Het overige nieuws

Het weer in november

Donderdag 30 november 2017
November was een echte herfstmaand. Het bleef amper 7 dagen droog en in totaal kregen we 70,1 liter M2 in de regenton. Ook de temperaturen hielden het met een minimum van 4,6° en max 9,8° aan de frisse kant. De barometer scoorde desondanks toch hoog met een 1018 mb. (Bijdrage Georges Bleyen)

Het is niet al goud wat blinkt

Donderdag 30 november 2017
Lommel - Het is niet al goud wat blinktZoomOp deze dag in 1989 maakten The Stone Roses hun televisiedebuut met ‘Fools Gold’, tot vandaag hun grootste hit. Met The Happy Mondays en later Oasis maakten ze duidelijk dat Manchester het centrum van de Britpop was. Maar wist je dat dit nummer aan elkaar hangt met andere songs? Dat in de tekst Nancy Sinatra en Markies de Sade in één adem worden genoemd? En dat het eigenlijk over spanningen binnen de band gaat? Tekst en uitleg op de Jukeboxkalender.
Dit jaar zijn er al 100 overvallen gepleegd in Limburg, zo blijkt uit gegevens van de federale politie. De jongste weken waren er vooral overvallen in Genk en in de regio Beringen. De overvallers hebben hun actieterrein verlegd naar kleine handelszaken omdat bankfilialen en postkantoren beter beveiligd zijn.

Jobdag bij Bataljon Bevrijding

Woensdag 29 november 2017
Lommel - Jobdag bij Bataljon BevrijdingZoomVandaag werd er bij het Bataljon Bevrijding 5de Linie Leopoldsburg een jobdag georganiseerd. Een vijftigtal jongeren kreeg er de kans om kennis te maken met deze gevechtseenheid. Deze kan wereldwijd ingezet worden in moeilijke omstandigheden voor het uitvoeren van verschillende taken en dit in alle mogelijke inzetgebieden. De jongeren waren alvast zeer enthousiast en kregen een mooie gelegenheid om kennis te maken met een eventuele toekomstige job in Leopoldsburg.
Meer info over een job bij het leger via deze link.
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Jobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon BevrijdingJobdag bij Bataljon Bevrijding
Zoom

Met enige vertraging

Woensdag 29 november 2017
Lommel - Met enige vertragingZoomDeze week op woensdag, in tegenstelling tot andere weken op maandag... waarvoor excuses! (Foto Albert Agten)

Verplichte fusies van gemeenten

Woensdag 29 november 2017
Om onze gemeenten meer efficiëntie en slagkracht te geven, pleit Voka – KvK Limburg  voor verplichte fusies van gemeenten die minder dan 10.000 inwoners tellen. “We zien dat gemeenten met minder dan 10.000 inwoners het vaak heel moeilijk hebben. Ze hebben communicatie-achterstand en doen het vaak ook heel slecht inzake digitalisering. Daarenboven zijn ze minder efficiënt om belastingen te heffen en te innen,” aldus Johann Leten. “We vragen dan ook (…) Het hele nieuwsbericht

61 procent ondernemers ontevreden

Woensdag 29 november 2017
Slechts 39% van de Limburgse, en 40% van de Vlaamse ondernemers, is tevreden over zijn of haar lokaal bestuur. Dat blijkt uit een grootschalige Voka-enquête bij 2.535 ondernemers in 67 steden en gemeenten. Binnen Limburg werden meer dan 500 ondernemers bevraagd, verspreid over 10 steden en gemeenten. Zowel binnen Limburg als de rest van Vlaanderen blijkt ondernemingsvriendelijkheid het grootste probleem. Daarnaast verwachten ondernemers meer inzake fiscaliteit en mobiliteit.

Paula Pennemans overleden

Woensdag 29 november 2017
Lommel - Paula Pennemans overledenZondag is Paula Pennemans overleden, de weduwe van Jan Wouters. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.15-18.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Henri Gielen overleden

Dinsdag 28 november 2017
Lommel - Henri Gielen overledenZondag is in Lommel de uit Beverlo afkomstige Henri Gielen overleden, de weduwnaar van Lena Deckers. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Oppassen met onlineapotheken

Dinsdag 28 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Wie zijn medicatie online bestelt, krijgt daar vandaag onvoldoende farmaceutische zorg bij. Dat besluit consumentenorganisatie Test Aankoop na een onderzoek bij 50 onlineapotheken. Zo’n onlineapotheek is niets anders dan een verlengstuk van een fysieke apotheek. Je moet er dus volwaardige zorg krijgen. Voor zijn onderzoek plaatste Test Aankoop twee bestellingen die wegens gezondheidsrisico’s niet zouden mogen worden afgeleverd. Toch leverden amper zes internetapotheken beide bestellingen (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - 'Den Brugwachter' wint Hospitality AwardZoomBrasserie Bij Den Brugwachter in de Barrier viel gisterenavond in de prijzen: ze won de eerste prijs in de categorie 'Klantvriendelijkste brasserie van België' bij de verkiezingen van de 'oscars' van de horeca in Antwerpen! Proficiat aan Kris, Annemie en het hele team!

Alweer een waarheid van Pjèrkën

Dinsdag 28 november 2017
Lommel - Alweer een waarheid van PjèrkënBé dën troep moes nën bangschijtër vrügër zénë kak wél ienhààwën.
          Pjèrkën

Door een megafoon

Dinsdag 28 november 2017
Lommel - Door een megafoonZoomOp deze dag in 1966 bereikte The New Vaudeville Band de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade met ‘Winchester Cathedral’. Een opmerkelijk prestatie voor een Britse groep die eigenlijk niet bestond. Hier lezen we het verhaal achter het plaatje en waarom het klinkt alsof er door een megafoon wordt gezongen.

Ook elektrische truck uit Eindhoven

Maandag 27 november 2017
Grensgevallen
Niet alleen de Amerikaan Elon Musk heeft een elektrische vrachtwagen geproduceerd, vlak over de grens bij ons wordt daar ook aan gewerkt door VDL en DAF Trucks. Ze maken bij VDL nu al elektrische bussen en busjes, nu komt er dus tegen begin volgend jaar ook een elektrische truck, waarvoor DAF de basis levert. VDL zorgt voor de elektromotor en de accu's. De bedrijven mikken vooral op vervoer naar stadskernen en distributiecentra daar net buiten. De reikwijdte van de trucks zal ongeveer 120km zijn. (Bron: E52.nl)

Auto tegen boom in Valkenswaard

Maandag 27 november 2017
Grensgevallen
Op de Bergeijksedijk in Valkenswaard is vanmiddag een auto tegen een boom terechtgekomen. De wagen belandde daarna half in een sloot. De bestuurster moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Ze was zwaargewond. Hoe het ongeluk gebeurde is nog niet duidelijk.

Inbraak in woning mislukt

Maandag 27 november 2017
Onbekenden poogden via een raam binnen te dringen in een woning in Knapenhoef. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg vanmorgen melding van de feiten.
Lommel - 4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteldZoomIn de hotelschool van Hasselt werd vandaag voor het vierde jaar op rij het feestmenu 'Eet meer Limburg' voorgesteld. Dat is een volledig Limburgs kerstmenu in een handige box inclusief receptenboekje. Het is een initiatief van de Provincie Limburg, PUUR Limburg en Hotelschool Hasselt. Chef Giovani Oosters stelde dit jaar het menu samen op basis van producten afkomstig van Limburgse producenten.
"Met dit feestpakket leert de Limburger ons rijk palet aan smaken beter kennen en zal hij (…) Het hele nieuwsbericht
4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld4de editie 'Eet meer Limburg' voorgesteld
Zoom

Frans De Jong overleden

Maandag 27 november 2017
Lommel - Frans De Jong overledenGisteren is Frans De Jong overleden, de echtgenoot van Rita Wouters. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Clara Leën overleden

Maandag 27 november 2017
Lommel - Clara Leën overledenZaterdag is Clara Leën overleden. Zij was 75 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos.  Woensdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.
Er wordt een internationale taskforce opgericht die zich sterk maakt voor betere en snellere treinverbindingen in de grensregio’s, waaronder Weert – Hamont – Antwerpen (personenvervoer). Dat heeft het Benelux-parlement afgelopen vrijdag besloten tijdens een vergadering in het Provinciehuis in Maastricht. De Taskforce moet ook werk maken van betere aansluitingen, het vereenvoudigen van de kaartjesverkoop en uniforme ticketprijzen.
Het Benelux-parlement - dat o.m. 21 (…) Het hele nieuwsbericht

Fien Froeijen overleden

Maandag 27 november 2017
Lommel - Fien Froeijen overledenZaterdag is de uit Helchteren afkomstige Fien Froeijen overleden, de weduwe van Jaak Jansen. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Heide-Heuvel. Begroetingsmoment: donderdag (19.30 uur) in uitvaartcentrum aan de Schansstraat in Lommel.

Verbazend veel te horen

Maandag 27 november 2017
Lommel - Verbazend veel te horenZoomVandaag 50 jaar geleden kreeg The Association in de V.S. een gouden plaat voor hun dromerige single ‘Never My Love’. Als je hier het verhaal achter deze song leest, zal het je verbazen dat dit het tweede meest te horen nummer op de Amerikaanse radio en televisie in de twintigste eeuw was.
Lommel - Jongensploegen Lovoc bekeren verderZoom In het Limburgs bekervolley traden 3 Lovoc-jeugdploegen aan afgelopen weekend. Alle 3 speelden ze hun beker, het eerste eindrondetornooi, in tornooivorm. De jongens U15 moesten het in Genk opnemen tegen Noliko Maaseik B en Avoc Achel. Tegen Maaseik B kwam Lovoc goed uit de startblokken, de Lommelse jongens wonnen de set met 26-24. Maar set 2 ging verloren met 17-25. Tegen Avoc Achel maakte de jonge Lovoc-ploeg geen schijn van kans. Avoc serveerde en blokte goed en domineerde de wedstrijd. De match ging met 2-0 (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd - of een boek!

Zondag 26 november 2017
Lommel - Win een dvd - of een boek!ZoomHet is de voorbije dagen behoorlijk onrustig in Brussel. Hoe zou u de tekst onderaan op deze nieuwe cartoon van Stijn Lodewijks aanvullen?
Mail uw tekstje voor vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en tijdens het weekend hoort u of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 26 november 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Tinus Maas. Hij had bijgaand origineel tekstje in petto voor Zwarte Piet. Straks de nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)
Lommel - Provincie wil verbod op roofvogelshowsZoomGedeputeerde Ludwig Vandenhove heeft aan de gemeentebesturen gevraagd, voortaan roofvogelshows te verbieden. Vandenhove: "De jongste jaren wint de roofvogelhouderij aan populariteit. Tegelijk stijgt echter het aantal klachten inzake het dierenwelzijn van deze vogels. Tamme roofvogels die ontsnappen kunnen moeilijk zelf jagen omwille van touwen en riemen aan de poten; ze verhongeren of vallen huisdieren of kippen of konijnen aan. Bovendien ontbreekt het de houder van deze dieren vaak aan de (…) Het hele nieuwsbericht

Basketbal: Baclo wint

Zondag 26 november 2017
In het basketbal heeft Baclo Lommel A Hades C verslagen met 82-61. Baclo staat vierde in de stand met 24 punten uit 10 wedstrijden.

Denk ook aan hen

Zondag 26 november 2017
Lommel - Denk ook aan henZoomDe weerman verwacht voor volgende week lagere temperaturen. Misschien eens overwegen om onze tuinvogels wat bij te voederen? Naast de netjes met de pindanootjes die men ophangt in struiken is het raadzaam om ook een platte schaal te voorzien met strooivoer, dit om grotere vogels in de tuin te krijgen, zoals deze Vlaamse gaai. (Pierre Rutten)

Elk kwartier een uitvaart

Zondag 26 november 2017
Vandaag gelezen
"Zeven miljoen mensen sterven er jaarlijks wereldwijd aan de gevolgen van roken, van wie vijftienduizend Belgen. Dat is alleen al in België tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds ieder kwartier een uitvaart. Dag in, dag uit, het hele jaar door, al decennialang. Intussen geven alleen in Amerika sigarettenfabrikanten gemiddeld bijna een miljoen dollar uit aan reclame. Per uur."
(Joris Luyendijk in De Standaard)
Lommel - Geen enkel verlies bij de provincialersLutlommel won vanmiddag een erg belangrijke wedstrijd tegen een rechtstreekse tegenstander in de onderste regionen... Het werd 2-0 tegen Opitter FC. Kolonie won ook, en wel met 4-3 van SP. Lille. Verbroedering speelde 2-2 gelijk bij Halveweg Zonhoven, en Kattenbos tenslotte ging met 1-2 winnen bij S.K. Meldert. Een positieve balans dus dit weekend voor onze Lommelse provincialers.

Variété bij Samana Centrum

Zondag 26 november 2017
Lommel - Variété bij Samana CentrumZoomAfgelopen donderdag brachten kernleden en enkele moedige leden gedichten en liederen uit hun jeugd en ook enkele humoristisch sketches ten tonele. Alle vijftig aanwezigen verleenden hun medewerking en zongen enthousiast mee als het hen gevraagd werd. Met een korte koffiepauze voor de gezellige babbel werd het een gevarieerde en verrassende namiddag waar iedereen duidelijk van genoot. (Bijdrage Louisa Willekens)
Variété bij Samana CentrumVariété bij Samana Centrum
Zoom

De aanloop

Zondag 26 november 2017
Lommel - De aanloopEind november, begin december. We zitten in volle aanloopperiode. Eerst de aanloop naar het sinterklaasfeest en daarna de aanloop naar Kerstmis. Waarna we in het nieuwe jaar springen. Het is niet voor niets een vermoeiende periode, met al die aanlopen. Zelfs de kinderen worden er moe van. Tijdens het wandelen zagen we een papa zijn dochtertje troosten. Tranen met tuiten en eindeloos snikken. De mamma stond even verder te wachten. Het was de dag dat Sinterklaas naar ons gezellige stadscentrum kwam. Het zijn voor (…) Het hele nieuwsbericht

Openbare verkoping: Korenstraat

Zondag 26 november 2017
Morgennamiddag wordt in café Sin in Kerkhoven de woning gelegen Korenstraat 20 openbaar verkocht na hoger bod. Ook vier percelen grond gaan weer onder de hamer. De woning met gronden behelst in totaal een oppervlakte van 67a51ca. Na hoger bod is de inzetprijs bepaald op 152.200 euro. Voor de vier gronden is de inzetprijs nu resp. 4.070 euro, 4.950 euro, 1.850 euro en 3.850 euro.

Paard gestolen in Luyksgestel

Zaterdag 25 november 2017
Uit zijn stal op Hoeve de Vrijheid in Luyksgestel is donderdagnacht een paard gestolen. Ook is een donkergroene paardentrailer meegenomen. Het paard is een 7 jaar oude Andalusiër met een brandmerk op de linkerbil.

Henri Scheelen overleden

Zaterdag 25 november 2017
Op 20 november overleed de uit Lommel afkomstige Henri Scheelen, de weduwnaar van Maria Schruers. Hij was 91 jaar. Het afscheid vond in besloten familiekring plaats en werd gevolgd door het verstrooien van de assen op de begraafplaats van Peer.

Eigenwijs behaalt mooie prijzen

Zaterdag 25 november 2017
Lommel - Eigenwijs behaalt mooie prijzenZoomDe kinderen van Methodeschool Eigenwijs uit de derde graad werken al weken aan de First Lego League. Vandaag kregen ze tijdens de regionale finale de presentatieprijs voor de presentatie over hoe je kan drinken tijdens het zwemmen. En ook de prijs voor Gracious Professionalism werd gewonnen. Een prijs die vertelt hoe goed ze met elkaar en andere omgaan, tijdens de jury's maar ook tijdens de rest van de wedstrijd. De teams hebben het dus super gedaan!
Tijdens deze (…) Het hele nieuwsbericht
Eigenwijs behaalt mooie prijzenEigenwijs behaalt mooie prijzenEigenwijs behaalt mooie prijzen
Zoom

Lommels bedrijf in de prijzen

Vrijdag 24 november 2017
Het Lommels bedrijf Blue Foot Membranes is door Voka Limburg uitgeroepen tot de meest beloftevolle gamechanger. Deze startup heeft als eerste in de wereld een technologie ontwikkeld om filtermembranen te zuiveren.
De raad van bestuur van NMBS heeft vandaag de tarieven goedgekeurd die vanaf 1 februari 2018 van toepassing zijn. De aanpassingen zijn onder meer gebaseerd op de evolutie van de gezondheidsindex. Het gaat om een stijging met 2,49% voor de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen en met gemiddeld 1,49% voor de andere vervoersproducten. Tegelijkertijd blijft het tarief van een aantal vervoersbewijzen ongewijzigd. Het gaat om de Go Pass 10 (tien enkele ritten in tweede klas aan een forfaitair tarief voor jongeren tot 26 jaar), de Rail Pass (tien enkele ritten aan een forfaitair tarief) en de fietsdagkaart. 

Sus Borrenberghs overleden

Vrijdag 24 november 2017
Woensdag is Sus Borrenberghs overleden, de echtgenoot van Roos Kusters. Hij was 60 jaar. De afscheidsviering vindt dinsdag (11 uur) plaats in buurthuis De Kom in Lommel-Kolonie.

A.V.O. failliet

Vrijdag 24 november 2017
De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft de bvba A.V.O. uit Lommel failliet verklaard. De vennootschap hield zich onder meer bezig met het organiseren van motorcrossevenementen en alles wat daarbij hoort. Schuldvorderingen moeten voor 23 december ingediend worden bij de curator, mr. Patrick Vanhoutvin.

Laatste wijkrestaurant van 2017

Donderdag 23 november 2017
Lommel - Laatste wijkrestaurant van 2017ZoomVandaag richtte Samana Kerkhoven i.s.m. de stad Lommel het laatste wijkrestaurant van dit jaar in en als dank voor hun deelname gedurende het hele jaar werd de deelnemers een aperitiefje aangeboden. Het was weer een gezellige drukte met heel lekker eten. Samana wil dan ook alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en hun steun, de opbrengst gaat integraal naar de zieken. Donderdag 22 februari is er het eerste wijkrestaurant van 2018.... Iedereen is dan ook weer van harte welkom. (Bijdrage Frieda Willekens)
Laatste wijkrestaurant van 2017Laatste wijkrestaurant van 2017
Zoom

Bertha Mariën overleden

Donderdag 23 november 2017
Lommel - Bertha Mariën overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Bertha Mariën overleden, de weduwe van Frans Teunkens. Zij was 88 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in aula De Vloot in Leopoldsburg. Dinsdag (19 uur) is er een avondwake in de parochiekerk van Strooiendorp in Leopoldsburg.
Lommel - Politie houdt (brom)fietsverlichting in het oogTot en met 1 december gaan de Limburgse politiekorpsen traditioneel aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Dat meldt het provinciebestuur. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet-gebruiken van verlichting, kan er een ‘jongeren-pv’ volgen met de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Het parket engageert zich om de in het kader van de actie opgestelde processen-verbaal met prioriteit te behandelen.

Nieuwe vennootschap: Somersault

Woensdag 22 november 2017
Somersault: dat is de naam van de gewone commanditaire vennootschap die door Roland de Laat en Martinus de Laat, beiden uit Lommel, werd opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Hoevenstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het waarnemen van managementfuncties en het verlenen van diensten van financiële, technische, commerciële of administratieve aard.

Fons Nuyts overleden

Woensdag 22 november 2017
Lommel - Fons Nuyts overledenIn WZC Immaculata is gisteren de uit Lommel afkomstige Fons Nuyts overleden, de levenspartner van Lisette Winters. Hij was 69 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Laatste groet: zondag tussen 10.30 en 11u in uitvaartcentrum Severens.

Open brief over Noord-Zuidverbinding

Woensdag 22 november 2017
"Gezien de noodzaak van een snelle realisatie van de Noord-Zuidverbinding voor Limburg en zijn inwoners" hebben de Limburgse sociale partners een “open brief" aan de Vlaamse Regering gestuurd. Daarin vragen ze een snelle startbeslissing van de Vlaamse Regering voor “het complex project” voor de Noord-Zuidverbinding. De Limburgse sociale partners namen ten volle deel aan de voorbereidende initiatieven om de doelstelling van het complex project vorm te geven. De volgende stap, met name de startbeslissing door de Vlaamse Regering, laat momenteel te lang op zich wachten waardoor de procedure niet kan verdergezet worden, aldus de brief.
"De leden van de SERR-Limburg vragen de Vlaamse regering om tijdens de Taskfore van 1 december mee te delen wanneer de startbeslissing inzake het complex project van de Noord-Zuidverbinding wordt genomen of welke de redenen zijn waarom deze beslissing nog niet is genomen," aldus de brief.
Lommel - De Sint en 'Ladies Night' bij Lommel SKNu zaterdag 25 november speelt Lommel SK om 20.00u in  het eigen Soevereinstadion de topper tegen rechtstreeks concurrent KMSK Deinze. Diezelfde avond kan u in het stadion ook terecht voor twee leuke activiteiten...
Supportersclub Green Angels organiseert vanaf 18 uur een Ladies Night, terwijl in het supportershome (eveneens vanaf 18 uur) niemand minder dan De Sint op bezoek komt! Inschrijven voor Ladies Nights is verplicht via mail naar greenangels2015[!]hotmail.com, inschrijven voor de Sint kan via sinterklaas[!]lommelsk.be.

Nieuw werkjaar voor Acro

Woensdag 22 november 2017
Lommel - Nieuw werkjaar voor AcroZoomBij Acro Lommel werd gisteren het nieuwe werkjaar voorgesteld... en het ziet er weer erg veelbelovend uit! (Video Jacky Geboers)
Lommel - Neos-leden luisterden naar Fred BrouwersZoomMet 28 leden werd gisteren bij Neos aandachtig geluisterd naar de  uiteenzetting over de interactie tussen klassieke muziek en onze maatschappij door de alom bekende Fred Brouwers. Omdat we allemaal vinden dat muziek maken vooral plezant is voor de muzikanten, vragen er veel mensen zich af wat de muzikanten dan doen als beroep. Zoals in alle beroepen zijn er in de muziekwereld grote verdieners en kleine verdieners. En niet alleen de muzikanten verdienen hiermee hun inkomen. Fred legde hen op een (…) Het hele nieuwsbericht
De tewerkstelling in Belgische kmo's was nooit zo hoog, met Limburg als uitschieter. Dat meldde eht sociaal secretariaat SD Worx vandaag. In Vlaanderen steeg de tewerkstelling in bedrijven tot 100 werknemers het afgelopen kwartaal met 0,5 procent, in Limburg met 1,3 procent.
In het bisdom Hasselt zijn twintigduizend vrijwilligers actief. Velen van hen nemen zelfs meer dan één engagement op binnen de Kerk. Naar aanleiding van de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk (5 december) wijst het bisdom Hasselt erop dat vrijwilligers niet alleen onmisbaar maar ook onbetaalbaar zijn.

Angeline van Basten

Dinsdag 21 november 2017
Lommel - Angeline van BastenGisteren is Angeline van Basten overleden, de echtgenote van Ad van Alphen. Zij was 68 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30 tot 20.15 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Neel Devrindt uit Lommel heeft de bvba Advocatenkantoor Neel Devrindt opgericht met zetel aan de Koningsstraat

Roger Tierentyn overleden

Dinsdag 21 november 2017
Lommel - Roger Tierentyn overledenGisteren is Roger Tierentyn overleden, de echtgenoot van Jeanne In 't Ven. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van funerarium Witters. Begroetingsmoment: donderdag (19-19.30 uur).

Dr. Hendrik De Roo overleden

Dinsdag 21 november 2017
Lommel - Dr. Hendrik De Roo overledenZaterdag is dr. Hendrik De Roo overleden, de echtgenoot van Margriet Neven. Hij was 83 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Ben Van Heesch overleden

Dinsdag 21 november 2017
Lommel - Ben Van Heesch overledenOp 15 november overleed Ben Van Heesch, de weduwnaar van Reinilde Buckinx. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel.

En die met blauwe ogen?

Dinsdag 21 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - En die met blauwe ogen?ZoomWist je dat je aan de kleur van de ogen van een uil, veelal kan zien wanneer hij vliegt en jaagt? Uilen met oranje ogen, zoals de oehoe (foto), vliegen meestal in de schemering. Uilen met zwarte ogen, zoals een kerkuil, vliegen meestal ’s nachts. Uilen met gele ogen, zoals de steenuil, vliegen ook overdag. (Natuurpunt CVN)
Lommel - Gratis opleidingen reanimeren snel volzetZoomHet stadsbestuur en de lokale afdeling van het Rode Kruis bieden Lommelaren gratis de mogelijkheid om een opleiding ‘reanimeren en defibrilleren’ te volgen. “Dat aanbod wordt gesmaakt,” zegt schepen van welzijn Rita Phlippo, “want alle vier de lessen waren in een mum van tijd volzet. Gisterenavond vond de eerste sessie plaats in het lokaal van Rode Kruis Lommel.”
Elke dag krijgen bijna 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 (…) Het hele nieuwsbericht

Gratis naar... de échte 10CC?

Maandag 20 november 2017
Weet u wie vrijdagavond naar De Posthoorn in Hamont-Achel komt? 10CC! De echte! Oudere lezers zullen zich die formidabele popgroep uit de jaren '70 nog herinneren. 10cc behoort tot de meest inventieve en invloedrijke groepen in de geschiedenis van de popmuziek. Graham Gouldman wordt nog steeds gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse songschrijvers (hij kreeg een plaats in the America’s Songwriter’s Hall Of Fame). Als groep verkocht 10cc sinds de jaren (…) Het hele nieuwsbericht

Auto uitgebrand

Maandag 20 november 2017
Afgelopen nacht, rond 1.15u, is op de Noord-Zuid, vlakbij de grens, een auto uitgebrand. De oorzaak is niet bekend. Er zijn ook geen details bekendgemaakt over merk of type wagen.

Eugeen Witkowski overleden

Maandag 20 november 2017
Lommel - Eugeen Witkowski overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Eugeen Witkowski overleden. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents in Beringen-Mijn.

De 'Week van de afvalophaler'

Maandag 20 november 2017
Vandaag start de "Week van de recyclageparkwachter en afvalophaler". Tijdens deze week vraagt Limburg.net aandacht voor het werk van die mensen. Limburg.net roept dan ook alle inwoners op om hun afvalophaler of parkwachter deze week eens in de bloemetjes te zetten. Je kan hen ook verrassen door een bedankje op je afvalzak of -bak te kleven. Er zijn speciale stickers te verkrijgen bij elk gemeentebestuur maar een zelfgemaakt briefje is minstens evenveel waard. Op de recyclageparken van Limburg.net zijn er speciale bedankkaartjes waarop je een bedankje voor de parkwachter(s) kan achterlaten.

Man overvallen in Valkenswaard

Maandag 20 november 2017
Grensgevallen
Bij een gewelddadige overval in Valkenswaard is een 33-jarige man uit die gemeente vrijdagnacht zwaar en langdurig geschopt en geslagen. Zijn vriendin werd bedreigd. Dat gebeurde in de woning van de man. De daders gingen er vandoor met geld. De politie heeft een 34-jarige inwoner van Breda en een 29-jarige man zonder vaste woonplaats opgepakt als verdachten.

De voorleesweek in de BIB

Maandag 20 november 2017
Lommel - De voorleesweek in de BIBZoomOok in onze Lommelse bib is het weer voorleesweek... (Foto Albert Agten)

HVL afgelopen weekend

Maandag 20 november 2017
Lommel - HVL afgelopen weekendAfgelopen weekend lieten de jongeren van HVL mooie dingen zien in het handbal. De -14j. speelden zaterdag een spannende wedstrijd tegen Kortessem maar jammerlijk genoeg konden ze de punten niet thuis houden. Daarna was het de beurt aan de -12j. Het eerste kwartier was voor HVL, het tweede werd gedomineerd door Hasselt. De rest van de wedstrijd verliep gelijkopgaand. Op zondagvoormiddag konden de -18j. thuis overtuigen tegen Bilzen en in de namiddag behaalden de -19m. hun tweede overwinning op rij.

Lutlommel wint bij Paal

Maandag 20 november 2017
Lommel - Lutlommel wint bij PaalZoomMet dank aan T. Cosemans hierbij enkele beelden van de wedstrijd van Lutlommel in Paal, die zoals we reeds eerder meldden, gewonnen werd met 1-2.
Lutlommel wint bij PaalLutlommel wint bij PaalLutlommel wint bij Paal
Zoom
Lommel - Mooie winst voor Lovoc-dames en -herenZoomIn het seniorenvolley bij de heren kwamen gisteren de buren van Volleybalclub Overpelt A op bezoek bij Lovoc. Na een moeizame eerste set, die wel nipt gewonnen werd, kwam de Lovoc-machine in set 2 goed op dreef. Overpelt werd weggedrukt, het stond 2-0. In set 3 vergat Lovoc het af te maken en kwam Overpelt een setje dichter. Wat de Lommelse heren in set 3 vergaten deden ze wel in set 4. Lovoc won dus met 3-1 en blijft ongeslagen aan de leiding in 1ste provinciale, met al 4 punten voorsprong op eerste achtervolger (…) Het hele nieuwsbericht

Win een dvd!

Zondag 19 november 2017
Lommel - Win een dvd!ZoomSinterklaas is in het land en de komende weken heeft hij de handen vol met het beklimmen van daken en zo. In het verleden waaide de wind door de bomen, lagen daken vol sneeuw en was het weer best lelijk. Hoe moet dat de komende dagen? Want de weermannen verwachten weer hogere temperaturen... Stijn Lodewijks vond daar zijn inspiratie in voor de nieuwe cartoon. Hebt u een goede tekst voor Zwarte Piet? Mail hem dan vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien win je die dvd wel!

En wie won de dvd?

Zondag 19 november 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Lien van de Woestyne. Ze mailde bovenstaand tekstje als reactie van de man achter het bureau. Overigens was het klaarblijkelijk een "zware" opgave, want we kregen nogal wat seksueel geladen en grensoverschrijdende inzendingen binnen... Straks een nieuwe opgave!
In Leopoldsburg werden tussen 3 en 17 november twee warenhuizen en een krantenwinkel overvallen.  De overvallers gingen telkens op een gelijkaardige manier te werk. Het eerste feit gebeurde op vrijdag 3 november.  Omstreeks 19.05 u kwamen drie personen een warenhuis op de Faytlaan binnen.  Volgens getuigen waren de verdachten in het zwart gekleed en gewapend met een mes, een steekpriem en mogelijk een handvuurwapen.  Enkele winkelbedienden werden verplicht de dagopbrengst te (…) Het hele nieuwsbericht

Guido Vandenbon overleden

Zondag 19 november 2017
Lommel - Guido Vandenbon overledenVandaag is Guido Vandenbon overleden, de echtgenoot van Yvette Maus. Hij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Barrier. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat.

Anna Hoskens overleden

Zondag 19 november 2017
Lommel - Anna Hoskens overledenVandaag is Anna Hoskens overleden, de weduwe van Henri Lauwkens. Zij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur).

Eddy Lavreysen overleden

Zondag 19 november 2017
Lommel - Eddy Lavreysen overledenGisteren is Eddy Lavreysen overleden, de echtgenoot van Linda Riemis. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Kolonie en Kattenbos scoren vlot

Zondag 19 november 2017
Lommel - Kolonie en Kattenbos scoren vlotLutlommel ging vanmiddag winnen bij Fl. Paal met 1-2, Kolonie behaalde een monsterscore bij FC Alken B: het werd er maar liefst 5-8! Verbroedering verloor thuis met 1-3 van Houthalen VV en Kattenbos tenslotte won makkelijk met 5-0 van Linkhout.

Basket: mooie winst voor Lommel

Zaterdag 18 november 2017
Lommel - Basket: mooie winst voor LommelHasselt BT – Croonen Lommel: 81-83 (22-20 / 22-19 (44-39) / 24-25 (68-64) / 13-19 (81-83))
Hasselt nam de snelste start in deze Limburgse derby tussen de nummers één en twee in de rangschikking van Top Divisie 2 (van 7-3 naar 17-12 in de 6de min.) vooral langs Screurs (12 ptn in het 1ste Q). Deze voorsprong werd nog uitgediept tot 16 punten verschil in de 26ste min. (62-46), opnieuw door Screurs (30 ptn-wedstrijd). Match gespeeld dacht iedereen, maar Lommel scoorde in (…) Het hele nieuwsbericht

Tweede verlies voor Lommel SK

Zaterdag 18 november 2017
Lommel - Tweede verlies voor Lommel SKLommel trok vanavond naar Virton, een erg verre verplaatsing naar een moeilijk te bespelen club én een klein veld… De eerste kans was voor Lommel in de 9de minuut toen Ruyssen een voorzet van Scheelen over kopte. In de 20ste minuut werd het dan 1-0 voor Virton via een penalty, omgezet door Muratovic. In de 33ste minuut kwam Lommel dan toch gelijk, 1-1, via een schot van Scheelen, na voorzet  van Brebels. Maar vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam de (…) Het hele nieuwsbericht

Werken in Borkel en Schaft

Zaterdag 18 november 2017
Grensgevallen
Vanaf maandag 20 november gaat de gemeente Valkenswaard een gedeelte van de Dorpsstraat in Borkel en Schaft opnieuw bestraten. Het betreft het stuk vanaf de brug over de Dommel, richting Schaft, tot aan huisnummer 73, nabij de toegangsweg naar Smolders Houtindustrie. De werkzaamheden bestaan uit het herstraten van de rijbaan en de fietssuggestiestroken. "In de rijbaan zitten grote oneffenheden en de afwatering aan de zijkanten is niet goed door verzakkingen van straatwerk en opdrukkingen door (…) Het hele nieuwsbericht

Weer overval in Leopoldsburg

Zaterdag 18 november 2017
Gisterenavond is er weer een overval gepleegd in Leopoldsburg, nu op krantenwinkel op 't Geleeg in de Heuvelstraat en ook weer door vijf mannen. Ook nu moesten de daders het stellen zonder buit. Door deze twee overvallen is de politie extra alert en ook bedrijven nemen extra maatregelen. Zo heeft de Colruyt Groep privébewakingsagenten ingehuurd. Dat is onder andere het geval bij de Okay in Paal.
Lommel - 'Leven in 3 dagdelen’ ontroert toeschouwersZoomDe benefietvoorstelling die Hand in Hand speelde t.v.v. het 'Sequoia Fonds' van Professor Mathieu Vandenbulcke heeft sommige aanwezigen tot tranen toe bewogen; het was dan ook een knap stukje acteerwerk van de spelers! De avond heeft € 650 opgebracht, een bescheiden bijdrage om de research naar geestelijke gezondheidsproblemen bij ouderen te helpen financieren. Maar alle kleine beetjes maken groot! (Bijdrage Georges Peeters)

De geschiedenis haalt ons in!

Zaterdag 18 november 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - De geschiedenis haalt ons in!Het moest ervan komen. En ik had het voorspeld! In mijn stukje van 18 november 2016 beschreef ik hoe ik dit gesprek eigenlijk al eens gevoerd had. Het was naar aanleiding van de vraag van mijn buurjongen of zebra’s witte beesten waren met zwarte strepen of zwarte met witte.
Heeft er iemand van jullie een open haard die wit roet produceert? Of een schouw waar witte rook uit walmt? Waarom ik dat vraag?
Ik krijg Edgard wel eens op bezoek. Hij is veertien en nog maar een jaar of vier in België. (…) Het hele nieuwsbericht

Lidl in Leopoldsburg overvallen

Vrijdag 17 november 2017
Vanavond, even voor sluitingstijd, hebben vijf mannen, die hun gezicht onherkenbaar hadden gemaakt, het warenhuis Lidl op de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg overvallen. Ze eisten geld, maar toen een van de kassiersters alarm sloeg, namen ze de vlucht, zonder buit. De lokale politie Kempenland kwam ter plaatse, net als deskundigen van het gerechtelijk labo. De politie nam de opnamen van de bewakingscamera's in beslag.
Afgelopen zomer polste de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) bij 2.075 Vlamingen naar hun pesticidengebruik. Daaruit blijkt dat 48 % van de Vlamingen minimaal 1x per jaar naar pesticiden grijpen om onkruid, insecten, slakken, ratten of schimmels te bestrijden. Op vraag van de provincie Limburg gaf de VMM de provinciale cijfers vrij. 451 Limburgers namen deel aan de bevraging. Daaruit blijkt dat in onze provincie in meer dan de helft van de tuinen (54 %) gebruik wordt gemaakt van pesticiden. Daarmee zijn Limburgers de grootste particuliere gebruikers van Vlaanderen.

Liza Vandenberk overleden

Vrijdag 17 november 2017
Lommel - Liza Vandenberk overledenGisteren is Liza Vandenberk overleden, de weduwe van Henri Janssen. Zij was 91 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 ujur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Dinsdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters.

WICO bezoekt Burgers' Zoo

Vrijdag 17 november 2017
Lommel - WICO bezoekt Burgers' ZooZoomIn functie van de lessen aardrijkskunde kregen de leerlingen van het WICO de mogelijkheid om de verschillende klimaat- en vegetatietypes te ervaren en te onderzoeken in de dierentuin van Arnhem. Hoe voelt het om door een tropische regenwoud te lopen? Welke ervaring krijg je als je door een koude en droge woestijn wandelt? Welke dieren leven er vooral in een savannne? Het nieuwe gedeelte, de mangrove, was prachtig. Ongelooflijk mooie vlinders vlogen er vrij rond. Zoveel te zien, zoveel te beleven... Het was een lange maar, leuke dag!

Taxus en beesten

Vrijdag 17 november 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Taxus en beestenHet leven van een tuinman gaat niet altijd over rozen. De tuinman waar het hier over gaat kreeg te maken met de buren van de dame van wie hij de tuin onderhield. Het snoeiafval voerde hij af met een remorque. Eén bak gazon kapte hij achteraan in de tuin tegen de draad. Hierin zaten mogelijk kleine restjes taxus, verklaarde hij aan de politie. Aan de andere kant van de draad – bij de buren dus – lieten later twee ezels en een geit het leven. “Omdat de dieren door de draad van de taxus (…) Het hele nieuwsbericht

G-sporters gingen bowlen

Vrijdag 17 november 2017
Lommel - G-sporters gingen bowlenZoomGisteren namen 68 G-sporters uit instellingen uit de regio deel aan het bowlingtoernooi in de Antares. Voor de G-sporters was het de gelegenheid om zoveel mogelijk kegels om te werpen. Na de wedstrijd kregen ze allemaal nog een aandenken mee, zodat iedereen blijgezind terug naar huis kon. Met dank aan de mensen van Mispo en het personeel van Antares. Tot volgend jaar. (Bijdrage Clement Willekens)

Victor Huysmans overleden

Donderdag 16 november 2017
Lommel - Victor Huysmans overledenVandaag is  Victor Huysmans overleden, de weduwnaar van Ida Alen. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Gustaaf Hesemans

Donderdag 16 november 2017
Lommel - Gustaaf HesemansVandaag is Gustaaf Hesemans overleden. Hij was 66 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - 'Zielzoekers' over verdriet, hoop en veerkrachtZoomBegin 2016 werd het Parelstrand in Lommel een tijdelijk verblijf voor zo’n 500 vluchtelingen. Heel wat vrijwilligers staken de handen uit te mouwen om steun en hulp te bieden, maar ook om deze mensen een stem te geven. Ook elders in België klonken noodkreten. Vrijdag 24 november brengen Theater Malpertuis en Toneelhuis de voorstelling 'Zielzoekers' naar  CC De Adelberg. Stel je open voor het menselijke verhaal achter de nieuwsfeiten. Laat je niet misleiden door vooroordelen, (…) Het hele nieuwsbericht

Opnieuw groot verkeerscontroleweekend

Donderdag 16 november 2017
Lommel - Opnieuw groot verkeerscontroleweekendIedereen weet het: rijden onder invloed mag niet, te snel rijden mag ook niet, en toch wordt het dagelijks gedaan. Daarom wordt van morgenavond tot maandagmorgen op de Limburgse wegen opnieuw een groot verkeerscontroleweekend georganiseerd door provincie, parket en politie. Zeg niet dat u het niet wist!

Voetganger lichtgewond

Woensdag 15 november 2017
Op de Balendijk, ter hoogte van de Aldi, raakten deze namiddag een auto en een voetganger in een aanrijding betrokken. De voetganger werd daarbij lichtgewond.

200 vrachtwagenchauffeurs gezocht

Woensdag 15 november 2017
In Limburg zijn er 200 vacatures voor vrachtwagenchauffeur maar de vacatures raken maar niet ingevuld, onder meer omdat een opleiding heel veel geld kost. Daarom start de Limburgse transportsector nu met gratis opleidingen voor toekomstige vrachtwagenbestuurders. Het loon van vrachtwagenchauffeurs is alleszins aantrekkeljjk: zo'n 3.000 euro per maand.

Brief bisschop over Werelddag Armen

Woensdag 15 november 2017
In een brief die komend weekend in alle Limburgse kerken wordt voorgelezen naar aanleiding van de ‘Werelddag van de Armen’ vraagt mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt,  de gelovigen mensen in armoede nabij te zijn. Dat kan volgens de bisschop onder meer door zelf te trachten vriend te worden van een mens in armoede. Hij verwijst in dit verband naar zijn voorganger – mgr. Paul Schruers -  die stelde “dat een christen tenminste één arme als vriend moet hebben”. De bisschop roept ook op om structureel te strijden tegen armoede.

Florentina Poppeliers overleden

Woensdag 15 november 2017
Lommel - Florentina Poppeliers overledenVandaag is Florentina Poppeliers overleden, de weduwe van Gerard Colson. Zij was 82 jaar. Begroetingsmoment: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Voor iedere bromfiets een nummerplaat

Woensdag 15 november 2017
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Voor iedere bromfiets een nummerplaatZoomSinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen die in België in het verkeer worden gebracht, worden ingeschreven. Sinds 1 december 2015 moeten ook alle voertuigen die vóór die datum in omloop waren, een nummerplaat dragen. Het einde van de regularisatieperiode, 11 december 2017, nadert. Daarom lanceert de FOD Mobiliteit en Vervoer een nieuwe oproep zodat alle eigenaars van een bromfiets tijdig een nummerplaat aanvragen. De maatregel werd opgestart om de verkeersveiligheid te versterken: alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie van het voertuig en de bestuurder wordt makkelijker gemaakt. Alle informatie over de procedure kan je hier terugvinden.

André Maes overleden

Woensdag 15 november 2017
Lommel - André Maes overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige André Maes overleden, de echtgenoot van Rosette Belmans. Hij was 66 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Wijchmaal. Vrijdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.


'Rituals' nieuw in Dorp

Woensdag 15 november 2017
Lommel - 'Rituals' nieuw in DorpZoomVandaag opende alweer een nieuwe zaak in het centrum, nl. 'Rituals', vlakbij de H&M. Het bedrijf werd opgericht door Raymond Cloosterman in 2000 en is het eerste merk ter wereld dat home & body cosmetics combineert. Het is ondertussen de 48ste vestiging in België. Rituals is ondertussen ook al verspreid over 13 landen. (Foto Annie Teuwens)
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Lommel in Kaulille verloren. Uitslag: 2-1.

Fons Janssens overleden

Dinsdag 14 november 2017
Lommel - Fons Janssens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Fons Janssens overleden, de echtgenoot van Maria Driesen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk in Hechtel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters in Eksel.
Prietprouwët
Lommel - De visie van Pjèrkën over de BrexitDën Britsën bréksit mut gëdienamiezeeërd of gëdienamieteeërd wèjërën.
                Pjèrkën

Nieuwe bvba: Hertogs Martin

Dinsdag 14 november 2017
Martin Hertogs uit Lommel heeft de bvba Hertogs Martin opgericht met zetel aan de Borkelsedijk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer markt- en straathandel in voedings- en genotmiddelen, detailhandel via postorderbedrijven of via internet én grafische activiteiten.

Nieuwe bvba: De Zoliken

Dinsdag 14 november 2017
De Zoliken: dat is de naam van de bvba die door Leon Verbist en Alphonsina Maes, beiden uit Houthalen-Helchteren, Paulus Verbist uit Edegem en Patrick Verbist uit Lommel werd opgericht. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen. De zetel van de bvba is gevestigd aan de Kloosterstraat in Houthalen-Helchteren.

Roze pelikaan gevangen

Maandag 13 november 2017
Lommel - Roze pelikaan gevangenZoomHet Natuurhulpcentrum in Opglabbeek kreeg voor de tweede keer in twee jaar een roze pelikaan in opvang. Sinds een kleine week kreeg het centrum dageljjks meldingen van een rondzwervend tam exemplaar in Balen op het Kempisch Kanaal. Op 5 november kwamen de eerste meldingen dat er een roze pelikaan rondzwierf in de regio Mol-Balen. Jammer genoeg was het dier nog erg actief en ging het in en uit het kanaal, wat een vangstactie enorm bemoeilijkt. Uiteindelijk, na een kleine week, kon de brandweer (…) Het hele nieuwsbericht

Een doordenker deze week

Maandag 13 november 2017
Lommel - Een doordenker deze weekZoomSoms is de boodschap in de Leopoldlaan erg duidelijk... Deze week moet je effe doordenken! (Foto Albert Agten)

Bewegen in het Mariaziekenhuis

Maandag 13 november 2017
Je kan type 2 diabetes voorkomen of uitstellen door gezond te leven en voldoende te bewegen. Daarom organiseert het Mariaziekenhuis morgen - Werelddiabetesdag - een bewegingsactiviteit in samenwerking met de gemeente Overpelt, zwembad Dommelslag en de Diabetesliga. Nadien is er een infomarkt waar je de nodige informatie over diabetes kan verkrijgen. Voor elke deelnemer aan de activiteit wordt een goodie-bag voorzien. Vooraf inschrijven is niet nodig, iedereen is welkom.
Steeds (…) Het hele nieuwsbericht

Enorme fraude met mest in Nederland

Maandag 13 november 2017
Grensgevallen
In de Nederlandse regio's Oost-Brabant en Noord-Limburg spannen veehouders, mestbedrijven en hun adviseurs samen bij de fraude met dierlijke mest. Dat meldt de Nederlandse krant NRC. Van de belangrijkste mesttransporteurs en -verwerkers in dit gebied is 64 procent veroordeeld, beboet of verdacht door de toezichthouder of het Openbaar Ministerie. Ook het advieskantoor dat de mestboekhouding voor veel van deze bedrijven bijhoudt, blijkt veroordeeld wegens mestfraude, net als het laboratorium dat namens de overheid veel mestmonsters controleert. Volgens de krant wordt in de twee regio's veel mest illegaal uitgereden op weiden en akkers, waardoor het grond- en oppervlaktewater vervuild raakt. Boeren werken samen met transporteurs en verwerkers om te dóen alsof ze de mest afvoeren. Op papier maken ze de mestboekhouding daarna kloppend.

Fuifgangers slaags in feestzaal

Zondag 12 november 2017
Gisterenochtend raakten zo'n 20 fuifgangers slaags in feestzaal Commerce. De politie heeft enkele heethoofden opgepakt.

Wie wint de dvd?

Zondag 12 november 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomEen delicaat onderwerp, dit weekend, nu cartoonist Stijn Lodewijks inspeelt op de recente meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat zegt de man achter het bureau wanneer een actrice hem daarover komt informeren? Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com en misschien wordt u wel de winnaar van de dvd!
Lommel - Volley: mooie winst voor Lovoc-damesZoomGisteravond trakteerden de Lovoc dames A (foto's) hun supporters op een spannende volley-avond. Een jong team, tegen een al even jonge tegenstander: He-Voc Hechtel-Eksel B. He-Voc wist de eerste 2 sets binnen te halen, mede door vele slordigheden en fouten bij de Lovoc-dames. Maar vanaf set 3 sloeg de Lommelse motor aan. De dames konden met mooi volley en vele spannende rally’s He-Voc onder druk zetten. Naargelang de wedstrijd vorderde groeide het vertrouwen en bracht een hecht Lovoc-team de He-Voc (…) Het hele nieuwsbericht
Volley: mooie winst voor Lovoc-damesVolley: mooie winst voor Lovoc-damesVolley: mooie winst voor Lovoc-damesVolley: mooie winst voor Lovoc-damesVolley: mooie winst voor Lovoc-dames
Volley: mooie winst voor Lovoc-dames
Zoom

CVO Lino bezocht Sevilla

Zondag 12 november 2017
Lommel - CVO Lino bezocht SevillaZoomZaterdag 4 november vertrok een groep van 28 personen voor een zesdaagse studiereis naar Sevilla. Onder de voortreffelijke begeleiding van hun leerkracht Spaans, Linde Geboers, werd dit een onvergetelijke reis. In Sevilla bewonderden ze de imposante gebouwen, de oude wijken, adembenemende patio’s en de cursisten gaven bij de bezienswaardigheden zélf de uitleg in het Spaans. Ze bezochten er o.a. de Plaza de España, de archeologische site Itálica, het bedevaartsoord El (…) Het hele nieuwsbericht
CVO Lino bezocht SevillaCVO Lino bezocht Sevilla
Zoom

En wie won de dvd?

Zondag 12 november 2017
Lommel - En wie won de dvd?ZoomHet is Betty Rabijns, die de kraker van de woning bovenstaand tekstje liet zeggen. Tientallen andere inzenders legden de man behoorlijk scherpere woorden in de mond.
Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Verbroedering haalt weer zwaar uit

Zondag 12 november 2017
Lommel - Verbroedering haalt weer zwaar uitLutlommel kreeg vanmiddag de allerlaatste uit de rangschikking voorgeschoteld, K.ST. Elen, en het deed wat het absoluut moest doen, nl. winnen. Het werd 4-2. Verbroedering kreeg in zijn reeks ook de allerlaatste uit de stand, nl. Loksbergen... het werd maar liefst 1-7 ginder! Kolonie ging compleet de boot in, het verloor thuis met 1-6 van Eendracht Zelem. En Kattenbos tenslotte ging met 2-5 winnen bij Exc. Hamont.

Leo Heyligen overleden

Zondag 12 november 2017
Lommel - Leo Heyligen overledenVrijdag is de uit Neerpelt afkomstige Leo Heyligen overleden, de echtgenoot van Lisette Jansen. Hij was 80 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag 10.30 uur) plaats in de decanale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Mia Frederix overleden

Zondag 12 november 2017
Lommel - Mia Frederix overledenIn Lommel is vrijdag Mia Frederix overleden, de weduwe van Zjang Janssen. Zij was 87 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel. Begroetingsmoment: dinsdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.
Lommel - Basket: Lommel maatje te groot voor BornemCroonen Lommel - Bornem: 84-61 (Quarters: 21-23 / 18-12 (39-35) / 18-11 (57-46) / 27-15)
Lommel startte moeilijk en Bornem werd op gang getrokken door Reihardt (11 punten eerste kwart). Een sterk spelende Schelkens B. bracht Lommel terug in de match en invallers De Keuster en Gijbels deden hun werk onder de borden. Bornem zakte naarmate de match vorderde verder weg, en kon fysiek niet meer mee. Over het algemeen was het geen hoogstaande basket, dus zal Lommel nog een tandje moeten bijsteken voor de volgende uit-match in Hasselt.
Score: Hendrix 20, Jacobs 4, Schelkens B. 26, Cornelissen  2, De Keuster 8, Gijbels 5, Wesenbeek 8, Moonen 11.

Flitserdeflits

Zondag 12 november 2017
Lommel - FlitserdeflitsU kan het maar weten! Volgende week zal de huisfotograaf van de lokale politie vooral terug te vinden zijn op volgende plaatsen: Zilleweg, Hees, Molsekiezel en Kerkstraat.

Spookrijder op Noord-Zuidverbinding

Zaterdag 11 november 2017
In de vooravond werd - voor de zoveelste keer - een spookrijder gesignaleerd op de Noord-Zuidverbinding op het grondgebied van Lommel. De spookrijder kon door de politie niet meer aangetroffen worden.

Nieuwe bvba: Janssen Immo

Zaterdag 11 november 2017
Jasper Janssen uit Lommel heeft de bvba Janssen Immo opgericht met zetel aan de Kloosterstraat in Lommel. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 20.000 euro.
Daan Vanden Boer heeft het advocatenkantoor Daan Vanden Boer opgericht met zetel in Vreyshorring in Lommel. De bvba heeft een maatschappelijk kapitaal van 18.600 euro.

Daar is 'Glow' weer

Zaterdag 11 november 2017
Grensgevallen
Lommel - Daar is 'Glow' weerZoomIeder jaar in november staat Eindhoven bol van lichtkunst tijdens de manifestatie "Glow". Dit jaar voor de 12de maal, van 11 t/m 18 november. "Glow" is een expositie in de openbare ruimte van zo’n 30 lichtkunstwerken van befaamde kunstenaars uit binnen- en buitenland. De lichtprojecten zijn met elkaar verbonden middels een wandelroute van ongeveer 6 km. Naast de lichtkunstprojecten en meerdere side-events staan er ook innovatieve unieke projecten, gemaakt door jonge talenten.
Het thema van 2017 is ‘The Source’. Het lichtkunstfestival is gratis toegankelijk, elke dag vanaf 18.30u. De bereikbare parkeergarages tijdens het evenement vindt u hier. Ook mooi om te kijken.

Auto gestolen aan Kuipersweg

Zaterdag 11 november 2017
Lommel - Auto gestolen aan KuiperswegDonderdagnacht is aan de Kuipersweg een auto gestolen. Merk en type zijn niet bekendgemaakt. De eigenaar van de auto had de wagen gestald bij zijn vriend, met wie hij op vakantie is vertrokken.

Verse kroketten

Zaterdag 11 november 2017
300 woorden van Rudi
Lommel - Verse krokettenIk zie het toestel nog staan. Het had een vaste plaats in de kelder, maar af en toe verscheen het op de keukentafel. Met het apparaat werden thuis verse kroketten gefabriceerd. Het was alleszins een opvallend ding, met die oranje kleur. In het bakje propten we de nog ietwat warme puree. Met een soort van hefboom persten we die puree door de buizen waar dan als bij toverslag lange kroketten uitkwamen. Als we braaf waren, mochten wij ze doorsnijden. Op de juiste lengte natuurlijk. Dankzij het verlangen waarmee we (…) Het hele nieuwsbericht
Grensgevallen
Het Amerikaanse koerierbedrijf UPS gaat in Eindhoven 130 miljoen euro investeren in een nieuw sorteer- en distributiecentrum. Twee kleinere locaties worden gesloten. De investering levert tegen eind volgend jaar, wanneer het centrum van start gaat, 200 nieuwe banen op. Het nieuwe complex wordt 2,7 ha groot, gaat meer dan 100 laad- en losplaatsen tellen en bijna 100 parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Er zullen per uur ruim 29.000 pakketten gesorteerd kunnen worden.
Lommel - Kinderkribbe Ter Duinen blaast 40 kaarsjes uitZoomVeertig jaar geleden opende Kinderkribbe Ter Duinen zijn deuren in de Duinenstraat. Vanaf dag één was dit kleurrijke kinderdagverblijf een open (t)huis voor alle kinderen en hun ouders. De kribbe groeide in 40 jaar tijd uit naar zeven leefgroepen, waarin jaarlijks een 300-tal kinderen opgevangen worden door een 30-tal personeelsleden. Het 40-jarig bestaan vierden ze in afgelopen maand samen met de medewerkers, gepensioneerden, bestuursleden en hun partners en zoals je kan zien, was het een uniek en kleurrijk feest! (Bijdrage Cindy Van Vlerken)

Unieke mix

Zaterdag 11 november 2017
Lommel - Unieke mixZoomWas hij vorig jaar niet overleden, dan zou Mose Allison vandaag negentig worden. ‘Oh well, a young man is nothing in this world today’, zingt hij. Lees hier hoe hij met zijn ironische teksten op een unieke mix van jazz en blues de weg effende voor de satire van Randy Newman, maar ook tal van rockgroepen inspireerde, van The Who tot Pixies. Heel het verhaal wordt geïllustreerd met tal van clips. 

Kijk eens aan: een roze pelikaan

Vrijdag 10 november 2017
Lommel - Kijk eens aan: een roze pelikaanZoomMarcella Stappers zag vandaag in Balen, bij het kanaal Dessel-Kwaadmechelen, een roze pelikaan. Die vogel zie je bij ons niet veel. Wellicht gaat het om een ontsnapt exemplaar.
Kijk eens aan: een roze pelikaanKijk eens aan: een roze pelikaan
Zoom

Henri Fourneau overleden

Vrijdag 10 november 2017
Lommel - Henri Fourneau overledenVandaag is Henri Fourneau overleden, de echtgenoot van Anna Van Hout. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
In Budel heeft de politie even voor de middag een man in de boeien geslagen die in Lommel op de vlucht was gegaan voor een controle. De man bestuurde een gestolen VW Transporter en vluchtte via Hamont-Achel naar Budel, achtervolgd door - naar later bleek - 6 Belgische en 4 Nederlandse politiewagens. In Budel kreeg de vluchtwagen een lekke band waarop de chauffeur de auto langs de weg achterliet en probeerde zich in de omringende tuinen te verstoppen. Hij werd ontdekt op aanwijzingen van buurtbewoners en vervolgens meegenomen naar het politiebureau van Maarheeze. 

Neos-leden bezochten eigen stad

Vrijdag 10 november 2017
Lommel - Neos-leden bezochten eigen stadZoomEergisteren - dinsdag - verzamelden 36 Neos-leden aan het Huis van de Stad. Met twee gidsen gingen ze op verkenning door Lommel en kregen ze overal een prachtige uitleg. Het Huis van de Stad is een prachtig staaltje architectuur van architect Jo Crépain en vormgever Frans Van Praet. In het gebouw vind je tal van kunstwerken. Glaskunst, kunstwerken van Jef Geys, Delphine Boël en andere gerenommeerde kunstenaars. Iedereen was zeer verwonderd dat er op verschillende plaatsen alle achternamen (…) Het hele nieuwsbericht

Olmense Zoo mag weer open

Vrijdag 10 november 2017
De Olmense Zoo krijgt een nieuwe erkenning. Dat heeft minister van Dierenwelzijn Ben Weyts beslist. De vergunning was eerder ingetrokken omdat volgens de minister het dierenwelzijn geschaad werd. Nu is de structuur van de dierentuin gewijzigd: de leiding is in handen gekomen van de twee kinderen van de uitbater, samen met een man uit Gingelom. De Zoo zal vanaf zaterdag 18 november weer geopend zijn.

Jef D'Joos overleden

Vrijdag 10 november 2017
Lommel - Jef D'Joos overledenGisteren is Jef D'Joos overleden, de echtgenoot van Maria Hendrikx. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt in besloten kring plaats. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Modehuis Lavreysen failliet

Vrijdag 10 november 2017
De rechtbank van Koophandel heeft Modehuis Lavreysen uit Lommel faillliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 december ingediend worden.

Politie waarschuwt voor inbrekers

Donderdag 9 november 2017
Lommel - Politie waarschuwt voor inbrekersOmdat de jongste dagen meerdere woninginbraken zijn vastgesteld roept de Lommelse politie op bijzonder alert te zijn en iedere verdachte gedraging onmiddellijk te signaleren. 'Sociale controle is belangrijk in de strijd tegen inbraken', luidt het.
Lommel - Bram Jansen kandidaat Vlaamse jeugdraadZoomTot volgende week woensdag 15 november kan je voor Lommelaar Bram Jansen (24) stemmen als kandidaat voor de Vlaamse Jeugdraad. Ook kan je de thema's kiezen die jij belangrijk vindt. Na het afschaffen van de Provinciale jeugdraad als adviesorgaan, is het extra belangrijk dat er een Limburgse vertegenwoordiger in de Vlaamse jeugdraad zit en hiervoor wil Bram zich engageren. Ben je tussen de 12 en 30 jaar kan je stemmen, zie de procedure onderaan dit artikel.
Als voormalig lid van de Provinciale (…) Het hele nieuwsbericht

Vzw De Theatrier opgericht

Donderdag 9 november 2017
Kinderen vanaf 10 jaar in groep laten acteren. Dat is het doel van de nieuwe vzw De Theatrier met zetel aan de Stortstraat in Lommel. De oprichters zijn Steven Windmolders, Anneke Maes, Rita Cremers en Kristien en Tim Machielsen, allen uit Lommel.

Nieuwe bvba: Word Watchers

Woensdag 8 november 2017
Nancy Van den Eynde uit Lommel heeft de bvba Word Watchers opgericht met zetel aan de Koning Boudewijnstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer alle mogelijke advies- en/of dienstenfuncties op het vlak van algemeen bedrijfsbeheer, organisatie en planning, prijsbepaling, budgettaire en financiële aangelegenheden, commerciële en promotionele activiteiten én marketing.

Margriet Theuwis overleden

Woensdag 8 november 2017
Lommel - Margriet Theuwis overledenMaandag is de uit Neerpelt afkomstige Margriet Theuwis overleden, de weduwe van Jaak Loomans. Zij was 86 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kattenbos. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat in Lommel.

Jet Mannaerts overleden

Woensdag 8 november 2017
Lommel - Jet Mannaerts overledenMaandag is Jet Mannaerts overleden, de echtgenote van Luc Verheijen. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.15-19.45 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Henri Boers overleden

Woensdag 8 november 2017
Lommel - Henri Boers overledenGisteren is Henri Boers overleden, de echtgenoot van Jeanne Luyckx. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Adelberg.
In 2016 waren er in Lommel 109 leefloners, nu 115. Dat is een stijging met 4,9 procent. Het leefloon vervangt het voormalige bestaansminimum en wordt toegekend door het OCMW. Vooraleer het OCMW beslist om het leefloon toe te kennen, zal het de persoonlijke financiële toestand van de aanvrager onderzoeken.

De eerste winterprik

Dinsdag 7 november 2017
Lommel - De eerste winterprikZoomNa een erg zacht najaar hebben we vannacht een eerste winterprik gehad. 't Heeft flink gevroren, planten en gazons waren vanochtend voorzien van een wit laagje. De strooidiensten zijn vannacht voor het eerst uitgereden over onze wegen. En de bandencentrales kregen meteen extra veel vraag voor het opleggen van de winterbanden. En hier en daar waren startkabels of een wegendienst nodig. (Foto Jos Neys)

Nieuwe bvba: Kapsalon Amir

Dinsdag 7 november 2017
Hadi en Aleksandra Pirmomeh, beiden uit Lommel, hebben de bvba Kapsalon Amir opgericht met zetel in Vreyshorring in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een kapsalon, een café, een restaurant, een beenhouwerij en een nachtwinkel.

Paddenstoelenwandeling

Dinsdag 7 november 2017
Lommel - PaddenstoelenwandelingZoomPasar Lommel heeft weer een gezellige wandeling achter de rug door de bossen van Lommel Werkplaatsen. Gids Raf van Akindo hield niet alleen de kinderen prettig in de ban, ook de volwassenen genoten duidelijk van zijn 'band met de natuur'. Er werd ijverig gebruik gemaakt van de loep en het spiegeltje... Bedankt Raf voor deze leerzame tocht.
Lommel - Techniek in katholieke basisscholenZoomAfgelopen maand namen de leerkrachten van bassischolen Lommel-West, De Klimtoren, Kleuterschool De Speling en Lagere School De Speling deel aan de eerste nascholing omtrent ‘Techniek en Wetenschap’ in samenwerking met Provil, de pedagogische begeleidingsdienst van het Katholiek Onderwijs Hasselt en het Steunpunt Onderwijs van de Provincie Limburg. In het eerste gedeelte werd het domein ‘Techniek en Wetenschap’ binnen het nieuwe leerplankader ZILL bekeken (…) Het hele nieuwsbericht
Techniek in katholieke basisscholenTechniek in katholieke basisscholenTechniek in katholieke basisscholen
Zoom

Jeanne Claes overleden

Dinsdag 7 november 2017
Lommel - Jeanne Claes overledenZaterdag is de uit Lommel afkomstige Jeanne Claes overleden. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (12 uur) plaats in de kapel van de Sint-Odradakerk in Mol-Millegem.

Weer bijna Sint-Maarten

Maandag 6 november 2017
Lommel - Weer bijna Sint-MaartenZoomEen gebruik dat stilaan toch wat 'pluimen' verliest, maar op sommige plaatsen toch nog serieus gevierd wordt... (Foto Albert Agten)

Jef Mertens overleden

Maandag 6 november 2017
Lommel - Jef Mertens overledenGisteren is Jef Mertens overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wie wint de dvd?

Zondag 5 november 2017
Lommel - Wie wint de dvd?ZoomVorige week in het nieuws: opnieuw een pand gekraakt in Gent. Stijn Lodewijks wijdt er zijn wekelijkse cartoon aan. Wat zegt de kraker als de eigenlijke bewoners zich aandienen bij hun woning en hem het Staatsblad tonen waarin de nieuwe wet staat?
Mail uw tekstje vóór vrijdagavond naar wineendvd[!]gmail.com. En tijdens het weekend hoort u dan of u gewonnen hebt!

Wie won de dvd?

Zondag 5 november 2017
Lommel - Wie won de dvd?ZoomHet is Marcel Paesmans. U wil niet weten welke ingrediënten u allemaal had uitgevonden voor die heksensoep. Maar de inzending van Marcel stak er in haar eenvoud bovenuit, vandaar. Straks een nieuwe opgave! (Cartoon Stijn Lodewijks)

Rustig volleyweekend bij Lovoc

Zondag 5 november 2017
Lommel - Rustig volleyweekend bij LovocZoom Weinig volleybalwedstrijden afgelopen weekend, vanwege nationaal bekervolley. Bij Lovoc kwamen alleen de U15 en U11 in actie. Bij de U11 wonnen de jongens op het veld van Vocelli Ellikom A met 3-9. De setstanden waren allemaal vrij nipt. Het was dus een felbevochten en zeer mooie winst voor Lovoc. De jongens staan halverwege de eerste ronde op kop in hun klassement. De meisjes B wonnen thuis met 9-0 van Fit VBC Ham. Hun eerste ronde is ook halfweg, zij staan 3de in hun reeks. De meisjes C (foto) speelden (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Winst voor Kolonie en VerbroederingLutlommel moest vanmiddag naar KSK Meeuwen, en het verloor er met 2-0. Kolonie ging bij de nummer vijf uit het klassement, Sporting Winterslag, winnen met 3-4, terwijl Verbroedering hetzelfde deed thuis tegen Eksel B met 4-0. Kattenbos tenslotte verloor een rechtstreeks duel voor de eerste plaats van Ham United met 0-3.
Lommel - Tom-Tom slaat direct aan: 0-3 in AalstLommel SK moest deze namiddag op bezoek bij Eendracht Aalst, een ploeg met de nodige ambitie, maar toch maar op de 10de plaats in de rangschikking… En het werd een erg makkelijke zege aldaar, 0-3. De eerste helft was volledig voor Lommel, met een hele resem kansen, waaronder eentje voor Scheelen, Gaethofs (2x) en Sula en goals van Neven (0-1) in de 15de minuut en Brebels (0-2) op het half uur. Tussendoor was er net geteld één kans voor de thuisploeg eveneens op het half uur (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Basket: Lommel wint van Sainte-WalburgeSainte-Walburge - Croonen Lommel: 77-106 (20-34 /16-20 (36-54) /19-29 (55-83) /22-23
De Luikenaars hielden gelijke tred tot 18-18 (7’) maar dan plaatste Lommel een tussenspurt met een 2-23 naar 20-41 (12’) langs Wesenbeek (10 punten op rij) en bommen van Hendrix (2) en Jacobs (3). Moonen werd de afwerker van de tweede helft (12 ptn). Maar kapitein Hendrix werd opnieuw man van de match met 8/12 driepunters en 13 assists. In totaal scoorde Lommel 16 bommen. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd kwamen de youngsters in actie en ook zij deden hun duit in het zakje.
Score: Schelkens J. 1, Hendrix 24, Jacobs 17, Monten 4, Schelkens B. 6, De Keuster 5, Gijbels 4, Vermeulen 8, Wesenbeek 16, Moonen 18, Stachtis 3.

Nieuwe bvba: FDB Construct

Zaterdag 4 november 2017
Said Lagmaui uit Antwerpen, Zakkaria Moussaoui uit Lommel en Mohammed Belhadi uit Nador (Marokko) hebben de bvba FDB Construct opgericht met zetel aan de Kerkhovensesteenweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer algemene renovatiewerken in de bouwsector, elektriciteitswerken, koeltechnieken en centrale verwarming.

Onze nieuwe buur heet PELT

Zaterdag 4 november 2017
Lommel - Onze nieuwe buur heet PELTZoomIedereen had het verwacht, maar sommigen hadden toch nog op een van de twee andere namen gehoopt: de fusiegemeente Neerpelt-Overpelt zal vanaf 1 januari 2019 PELT heten. Dat is vanavond bekendgemaakt op de Oude Markt in Overpelt. De naam kreeg drie op vier deelnemers aan de stemming (van de 9.519 uitgebrachte stemmen) achter zich. Zowat 15 procent stemde voor Dommelpelt, 10 procent voor Pelten.

Inbraak aan de Hees

Zaterdag 4 november 2017
Lommel - Inbraak aan de HeesHet zal wel toeval zijn, maar onbekenden hebben zowel in Hamont-Achel als in Lommel aan de Hees een inbraak gepleegd in een woning. In Hamont-Achel werd daarbij binnen veel vernield, over Lommel zijn geen gegevens bekend.

Het vervolgverhaal! (deel 4)

Zaterdag 4 november 2017
Chel mag het zeggen
Lommel - Het vervolgverhaal! (deel 4)Ja zeg, nu gaan we ’t krijgen! En voor de Nederlandse vrienden: nee, nou wordt-ie mooi! (Dit is weer typisch: de Belgische zin begint met ‘ja’, de Nederlandse met ‘nee’, en we bedoelen hetzelfde.)
In de tekst die een aantal van mijn lezers per elektronische post ontvangen hebben is er sprake van een rode wauw i.p.v. een wouw. Nu vindt me toch zeker zo’n fundamentalistische hobby-ornitholoog het nodig om mij erop te wijzen dat rode wauwen niet bestaan. Ja, (…) Het hele nieuwsbericht

Niet alleen kommer en kwel

Vrijdag 3 november 2017
Lommel - Niet alleen kommer en kwelZoomAl te dikwijls moeten we vaststellen dat er weer een café of een handelszaak de deuren sluit. Maar deze week openden liefst twee nieuwe zaken hun deuren! Een aan het Hertog Janplein, 5 Food Concept Store, een andere in de Kerkstraat, Damart. Veel succes! (Foto Annie Teuwens)
Niet alleen kommer en kwelNiet alleen kommer en kwel
Zoom
Lommel - Inbrekers met droogkast aan de haalBij afwezigheid van de bewoonster hebben onbekenden een droogkast gestolen uit een woning aan de Konijnenpijp. Een wasmachine stond klaar in de living.

Ik zie nie gère zijn duivenkot

Vrijdag 3 november 2017
Tribunaliteiten
Lommel - Ik zie nie gère zijn duivenkotHet stond nog geen meter van de perceelgrens en was bijna drie meter hoog. ‘Dat duivenkot van onze 74-jarige buur moet weg’, vonden de eigenaars van een rijwoning langs de duivenkolonie. Duiven betekenen geuren en geluiden. Duiven droppen uitwerpselen op dak, ramen, tuin, terras, paadjes, tuinmeubelen en wasgoed. Het stond allemaal op een zelfgemaakt filmpje op een USB-stick dat de buren samen met een proces-verbaal van een deurwaarder toonden aan de rechtbank van Gent. Beelden liegen niet, erkende de (…) Het hele nieuwsbericht

Annie Mariën overleden

Vrijdag 3 november 2017
Lommel - Annie Mariën overledenWoensdag is Anne Mariën overleden, de echtgenote van Jan Meeus. Zij was 78 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Voorleesmoment in het museum

Vrijdag 3 november 2017
Lommel - Voorleesmoment in het museumZoomGisterennamiddag was er een voorleesmoment in het museum in de Kolonie voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het was het verhaal van de jacht op de sabeltandtijger. De aanwezige kids konden zich helemaal inleven in de de geprojecteerde prenten en het verhaal.
Voorleesmoment in het museumVoorleesmoment in het museum
Zoom

Workshop Lego in de BIB

Vrijdag 3 november 2017
Lommel - Workshop Lego in de BIBZoomAfgelopen maandag vond er een workshop Lego WeDo plaats in de bib voor kinderen vanaf 8 jaar. Enkele leerlingen van de richting Stem in Provil kwamen de kinderen die willen deelnemen begeleiden.
Workshop Lego in de BIBWorkshop Lego in de BIB
Zoom

Steeds meer armen

Donderdag 2 november 2017
In 2017 heeft 15,1 % van de Limburgse bevolking een voorkeurtarief in de ziekteverzekering. Dat betekent dat ruim één op de zeven Limburgers een inkomen onder de Europese armoedegrens heeft of bestaansonzeker is. Het is 0,7 procentpunt meer dan in Vlaanderen (14,4 %).
Ook het percentage gaat in stijgende lijn sinds 2009, met uitzondering van een lichte daling tussen 2013 en 2014. In Limburg komt het van 12,6 % in 2009, in Vlaanderen bedraagt het in dat jaar 11,8 %. Op basis van dit cijfer (…) Het hele nieuwsbericht

Voor de weekend-treinreizigers

Donderdag 2 november 2017
Komend weekend en ook de volgende 2 weekends in november is er geen treinverkeer tussen Lier en Antwerpen-Berchem wegens werken aan het spoor. Reizigers kunnen gebruik maken van een vervangende busdienst, waardoor de totale reistijd wel wat langer wordt.

Jef Pauwels overleden

Donderdag 2 november 2017
Lommel - Jef Pauwels overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Jef Pauwels overleden, de weduwnaar van Cécile Van Esch. Hij was 84 jaar en wordt zaterdag begraven na de uitvaartliturgie (10.30 uur) in de parochiekerk van Kerkhoven. Begroetingsmoment: vrijdag (20.00-20.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Oplossing van de maand

Donderdag 2 november 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandHet was niet zo moeilijk deze maand. De groepsnaam van de gasten van Crowned Oaks is ontleend aan de boom op het Kerkplein met de gouden kroon erin, een overblijfsel van een tentoonstelling in de jaren '90. Winnaars deze maand zijn: Marc Fonteyn (boeketje bij IXORA), en Marijke Mannaerts en Bert Peeters. Proficiat, en aan al diegenen die nu niet bij de winnaars waren: volgende keer meer geluk!
Grensgevallen
Bij een controle van het vrachtverkeer in Valkenswaard heeft de politie onder meer een Filipijnse vrachtwagenchauffeur betrapt die met een Poolse vrachtwagen reed maar geen chauffeurskaart had, waarvoor een boete van 43.000 euro werd opgelegd aan zijn werkgever. Tevens bleek dat het voertuig een kapotte remveer had en dat een luchtslang lek was. Er werd een maatregel opgelegd om de mankementen te herstellen en een chauffeur met een geldige chauffeurskaart over te laten komen om het voertuig op te halen.

Limburgse export terug in de lift

Woensdag 1 november 2017
De export van de Limburgse bedrijven zit in 2017 duidelijk terug in de lift. Na een sterk 1e kwartaal, steeg de Limburgse uitvoer ook in het 2e kwartaal van 2017 vrij fors (+6,6%) t.o.v. het 2e kwartaal van 2016 (Vlaanderen: +4,5%). (Bron: Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Limburg).

Het weer van oktober

Woensdag 1 november 2017
Met een gemiddelde van 17,2 graden blijkt oktober een warme maand te zijn geweest. ook de minimum temperatuur kwam op 10,9° terecht. En met een 49,4 liter water per M2 was oktober ook redelijk droog. Van de 12de tot de 19de oktober bleef het zelfs acht dagen volledig droog. En ook de barometer met 1021,6 Hpa was hoog. (Bijdrage Georges Bleyen)

Jos Vanbroeckhoven overleden

Woensdag 1 november 2017
Lommel - Jos Vanbroeckhoven overledenZondag is Jos Vanbroeckhoven overleden, de echtgenoot van Antoinette Derboven. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Nieuwe maand, nieuwe prijsvraag

Woensdag 1 november 2017
Prijsvraag van de maand
Lommel - Nieuwe maand, nieuwe prijsvraagCrowned Oaks werden afgelopen weekend verkozen tot 'Lommels Puurste'. Maar waar komt hun groepsnaam vandaan??? Mailen kan tot 24.00 uur vanavond aan internetgazet.lommel[!]telenet.be. Te winnen: 2 EP's van Crowned Oaks en 1 boeketje van IXORA. Bij je antwoord graag vermelden wat u prefereert indien je wint: de EP of het boeketje... Veel succes!
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel