De gemeenteraad heeft gisteravond de overname van de tennishal van nv Tenniscentrum Kolonie, voor een bedrag van 650.000 euro, goedgekeurd. Schepen van sport Walter Cremers legde uit dat de eigenaar van de hal had geprobeerd deze over te dragen aan een privé-investeerder, maar dat was niet gelukt. Het stadsbestuur knoopte daarop onderhandelingen aan en verklaarde zich bereid tot overname en herinvesteringen voor een bedrag van 455.545 euro. De hal is volgens een rapport toe aan dringende herstellings- en verbeteringswerken. Als voorwaarde voor de overname en de investering vroeg de stad dat de Lommelse Tennisclub, die speelt op de sportterreinen van het centrum, met Tennisclub Kolonie zou fusioneren. De hal zou dan ter beschikking komen van de toekomstige fusieclub. Cremers beklemtoonde dat op die manier Lommel de grootste tennisclub van Vlaanderen zou hebben. Hierop onderschreven beide clubs een intentieverklaring tot fusioneren.
CD&V wees er op dat in het contract tussen de stad en de nv Tenniscentrum Kolonie speciaal was voorzien dat "bij vervroegde beëindiging van het contract op vraag van de uitbater" de gebouwen "zonder enige vergoeding" aan de stad moeten worden overgelaten. Bij monde van Jan Bouly vroeg CD&V zich af waarom de stad, die al virtueel eigenaar was, de gebouwen in slechte staat aankocht voor 650.000 €. De gemeenteraad moest in het recente verleden al herhaalde malen betalingsfaciliteiten toestaan aan de uitbater en onlangs had hij ook om een toelating gevraagd om de hal te verkopen - verkoop die dus niet was doorgegaan. Kortom een "vervroegde beëindiging" kondigde zich aan, waardoor Lommel zonder enige kosten eigenaar zou worden van de hal. Wat CD&V betreft had het stadsbestuur zich dan ook nodeloos gemengd in het leven van de Lommelse tennisclubs, die volgens de nieuwsbrieven van de clubs toch wel onder druk stonden. Schepen Cremers bleef de aankoop verdedigen als een buitenkans. Hij betwistte ook dat bij vervroegde beëindiging op vraag van de eigenaar de hal gratis zou toekomen aan de stad. Waarop Jan Bouly de bewuste clausule in het contract nog eens voorlas.
In de marge van de debatten informeerde CD&V ook naar de timing voor een tweede tennishal op de sportterreinen van Lommel-centrum, omdat men zich in een interne nota van de stad afvroeg "of het budgettair haalbaar is om twee tenniscentra in Lommel te realiseren binnen de huidige legislatuur". Burgemeester Peter Vanvelthoven (SP.A.) liet daarop weten dat de tweede hal er tijdens deze legislatuur zou komen en besloot dat de stad goed had bestuurd omdat zij de hal op de Kolonie met 30 % korting op de geschatte waarde had kunnen kopen.