Het overige nieuws

Wie hoger onderwijs of volwassenenonderwijs volgt en moeite heeft om het allemaal betaald te krijgen, kan bij de provincie een studielening aanvragen. Die werd vorig jaar door nauwelijks 60 studenten aangevraagd, zegt gedeputeerde voor financiën Frank Smeets in het blad Visie. De provincie wil dat aantal flink verhogen en heeft een aanzienlijk budget klaarliggen.
Het Fonds van de Limburgse Studieleningen geeft renteloze studieleningen aan studenten. Deze lening betaal je terug na je (…) Het hele nieuwsbericht

Tragische komedie

Zaterdag 31 augustus 2013
Lommel - Tragische komedieHet lijkt wel of ik de laatste tijd aan een fietsobsessie ten prooi gevallen ben. Het gaat immers wéér over fietsen.
Ooit vertelde iemand me het volgende verhaal.
Het is de dag waarop het groot huisvuil opgehaald wordt. Charel is op bezoek bij zijn zus. Zijn fiets staat tegen de gevel, niet zo ver van een berg op te halen afval. Een buurman denkt: “Die fiets is toch eigenlijk nog te goed om op te ruimen. En kijk eens wat een mooie banden nog.” Hij haalt een moersleutel en draait er (…) Het hele nieuwsbericht

De waarde van een NLLC-stempelkaart

Vrijdag 30 augustus 2013
Zondag wordt in Hamont-Achel de 4de wedstrijd van het NLLC (Noord-Limburgs LoopCriterium) gelopen, de groene halve marathon. De NLLC-organisatie vraagt aan de deelnemers niet te vergeten de stempelkaart van het NLLC mee te brengen; wie 3 van de 4 wedstrijden loopt krijgt een attentie en neemt bovendien deel aan de gratis tombola met prijzen ter waarde van 50 euro.
Wie zondag niet kan deelnemen en de vorige 3 wedstrijden gelopen heeft, kan zijn stempelkaart best meegeven met iemand, of ze bezorgen bij de organisatie van het NLLC (p/a Nachtegaalstraat 54 te Neerpelt). De attentie en eventuele tombolaprijs worden dan bezorgd.
Na zeven ritten is Lommelaar Yannick  Eijssen de beste Belg in de Ronde van Spanje. Hij staat op de 18e plaats, op 59 seconden van de Italiaan Vincenzo Nibali, de leider in de rangschikking. Jelle Vanendert is 56ste op 9:11, Dennis Vanendert - die zich eergisteren liet opmerken - 100ste op 23:32, en Johan Vansummeren 110de op 28:15.

Nand Geys overleden

Vrijdag 30 augustus 2013
Lommel - Nand Geys overledenDinsdag is Nand Geys overleden. Hij was 78 jaar. Maandag worden zijn assen verstrooid na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel.

Henri Linsen overleden

Donderdag 29 augustus 2013
Lommel - Henri Linsen overledenWoensdag is Henri Linsen overleden, de echtgenoot van Monique Berkmans. Hij was 69 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen zaterdag in besloten kring plaatsvinden. Vrijdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Kattenbos.

Spottersdag op Kleine Brogel

Woensdag 28 augustus 2013
Lommel - Spottersdag op Kleine BrogelZoomOp zaterdag 14 september organiseert de Vliegbasis Kleine Brogel een Spottersdag. Die dag komen ruim 2.000 luchtvaartfanaten naar de vliegbasis om er beelden te maken van de Belgische en buitenlandse vliegtuigen die daar staan naar aanleiding van de Internationale Sanicole Airshow. Wie er bij wil zijn, moet zich eerst inschrijven via www.spottersday.be. Daar staat ook meer info over dat evenement. UPDATE En hier kunt u zich inschrijven voor de spottersdag.  (Foto spottersday.be)
Lommel - De nieuwe NIKO-tas is een groot succesZoomDankzij de verkoop van de originele kunstkalender met tekeningen van de NIKO-leerlingen steunde men daar al vele jaren een meisjesschool met internaat in het Indische Maranghada. Afgelopen schooljaar werd iets helemaal nieuws gelanceerd: de NIKO-tas! Ontworpen door leerlingen van de NIKO-Kunstacademie en door hen voornamelijk gebruikt om materiaal in te vervoeren. Maar ook bij de leerlingen van podiumkunsten is ze heel gegeerd en ze duikt ook regelmatig op in de supermarkt. Dan zijn ze (…) Het hele nieuwsbericht

Word imker!

Maandag 26 augustus 2013
De Imkersvereniging Pelter Biehalle en de vzw Scholingscentrum LIB  organiseren van 7 januari e.k. tot 17 juni (zeg niet dat we er niet tijdig bij zijn) een starterscursus "Nieuwe Imker". De theorielessen wordt in 't Pelterke gegeven, de praktijklessen bij diverse bijenhallen. Deelname aan de cursus kost 30 euro. Wie slaagt krijgt een getuigschrift van het Ministerie van Landbouw en Visserij. En "als de cursist voldoet aan de voorwaarden krijgt hij na ondertekening van een contract een bijenkast, een bijenvolk en wordt er in de afdeling een peter toegewezen. Deze laatste begeleidt de cursist gedurende minstens één bijenseizoen." 
Meer info bij Johan Cardinaels, tel. 011/643993, johancardinaels[!]telenet.be; of bij Dirk Bollen, tel. 011/733030, bollendirk[!]hotmail.com. UPDATE Op de site van de Limburgse Imkersvereniging vindt men informatie over alle cursussen die in dat verband worden aangeboden.
Lommel - Weer bijna alles zijn normale gangetje...ZoomVoor sommigen 'eindelijk', voor anderen 'amaai, nu al', maar er is geen ontkomen aan! (Foto Albert Agten)
Al meer dan 4100 mensen hebben een petitie ondertekend voor een treinverbinding voor reizigers tussen Hamont en Weert. De actiegroep heeft vrijdag die petitie aangeboden aan gedeputeerde Patrick van der Broeck van Nederlands-Limburg, bevoegd voor openbaar vervoer.
Volgens Van der Broeck wordt zowel in België als in Nederland het belang van deze verbinding ingezien. “De petitie heeft de steun van de Provincie Limburg, maar goed onderzoek is nodig voordat we overgaan tot (…) Het hele nieuwsbericht

Akabe zoekt leid(st)ers

Zondag 25 augustus 2013
Akabe Neerpelt is een inclusieve jeugdbeweging die het voor jongeren met een beperking mogelijk maakt zich te ontplooien in het tempo dat ze zelf aangeven. Ze maakt deel uit van Scouts en Gidsen Vlaanderen en probeert die waarden in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk te handhaven. De vereniging is nu op zoek naar enthousiaste nieuwe leiders en leidsters. Voor praktische vragen kunt u terecht bij akabeneerpelt[!]hotmail.com.

Ton Bergmans overleden

Donderdag 22 augustus 2013
Lommel - Ton Bergmans overledenZaterdag is Ton Bergmans overleden, de weduwnaar van Dieny Klabers. Hij was 80 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Meer en andere vlinders door de zomer

Donderdag 22 augustus 2013
Lommel - Meer en andere vlinders door de zomerZoomHet is een goede zomer voor de vlinders. Er zijn er beduidend meer dan de voorbije jaren, meldt Natuurpunt. Daarnaast waren er onder de 41 soorten die tijdens de nationale tuinvlindertelling geregistreerd werden ook vele zeldzame nieuwkomers. Toch boeren sommige soorten ook achteruit: graslandvlinders als het icarusblauwtje doen het jaar na jaar slechter.
‘Op 3 en 4 augustus telden 7.747 Vlaamse gezinnen meer dan 202.000 vlinders in hun tuin’, zegt Wouter Vanreusel van Natuurpunt. (…) Het hele nieuwsbericht

Weer zwemverbod in Zilverstrandplas

Dinsdag 20 augustus 2013
In de plas van het Zilverstrand in Mol is opnieuw het giftige blauwalg aangetroffen. Dat heeft de gemeente Mol bekendgemaakt. Meteen is er een nieuw zwemverbod in de plas van kracht.

Louis Mertens overleden

Dinsdag 20 augustus 2013
Lommel - Louis Mertens overledenZaterdag is Louis Mertens overleden, de echtgenoot van Marcellina Mondelaers. Hij was 78 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd na een rouwmis (om 10.30 uur) in de decanale kerk van Lommel-Centrum. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

De kermisdoordenker

Maandag 19 augustus 2013
Lommel - De kermisdoordenkerZoomEn toch zal niet iedereen de vrienden van de Leopoldlaan gelijk geven denk ik. Maar 't is kermis voor iets, dus zullen we ze gewoon alle twee nuttigen ! (foto Albert Agten)

Alda Brebels overleden

Maandag 19 augustus 2013
Lommel - Alda Brebels overledenVrijdag is Alda Brebels overleden, de echtgenote van Jaak Faes. Ze was 75 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Kerkhoven. Dinsdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Alfons Mertens overleden

Zondag 18 augustus 2013
Lommel - Alfons Mertens overledenZondag is Alfons Mertens overleden, de echtgenoot van Liza Dries. Hij was 80 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30u) in de parochiekerk van Heide-Heuvel.

Mai Vandenberk overleden

Zaterdag 17 augustus 2013
Lommel - Mai Vandenberk overledenWoensdag is Mai Vandenberk overleden, de echtgenote van Jan Geerts. Ze was 87 jaar. Dinsdag worden haar assen bijgezet op het kerkhof van Lommel-Centrum na een uitvaartdienst in het ui!tvaartcentrum in de Schansstraat. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Heeserbergen.

Column: 'Elektriciteit'

Zaterdag 17 augustus 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Column: 'Elektriciteit'Heb je het ook al meegemaakt? Je rijdt braafjes op het fietspad, een auto komt van rechts, wil de weg op en bezet het hele fietspad, ook al kan de chauffeur je duidelijk zien aankomen. Je kunt alleen nog door als je zelf de rijweg op zwenkt.
Ik kwam van Leopoldsburg, wou naar Lommel, en deze keer weigerde ik. Ze moeten me nu eenmaal niets in de weg leggen als ik naar Lommel wil. Ik reed tot vlak bij de neus van de auto en maakte met een gebaar duidelijk dat ik verwachtte dat hij achteruit reed. Het raampje (…) Het hele nieuwsbericht

Politici blijven fors cumuleren

Vrijdag 16 augustus 2013
In Vlaanderen oefent een politicus gemiddeld 3,5 bezoldigde mandaten tegelijk uit, berekende De Tijd op basis van het mandatenoverzicht dat het Rekenhof deze week publiceerde in het Belgisch Staatsblad. De Noord-Limburgse burgemeesters blijven duidelijk boven dat gemiddelde. Kampioen is burgemeester Raf Drieskens van Neerpelt, die vorig jaar 14 mandaten cumuleerde waarvan er 9 betaald werden. Theo Schuurmans (Hamont-Achel) kreeg er 7 van de 14 betaald, Jaak Fransen (Overpelt) 6 van de 8, Peter Vanvelthoven (Lommel) 3 van de 7, Theo Kelchtermans (Peer) 5 van de 10, Raf Truyens (Hechtel-Eksel) 6 van de 14 en Lode Ceyssens (Meeuwen-Gruitrode) 2 van de 2.
Men kan de cumuls die de politici er vorig jaar op na hielden, raadplegen op www.cumuleo.be. Klik eerst rechtsboven op NL en vul dan in de tweede kolom, onder "Een mandataris zoeken", de naam van de gezochte politicus in.

Zwemverbod Zilverstrand opgeheven

Donderdag 15 augustus 2013
Het zwemverbod dat in de zwemvijver van vakantiepark
Zilverstrand in Mol gold vanwege de aanwezigheid van blauwalg, is opgeheven. Dat heeft het gemeentebestuur van Mol vandaag bekendgemaakt.

Gelukkige moederdag aan alle mama's

Donderdag 15 augustus 2013
Lommel - Gelukkige moederdag aan alle mama'sZoomVan harte een mooie moederdag gewenst aan alle moeders, vanwege het hele team van Internetgazet! (Foto Jan Buyens)

Geen ophaalronde morgen

Woensdag 14 augustus 2013
Morgen/donderdag 15 augustus, O.L.V. Hemelvaart, is er geen huis-aan-huisinzameling. De ophaalronde wordt ingehaald op zaterdag 17 augustus.
Vergeet niet om uw afval dan tijdig op een goed zichtbare plaats buiten te zetten. Net zoals op de vaste ophaaldag start men op zaterdag om 6.00 uur met de ophaalronde.

Lek bij SCK 'ongevaarlijk'

Dinsdag 13 augustus 2013
Lommel - Lek bij SCK 'ongevaarlijk'ZoomFLASH Vanavond werd er bij het SCK in Mol een lek vastgesteld in het secundair circuit van de reactor BR2, meldt het gemeentebestuur van Mol. Er lekte koelwater dat over de privéweg van het SCK vloeide. De weg werd uit voorzorg afgesloten. Volgens het studiecentrum bevatte het gelekte water geen radioactiviteit. Het lek is inmiddels gedicht.
Lees de mededeling van het gemeentebestuur van Mol hier. (Foto gemeente Mol)

Donderdag moederdag

Maandag 12 augustus 2013
Lommel - Donderdag moederdagZoomOok op de Leopoldlaan zijn ze het niet vergeten, en wel op hun eigenste, spitsvondige manier! (Foto Albert Agten)

Dora Monten overleden

Zaterdag 10 augustus 2013
Lommel - Dora Monten overledenDonderdag is Dora Monten overleden, de weduwe van Jan De Vrindt. Ze was 93 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat. Maandag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van de Barrier.

Selm Boets overleden

Woensdag 7 augustus 2013
Lommel - Selm Boets overledenZaterdag is Selm Boets overleden, de weduwnaar van Maria Van Der Leest. Hij was 87 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in het funerarium in de Schansstraat.

Jean Tips overleden

Dinsdag 6 augustus 2013
Lommel - Jean Tips overledenGisteren is Jean Tips overleden, de echtgenoot van Francine De Vrindt. Hij was 71 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Lutlommel.
Lommel - Als ze 't op de Leopoldlaan zeggen...ZoomDe warmte slaat ook toe op de Leopoldlaan. (Foto Albert Agten)

Column: Kijken tot in Overpelt!

Zaterdag 3 augustus 2013
Chel mag het zeggen
Lommel - Column: Kijken tot in Overpelt!Je kunt dezer dagen echt nergens komen of het gesprek gaat onherroepelijk over het weer. Precies daarom had ik me voorgenomen om het daar zeker niet over te hebben.
Et voilà! Het is al zover. Want ook in het centrum van Lommel is het hemeltergend  warm. Ik zit hier op mijn duiventil aan de kerk te puffen achter mijn toetsenbord. Naast mij een handdoek om af en toe mijn vingers droog te vegen. Mijn klavier wordt anders te glibberig, zodat ik de ene tikfout na de andere produceer. Miserie, miserie! En (…) Het hele nieuwsbericht
Ook Hermien Peters (Hechtel-Eksel) en Lize Broekx (Neerpelt) gaan naar de A-finale op het WK kajak voor junioren en senioren jonger dan 23 jaar, dat in het Canadese Welland wordt betwist. In de K2 500m werden ze in de eerste ronde pas vierde, waardoor ze zich in de halve finales moesten bewijzen. En daar werden ze tweede, meteen goed voor een ticket voor de finale. UPDATE Joeri Weckx (Lommel) nam later op de dag deel aan de reeks van de K2 200 m bij de -23-jarigen samen met de Harelbeekse vaarder Jonathan Delombaerde. In dit specifiek spurtnummer werden beiden, na een voortreffelijke start, mooi tweede achter de Hongaarse ploeg. Zo plaatsten ze zich voor de halve finale die morgen/ zaterdag gevaren wordt.

Zwemverbod in het Zilverstrand

Vrijdag 2 augustus 2013
In het zwemwater van het Zilverstrand is er mogelijk blauwalg aangetroffen, meldt het gemeentebestuur van Mol. Daarom mag er daar voorlopig niet meer gezwommen worden. De Vlaamse Milieumaatschappij heeft waterstalen genomen om die te onderzoeken; wanneer blijkt dat er niks verontrustends aan de hand is, wordt het zwemwater weer veilig verklaard.

Tel de tuinvlinders dit weekend

Vrijdag 2 augustus 2013
Lommel - Tel de tuinvlinders dit weekendZoomDit weekend is het tuinvlindertelling. Hou gedurende een halfuurtje uw tuin in het oog en geef dan de resultaten van uw telling door aan www.vlindermee.be. Daar vindt u ook de naam van de vlinders die u misschien hebt gezien. 
Op de foto: vandaag zaten er in 't Lindel in Overpelt alvast twee citroenvlinders die een terrasje aan 't doen waren op de vlinderstruik. Links het vrouwtje, rechts het mannetje. (Foto Trinette Paesen)

Henri Grevendonck overleden

Vrijdag 2 augustus 2013
Lommel - Henri Grevendonck overledenWoensdag is Henri Grevendonck overleden, de echtgenoot van Marie-Claire Swinnen. Hij was 57 jaar. Maandag worden zijn assen bijgezet op het urneveld van de begraafplaats van Lommel-Centrum na een uitvaartdienst (om 12.30 uur) in de parochiezaal De Moffel.

Fred Huysmans overleden

Vrijdag 2 augustus 2013
Lommel - Fred Huysmans overledenWoensdag is Fred Huysmans overleden, de echtgenoot van Heidi Sannen. Hij was 58 jaar. Zaterdag worden zijn assen verstrooid na een uitvaartdienst (om 12.30 uur) in het buurthuis De Kom in de Kolonie.

Gaat Bob het maken?

Donderdag 1 augustus 2013
Lommel - Gaat Bob het maken?ZoomOp het internet vind je vaak originele ideeën die na verloop van tijd een eigen leven gaan leiden. Vanavond maakten we op Facebook kennis met Bob, de party-wc-rol. Het is een idee van Jana Weinertova, een artistiek begaafde oud-leerlinge van Mater Dei in Overpelt. Haar creatie is een WC-rolletje dat zich graag uit als feestbeest en bevriend is met Fester, nog zo'n feest-wc-rol. Vanavond betrapten we Bob in een hangmat met Sandra (foto)...
Het is een origineel idee, dat knap uitgewerkt is, met dank aan Jana's tekentalent. Benieuwd in welke toestanden Bob verzeild gaat geraken! Bob, de party-wc-rol

Verkeershinder in Eersel

Donderdag 1 augustus 2013
Op de A67 richting Eindhoven in Eersel is in de vooravond een spectaculair verkeersongeval gebeurd  waarbij drie vrachtwagens en een personenwagen betrokken waren. Rond 18u reed een vrachtwagen achter in een langzaam rijdende file. Een van de chauffeurs moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Het ongeval veroorzaakte veel ravage die vermoedelijk pas tegen middernacht opgeruimd is.

Bij de Molse buren

Donderdag 1 augustus 2013
In Mol kunt u nu zaterdag en zondag terecht voor een mooie tentoonstelling over 'Het Kempens kanaal in de zestiger jaren'. Organisator is natuurvereniging De Gagel, en dit in het kader van Mon Mol Martre. Het kanaal heeft een enorme invloed op zijn directe omgeving gehad, niet alleen voor Mol, maar ook voor Lommel en de rest van Noord-Limburg. Het bracht de economische ontsluiting van de regio op gang, en op ecologisch vlak een metamorfose. Place to be is Watermolenhuisje De Beekjuffer in de Molenhoekstraat, telkens van 12 tot 18 uur.
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel