Het overige nieuws

Twee matchen schorsing voor Brebels

Maandag 31 augustus 2020
Lommel - Twee matchen schorsing voor BrebelsMiddenvelder Sebastiaan Brebels van Lommel SK wordt twee wedstrijden effectief geschorst omdat hij zondag natrapte op een speler van Club Brugge NXT. Brebels krijgt daarenboven ook één wedstrijd schorsing met uitstel en een boete van 1.500 euro waarvan 1.000 euro effectief. Lommel SK aanvaardt de beslissing.

Beloofde Railpass is beschikbaar

Maandag 31 augustus 2020
Lommel - Beloofde Railpass is beschikbaarVanaf vandaag kan de beloofde "Hello Belgium Railpass" worden aangevraagd. Dat moet online gebeuren vóór 30 september en de Railpass wordt dan per post bezorgd. Met de kaart kan men vanaf 5 oktober tot en met 31 maart twee gratis treinritten per maand doen. 
De Hello Belgium Railpass is beschikbaar voor Belgen ouder dan 12 jaar  (ook kinderen die 12 jaar worden voor 31 maart 2021 moeten deze aanvraag doen voor 30 september). Op weekdagen mag je met je Railpass reizen vanaf 9.00 uur, in het weekend is er geen uurbeperking.
De pas is nominatief, niet overdraagbaar en niet deelbaar. Elke reiziger vult zijn of haar eigen Railpass in. Je kan hem hier aanvragen.

Angèle Carpentier overleden

Maandag 31 augustus 2020
Lommel - Angèle Carpentier overledenVandaag Angèle Carpentier overleden, de echtgenote van Albert Dilissen. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.
Lommel - Judoteam Agglorex herneemt trainingenNa een verdiende schoolvakantie hervat judoteam Agglorex de trainingen en beginnen zij aan het 56ste seizoen. Judoteam Agglorex staat open voor alle doelgroepen. Zij verzorgen trainingen voor jeugd en volwassenen en G-sporters. Iedereen is er dus met andere woorden meer dan welkom. Ons Lommelse Judoteam beschikt met 3 VTS A trainers, 2 VTS B trainers en 10 jeugdinitiators over een zeer sterk sporttechnisch kader.
De club organiseert drie gratis initiatielessen in het judolokaal van de stedelijke (…) Het hele nieuwsbericht

Nuit Blanche start jeugdwerking

Maandag 31 augustus 2020
Lommel - Nuit Blanche start jeugdwerkingZoomDe Lommelse toneelvereniging Nuit Blanche heeft groot nieuws: ze beginnen naast hun reeds bestaande werking voor (jong)volwassenen nu ook een heuse jeugdwerking. De groep heeft er ontzettend veel zin in en kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging. Ze brachten de afgelopen jaren steeds een avondvoorstelling in CC De Adelberg. Wie kleine kinderen heeft is de afgelopen jaren wellicht al eens naar één van hun familievoorstellingen gaan kijken of bezocht hen misschien recent nog op het (…) Het hele nieuwsbericht

Terug naar school

Maandag 31 augustus 2020
Lommel - Terug naar schoolZoom                                                                          (Foto Robert Boons)

Lutlommel wint in Leopoldsburg

Maandag 31 augustus 2020
Lommel - Lutlommel wint in LeopoldsburgLutlommel VV heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van K ESK Leopoldsburg gewonnen. Uitslag: 0-3 .

Kattenbos verliest oefenwedstrijd

Zondag 30 augustus 2020
Lommel - Kattenbos verliest oefenwedstrijdKattenbos Sport heeft zijn oefenwedstrijd op het veld van Grote Heide verloren. Uitslag: 2-1.
Lommel - U21 Lutlommel kloppen GrenstrappersDe U21 van Lutlommel VV hebben de Grenstrappers van Lommel-Kolonie verslagen. Uitslag: 3-1.
Lommel - Nog even wachten op 'de 4 jaargetijden'Zoom"Tot onze grote spijt hebben we, in de voorbije jaargang, niet samen met u allen kunnen genieten van ons lente- en zomerconcert en van de gezellige recepties die daarbij horen. Door de strenge coronamaatregelen waren wij als organisator verplicht de geplande concerten uit te stellen. Omdat ons aller gezondheid de grootste prioriteit heeft, hebben we besloten het nieuwe programma voor de volgende jaargang voorlopig nog niet vrij te geven en te wachten tot de geplande concerten in alle veiligheid kunnen (…) Het hele nieuwsbericht

Nog niet gedaan

Zondag 30 augustus 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Nog niet gedaanHet gebeurt dat ik deze vraag voorgeschoteld krijg: "Wanneer schrijf je over mij een stukje?"
Ik herinner me een keer op een feest. Een 50-jarig huwelijk was het. Een verre neef die naast me zat schreeuwde het in mijn oor. De muziek stond luid en de man had al enkele glazen bier achter de kiezen. Eerst verstond ik niet goed wat hij zei. Het woord 'stukje' had ik begrepen, maar omdat hij met een stukje puddingtaart in zijn handen zat, dacht ik dat hij vroeg of ik een 'stukje' taart moest hebben. Ik schudde (…) Het hele nieuwsbericht

De dag van het wielercircus

Zaterdag 29 augustus 2020
Lommel - De dag van het wielercircusZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Croky Cup: V. Lommel uitgebekerd

Zaterdag 29 augustus 2020
Lommel - Croky Cup: V. Lommel uitgebekerdIn de eerste ronde van de Croky Cup (Beker van België) is Verbroedering Lommel uitgebekerd na 4-2 verlies bij Achel VV. Aan de rust was de stand 1-1. Robin Schoofs en Indy Perkins zorgden voor de Lommelse doelpunten.
Lommel - Jachtverbod in wolvengebied opgehevenZoomDe tijdelijke jachtstop in wolvengebied loopt maandag af en wordt niet verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir bekendgemaakt. Om de eerste wolvenroedel in België in meer dan 150 jaar een kans te geven, had de minister samen met Natuur en Bos en INBO in het voorjaar enkele cruciale maatregelen getroffen, waaronder.bijkomende terreincontroles, een intensieve monitoring, een verderzetting van de preventieve maatregelen en een tijdelijke jachtstop. Deze laatste maatregel wordt dus niet (…) Het hele nieuwsbericht

Terug code groen in natuurgebieden

Vrijdag 28 augustus 2020
Lommel - Terug code groen in natuurgebiedenZoomHet weer van de voorbije dagen heeft ervoor gezorgd dat het risico op natuurbrand in onze provincie verder is gedaald. "Daarom schakelen we vandaag terug naar code GROEN. Een beter en veiliger moment om te genieten van al de mooie natuur die Limburg te bieden heeft is er dus niet", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten. 

Nieuw voertuig voor stadswerken

Vrijdag 28 augustus 2020
Lommel - Nieuw voertuig voor stadswerkenZoomBij de dienst stadswerken kunnen de schrijnwerkers voortaan op pad met een nieuwe camionette, een kleine pick-up type Iveco daily. Deze vervangt een oude kleine vrachtwagen. (Foto Stad Lommel)

Grenstrappers verslaan Peer SV

Donderdag 27 augustus 2020
Lommel - Grenstrappers verslaan Peer SVGrenstrappers Lommel-Kolonie speelde vanavond een oefenwedstrijd tegen Peer SV. Uitslag: 3-0.

Rosa Claes overleden

Donderdag 27 augustus 2020
Lommel - Rosa Claes overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is gisteren de uit Neerpelt afkomstige Rosa Claes overleden, de echtgenote van François Boes. Zij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Isidoor Van den Berk overleden

Donderdag 27 augustus 2020
Lommel - Isidoor Van den Berk overledenGisteren is Isidoor Van den Berk overleden. Hij was 84 jaar. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van het crematorium Stuifduin. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Grensgevallen
Niet alleen de Tour start binnenkort, op zondag 6 september is er ook de "Omloop van Valkenswaard". De omgeving van Valkenswaard, bezaaid met kasseistroken, harde grindpaden en oude klinkerwegen, vormt het decor van deze Omloop, die voor de tweede keer wordt gereden. Hier leest u er meer over.

Greijmans Groep failliet

Woensdag 26 augustus 2020
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft de Greijmans Groep uit Lommel failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 26 september ingediend worden.

Wisselvallig en koud

Woensdag 26 augustus 2020
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig en koudGestoorde maritieme lucht zorgt de volgende dagen voor wisselvallig en eerder fris weer. De neerslagkansen zijn vrij hoog en het kwik gaat omlaag. Op de langere termijn staat er wel wat beterschap op het programma. De neerslagkansen nemen af, de zon komt wat meer tevoorschijn en het wordt terug wat warmer.
Vandaag 
is het erg winderig in de eerste helft van de dag met windstoten tussen 60 en 70 km/u. Na de middag neemt de wind gestaag af en luwt tegen de avond tot zwak. Het is zwaar bewolkt (…) Het hele nieuwsbericht

Markt in Mol mag weer

Woensdag 26 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
De dieren- en boerenmarkt in Mol mag vanaf 6 september weer georganiseerd worden. "Volgens de strikte regels die voor markten gelden tijdens deze coronacrisis”, zegt schepen Heurckmans. Het gemeentebestuur voorziet de nodige beveiliging aan de markttoegangen, inclusief mogelijkheden om de handen te ontsmetten. Het marktbezoek moet beperkt blijven tot dertig minuten. 

Heropening der scholen nadert

Woensdag 26 augustus 2020
Lommel - Heropening der scholen nadertZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Werken E314 tussen Halen en Lummen

Woensdag 26 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Werken E314 tussen Halen en LummenZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer zal tijdens de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 augustus onderhoudswerken uitvoeren op de E314, richting Nederland, tussen de op -en afrittencomplexen van Halen en Lummen. Om de veiligheid van zowel de wegarbeiders als de weggebruikers te garanderen, zal dit deel van de snelweg de volledige nacht afgesloten zijn. Het verkeer kan dan een omleiding volgen via de calamiteitenroute “P”.

Nieuw: Ciner Glass Belgium

Dinsdag 25 augustus 2020
Ciner Glass Limited Company uit Londen heeft de naamloze vennootschap Ciner Glass Belgium opgericht met zetel aan de Louis Pasteurstraat in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de productie, verwerking en distributie van glas. Mogelijk heeft dat te maken met de aanwezigheid van het specifieke zand in Lommel dat voor de productie van glas wordt gebruikt.

Thuisverpleegster omgekomen

Dinsdag 25 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Een thuisverpleegster is gisterenavond om het leven gekomen toen zij met haar auto in een gracht belandde in de Pastorijstraat in Balen. De omstandigheden van het ongeval zijn niet duidelijk.

Jan Geysen overleden

Dinsdag 25 augustus 2020
Lommel - Jan Geysen overledenIn Herentals is zondag Jan Geysen overleden, de echtgenoot van Huguette Rymenams. Hij was 79 jaar; het echtpaar woonde tot voor acht jaar in Lommel. De uitvaartplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden. Begroeting: tot vrijdag in het funerarium Van den Broeck, Nederrij 1 in Herentals, elke dag tussen 14 en 18 u na telefonische afspraak via het nummer 014 511 696.

Marc Cochet overleden

Dinsdag 25 augustus 2020
Lommel - Marc Cochet overledenGisteren is Marc Cochet overleden, de partner van wijlen Marie Creton. Hij was 53 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: maandag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens.
Lommel United WS heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Tielt-Winge. Uitslag: 2-2.

Mia Van Dyck overleden

Maandag 24 augustus 2020
Lommel - Mia Van Dyck overledenIn WZC Hoevezavel is zaterdag Mia Van Dyck overleden, de weduwe van Jean Boons. Ze was 92 jaar. De uitvaartplechtigheid en de crematie zullen in besloten kring plaatsvinden, waarna de urne een plekje krijgt op de begraafplaats van Lommel-Werkplaatsen. Begroeting: woensdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Rina Vanherck overleden

Maandag 24 augustus 2020
Lommel - Rina Vanherck overledenIn WZC Ter Rooierheide in Diepenbeek is gisteren Rina Vanherck overleden. Ze zou op 4 september 72 jaar worden. De uitvaartdienst en de crematie vinden plaats in besloten kring, waarna haar urn zal worden bijgezet bij haar ouders op de begraafplaats aan de Roosendijk in Pelt. Begroeting: donderdag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt

Woord van de week: roodkapjesyndroom

Maandag 24 augustus 2020
Lommel - Woord van de week: roodkapjesyndroomDoor de terugkeer van de wolf in onze streken steekt het roodkapjesyndroom de kop op. Het roodkapjesyndroom is het verschijnsel dat veel mensen bang zijn van wolven als gevolg van de angstaanjagende voorstelling van de wolf in sprookjes zoals Roodkapje. Volgens wolvenexperts is die angst ongegrond. Als een wolf een mens ziet, zal hij die mijden. Wolven zijn wel gevaarlijk voor bijvoorbeeld schapen, omdat ze die beschouwen als makkelijk vervangvoedsel als er geen wild in de buurt is.

Priester Albert Thijs overleden

Maandag 24 augustus 2020
Lommel - Priester Albert Thijs overledenZaterdag is de uit Wijchmaal afkomstige priester Albert Thijs overleden, ere-deken van Sint-Truiden. Hij was 79 jaar en werd op 3 juli 1966 in Lommel priester gewijd. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Catharinakerk in Maaseik. Zijn urne wordt begraven in het urnenveld van de begraafplaats in Wijchmaal. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Paula Umans overleden

Maandag 24 augustus 2020
Lommel - Paula Umans overledenVandaag is Paula Umans overleden. Zij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt. Rouwadres: Hendrik Umans, Acaciastraat 42, 3920 Lommel.

Alweer goed opgemerkt!

Maandag 24 augustus 2020
Lommel - Alweer goed opgemerkt!Zoom                                                                   (Foto Robert Boons)

Gelijkspel voor Grenstrappers

Maandag 24 augustus 2020
Lommel - Gelijkspel voor GrenstrappersGrenstrappers Lommel Kolonie heeft een oefenwedstrijd gespeeld op het veld van Sporting Grote Heide. Uitslag: 1-1.

Verbroedering Lommel speelt gelijk

Maandag 24 augustus 2020
Lommel - Verbroedering Lommel speelt gelijkVerbroedering Lommel heeft gelijk gespeeld in zijn oefenwedstrijd tegen Rosselaar Hulsen. Uitslag: 2-2.
Lommel - Kunst in coronatijden: de val van FlandrianusZoomDe jongste weken hebben de Belgen de wielerkoersen gedomineerd. Helaas werd die succesreeks voor Remco Evenepoel stopgezet toen hij in een bocht een val maakte en in een ravijn terechtkwam. Het inspireerde Fobie tot het maken van deze cartoon, naar Bruegels "De val van Icarus".

De eikels vallen vroeg dit jaar

Zondag 23 augustus 2020
Puur natuur
Lommel - De eikels vallen vroeg dit jaarZoomOok al gezien dat er al zoveel eikels van de bomen zijn gevallen? Vijftig jaar geleden gebeurde dat pas in de tweede helft van september. Dit jaar wordt de piek van de vallende eikels verwacht rond eind augustus, begin september - zo’n drie weken eerder dan vijftig jaar geleden. Komt het nu door de droogte? Het antwoord daarop is nee. Het zijn vooral de zeer hoge temperaturen die voor de vroege vruchtenrijping zorgen. Lees meer bij Nature Today

Parasietkasten tegen de processierups

Zaterdag 22 augustus 2020
Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) gaat werken met parasietkasten die ingezet gaan worden in de strijd tegen de plaag van de eikenprocessierups. Op 1 september start bovendien het LIFE-project “Ecologisch beheer van eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden”. In dit 5-jarig project spelen mezen, kevers, sluipwespen en -vliegen een centrale rol in de strijd tegen de overlast van de eikenprocessierupsen. Zo wil men de hinder door de processierups beperken tot een minimum, zodat (…) Het hele nieuwsbericht

Brantano-drukte in heel Vlaanderen

Zaterdag 22 augustus 2020
Lommel - Brantano-drukte in heel VlaanderenZoom                                                                             (Cartoon: Fobie)

Lindel-Hoeven VV verslaat Kattenbos

Zaterdag 22 augustus 2020
Lommel - Lindel-Hoeven VV verslaat KattenbosLindel-Hoeven VV is vanavond in Kattenbos gaan winnen met 1-3. Het ging om een oefenmatch.

Maria Vandijk overleden

Zaterdag 22 augustus 2020
Vandaag is Maria Vandijk overleden. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jan Emmers overleden

Zaterdag 22 augustus 2020
Lommel - Jan Emmers overledenIn WZC Leopoldspark in Leopoldsburg is gisteren de uit Lommel afkomstige Jan Emmers overleden, de weduwnaar van Maria Devogelaere. Hij was 93 jaar. De uitvaartdienst zal plaatsvinden in besloten kring. Begroeting: woensdag (18-18.30u) in uitvaartcentrum Severens in de Schansstraat in Lommel. Rouwadres: fam. Emmers, Turfveldstraat 10, 3920 Lommel.

Ons Molleke (26)

Zaterdag 22 augustus 2020
Lommel - Ons Molleke (26)Zoom                                                               (Cartoon Dirk Van Bun)

Zij steken zo maar over

Zaterdag 22 augustus 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Zij steken zo maar overHet is niet de eerste keer dat ik het zeg: ik ben een gematigde neerlandofiel. En dat heeft niet eens zoveel met onze gemeenschappelijke taal te maken. Niet dat ik blind ben voor de gebreken van onze noorderburen hoor. Want hoewel ze het niet graag zullen horen en het slechts met grote tegenzin zullen toegeven, hebben ze die net zoveel als wij. Maar pluspunten vallen er over de grens ook een heleboel te noteren. En daar zijn ze terecht trots op.
Woensdag ben ik met mijn vrienden Sus en Ad gaan fietsen in de (…) Het hele nieuwsbericht

Anna Vangerven overleden

Vrijdag 21 augustus 2020
Lommel - Anna Vangerven overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is vandaag de uit Overpelt afkomstige Anna Vangerven overleden, de echtgenote van Jef Daniëls. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Overpelt.

Bagage gestolen

Vrijdag 21 augustus 2020
In Kattenbos is bagage gestolen uit een auto. De politie kreeg vandaag melding van de feiten.

Johan Sevens overleden

Vrijdag 21 augustus 2020
Lommel - Johan Sevens overledenGisteren is Johan Sevens overleden, de echtgenoot van Nelly Vissers. Hij was 81 jaar, oprichter van Omnia Flora en bestuurslid van Witvisclub Hechtel. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de decanale kerk van Lommel. Rouwadres: fam. Sevens-Vissers, Karel de Grotestaat 3, 3920 Lommel.
Lommel - Veiligheidsraad gisteren: de samenvattingZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Fietser (14) gewond bij aanrijding

Donderdag 20 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molsesteenweg in Balen botsten gisteren een auto en een 14-jarige fietser uit Hamont-Achel. De fietser raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Maria Van Engeland overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Lommel - Maria Van Engeland overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige Maria Van Engeland overleden. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte familiekring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.

Belg doodgestoken in Eindhoven

Donderdag 20 augustus 2020
Grensgevallen
In Eindhoven is gisteravond tijdens een ruzie op de markt in de wijk Woensel een Belg doodgestoken. Het gaat om een 28-jarige man uit Turnhout. De politie pakte later een 31-jarige man uit Eindhoven op, maar het is nog niet zeker dat hij de dader is. De ruzie vond plaats rond 22 uur. Er ontstond een vechtpartij waarna de dader op de Turnhoutenaar instak. Die overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Raf De Vroede overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Lommel - Raf De Vroede overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige  Raf De Vroede overleden. Hij was 65 jaar. De uitvaartdienst zal in besloten kring worden gehouden. Begroeting: maandag (19-19.30u) in uitvaartcentrum Vandebosch.

René Henckens overleden

Donderdag 20 augustus 2020
Lommel - René Henckens overledenGisteren is René Henckens overleden, de echtgenoot van Veerle Vandersypen. Hij was 66 jaar. De uitvaartdienst heeft plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (19.30-20u) in uitvaartcentrum Severens in Pelt.
Het aantal volwassen dopelingen in het bisdom Hasselt bedraagt dit jaar veertien. Het aantal volwassen dopelingen voor de katholieke Kerk in ons land stijgt al een decennium, jaar na jaar. In 2010 waren het er 143, vijf jaar later 180 en nu 305.

Inbraak op Luikersteenweg

Donderdag 20 augustus 2020
Lommel - Inbraak op LuikersteenwegOnbekenden verschaften zich toegang tot een woning aan de Luikersteenweg. Over de aard en de omvang van de buit is niets geweten.

Wolf doodt drie lama's

Woensdag 19 augustus 2020
Lommel - Wolf doodt drie lama'sZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: De propere man

Woensdag 19 augustus 2020
Aziz Chikri en Sabine Jacobs, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap De propere man opgericht met zetel aan Vreyshorring in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het exploiteren van een schoonmaakbedrijf en het verlenen van computerservices.

Katleen Maas overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Lommel - Katleen Maas overledenVandaag is de uit Lommel afkomstige en in Heppen woonachtige Katleen Maas overleden, de echtgenote van Maarten Sijbers. Zij was 40 jaar. Het afscheid vindt in intieme kring plaats in de aula van uitvaartcentrum Convents. Begroeting: maandag (18.30-19 uur) in het funerarium in Beringen-Mijn.

Coronamaatregelen blijven nodig

Woensdag 19 augustus 2020
Lommel - Coronamaatregelen blijven nodigZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Paul Van der Looy overleden

Woensdag 19 augustus 2020
Lommel - Paul Van der Looy overledenGisteren is de uit Hamont afkomstige en in Lommel woonachtige Paul Van der Looy overleden, de echtgenoot van Josée Van Engeland. Hij was 69 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Lommel.

Coronazittingen in rechtbanken

Woensdag 19 augustus 2020
Lommel - Coronazittingen in rechtbankenVanaf 7 september starten er zittingen in de Limburgse politierechtbanken om de overtredingen op de coronamaatregelen te bestraffen. De eerste zitting gaat van start in de politierechtbank van Beringen. Daarna volgen de andere politierechtbanken in de provincie. Door de dossiers te bundelen kan er sneller worden gewerkt, zegt het parket.
#samentegencorona
Lommel - Laat je testen na buitenlandse vakantieZoom"Wie bij zijn terugkeer uit een buitenlandse coronahotspot past voor de verplichte test, zal worden gestraft. De aanscherping volgt op de vaststelling dat maar de helft van de terugkerende Belgen uit broeihaarden zich laat testen." (De Tijd) (Cartoon: Fobie)

Wisselvallig zomerweer

Woensdag 19 augustus 2020
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig zomerweerAan de voorzijde van een actieve storing wordt warme lucht in een zuidelijke luchtstroming naar onze streken gestuwd. Later komt er regen opzetten. Na de doortocht van een storing op het einde van de week, bereikt gevoelig koelere en onstabiele lucht onze regio. Na het weekend lijkt het evenwel droog te worden met meer zon en zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar.
Vandaag is er een prachtige zonsopgang en wordt het kwik al vlug de hoogte ingeduwd. Tegen de middag worden (…) Het hele nieuwsbericht

Met de groeten uit... Thailand

Woensdag 19 augustus 2020
Vakantiegroeten
Lommel - Met de groeten uit... ThailandZoomDeze foto is van Patrick Jacobs. Hij maakte hem op een kruispunt in het Thaise Krabi. Het is eens iets anders dan een standbeeld van Leopold II... Zouden we de standbeelden in het land niet voor dat verkeersdoel kunnen gebruiken? Merk op dat de figuur ook een mondmasker draagt. (Foto Patrick Jacobs)

Henri Berben overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Lommel - Henri Berben overledenGisteren is de uit Sint-Huibrechts-Lille afkomstige Henri Berben overleden, de echtgenoot van Jeanne Didden. Hij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Begroeting: vrijdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Inbraakpoging op Einde

Dinsdag 18 augustus 2020
Vanochtend is een inbraakpoging ondernomen op Einde. De daders zijn evenwel niet geslaagd in hun opzet.

Het nieuwe België

Dinsdag 18 augustus 2020
Lommel - Het nieuwe BelgiëZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Oefenwedstrijden Lutlommel VV

Dinsdag 18 augustus 2020
Lommel - Oefenwedstrijden Lutlommel VV
Lutlommel VV speelt deze week 2 oefenwedstijden in eigen huis aan de Konijnenpijp. Morgen/woensdag om 18u30 is Lindel-Hoeven VV te gast en zaterdag 22 augustus om 18u oefent LVV thuis tegen Verbroedering Balen.

Motorrijder zwaargewond bij botsing

Dinsdag 18 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Deze namiddag is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hasseltsebaan in Hechtel-Eksel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Roger Speelmans overleden

Dinsdag 18 augustus 2020
Lommel - Roger Speelmans overledenVrijdag is de uit Lommel afkomstige Roger Speelmans overleden. Hij was 70 jaar. Het afscheid gevolgd door de begraving op de begraafplaats Kruisveld in Hasselt vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Smeets in Hasselt.
Ellen Broeckx en Davy Hesemans, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Lektuurshop Ellen opgericht met zetel Dorp, 19. Het aanvangsvermogen van de vennootschap bedraagt 30.000 euro. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de verkoop van kranten, kantoorbenodigdheden, rookartikelen en bloemen én de uitbating van een kopiecenter.
Lommel - Ondertussen, aan het koninklijk paleis...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Veel middelen voor klein brandje

Maandag 17 augustus 2020
Lommel - Veel middelen voor klein brandjeZoomAfgelopen vrijdag was er een oproep voor een brand in de Gasstraat. De brandweer had melding gekregen van een waarschijnlijke slaapkamerbrand. De grote middelen werden ingezet, maar uiteindelijk bleek het slechts om een brandende emmer met sigarettenpeuken te gaan die op een binnenkoer tegen de muur van de slaapkamer stond. Er was verder géén brand- noch blusschade aan en in de woning. (Foto's Angelika Van Genechten)
Veel middelen voor klein brandjeVeel middelen voor klein brandje
Zoom

Waar hebben we dat nog gehoord?

Maandag 17 augustus 2020
Lommel - Waar hebben we dat nog gehoord?Zoom                                                                      (Foto Robert Boons)

Kattenbos verliest van KRC Peer

Maandag 17 augustus 2020
Lommel - Kattenbos verliest van KRC PeerKattenbos Sport heeft gisteren zijn oefenwedstrijd tegen KRC Peer verloren. Uitslag: 0-3.
Lommel - Verbr. Lommel verliest oefenwedstrijdVerbroedering Lommel heeft zaterdag zijn oefenwedstrijd tegen KFC Hamont verloren. Uitslag: 1-3.

Fons Vos overleden

Maandag 17 augustus 2020
Lommel - Fons Vos overledenIn WZC De Bekelaar is zaterdag Fons Vos overleden, de weduwnaar van de in 2004 overleden Elisa Wuytens. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring.

Vrachtwagen gestolen

Zondag 16 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
In de Don Boscostraat in Hechtel is een vrachtwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Marie-Jeanne Rademakers overleden

Zondag 16 augustus 2020
Lommel - Marie-Jeanne Rademakers overledenVandaag is in WZC Kapittelhof Marie-Jeanne Rademakers overleden, de weduwe va René Reynders. Zij was 83 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Man (64) gewond bij botsing

Zaterdag 15 augustus 2020
Lommel - Man (64) gewond bij botsingBij een aanrijding tussen twee auto's op het kruispunt van de ring en de Gerard Mercatorlaan is een 64-jarige man uit Lommel gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterennamidddag.

Wisselvallig weer

Zaterdag 15 augustus 2020
Weerbericht
Lommel - Wisselvallig weerMet depressies in de buurt van onze regio is de atmosfeer erg onstabiel van opbouw. Hierbij kunnen buien gemakkelijk ontstaan. Het weekend verloopt wisselvallig met nog steeds een onweersdreiging. Na het weekend sijpelt stilaan koudere lucht over onze streken en komt er een einde aan de hittegolf. Het blijft echter wisselvallig met geregeld buien, maar tussendoor is er ook zon.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend, maar nadien schuift een storing over onze streken met veel wolken en een (…) Het hele nieuwsbericht

Nand Kuyken overleden

Zaterdag 15 augustus 2020
Lommel - Nand Kuyken overledenDonderdag is Nand Kuyken overleden, de echtgenoot van Alice Oeyen. Hij was 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19.30-20 uur) in funerarium Witters.

De Provence

Zaterdag 15 augustus 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - De Provence
"Opnieuw met 300 extra vakantiewoorden."
Het is een bloedhete dag. Zo eentje waarvan ze in de krant en op tv zeggen dat je dan veel moet drinken, al vermelden ze er meestal niet bij wat. Maar de kans is groot dat ze water bedoelen. Als het over onze gezondheid gaat, zijn we zeer volgzame mensen. Daarom begeven we ons naar die gezellige zaak met de Parijse terrastafeltjes. De bomen van het plein en de passerende auto's zorgen voor een aangenaam briesje.
"Dat is lang geleden", zegt (…) Het hele nieuwsbericht

Gezondheidsverklaring nodig

Zaterdag 15 augustus 2020
Grensgevallen
Alle reizigers die vertrekken van of aankomen op Eindhoven Airport hebben voortaan een gezondheidsverklaring nodig. Ook moet in de terminal een mondkapje worden gedragen. Hier staat meer info.  

Drika Huysmans overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Lommel - Drika Huysmans overledenIn WZC De Bekelaar is vandaag Drika Huysmans overleden, de weduwe van de vorig jaar overleden Staf Nijs. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten familiekring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Peter Vlems overleden

Vrijdag 14 augustus 2020
Lommel - Peter Vlems overledenIn WZC Hoevezavel in Lommel is gisteren de uit Overpelt afkomstige Peter Vlems overleden, de weduwnaar van Alda Antonissen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: woensdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.

Openluchttentoonstelling in Bosland

Vrijdag 14 augustus 2020
Lommel - Openluchttentoonstelling in BoslandZoomVan 15 augustus tot 30 september organiseert BREEDBEELD in het natuurdomein Bosland de openluchttentoonstelling IN SIDE OUT. De expo is opgevat als een volledig coronaproof fotowandelparcours van 3,5 kilometer, langs de mooiste plekjes van het bos. De groepstentoonstelling toont werk van 34 fotografen, deels projecten die tot stand kwamen tijdens de lockdown en nu in open lucht de weg naar het publiek vinden.
Op vijf locaties langs de wandelroute worden beelden uit twee verschillende open calls (…) Het hele nieuwsbericht
Openluchttentoonstelling in BoslandOpenluchttentoonstelling in Bosland
Zoom

Open Monumentendag 13 september

Vrijdag 14 augustus 2020
Lommel - Open Monumentendag 13 septemberZoomOp zondag 13 september vindt de 32ste editie plaats van Open Monumentendag in Vlaanderen. Ook Lommel is weer van de partij. Erfgoed Lommel is zoals steeds lokale coördinator en stippelde in samenwerking met de Stad Lommel, Kerkfabriek Sint-Pietersbanden, CC De Adelberg en stadsbeiaardier Liesbeth Janssens een welluidend programma uit.
Het thema van Open Monumentendag in Lommel luidt: ‘Dat klinkt als een klok’. Voor de invulling ervan leunen ze aan bij de festiviteiten (…) Het hele nieuwsbericht

Fietser gevallen op Kerkhovensesteenweg

Donderdag 13 augustus 2020
Lommel - Fietser gevallen op KerkhovensesteenwegVanochtend is een fietser gewond geraakt bij een val op de Kerkhovensesteenweg. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

'De invloed van natuur op stress'

Donderdag 13 augustus 2020
Lommel - 'De invloed van natuur op stress'ZoomIn deze coronatijden hebben steeds meer mensen de natuur herontdekt. Zoals wetenschappelijk bewezen heeft tijd in de natuur doorbrengen positieve effecten op stress. De Uhasselt onderzoekt nu welke combinaties van natuur en andere therapieën een versterkend effect hebben. Ook jij kan meehelpen aan deze studie. Voor meer info kan je contact opnemen met Hannah Ulenaers, hannahulenaers[!]gmail.com.

Het jaar van de mondmaskers

Donderdag 13 augustus 2020
Lommel - Het jaar van de mondmaskersZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

KMI geeft code oranje

Donderdag 13 augustus 2020
Lommel - KMI geeft code oranjeDeze namiddag en deze avond ontwikkelen er zich mogelijk intense onweersbuien. "Tijdens zo'n onweersbui kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De precieze bepaling waar de buien zullen optreden blijft echter zeer moeilijk, maar de kans op zulke hevige buien is wijdverspreid. Tijdens een onweer kan er veel neerslag vallen op korte tijd. Neerslagtotalen van 10 tot 30 mm per uur zijn mogelijk. Aangezien de buien zich slechts traag voortbewegen kan er lokaal nog meer neerslag (…) Het hele nieuwsbericht

Winnaars kleurwedstrijd Femma-Kattenbos

Donderdag 13 augustus 2020
Lommel - Winnaars kleurwedstrijd Femma-KattenbosZoomWinnaars van de Femma-kleurwedstrijd 2020 werden Ties en Fleur Lemmens. Zij kregen van Femma-Kattenbos dan ook elk een cadeaubon van Crèmelien en een snoepzak. Proficiat!

Ons Molleke (25)

Woensdag 12 augustus 2020
Lommel - Ons Molleke (25)Zoom                                                                    (Cartoon Dirk Van Bun)

Recyclagepark zaterdag dicht

Woensdag 12 augustus 2020
Lommel - Recyclagepark zaterdag dichtDe recyclageparken van Limburg.net zijn zaterdag gesloten vanwege de feestdag van O.L.V. Hemelvaart.

Politie houdt toezicht tijdens onweer

Woensdag 12 augustus 2020
Lommel - Politie houdt toezicht tijdens onweerZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Nieuwe vennootschap: SBMR

Dinsdag 11 augustus 2020
Sander Borrenberghs uit Lommel heeft de besloten vennootschap SBMR opgericht met zetel in Kattenbos. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer het uitvoeren van aannemings-, reparatie- en onderhoudswerken van installaties en uitrustingen voor verwarming, sanitair, gasleidingen, brandblusinstallaties, klimaatregeling, ventilatie, zonnepanelen, zonneboilers en andere energiebesparende producten.

Hittegolf blijft aanhouden

Dinsdag 11 augustus 2020
Weerbericht
Lommel - Hittegolf blijft aanhoudenHoewel de hogedrukgebieden zich steeds verder verwijderen van onze streken, valt dat nauwelijks te merken aan de temperaturen. Het blijft voorlopig nog tropisch warm tot het einde van de week. De atmosfeer is echter wel onstabiel, waarbij de kans op een plaatselijk warmteonweer vrij groot is. Op het einde van de week komen de maxima onder 30 graden uit.
Vandaag is er flink wat zon, maar er komen ook enkele wolken voor. Lokaal is er kans op een regenbui, eventueel vergezeld van een (…) Het hele nieuwsbericht

'Geef iedere koe een boom'

Dinsdag 11 augustus 2020
Lommel - 'Geef iedere koe een boom'ZoomKoeien hebben in deze hitte bomen nodig. Dat zeggen veeboer Jens Mouton, landbouwingenieur Alain Peeters (Agroecology Europe) en tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger van Food Forest Institute. Het klimaat wordt almaar warmer en niet alleen mensen hebben hier last van, ook de koeien en andere dieren. De drie roepen de boeren op tot actie en dienen een voorstel tot decreet in om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Terwijl mensen schaduw kunnen zoeken op een terrasje of in een (…) Het hele nieuwsbericht

Lommel SK verliest van Anderlecht

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Lommel SK verliest van AnderlechtLommel SK heeft vandaag zijn oefenwedstrijd tegen Anderlecht verloren met 3-0. De doelpunten vielen in de tweede helft. Yari Verschaeren, Percy Tau en Zakaria Bakkali zorgden voor de Brusselse doelpunten.

Ondertussen, in Knokke...

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Ondertussen, in Knokke...Zoom
...met burgemeester Lippens aan het stuur. (Cartoon: Fobie)

Ook morgen nog code rood, zegt KMI

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Ook morgen nog code rood, zegt KMIHet KMI verlengt code rood voor extreme hitte tot en met morgen dinsdag. Dat geldt dus zeker voor onze contreien. Morgen wordt bekeken of code rood ook woensdag nog van kracht blijft. De kans is nog behoorlijk groot. Code rood wordt afgekondigd om extra aandacht te vragen voor regelmatig drinken, licht verteerbaar voedsel te eten, zich licht te kleden, de dag in de mate van het mogelijke in koele ruimten door te brengen, ramen en deuren dicht te houden en de gezondheidstoestand van zwakkeren op te volgen.

Nieuwe vennootschap: BA construct

Maandag 10 augustus 2020
Adam Musial uit Pila (Polen) heeft de besloten vennootschap BA construct opgericht met zetel aan de Hensendriesweg in Lommel. Tot het doel van de vennootschap behoort onder meer schrijnwerk, de installatie van garagepoorten en de montage van serres en veranda's.

Nieuwe vennootschap: JolieW

Maandag 10 augustus 2020
Kurt Wouters, Katrien Truyens en Maria Mannaerts, allen uit Lommel, hebben de besloten vennootschap JolieW opgericht met zetel in Lutlommel. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het uitbaten van een traiteurzaak, het organiseren van evenementen en ondersteuning in verband met sportbeoefening.

Naar een nieuwe lockdown?

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Naar een nieuwe lockdown?Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

'Shoppen met je bubbel moet kunnen'

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - 'Shoppen met je bubbel moet kunnen'ZoomSectorfederatie Mode Unie en Unizo dringen er op aan om ‘shoppen met je bubbel’ terug toe te laten. Ze lanceren met dat doel een campagne met enkele cartoons. "De volksgezondheid primeert en we respecteren het beleid. Maar we begrijpen niet dat je met je partner, kinderen of bubbel op restaurant mag, maar niet kan gaan shoppen. Zeker nu er een algemene mondmaskerplicht is in de winkels. Ondernemers in de retail sector hebben alle inkomsten nodig om te kunnen overleven, en daarbij maakt shoppen met je bubbel een immens verschil", is de boodschap van Unizo en Mode Unie.

Johnny Timmerman overleden

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Johnny Timmerman overledenVrijdag is Johnny Timmerman overleden. Hij was 59 jaar. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Begroeting: donderdag (18-18.30 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Marcella Van Esch overleden

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Marcella Van Esch overledenIn WZC De Bekelaar in Lommel is de uit Neerpelt afkomstige Marcella Van Esch overleden, de weduwe van Louis Bergmans. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: woensdag 519.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens in Lommel.
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Recyclageparken morgen vroeger geopendUPDATE Ook morgen kan men niet 's namiddags terecht in het recyclagepark van limburg.net. Dat is ons bevestigd door de woordvoerster. "Het KMI heeft code rood verlengd tot morgen. Dit betekent dat het hitteplan voor de recyclageparken van Limburg.net ook morgen nog van toepassing zal zijn". De recyclageparken zijn derhalve morgennamiddag gesloten. Maar ze openen ook vroeger hun deuren: al vanaf 7 uur. De komende dagen volgt Limburg.net de codes van KMI op de voet en zullen de openingsuren in functie van deze codes worden aangepast." Dat betekent dus: 's namiddags gesloten bij code rood.

Trees Verherstraeten overleden

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Trees Verherstraeten  overledenGisteren is Trees Verherstraeten overleden, de echtgenote van Jean Willekens. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt plaats in kleine kring. Begroeting: donderdag (19.30-20 uur) in uitvaartcentrum Severens aan de Schansstraat.

Asbest mag weer aangeleverd

Maandag 10 augustus 2020
Het is maar dat je 't weet
Lommel - Asbest mag weer aangeleverdVanaf morgen is het verpakt aanleveren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net opnieuw toegelaten. Ook het aanvragen van  een ophaling van asbest aan huis is mogelijk vanaf morgen.
Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, op Melsbroek...

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Ondertussen, op Melsbroek...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Ons Molleke (24)

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Ons Molleke (24)Zoom                                                                   (Cartoon Dirk Van Bun)

Hittegolf nog zeker tot donderdag

Maandag 10 augustus 2020
Lommel - Hittegolf nog zeker tot donderdagZoom                                                                       (Foto Robert Boons)
Lommel - Nieuw in Stationsstraat: Vill'ArtistiekZoomIn de Stationsstraat is er nieuwe popup. Mario van Herk en zijn vrouw Katelijne Sohl baten daar sinds kort Vill'Artistiek uit. Je kan er een ijsje eten in de Pastorie of een snack met een drankje nuttigen op het terras. (Foto's Robert Boons)
Nieuw in Stationsstraat: Vill'ArtistiekNieuw in Stationsstraat: Vill'Artistiek
Zoom

Hittegolf: denk aan de vogels

Zondag 9 augustus 2020
Lommel - Hittegolf: denk aan de vogelsZoomWanneer u in de tuin puft van de hitte, moet u ook eens aan de vogels denken die het warm hebben en dorst lijden. Vergeet hen niet op deze hete dagen. Hoewel vogels niet zweten, verliezen ze toch constant vocht via hun ademhaling en hun uitwerpselen. Er wordt wat water vrijgemaakt door het metaboliseren of 'verbranden' van vet, zodat vogels een poosje kunnen overleven op droog zaad.
Je helpt ze dus best een handje door water in de tuin te zetten. De eenvoudigste manier om in water te voorzien is een (…) Het hele nieuwsbericht

Ondertussen, aan zee...

Zondag 9 augustus 2020
Lommel - Ondertussen, aan zee...Zoom                                                                           (Cartoon: Fobie)
Limburgse kunstenaars
Lommel - Gideon Kiefer in St.-Martens-LatemZoomDe Limburgse kunstenaar Gideon Kiefer (°Pelt) exposeert vanaf 8 augustus in het Museum Gevaert-Minne in Sint-Martens-Latem. Met de tentoonstelling „The Room Is Lit By Electric Light” treedt hij in dialoog met de meesterwerken van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem. Met zijn tekeningen en schilderwerken, uit verschillende periodes, versus de kunstwerken van Latemse kunstenaars als De Saedeleer, George Minne, Albijn Van den Abeele, Gustave van de Woestijne, (…) Het hele nieuwsbericht

Denis Kog overleden

Zaterdag 8 augustus 2020
Lommel - Denis Kog overledenDonderdag is de uit Lommel afkomstige Denis Kog overleden, de echtgenoot van Magda Bellen. Hij was 70 jaar. Het afscheid vindt in beperkte familiekring plaats in de parochiekerk van Mol-Rauw. Begroeting: woensdag (19-19.30 uur) in uitvaartcentrum Dries in Balen.
Jordi Meeus heeft vandaag, na de 2de rit gisteren, ook de 3de rit van de Ronde van Tsjechië gewonnen. Jordi was na een wedstrijd van 210 km over een geaccidenteerd parcours de snelste van een omvangrijke kopgroep.

Het is heet...

Zaterdag 8 augustus 2020
Lommel - Het is heet...Zoom                                                                         (Cartoon: Fobie)
Lommel - Lommel SK wil Braziliaanse verdedigerLommel SK wil Caio Roque (19) aantrekken, een verdediger van het Braziliaanse Flamengo. Dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen.

Niet alles is wat het lijkt

Zaterdag 8 augustus 2020
Chel mag het zeggen
Lommel - Niet alles is wat het lijktHet verschijnsel ‘vakantielief’ zal in deze coronazomer nauwelijks of niet voorkomen, las ik vanmorgen in mijn krant. We kunnen immers niet naar het buitenland en die tropische vakantiebestemmingen waren elk jaar weer de vruchtbaarste voedingsbodem voor talloze amoureuze avonturen. Menige liefdeseed werd er daar op die zwoele stranden gezworen voor eeuwig en altijd, met de blik in de peilloze dieptes van elkaars ogen. En het is maar de vraag of we moeten treuren omdat we deze vloedgolf van diepgemeende (…) Het hele nieuwsbericht

Hittegolf!

Zaterdag 8 augustus 2020
Lommel - Hittegolf!Anticyclonale condities gecombineerd met subtropische lucht, houden de hittegolf nog steeds in stand. Nadeel is dat de luchtkwaliteit er sterk op achteruit gaat en de hitte is niet zo aangenaam op de warmste uren van de dag. De hittegolf blijft aanhouden tot volgend weekend. Halfweg volgende week wordt het wat minder heet. De kans op een warmteonweer wordt iedere dag wat groter.
Vandaag wordt waarschijnlijk de warmste dag van deze hittegolf. Lokaal kan het 38 graden worden. De zon is (…) Het hele nieuwsbericht
Jordi Meeus (Seg Racing Team) heeft vandaag de 2de rit in de Ronde van Tsjechië op zijn naam geschreven. Onze 22-jarige dorpsgenoot haalde het na 194 km tussen Prostejov en Unicov in een groepssprint voor Belgisch kampioen Tim Merlier (Alpecin-Fenix) en de Duitser Max Kanter (Team Sunweb). Proficiat Jordi.

Bitsindou verlaat Lommel SK

Vrijdag 7 augustus 2020
Lommel - Bitsindou verlaat Lommel SKDe 24-jarige middenvelder Scott Binsindou gaat de twee komende seizoenen de kleuren van Lierse-Kempenzonen verdedigen.Zijn contract bij Lommel SK liep deze zomer af en werd niet vernieuwd.

Weer meer landbouwbedrijven

Vrijdag 7 augustus 2020
Lommel - Weer meer landbouwbedrijvenZoomDe voorbije twee jaar is het aantal landbouwbedrijven in Limburg lichtjes toegenomen. Er zijn er nu 2.582. Tussen 2001 en 2017 daalde het aantal bedrijven met een landbouwproductie in onze provincie van jaar tot jaar: van 5.161 tot 2.824 of een daling met 44,7 procent.
Lommel - Moeilijke periode voor kleurenblindenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)
Toerisme
Lommel - Miljoenste fietste 'door het water'ZoomIn het domein Bokrijk heeft gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens vanmorgen de miljoenste fietser die "door het water" ging fietsen in de bloemen gezet . De gelukkige is een vrouw uit het Nederlands-Limburgse Venray. De kaap van 1 miljoen fietsers werd na vier jaar bereikt. (Foto Toerisme Limburg)
Lommel - Recylagepark alleen voormiddag geopendDe hittegolf was al enkele dagen aangekondigd maar nu ook het KMI overgaat naar code rood kondigt Limburg.net haar hitteplan af. Dit betekent dat de recyclageparken van Limburg.net enkel nog in de voormiddag geopend zijn tot 12.30u. Voorlopig geldt dit enkel voor zaterdag 8 augustus, tenzij code rood wordt verlengd.
Ook de afvalophalers hebben het niet gemakkelijk in deze extreme hitte. Zij mogen eerder vertrekken op de stelplaats maar mogen pas afval ophalen vanaf 6u. Hierdoor is (…) Het hele nieuwsbericht

KMI: code rood

Vrijdag 7 augustus 2020
Lommel - KMI: code rood
Het KMI kondigt nu code rood af door de hittegolf en dat is zeer uitzonderlijk. Vandaag geldt in alle provincies nog code oranje, met uitzondering van de kust. Vanaf zaterdag tot en met maandag zal in vele provincies code rood gelden en dit kan eventueel verlengd worden. Bij dergelijke extreem hoge temperatuurwaarden moeten bepaalde maatregelen genomen worden: veel drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, in een gekoelde ruimte verblijven, vochtige doeken gebruiken in geval van uitdroging, rechtstreekse zonnestralen vermijden. 
Lommel - Lommel SK start op maandag 24 augustusVanavond maakte de voetbalbond de juiste data én uren bekend van de eerste zes wedstrijden in 1B. Voor Lommel SK geeft dit het volgende: gestart wordt er thuis tegen Seraing op maandag 24 augustus om 20.00 uur. Het weekend erna trekt Lommel naar de U23 van Club Brugge op zondag 30 augustus om 20.00 uur; Daarna volgen een thuismatch tegen Lierse op vrijdag 11 september (20.00), een verplaatsing naar RWDM op vrijdag 18 september (20.00), thuis tegen Deinze op zondag 27 september (16.00) en tot slot op zondag 4 oktober naar Union (16.00).

Nieuw: Personalized Nutrition

Donderdag 6 augustus 2020
Cliff Vanherck en Vicky Wuytens, beiden uit Lommel, hebben de besloten vennootschap Personalized Nutrition opgericht met zetel aan de Snepstraat Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het promoten van gezondheidsproducten, massages en de exploitatie van gymnastiekzalen, fitnesscentra en centra voor de beoefening van aerobic.

Horecazaak failliet verklaard

Donderdag 6 augustus 2020
Gisteren heeft de Ondernemersrechtbank in Hasselt de horecazaak van Roxanne Hiensch uit Lommel failliet verklaard. Het neerleggen van de schuldvorderingen gebeurt op 5 september.

Code oranje in natuurgebied

Donderdag 6 augustus 2020
Lommel - Code oranje in natuurgebiedVanaf morgen geldt code ORANJE voor de Limburgse natuurgebieden. Wees voorzichtig, rook nooit in natuurgebied en maak geen vuurtjes! Ook kampvuren zijn verboden.

Naar Antwerpen in coronatijden

Donderdag 6 augustus 2020
Lommel - Naar Antwerpen in coronatijdenZoom                                                                      (Cartoon: Fobie)

Handtas uit auto gestolen

Woensdag 5 augustus 2020
Aan de Blauwe Kei is een handtas uit een auto gestolen. Om in de wagen te geraken werd een ruit ingeslagen.

Grasbrand in Windstraat

Woensdag 5 augustus 2020
Lommel - Grasbrand in WindstraatZoomIn de Windstraat is deze namiddag een grasbrand ontstaan. Hierdoor was er rookhinder in de omgeving. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. (Foto politie Lommel)

Hubertina Dewit overleden

Woensdag 5 augustus 2020
Lommel - Hubertina Dewit overledenGisteren is de uit Lommel afkomstige en in Lindel-Hoeven woonachtige Hubertine Dewit overleden, de echtgenote van Jan Meekers. Zij was 71 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Witters in Eksel.

Vrouw rijdt door muur

Woensdag 5 augustus 2020
Vanmiddag is een vrouw in een carwash in Lutlommel bij het achteruit rijden door de muur gereden. Er vielen geen gewonden. De brandweer heeft het gat in de muur gedicht.

Vrouw gewond bij frontale klap

Woensdag 5 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Bij een frontale klap tussen een auto en een bestelwagen in de Fabrieksstraat in Overpelt is vandaag een vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

Lommelse spits naar Beerschot

Dinsdag 4 augustus 2020
Lommel - Lommelse spits naar BeerschotDe Gambiaanse spits Abdoulie Sanyang trekt de deur achter zich dicht bij Lommel SK en verkast naar Beerschot. Hij ondertekent er een contract voor één seizoen.
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Drie gewonden bij kop-staartbotsingEen 26-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Lommel, en een 30-jarige vrouw uit Hechtel-Eksel raakten gewond bij een kop-staartaanrijding tussen drie auto's op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

In het nieuws...

Dinsdag 4 augustus 2020
Lommel - In het nieuws...Zoom                                                                            (Cartoon: Fobie)

Hittegolf!

Dinsdag 4 augustus 2020
Weerbericht
Lommel - Hittegolf!Aan de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over de Oostzee wordt subtropische lucht naar onze streken getransporteerd. Na een dag met nog bescheiden maxima worden de temperaturen de volgende dagen tropisch. Het is morgen de eerste dag van een hittegolf die mogelijk meer dan 10 dagen kan aanhouden. Vanaf het weekend is er wel kans op een lokaal warmteonweer.
Vandaag is het zonnig in de ochtend. Nadien komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog en er is nog steeds ruimte voor (…) Het hele nieuwsbericht

Drie inbraken in auto's

Maandag 3 augustus 2020
Lommel - Drie inbraken in auto'sIn de Speelpleinstraat hebben onbekenden een lederen jas uit een auto gestolen. Uit een auto in de Lossingsweg is een rugzak ontvreemd en in Kattenbos is een handtas uit een voertuig gestolen. Of er een verband is tussen de diefstallen, is niet geweten.

Staf Van Beylen overleden

Maandag 3 augustus 2020
Zaterdag is Staf Van Beylen overleden. Hij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Terug uit de ruimte, anno 2020

Maandag 3 augustus 2020
Lommel - Terug uit de ruimte, anno 2020Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)
Vakantiegroeten
Lommel - Vakantiegroeten uit... OostduinkerkeZoomEen waterhoos op de Noordzee - je maakt het niet elke dag mee. Deze foto kregen we binnen van de families Verheijen en Vanvelk, die met vakantie zijn in Oostduinkerke. Zo'n waterhoos is een vaak trechtervormige slurf onderaan een wolk, veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen boven open water. Hierbij wordt water omhoog gevoerd van het warme zeewater naar de koude bovenlucht. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Het is een doorgaans betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos.

Iedere week even actueel...

Maandag 3 augustus 2020
Lommel - Iedere week even actueel...Zoom                                                                          (Foto Robert Boons)

Opgepast: hittegolf komt eraan

Maandag 3 augustus 2020
Lommel - Opgepast: hittegolf komt eraanZoomHet KMI verwacht vanaf woensdag hoge temperaturen van 30°C en meer. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. "Daarom vragen we jou om nu al de nodige maatregelen te nemen om kwetsbare personen uit jouw omgeving te beschermen. Ook organisaties die over een warmteactieplan beschikken kunnen dit activeren en de vooropgestelde maatregelen uitvoeren", laat Noodplanning en Crisisbeheer Limburg weten.
Enkele algemene tips:
✔️ Drink meer dan gewoonlijk, ook als je geen dorst hebt. Bij voorkeur water, maar koffie of thee kunnen ook.
✔️ Draag een hoofddeksel als je naar buiten gaat.
✔️ Doe zware inspanningen op koelere momenten.
Meer info ook nog via deze link.

Granaat uit kanaal gevist

Zondag 2 augustus 2020
Lommel - Granaat uit kanaal gevistGisteren heeft een magneetvisser een mortiergranaat uit het kanaal gevist. De politie ontbood de ontmijningsdienst DOVO om het tuig op te halen.

We blijven het herhalen...

Zondag 2 augustus 2020
Lommel - We blijven het herhalen...Zoom                                                                       (Foto Jim Steensels)

Het is solden!

Zondag 2 augustus 2020
Lommel - Het is solden!Zoom                                                                          (Cartoon: Fobie)
Lommel - België kleurt oranje op de coronakaartZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Slijpwerken veroorzaken brand

Zaterdag 1 augustus 2020
Kort nieuws van bij de buren
Lommel - Slijpwerken veroorzaken brandIn de kelder van een woning aan de Zwamstraat in Overpelt ontstond deze namiddag brand bij slijpwerken voor het verwijderen van een oude stookolietank. De eigenaar kon het vuur zelf blussen maar de woning kwam onder de rook te zitten zodat de brandweer die moest Ventileren. De bewoners zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht: de man had wat rook binnengekregen, zijn echtgenote was lichtjes overstuur.

Piet Lyen overleden

Zaterdag 1 augustus 2020
Lommel - Piet Lyen overledenGisteren is Piet Lyen overleden, de weduwnaar van Elza Bynens. Hij was 95 jaar en wordt begraven op de begraafplaats van Lommel-Centrum na het afscheid in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-19.30 uur in funerarium Witters.

Ondertussen, in de Sahara...

Zaterdag 1 augustus 2020
Lommel - Ondertussen, in de Sahara...ZoomFietsen, joggen en wandelen mag nog... (Cartoon: Fobie)

Nog even heel warm

Zaterdag 1 augustus 2020
Lommel - Nog even heel warmMet aanvoer van tropische lucht uit het zuiden en een stralende zon wordt het tropisch warm. Na de doortocht van een storing wordt het echter al een stukje frisser en de volgende dagen gaat het kwik nog meer de dieperik in. Bovendien is de luchtmassa dan ook onstabiel. In de tweede helft van volgende week stijgt de luchtdruk opnieuw en wordt het warmer. Het zou wel eens de aanloop kunnen zijn van een hittegolf.
Vandaag kunnen er in de ochtend hier en daar enkele onweerachtige buien (…) Het hele nieuwsbericht

Jordan Kadiri naar Lommel SK

Zaterdag 1 augustus 2020
Lommel - Jordan Kadiri naar Lommel SKDe 20-jarige Jordan Atta Kadiri zal komend seizoen de kleuren van Lommel SK verdedigen. Hij komt over van het Oostenrijkse Östersunds FK. De transfersom zou zo'n 1,2 miljoen euro bedragen.

Iets van elke dag

Zaterdag 1 augustus 2020
300 woorden van Rudi
Lommel - Iets van elke dag“Ik kom al van Kerkhoven”, zegt Fré terwijl hij zijn fiets parkeert. Zijn lichtgrijze, bijna witte haren komen onder zijn witte fietshelm uit. Het is een donderdag in juni en al behoorlijk warm.
Hij moet bijna negentig zijn. Ik ken hem van mijn kinderjaren. Mijn ouders kochten er hun meubels. De kast van mijn oude slaapkamer heb ik pas een paar maanden geleden weggedaan.
“Van Kerkhoven? Dat is een uur heen en terug”, zeg ik. “Met mijn elektrische fiets iets (…) Het hele nieuwsbericht
16/03

Diane, gefeliciteerd met je verjaardag!!

Cor Wevers
Uw wensen toevoegen
Alle felicitaties uit Lommel