Het overige nieuws

Met de groeten uit IJsland

Zaterdag 31 mei 2014
Lommel - Met de groeten uit IJslandZoomSus Bogaerts en Wim Denijs zijn weer voor enkele weken naar IJsland vertrokken, waar ze gisteren in het Krafla-gebied, een uiterst actief gebied met een dertigtal aardbevingen per dag, de Viti-krater fotografeerden.

Een nieuwe weegschaal

Zaterdag 31 mei 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Een nieuwe weegschaalWe hebben een nieuwe weegschaal. Nee, ik ben niet door de vorige gezakt, maar ik geloofde ze niet altijd op haar woord. Of beter, op haar cijfers. Het toestel in onze badkamer waar ik een haat/liefde verhouding mee heb was echt aan vervanging toe. Haar cijfers wegen door ’s morgens. Inspanningen mogen beloond worden. Daarom mag het een degelijk ding zijn.
Geen afbreuk op het goede werk van diëtisten, maar iets laten liggen lukt me niet zo goed. Het mag een beetje meer zijn. Niet het eten, (…) Het hele nieuwsbericht

Kort maar interessant (7)

Vrijdag 30 mei 2014
* Een inwoner van het Nederlandse Spijkenisse heeft aan een Eindhovense taxidermist gevraagd, een lamp te maken van het been dat hij moet laten amputeren. Dat meldde het AD vandaag. De taxidermist heeft nog niet toegezegd: hij wil eerst weten of het juridisch kan. De klant vindt dat hij met zijn been mag doen wat hij wil; en hij wil niet dat het na amputatie gezien wordt als "medisch restafval". En voor het overige: "Een lamp heeft toch ook een voet?"
* Vandaag gelezen: na Nederland en (…) Het hele nieuwsbericht

Hoed u voor vreemde honden

Vrijdag 30 mei 2014
Tribunaliteiten
Sommigen beweren dat de hond het huisdier is met de minste mensenkennis. Maar wat weten wíj van honden? Bijten blaffende honden niet? Of nóg niet? Of zijn het alleen bijtende honden die niet blaffen? En is het waar dat een hond lacht met zijn staart?
Onlangs liet het hof van beroep van Gent blijken dat zelfs een goedbedoelende hondenvriend moet beseffen dat een onbekende hond op straat mogelijk geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken.
De hond in kwestie was uitgebroken en liep los op (…) Het hele nieuwsbericht

Staf Hoeyberghs overleden

Vrijdag 30 mei 2014
Lommel - Staf Hoeyberghs overledenDinsdag is Staf Hoeyberghs overleden, de echtgenoot van Yvonne Pauwels. Hij was 90 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Werkplaatsen.

Sporza zoekt voetbalpubliek

Woensdag 28 mei 2014
Bij Sporza is men nog op zoek naar publiek voor de WK-uitzendingen. Op de terreinen van de VRT (Reyerslaan in Brussel) wordt momenteel een voetbaldorp in open lucht opgebouwd waar Maarten Vangramberen en Karl Vannieuwkerke + hun vaste gasten (denk aan Boskamp, Mulder, De Vlieger, Degryse, …) de wedstrijden volgen en ook publiek ontvangen. Er zijn wedstrijden om 18u (60 mensen publiek, buiten bij behoorlijk weer) en om 20.30u (120 mensen publiek, binnen).
Momenteel is er nog plaats:
- in juni op 18, 20, 21 (Duitsers gezocht...), 24, 25, 27 (voor echte voetbalfans = geen wedstrijddag, puur overzicht van gespeelde wedstrijden), 28, 29 juni;
- in juli op 1, 4, 5, 8, 9, 12, 13 juli.
Geïnteresseerd? Dan kunt u mailen naar WK2014[!]sporza.be. Wel dit nog: de matchen met de Rode Duivels zitten helaas al vol...

Fien Geens overleden

Woensdag 28 mei 2014
Lommel - Fien Geens overledenGisteren is Fien Geens overleden, de echtgenote van Maurice Huysmans. Ze was 81 jaar. Zaterdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel. Vrijdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Lommel - Politie waarschuwt voor 'knuffeldievegges'De politie Kempenland waarschuwt voor knuffeldiefstallen.  De afgelopen weken kreeg die politiezone twee meldingen van personen die benaderd werden door twee jonge dames. Zij trachten de slachtoffers te bestelen door hen al knuffelend af te leiden.
Een keer gebeurde dat in Grote Brogel, een andere keer in Kleine Brogel. In beide gevallen werd het slachtoffer aangesproken door twee vrouwen van ongeveer 20 à 30 jaar. Volgens getuigen gaat het om Oost-Europese types. De dames spraken (…) Het hele nieuwsbericht

Nancy Huysmans overleden

Dinsdag 27 mei 2014
Lommel - Nancy Huysmans overledenZondag is Nancy Huysmans overleden. Ze was 44 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden. Woensdag van 18.30 uur tot 19.15 uur kunt u haar een laatste groet brengen in het uitvaartcentrum Severens, Schansstraat 4.

Fiestroutes door Bosland

Dinsdag 27 mei 2014
Toerisme Limburg heeft nieuwe fietskaarten gepubliceerd, o.m.  met fietsroutes door Bosland. Een lus van 44,5 km verbindt Hechtel-Eksel en Overpelt. Je fietst door de Dommelvallei met watermolens, passeert de landduinen van In den Brand (de grootste zandbak van Limburg) en kindvriendelijke kunstwerken in het Pijnvenbos. Lus 2 in Lommel (39 km) leidt je grotendeels autovrij door bossen en over kanaaldijken, met als hoogtepunt de Sahara. Elke kaart kost 3 euro en kan bij Toerisme Limburg worden besteld.
Lommel - Gratis naar 'De Oorlogskeuken'?Morgen - woensdag - vindt de laatste lezing van De Adelberg dit seizoen plaats. Een boeiende lezing door Eddie Niesten die alles komt vertellen over wat er zoals gegeten werd tijdens de oorlogsjaren, wat de verschillen waren tussen de steden en het platteland, en veel en veel meer. Ook u kunt er gratis bij zijn, mits u vóór morgen 12.00 uur belt naar 011/55.35.11 of mailt aan jan.buyens[!]ccdeadelberg.be. De eerste 5 bellers/mailers krijgen een gratis duo-ticket. De lezing vindt morgen plaats in het Raadhuis, Dorp z/n in Lommel om 19.30 uur.

Victor Vansummeren overleden

Maandag 26 mei 2014
Lommel - Victor Vansummeren overledenVrijdag is Victor Vansummeren overleden, de echtgenoot van Mia Schelmans. Hij was 94 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Lutlommel.
Ook voor de komende zomer zoekt Sint-Oda weer vrijwilligers voor haar MEGaKAMP in Overpelt. Het hele jaar door wordt op de personeelsleden gerekend, maar bij een aantal activiteiten moet er soms ook een beroep op vrijwilligers worden gedaan. Ben je geïnteresseerd in deze sector en help je graag andere mensen verder? Dan is het MEGaKAMP misschien wel de ideale mogelijkheid. Gedurende de zomervakantie kunnen jongeren op een speelse manier kennismaken met de leefwereld van de bewoners van St.-Oda. Als je geïnteresseerd bent en ouder dan 16 jaar, kijk dan op www.stijn.be voor meer informatie.

Een jaar is niets meer

Maandag 26 mei 2014
Lommel - Een jaar is niets meerZoomNog maar pas begonnen, en inderdaad... donderdag is het alweer Hemelvaartdag. Voor velen ligt er dus een verlengd weekendje in het verschiet. Geniet ervan. (Foto Albert Agten)
UPDATE Peter Vanvelthoven, Lode Ceyssens, Nele Lijnen en Peter Luykx zijn de Noord-Limburgse verkozenen na deze verkiezingsdag. De voorkeurstemmen van enkele Noord-Limburgse kandidaten: Peter Vanvelthoven 36.934, Lode Ceyssens 25.662, Peter Luykx 16.686, Nele Lijnen 14.154,  Bianca Maas 12.593, Raf Drieskens 10.047, Jasmine Van Grieken 9.792, Nancy Bleys 8.733, Steven Matheï 8.569, Katrijn Conjaerts 8.030, Jan Dalemans 5.981, Katrien Kenis 5.279, Veronique Caerts 4.616, Ilse Jaspers 4.540, Mieke Van Hout 4.410, Valerie Plessers 4.388, Daisy Dilissen 3.683, Geert Jansen 3.021, Hilde Schuurmans 2.775.

N-VA wint verkiezingen

Zondag 25 mei 2014
In het kieskanton Neerpelt heeft de N-VA de verkiezingen gewonnen. Dat blijkt uit deze volledige uitslag: 
Kamer:
N-VA     31,7 procent (+ 1,9)
CD&V   24,7 (+ 3,7)
SP.A     19,1 (- 1,1)
Open VLD   8,5 (+ 0,5)
Groen    6,8 (+ 2)
Vl. Belang 5,2 (- 6,4)
Pvda+   3,1  (+ 0,8)

Vlaams Parlement:
N-VA    33 (+ 21,1)
CD&V   26,3 (- 3,1)
SP.A     16,4 (- 5,2)
Open VLD 8,7 ( -2,2)
Groen     6,4  (+ 2,2)
Vl. Belang 5,1 (- 8,7)
Pvda+     3,3 (+ 1,2) 

Een late verkiezingsslogan

Zaterdag 24 mei 2014
Grensgevallen
Lommel - Een late verkiezingssloganSpreekwoorden, weerspreuken en zegswijzen zijn altijd waar. ‘Winterke koud, zomerke warm!’ ‘Als het regent in november, valt Kerstmis in december!’ Breng daar maar eens iets tegenin. En dan heb ik niet eens de ongetwijfeld zeer diepzinnige, vindingrijke verspreking van vriend Vermandere vermeld (heb je de alliteraties geteld?): ‘Hoge bomen, hoge takken’.
Nog een: ‘Aan jezelf ken je de halve wereld.’ Dat betekent dat de helft van de wereldbevolking van (…) Het hele nieuwsbericht

Badminton-academie van start

Vrijdag 23 mei 2014
Lommel - Badminton-academie van startZoomHoe maak je de beste badmintonspelers nog beter? Niet door hen uitsluitend binnen hun eigen club te laten trainen, maar wel met en tegen elkaar, en geleid door de beste trainers. Vandaar dat vanavond de eerste interprovinciale training van de 'Badminton-Academie' van start ging onder leiding van Roger Lemmens (8 jaar op het hoogste nationaal niveau) en Tom Maes. De beste spelers van Noord-Limburg trainen elke vrijdagavond in het Dommelhof. (Foto Marc Faes).
Lommel - Online ticketverkoop Blues Peer van startBij Blues Peer is de ticketverkoop van start gegaan. E-tickets kan je verkrijgen aan jubileumprijzen zònder reservatiekost op de ticketpagina of rechtstreeks via http://bluesfestival.tickoweb.be. Daar kan je ook je dranktickets [20+2], parkingticket en/of kampeerticket aankopen.
Tickets in de vaste voorverkooppunten zijn pas later beschikbaar.
Dit jaar rijden er weer nachtbussen naar Noord-Limburg na het laatste optreden van de dag op de Pukkelpopwei. Dat is vandaag in Hasselt aangekondigd. Volgens woordvoerder Sonja Loos van De Lijn vertrekken die bussen tijdens het festival in Hasselt donderdag- en vrijdagnacht om 2.30 uur, zaterdagnacht om 1.30u.

Nikki Verpoorten overleden

Donderdag 22 mei 2014
Lommel - Nikki Verpoorten overledenDinsdag is Nikki (Pepé) Verpoorten overleden. Hij was 33 jaar. De uitvaartdienst en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.  

Jan Emmers in Nederland

Donderdag 22 mei 2014
Lommel - Jan Emmers in NederlandZoomOnze Lommelse kunstenaars doen het goed... zelfs in het buitenland. Zo stelt op dit ogenblik Jan Emmers, samen met een 8-tal vrienden-beeldhouwers, tentoon in Bergeijk in het Glazen Paviljoen achter het bezoekerscentrum Teutenhuis, en dit nog tot 29 juni. Jan, Rob, Jef, Leon, Jos, Susan, Lutgarde en Lia laten ieder drie gevarieerde werken zien van de beelden die zij maakten in onze stad.
Het bisdom Hasselt heeft twee vertrouwenspersonen aangesteld die pastorale verantwoordelijken helpen bij zware stress: priester Alex Gysen uit Peer en Lut Rens uit Overpelt. De begeleiding gebeurt in alle discretie en onafhankelijkheid. Een eventuele terugkoppeling met het beleid is heel gering en gebeurt alleen in samenspraak met de betrokkene zelf, bijvoorbeeld om een gepaste pastorale opdracht te bespreken.

Livinus Lavreysen overleden

Woensdag 21 mei 2014
Lommel - Livinus Lavreysen overledenIn het Mariaziekenhuis is gisteren Livinus Lavreysen overleden, de echtgenoot van Catharina Swinnen. Hij was 80 jaar. De afscheidsceremonie en de crematie zullen in beperkte kring plaatsvinden.
Lommel - Eerste (picknick)banken in BoslandZoomNatuurproject Bosland heeft een grote stap gezet. In De Winner in Overpelt werd de “eerste steen” gelegd van de recreatieve Bosland-huisstijl. Na 10 jaar is het project rijp om ook op het terrein een uniforme, herkenbare identiteit te realiseren. De implementatie zal in verschillende fases gebeuren. In deze eerste fase worden alle losse elementen zoals picknickbanken, zitbanken en infoborden geplaatst in de verschillende recreatiegebieden. In een volgende fase worden de (…) Het hele nieuwsbericht
Eerste (picknick)banken in Bosland
Zoom

Autobedrijf EMA failliet

Maandag 19 mei 2014
In Eindhoven heeft de rechtbank van koophandel vandaag autobedrijf EMA failliet verklaard. EMA heeft vestigingen in Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Weert, Venlo en Roermond. Tot vorig jaar was het bedrijf Mercedes-dealer. In totaal werken er daar zo'n 160 mensen. De werkzaamheden bij EMA worden vooralsnog doorgezet - er wordt op een doorstart gehoopt.

Zondag is D-Day

Maandag 19 mei 2014
Lommel - Zondag is D-DayZoomTwee weken na elkaar hetzelfde thema in de Leopoldlaan... Dit alleen al bewijst het belang van de 'moeder aller verkiezingen' van aanstaande zondag. (Foto Albert Agten)
Lommel - Biljarten: Barrier wint N.-Limburgse bekerZoomIn het Forum in Hamont heeft Barrier BC gisteravond de finale van de "Beker der Verstandhouding" gewonnen, een beker die door de Noord-Limburgse biljartclubs onderling betwist wordt.
Barrier won met grote overmacht van Overpelt BC. Op bovenstaande foto de zes finalisten, met van rechts naar links Roger Wijckmans, Jean Devrindt en Pierre Vliegen van de Barrier BC en Freddy Schrijvers, Serge Steensels en Arnold Pellens van Overpelt BC.

Frans Vereyken overleden

Zaterdag 17 mei 2014
Lommel - Frans Vereyken overledenWoensdag is Frans Vereyken overleden, de weduwnaar van Martha Van Hout. Hij was 92 jaar. Dinsdag wordt hij gecremeerd na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Heide-Heuvel.

Joke van de Gender overleden

Zaterdag 17 mei 2014
Donderdag is Joke van de Gender overleden, de weduwe van Désiré Vangastel. Ze was 82 jaar. Dinsdag wordt ze begraven, na een uitvaartdienst (om 13.30 uur) in de kapel op de begraafplaats van Lommel-Centrum.

Jef Schildermans overleden

Zaterdag 17 mei 2014
Lommel - Jef Schildermans overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag Jef Schildermans overleden, de echtgenoot van Mariette Segers. Hij was 73 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een afscheidsceremonie (om 10.30u) in het funerarium Witters.

Een nieuwe column

Zaterdag 17 mei 2014
300 woorden van Rudi
Lommel - Een nieuwe columnVanaf vandaag om de 14 dagen een nieuwe column: '200 woorden van Rudi', door Rudi Lavreysen. We hopen dat u er plezier aan beleeft!

Elke maandag komt, als een duivel uit de kijkdoos, het programma Iedereen Duivel even piepen. De beloofde blik achter de schermen van de Rode Duivels is het minder. Tal van personages, nee echte mensen, sieren samen met de voetballers het programma. Grote en kleine jongens die van het voetbalspelletje houden.
We hebben allemaal wel iets. Maar we (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Volgens een krantenbericht gaf een islamitische rechtbank een man gelijk die zijn vrouw via SMS meldde dat hij haar niet meer als zijn echtgenote zag. Waar of niet waar, maar wat is een SMS nu eigenlijk waard voor de Belgische rechtbank?
Onlangs stelde het hof van beroep van Antwerpen de zaken op scherp.  Aanleiding was een ruzie tussen twee ex-partners. De ene eiste 27.000 euro terug die zij had voorgeschoten  voor de aanleg van een tuin en zwembad. Maar haar partner zei dat de gelden waren besteed (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Vanaken knap derde als profspeler van het jaarZoomHans Vanaken eindigde deze namiddag in de verkiezing van 'Profvoetballer van het jaar' knap derde, na Thorgan Hazard en Michy Batshuayi, maar wél vóór Harbaoui, Lestienne, Mpoku, Vainqueur, Odjidja, Meunier, Proto, Mitrovic en andere Simonsen... Een hele eer toch na amper één seizoen Eerste Klasse! Proficiat. (Foto Sporting Lokeren)


Maria de Graaf overleden

Donderdag 15 mei 2014
Lommel - Maria de Graaf overledenMaandag is Maria de Graaf overleden, de weduwe van Alfons Tormans. Ze was 90 jaar. De afscheidsplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden.  

Emma Verbeeck overleden

Woensdag 14 mei 2014
Lommel - Emma Verbeeck overledenMaandag is Emma Verbeeck overleden, de echtgenote van Jean-Pierre Dekoninck. Ze was 71 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Heeserbergen. Donderdag om 19 uur is er daar een avondwake.
Vanaf eind oktober gaat Ryanair vanaf Eindhoven Airport vliegen op Manchester Airport in Engeland en Lissabon Portela Airport in Portugal. De route van Eindhoven naar Manchester zal 4x per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag worden gevlogen terwijl de route van Eindhoven naar Lissabon 3x per week op dinsdag, donderdag en zaterdag zal worden gevlogen. Een en ander heeft de luchtvaartmaatschappij vandaag bekendgemaakt.
Bednet verbindt langdurig en chronisch zieke kinderen tussen 6 en 18 jaar in Vlaanderen via internet met hun eigen klas. Ze volgen live de les. Zo blijft hun leerachterstand beperkt en behouden ze sociaal contact met hun klasgenoten en leerkrachten. Bednet is voor de scholen en de zieke leerling gratis. Meer info vind je op www.bednet.be.
Bij de start van een nieuw schooljaar staan er heel wat kinderen tegelijk te trappelen om met Bednet te starten. Het is erg moeilijk om het installeren van al (…) Het hele nieuwsbericht
De profvoetballers uit de eerste klasse verkozen 'onze' Peter Maes tot 'coach van het jaar', vóór Franky Dury en Michel Preud'homme. Hij loodste dit jaar Lokeren naar bekerwinst én een plek bij de eerste zes. Nu nog hopen dat 'onze' Hans Vanaken deze week tot 'profvoetballer' van het jaar wordt verkozen. Proficiat Peter!

De verkiezingen komen er aan

Maandag 12 mei 2014
Lommel - De verkiezingen komen er aanZoomNog twee weken en dan is het zover. Dan mag (moet) u weer gaan stemmen voor de één of andere partij of kandidaat. Gaan de opiniepeilingen het deze keer wél bij het rechte eind hebben? (Foto Albert Agten)

Toon Cochet overleden

Maandag 12 mei 2014
Lommel - Toon Cochet overledenIn het Mariaziekenhuis is donderdag oud-leraar Toon Cochet overleden, de echtgenoot van Maria Van Genechten. Hij was 82 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen.
Lommel - BC Tijl wint Neerpelts biljarttornooiZoomIn het vernieuwde lokaal van biljartclub KMV (Koninklijk Moedig Vooruit) Neerpelt werd gisteravond de finale betwist van het bekertornooi "Kleine Beker KMV Neerpelt 2014". Voor een 70-tal toeschouwers speelde BC Tijl uit Lommel tegen K. Peer BC voor een prijzenpot van 800 euro. Na 3 spannende partijen was het uiteindelijk de Lommelse club die het hoogste schavotje mocht betreden. Op de foto ziet U de winnaars, samen met het bestuur van de inrichtende club.

Een mooie Moederdag!

Zondag 11 mei 2014
Lommel - Een mooie Moederdag!ZoomOnze allerbeste wensen voor een fijne Moederdag aan alle moeders! (Foto Pierre Rutten)

Een gesprek met Thieu

Zaterdag 10 mei 2014
Chel mag het zeggen
Lommel - Een gesprek met ThieuIk geef het toe: ik ben behoorlijk nerveus. Ik ga Thieu interviewen. En Thieu, dat is geen gewone.
Thieu woont in het gerenommeerde kraakpand, daar waar ‘Het Dorp’ overgaat in de Gasstraat. “Kom maar af”, had hij gezegd toen ik hem maandag tegen het lijf liep. “Het wordt immers tijd dat de mensen eens wat meer te weten komen over de bruisende micromaatschappij voor hun neus.”
Ik heb me zo slordig mogelijk gekleed. In mijn broekzak zit een eikel met een veiligheidsspeld (…) Het hele nieuwsbericht
De beslissing van de Vlaamse regering om Limburg te erkennen als ontwrichte zone is uitstekend nieuws voor Lommel als industriële pool. Na de moeilijke jaren van economische crisis biedt deze erkenning interessante voordelen voor investering in het splinternieuwe Kristalpark in onze stad: een vermindering van 25 % op de bedrijfsvoorheffing en extra investeringssteun van 10%. Burgemeester Peter Vanvelthoven is dan ook bijzonder tevreden met deze beslissing van de Vlaamse regering: “Voor (…) Het hele nieuwsbericht
UPDATE Wie morgen met de trein naar Antwerpen (of terug) wil reizen, zal er rekening mee moeten houden dat hij in Mol moet overstappen op een bus die hem naar Herentals brengt. Daar kan hij terug overstappen op de trein. Oorzaak zijn werken in het kader van de elektrificatie van de spoorlijn 15 tussen Herentals en Mol.

Even opletten

Donderdag 8 mei 2014
Wie sinds maart jl. een nieuwe elektronische identiteitskaart heeft en ze wil gebruiken voor EID-toepassingen (zoals Tax On Web), moet de recentste software voor de kaartlezer installeren. Zoniet werkt de kaart niet. De nieuwe software staat achter deze link.

Roza Poelmans overleden

Donderdag 8 mei 2014
Lommel - Roza Poelmans overledenDinsdag is Roza Poelmans overleden. Ze was 75 jaar. Maandag wordt ze gecremeerd, na een uitvaartdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Kattenbos.

Verkeersongeval op Luikerweg

Woensdag 7 mei 2014
In de loop van de namiddag botste op de Luikerweg tussen de grens in Lommel-Kolonie en de afslag naar Bergeijk een bestelwagentje tegen een vrachwagen. De bestelwagen kwam nadien tegen een boom terecht en de bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt. Het verkeersongeval zorgde voor behoorlijk wat file op de weg. 

Roza Verheyden overleden

Woensdag 7 mei 2014
Lommel - Roza Verheyden overledenZondag is Roza Verheyden overleden, de weduwe van Laurent Carpentier. Ze was 92 jaar. Vrijdag wordt ze gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in het uitvaartcentrum in de Schansstraat.

Een zeilende vlinder

Dinsdag 6 mei 2014
Lommel - Een zeilende vlinderZoomOnze collega's in Heusden-Zolder publiceerden vandaag een foto van een koningspage - de eerste keer dat die op een pagina van de Internetgazet verschijnt. De koningspage leeft normaal in het gebied van de Middellandse Zee en komt slechts als zeldzame dwaalgast naar onze streken. Hij heeft iets bleker geel en een andere tekening in vergelijking met de koninginnenpage. Volgens Wikipedia valt de koningspage op door zijn "zeilende manier van vliegen". (Foto Marcel Peeters)

Morgen 'autoluwe schooldag'

Dinsdag 6 mei 2014
Morgen/woensdag organiseert de provincie de jaarlijkse autoluwe schooldag, zowat het hoogtepunt van de vele activiteiten deze maand rond veilig en duurzaam schoolverkeer. Leerkrachten, leerlingen en hun (groot)ouders worden ertoe aangezet om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met de bus naar school te gaan, en in de scholen kan extra aandacht besteed worden aan verkeersveiligheid. De provincie lanceert morgen ook het nieuwe spel 'Safe to cycle' over veilig fietsen op de openbare weg.
Lommel - Dr. Marcel Bongaerts overledenGisteren is dokter Marcel Bongaerts overleden, de echtgenoot van Lieve Oversteyns. Hij was 85 jaar. Zaterdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Lommel-Heeserbergen. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake.

Medard Brouwers overleden

Dinsdag 6 mei 2014
Lommel - Medard Brouwers overledenIn het rusthuis in Hamont is gisteren Medard Brouwers overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Gylaer. Hij was 87 jaar. Zaterdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30u) in de parochiekerk van Achel-Centrum. Vrijdag om 19u is er daar een avondwake. Online condoleren kan via condoleren[!]begrafenissencreemers.be.
Vrijdag is Eduard Croonenborghs overleden, de weduwnaar van Emilienne Verrees. Hij was 83 jaar. De uitvaartdienst zal in intieme kring plaatsvinden.

Twee vliegen in één klap

Maandag 5 mei 2014
Lommel - Twee vliegen in één klapZoomDeze week kozen ze op de Leopoldlaan voor de (voor de hand liggende) combinatie van moederdag en onze Vlaamse inzending voor het Eurovisiesongfestival, 'Mother' van Axel Hirsoux. Dat alle moeders 10 op 10 krijgen is evident, nu nog vele keren 12 voor Axel, en dan winnen we eindelijk nog eens het Songfestival, 28 jaar na Sandra Kim. (Foto Albert Agten)
Lommel - Wie heeft nog foto's van de gesneuvelde(n)?ZoomVoor een herdenking in september van de gesneuvelde Overpeltenaren in Wereldoorlog I is het Overpeltse Genootschap voor Geschiedenis en Volkskunde op zoek naar foto’s van deze gesneuvelden. Van een aantal onder hen heeft men reeds een foto, maar lang niet van iedereen. Zo zoekt men nog naar Leopold Boonen, Frans Cannaerts, Jan Frans Cornelissen, Martin Croonen, Mathijs Dewith, Jacob Geers, Urbanus Hendrix, Lambert Hurkmans, Jan Julien, Antoon Lemmens, Peter Jan Molemans, Alfons Meijnen, (…) Het hele nieuwsbericht
Tribunaliteiten
Van een arts mag u niet verwachten dat hij u geneest. Wel dat hij u verzorgt zoals een normale arts dit zou doen gezien de stand van de wetenschap.
Maar, wie naar een esthetisch chirurg stapt spiegelt zich vaak zichtbare en tastbare resultaten voor.  Mag hij of zij daar op rekenen? Uitspraken van rechtbanken over esthetische chirurgie zijn schaars. Toch boog het hof van beroep van Gent zich recent over een dame die een borstlifting liet uitvoeren aan beide borsten. Volgens de dame was de afspraak dat de (…) Het hele nieuwsbericht
Lommelaar Peter Maes is al meerdere jaren trainer bij Lokeren, en haalde daar al heel wat successen. Hij was dan ook gegeerd bij heel wat andere topclubs, maar vandaag hakte hij de knoop door en besliste hij om er toch nog 3 jaar bij 'zijn' Lokeren bij te doen. (Foto Sporza)

Bekroonde foto Guy Snoekx

Vrijdag 2 mei 2014
Lommel - Bekroonde foto Guy SnoekxZoomLommelaar Guy Snoekx is al een viertal jaar bezig met amateurfotografie. Deze week mocht hij een bijzondere mail ontvangen, nl. van de Carl Zeiss Lenses Group, waarin werd gemeld dat zijn foto met titel 'The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams' de aandacht had getrokken, en zij werk van hem willen tentoonstellen in hun nieuw museum. Proficiat!
30/04

Proficiat dames van Interlommel Petanque met de behaalde titel.

Peter uit Eersel
24/04

Dankjewel voor de liefdevolle verzorging van Truus.

Cornelis Meulenbroeks
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel