Het overige nieuws

Met ingang van de zomerdienstregeling telt Eindhoven Airport acht nieuwe lijndienstbestemmingen en één nieuwe charterbestemming. De zomerdienstregeling ging gisteren in en eindigt op zaterdag 25 oktober.
Nieuwe lijndienstbestemmingen zijn deze zomer Athene en het Griekse eiland Corfu, de Poolse stad Poznań, de Italiaanse bestemmingen Treviso en Catania, het Ierse Knock, de Spaanse stad Murcia en de Oostenrijkse bestemming Innsbruck. Als charterbestemming zal deze zomer het (…) Het hele nieuwsbericht
Op de Markt in Eindhoven is vanmiddag een man van het dak van een hotel gevallen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De man was op het dak geklommen in een poging om te vluchten voor de hoteleigenaar en de politie. Die zaten hem achterna omdat hij in eerste instantie zijn hotelkamer niet wilde verlaten.

Elvis Costello op Blues Peer

Maandag 31 maart 2014
Lommel - Elvis Costello op Blues PeerZoomVandaag heeft Blues Peer de namen voor het podium van dit jaar bekendgemaakt. Daarbij Elvis Costello (foto), Jeff Beck, Jimmie Vaughan, The Paladins, Chicago Blues, Amadou et Mariam, Guy Forsyth, Nikki Hill... Reden genoeg om de data van Blues Peer met stip in uw agenda aan te kruisen: 18, 19, 20 en 21 juli. Een vierde festivaldag erbij, dus! Bovendien is het de 30ste editie van het festival, een jubileumeditie als het ware, en komt er volgens de organisatie nóg schoon volk!

We geraken er niet vanaf

Maandag 31 maart 2014
Lommel - We geraken er niet vanafZoomHet is reeds meerdere keren aangekondigd, maar we blijven 'ermee zitten', met die kleine 1 en 2 eurocentmuntjes. Of niet? (Foto Albert Agten)

Zwaar verkeersongeval in Mol

Zondag 30 maart 2014
Bij een verkeersongeval op de Zuiderring in Mol zijn deze namiddag vier mensen gewond geraakt. Het gaat om een bejaarde fietser, een autobestuurder, en een vrouw en haar zoontje die in een andere auto zaten. Het ongeval gebeurde toen de fietser, een man uit Geel, even na 14u de weg overstak en aangereden werd door de auto van de verraste bestuurder. De wagen belandde aan de overkant van de Ring en raakte daar nog twee personenauto's.

Bèr Grossard overleden

Zondag 30 maart 2014
Lommel - Bèr Grossard overledenIn rusthuis De Bekelaar is gisteren Bèr Grossard overleden, de weduwnaar van Liza Boonen. Hij was 87 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsceremonie (om 11.30u) in de aula van funerarium Witters.

Vannacht gaan we naar 't zomeruur

Zaterdag 29 maart 2014
Lommel - Vannacht gaan we naar 't zomeruurVannacht kunt u één uur minder lang slapen, want het zomeruur is er weer... Om 02.00u wordt de tijd onherroepelijk op 03.00u gezet. En dat kunt u zelf ook beter doen om te vermijden dat u morgen overal een uur te laat komt. Wie vannacht moet werken heeft een voordeel: hij of zij kan een uur vroeger naar huis...

Even stond de tijd stil

Zaterdag 29 maart 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Even stond de tijd stilZoomJa, ik weet het. Het mag eigenlijk niet. Je kunt er zelfs voor beboet worden als je namaakspullen koopt en het land binnenbrengt.
En toch, ik kon het niet laten. Twee weken geleden was ik in Turkije. Ik geloof dat het in Aphrodisias was. Die hele stad is in de Griekse tijd gebouwd ter ere van Aphrodite, de godin van de liefde, de schoonheid, de seksualiteit en de vruchtbaarheid. Alleen die wetenschap al moet me behoorlijk van mijn apropos gebracht hebben. Gedurende korte tijd was ik – achteraf (…) Het hele nieuwsbericht
De Vlaamse regering heeft vandaag een selectie gemaakt van de gemeenten waar tussen nu en 2020 regionale steun aan grote bedrijven kan gegeven worden. Meer dan de helft van de gemeenten op de regionale steunkaart ligt in Limburg. Ook Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren zijn er bij. Bij de selectie van de gemeenten werd rekening gehouden met de werkloosheidsgraad en het gemiddelde inkomen. De zogenaamde regionale steunkaart moet nu nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie.

Jaak Mannaerts overleden

Vrijdag 28 maart 2014
Lommel - Jaak Mannaerts overledenWoensdag is Jaak Mannaerts overleden, de echtgenoot van Lieske Poets. Hij was 88 jaar. Maandag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Wil je politieman worden?

Woensdag 26 maart 2014
Het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) organiseert aanstaande zaterdag 29 maart,  in samenwerking met de rekruteringsdienst van de federale politie, van 10 tot 16u in de gebouwen aan de Marcel Habetslaan 7 in Genk een infodag om kandidaten-politieagent te informeren over een job bij de politie.
De infodag kadert in een nationaal initiatief van de rekruterings- en selectiedienst van de federale politie en is erop gericht om potentiële kandidaten (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Liesbeth  Schouteden wordt zaterdag begravenLiesbeth Schouteden (32) uit Lommel, die maandagnamiddag omkwam bij een zwaar verkeersongeval op de Noord-Zuid in Hechtel-Eksel, wordt zaterdag in Lommel begraven na de uitvaartplechtigheid om 10.30 uur in de Sint-Martinuskerk van Overpelt-Centrum, waar haar ouders wonen. Vrijdagavond om 18.30 uur is er een avondwake in dezelfde kerk.

Pierre Raeymaekers overleden

Dinsdag 25 maart 2014
Lommel - Pierre Raeymaekers overledenZaterdag is Pierre Raeymaekers overleden, de levenspartner van Angèle Cochet. Hij was 67 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 13 uur) in de kerk van Kattenbos.

Staf Jansen overleden

Dinsdag 25 maart 2014
Lommel - Staf Jansen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Staf Jansen overleden, de echtgenoot van Rina Bergmans. Hij was 61 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden.

'De week van de diëtist'

Maandag 24 maart 2014
Het is weer de "Week van de diëtist". Naar aanleiding daarvan verwelkomen ziekenhuis- en zelfstandige diëtisten u woensdag tussen 10 en 20u op hun stand in het Mariaziekenhuis in Overpelt. Thema van deze "week" is 'een gezond tussendoortje’.

Brussel in 'rep en roer'

Maandag 24 maart 2014
Lommel - Brussel in 'rep en roer'ZoomDeze week komt Amerikaans president Obama naar Europa, en ook in ons land wordt hij verwacht voor een goed gevuld programma. Hou er rekening mee als u overmorgen eventueel naar Brussel moet... (Foto Albert Agten)

Lambert Janssen overleden

Maandag 24 maart 2014
Lommel - Lambert Janssen overledenVrijdag is Lambert Janssen overleden, de echtgenoot van Rina Hesius. Hij was 69 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Kattenbos. Woensdag om 19u is er daar een avondwake.
Morgennamiddag wordt in taverne De Brugwachter het handelspand Hertog Janplein 63 openbaar verkocht. Het heeft een oppervlakte van 14a35ca en een KI van 1939 euro.
Vandaag gezien
Lommel - Ondertussen, in de Olmense Zoo...ZoomDaar groeien de jonge leeuwenwelpen als kool!
Lommel - Nationale inzamelactie van oude electroVan 21 tot 29 maart organiseren Recupel en de stad Lommel, de afvalintercommunale Limburg.net, de Kringwinkels, Bebat en de elektrohandels een grootscheepse nationale inzamelcampagne van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA). Ook batterijen zijn welkom. De gemeente die in de actieweek het meeste kilo’s AEEA per inwoner inzamelt, wint een reuze ontbijtpicknick die deze zomer dan gratis aan de inwoners aangeboden wordt... een bijkomende stimulans!

Proficiat aan Hans en Peter

Zaterdag 22 maart 2014
Lommel - Proficiat aan Hans en PeterZoomLokeren won vanavond de Belgische beker voetbal van Zulte Waregem met 1-0. Dit met Lommelaars trainer Peter Maes en één van de uitblinkers alweer Hans Vanaken, die beiden door de commentatoren alweer de hemel werden ingeprezen en die voor beiden een nóg grotere toekomst zagen! Om te volgen...
We weten niet of u het al gemerkt hebt, maar sinds kort zijn de Duitse tv-zenders weer op de kabel bij Belgacom. Daarmee worden de duizenden protesten gehonoreerd die de provider ontving nadat die zenders vorig jaar wegens "problemen met de auteursrechten" van de kabel waren verwijderd. De programma's van het ARD kunt u nu bekijken op kanaal 280, die van het ZDF op kanaal 281.
Op 26, 27 en 28 maart organiseert Diagnosecentrum Lommel een gratis test om boezemfibrilleren op te sporen. Als die hartritmestoornis niet behandeld wordt, kunt u een beroerte krijgen. Het Diagnosecentrum houdt die dagen ook een interactieve tentoonstelling over hartritmestoornissen en reanimatie. U kunt er hartmassage oefenen en leren omgaan met een automatische defibrillator.
Honderdduizenden Belgen lijden aan boezemfibrilleren - op zich niet levensgevaarlijk, maar als (…) Het hele nieuwsbericht

Aanrijding zonder politie

Vrijdag 21 maart 2014
Tribunaliteiten
Vroeg of laat loopt zelfs de auto van de beste chauffeur bij een ongeval blikschade op. Dan is het zoeken naar het aanrijdingsformulier als de politie niet in de buurt is of andere katten te geselen heeft. Of, gewoon omdat het blauw-witte formulier voor één of beide chauffeurs de beste oplossing lijkt. Maar, samen met de andere ongelukkige chauffeur tot een sluitend en correct ingevuld aanrijdingsformulier komen, is een kunst. Het formulier biedt amper ruimte voor een oneliner. Tussen twee woorden kies (…) Het hele nieuwsbericht

Minder post morgen?

Donderdag 20 maart 2014
Morgenochtend begint het personeel van het sorteercentrum Antwerpen X van Bpost met een 24 urenstaking. Daarmee wil men protesteren tegen de stijgende werkdruk. Vermits in Antwerpen X de post voor Antwerpen en Limburg wordt gesorteerd, bestaat de kans dat u morgen geen post in de brievenbus gaat vinden.
Zaterdag om 20.30u treedt Raymond van het Groenewoud met zijn band op in Ciné Walburg in Hamont. De locatie alleen al geeft aan dat het een mooi, "intiem" concert zal worden. Volgens het programma is de titel van het concert "Bijna volwassen", maar uit ervaring weten we dat Raymond zijn repertoire graag aanpast aan het publiek. Tickets kosten in voorverkoop 16,50 euro en aan de kassa 19 euro, maar wij mogen per deelsite 2 vrijkaarten weggeven. Geinteresseerd? Mail dan zo snel mogelijk - met vermelding van woonplaats en Internetgazet - naar uitpunt[!]hamont-Achel.be. De eerste mailers krijgen via email een ticket doorgestuurd. Succes! UPDATE Alle vrijkaarten zijn de deur uit... Maar er zijn nog gewone tickets verkrijgbaar!

Britten filmen in Bosland

Woensdag 19 maart 2014
Lommel - Britten filmen in BoslandZoomDe Britse televisie filmt vandaag en morgen in Bosland. Er worden opnamen gemaakt over 'The Treehouse', de boomhut (foto) van Andreas Wenning waar bedrijven komen brainstormen over duurzame ideeën. En ook in de rest van het bosgebied wordt gefilmd. Wanneer de documentaire uitgezonden wordt, is nog niet duidelijk.

Amelia Vanvelthoven overleden

Woensdag 19 maart 2014
Lommel - Amelia Vanvelthoven overledenZondag is Amelia Vanvelthoven overleden, de weduwe van Jan Roomers. Ze was 87 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. 

Christina Kaers overleden

Woensdag 19 maart 2014
Lommel - Christina Kaers overledenMaandag is Christina Kaers overleden. Ze was 61 jaar. Vrijdag worden haar assen bijgezet op de begraafplaats van Lommel-Centrum na een uitvaartdienst in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.
Voetbalclub KAS Eupen, leider in Tweede Klasse, wordt door het Bondsparket van de Voetbalbond gestraft omdat er tijdens de wedstrijd tegen Lommel United van afgelopen zaterdag kritiek werd geleverd op de scheidsrechter. De club zal het drie wedstrijden zonder de hoofdcoach moeten doen. Die had het in de slotfase aan de stok gehad met scheidsrechter Delacour en was daarna naar de tribune gestuurd. De coach, Marquez Lopez, kreeg ook een boete van 300 euro. Eupen gaat niet in beroep.
Ten gevolge van werkzaamheden door Aquafin is de Siberiëstraat in Overpelt ter hoogte van de Fabrieksstraat tijdelijk onderbroken. Er moet een omleiding gevolgd worden. De werken zijn nog altijd een gevolg van de wegverzakking vorig jaar in de Fabriekssstraat op de grens met Lommel.
Lommel - St. Patrick's day parade in New YorkZoomOnze man ter plaatse, Dirk Vandenberk, mailde vanuit New York enkele foto's van de St. Patrick's Day-parade. Het is een jaarlijkse optocht om de Ierse en Iers-Amerikaanse cultuur in de bloemetjes te zetten. De stad heeft een grote Ierse gemeenschap en dat merk je goed op deze dag. Veel New Yorkers dragen dan groene kledingstukken en elk café lijkt wel op een Ierse pub. Het had er pas weer gesneeuwd, maar duizenden New Yorkers trotseerden de koude (-1 C°) en verdrongen zich langs Fifth Avenue om de parade te bekijken.
St. Patrick's day parade in New YorkSt. Patrick's day parade in New YorkSt. Patrick's day parade in New York
Zoom
Lommel - Gratis naar... de lezing van An Olaerts?Morgen - woensdag - komt columniste An Olaerts naar het Raadhuis in Lommel. Volgens sommigen de beste columniste van het land, volgens anderen de 'gevaarlijkste'... Maar hoe dan ook, altijd leuk om lezen. Vele van haar 'klachten' en 'verbazingen' heeft ze nu gebundeld in een boeiende lezing. En u kunt er zelfs volledig gratis naartoe, indien u vandaag voor 17.00 uur belt naar CC De Adelberg op 011/55.35.11, of voor morgen 09.00 uur een mail stuurt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. Bent u bij de eerste 10, dan zit u morgenavond om 19.30 uur geboeid in het Raadhuis te luisteren.

Nog enkele dagen...

Maandag 17 maart 2014
Lommel - Nog enkele dagen...Zoom... en dan is het lente. Alhoewel we daar tegenwoordig niet meer zo zeker van kunnen zijn! (Foto Albert Agten)

Francis De Block overleden

Maandag 17 maart 2014
Lommel - Francis De Block overledenVrijdag is Francis De Block overleden, de echtgenoot van Paula Caerts. Hij was 68 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lommel-Barrier. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - 26.000 euro geïnd bij verkeerscontrolesZoomBij een verkeerscontrole waaraan drie politiezones en Vlabel meewerkten (foto: op de N74 in Overpelt) is gisteren voor ongeveer 26.000 euro geïnd: 17.000 euro aan belastingen en boetes voor automobilisten die hun verkeersbelasting niet betaald hadden, en 9.000 euro aan onmiddellijke inningen voor vrachtwagenchauffeurs waarvan de truck niet in orde was.
Daarnaast werden nog overtredingen vastgesteld inzake alcoholgebruik, rijbewijs, technische eisen voertuigen, inschrijving (…) Het hele nieuwsbericht

Opletten op snelwegen

Woensdag 12 maart 2014
Vanwege de concentraties aan fijnstof wordt er vandaag op sommige snelwegen een maximumsnelheid van 90 km/u gehanteerd. Ook in stadscentra - zoals Brussel - wordt de maximum toegelaten snelheid teruggeschroefd. Die situatie kan ook vrijdag en zaterdag nog voortduren. De meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij kunt u hier terugvinden.

Eindhoven goed voor investeringen

Woensdag 12 maart 2014
In Cannes werd Brainport Eindhoven vandaag gelauwerd als een van de interessantste regio's voor buitenlandse investeringen. Het gaat om een tweejaarlijkse ranglijst van de Financial Times. Eindhoven staat voor heel Europa op de derde plek, en voor West-Europa zelfs op de eerste plaats.
Volgens de FT is het hart van de higtech regio Brainport een uitgelezen plek om te investeren in de toekomst. Dat komt vooral door de aanwezigheid van bedrijven als ASML en Philips op de high tech campus, (…) Het hele nieuwsbericht
Het gemeentebestuur van Leopoldsburg heeft in samenspraak met het carnavalscomité besloten alle activiteiten rond carnaval in de gemeente af te gelasten, dit naar aanleiding van het tragische ongeval van afgelopen zaterdag in Zonhoven. De afgelasting geldt de kroegentocht van vrijdagavond; het kindercarnaval, de heksenverbranding en het vuurwerk van zaterdag; en de carnavalstoet van zondag.

Frans Boogers overleden

Woensdag 12 maart 2014
Lommel - Frans Boogers overledenGisteren is Frans Boogers overleden, de echtgenoot van Catharina Mannaerts. Hij was 89 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Donderdag om 19 uur is er een avondwake in de kerk van Lommel-Kolonie.
Pas de volgende federale regering zal zich echt kunnen bezighouden met het dossier van de IJzeren Rijn. Dat heeft volksvertegenwoordiger Peter Vanvelthoven vandaag vernomen van minister van overheidsbedrijven Labille.
Vanvelthoven had gevraagd welke vooruitgang er was geboekt sinds 26 november, toen de minister had bevestigd dat het dossier nog steeds niet aan de ministerraad werd voorgelegd.
Het antwoord was: géén.
Het Memorandum van Overeenstemming is nog altijd "in (…) Het hele nieuwsbericht

Gust Mannaerts overleden

Dinsdag 11 maart 2014
Lommel - Gust Mannaerts overledenVrijdag is Gust Mannaerts overleden. Hij was 86 jaar. Donderdag wordt hij gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Lies Poets overleden

Dinsdag 11 maart 2014
Lommel - Lies Poets overledenZondag is Lies Poets overleden, de weduwe van Rik Engelen. Ze was 71 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Woensdag om 19 uur is er daar een avondwake.

Babylijkje in Eindhoven

Maandag 10 maart 2014
In een brandgang in Strijp in Eindhoven is deze namiddag het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby gevonden. Meer details zijn niet bekend gemaakt. De politie heeft in verband met de vondst wel een man en een vrouw uit de buurt opgepakt, maar wil niets over het onderzoek zeggen.

Goed gezegd

Maandag 10 maart 2014
Lommel - Goed gezegdZoomDe 'Dag van de zorg' komt er weer aan. Maar zoals ze terecht opmerken in de Leopoldlaan, is het eigenlijk elke dag van het jaar belangrijk om voor elkaar te zorgen! (Foto Albert Agten)

Geen geluk voor treinreizigers

Maandag 10 maart 2014
De trein Neerpelt-Antwerpen is vanmorgen rond 7.30u stilgevallen in Bouwel, achter Herentals. Dat veroorzaakte veel problemen, vooral voor het achteropkomend treinverkeer richting Antwerpen. De reizigers zaten ruim drie kwartier vast voor ze te horen kregen dat de trein terug naar Herentals zou worden gesleept. Toen ze daar aankwamen was het bijna 9u. Een uur later kwam het treinverkeer weer op gang.

Mobib-kaart kost 5 euro

Zondag 9 maart 2014
Afgelopen week ontvingen heel wat 65-plussers een brief van De Lijn waarin hen wordt gevraagd 5 euro te storten voor een Mobib-kaart, waarmee ze voortaan gratis op tram en bus kunnen. Wie binnen de 8 weken niet betaalt verliest zijn recht op gratis openbaar vervoer bij De Lijn. Gedaan dus met helemaal gratis. Als je dan die 5 euro vermenigvuldigt met de honderdduizenden 65-plussers dan kom je alvast aan een aardig kassa-kassa-bedragje. Deze Mobib-bijdrage zuivert tegelijk de matige of non-gebruikers van het openbaar vervoer uit. Ook dat is een verkapte besparing... (J.L.)
Lommel - Volleybeker: Lommel klopt HelchterenZoomGisteren was het volle bak in de sporthal van het Wico in Lommel. Voor meer dan 150 geweldige supporters stond de heenmatch van de Beker van Limburg voor provinciale damesvolleyploegen op het programma, waar de Lovoc dames A uit 2de provinciale het opnamen tegen HVC Helchteren uit 1ste provinciale. Een moeilijke opdracht voor Lovoc. Maar Lovoc liet zich niet imponeren door de 2de geklasseerde uit 1ste provinciale! Karen Hollanders en een goed blokkerende Julie Nijs zetten de toon in set (…) Het hele nieuwsbericht
Volleybeker: Lommel klopt HelchterenVolleybeker: Lommel klopt HelchterenVolleybeker: Lommel klopt Helchteren
Zoom

Jan Maes overleden

Zondag 9 maart 2014
Lommel - Jan Maes overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Jan Maes overleden, de echtgenoot van Jenny Theunis. Hij was 70 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie zullen plaatsvinden in beperkte kring. Woensdag van 19u tot 19.30u is er een begroetingsmoment in het funerarium Witters.

Lucienne Mols overleden

Zaterdag 8 maart 2014
Lommel - Lucienne Mols overledenWoensdag is Lucienne Mols overleden. Ze was 65 jaar. Dinsdag worden haar assen bijgezet in het columbarium van Lommel-Centrum na een uitvaartdienst (om 14.30 uur) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.

De warmste 8 maart ooit

Zaterdag 8 maart 2014
Om 16u deze namiddag was het onder thermometerhut 18,6°C in Kleine Brogel, meldt weerman Ruben Weytjens. Daarmee is deze dag de warmste 8 maart ooit. Het record van 1906 is verbroken.
Vannacht omstreeks 2 uur gebeurde er een tragisch ongeval op de E314 in Zonhoven. Een personenauto reed achter op een tankwagen, ging slingeren, belandde tegen de vangrails en vatte onmiddellijk vuur. Toegesnelde automobilisten konden met hun blusapparaten geen hulp meer bieden. De tol achteraf bleek erg zwaar: 7 dodelijke slachtoffers, allemaal uit de regio Leopoldsburg. Ongeruste familieleden kunnen bellen naar het nummer 011/39.15.82. Dat heeft Wouter Beke (CD&V), de burgemeester van Leopoldsburg, laten weten. UPDATE Zes slachtoffers zijn effectief uit Leopoldsburg afkomstig, een zevende uit Hechtel-Eksel. Het gaat om een jongen en een meisje van 15, twee meisjes van 16 en drie jongemannen van vooraan in de 20 jaar. Meerdere activiteiten in Leopoldsburg werden vanavond afgelast en aan het gemeentehuis zijn de vlaggen  halfstok gehangen.
Tribunaliteiten
De Rode Duivels zijn hot en daar verandert een gelijkspel tegen Ivoorkust niets aan. Het gelaat en de naam van de spelers, de geuzennaam van de ploeg, ... ze doen rillen en de kassa rinkelen. De “Rode Duivels” is zelfs een merk en wie zonder toelating een slaatje uit dit merk slaat, waagt zich op dun ijs. Ook wie ongevraagd foto’s gebruikt van onze voetbalhelden denkt beter twee keer na. Het nobele gelaat van onze nationale helden valt onder het “portretrecht”. Met als gevolg (…) Het hele nieuwsbericht

Kort maar interessant (6)

Vrijdag 7 maart 2014
Lommel - Kort maar interessant (6)Zoom* Ooit een zonsondergang op Mars waargenomen? Op bijgaande foto ziet u er een. Vanwege de verre afstand is de zon er kleiner dan bij ons. De weinige kleuren die onderscheiden kunnen worden - iets rood in de hemel, iets blauw bij de zon - hebben te maken met de stofdeeltjes op het Marsoppervlak. (Foto NASA)
* Men kan zich afvragen of het voor een gemeente nog zin heeft bouwprojecten goed te keuren die ook winkelruimte aanbieden. Uit een studie van InRetail, de (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Geens overleden

Woensdag 5 maart 2014
Lommel - Willy Geens overledenMaandag is Willy Geens overleden, de zoon van Stinus Geens en Anna Maes. Hij was 49 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. 

Leonie Huysmans overleden

Maandag 3 maart 2014
Lommel - Leonie Huysmans overledenVrijdag is Leonie Huysmans overleden, de weduwe van Jan Nijs. Ze was 84 jaar. Woensdag wordt ze begraven, na een rouwmis (om 11 uur) in de kerk van Lommel-Centrum.

Jac Vanderhoydonks overleden

Maandag 3 maart 2014
Lommel - Jac Vanderhoydonks overledenDonderdag is Jac Vanderhoydonks overleden, de weduwnaar van Mia Beckers. Hij was 96 jaar. Woensdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen.

Tanja Willems overleden

Maandag 3 maart 2014
Donderdag is Tanja Willems overleden, de partner van Antonio Ferrone. Ze was 46 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in intieme kring plaatsvinden. 
Lommel - De Biehal blijft fietsroutenetwerk onderhoudenZoomVoor het onderhoud van het toeristisch fietsroutenetwerk kunnen het sociaal tewerkstellingscentrum De Biehal (Lommel) en arbeidscentrum De Wroeter (Kortessem) dit jaar rekenen op een bijdrage van 125.000 euro vanuit het SALK. Daardoor kunnen tien doelgroepwerknemers en twee omkaderingspersoneelsleden (op de foto samen met gedeputeerde Philtjens) daarin aan het werk blijven.
De Biehal en De Wroeter zetten sinds 2006 twee onderhoudsploegen in voor het uitvoeren van (…) Het hele nieuwsbericht

Het is van den hondt!

Zaterdag 1 maart 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Het is van den hondt!Tot voor kort zou ik er ook van overtuigd zijn dat er een spelfout in die titel zit. Maar de laatste tijd slaagt de twijfel toe.
Ik wind me echt niet meer zo vaak op over gruwelijke taalblunders. Mijn leeftijd en ervaring leren me immers dat ik zelf niet volkomen zonder zonden ben. Bovendien zijn er echt wel ergere dingen dan taalkemels. En tenslotte, wat is er irritanter dan onderwijsmensen die het niet kunnen laten om steeds weer hun beroepsmisvorming te etaleren?
Maar de laatste tijd lijkt het (…) Het hele nieuwsbericht
05/06
De eik WZC Hoevezavel

Na 40 jaar gewerkt te hebben in WZC Hoevezavel,heeft Sonja Jacobs vandaag haar laatste dag gewerkt. De bewoners en personeel van afdeling de eik bedanken haar voor haar inzet en wensen haar het beste voor de toekomst.

Brigitte Faes
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel