Het overige nieuws

Lommel - Bosland lanceert 3 schatzoektochtenZoomVandaag lanceerde natuurproject Bosland drie schatzoektochten, één in elke Boslandgemeente. Schepen Raf Truyens van Hechtel-Eksel stelde dat Bosland heel fier is op de lancering van een kindvriendelijk en avontuurlijk product voor kinderen. Hij benadrukte dat kinderen de belangrijkste en eerste doelgroep van Bosland zijn.
Met de schatzoektochten wil men de kinderen aansporen om op een avontuurlijke manier de natuur in Bosland te ontdekken. Om het geheel extra aantrekkelijk te (…) Het hele nieuwsbericht

Annette Van Hout overleden

Dinsdag 29 april 2014
Lommel - Annette Van Hout overledenZondag is Annette Van Hout overleden, de echtgenote van Henri Heeren. Ze was 74 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden. Woensdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Heeserbergen.

Jennifer Joosten wint 500 euro

Maandag 28 april 2014
Lommel - Jennifer Joosten wint 500 euroZoomOp de trekking van de wedstrijd 'Doe mee en win!' van vrijdag werd Jennifer Joosten uitgeloot als winnares. Zij ontvangt van BouweninLommel.be een cheque van € 500. Proficiat Jennifer! De volgende trekking van de gratis wedstrijd ‘Doe mee en win!’ voor bouwers en verbouwers in de regio Lommel is op 03 oktober 2014. Meer info en inschrijven op www.bouweninlommel.be. Op de foto:  winnares Jennifer Joosten met partner Hans Hesius op hun bouwwerf aan Enneven.

Een korte week voor velen

Maandag 28 april 2014
Lommel - Een korte week voor velenZoomIn de Leopoldlaan blijven ze het toch maar doen. Iedere week weer een erg passende leuze bedenken... Met dank en respect! (Foto Albert Agten)
Doelman Thibaut Courtois heeft vanavond in Hasselt van het provinciebestuur de Limburgse Laurier gekregen. Dat is een uniek zilveren kunstwerk van edelsmid Jean Lemmens. Het was een trotse gedeputeerde van Sport Frank Smeets die de Laurier mocht overhandigen aan Thibauts broer Gaëtan, want Thibaut zelf kon niet aanwezig zijn. “Gelet op zijn sportieve prestaties op internationaal vlak is Thibaut zonder twijfel de verdiende winnaar van deze unieke prijs. Hij is een unieke topsporter met een (…) Het hele nieuwsbericht

Leeuwenwelpen opgegeten

Zaterdag 26 april 2014
In de GaiaZOO in het Nederlands-Limburgse Kerkrade hebben leeuwen waarschijnlijk drie leeuwenwelpjes opgegeten. Die welpen waren woensdag in de dierentuin geboren. Volgens de website van GaiaZOO zijn ze wellicht opgegeten door een van de volwassen leeuwen in het dierenpark.  

Koningsdag in Nederland

Zaterdag 26 april 2014
Lommel - Koningsdag in NederlandZoomVoor de eerste keer in meer dan vijftig jaar konden onze noorderburen nog eens uit de bol gaan voor hun koning... en dat deden ze dus ook, getuige dit beeld dat Robert Boons in Eindhoven kon maken.
Lommel - Die morgen in de Kloosterstraat...Hij is een chow-chow. Happart heet hij. De Fransdolle politicus die een paar decennia geleden om de haverklap de Voerstreek en het volledige Belgische politieke bestel op stelten zette, inspireerde zijn baasje bij de naamgeving. En ‘what’s in a name?’ zei great old William Shakespeare vierhonderd jaar geleden al.
Het is een pracht van een hond. Maar hij heeft zo zijn eigen ideeën over gehoorzaamheidstraining, dat wel. Eigenlijk luistert hij voor geen meter, kiest het hazenpad als hij (…) Het hele nieuwsbericht

Daar zijn de eikenprocessierupsen

Donderdag 24 april 2014
Volgende week start de bestrijding van de eikenprocessierups, meldt het provinciebestuur. Bij terreincontrole werden gisteren in Maaseik en Bree rupsen in de eerste en de tweede vervellingsfase aangetroffen. Die bleken zich - vermoedelijk vanwege de koudere nachten - in de bomen verscholen te houden tegen de dikkere takken in plaats van in de toppen van de twijgen. Daardoor zijn ze moeilijker op te sporen. De deskundigen van het provinciebestuur verwachten dat de rupsen volgende week zullen vervellen naar de derde fase en dat de bestrijding dan kan starten. Gemeenten krijgen provinciale steun bij de aankoop van een specifiek bestrijdingsmiddel.

Jan Gerits overleden

Donderdag 24 april 2014
Lommel - Jan Gerits overledenDinsdag is Jan Gerits overleden, de weduwnaar van Maria Senders. Hij was 81 jaar. Maandag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

'Obesipas' voor obesitaspatiënt

Woensdag 23 april 2014
Artsen en medewerkers van het Noord-Limburgs Obesitascentrum in het Mariaziekenhuis hebben voor mensen die bv. een maagring hebben laten plaatsen de Obesipas© ontwikkeld, een meeneemboekje dat de obesitaspatiënt begeleidt op zijn/haar traject voor, tijdens en na de operatie. Naast informeren heeft het ‘heen-en-weer’boekje ook een interactieve functie: het biedt niet alleen ruimte om objectieve medische gegevens in te noteren, de patiënt kan er ook persoonlijke ervaringen (…) Het hele nieuwsbericht
Luchtvaartmaatschappij Wizz Air gaat vanaf 22 juni twee keer per week - op woensdag en zondag - vliegen tussen Eindhoven Airport en Tuzla International Airport, de luchthaven van de stad Tuzla in Bosnië-Herzegovina. Dat is vandaag bekendgemaakt. Tuzla is de 16e bestemming die Wizz Air vanaf Eindhoven Airport aanbiedt.

Koop een kip met korting

Woensdag 23 april 2014
Jaarlijks organiseert Limburg.net van einde april tot en met 30 juni een kippenactie. Daarbij geeft de afvalmaatschappij korting op de aankoop van kippen in tuincentra. Op de site van Limburg.net kunt u de kortingsbon downloaden; hij geeft u recht op een korting van 3 euro bij aankoop van een kip. En u mag drie kippen met korting kopen, dus een totale korting van 9 euro. Indien u kippen koopt maakt u bovendien kans op een aankoopbon van 100 euro van uw tuincentrum. Een gratis kippengids kunt u aanvragen via communicatie[!]limburg.net.

Theodoor Alen overleden

Dinsdag 22 april 2014
Lommel - Theodoor Alen overledenVrijdag is Theodoor Alen overleden, de weduwnaar van Maria Tips. Hij was 91 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Hubert Poelmans overleden

Maandag 21 april 2014
Lommel - Hubert Poelmans overledenVandaag is Hubert Poelmans overleden, de echtgenoot van Fabienne Schepens. Hij was 81 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 12.30u) in de parochiekerk van Lommel Heeserbergen.

Anna Van Hees overleden

Maandag 21 april 2014
Lommel - Anna Van Hees overledenIn het rustoord Hoevezavel is zaterdag Anna Van Hees overleden. Ze was 92 jaar. Komende zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Stevensvennen.

Henri Hamblok overleden

Maandag 21 april 2014
Lommel - Henri Hamblok overledenIn rusthuis De Bekelaar is vrijdag Henri Hamblok overleden. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.
Lommel - Een knipoog naar de noorderburenZoomEen doordenker met een Hollands randje deze week in de Leopoldlaan. Moet ook eens kunnen... (Foto Albert Agten)

Henri Ven overleden

Zaterdag 19 april 2014
Lommel - Henri Ven overledenDonderdag is Henri Ven overleden, de echtgenoot van Maria Maes. Hij was 82 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Dinsdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Lommel-Barrier.

Pasen zonder Euro-Cup

Zaterdag 19 april 2014
Lommel - Pasen zonder Euro-CupZoomVoor het eerst in 25 jaar wordt er met Pasen in Hamont geen Euro-Cup tornooi gespeeld. Bij de vorige edities werd de sportieve strijd telkens op de zaterdag en de zondag van het paasweekend gestreden.
Maar toch komt Euro-Cup 2014 er aan. Op de vrijdag en de zaterdag na Hemelvaart staat stadion ‘t Leeuwke weer bol van jeugdvoetbal. Ongeveer 70 teams uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan dan de wei in om de bekers in de wacht te slepen. Binnenkort volgt er nog een infoblaadje met meer informatie over deze jubileumeditie. 
Overigens heeft KFC nog ruimte voor enkele regionale elftallen in de categoriën U11 (pre-miniemen) en U17 (scholieren). De rest is volgeboekt. Bij interesse mag er aangemeld worden via mail aan euro-cup[!]kfchamont99.be.

Ontslag met geweld

Vrijdag 18 april 2014
Tribunaliteiten
“Ik moest wel tekenen”, is een argument dat voor een rechter zelden kans maakt. Toch komt het voor dat een werknemer die een ontslagbrief tekent staande houdt dat hij “onder dwang” afscheid nam van zijn werkgever.
Zo was er in Luik een verkoper in dienst van een multinational in elektrische apparaten. In een jaar tijd schopte hij het tot hoofd van de afdeling CD’s en videospelletjes. Tot hij op een vrije dag om vijf uur in de namiddag een telefoontje kreeg van zijn werkgever met (…) Het hele nieuwsbericht

Hoog bezoek

Vrijdag 18 april 2014
Lommel - Hoog bezoekZoom'Onze man in New York' Dirk Vandenberk, is na vele jaren eindelijk nog eens in zijn thuishaven Lommel. Uiteraard mocht een samenkomst, en een goeie Belgische pint, met de collega's van Internetgazet niet ontbreken! (Foto Robert Boons)

Doe mee aan die uitdaging!

Donderdag 17 april 2014
Naar aanleiding van het 50-jarig jubileum van het Dienstencentrum St.-Oda wordt op woensdag 14 mei een groot FATA MORGANA-dorpsfeest georganiseerd op de Oude Markt in Overpelt. De zorgcentra van de gemeente gaan daar 5 uitdagingen van uitdager Stijn Coninx aan om zo een 5-sterren zorggemeente te worden. Het Mariaziekenhuis gaat voor de uitdaging: "Laat minimaal 500 witte ballonnen gelijktijdig op, met aan elke ballon een kaartje met een felicitatieboodschap ter ere van het 50-jarig jubileum. Koppel hier ook een wedstrijd aan voor de ballon die het verste vliegt."
Voor de lezers van de Internetgazet is dat geen probleem. Surf naar www.mznl.be/fatamorgana en schrijf daar een felicitatieboodschap voor St.-Oda. Als de ballon met uw boodschap het verst vliegt, wint u bovendien een mooie prijs!

Bericht voor de Nederbelgen

Woensdag 16 april 2014
Vanaf 1 mei kunnen Nederlanders, die in het buitenland verblijven, in Bergeijk een paspoort en reisdocumenten krijgen. Dat kost 30 euro minder dan bij het Nederlandse consulaat in Antwerpen, momenteel. Wel moet er vooraf een afspraak gemaakt worden -  en dat kan via www.bergeijk.nl.

Creatief zijn met Deel9

Woensdag 16 april 2014
Gisteravond werd in Lommel het startschot gegeven van 9 dagen creatieve activiteiten in Noord-Limburg. Marc Heleven gaf er tips over hoe men de CSI van het internet kan worden. Het initiatief komt van Deel9, genoemd naar een nieuw hoofdstuk voor creativiteit in de 9 Noord-Limburgse gemeenten. 
De activiteiten vallen trouwens niet toevallig samen met de internationale week van de creativiteit. De komende dagen worden er nog in Peer, Overpelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Bree, Bocholt, (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Serviceclubs geven 8.500 euro aan 't NetZoomIn het Poorthuis in Peer werd maandag op de jaarlijkse 'Interservice'-bijeenkomst van de 17 (!) Noord-Limburgse serviceclubs een cheque van 8.500 euro overhandigd aan het Dagactiviteitencentrum  't Net van de vzw Beschut Wonen Noord-Limburg. Dat bedrag was door de serviceclubs bijeengehaald op diverse activiteiten. Aan de bijeenkomst, georganiseerd door serviceclub 51 De Dommel, namen 235 leden deel. Op de foto: de overhandiging van de cheque aan afgevaardigden van 't Net, samen met de voorzitters van de Noord-Limburgse Serviceclubs.

Fons Bressers overleden

Dinsdag 15 april 2014
Lommel - Fons Bressers overledenVrijdag is Fons Bressers overleden. Hij zou zaterdag 79 jaar geworden zijn. Donderdag om 11 uur is er een uitvaartdienst in het uitvaartcentrum in de Schansstraat 4.
Het populaire tv-programma “Ooit komt het goed” (VRT) gaat de strijd aan tegen jeugdwerkloosheid. Om mensen warm te maken voor een job bij de brandweer, heeft ook de brandweer Noord-Limburg zijn beste beentje voorgezet en een filmpje ingestuurd. Dat vindt u hier. Bij 1000 likes werven ze een vrijwillige brandweerman/vrouw aan. Meteen worden de mensen ook warm gemaakt voor de functie van officier. Let wel: het ORIGINELE filmpje op de Workbook-pagina moet geliked worden en niet de gedeelde post!

149.500 euro voor Bosland

Maandag 14 april 2014
De Vlaamse regering heeft vandaag voor Bosland 149.500 euro uitgetrokken. Het bedrag maakt deel uit van een steunpakket van ruim 600.000 euro voor de duurzame realisatie van Europese natuurwaarden en het versterken van de vrijetijdseconomie in Limburg. De focus voor de volgende jaren in Bosland ligt op de verdere ontwikkeling van de onthaalpoorten, het verder uitbouwen van samenwerkingen met private investeerders en het uitbreiden van de samenwerking met de bevolking. Projectbureaus gaan moeten zorgen voor bovenlokale samenwerkingen, de duurzame realisatie van het masterplan voor deze natuurgebieden en het genereren van bijkomende middelen door o.a. cofinancieringsprojecten.

Donderdag extra oppassen

Maandag 14 april 2014
Lommel - Donderdag extra oppassenZoomNu donderdag vindt de reeds lang aangekondigde 'flitsmarathon' plaats. Op vele plaatsen, die ook door u konden aangegeven worden, wordt er die dag geflitst. Maar uiteraard dient u iedere dag op uw snelheid te letten! (Foto Albert Agten)

Misverstand

Zaterdag 12 april 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - MisverstandMisverstanden kunnen nare gevolgen hebben.
Zo ken ik iemand wiens vrouw het ooit gepresteerd heeft om – in een verstrooide bui neem ik aan – op straat haar arm in te haken bij een wildvreemde man. Ze is er, tot ‘s mans niet geringe verbazing, een tijdje naast blijven stappen zonder dat ze iets door had. En maar babbelen! Haar eigen echtgenoot liep er een eindje achter en sloeg het schouwspel met stijgende verstomming gade. De gil die ze slaakte toen ze haar vergissing vaststelde, ging door (…) Het hele nieuwsbericht
Vanaf 28 oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen naar Madrid Barajas Airport, de luchthaven van Madrid in Spanje. De route zal drie keer per week worden gevlogen: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Madrid is de 11e Spaanse bestemming die Ryanair vanaf Eindhoven Airport aanbiedt. Vanaf die luchthaven vliegt nu ook al Transavia.com naar Madrid: in de zomer 3 à 4 keer per week en in de winter 2 à 3 keer per week.

Het is maar dat u het weet

Vrijdag 11 april 2014
Je mag nooit te snel rijden, maar soms is de concentratie weg, rij je sneller dan toegelaten en word je geflitst. Die kans wordt volgende week donderdag véél groter, want als alle geruchten kloppen zal dàt de "grote flitsdag" zijn waarop in het hele land verkeersradars in positie worden gebracht. Thuisblijven is een veilige optie...

Gratis naar... de 'tour cultural'?

Donderdag 10 april 2014
In Hamont-Achel gaat men zaterdagavond, na het succes van de eerste editie van de "tour cultural", weer op culturele ontdekkingstocht in het centrum van de stad. Op verschillende speciale plaatsen in en rond dat centrum zult u er markante culturele experimenten kunnen meemaken in een speciaal kader. Namen kunnen we nog niet noemen, maar weet wel dat het aantal tickets beperkt is. Een en ander start om 20u aan Ciné Walburg. In voorverkoop kost een ticket 13,50 euro, aan de kassa 15 euro en abonnees betalen 11 euro.
Maar... misschien kunt u er wel gratis naartoe? Wij mogen per Internetgazetgemeente drie vrijkaarten weggeven. Mail zo snel mogelijk - met vermelding van uw adres - naar lbrebels[!]hamont-achel.be. De eerste drie mailers in elke gemeente krijgen een vrijkaart. Veel succes... en zelfs als u niet wint: ga toch maar eens kijken, het loont de moeite!

Demo Dribbelvoetbal U6, 2 tegen 2

Donderdag 10 april 2014
Komend seizoen verandert er een en ander in het jeugdvoetbal. Zo wordt het ‘dribbelvoetbal’ ingevoerd, ofwel het 2 tegen 2 voor U6-teams (uitsluitend 4- of 5-jarige kinderen). Daarom wordt er komende maandag 14 april om 18.30u door leden van de Voetbalbond een demonstratie gehouden in het Sportpark De Roosen, op de terreinen van Esperanza Neerpelt. Iedere geïnteresseerde uit de regio is van harte welkom. Een aantal clubs heeft al toegezegd.
Er ligt dan een aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Antoine Luyckx overleden

Donderdag 10 april 2014
Lommel - Antoine Luyckx overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Antoine Luyckx overleden, de echtgenoot van Catherina Swinnen. Hij was 78 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Lommel-centrum. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

Komend weekend geen treinen

Woensdag 9 april 2014
Ook volgend weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Neerpelt/ Hamont. Oorzaak zijn werken in het kader van de elektrificatie van de spoorlijn 15 tussen Herentals en Mol.
De NMBS zorgt voor vervangbussen. Tussen Mol en Antwerpen rijden er wél treinen. 

Frans Maes overleden

Woensdag 9 april 2014
Lommel - Frans Maes overledenZaterdag is Frans Maes overleden, de weduwnaar van Helena Beken en de levensgezel van Amanda Van de Sande. Hij was75 jaar. Zaterdg wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de decanale kerk van Lommel-centrum.

Paasvakantie

Maandag 7 april 2014
Lommel - PaasvakantieZoomHet is niet voor iedereen weggelegd, maar degenen die nu in het zonnetje kunnen gaan zitten, zijn de gelukkigen! (Foto Albert Agten)
De komende weken organiseert het provinciebestuur samen met de lokale politie twee motorscreenings. Het is de bedoeling bij het begin van het seizoen de behendigheid en de rijvaardigheid op te frissen. Er zijn nog plaatsen vrij voor de motorscreenings op zaterdag 12 april in Tongeren en op zaterdag 26 april in Lanaken. Inschrijven via www.limburg.be/verkeersveiligheid of via 011 23 80 43.

Henri Indenhoek overleden

Maandag 7 april 2014
Lommel - Henri Indenhoek overledenVrijdag is Henri Indenhoek overleden, de weduwnaar van Bertha Vliegen. Hij was 72 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Centrum. Dinsdag om 19u is er daar een avondwake.

Geen treinen vandaag

Zaterdag 5 april 2014
Er reden vandaag geen treinen naar Neerpelt - en dus vertrokken er ook geen. Dat was vooraf niet aangekondigd. Een en ander blijkt te maken te hebben met het aanleggen van de elektrische bovenleiding tussen Mol en Herentals. Daarom waren tussen Neerpelt en Mol vervangbussen ingelegd.

De rekening van het kind

Vrijdag 4 april 2014
Tribunaliteiten
Als ouders uit elkaar gaan wordt er meestal een vast maandelijks onderhoudsgeld bepaald voor de gebruikelijke kosten van de kinderen. De bepaling van zo’n vast maandelijks onderhoudsgeld verloopt meestal vlot. Maar, wat met de buitengewone kosten van een kind? De ouder die moet betalen ziet dit dikwijls anders dan de ouder die ontvangt. Vandaar dat - meestal met de beste bedoelingen -  op het ogenblik van de scheiding een opsomming wordt gemaakt van die buitengewone uitgaven. Het gaat dan over medische (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor de Noord-Zuid op het grondgebied van de gemeente Houthalen-Helchteren goedgekeurd. Daarin wordt opnieuw gekozen voor het omleidingstracé. Om de effecten op de natuur te milderen komen er natuurprojecten in de buurt bij. Overigens volgt er nog een openbaar onderzoek in verband met het GRUP.

Even je wiskunde bijspijkeren!

Donderdag 3 april 2014
WICO organiseert een vervolmakingscursus wiskunde ter voorbereiding van studies in het hoger onderwijs. De cursus is dus bestemd voor middelbare scholieren uit het 6de en 7de jaar die van plan zijn na de zomervakantie hogere studies te beginnen. Ze bestaat uit een module van 40 lessen, die vanaf 23 april op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag worden gegeven in Overpelt of Neerpelt. Deelname kost 60 euro. Wie wil deelnemen moet zijn naam, adres en gsm-nummer tegen uiterlijk 17 april mailen naar peter.vermeiren[!]cvo.wico.be. Nadien wordt contact opgenomen. Opgelet: de module wordt alleen ingericht indien er voldoende kandidaten zijn.
Er komt een splitsing van het gerechtelijk kanton Neerpelt-Lommel, het op één na grootste kanton van het land. Dat is deze namiddag beslist door de Kamercommissie Justitie. Voortaan vormen Lommel, Hechtel Eksel en Leopoldsburg één kanton, met zetel in Lommel. Het gerechtelijk kanton Neerpelt - met zetel in Neerpelt - zal dan bestaan uit Peer, Hamont-Achel, Neerpelt en Overpelt.
In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal passagiers op Eindhoven Airport met 15 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Er werden dit jaar 682.000 passagiers afgehandeld, 88.000 meer dan diezelfde periode in 2013. De groei is volledig te danken aan de bezetting van de lijndiensten naar de 52 bestemmingen die Eindhoven Airport nu biedt. Over heel 2014 verwacht de luchthaven een groei van 10%, tot ruim 3,7 miljoen passagiers. Over heel 2013 waren dat 3,4 miljoen passagiers.

Hilda Caers overleden

Woensdag 2 april 2014
Lommel - Hilda Caers overledenZondag is Hilda Caers overleden, de weduwe van Robert Monsieur. Ze was 91 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 11.30 uur) in de kerk van Heeserbergen.
Was u ook in de vaste overtuiging dat het Mariaziekenhuis voortaan groenten gaat telen op het ziekenhuisdak? Bent u misschien bij de balie van het ziekenhuis gratis radijs- of pastinaakzaad willen gaan afhalen? Of het boekje rond geneeskrachtige kruiden en planten?
Helaas. Het was vandaag 1 april. Stiekem hopen we dat u er bent ingetuind. Want we hebben plezier gehad toen we dat bericht schreven. Het enige wat er in klopte was dat directeur Roger Luyten eind dit jaar op pensioen gaat. En wat de platte daken van het ziekenhuis betreft: ze liggen inmiddels vol met zonnepanelen, dus de foto die u zag was al een beetje gedateerd...
Lommel - Ziekenhuis gaat zelf groenten telenZoomHet Mariaziekenhuis gaat voortaan zelf groenten telen. Niet op de schaarse grond rond het complex, niet op de parking, maar... op het dak. Morgen zaait directeur Roger Luyten het eerste radijzenzaad in, boven op het plat dak van het operatiekwartier. Het is een van zijn laatste beleidsdaden voor hij eind dit jaar met pensioen gaat.
"Ik vraag me eigenlijk af waarom we daar niet eerder op gekomen zijn," zegt Luyten. "Ik had al wel eens gehoord van groene daken, maar realiseerde (…) Het hele nieuwsbericht
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel