kiwanis, Ladies Circle,  Lions, Ronde Tafel, Rotary en Soroptimisten)  organiseren jaarlijks een ontmoetingsdag ter bevordering van de onderlinge vriendschap en verstandhouding. Daarbij kiezen ze ook een gezamenlijk sociaal project dat elke club met haar bijdrage steunt.
Dit jaar werd het tuinproject van Orthopedagogisch Centrum  ’t Brugske uit Leopoldsburg gekozen. Dagcentrum ‘t Brugske voorziet opvang voor mensen met een verstandelijke beperking, voornamelijk uit de regio Noord-Limburg. Er werd zopas een tehuis gebouwd en de financiële middelen ontbraken voor de ontwikkeling van de omringende tuin. Met de 8.250 euro steun kan een groot deel van dit tuinproject afgewerkt worden. Mooi!
De scholengemeenschap WICO gaat nauwer samenwerken met het centrum voor volwassenenonderwijs Vrij CVO Noord-Limburg. Dat heeft coördinerend directeur Koen Wils bekendgemaakt. De samenwerking zal volgend schooljaar ingaan. Op die manier wil WICO niet alleen het onderwijsaanbod in Noord-Limburg verstevigen maar ook inspelen op de 'scholengroepen' die zowel door de Vlaamse overheid als door het VSKO vanaf 2017 in het vooruitzicht gesteld worde, aldus Wils. André Fabry, momenteel directeur van het Sint-Hubertuscollege, wordt directeur van de nieuwe samenwerking. Wie de nieuwe directeur van het college wordt is nog niet bekend.

Een 'event' over apps

Maandag 15 april 2013
Op 3 en 4 mei organiseert de Hogeschool PXL Apps City, het eerste grote event rond mobiele applicaties in Vlaanderen.  Wie een smartphone of tablet-pc gebruikt (en dat zijn er elke dag meer en meer), gebruikt apps in diverse soorten en toepassingen. Een app om je tv-avond te plannen, je Facebookpagina te checken of je bankrekening te betalen: in de app-wereld is er voor ieder wat wils. 
Hoog tijd voor een heuse app-conferentie, vonden ze bij Hogeschool PXL (XIOS) in (…) Het hele nieuwsbericht

Over mussen en vogelen...

Maandag 15 april 2013
Lommel - Over mussen en vogelen...ZoomAlweer een 'serieuze' doordenker deze week, daar op de Koning Leopoldlaan. (Foto Albert Agten).
Lommel - Judo: goud voor Schildermans en HendrikxZoomOp de Soeverein Cup heeft Joran Schildermans (links) uit Peer, die aangesloten is bij judoclub Agglorex Lommel, vandaag goud behaald. Samen met Doreen Hendrikx uit Neerpelt, regerend Belgisch kampioene in de +63kg, hield hij de Limburgse kleuren hoog. An-Sophie Meeuwissen haalde zilver. (Foto Rik Vander Sanden) Meer foto's
Op de Limburgse kampioenschappen tijdrijden, die vandaag in Leopoldsburg werden verreden won Christophe Sleurs uit Lommel bij de eliterenners zonder contract. Jeroen Vrolykx uit Neerpelt was de snelste bij de U23. En Milan Fretin uit Overpelt haalde het bij de twaalfjarige aspiranten. Gefeliciteerd!

Nancy Hermans overleden

Zaterdag 13 april 2013
Lommel - Nancy Hermans overledenWoensdag is Nancy Hermans overleden, de echtgenote van Bart Cruysberghs. Ze was 40 jaar. Woensdag wordt ze begraven na een afscheidsceremonie (om 10.30 uur) in 'Aula 't Sant'. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kerhoven.

Versterving

Zaterdag 13 april 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - VerstervingKen je die vastenpot van vroeger nog? Daar stopte je zeven weken lang al je snoep in. En met Pasen mocht je alles opeten. Mijn persoonlijk record werd gevestigd op paasdag, 1 april 1956. De spaarbuit bedroeg zeven karamellen en één klein, keihard geworden stukje marsepein. Bij Nel Vanhout kreeg je vier van die karamellen voor één frank. Ik had er vier van tante Jeanne en drie van tante Lies. Toen ik die laatste kreeg dacht ik nog: “Hier klopt iets niet. Die heeft er verdorie zelf een (…) Het hele nieuwsbericht

Collectiedag WO I in Hasselt

Vrijdag 12 april 2013
Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) roept alle inwoners van Limburg op om voorwerpen, foto’s, brieven of andere herinneringen in verband met Wereldoorlog I op zondag 21 april mee te brengen naar de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt. “De verzamelde stukken worden in het kader van het project Europeana 1914-1918 opgenomen in een centrale Europese databank. Tegelijk past de collectiedag in het project Limburg 1914-1918, waarmee de (…) Het hele nieuwsbericht
Zaterdag vanaf 20.30u vindt op diverse locaties in Hamont-Achel de "Tour culturel" plaats, een culturele ontdekkingstocht die door de dienst "Vrije tijd" van de gemeente is uitgewerkt. Tijdens die tocht gaat u uitkomen op een aantal markante culturele experimenten. U laten verrassen is dus aanbevolen, en tijdig kaarten kopen ook, want het aantal tickets is beperkt. Die tickets kosten in voorverkoop 13,50 euro en aan de kassa 15 euro.
Maar... misschien kunt u er gratis naartoe? Mail dan zo vlug mogelijk naar vrijetijd[!]hamont-achel.be en u maakt kans op een vrijkaart! Per Internetgazetgemeente mogen we er twee weggeven. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Succes!

Jean Lenaerts overleden

Dinsdag 9 april 2013
Lommel - Jean Lenaerts overledenDonderdag is Jean Lenaerts overleden, de echtgenoot van José Van Engeland. Hij was 62 jaar. Woensdag wordt hij begraven na een rouwmis (om10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Vanavond  om 19 uur is er daar een avondwake.

Maria Verdonk overleden

Dinsdag 9 april 2013
Lommel - Maria Verdonk overledenZondag is Maria Verdonk overleden, de echtgenote van Tiest Broeders. Ze was 51 jaar. De afscheidsplechtigheid en de begrafenis zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Heide-Heuvel.

Het einde voor Windows XP

Maandag 8 april 2013
Softwaregigant Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat het over exact een jaar gaat stoppen met de ondersteuning van Windows XP. Vanaf 8 april 2014 worden er geen updates meer uitgebracht. Het besturingssysteem is normaal zo ingesteld dat het automatisch zulke updates installeert om bugs en veiligheidsproblemen op te lossen. Over een jaar is het echter gedaan daarmee, waardoor PC’s met Windows XP op termijn kwetsbaar worden. Het besturingssysteem mag dan wel 12 jaar oud zijn, het blijft (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Alweer een doordenker uit de actualiteit...ZoomOp de Koning Leopoldlaan weten ze er alles van... hoe je van een oud spreekwoord nog een actuele doordenker kan maken! (Foto Robert Boons)

Verkeershinder door werken

Zaterdag 6 april 2013
Vanaf maandag beginnen er werken op de Nederlandse A2 tussen Weert en Maarheeze. Daar wordt een ecoduct gebouwd en dat zal voor vertragingen zorgen. Gedurende zes weken zijn de rijstroken verlegd en geldt daar een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur.
In een mededeling hebben de burgemeesters van negen Noord-Limburgse gemeenten vandaag de Vlaamse regering opgeroepen om op korte termijn op basis van het huidig voorgestelde traject een decreet in het Vlaams parlement in te dienen.
"Met het Strategisch Actieplan Limburg in Kwadraat (SALK) heeft de Vlaamse regering het voortouw genomen om de relance en de toekomst van Limburg in kaart te brengen. Tijdens de begrotingscontrole van vorige week werden ook extra middelen voorzien," aldus de (…) Het hele nieuwsbericht

Catho Van Bommel overleden

Donderdag 4 april 2013
Lommel - Catho Van Bommel overledenMaandag is Catho Van Bommel overleden, de echtgenote van Leon Cuijvers. Ze was 81 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Anna Boonen overleden

Donderdag 4 april 2013
Lommel - Anna Boonen overledenWoensdag is Anna Boonen overleden, de weduwe van Frans Hesemans. Ze was 91 jaar. Maandag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Vrijdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
Lommel - Gratis naar... Théâtre La Licorne?ZoomKomende zondag 7 april om 20.15 uur speelt het Franse toneelgezelschap Théâtre la Licorne op uitnodiging van cultuurNoord in CC Palethe met de voorstelling ‘Spartacus’. Zaterdag is er ook al een voorstelling, maar die is uitverkocht.
Licorne neemt je mee naar een Romeins colosseum. Je volgt er het verhaal van de gladiator Spartacus die samen met andere slaven vecht voor zijn vrijheid.
De voorstelling ‘Spartacus’ betekent een visueel (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Heijlen overleden

Woensdag 3 april 2013
Lommel - Maria Heijlen overledenZaterdag is Maria Heijlen overleden, weduwe van Livinus Wouters en weduwe van Jan Van Moer. Ze was 82 jaar. Het bijzetten van de asurne in het columbarium van Kattenbos en de uitvaartdienst zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kattenbos.

Marieke Slegers overleden

Woensdag 3 april 2013
Lommel - Marieke Slegers overledenOp woensdag 27 maart is Marieke Slegers overleden. Ze was 88 jaar. Het afscheid vond in intieme kring plaats.

Josée Alen overleden

Woensdag 3 april 2013
Lommel - Josée Alen overledenIn het rusthuis de Bekelaar is donderdag Josée Alen overleden, de weduwe van Karel Maes. Ze was 91 jaar. Zaterdag worden haar assen verstrooid na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Gust Huysmans overleden

Woensdag 3 april 2013
Lommel - Gust Huysmans overledenOp dinsdag 26 maart is Gust Huysmans overleden, de echtgenoot van Maria Alaerts. Hij was 74 jaar. De uitvaartdienst en de crematie hebben in besloten kring plaats gevonden.
Op zaterdag 20 april organiseert VVIA-Limburg (Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie) een open ledendag in het Mijndepot, gelegen in het hoofdgebouw van de voormalige koolmijn van Waterschei. Iedereen met belangstelling voor industriële archeologie is daar welkom! Je hoeft dus geen lid te zijn van de VVIA. In de voormiddag wordt er vergaderd en gediscussieerd en in de namiddag wordt de mijnsite bezocht. Meer info vind je hier.

De klokken zijn terug!

Woensdag 3 april 2013
De klokken zijn terug uit Rome en ze hangen onder meer in de toren van de Hasseltse kathedraal. Vanaf komende zaterdag (om 14u) worden daar op elke eerste zaterdag van de maand rondleidingen in georganiseerd door Geert Kooken, gevolgd door hippe beiaardmuziek.
Het beiaardmuseum is daar uitzonderlijk geopend tijdens de paasvakantie, telkens van 14 tot 17u en dat:
• tot zondag 7 april
• van dinsdag 9 tot zondag 14 april
Toegang: 1,5 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
Donderdagnacht gaat het Agentschap Wegen en Verkeer de wegverzakking herstellen die enkele weken geleden ontstond op de afslagstrook aan het kruispunt Grote Baan-Helzoldstraat in Helchteren. Daardoor moest die afslagstrook sterk ingekort worden, hetgeen tot lange files leidde vanuit Noord-Limburg. Vrijdagnamiddag moesten automobilisten daar zelfs tot anderhalf uur aanschuiven.
Dat de herstelling zo lang op zich heeft laten wachten, had te maken met een discussie over de verantwoordelijkheid voor de verzakking. Als alles vlot verloopt, zouden de files vanuit Noord-Limburg vanaf vrijdag opnieuw normale proporties moeten aannemen, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer nu.

Nog geen omleidingsweg...

Dinsdag 2 april 2013
De Raad van State heeft het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de aanleg van een omleidingsweg in Houthalen-Helchteren vernietigd. Dat is vernomen bij de Vlaamse regering. De Raad heeft dus het advies van de auditeur gevolgd. Een en ander betekent dat de hele procedure voor de verlenging van de Noord-Zuidverbinding moet worden overgedaan.
In een reactie zeggen de Vlaamse ministers Hilde Crevits en Philippe Muyters het arrest te betreuren.
"Aan onze raadslieden is gevraagd om een analyse (…) Het hele nieuwsbericht

Ooit wordt het lente...

Dinsdag 2 april 2013
Lommel - Ooit wordt het lente...Zoom...ondanks deze doordenker op de Koning Leopoldlaan, deze week. (Foto Albert Agten)
Lommel - Vandaag is het Wereld Autisme DagZoomVandaag is het Wereld Autisme Dag, een initiatief van de Verenigde Naties. Eén op 100 mensen heeft een stoornis in het autistisch spectrum; in Limburg gaat het om 8.000 mensen bij wie autisme in een of andere vorm voorkomt. In het kader van de autismeweek, die nu loopt, doorkruist een karavaan van oldtimertractoren de provincie om tijdens een halte aan elk gemeentehuis aandacht te vragen voor autisme. Donderdagnamiddag komen de gemeenten in Noord-Limburg aan de beurt, vrijdagochtend volgen Peer en Meeuwen nog. www.autismelimburg.be

Eerste verjaardag van het BKFD

Maandag 1 april 2013
Lommel - Eerste verjaardag van het BKFDZoomHet in Lommel gevestigde Belgisch Kankerfonds voor Dieren bestaat één jaar. Het BKFD wil het bewustzijn over kanker bij dieren vergroten en projecten die kanker bij gezelschapsdieren bestrijden of behandelen, financieel steunen. Daarom organiseert het dit jaar weer een aantal activiteiten waar het publiek welkom is. Meer info daarover staat op www.bkfd.be of op de Facebookpagina van het BKFD.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel