Het overige nieuws

Werken aan beter personeelsbeleid

Maandag 31 december 2018
Lommel - Werken aan beter personeelsbeleidZoom54 Limburgse zaakvoerders en personeelsverantwoordelijken kregen een getuigschrift voor hun deelname aan het hr-begeleidingstraject van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Zij werkten succesvol aan een beter personeelsbeleid.

Dieven kennen pech

Zondag 30 december 2018
Lommel - Dieven kennen pechDieven poogden binnen te dringen in een huis aan de Willem de Ridderstraat in Lommel-Kolonie. Zij slaagden echter niet in hun opzet.

Elza Schildermans overleden

Zondag 30 december 2018
Lommel - Elza Schildermans overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Elza Schildermans overleden, de weduwe van Remi Pauwels. Zij was 77 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Heselmans in Tessenderlo. Elza Schildermans was woonachtig in Oostham.
Lommel - Basket Lommel verliest bij CharleroiSpirou Charleroi B - Croonen Lommel: 85-72 (Quarters : 17-22 / 26-20 (43-42) / 15-12 (58-54) / 27-18)
We zagen een sterke start van Lommel tegen de jeugdige Spirous: 4-12 (4de min), 10-20 (6de min). Maar dan grepen de scheidsrechters in: Bart Maesen en Bram Schelkens naar de kant met enkele onzichtbare fouten, een twijfelachtige technische fout van de Lommelse bank …
Het knappe spel van Lommel stokte en daarna ging de wedstrijd evenwichtig van 43-42 (rust) naar 58-54 (30ste min). In (…) Het hele nieuwsbericht

De kalender

Zondag 30 december 2018
Lommel - De kalenderZe zijn sneller uitverkocht dan andere jaren. De reden? Ze liggen een paar weken vroeger in de krantenwinkel. Net van kalenders zou je verwachten dat ze op een vast tijdstip verschijnen. We hadden het zelfs op de kalender van dit jaar (die dus vorig jaar bij het boekje zat) genoteerd. Ik krijg de opdracht om bij enkele lokale en bovenlokale krantenventers te informeren. Of er geen exemplaar onder de toonbank ligt. Helaas. Lichte paniek in huis, want geen enkele kalender is beter geschikt om werk- en schooluren op (…) Het hele nieuwsbericht

Lagere omzet door warm najaar

Zaterdag 29 december 2018
De verkoop in zelfstandige modewinkels in Limburg lag in deze najaarsperiode 5 procent lager dan vorig jaar. Volgens de sectororganisatie Mode Unie heeft dat onder meer te maken met het warme najaar waardoor er meer winterartikelen in de winkels bleven liggen.

Minder kerstboomverbrandingen

Zaterdag 29 december 2018
In 10 van de 42 Limburgse gemeenten zijn er binnenkort kerstboomverbrandingen. Vorig jaar was dat in vijf gemeenten meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radio 2 en de VRT nieuwsdienst.

41 minder detailzaken

Zaterdag 29 december 2018
In Lommel zijn er momenteel 270 detailzaken, 41 minder dan 10 jaargeleden. Het aantal ketenwinkels in de gemeente nam in dezelfde periode toe van 77 naar 83.

Massa wandelaars voor Grenstocht

Zaterdag 29 december 2018
Lommel - Massa wandelaars voor GrenstochtZoomMet ruim 1500 wandelaars sloot wandelclub Milieu 2000 haar wandeljaar tevreden af. Voor de tweede editie van de Grenstocht trokken ze vanuit buurthuis 't Zand richting Sahara doorheen de mooie Lommelse bossen en natuurgebieden. De keuze tussen verschillende wandelafstanden zorgde ervoor dat elk type wandelaar kon genieten van deze wandeling bij een aangenaam winterweer.
Wandelen doorheen de Sahara met de 30 meter hoge uitkijktoren, de waterplassen en zandvlaktes is altijd een unieke belevenis. (…) Het hele nieuwsbericht
Massa wandelaars voor GrenstochtMassa wandelaars voor Grenstocht
Zoom
Deze namiddag in de Azencross veldrijden in Loenhout, een manche in de DVV Verzekeringen Trofee, eindigde onze Lommelse Laura Verdonschot op een schitterende 4de plaats. Na een lange achtervolging kwam zij enkele seconden te kort voor een podiumplaats. Winnares Lucinda Brand, wereldkampioene Sanne Cant en ploegmate Denise Betsema waren iets beter in deze supersnelle wedstrijd. Ondanks haar kniekwetsuur toch een puike prestatie van Laura!

Drugscriminaliteit beter aanpakken

Vrijdag 28 december 2018
Lommel - Drugscriminaliteit beter aanpakkenMinister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem heeft vandaag aangekondigd dat hij de drugscriminaliteit in de grensstreek beter wil aanpakken. Door een strenger drugsbeleid in Nederland dreigen immers heel wat criminelen naar onze provincie af te zakken.

François Berckmans overleden

Vrijdag 28 december 2018
Lommel - François Berckmans overledenVandaag is François Berckmans overleden, de echtgenoot van Thea Vandenberk. Hij was 81 jaar.  Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Bert Timmermans overleden

Vrijdag 28 december 2018
Lommel - Bert Timmermans overledenGisteren is Bert Timmermans overleden, de echtgenoot van Francine Geuens. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Minder koud

Vrijdag 28 december 2018
Weerbericht
Lommel - Minder koudHoge luchtdrukgebieden blijven deze laatste dagen van het jaar weerbepalend voor onze streken. Maar zwakke storingen kunnen toch tot onze streken doordringen, waarbij lage wolkenvelden dominant aanwezig zijn. De kans op mist is groot en zo nu en dan is wat motregen niet uitgesloten. Door de talrijke wolken wordt het tijdens de nacht wel niet meer zo koud.
Vandaag is de luchtdruk hoog, maar een zwakke storing kan vanuit het noorden over onze streken schuiven. Na nevel en lokaal mist, zijn de wolken in (…) Het hele nieuwsbericht

Vanavond kijken naar 'ons' Miet!

Vrijdag 28 december 2018
Lommel - Vanavond kijken naar 'ons' Miet!ZoomNiet vergeten hé... vanavond zingt Miet Luyten in de grote finale van The Voice Senior. U kan dit uiteraard zelf thuis op TV (VTM) bekijken, maar u kan ook afzakken naar het Klosterhof waar deze finale op groot scherm wordt uitgezonden, en waar Miet achteraf ook nog een wervelend optreden zal geven! De inkom is trouwens helemaal gratis én de opbrengst is ook nog eens voor een Goed Doel! En wat gaat Miet zingen in de finale? Wel, we mochten u verklappen dat dit 'De allereerste keer' van Rita Deneve zal zijn...

2.922 zelfstandigen

Donderdag 27 december 2018
Momenteel zijn in Lommel 2.922 zelfstandigen gevestigd. Sinds 2009 is het aantal zelfstandigen in de gemeente jaarlijks toegenomen. In 2000 waren er 2.550.

Lisette Smeets overleden

Woensdag 26 december 2018
Lommel - Lisette Smeets overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige Lisette Smeets overleden, de weduwe van Frans Geys. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Lisette Smeets was woonachtig in Balen.

Openingsuren recyclagepark

Woensdag 26 december 2018
In de eindejaarsperiode en in de eerste week van januari is het recyclagepark van Limburg.net gewoon geopend volgens de normale winteropeningsuren. Het park blijft wel gesloten op dinsdag 1 januari.

Zonnig en koud

Woensdag 26 december 2018
Weerbericht
Lommel - Zonnig en koudHoge luchtdruk blijft over onze streken domineren. Het is overwegend droog en de zon kan doorbreken. Er is echter wel kans op lokaal mist. De volgende dagen houdt het rustige weer aan, maar de atmosfeer wordt wat vochtiger door verzwakte storingen die verstrengeld geraken in het hogedrukgebied. Hierbij is er meer bewolking en de kans op een drupje motregen neemt toe. Het wordt ook wat minder koud.
Vandaag, Tweede Kerstdag is het dan toch een beetje wit in de ochtend, door rijpvorming van het vriezen. (…) Het hele nieuwsbericht

Wandelclub Milieu 2000 viert Kerst

Dinsdag 25 december 2018
Lommel - Wandelclub Milieu 2000 viert KerstZoomTraditiegetrouw organiseerde wandelclub Milieu 2000 haar jaarlijkse kerstwandeling voor haar clubleden. Ruim 170 leden waren dan ook aanwezig op deze mooi gevulde avond "samenzijn". Alles begon toen de Kerstman arriveerde met zijn elfje. Hij ging voorop voor een mooie avondwandeling doorheen de straten van Lommel Werkplaatsen. De "borrel"tussenstop in de mooi versierde Leliestraat werd door iedereen gesmaakt. Een jeneverke, warme chocomelk of glühwein smeerden de keel van menig wandelaars. Dankjewel (…) Het hele nieuwsbericht
Wandelclub Milieu 2000 viert KerstWandelclub Milieu 2000 viert KerstWandelclub Milieu 2000 viert Kerst
Zoom

Laptop gestolen uit woning

Dinsdag 25 december 2018
Lommel - Laptop gestolen uit woningVoorbije nacht is ingebroken in een huis aan de Torenstraat. Er is een laptop ontvreemd. De politie kreeg ook melding van een inbraakpopging aan de Hendriesweg en in de Driehoek.

Een zalig kerstfeest

Dinsdag 25 december 2018
Lommel - Een zalig kerstfeestZoom                                                                     Foto Albert Agten

Chel Verdonschot overleden

Dinsdag 25 december 2018
Lommel - Chel Verdonschot overledenGisteren is Chel Verdonschot overleden, de weduwnaar van Andrea Loenders. Hij was 91 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: donderdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Weg met tuinmeubelen

Dinsdag 25 december 2018
Lommel - Weg met tuinmeubelenDieven hebben tuinmeubelen gestolen in de Lepelstraat. Die stonden aan een handelszaak.

Ondertussen, ten paleize...

Dinsdag 25 december 2018
Lommel - Ondertussen, ten paleize...ZoomOok naar de koninklijke kerstboodschap gekeken? (Cartoon: Fobie)

'Bezoek vluchteling of eenzame'

Maandag 24 december 2018
Lommel - 'Bezoek vluchteling of eenzame'Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, roept de Limburgers naar aanleiding van Kerstmis op om eens een vluchteling of eenzame te bezoeken. Zelf bezocht hij vandaag gedetineerden, morgen brengt hij een bezoek aan enkele eenzamen.

Jeanne Van Gool overleden

Maandag 24 december 2018
Lommel - Jeanne Van Gool overledenVrijdag is de uit Hechtel afkomstige Jeanne Van Gool overleden, de weduwe van Adriaan Vanden Boer. Zij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in funerarium Witters aan de Adelberg.

Aangepaste dienstregeling De Lijn

Maandag 24 december 2018
Lommel - Aangepaste dienstregeling De LijnZoom
De Lijn heeft tijdens deze kerstvakantie een aangepaste dienstregeling. Op kerst- en nieuwjaarsdag rijden de bussen volgens de zondagsregeling. Wie deze kerstvakantie de bus wil nemen, houdt beter de dienstregeling in het oog. Vanaf maandag 24 december tot en met 6 januari rijden de bussen volgens een vakantieregeling. Op zaterdag, en ook op 26, 27, 28 en 31 december geldt dan weer de zaterdag regeling. Daarnaast is er nog een aparte regeling voor de Limburgse snelbussen naar Antwerpen en Brussel tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Check dus best even de website!

Drie inbraken

Zondag 23 december 2018
In de Eendrachtstraat zijn bij een inbraak in een woning juwelen en geld gestolen. In Kattenbos zijn twee inbraken gepleegd: in het ene huis is de tv meegenomen, in het andere een gsm.
Lommel - Geen volgende bekerronde voor Lovoc-damesZoomGisteren stond voor de dames A van Lovoc, als afsluiter van 2018, de 8ste finale Beker van Limburg dames provinciaal op het programma, onder het toeziend ook van de Kerstman himself! Dat het geen makkelijke klus ging worden stond al op voorhand als een paal boven water. Stalvoc heeft dan wel een heel jong team tussen de lijnen staan, maar als leider in 1ste provinciaal en verliezend bekerfinalist van 2018 heeft het toch een stevige ploeg met een behoorlijke reputatie. De Lovoc-dames, momenteel 5de in 2de (…) Het hele nieuwsbericht
Geen volgende bekerronde voor Lovoc-damesGeen volgende bekerronde voor Lovoc-damesGeen volgende bekerronde voor Lovoc-damesGeen volgende bekerronde voor Lovoc-dames
Zoom

Veertien kerstvieringen

Zondag 23 december 2018
Lommel - Veertien kerstvieringenZoomIn Lommel zijn er veertien kerstvieringen. Maandag (17 uur) in Heeserbergen, om 20 uur in Balendijk, Heide-Heuvel en Kerkhoven, om 22 uur in Lommel-Centrum. Dinsdag (8 uur) is er een kerstviering bij de paters in Kattenbos, om 9.15 uur in Werkplaatsen, om 10 uur in Balendijk, Barrier, Kerkhoven, Kolonie en Lutlommel, om 10.30 uur in Lommel-Centrum en om 10.45 uur in Kattenbos.

Anna Lemmens overleden

Zondag 23 december 2018
Lommel - Anna Lemmens overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Anna Lemmens overleden, de weduwe van Florent Puttenaers. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10 uur) plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Nachtvorst op komst

Zondag 23 december 2018
Weerbericht
Lommel - Nachtvorst op komstStoringen en depressies maken de volgende dagen plaats voor hogedrukinvloed. Het wordt vanaf Kerstdag droger en later is er ook wat zon. Het wordt echter ook kouder met een toenemende kans op nachtvorst. Eerst zorgt een storing echter nog voor een regendag.
Vandaag blijft het nog somber en nat tot in de loop van de avond, met 12 graden was het wel een zachte dag.
Morgen verlaat regen in de ochtend onze streken en maakt plaats voor droog weer met later ook enkele opklaringen. Kerstavond (…) Het hele nieuwsbericht

Marcel Schols overleden

Zondag 23 december 2018
Lommel - Marcel Schols overledenGisteren is Marcel Schols overleden. Hij was 63 jaar. De crematie en de afscheidsviering zullen in besloten familiekring plaatsvinden. Begroeting: woensdag (18u-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Kerstfeest bij Samana in Kerkhoven

Zaterdag 22 december 2018
Lommel - Kerstfeest bij Samana in KerkhovenZoomAfgelopen donderdag werd zaal Heidegalm in Kerkhoven feestelijk versierd naar aanleiding van het jaarlijkse kerstfeest van Samana. Na een welkom van voorzitster Liliane kon iedereen genieten van een lekker kopje koffie, vergezeld van een heerlijk kerstgebakje. Vervolgens was er een mooie eucharistieviering, daarna ontspanning met poppentheater Plansjet en afgesloten werd er met een verzorgde broodmaaltijd. Liliane wenste iedereen nog fijne feesten en een goede thuiskomst. (Bijdrage Frieda Willekens)
Kerstfeest bij Samana in KerkhovenKerstfeest bij Samana in Kerkhoven
Zoom

Nu al hooikoortsalarm

Zaterdag 22 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Door de (zeer) hoge temperaturen in de voorbije maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of elzenpollen rekening moeten houden met hooikoorts ‘onder de kerstboom’. Zo’n 33 procent van de hooikoortspatiënten is gevoelig voor pollen van hazelaar en/of els. (Bron: naturetoday.com)

Jan Van Poppel overleden

Zaterdag 22 december 2018
Lommel - Jan Van Poppel overledenDinsdag is Jan Van Poppel overleden, de echtgenoot van Mien Kwinten. Hij was 82 jaar en wordt maandag begraven na de uitvaartliturgie in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: vandaag en morgen, telkens van 14 tot 16 uur, in het rouwhuis in Schamprood.

Pompes Funèbres

Zaterdag 22 december 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - Pompes FunèbresHet stond in sierlijke letters op een vitrine ergens in een Waals dorpje waar ik toevallig passeerde: "Pompes". Het uitstalraam was te klein en ik reed net te snel om te kunnen zien wat er geëtaleerd werd.
Op de retorica – ik spreek over het schooljaar 1962-'63 – werden wij verplicht intens te genieten van de ‘Oraisons Funèbres’ van Jacques Bénigne Bossuet. Lijkredes waren dat. Funèbre betekent ook luguber, onheilspellend. Zou het (…) Het hele nieuwsbericht

U zocht iets in Luik?

Vrijdag 21 december 2018
Het is maar dat je 't weet
Luikse ambtenaren hebben nauwgezet van alle 11.198 openbare bomen in de stad de soort genoteerd, de omtrek en de hoogte. Al die gegevens gingen een database in. Ze zijn te zien op een nieuwe en gratis website van de stad Luik, Opendata, die nog veel meer informatie over allerlei onderwerpen geeft. Je kunt een kaart of een lijst samenstellen naar keuze, zoals van brocantes, opstapplaatsen van de veerboot, crèches, gratis wifi-punten enz. Alles kan ook gefilterd (…) Het hele nieuwsbericht

Garagepoort beschadigd

Vrijdag 21 december 2018
Lommel - Garagepoort beschadigdOnbekenden hebben een garagepoort beschadigd in de Lepelstraat. De feiten zijn vandaag vastgesteld.

Loopauto's voor jonge patiëntjes

Vrijdag 21 december 2018
Lommel - Loopauto's voor jonge patiëntjesZoomVandaag ontving de afdeling pediatrie van het Mariaziekenhuis in Overpelt een leuk kerstgeschenk voor de jonge patiëntjes. Delorge Overpelt schonk drie mini-Audi's. De kinderen zijn heel blij met deze stoere loopauto's - en de verpleegsters ook, zo te zien!

Voetganger gewond

Vrijdag 21 december 2018
Lommel - Voetganger gewondIn de Norbert Neeckxlaan raakten deze namiddag een auto en een voetganger in een aanrijding betrokken. De voetganger is daarbij lichtgewond geraakt. Vanmorgen reed aan het Kerkplein een auto tegen een garagepoort.

Begin van de winter

Vrijdag 21 december 2018
Sneeuw zoals vorig weekend moeten we niet meteen terug verwachten maar vandaag om 22.22 u begint wel de astronomische winter. We zitten nu ook in de kortste dagen van het jaar met slechts 7 uur 51 minuten tussen zonsopgang en -ondergang. Maar troost u, vanaf Kerstmis beginnen de dagen stilaan te lengen en op 4 januari zitten we alweer boven de 8 uur daglicht. De echt koude dagen hebben we nog te goed in 2019.

Gaat Miet naar de finale?

Vrijdag 21 december 2018
Lommel - Gaat Miet naar de finale?ZoomVanavond mag Miet Luyten in de 'Knock-outs' van The Voice Senior strijden voor een finaleplaats. Het wordt een serieuze strijd, want haar coach Natalia zal twee van haar vier teamleden moeten naar huis sturen... Vanavond dus allen kijken naar VTM, en maar hopen en duimen dat 'ons' Miet er volgende week in de finale zal bij zijn! (Foto Jan Buyens)

Kat vast in klem

Donderdag 20 december 2018
In Lommel-Kolonie is een kat aangetroffen in een klem. Een dierenarts moest een poot van het dier amputeren. Onderzoek moet uitwijzen wie de klem heeft geplaatst.

47.027 misdrijven in Limburg

Donderdag 20 december 2018
De politie heeft vorig jaar in Limburg 47.027 misdrijven geregistreerd. In de politiezone Carma waren er dat 10.574, in de politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo 3.027, in de politiezone Tongeren-Herstappe 2.593, in de politiezone Kempenland 2.067, in de politiezone Hano 1.812 en in de politiezone Lommel 1.665.

Jaarfeest Hartpatiënten Vereniging

Donderdag 20 december 2018
Lommel - Jaarfeest Hartpatiënten VerenigingZoomNaar jaarlijkse gewoonte sloten de Lommelse Hartpatiënten hun jaar af met een gezellig feest met maar liefst 142 deelnemers. Na het welkomstwoord van de voorzitter Frans De Proost waarin hij alle leden van de vereniging bedankte voor hun medewerking van het afgelopen jaar, de benoeming van Jos Mols als nieuw bestuurslid en een minuut stilte voor de overleden leden van het voorbije jaar volgde er een feestelijke maaltijd. De animatie werd verzorgd door de Micado’s die iedereen verrasten met hun goocheltrucjes. Na nog een lekker kopje koffie en nog een gezellige babbel was het alweer tijd om tevreden naar huis te gaan. (Bijdrage Frieda Willekens)
Jaarfeest Hartpatiënten VerenigingJaarfeest Hartpatiënten Vereniging
Zoom

Nieuwe bvba: Tweha Cladding

Donderdag 20 december 2018
Marinus Van Leeuwen en Astrid Dommanschet, beiden uit Lommel, en Yan Van Leeuwen uit Eindhoven hebbe de bvba Tweha Cladding Consultancy Services opgericht met zetel aan de Lepelstraat. Het gaat onder meer om een  onderneming in onroerende goederen.

Nieuwe bvba: Kracht uit de natuur

Donderdag 20 december 2018
Louis Bontekoe en Geertje Engelmoer, beiden uit Lommel, hebben de bvba Kracht uit de natuur opgericht met zetel aan de Vlaamse Gaaistraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen van websites en het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes.

Inbraken in Kerkhoven en Kolonie

Donderdag 20 december 2018
Lommel - Inbraken in Kerkhoven en KolonieGisteren werd er ingebroken in een woning aan de Kerkhovensesteenweg en in Lommel-Kolonie. Op de Kolonie zijn multimedia gestolen, op de Kerkhovensesteenweg was er geen buit.

Kerstfeest bij Femma Kattenbos

Donderdag 20 december 2018
Lommel - Kerstfeest bij Femma KattenbosZoomMet 85 dames vierden ze op Kattenbos kerstfeest en het werd weer een gezellig samenzijn met een lekker etentje en de nodige dranken. Als ontspanning werd er door enkele leden van de toneelgroep 'Hand in Hand' een mooi kersttoneelstuk opgevoerd. En ook werden er knappe kerststukjes gemaakt door de leden...
Kerstfeest bij Femma KattenbosKerstfeest bij Femma Kattenbos
Zoom

Samana Centrum vierde kerstfeest

Donderdag 20 december 2018
Lommel - Samana Centrum vierde kerstfeestZoomAfgelopen dinsdag vierde een tachtigtal leden van Samana Lommel-Centrum hun jaarlijks kerstfeest in de mooi en sfeervol ingerichte feestzaal 'Klosterhof'. Na een welkom door de voorzitter volgde een intens bezinningsmoment ondersteund door prachtige dia's en afgewisseld met oude, bekende kerstliederen. De koffiepauze was het moment om een gezellige babbel te slaan met de vrienden en bekenden. Orkest 'Pepe' verwende het publiek met mooie kerstliederen en bekende schlagers om mee te zingen. Na nog een heerlijke maaltijd werd het een heel geslaagd feest om het jaar 2018 af te sluiten. (Bijdrage Louisa Willekens)

Pleidooi voor humaner woonbeleid

Woensdag 19 december 2018
23 Limburgse middenveldorganisaties waaronder het bisdom Hasselt en ACV Limburg vragen het provinciebestuur en de gemeentes om tjjdens de komende legislatuur meer aandacht voor een humaan woonbeleid aan de dag te leggen. "Als middenveldorganisaties die werken met kwetsbare groepen maken wij ons voor een grote groep Limburgers grote zorgen over de betaalbaarheid en de kwaliteit van wonen", luidt het.  Aan het provinciebestuur wordt onder meer gevraagd intergemeentelijke samenwerking rond wonen te (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Voor iedereen een pakje onder de boomZoomEén Vlaming op zeven leeft in armoede en bij deze gezinnen is er vaak geen budget om een kerstgeschenkje te voorzien. Om ook deze kinderen van een verrassing te voorzien, sloegen de personeelsleden van ZF Wind Power in Lommel de handen in elkaar. Gedurende de maand december verzamelden ze bijna 800 geschenkjes (nieuw en zo-goed-als-nieuw) die deze week verdeeld worden onder Actie MIN (Mensen in Nood – Mol ) en vzw De Veerkracht (Lommel). Deze organisaties zullen er voor zorgen dat de cadeautjes bij de juiste gezinnen terecht komen zodat er tijdens de kerstperiode voor iedereen een geschenkje onder de kerstboom ligt.

Limburg telt 3.200 leefloners

Dinsdag 18 december 2018
Momenteel genieten zo’n 3.200 Limburgers van een leefloon. Dat blijkt uit cijfers van de overheidsdienst Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding. Vier op tien leefloners zitten in de leeftijdscategorie 25-44 jaar. In vier op de tien gevallen gaat het ook om alleenwonenden.
Maar liefst 53 leden van Neos Lommel luisterden geboeid naar de kundige uiteenzetting over een complex onderwerp door professor Hendrik Vos, hoogleraar Europese politiek aan de universiteit van Gent. Hij maakt de Europese politiek begrijpelijk voor het grote publiek. Ongeveer een halve eeuw geleden werd de Unie gesticht en bestond toen uit 6 lidstaten en is nu uitgegroeid tot 28 lidstaten. Het doel was één land te vormen zonder barrières, één markt en vele wetten om dat te regelen (…) Het hele nieuwsbericht

Vrachtwagen uitgebrand

Maandag 17 december 2018
In de vooravond is een vrachtwagen uitgebrand in de Ooievaarstraat in Lommel. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Jacky Lemmens overleden

Maandag 17 december 2018
Lommel - Jacky Lemmens overledenZondag is Jacky Lemmens overleden, de echtgenoot van Julia Van Limbergen. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in crematorium Stuifduin. Begroetingsmoment: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Het is weer zover...

Maandag 17 december 2018
Lommel - Het is weer zover...ZoomHet wordt zelfs letterlijk een warme week, want tegen Kerstmis wordt er 12 graden voorspeld, dus al zeker géén witte Kerst!

Huberta Dierckx overleden

Maandag 17 december 2018
Lommel - Huberta Dierckx overledenVandaag is Huberta Dierckx overleden, de weduwe van Louis Mariën. Zij was 85 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) in besloten kring plaats in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat. Begroetingsmoment: donderdag (18-18.30 uur).

Warm voor tijd van het jaar

Maandag 17 december 2018
Weerbericht
Lommel - Warm voor tijd van het jaarHet gaat vlug op de weerkaarten, heel vlug. Storingen en depressies volgen elkaar in sneltreintempo op en brengen erg wisselvallig weer in onze streken. Nauwelijks heeft de ene storing onze streken verlaten of de volgende meldt zich al aan. Tussendoor zijn er wel droge perioden en is er soms wat zon. De meeste regen lijkt evenwel tijdens de nachten te vallen. Een constante zijn de temperaturen voor de volgende dagen, ze blijven aanhoudend hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag verlaat regen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Weer vluchten vanaf Eindhoven

Maandag 17 december 2018
Grensgevallen
Sinds vanmorgen wordt er weer gevlogen vanaf Eindhoven Airport. De mist die het vliegverkeer gisteren lamlegde, is opgetrokken. Vandaag worden 14 extra-vluchten ingelegd om wat achterstand in te halen.
Lommel - Liefhebbersvolley: heren B van Lovoc leidenZoomIn het liefhebbersvolley 3de afdeling A hebben de heren B van Lovoc (foto) een belangrijke winst geboekt. Tegen Provo A uit Zonhoven wonnen ze thuis de topmatch om de eerste plaats met 3-1 (25-17, 23-25, 25-22, 25-18). Met één wedstrijd minder gespeeld dan Provo staan ze ongeslagen aan de leiding, met 1 punt meer dan de Zonhovenaars. Op 1 april wordt, als allerlaatste wedstrijd van het seizoen, de terugmatch in Zonhoven beslecht. Benieuwd of de spanning dan nog steeds in de competitie zit, en wie (…) Het hele nieuwsbericht

Auto slipt tegen boom

Zondag 16 december 2018
Lommel - Auto slipt tegen boomVanmorgen rond 6.30 uur slipte door het gladde wegdek een auto op de Hees in Lommel. De wagen kwam tegen een boom terecht. Twee twintigers uit Lommel raakten daarbij gewond.
Lommel - Verbroedering wint zelfs zonder te spelen!Lutlommel behaalde vandaag een gelijkspel thuis tegen Lindelhoeven VV, het werd er 2-2. Kolonie verloor met 2-0 bij SP. Lille. Verbroedering kreeg zelfs een 5-0 overwinning cadeau wegens forfait van Loksbergen (zouden ze daar dan zó straf bezig zijn op Werkplaatsen dat de tegenstrevers zelfs al niet meer durven komen?). Kattenbos tenslotte verloor gisterenavond al bij Kaulille FC met 1-0.
Grensgevallen
Door de aanhoudende dichte mist worden alle vluchten van en naar Eindhoven Airport geannuleerd. Op het vliegveld wordt bekeken of en wanneer er weer vliegtuigen kunnen opstijgen of landen. Dit geldt voor alle vluchten tot 23 uur zondagavond. UPDATE Een paar honderd mensen zijn op het vliegveld gestrand. Het Rode Kruis gaat 500 veldbedden plaatsen waar vermoeide reizigers op kunnen overnachten. Maar veel mensen zijn al terug op weg naar huis. Of er morgen gevlogen kan worden, zal van het weer afhangen.

Basket: Lommel verliest van Ieper

Zondag 16 december 2018
Lommel - Basket: Lommel verliest van IeperMelco Ieper - Croonen Lommel: 78-66 (21-13/ 15-19 (36-32)/ 26-15 (62-47)/ 16-19 (78-66))
Met een bom van Wesenbeek en een lay-up van Schelkens stond Lommel de enige keer op voorsprong (0-5, 2de min) tegen Ieper dat een 5-tal ex-eersteklassers in zijn ploeg heeft. Daarna controleerde Melco de hele wedstrijd tot een maximum verschil van 16 punten (77-61) onder impuls van Hazard (27 punten). Door een stugge verdediging van Ieper konden topscorers Hendrix en Vandermaesen nauwelijks afwerken. (…) Het hele nieuwsbericht

Van katoen geven

Zondag 16 december 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - Van katoen geven“Buitenlanders vinden hier nooit het toilet”, zeg ik. “Het bordje met ‘koer’ boven de toiletdeur zal niet veel helpen.” Als het ons lukt, trekken we zaterdag- of zondagvoormiddag eropuit voor een fikse wandeltocht, waarna mijn vriend en ik soms in dit etablissement belanden. We laten er de voormiddag in de namiddag glijden, met een klassieke filterkoffie voor onze neus. “De tijd gaat snel, gebruik hem wel”, zeggen we soms tegen elkaar.
Diezelfde tijd heeft geen (…) Het hele nieuwsbericht

Louis Schoeters overleden

Zaterdag 15 december 2018
Lommel - Louis Schoeters overledenVandaag is Louis Schoeters overleden, de echtgenoot van Rosa Van Gael. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Meer dan 2.000 kaarsjes

Zaterdag 15 december 2018
Lommel - Meer dan 2.000 kaarsjesZoomTe midden van de winkeldrukte brandden vandaag meer dan tweeduizend mensen een kaarsje in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt. De jongeren en vrijwilligers van IJD boden de mensen in de winkelstraten de kans om gratis een kaarsje te branden, een creatieve (vredes)wens te schrijven voor geliefden, en een moment te nemen voor een persoonlijk gebed. Een kans die meer dan tweeduizend mensen met beide handen grepen.

Damesvoetbal: Pelt klopt Lommel

Zaterdag 15 december 2018
In het damesvoetbal hebben de dames van Pelt deze namiddag Lommel United verslagen met 3-1.
In tien jaar tijd is het aantal zelfstandigen in Limburg met meer dan 12.000 toegenomen. In 2009 waren er 71.774, in 2018 83.911. De meeste zelfstandigen (43.539) zijn werkzaam in de tertiaire sector.

Vlaamse steun voor AGC Glass

Vrijdag 14 december 2018
Kort nieuws van bij de buren
De Vlaamse regering kent een strategische transformatiesteun van 3 miljoen euro toe aan AGC Glass Europe, met exploitatiezetel in Mol. Dat is vandaag bekendgemaakt. AGC Glass Europe maakt deel uit van de Japanse AGC-groep, wereldleider in vlakglas. Het transformatieproject in Mol omvat veranderingen en investeringen die de site moeten uitbouwen tot een 'centre of excellence' binnen de AGC-groep voor de industrialisering van innovatieve producten en de heroriëntatie naar nieuwe marktevoluties binnen hoogtechnologische sectoren en de mobiliteitsindustrie. De investeringen omvatten een nieuwe gespecialiseerde glasoven, een nieuwe etslijn, investering in het chemisch harden van glas en nauwere samenwerking met AGC Technovation Center in Gosselies en met AGC Japan.

Louis Jaenen overleden

Vrijdag 14 december 2018
Lommel - Louis Jaenen overledenIn Olmen is vandaag de uit Lommel afkomstige Louis Jaenen overleden, de levensgezel van Louisa Verherstraeten. Hij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring. Zijn lichaam werd geschonken aan de wetenschap.
Lommel - Grote hinder door staking bij De LijnIn Limburg wordt bij De Lijn slechts de helft (54%) van de voorziene ritten gereden. Op de stadslijnen van Hasselt, Genk, Tongeren en Sint-Truiden rijden er nauwelijks bussen. Ook op vrijwel alle streeklijnen vallen meerdere ritten weg. Bij de belbussen kunnen niet alle gereserveerde ritten gereden worden. De Lijnwinkels van Hasselt en Genk blijven dicht en de mobiele Lijnwinkel staat vandaag niet in Sint-Truiden.

Auto van de baan

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Auto van de baanIn de vooravond ging een auto van de baan in de Gerard Mercatorstraat. De bestuurder, een man uit Balen, raakte daarbij gewond.

Nieuwe bvba: Flash 88

Donderdag 13 december 2018
Ben Philipsen uit Lommel heeft,de bvba Flash 88 opgericht met zetel in Einde.Het gaat onder meer om een onderneming voor fotografie en grafische vormgeving.

Kerstbloemstukje maken bij Tuinhier

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Kerstbloemstukje maken bij TuinhierZoomTuinhier Lommel organiseerde gisteren -woensdag - een namiddag bloemschikken (kerststukje) voor kinderen van 6 tot 14 jaar. De vereniging trommelde verschillende begeleiders op want het initiatief kende veel bijval. Voor het werkstuk en de rest werd gezorgd door de vereniging. De kinderen kregen de nodige uitleg van Christianne Geboers en Cindy Geuens en begonnen dan met veel enthousiasme aan het kerststukje. Bij afloop was iedereen fier op hun kerststukje, ook de mama’s. Alweer een fijne dag voor de vereniging en de kinderen. (Bijdrage Christianne Geboers)

Morgen hinder, o.m. bij de Lijn

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Morgen hinder, o.m. bij de LijnMorgen is er een nationale actiedag van de vakbonden. Die zijn misnoegd over de pensioenmaatregelen van de regering, het mislukt overleg over de zware beroepen en de afnemende koopkracht. Daarnaast nemen de vakbonden ook de werkgevers onder vuur omdat ze vooral hen verantwoordelijk achten voor het uitblijven van een akkoord over de zware beroepen. De staking zal zich onder meer afspelen in grote bedrijven. Bij De Lijn verwachten ze dat heel wat bussen niet zullen uitrijden. Het treinvervoer zou zo goed als normaal verlopen.

Actie tegen wildcrossers

Donderdag 13 december 2018
Dit jaar zijn al acht wildcrossers in bossen betrapt in de politiezone Hano (Hamont-Achel), Lommel en Carma (Meeuwen). Dat meldde het parket Limburg vandaag. Enduromotorfietsen, quads en all-terrein voertuigen veroorzaken herhaaldelijk overlast in bossen en op terreinen die beheerd worden ten behoeve van het natuurbehoud. Ook volgend jaar worden controles opgezet. Overtreders riskeren een boete van minimum 800 euro en/of een celstraf van 1 maand tot 2 jaar. De motorfietsen of quads kunnen daarenboven door de rechter verbeurd verklaard worden.

Exclusief en ontroerend circustheater

Donderdag 13 december 2018
Lommel - Exclusief en ontroerend circustheaterZoomCircus Ronaldo is te gast in Lommel dezer dagen! Tijdens de voorstelling woon je het kerstfeest van de familie Ronaldo in levende lijve bij. Het opzichtige feestgezelschap zingt, musiceert en durft elkaar na enkele flessen zuiderse wijn al wel eens uit te dagen voor een gewaagd staaltje circus! Verwacht je aan circustheater van de bovenste plank, een bijzondere beleving die indruk maakt, ontroert en teruggaat naar de pure en oprechte emotie waar Kerstmis om draait. Voorafgaand aan de voorstelling kan (…) Het hele nieuwsbericht

René Gelders overleden

Woensdag 12 december 2018
Lommel - René Gelders overledenOp 8 december is René Gelders overleden. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt donderdag (13 uur) plaats in funerarium Witters aan de Adelberg.

Roger Bogaerts overleden

Woensdag 12 december 2018
Lommel - Roger Bogaerts overledenGisteren is Roger Bogaerts overleden, de echtgenoot van Lisette Pauwels. Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.
De Bosmierspringspin is verkozen tot Europese spin van het jaar 2019. Dat hebben 83 spinnendeskundigen uit 26 Europese landen beslist, zo meldt de Belgische Arachnologische Vereniging ARABEL. Leve de Bosmiersprinspin! Meer info

Meer verkeersdoden in Limburg

Dinsdag 11 december 2018
Lommel - Meer verkeersdoden in LimburgZoomIn de eerste negen maanden van dit jaar is het aantal verkeersdoden in ons land gedaald met 5 procent. Tussen de verschillende provincies zijn er grote verschillen. In Antwerpen daalde het aantal verkeersdoden met 24. In Limburg was de stijging het grootst (+ 14 doden). In Oost- en West-Vlaanderen daalde het aantal letselongevallen met ongeveer 2 procent. In Antwerpen steeg het aantal letselongevallen met meer dan 4 procent, in Limburg zelfs met bijna 10 procent. (Bron: Vias Institute).

Maria Michiels overleden

Dinsdag 11 december 2018
Lommel - Maria Michiels overledenGisteren is Maria Michiels overleden, de weduwe van Isidoor Wellens. Zij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de dekenale kerk van Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Meer dan 2.500 wietplanten aangetroffenPolitie en parket hebben vandaag in de strijd tegen drugs dertien locaties, verspreid over heel Limburg, bezocht, waarbij in totaal vier in werking zijnde plantages werden aangetroffen, één kweektent met cannabisplanten en één ontmantelde plantage (1.000 planten). Ook werden er materialen voor de opbouw van een plantage aangetroffen. Onder meer in Tessenderlo (1.000 planten), Kortessem (600 planten) en Lommel (500 planten) werden grote plantages aangetroffen. In Diepenbeek werden (…) Het hele nieuwsbericht

Veel actueler kon al niet

Maandag 10 december 2018
Lommel - Veel actueler kon al nietZoomHet blijft geweldige slogans regenen in de Leopoldlaan. En hoe 'kort op de bal'... (Foto Albert Agten)

Jacqueline Joos overleden

Maandag 10 december 2018
Lommel - Jacqueline Joos overledenVrijdag is Jacqueline Joos overleden, de weduwe van Emile Tips. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Nachtvorst op komst

Maandag 10 december 2018
Weerbericht
Lommel - Nachtvorst op komstEen uitloper van hogedruk kan voor een droger intermezzo zorgen, maar ook voor de aanvoer van koudere lucht. De volgende dagen kiest de wind voor een oostelijke sector en komen de temperaturen erg laag uit. Tijdens de nacht is er daarbij kans op nachtvorst. In het weekend lijken storingen opnieuw vanuit het westen over ons land te schuiven en wordt het wisselvallig met toenemende rneerslagkansen.
Vandaag blijft het nagenoeg droog met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Een enkele regenbui (…) Het hele nieuwsbericht

Lovoc-jongens U11-A kampioen

Zondag 9 december 2018
Lommel - Lovoc-jongens U11-A kampioenZoomIn het jeugdvolley 2 tegen 2 zijn de jongens U11-A van Lovoc ongeslagen kampioen in hun reeks. Na een thriller van jewelste in de allerlaatste set van hun laatste wedstrijd in ronde 1, waar de jongens, ondanks een flinke Genkse opmars, het hoofd uiteindelijk koel wisten te houden, wonnen ze met 0-8 op het veld van Wara Genk B. De kinderchampagne mocht dus niet ontbreken (foto). En ze zijn ALWEER kampioen! Vorig seizoen waren ze zowel in ronde 1 als in ronde 2, in een lagere vorm 2 tegen 2, ook (…) Het hele nieuwsbericht

Tweemaal winst, tweemaal verlies

Zondag 9 december 2018
Lommel - Tweemaal winst, tweemaal verliesLutlommel ging vanmiddag de boot in met 3-0 bij Sporting Grote Heide. Kolonie won met 0-2 bij Sporting Grote Brogel. Verbroedering ging gewoon verder op het elan en won met 5-1 van Eendracht Houthalen. Kattenbos ten slotte ging zwaar ten onder op eigen plein tegen de leider, KVV Heusden-Zolder; het werd 0-4.
Lommel - Enkele ministers zijn vervangen...Zoom                                                                            Cartoon: Fobie

Basket: Lommel klopt Ekeren

Zondag 9 december 2018
Lommel - Basket: Lommel klopt EkerenCroonen Lommel – Ekeren 79-60 (24-8, 19-24(43-32), 16-14 (59-46), 20-14).
Lommel nam een prima start via Wesenbeek en sloeg meteen een aanzienlijke kloof: 21-4 (9’). Tot halfweg het tweede kwart (36-18) had Lommel de match stevig in handen maar met de rust in zicht kwamen de Antwerpenaren opzetten: 43-32. Kleiner dan 11 punten werd de kloof echter niet meer. In de slotfase waren het De Keuster en Vanderheyden die het verschil opnieuw groter maakten. Bram Schelkens maakte zijn rentree na blessure. Met deze derde zege op rij klimt Lommel naar het midden van de rangschikking.
Lommel: Maesen 21, Hendrix 11, Montanari 2, Clemente 6, Wesenbeek 16, Jacobs 4, Gijbels 2, Ceyssens 6, Schelkens 2, De Keuster 6, Vanderheyden 3.
Lommel - Ondertussen, op Brussels Airport...Zoom                                                                              Cartoon: Fobie

Stem op Woord van het Jaar 2018

Zondag 9 december 2018
Lommel - Stem op Woord van het Jaar 2018ZoomVan Dale gaat weer op zoek naar het woord van het jaar. Het Vlaamse publiek kon het afgelopen jaar woorden uit 2018 insturen, in de categorieën jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Van Dale Uitgevers nomineerde 18 woorden voor de shortlist. Je hebt een keuze uit onder andere anderspartij, bomcycloon, brokkelbrug, drankhangen, mangomoment, plogging, testosterontweet of vliegschaamte. Je kunt op jouw woord van 2018 stemmen tot en met maandag 17 december, 17.00 uur. Op (…) Het hele nieuwsbericht

Onderzoek naar asbest bij daken

Zondag 9 december 2018
Lommel - Onderzoek naar asbest bij dakenZoomDe firma Abesim, een erkend bureau in bodemsanering, is door OVAM aangesteld voor het uitvoeren van een wetenschappelijke studie rond asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft. Samen met de OVAM zijn zij hiervoor op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken, bestaande uit golfplaten of leien (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, in het tankstation...

Zaterdag 8 december 2018
Lommel - Ondertussen, in het tankstation...Zoom                                                                                    Cartoon: Fobie

Met de trein? Opletten, vanaf morgen

Zaterdag 8 december 2018
Vanaf morgen/zondag gaat bij de NMBS de nieuwe dienstregeling in voege. Check zeker via de NMBS-website de vertrek- & aankomsturen van uw trein. Vanaf dan vertrekt ook de laatste trein van Antwerpen-Centraal naar Hamont om 19:09u; de IC-treinen erna worden beperkt tot Mol. Dit gedurende 2 jaar, wegens de elektrificatiewerken aan de spoorlijn Mol-Hamont. Na die periode kunnen we propere, stillere en milieuvriendelijke (elektrische) treinen verwelkomen tussen Antwerpen en Hamont.

Hang je hesje buiten

Zaterdag 8 december 2018
Lommel - Hang je hesje buitenZoom
Claudio Corbanese uit Houthalen is kwaad op de regering. Zeer kwaad, zelfs. Ofschoon hij niet naar betogingen of wegblokkades gaat, steunt hij de "gele hesjes" helemaal. Maar dan op zijn manier, hij protesteert van bij hem thuis. "Ik kan vandaag niet naar Brussel gaan om te betogen, daarom hang ik mijn geel hesje buiten aan mijn brievenbus. Ik roep iedereen op die de besparingsmaatregelen van de regering en de dure dieselprijs beu is mijn voorbeeld te volgen. Oudere mensen en minder mobiele mensen kunnen op die manier toch hun ongenoegen uiten zonder dat ze iemand hinderen. Je kan je hesje aan je raam hangen of aan een boom of gelijk waar, speelt geen rol, als je het maar uithangt!"
Oppassen dat het niet wegwaait, natuurlijk. (Jef Lingier)

Peter Lemmens overleden

Zaterdag 8 december 2018
Lommel - Peter Lemmens overledenOp 29 november overleed Peter Lemmens, de weduwnaar van José Martens. Hij was 73 jaar. Het afscheid vond in besloten kring plaats.

De soep van moemoe

Zaterdag 8 december 2018
Chel mag het zeggen
Lommel - De soep van moemoeHet spijt me, maar ik voel dat dit een boos stukje gaat worden.
Soms drijft het me tot wanhoop, dat gedemonstreerde onvermogen – of is het onwil? – om correct met onze taal om te springen.
Weer maar eens een betweterig lesje Nederlands dan? ‘Scheppen’ heeft twee betekenissen. Eén ervan is oprapen / oplepelen, bijvoorbeeld met een schep. De hoofdtijden zijn dan: schepte – geschept. Zo schepte mijn moeder vroeger altijd de soep uit; 2. De (…) Het hele nieuwsbericht

Roger Bogaerts vermist

Vrijdag 7 december 2018
Lommel - Roger Bogaerts vermistGisteren rond 9 uur verliet de 67-jarige Roger Bogaerts zijn woning aan Adelberg in Lommel. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Bogaerts is 1m70 groot en normaal gebouwd. Hij heeft kort grijzend haar, blauwe ogen en een ringbaard. Hij droeg op het ogenblik van zijn verdwijning bruine wandelschoenen, een donkergrijze jeans, een blauw/wit geruit hemd, een bordeauxkleurige jas zonder kap en een gouden horloge met witte wijzerplaat. Aan Roger Bogaerts wordt gevraagd een teken van leven te geven om zijn familie gerust te stellen. Heeft u meer informatie over deze zaak? Bel het gratis nummer 0800/30 300.

Het terras van de buren

Vrijdag 7 december 2018
Tribunaliteiten
Lommel - Het terras van de burenIn 1998 bouwde N.G. een terras op het betonnen dak van wat hij zijn “ondergrondse garage” noemde. Die garage grensde aan het perceel van L.M. Het terras was vijf meter breed en zes meter diep en via dit terras had N.G. rechtstreeks zicht op de binnenkoer en de tuin van L.M. Die liet dit niet over zijn kant gaan en er volgde een jarenlang juridisch steekspel. De finale werd uiteindelijk 20 jaar later voor het hof van beroep van Antwerpen gespeeld, nadat de rechtbank van Tongeren de verongelijkte buur (…) Het hele nieuwsbericht
Zondag vanaf 14.30 uur komen de Mediclowns naar het Mariaziekenhuis in Overpelt. Dat gebeurt in het kader van de actie “fiets4mediclowns”, waarbij ze alle ziekenhuizen waar ze actief zijn, al fietsend met elkaar verbinden.
De Mediclowns startten vandaag in het ziekenhuis van Maaseik en fietsen nu naar Genk, Tongeren en Sint-Truiden. Zaterdag fietsen ze verder naar de ziekenhuizen van Tienen, Aarschot en Diest. Eindigen doen ze zondag in het Mariaziekenhuis, nadat ze eerst nog in Heusden-Zolder stopten. De clowns krijgen in Overpelt een warme ontvangst na deze unieke prestatie van 200km (zeker in dit gure weer)! Er is ook kinderanimatie voorzien.

Jacky Lavreysen overleden

Donderdag 6 december 2018
Lommel - Jacky Lavreysen overledenIn het Mariaziekenhuis is dinsdag Jacky Lavreysen overleden, de echtgenoot van Mia Nijs. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Levenswijsheid van Pjèrkën

Donderdag 6 december 2018
Prietprouwët
Lommel - Levenswijsheid van Pjèrkën
As ós neus óndërstëbóóvë stòn dan zààn d’r veul vërzuipën ààs-t hèrd rèègëndën.
                Pjèrkën

Ivo Gevers overleden

Woensdag 5 december 2018
Lommel - Ivo Gevers overledenVandaag is Lommelaar Ivo Gevers overleden. Hij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: vrijdag (18.30-19 uur) in funerarium Hulsmans in Leopoldsburg.

René Vandenhoudt overleden

Woensdag 5 december 2018
Lommel - René Vandenhoudt overledenMaandag is in Hamont René Vandenhoudt overleden, de echtgenoot van Rina Swinnen. Hij was 82 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (13 uur) plaats in de dekenale kerk in Lommel. Begroetingsmoment: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Openbare verkoping: Wijerken

Woensdag 5 december 2018
Morgennamiddag wordt in café-restaurant Carré de woning Wijerken 79 openbaar verkocht. Ze staat op een perceel van 18a40ca.

De Feesttafel doet overname

Dinsdag 4 december 2018
De Feesttafel, verhuurder van feestmaterialen met vestiging in Lommel heeft een sectorgenoot overgenomen. Het gaat om Rent4event uit Dessel.
Reduan Elfeddali uit Lommel heeft de bvba Dokter Reduan Elfeddali opgericht met zetel aan de Hans Memlingdreef in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort de uitoefening van de geneeskunde.

Zwaar ongeval op Ring

Dinsdag 4 december 2018
Lommel - Zwaar ongeval op RingRond 17 uur gebeurde er een zwaar ongeval met een vrachtwagen én een auto ter hoogte van het kruispunt van de N71 aan de Groote Hoef. Verdere details zijn ons voorlopig onbekend. Het verkeer was er in ieder geval geruime tijd gehinderd.

Sinterklaas in WZC de Bekelaar

Dinsdag 4 december 2018
Lommel - Sinterklaas in WZC de BekelaarZoomOok dit jaar zaten ze in De Bekelaar weer met spanning te wachten op het bezoek van Sinterklaas en zijn zwarte pieten. En omdat de goede Sint alles weet, had de ene bewoner al wat meer schrik dan de andere! Kortom, het was een gezellige namiddag, waar een lach en een heleboel nostalgie centraal stonden! (Bijdrage Heidi Van Hooff)
Sinterklaas in WZC de BekelaarSinterklaas in WZC de Bekelaar
Zoom

Mia Van Gerven overleden

Dinsdag 4 december 2018
Lommel - Mia Van Gerven overledenIn Lommel is zaterdag de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Mia Van Gerven overleden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11.30 uur) plaats in aula 't Sant in Hechtel.

Françine Hendriks overleden

Maandag 3 december 2018
Lommel - Françine Hendriks overledenZaterdag is in Hasselt de uit Lommel afkomstige Françine Hendriks overleden, de echtgenote van Jan Vandebeek. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt donderdag (10 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroetingsmoment: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.
Limburg telt twee centrumsteden (Hasselt en Genk) en vijf (zeer) goed uitgeruste centra. Dat blijkt uit de studie 'Uitrustingsgraad van de Vlaamse gemeente' die het Steunpunt Data & Analyse van de provincie Vlaams-Brabant uitvoerde in samenwerking met prof. em. Etienne Van Hecke (KU Leuven). Sint-Truiden en Tongeren vallen onder de groep van zeer goed uitgeruste centra, terwijl Bree, Lommel en Maaseik tot de goed uitgeruste centra behoren. Bij de groep van zeer goed uitgeruste steden en gemeenten (…) Het hele nieuwsbericht

Spannende tijden op hoogste niveau

Maandag 3 december 2018
Lommel - Spannende tijden op hoogste niveauZoomZo blijven ze in de Leopoldlaan de actualiteit toch weer maar uitstekend opvolgen... (Foto Albert Agten)
Lommel - Samana Lutlommel maakt kerststukjesZoomDe dames van Samana in Lutlommel maakten de afgelopen dagen kerststukjes. Niet zomaar, of voor zichzelf, maar wél voor Ziekenzorg! (Foto Albert Agten)

Nieuwe provincieraad ingezworen

Maandag 3 december 2018
Lommel - Nieuwe provincieraad ingezworenZoomVandaag legde het vernieuwde Limburgse provinciebestuur de eed af op de installatievergadering voor 4 gedeputeerden en 31 raadsleden. In de raad is er nu een meerderheid van CD&V, Open VLD en N-VA, met een meerderheid van 21 op 31 zetels. Ook de bevoegdheden van de bestendig afgevaardigden werden verdeeld.
Inge Moors (CD&V, Bilzen) hernieuwt haar bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Wonen, Landbouw en Platteland en de landbouwonderzoeks- en praktijkcentra pcfruit, PIBO-campus en PVL. Ze (…) Het hele nieuwsbericht
Lommel - Een nieuwe MUG voor het MariaziekenhuisZoomVorig jaar moest de MUG van het Mariaziekenhuis 1098 keer uitrukken. Dat zijn ongeveer 3 ritten per dag. Dit jaar verwacht men daar een stijging van ongeveer 5%. De MUG is actief in Pelt, Lommel, Hamont-Achel, Peer, Mol en Balen. Ook gedeeltes van Hechtel-Eksel, Bocholt, Bree en Meeuwen-Gruitrode worden bediend door de Noord-Limburgse MUG. En soms gaat ie zelfs de grens over.
De "oude MUG" wordt dezer dagen vijf jaar oud en wordt nu, na héél veel kilometers, vervangen. Het (…) Het hele nieuwsbericht

Syriër verdacht van terrorisme

Maandag 3 december 2018
Grensgevallen
De Nederlandse politie heeft in Bergeijk een 41-jarige Syriër opgepakt. hij wordt verdacht van betrokkenheid bij terrorisme, zegt het Openbaar Ministerie. De man is een broer van een eerder aangehouden verdachte, die vorig jaar in Amsterdam werd herkend als IS-strijder. Beiden zouden betrokken zijn geweest bij de gewapende strijd in Syrië en zouden lid zijn geweest van Jabat al-Nusra, een gewapende rebellengroep die sinds 2012 actief is in de Syrische burgeroorlog.
Lommel - Mooi einde 1ste ronde voor volley-meisjes U17-BZoomIn het jeugdvolleybal zit voor vele teams de eerste ronde er, met de examens in het vooruitzicht, al op. Zo ook voor de meisjes U17-B (foto). En ze eindigden dan wel met een verliesmatch, maar deden dat toch in schoonheid. Ze moesten gisterochtend bij Stalvoc Beverlo op bezoek, altijd een te duchten tegenstander. Ze verloren met 3-1, maar ei zo na werd het een vijfsetter. Stalvoc kon daar in set 4 met 26-24 nipt een stokje voorsteken. De Lovoc-meisjes staan dan wel laatste in hun reeks, in de laatste 4 (…) Het hele nieuwsbericht
Na een prachtige en spannende wedstrijd eindigde onze Lommelse Laura Verdonschot op een mooie 2de plaats in de zanderige cyclocross van het Zilvermeer in Mol. Na een beklijvend duel moest ze pas in de laatste rechte lijn de overwinning laten aan wereldkampioene Sanne Cant. Ze bezorgde zichzelf hiermee een mooi cadeau voor haar 22ste verjaardag a.s. dinsdag!

Het kleine geluk

Zondag 2 december 2018
300 woorden van Rudi
Lommel - Het kleine geluk“Ik zou twee keer willen krabben”, hoor ik de man zeggen. Hij staat voor me in de rij bij de krantenwinkel. Hij doet me schrikken. Maar wat een geluk. Hij heeft het tegen de winkeljuffrouw. Nog gelukkiger voor haar, gaat het over een Win for Life, waarop hij twee keer wil krabben. Zijn vraag nodigt uit om een opmerking over te maken. Maar er schiet me niet meteen iets te binnen als ik aan de beurt ben. “Je hebt hem niet laten krabben”, komt fout over. Daarom betaal ik gewoon mijn (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Janssenswillen overleden

Zondag 2 december 2018
Lommel - Pierre Janssenswillen overledenVandaag is Pierre Janssenswillen overleden, de echtgenoot van Lena Dingenen. Hij was 87 jaar en wordt vrijdag begraven na de uitvaartliturgie in de parochiekerk van Lommel-Kolonie. Begroetingsmoment: donderdag (19.30- 20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Lieske Theunis (103) overleden

Zondag 2 december 2018
Lommel - Lieske Theunis (103) overledenGisteren is Lieske Theunis overleden, de weduwe van Henri Hoeks. Zij was 103 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: dinsdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Kattenbos in slechte papieren

Zondag 2 december 2018
Lommel - Kattenbos in slechte papierenLutlommel verloor vanmiddag op eigen veld van de leider KSK Meeuwen met 1-2. Verbroedering knoopte weer aan met de (ruime) overwinningen, en won met 2-5 bij SK Heusden 06. Kolonie speelde 1-1 gelijk thuis tegen Halveweg Zonhoven, en Kattenbos tot slot verloor met 3-2 bij VV Lummen, waardoor het niet weg geraakt uit de onderste regionen van de rangschikking.

KMI waarschuwt met code geel

Zondag 2 december 2018
Weerbericht
Het KMI voorspelt voor vanavond en morgenvoormiddag hevige buien met kans op plaatselijk onweer. Bovendien komt er een stevige wind opzetten met rukwinden tot 70km/u. Opletten is dus de boodschap.Hebt u zware schade? Bel dan 1722, niet de 112.

Oplossing van de maand

Zondag 2 december 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Oplossing van de maandDe foto die u moest herkennen werd genomen op de hoek vooraan, als u er komt via de Dodenveldstraat, van de Duitse Militaire Begraafplaats. En dus niet het 'Duits kerkhof' zoals velen nog altijd plegen te zeggen (en schrijven). Winnaar van het boeketje is deze maand Christianne Geboers uit de Sint-Andreasstraat en winnaars van ieder twee tickets voor Lommel SK zijn Gunther Umans uit de Wagenmakersweg en Marleen Vangeneugden uit de Hazelaarstraat. Proficiat, en voor alle anderen: volgende keer beter, en meer geluk!
Lommel - Feestelijke afsluiting 2018 voor OkraZoomEen bomvol Klosterhof genoot met volle teugen van het spetterende optreden van Werner Michiels en Laurie tijdens de gewestelijke afsluitnamiddag. De meezingers swingden de pan uit, afgewisseld met een hele rist (pittige) grappen uit de mond van Werner. De supernamiddag werd afgesloten met (hoe kan het ook anders) een lekker stuk taart. 2019, Here we come! (Bijdrage Mark Jansen
Feestelijke afsluiting 2018 voor OkraFeestelijke afsluiting 2018 voor Okra
Zoom

Godelieve Oyen overleden

Zaterdag 1 december 2018
Lommel - Godelieve Oyen overledenGisteren is de uit Overpelt afkomstige Godelieve Oyen overleden, de weduwe van Jos Vermeylen. Zij was 74 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroetingsmoment: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Wafelbak voor Rode Neuzen Dag

Zaterdag 1 december 2018
Lommel - Wafelbak voor Rode Neuzen DagZoomDe afgelopen dagen hebben de jongeren van OOOC Elkeen Lommel vele uren in de keuken gespendeerd om wafels te bakken ten voordele van Rode Neuzen Dag. In totaal leverde hun actie, die de naam Wafelini meekreeg, het mooie bedrag van 750 euro op. Dit bedrag gaat integraal naar Rode Neuzen Dag, zij zullen het geld gebruiken om leerlingen met psychische problemen op school de nodige ondersteuning te bieden. De jongeren deden  alles zelf, van promotie voeren voor hun actie tot deeg maken (…) Het hele nieuwsbericht

Colette Dirx overleden

Zaterdag 1 december 2018
Lommel - Colette Dirx overledenDonderdag is Colette Dirx overleden, de weduwe van Anselm Geenen. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroetingsmoment: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters aan de Adelberg.

Grootouderdag Boudewijnschool

Zaterdag 1 december 2018
Lommel - Grootouderdag BoudewijnschoolZoomGisteren mochten de grootouders van de kinderen in het eerste leerjaar van de Boudewijnschool gezelschapsspelen spelen met hun spruiten.
Grootouderdag BoudewijnschoolGrootouderdag Boudewijnschool
Zoom

Lange file bij Eindhoven

Zaterdag 1 december 2018
Grensgevallen
Op de A67 ter hoogte van Geldrop is vanmiddag rond 14u een vrachtwagen met 25 ton slagroom geschaard. In de richting van Venlo staat een file van ongeveer twintig minuten, maar de filelengte loopt op. De vrachtwagen heeft brandstof gelekt, dus de bodem moet gesaneerd worden. Dit gaat nog enkele uren duren. De rechterrijstrook is dicht. De vrachtwagenchauffeur is naar een ziekenhuis overgebracht.

Pierre Cnoops overleden

Zaterdag 1 december 2018
Vanmorgen is Pierre Cnoops overleden, de bekendste "buuttereedner" van Nederlands-Limburg. Hij werd 80 jaar. De voormalige postbode stond 58 jaar in de buut. Hij was in 1962 de eerste winnaar van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen, een wedstrijd die hij drie keer won. Die overwinningen leverden hem televisieoptredens in Hilversum op bij onder meer Willem Duys en Mies Bouwman en maakten hem in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een bekende Nederlander.

Waar werd deze foto genomen?

Zaterdag 1 december 2018
Prijsvraag van de maand
Lommel - Waar werd deze foto genomen?Een nieuwe maand, een nieuwe prijsvraag... Wij vragen u waar onderstaande foto werd genomen. Graag de juiste en specifieke locatie en vooral ook: de volledig correcte naam van deze plaats. Antwoord mailen aan internetgazet.lommel[!]telenet.be voor 24.00 uur vanavond. Te winnen alweer een boeketje van Ixora én twee tickets voor de voetbalweistrijd Lommel SK - Union op zondag 9 december én twee tickets voor Lommel SK - Roeselare op zaterdag 15 december. Gelieve bij antwoord te vermelden 'boeketje' of 'tickets'.
Waar werd deze foto genomen?
Zoom
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel